Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Peter Ljunggren läser lusen av frikyrkoledarna i Sverige

[Nya Ekumeniken, Mediekritik, Ledarskap]

20151012_160518 - kopia

Peter Ljunggren. Foto: Andréas Glandberger

I en ny video publicerad av Peter Ljunggren, talar han i skarpa ordalag till frikyrkoledare i Sverige. De sista 10-15 åren har den nya ekumenikens företrädare sakta men säkert öppnat dörrar som idag tyvärr resulterar i att allt fler väljer att söka sig till den romersk katolska kyrkan.

Det tidigare pastorsparet i Livets Ord har i senare tid upplåtits utrymme i de båda kristna tidningarna Världen idag och Dagen, något som fått ganska många att rynka på ögonbrynen. Ulf och Birgitta Ekman är öppna med att de önskar att så många som möjligt följer efter dem och blir romerska katoliker[1], och tyvärr är det allt för många som fortfarande lånar sina öron till Ekman

Ljunggren säger i videon att det är på tiden att ledare inom frikyrkan sätter ned foten och vågar säga det som är uppenbart för väldigt många, nämligen att det räcker nu. Båda de kristna tidningarna får en känga av Ljunggren för att de ger så pass mycket utrymme till att Ekman skall få göra reklam för sin romersk katolska tro.

Själv tänker jag lite på uttrycket ”den som tiger samtycker”, och givetvis önskar jag att det fanns lite mer ryggrad bland frikyrkans ledare beträffande det som pågått de senare åren. Våga mer än att bara vara snäll och bekväm. Våga vara obekväm, sanningsenlig och frimodig!

/Andréas Glandberger

Logga-Aletheia

 

 

 

Källor

[1] Ekman hoppas få med fler till Rom (norska)

=>

Ämne: Ledarskap, Mediekritik, Nya Ekumeniken

Nyckelord: , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?