Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Frankrike: Islamistiskt terrordåd stoppat av amerikanska soldater

 Erawan; Bangkok; Thailand.

[Nyheter, Utrikes] Två amerikanska soldater på semester ingrep mot islamist med AK-47 och pistol som började skjuta på ett tåg på väg till Paris i fredags. De kommer idag att tilldelas medaljen “Legion d’Honneur” av Frankrikes president Francois Hollande för att man räddat Frankrike från ett nytt blodbad i islamistiskt terrordåd.

Terroristen har pekats ut som marockanen Ayoub El Khazzani, uppväxt i södra Spanien. Ayoub var känd av säkerhetstjänsterna i Europa som jihadist. Trots det steg han på ett tåg från Amsterdam till Paris med flera skjutvapen och en väska full med ammunition. Enligt vittnen låste tågpersonalen in sig när terroristen började skjuta. Men han startade i fel vagn. Två soldater med erfarenhet från Afghanistan gav sig obeväpnade på marockanen och lyckades brotta ner honom. Med hjälp från andra passagerare hölls han i schack medan soldaterna tog hans vapen och började leta efter andra terrorister på tåget.

Dick Erixon lyfter fram ett intressant aspekt med hela händelsen; Svenska medier väljer att dölja att ett nytt islamistiskt terrordåd avvärjts. Det är en märklig nyhetsvärdering som skiljer sig från den fria och demokratiska delen av världen.

    KÄLLOR & RELATERAT

 

=>

Ämne: NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?