Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Det var fel av oss (Aletheia) att bunta ihop Livets Ords nuvarande ledare och Ulf Ekman!

Head in Hands

Sedan vi publicerat gårdagens post med ämnet ”Anonymt tips angående UG: Ekman & Lundqvist vägrar bemöta relevanta frågor, trots full insyn” har nya uppgifter tillkommit från mer än ett håll, högst relevanta i sammanhanget.

Det är i nuläget endast Livets Ords grundare Ulf Ekman som konsekvent vägrar att svara på de frågeställningar som uppkommit under UG’s program.

Slutsatsen blir därmed v.g. Livets Ord att SVT’s projektledare Nils Hansons svar gäller främst uteblivna reaktioner på tillskickat manus i skrivande stund.

Pastor Lundqvist respons till detta är att det ”är inte en frågeställning utan en sammanställning av hur UG lagt upp programmet utifrån sin information, och våra svar och kommentarer.”, samt att han inte hunnit kommentera då han befinner sig på resande fot.

Lundqvist bekräftade även att kommunikation faktiskt pågår mellan församlingens ledning och UG.

Rätt ska vara rätt. Vi söker sanningen, varhelst den låter sig finnas. Så ock om det visar sig att vi själva dragit förhastade slutsatser, blivit felinformerade eller missbedömt information.

Vi vill på detta sätt be Livets Ords ledning, församling och pastor Joakim Lundqvist om ursäkt för att vi satte dem på samma bänk som Ulf Ekman under gårdagens post. Trots att åren går, är det lätt att leva kvar i svunna tider då Livets Ord var synonymt med Ulf Ekman. Förlåt oss!

I övrigt vill vi påpeka att pastor Lundqvists till synes uteblivna svar igår inte berodde på ovilja eller bristande intresse, utan att vår förfrågan av okänd anledning helt enkelt inte gick fram. Avsaknad av sedvanlig ”Visat-stämpel” i vår förfrågan bekräftar Lundqvists påpekande.

Sist: Det hör till ovanligheten att vi tar bort en post helt och hållet, men nu gör vi så.  Det är vår slutsats och förhoppning att Livets Ords nya ledning faktiskt försöker inta en annan linje än grundaren i fråga om öppenhet och transparens.  I detta ljus kan vi inte bidra med att fortsätta sprida en felaktig bild i sociala medier, mer än vi redan gjort oss skyldiga till.

Daniel F orslund och Andréas Glandberger

Aletheia Blogg & Tankesmedja

Logga-Aletheia

[Borttagna posten i pdf, inklusive kommentarer]

=>

Ämne: INRIKES, Livets Ord/Trosrörelsen, Mediekritik, NYHETER

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?