Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Nu skall profetiorna uppfyllas

Krig syria

Skärmdump Bing.com

[Opinion & Debatt – Gästblogg, Tradition & Teologi – Ändens tid]

Denna artikel är delvis ett svar på den serie av artiklar som tidigare har publicerats på Aletheia om shemitta-året. Detta är förmodligen en av de viktigaste artiklar jag någonsin har skrivit.

Jag skriver detta därför att jag innser att allt håller på att komma samman. Vi lever i en tid då alla profetior skall fullbordas inför våra ögon. Detta är en kort sammanfattning av några av de viktigaste profetior som snart kommer fullbordas:

”Så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket.” (Johannes uppenbarelse 13:17)

Regeringarna och bankerna har förstört ekonomin. Detta är speciellt sant i Europa, där et politisk eksperiment ledde till att det skapades en federation av stater, med en gigantisk byråkrati i Bryssel på toppen.

Nu som ekonomin i Europa brakar, hör man röster om att eliminera kontanter og hålla sig enbart till elektroniska pengar, precis som aposteln Johannes sade. EU vill ta bort kontanterna, för det vill ge dom obegränsade möjligheter att ta ut vilken skatt dom vill från alla invånare. Bankerna vill ta bort kontanterna, för då kan regeringarna konfiskera pengar för att rädda bankerna när dom kollapsar, som var det som hände på Cypern i 2013.

EU är på väg mot ett system där folket i makten och folket i bankerna kan ta stora risker, och dom förväntar sig att vanliga människor skall betala för misslyckade eksperiment genom att konfiskera elektroniska pengar som finns på deras konton. Dom förstår inte att när dom lägger sådana planer, så förstör dom folks tilltro till euron ännu mer, och därmed påskyndar dom den europeiska valutans och det federala Europas död.

”Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig.” (Matteus 24:6)

För 15 år sedan, då USA och Ryssland var vänner och Amerika fick tillgång till ryska militärbaser i kampen mot Taliban, var det otänkbart med ett tredje världskrig. Men efter sju år med Barack Obama vid makten i Washington, är det risk för krig på många platser i världen.

Nord-Korea skramlar med kärnvapen framför Syd-Korea och Japan. Kina har byggt konstgjorda öar i Sydkinesiska havet, där det kan bryta ut en större konfrontation med flera länder, inkluderat USA. Det pågår en militär konflikt mellan Ryssland och Ukraina. Iran och Saudi-Arabien är kanske i början av att utveckla kärnvapen. Och militanta islamister har utrotat minoriteter i flera länder i Mellanöstern. Några av dessa konflikter vill kanske förbli rykten, men andra kan utvecklas till fruktansvärda krig.

”Folk skall resa sig mot folk.” (Matteus 24:7)

I Mellanöstern pågår det konflikter mellan sunnimuslimer och shiamuslimer, mellan muslimer och kristna, mellan muslimer och kurder, mellan muslimer och yazidier, och mellan muslimer och judar.

Det finns en fara för att några av dessa konflikter kan importeras till Europa tillsammans med den ström av immigranter som kommer med båtar till Grekland och Italien. Judar flyr redan från Frankrike, och konflikter mellan nationer har brutit ut på flera platser. Den europeiska ekonomin kommer att kollapsa, och när det händer vill många europeer lägga skulden på immigranterna, och flyktingarna kommer inte att vara säkrare i Europa än de var i Mellanöstern.

”Jag skall föra dig omkring och sätta krokar i dina käkar. Jag skall föra dig ut med hela din här.” (Hesekiel 38:4)

Det mest ödesdigra kriget kommer kanske att vara Gog-kriget. Idag har Turkiet en president som är islamist, med nära band till terrororganisationer som ISIL och Hamas. Israel, Grekland och Cypern har förstått vilken fara Turkiet är, och dessa tre länder har bildat en stark militär allians. I tillägg har det ortodoxa Grekland också nära band till det ortodoxa Ryssland.

Det är möjligt att vi snart kan få se ett krig med Turkiet, Saudi-Arabien, ISIL och Hamas på den ena sidan mot Israel, Grekland, Cypern och Ryssland på den andra sidan. Om ett sådant krig sker, så kan det vara Gog-kriget som profeten Hesekiel profeterade om:

”Så skall jag visa min storhet och helighet och göra mig känd inför många hednafolks ögon. Och de skall inse att jag är Herren.” (Hesekiel 38:23)

På samma sätt som gud skickade de tio plågorna som en dom över Egyptens avgudar, för att visa judarna och egyptierna att han allena är Gud, vill dom plågor som snart kommer över världen visa att alla religioner, ideologier och organisationer som är skapade av människor är avgudar. Genom alla olyckor som kommer över världen vill Gud hålla sin hand över Israel. Och då skall världen se att Israels Gud är den ende sanna Guden.

Ja, det är sant att vi har kommit in i en fruktansvärd tid med vedermödor för hela världen. Vi kan inte veta säkert, men det kan vara så att den sju-års syklusen som började i september förra året är den sista ”veckan” som profeten Daniel talade om.
Men ja, det är också sant att genom dessa vedermödor så vill många människor desperat söka efter dom svar och den frid som övergår allt förstånd, som bara Gud kan ge.

Detta är inte tiden för att gömma sig i kyrkorna. Detta är en tid när vi som kristna måste peka på svaret. Svaret är Abrahams, Isaks och Jakobs Gud. Svaret är den nation som han utvalde för att ge världen fred. Och svaret är de judiska Messias som blev korsfäst, dog och uppstod, och som snart skall återvända till Jerusalem på en vit häst.

Kom, Herre Jesus!
Låt oss alla omvända oss, för himmelriket är nära.

Jon Andersen

=>

Ämne: Gästblogg

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?