Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tommy Dahlman bryter tystnaden efter sin rattonykterhet

Tommy_Dahlman2

(Bild: Skrämdump, Inblick) ”Kändispredikanten” som florerade i diverse medier förra månaden bryter nu tystnaden efter incidenten. Ett första livstecken kom redan den 2/2 på facebook och igår en lite längre post på inblick.se

Natten den 30 december släcktes min omdömesförmåga ner till det kolsvarta schaktet. Jag satte mig i bilen med hög alkoholpromille i kroppen. När jag ser polisbilen kör jag fram till den och lägger mig jämsides och vinkar åt de båda poliserna. Med andra ord: ”Här är jag, stoppa mig!” Resten är historia.

Mitt brott denna natt är tillräckligt allvarligt och behöver inte saltas med falska rykten och lösrycka insinuationer. Jag har på ett grovt manér brutit mot lagen och svikit många människor, framförallt min familj. Jag ensam bär ansvaret. Bakgrunden vet mina själavårdare.

Ja, så inleder Dahlman sin första post efter att nyheten dragits runt i diverse medier i hela Skandinavien.

En och annan tyckte att aletheia.se var ”för mjuk” mot Dahlman när nyheten läckt till allmänheten. Kanske det. Vi ville invänta Dahlmans egna ord och kommentarer. Nu kom just hans egna första reflektioner och jag uppskattar att han tar fullt ansvar för incidenten. Det är stor skillnad på Dahlmans egna ord och arbetsgivarens (Börje Claesson) torftiga försök att släta över händelsen och skylla på ”näthat” och någon högst konspiratorisk, organiserad kampanj mot pastorn. Vore det en anledning att supa skulle jag få inrätta en bar på mitt kontor.

Kan konstatera att supporten för Dahlman varit makalös. Stundom nästan lite märklig och väl överslätande, på gränsen till frånstötande. Tommy kunde ha kört ihjäl någon under sin rattonykterhet och det var en dubbel överträdelse i bemärkelsen både svensk lag och Guds Ord (att inte dricka sig berusad).

På Dahlmans facebooksida har hans fanclub låtit lite som om han åkt på en kraftig förkylning. ”krya på dig”, ”Alla felar ibland”, ”Ingen är utan synd”, har avlöst varandra i kommentarsfälten. Under den mest turbulenta veckan förlorade han en (!) vän på facebook. En enda person som tydligen inte ville förknippas längre med honom.

Det är en enastående support.

Missunnar jag honom denna fantastiska uppslutning?  – Nej.

Vill jag tillbaka till tidigare år när en incident som denna hade varit slutet på hans karriär inom kristenheten? – Nej.

Tror jag inte på Guds nåd efter synder och eller brottsliga handlingar? – Nej, det är inte heller problemet.

Jag kan dock inte annat än konstatera att kristenheten tycks gå från ena diket till det andra.  Som en gammal pingstpastor lär ha sagt – enda gången vi är mitt på vägen, är under tiden vi byter dike.

I övrigt önskar jag Tommy Dahlman allt gott.

1_Daniel_Forslund

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Relaterat:

Tommy Dahlman 29/2: Nu börjar jag titta ut genom gluggen

Aletheia 19/1: Från rattonykterhet till äktenskapsbrott: Uppenbarade synder – Guds stora nåd

Dagen: Synen på alkohol allt mer liberal inom kyrkan

=>

Ämne: INRIKES, Ledarskap, Mediebevakning, NYHETER

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?