Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Peter Ljunggren anmäler tidningen Inblick till Pressens Opinionsnämnd

pressetik2

Efter 35 dagars kamp mot det många uppfattar som Ruben Agnarssons personliga förtalskampanj mot Evangelist Peter Ljunggren, har evangelisten nu tröttnat på turerna. I ett offentliggörande via Facebook meddelar Ljunggren att han nu lämnar in en anmälan till Pressens Opinionsnämnd. Anmälan postades efter flera försök att reda ut felaktigheterna som publicerats Tidningen Inblick med ansvarig utgivare Claesson, utan framgång.

Ljunggren berättar i ett fyra minuter långt klipp, att han genom anmälan nu vill sätta punkt för turerna runt hans person. (Som även drabbade hans fru, Red. Anm.) Anmälan sker efter enträgna försök att reda ut missförstånden både med Agnarsson och Inblicks ansvarige utgivare Börje Claesson.

Agnarssons publicering av diverse tolkningar av bland annat en avklarad rättegång i Finland, kom strax efter Ljunggrens deltagande i Uppdrag Gransknings program om Livets Ord i november förra året. Närheten, tidsmässigt, gjorde att många läsare dragit slutsatsen att den tf chefredaktören på tidningen Inblick, tillika mångårig medlem i Livets Ord, medvetet startat en smutskastningskampanj för att hämnas på Ljunggren. Andra uppfattar det som om Agnarsson onekligen velat underminera vittnesbördet kring Ekmans hantering av gåvomedel och arvoden.

I uttalandet på Facebook berättar Ljunggren att han är väl medveten om det stora antal anmälningar Pressens Opinionsnämnd får in varje vecka och att oavsett utgången är det hans sätt att nu försöka sätta punkt för de tråkiga turerna.

[Se klippet i sin helhet]

Aletheia har sökt Inblicks ansvarige utgivare, Börje Claesson på Kanal 10, sedan slutet av förra året utan framgång.

 

1_Daniel_Forslund

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: INRIKES, NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?