Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tidningen Dagens felaktiga twitter-fråga till Ekman, öppnar för felaktigt svar…

I gårdagens gästpost berättade skribenten att ”Ekman har själv framfört önskemål om att vigas till präst och att stiftet och andra instanser inom Kyrkan nu prövar frågan”.

Frågan har engagerat många, speciellt på katolska facebook forumet *Katoliker i Sverige.

Dagenreportern Jacob Zetterman gjorde sedan ett torftigt försök att (via twitter!) verifiera uppgiften med Ekman själv.

Tyvärr har inte alla lärt sig att felaktiga frågor får lätt felaktiga svar. När en fråga ställs till svensk kristenhets retoriska mästare, bör den ställas på rätt sätt. Vi har varit med förr och vet vilken relation till sanningen Livets Ords grundare har.

Ulf_Ekman_twittersvar

Nej, Ekman är inte på väg att prästvigas i Katolska kyrkan. Det hävdade inte vår gästskribent. Därmed kan den som är skicklig med ordlek svara på det sätt han gjorde; ”Nej, inte på väg att prästvigas”

Nyheten handlade om att ett önskemål framförts av Ekman själv om att vigas till präst, och att stiftet och andra instanser inom Kyrkan nu prövar frågan. Det är själva frågeställningen som läckt ut genom säkra källor, inget mer, inget mindre.

Eftersom Ekman hittills aldrig svarat på någon fråga från denna sajt föreslår jag frågan omformuleras till;

– Har du ställt frågan om möjligheten att prästvigas inom Katolska kyrkan till biskopen eller någon annan representant för Katolska kyrkan?

För säkerhets skull helgardera med;

– Hur ställer du dig till en prästvigning inom Katolska Kyrkan om möjligheten ges?

Sedan föreslår vi att skärmdumpar och utskrifter på alla svar från Ekman arkiveras för framtiden. Praxis inom Katolska kyrkan är nämligen vad vi förstår att det inte är aktuellt förrän tidigast efter tre år som katolik.

Slipade offentliga personligheter, kräver ännu mer slipade journalister. Personer som Ekman har nämligen över trettio års erfarenhet av naiva journalister. Något bör väl ändå tidningen ha lärt sig efter alla år av Ekmans verbala fintar?

Over and Out

Daniel ”My Two Cents” F orslund

– – – – – – – –

* Diskussionen på katolska facebooksidan stoppades efter några timmar efter flera hätska reaktioner på nyheten. Saxat ur forumet:

E.L.: ”Det är ett par saker man bör ha i åtanke. Ulf Ekman hinner knappt bli upptagen i kyrkan innan en kommers kring hans bok startar? Om det stämmer att han vill bli präst nu..hoppas jag någon råder honom att vänta en lång tid (flera år) innan diskussionen överhuvudtaget tas upp igen. Att forcera fram saker leder sällan till något bra..tvärtom det leder alltför ofta till missriktade beslut. Han ska inte vara något undantag bara för att han heter Ulf Ekman!”

G.E.: ”Han borde nog vänta ett bra tag, och dessutom så finns det väl tillräckligt med gifta präster för närvarande. Det är nyttigt för honom att vara lekman innan han ta steget vidare”

I.V.: ”Utan att känna ovanstående debattörer vill jag påstå att inge av er skulle ha den kapacitet som Ulf Ekman har att tillföra Kyrkan. Insinuationerna är grova, osanna och fula., Han skulle vara en tillgång som lärare han är en god pedagog. Läs deras bok ”Den stora upptäckten.” ”

R.B.: ”- Han är en manipulativ psykopat som gör allt som främjar honom som person. Att se till andra och än mer att bry sig om andra är inget som den gode Ulf Ekman besvärar sig med… …I övrigt han han alltid sett katolicismen som djävulens irrlära, han har även både sagt det och skrivit det. Det var på den tiden då han inte såg någon ”vinst” i den.”

B.G: ”Eh – Aletheia som källa? Verkligen?”

Z.G: ”Aletheia har ju hittills haft rätt i sina förutsägelser gällande Ekmans, redan i mitten av 2000-talet såg de vart det bar hän. Så de får nog sägas vara en ganska bra källa på området.”

Uppdatering 20160119:

Fraga_Ulf_Ekman

=>

Ämne: INRIKES, NYHETER

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?