Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Metodistpastor Berndt Isaksson: – I morgon den 13 september börjar en ny Årsvecka

[TRADITION & TEOLOGI, Ändens tid] Inledning: Charisma Magazine rapporterade nyligen att 1 av 10 sökningar på Google är kring Herrens Shemitah som inleds på söndag. Kristen media i Sverige förefaller ointresserad. När jag talar med vänner och syskon runt om i landet har många inte orkat sätta sig in i vad dess innebörd är. Tycker pastor Isaksson gör en enkel och lättförståelig summering som alla kan ta till sig. Intressant i sammanhanget är att även världsberömde vetenskapsmannen Sir Isaac Newton kom i sina uträkningar kring ändens tid fram till september 2015. Har tidigare i veckan lagt ut dessa relaterade poster A) B) C)

Mvh Daniel ”MyTwoCents” F orslund

holy-scriptures

Herrens Högtider som instiftades i 3 Mos. 23 är åtta till antalet. Fyra på våren och fyra på hösten.

Vårhögtiderna som talar om Jesu död, gravläggning, uppståndelse och Pingsten fick sin uppfyllelse på exakt rätt Högtidsdag. Och allt hände dessutom samma år, den våren när Jesus dog, begravdes, uppstod och sände Anden ”när Pingstdagen var inne”. Obs. Det var inte så att Jesus dog det ena året, uppstod några år senare och sände Anden ytterligare några år senare. Nej, allt skedde samma år, och under samma vår.

OM, observera OM, Herren avser att följa samma MÖNSTER beträffande Hösthögtidernas uppfyllelse så kommer deras respektive innebörd gå i uppfyllelse samma år och samma höst. Det vill då säga att om MÖNSTRET upprepas så kommer Uppryckandet ske på Basunhögtiden, och tio dagar senare på Yom Kippur kommer Jesus tillbaka synligen med alla de heliga, och efter ytterligare några dagar proklameras Tusenårsriket som är en helt ny tidsålder. Den sista högtiden som kallas den Åttonde dagen symboliserar Evigheten som väntar bortom Tusenårsriket.

I morgon den 13 september i vår kalender börjar en ny Årsvecka i den bibliska kalendern med Basunhögtiden. OM, observera om, det är början på den sista Årsveckan så skulle det innebära att vi har sju år kvar av nuvarande tidsålder. OM det är den sista årsveckan som går  av stapeln så lär det i så fall komma en rad av tecken på det under de närmaste veckorna.

Det är också logiskt, som Mark Biltz brukar påtala, att om den sista Årsveckan inte börjar i år, så lär den inte börja förrän om tidigast ytterligare sju år. Herren har gett oss sina Högtider och kejsaren i Rom ”berövade” oss dem. Men vi behöver återupptäcka deras budskap, deras hjälp att förstå det mönster Herren själv valt att följa när han uppfyller frälsningshistorien.

Berndt Isaksson

Relaterat:

Jubelår i FN med påven och erkännande av Palestina?

[Pastor Isakssons egen sajt]

Did Isaac Newton predict major turn in Bible prophecy?

Is 7-year biblical ’Tribulation’ about to start?

=>

Ämne: Ändens tid, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , , , ,

 • Lars Wärn

  Det var någon i någon kommentar under någon artikel som undrade hur det stod till med pastor Isaksson. Är han, liksom tidigare pastor Ulf Ekman och pastor Mikael Karlendal, på väg in i katolicismen? Det verkar inte så mycket bättre.

  http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_141.html
  Men å andra sidan har hans nuvarande samfund, liksom hans tidigare samfund, varit på väg in i katolicismen ända sedan 2001 genom sitt antagande av Charta oecumenica. Där även samarbete med islam är en av de viktigare punkterna, liksom enandet av Europas nationer i superstaten EU.

  Så har även Pingstsamfundet vandrat liksom de flesta samfund utom Adventistsamfundet. Livets ord har hittills stått utanför, men det verkar som man i det lägret nu överväger att ansluta sig till Sveriges Kristna Råd, vilket innebär ett accepterande av Charta oecumenica.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Lars: Jag har personligen kollat upp detta, jämte nåt rykte att han är frimurare. Inget av det stämmer. Däremot har han lagt ut länkar till både Karlendals antireformatoriska bloggposter och rekommenderat Ekmans nya podd. Givetvis blandade signaler och förvirrande, men det får stå för honom.

 • Janneyo114

  Såg ni att Hank Hanegraff, the Bible Answer Man (CRI) är i cancerbehandling och har tappat mycket vikt. Det är bara några veckor sedan han konverterade till Ortodoxa kyrkan.
  Igår
  https://www.youtube.com/watch?v=QVlRt1LXaJ8
  För några veckor sedan
  https://www.youtube.com/watch?v=wlZIhE8wHU0&t=20s

  6 månader efter K Copland och Papa förenades förra året dog deras vän biskop Tony Palmer i 40-års åldern, han som sa att ”alla pånyttfödda kristna är katoliker” och att ”Reformationen är över.”

  Ursäkta länkarna här!

 • Lars Wärn

  Det är inte specifikt för ortodoxa kyrkor. Många kristna drabbas av cancer och värre sjukdomar i vår tid. Det handlar nog om en större procent i katolska kyrkan och deras medlöpare i diverse ”frikyrkor”. De är ofta själva förvånade över att de drabbas. De ber och ber men inget händer.

  Har dessa tänkt på att det är mindre än 50 år sedan Guds bud sattes främst i de svenska barnens undervisning? Luther satte buden främst i sin katekes för 500 år sedan men i Sverige har buden mestadels ignorerats sedan ca 50 år.

  Man kan bara önska att fler drabbas av sin gudsförnekelse och sitt eget oförstånd.

 • Lars Wärn

  Frimurare brukar ofta förneka sin böjelse i finare kretsar. Har sett en lista över frimurare i länet som publicerades i JP för ett antal år sedan.

  Anser inte att det är ”blandade signaler”. Både Metodistkyrkan och Equmeniasamfundet har visat sin inriktning sedan ca 2001 då de flesta samfund erkände Charta oecumenica.

  Jag minns att EFK-påven Stefan Swärd erkände vissa ”tveksamheter” i dokumentet men förtydliga inte vad det handlade om. Erkände han samarbete med islamister men inte med påvedömet? Jag tillhörde EFK då men inte nu längre. Numera tillhör jag endast Yeshua och ingen annan.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Visst. Men jag litar på Berndt Isaksson, tills dess något visar att jag inte kan det. En enskild pastor kan inte belastas för Equmeniasamfundet. Han var mot sammanslagningen in i det sista om jag minns rätt och en av få röster som vågade opponera sig offentligt. I övrigt är du och jag tydligen med i samma samfund Lars. 😉

 • Miriam
 • Lars Wärn

  ”Numera tillhör jag endast Yeshua och ingen annan.”

  Den enda jag någonsin mer kommer att lita på.

  ”Förliten eder icke på furstar, icke på en människoson, han kan icke hjälpa.”

  Nej, Människosonen kommer inte tillbaka som en människoson. Där är Daniel mycket tydlig:

  ”Sedan fick jag, i min syn om natten, se huru en som LIKNADE en människoson kom med himmelens skyar; och han nalkades den gamle och fördes fram inför honom.”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?