Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Israel- och judehat bakom palestinsk bibelförfalskning

Palestinian blogg

Skärmklipp: Now The End Begins

[Ersättningsteologi, Våra Hebreeiska rötter, Villoläror]

Enligt den amerikanska bloggen ’Now The End Begins’ har presbyterianska kristna tillsammans med palestinska kristna gjort förändringar i en egen version av bibeln där namnet ’Israel’ helt enkelt raderats och bytts ut, och referenser till Jesus som jude har också tagits bort. Israel har blivit till ’Palestina’ och Jesus har på ett magiskt sätt blivit arab.

I senare tid har jag läst att det bland en del arabiska kristna finns ett uppenbart hat gentemot Israel och det judiska folket, och att dessa personers tro kallas ’Chrislam’. För den som inte hört ordet tidigare skall det vara en blandning av kristendom och islam[1].

Bloggens redaktör skriver följande om bibelförfalskningen:

”Palestinierna och Sabeel Liberation Theology-grupper samarbetar med Presbyterian Church (USA) som sitt främsta stöd för denna sataniska lära. Inte undra på, den presbyterianska kyrkan har på senare år blivit rabiat anti-Israel och våldsamt pro-HBT. Namnet ”Israel” förekommer 2566 gånger i 2294 verser i KJV.

Denna nya version förändrar flagrant Guds ord. Varje omnämnande av Israel – borta. Varje omnämnande av Jesus som en judisk – borta. Den rörelse som har gett världen en NY bibel, kallas Palestinska Befrielseteologin (Palestinian Liberation Theology). Deras hjärtesak är hat mot det judiska folket och Israel. Naturligtvis och i linje med detta hat, har ledarna för denna sataniska rörelsen förändrat Jesus (Yeshua) från att vara judisk till att vara en palestinsk arab.”[2]

Stämmer uppgifterna som framförs i artikeln är det milt sagt uppseendeväckande att omskriva bibeln och historien med dessa antisemitiska lögner. Att Jesus var jude är odiskutabelt. Oavsett hur mycket palestinska kristna möjligen hatar Israel, är det ett historiskt faktum att landet Israel existerat sedan Jehova gav det till sitt egendomsfolk judarna. Artikelförfattaren skriver vidare:

”Om det är något Bibeln är, så är det en judisk bok från pärm till pärm. Jesus Kristus kallas Judarnas Konung.”

Tyvärr förstärker bloggens författare det intryck jag har av en del av de palestinska kristna som hatiska gentemot Israel och judarna. Jag tycker mig skymta något av det samma hos en del pro-palestinska troende även här i Sverige som väldigt ensidigt kritiserar Israel. Oavsett Israels fel beträffande konflikten som pågått sedan innan Israel återupprättades, finns det inget försvar för det judehat från dessa palestinska kristna som nu attackerar de uppenbara sanningarna i Bibeln.

Om man tar bort något av det mest elementära i Guds Ord, nämligen att Han utvalde just judarna till sitt egendoms folk, förde de ut av slaveriet i Egypten och gav dem landet Israel till evig tid, ja då har jag svårt för att se att vi skulle ha samma religion. Det stämmer kanske då att den rätta benämningen för en del av de arabiska kristna i ’Palestina’ tillhör en synkretisk religion kallad ’Chrislam’?

I slutet av bloggartikeln skriver författaren följande angående liberalteologins anti-israeliska utbredande:

”Ska det verkligen förvåna oss att den presbyterianska kyrkan är en partner i detta? Jag är inte förvånad alls. De övriga stora kyrkorna som har hoppat på detta kätterska tåg är: De episkopala, metodister, de lutherska och även vissa evangeliska kyrkor i USA har följt efter. Jag undrar när Vatikanen kommer efter?”

Jesus var ingen arab som bodde i ’Palestina’. Jesus är och förblir jude på samma sätt som landet Israel gavs till det judiska folket av Jehova Gud. Gud är synonym med Israel och det judiska folket, och det kan ingen hatisk människa någonsin förändra.

Tipstack Sven Vestman.

Fotnoter:

[1] Wikipedia – Chrislam
[2] http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=30069

=>

Ämne: Ersättningsteologi, Våra Hebreiska rötter, Villoläror

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?