Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Högaktuell intervju med terroristexperten Magnus Norell kring boken ”Kalifatets återkomst”

daesh1

Terroristexperten Magnus Norell berättar om sin bok ”Kalifatets återkomst” och varför unga människor lockas av att gå ut i strid för IS i nya avsnittet av Vardagstro. En bok så kontroversiell att den fick ges ut på eget förlag.

Denna intervju kan komma att bli en milstolpe i en serie intressanta intervjuer av Anders Wisth (Dagen TV). Hela intervjun är en väckarklocka för de som menar att Islam är en fredens religion. Magnus Norell förklarar på ett pedagogiskt sett skillnaden mellan Islam och Islamism, interna stridigheter inom Islam som inleddes dagen efter Mohammeds död, allvaret med IS och utropandet av Kalifatet i Mellanöstern etcetera.

Programledaren lyckas med den svåra konsten att pressa in oerhört många frågor på strax under 30 minuter. Missa inte! [Källa]

/Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: Ändens tid, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, TRADITION & TEOLOGI

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?