Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Metodistpastor Berndt Isaksson: – I morgon den 13 september börjar en ny Årsvecka

[TRADITION & TEOLOGI, Ändens tid] Inledning: Charisma Magazine rapporterade nyligen att 1 av 10 sökningar på Google är kring Herrens Shemitah som inleds på söndag. Kristen media i Sverige förefaller ointresserad. När jag talar med vänner och syskon runt om i landet har många inte orkat sätta sig in i vad dess innebörd är. Tycker pastor Isaksson gör en enkel och lättförståelig summering som alla kan ta till sig. Intressant i sammanhanget är att även världsberömde vetenskapsmannen Sir Isaac Newton kom i sina uträkningar kring ändens tid fram till september 2015. Har tidigare i veckan lagt ut dessa relaterade poster A) B) C)

Mvh Daniel ”MyTwoCents” F orslund

holy-scriptures

Herrens Högtider som instiftades i 3 Mos. 23 är åtta till antalet. Fyra på våren och fyra på hösten.

Vårhögtiderna som talar om Jesu död, gravläggning, uppståndelse och Pingsten fick sin uppfyllelse på exakt rätt Högtidsdag. Och allt hände dessutom samma år, den våren när Jesus dog, begravdes, uppstod och sände Anden ”när Pingstdagen var inne”. Obs. Det var inte så att Jesus dog det ena året, uppstod några år senare och sände Anden ytterligare några år senare. Nej, allt skedde samma år, och under samma vår.

OM, observera OM, Herren avser att följa samma MÖNSTER beträffande Hösthögtidernas uppfyllelse så kommer deras respektive innebörd gå i uppfyllelse samma år och samma höst. Det vill då säga att om MÖNSTRET upprepas så kommer Uppryckandet ske på Basunhögtiden, och tio dagar senare på Yom Kippur kommer Jesus tillbaka synligen med alla de heliga, och efter ytterligare några dagar proklameras Tusenårsriket som är en helt ny tidsålder. Den sista högtiden som kallas den Åttonde dagen symboliserar Evigheten som väntar bortom Tusenårsriket.

I morgon den 13 september i vår kalender börjar en ny Årsvecka i den bibliska kalendern med Basunhögtiden. OM, observera om, det är början på den sista Årsveckan så skulle det innebära att vi har sju år kvar av nuvarande tidsålder. OM det är den sista årsveckan som går  av stapeln så lär det i så fall komma en rad av tecken på det under de närmaste veckorna.

Det är också logiskt, som Mark Biltz brukar påtala, att om den sista Årsveckan inte börjar i år, så lär den inte börja förrän om tidigast ytterligare sju år. Herren har gett oss sina Högtider och kejsaren i Rom ”berövade” oss dem. Men vi behöver återupptäcka deras budskap, deras hjälp att förstå det mönster Herren själv valt att följa när han uppfyller frälsningshistorien.

Berndt Isaksson

Relaterat:

Jubelår i FN med påven och erkännande av Palestina?

[Pastor Isakssons egen sajt]

Did Isaac Newton predict major turn in Bible prophecy?

Is 7-year biblical ’Tribulation’ about to start?

=>

Ämne: Ändens tid, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?