Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Några råd till demokratiminister Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Dagen

Skärmdump Dagen 16 januari 2015

[OPINION & DEBATT, GÄSTBLOGG]

Jag blev oerhört glad när jag på Dagens hemsida fredag den 16 januari kunde läsa att Sveriges demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, lovar flera åtgärder för att bekämpa antisemitism i Sverige.

Eftersom det här är en fråga som jag tycker är mycket viktig, vill jag gärna ge Kuhnke några råd rörande viktiga saker som hon kan göra för att uppnå sitt mål. Om man verkligen menar allvar med att bekämpa antisemitismen, är det först och främst viktigt att förstå att den moderna antisemitismen, eller hatet mot judarna i Sverige, ofta är kopplat till hat mot den judiska staten.

Det är också viktigt att förstå att de främsta förespråkarna för antisemitism i världen de sista 30 åren har varit terrororganisationerna Fatah och Hamas. Dessa två terrorgruppers antisemitism ser vi uttryck i offentlig politik, som när Fatah på sin Facebook-sida för tre dagar sedan lovprisade en terrorist som 2002 sköt och mördade sex judar och skadade många flera[1]; eller som när de i sina skolböcker[2] uppmuntrar barnen att tro på en väpnad kamp mot den judiska staten; eller när de skickar raketer mot judiska städer, raketer som bara har ett enda mål: att döda judar.

Det första som den svenska regeringen bör göra om Kuhnke menar allvar, är att dra tillbaka erkännandet av den palestinska staten. Fatah har otaliga gånger haft en möjlighet att få en palestinsk stat som en del av ett fredsavtal med Israel, men de har tackat nej varje gång.

Nu försöker Fatah istället att gå direkt till FN för att få en stat utan att behöva skriva under ett fredsavtal med Israel. Eller, för att säga det på ett annat sätt: Fatah vill ha en palestinsk stat utan att behöva ge upp sin antisemitism och sin väpnade kamp mot judiska mål.

När den svenska regeringen erkänner denna stat, och därmed belönar Fatahs antisemitism, är det självklart att svenska judar också blir berörda av mer antisemitism än tidigare. Det andra som den svenska regeringen kan göra, är att sparka bostadsminister Mehmet Kaplan, som i maj 2010 var med på en konvoj skepp i samarbete med den turkiska terrororganisationen IHH, och som tidigare har samarbetat med Al-Qaeda. Kaplan har också inbjudit en ökänd antisemit till Riksdagen. När man har folk som Kaplan med i regeringen skickar man signaler i Sverige om att antisemitism är legitimt.

Margot Wallström Dagen

Skärmdump Dagen 16 januari 2015

Kuhnke bör också be utrikesminister Margot Wallström att besinna sig i sin kritik av den judiska staten. När regeringen har gjort de här första tre sakerna, är jag redo att ge flera råd om hur antisemitism kan bekämpas i Sverige.

Om någon person från Alliansen läser detta, vill jag säga: Skrota decemberöverenskommelsen med regeringen! Överenskommelsen betyder att Alliansen i praktiken har blivit en stöttepelare för det som verkar vara den mest antisemitiska regeringen inom EU. Det kan omöjligen vara bra för Sverige.

Jon Andersen

Denna artikel är skriven av en norrman som bor i Sverige, och som vill att det skall gå bra för Sverige på alla sätt, bortsett från VM i skidor i Falun…

Fotnoter

[1] http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=13698

[2] http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=122

=>

Ämne: Gästblogg, OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?