Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Medan islamisternas kulor ven i Le Bataclan, sjöng publiken ”I’ll love the devil, I’ll kiss his tongue!”

Kiss_the_devil

(Bild: Dailymail. Från scen strax innan blodbadet) Det var det amerikanska garagerockbandet Eagles of Death Metal som spelade på konserthuset Le Bataclan i Paris på fredagskvällen den 13 november.

Publiken dansar och njuter. Konserten var utsåld. En konsert som senare förvandlades till ett blodbad. Killarna i Eagles of Death Metal hade stått på scenen en knapp timme. Men – mitt i spelningen hörs plötsligt automatvapen.

Det som i mycket begränsad utsträckning framkommer i Europeisk media är den ödesdigra sången bandet spelade när de islamistiska terroristerna påbörjade sin massaker på ca 80 personer – Kiss the Devil. En slump, eller planerat från terroristernas sida? Oavsett är sammanfallandet kusligt.

Här är texten i sin helhet som både band och publik sjunger samtidigt som kulorna plöjer igenom konserthuset:

Kiss The Devil – Eagles of Death Metal

Who’ll love the devil?…
Who’ll song his song?…
Who will love the devil and his song?…

I’ll love the devil!…
I’ll sing his song!…
I will love the devil and his song!…
Who’ll love the devil?…

Who’ll kiss his tongue?…
Who will kiss the devil on his tongue?…

I’ll love the devil!…
I’ll kiss his tongue!…
I will kiss the devil on his tongue!…

Who’ll love the devil?…
Who’ll sing his song?…

I will love the devil and his song!…

Who’ll love the devil?…
Who’ll kiss his tongue?…

I will kiss the devil on his tongue!…

Who’ll love the devil?…
Who’ll sing his song?…

I WILL LOVE THE DEVIL AND SING HIS SONG!…

Medan Islamisternas kulor ven i Le Bataclan, sjöng alltså publiken ”I’ll love the devil, I’ll kiss his tongue!” (Jag älskar djävulen, Jag vill tungkyssa honom).  I vad som närmast kan liknas en lovsång till Satan, frågar bandet vem som älskar Satan och vill sjunga hans sång, varpå publiken svarar; – Jag älskar Satan och vill sjunga hans sång. Allt medan många sträcker ut sina händer med symbolen för Lucifers hornVilken fruktansvärd bekännelse strax innan de gick in i evigheten.

Blodbadet_i_frankrike

(Bild: Dailymail. Fruktansvärda slutet på konserten med kroppar utspridda på arenan)

Sången framförd i Glasgow två dagar innan massakern i Paris:

INGEN förtjänar det fruktansvärda öde som dessa intet ont anande konsertdeltagare gick till mötes. En stor andel heavy metal band lever på sataniska budskap, utan att för den skull vara praktiserande satansdyrkare. Provocerande texter är oftast showbusiness och man sjunger om mörkrets furste, utan att tro på honom.

Oavsett, är djävulen en verklighet i den kristna livsåskådningen. Jesus säger i Johannes 10:10 att han (Satan) kommit för att ”stjäla och slakta och förgöra.” men att Jesus kommit ”för att de skola hava liv och hava över nog”

Den yngsta av de tre stora världsreligionerna Islam är problematisk till sitt väsen. Politiker, media och även vissa kristna företrädare [2,3] gör allt för att tona ner sambandet mellan sista decenniernas ökade terrorism och Islam genom att tala om Islam och Islamism. Oavsett, kommer man aldrig ifrån det faktum att även om majoriteten muslimer inte är terrorister, är majoriteten terrorister muslimer i dagsläget.

IS fångar onekligen upp sina anhängare främst på två vis; Antingen via sociala medier – eller i ”våra” moskéer. Bland annat Gefle Dagblad har gjort en utomordentlig granskning av detta. För detta lever de nu med bombhot.

Få ”moderata” muslimska ledare vågar tala om sambandet eller ännu mindre öppet fördöma drömmen om ett nytt kalifat i mellanöstern. En av få som vågar är Imamen Awad Olwan i ”Guds hus”, den multireligiösa kyrkan i Fisksätra. Det framkom i dagens P-1 sändning på SR.

[1] Så hur vanliga är ”vanliga muslimer”? Enligt en färsk studie av den holländske sociologen Ruud Koopmans verkar uppfattningar som i regel anses tillhöra radikal islamism verkar vara mer utbredda än man tidigare har trott. Koopmans har undersökt attityder hos självidentifierade muslimer från Turkiet och Marocko i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Österrike och Sverige. Både fundamentalism och fientlighet mot andra grupper är relativt vanliga. 43 procent av svenska muslimer (med rötter i Turkiet) vill inte ha homosexuella som vänner, 37 procent anser att man inte kan lita på judar och 52 procent av muslimerna i undersökningen anser att väst är ute efter att förstöra islam. 43 procent av svenska muslimer tycker att muslimer borde återvända till islams rötter, 67 procent tycker att det bara finns en tolkning av islam och hela 52 procent anser att det är viktigare att följa religiösa lagar än lagarna i Sverige.

Utifrån dessa svar kan man inte avgöra stödet för radikal islamism, men attityderna säger något om grogrunden för den bland svenska muslimer.

Häromdagen gick Löfven ut med följande uttalande

”Jag måste tyvärr ändå säga att Sverige varit naiva i det här avseendet. Kanske har det varit svårt för oss att acceptera att det mitt ibland oss finns svenska medborgare som sympatiserar med IS”

Detta går till historien som senaste decenniernas understatement. Många har varnat. Många har inte alls varit naiva. Jag skrev bland annat själv om detta i januari med rubriken ”Sverige – ett paradis för värvning av- och bas för IS-krigare”. Det är våra politiker och förtroendevalda som i stort är naiva. En politisk korrekthet har länge kvävt en naken, ärlig debatt kring Islamismens grogrund. Låt oss hoppas att Sverige i stort, inklusive vårt ledarskap, vaknar upp innan det är försent.

Over and Out

1380766_10152507775834130_8484313559725514175_n

Daniel ”MyTwoCents” F orslund

=>

Ämne: NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?