Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Wallström föll på eget grepp

[OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle]

10399434_10203913121531694_7970033291085681473_n

Tar mig friheten att inledningsvis låna några ord från Nils-Olov Nilsson (med egna tillägg).

Så kom till slut verkligheten ifatt Margot Wallström. Med all säkerhet går högmod före fall…att erkänna Palestina, en icke demokratisk stat (ännu inte bildad), och sedan rikta en riktig örfil mot Saudiarabien. Det satte slutligen krokben på utrikesministern. Tala om förnedring. Man kanske kan säga att Wallström föll på eget grepp

Ovanpå detta har hon retat gallfeber på Ryssland. Allt inom loppet av ett halvår. S-ledda regeringen visar tydligt att de vill vrida tillbaka klockan till Palmes dagar vad gäller att agera något slags globalt samvete. Det skulle givetvis kunna finnas en uppgift i dylikt agerande, men då måste vi vara konsekventa.

Sverige kan inte kravlöst ösa pengar över diktaturen Palestina och samtidigt predika demokrati och yttrandefrihet över andra diktaturer. Kanske hade det inte varit så dumt om Wallström och S-regeringen legat lågt första året och ”blivit varm i kläderna” innan man öppnar munnen. Resultatet av nuvarande linje – havererade relationer med Israel, Ryssland, Saudiarabien.

Som sagt – högmod går före fall.

Fortsättning följer…

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?