Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Uppdrag Granskning nominerade till Guldspaden för programmet om Livets Ord

UG_nominerad3

Efter att nomineringarna till guldspaden tillkännagivits står det klart att Uppdrag granskning tar hem alla nomineringarna i kategorin riks-tv. En av flera program som nått fram till en nominering är ”Tack gode Gud för pengarna” som sändes den 25/11 2015.

I arbetsbeskrivningen står bland annat:

En av Sveriges mest kända predikanter, Ulf Ekman har framgångsrikt byggt upp församlingen Livets ord. Med predikningar om löften om att bli ekonomiskt välsignade har ha fått medlemmar att skänka enorma summor, långt över sin förmåga, till församlingen. Många människor har arbetat ideellt och anställda har inte fått några tjänstepensioner. Alla har gjort det i syftet att tjäna Guds rike och inte oroas för framtiden. Men genom att driva Livets ord som en stiftelse har ytterst få personer haft insyn i verksamheten och hur pengarna hanterats.

Uppdrag granskning kunde avslöja hur Ulf Ekman själv, gjort tvärtemot vad han predikat. Ekman har själv, personligen, tillskansat sig stora summor…

…Men även fattiga länder som Ukraina har skänkt stora summor kontanter till både Ulf Ekman och Livets ord i Uppsala. Pastorn i Donetsk, Ukraina, berättade hur man via pastorer smugglade in 100 000-tals kronor i kontanter till Uppsala. Kontanter som överlämnades personligen till Ulf Ekman…

…När Livets ords pastorer besökt Ukraina, på sina missionsresor, fick de fattiga församlingarna bekosta allt. Flygbiljetter, hotell, restaurangbesök, fickpengar, presenter mm till svenskarna. [Läs hela arbetsbeskrivningen här]

Vem som tar hem den ärofyllda Guldspaden avgörs på lördag. Idag håller bland annat Magnus Svenungsson föredrag om programmet.

Vi vill på detta sätt önska SVT’s redaktion lycka till på lördag.

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Aletheia Blogg & Tankesmedja

Relaterade på Aletheia:

Var finns miljonerna Livets Ord inte kan redovisa?

Aletheia kan ha funnit Ulf Ekmans ”försvunna” miljoner – i brittisk stiftelse

http://aletheia.se/?s=uppdrag+granskning

Dokument Livets Ord Ukraina

=>

Ämne: INRIKES, Livets Ord/Trosrörelsen, Mediebevakning, NYHETER

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?