Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tidningen Dagens ledarskribent (Jaktlund) får verbalt smisk av de egna läsarna

Jaktlund

[OPINION & DEBATT, Mediekritik] Carl-Henric Jaktlund, ledarskribent, tillika debattansvarig på tidningen Dagen.se får rejält på pälsen av de egna läsarna när han efter en sedvanlig poetisk och retorisk vacker post, ändå totalt missat verkligheten bland läsarna. (Bilder: Skärmdump, Google/Dagen.se)

En rungande majoritet av kommentarerna totalsågar Jaktlunds analys. Sist detta hände fick chefredaktören Felicia Ferreira komma till hans undsättning och stänga kommentarsfunktionen. Vi får se hur länge den är öppen denna gång.

Dagen, med vissa undantag, tycks hopplöst ha kört fast i gamla hjulspår vad gäller synen på det nya politiska landskapet i Sverige. Trots att den 10 år gamla taktiken med utfrysning och skuldbeläggelse gentemot SD totalt misslyckats, kör de vidare som om inget hänt med förlegad retorik.

Som så många andra ledande skribenter på Dagen ser Jaktlund bara ett enda spöke inom svensk politik – SD. Socialism, kommunism och radikal feminism i olika tappningar passerar helt under Dagens radar när man gör SD till enemy of the state.

En norrman försöker förgäves tala Jaktlund tillrätta:

”Magnar Wagner Karlsen

Fråga från Norge: Er Sverige det eneste landet i Europa som har ”rett ideologisk grunnsyn”? Hadde innvandringen til Sverige ligget på samme nivå som Europa ellers, så hadde SD, om jeg forstår det rett, godkjent budsjettet. Fra oss i nabolandet er det uvant med så stenhard og uforsonlig retorikk rundt en aktuell politisk debatt. Å nekte å snakke med en politisk motstander fører jo beviselig bare til kaos.”

Vi får lov att tacka Magnar för att han bidrar med lite insikt från grannlandet. De som kidnappat Sverige är inte SD utan en politisk och religiös korrekthet utan motstycke i vår historia. Vi är så självgoda med våra öppna gränser att vi håller på att spricka.

Med bl.a. Jaktlund och tidningen Dagens politiska ställningstaganden är samtliga grannländer rasister, inklusive er Norrmän som har en annan invandringspolitik.

Tyvärr ser inte våra sömniga svenska journalister att närmare en miljon röster på SD inte handlar om ökad främlingsfientlighet, utan ökat misstro på de etablerade politikerna, staten och migrationsverket. Det är nästan omöjligt att få fram utan att själv bli stämplad som rasist. Men så är det.

D.v.s. vi VET innerst inne att vi Svenskar är födda lite naiva och blåögda och hur ska vi lita på Migrationsverket när vi knappt litar på oss själva?

Eftersom övriga partier, liksom vår journalistkår, inklusive den kristna delen, blundar inför invandrings- och integrationsproblemen kommer SD bara öka för varje val som går. Inte för att de har rätt i alla avseenden men därför att de andra inte törs ta i problemen. Inklusive kristen press, onekligen.

Jaktlund kommer få några ryggdunkningar från PK-kören, men skärpan i sina analyser har han tappat för länge sedan. Någonstans mellan sin entré på Dagen som frilansjournalist, och fast anställning har onekligen det f.d. grävande journalisten tappat sin spade.

Daniel ”MyTwoCents” F orslund

=>

Ämne: Mediekritik, OPINION & DEBATT

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?