Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Christopher Alam ut mot dem som kritiserar Kong Hee

I en statusuppdatering på Facebook meddelar den svensk-amerikanska predikanten Christopher Alam att han blockerar de Facebook-vänner som skriver ”idiotiska kommentarer” om hans vän Kong Hee:

Alam hotAtt Alam raderar vänner som inte delar hans åsikter har undertecknad fått erfara efter att ha gått emot honom i en upphettad politisk diskussion. Flera års vänskap var plötsligt inte värd något. Givetvis har han rätt att agera som han vill.

Alam har enligt uppgift försvarat sin vän Kong Hee och starkt propagerat för att han skulle vara oskyldig i de anklagelser som fick honom dömd. Kong Hee dömdes nyligen till 8 års fängelse i det som omtalas som den mest omfattande rättegången i Singapores historia. Rättegången varade i över 5 år.

Hee dömdes för förskingring av över 300 miljoner kronor. Åklagaren lade fram en gedigen bevisbörda, så att efter en över 5 års mycket omfattande rättegång hävda att Kong Hee skulle vara oskyldig dömd, är ganska beundransvärt trots allt. Att hota att radera vänner som framför det man skulle kunna tolka som kritiska kommentarer gentemot Hee, är dock milt sagt magstarkt och ovärdigt en som predikar Guds ord.

Christopher Alam driver sedan 80-talet missionsorganisationen Dynamis World Ministries och reser över hela världen där han förkunnar evangeliet. Läs mer om Dynamis här.

Andréas Glandberger

Andréas Glandberger

 

 

 

 

 

 

 

Mer om Kong Hee

=>

Ämne: OPINION & DEBATT

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?