Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Fokus Israel Special: USA’s del i Syrienkriget.

[NYHETER, UTRIKES] Nyheter kring vad som sker i Israel eller i andra länder som på ett eller annat sätt berör landet Israel.

Denna gång berör Eddie Chumney detaljer kring Syrien-kriget maktspelet bakom kulisserna och planerna på gasleveranser från Mellanöstern till Europa. Lyssna på den verkliga anledningen USA bestämde sig att störta Assad.

Focus Israel News part 1 (Eddie Chumney)

Focus Israel News part 2 (Eddie Chumney)

Producerat av:

Hans P Lindblad

hans@fokus-israel.org

=>

Ämne: Fokus Israel Webb-TV, NYHETER, UTRIKES

 • Lars Wärn

  Europa, d v s EU, har under många decennier gjort Mellanöstern osäkert att leva i genom sin infiltration, sina intriger, sina krig m m i främst Irak och Syrien. Nu slår det tillbaka mot Europa (till att börja med, senare kommer det med stor sannolikhet även till USA). I Paris, i Bryssel, i London, i Stockholm och nu i Barcelona. Fortsättning följer.

  Det har blivit otryggt att leva i Europa tack vare att Europa – och USA – har gjort det otryggt att leva i Mellanöstern.

 • Mattias

  Man får sällan eller aldrig höra en grundläggande analys om varför terrorism finns.
  Folk tror att det beror på att vi i väst går på konserter och restauranger män och kvinnor tillsammans typ…

 • Lars Wärn

  Min uppfattning om de grundläggande orsakerna till de många problem vi ser i Mellanöstern idag är klar och oföränderlig. Orsakerna heter EU och USA. EU hade en ambition att i sin imperialistiska anda lägga under sig hela Medelhavsområdet, inklusive Syrien. Som en följd av det kom det som kallades ”den arabiska våren” och som snart nog kom att övergå i en ”arabisk vinter” med krig och inbördeskrig som en följd.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Medelhavsunionen

  På liknande vis hade EU en ambition att lägga under sig hela östra Europa, inklusive Ukraina. Detta gick bra till en början men ledde till inbördeskrig i Ukraina vilket pågår ännu.

  Googla ”Eastern Partnership” och läs mer om de grundläggande orsakerna till problemen i Ukraina.

  I Irak handlade det om en del av världens sista oljereserver vilka USA ville ha full kontroll över. Sammanfattningsvis kan man säga att EU och USA tillsammans skapade, utöver de många konflikterna och inbördeskrigen, vår tids värsta terroristorganisation – IS.

  Numera vänder USA sina blickar även mot världens största kvarvarande oljereserver i Venezuela. De har underminerat landet politiskt och moraliskt under flera års tid och inväntar nu bara politiskt korrekta skäl att invadera.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?