Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tommy Dahlman efter förra veckans artikel: ”Kommer omedelbart sätta juridiska åtgärder på detta”

Tommy_Dahlman

(Bild: Skärmdump, Google) Kristna journalister, pastorer och till och med personer med anknytning till Kanal 10 har på olika sätt skickat uppmuntran till Andréas Glandberger efter förra veckans post. Två personer gick inte helt oväntat i taket. Inblicks chefredaktör Ruben Agnarsson och Tommy Dahlman som i separata skrivelser till Aletheia kallar artikeln ”obehagligt ondskefull” respektive ”elak”.

I messenger-kontakt med Andréas säger Dahlman följande:

”Du har öppnat en kloak av förtal och du tillåter dessa lögner om stå kvar. Inte en enda gång har du frågat mig om dina rena faktafel.”

Ruben Agnarsson som inför artikelns publicerande vägrat svara på de fyra av fem frågor som ställdes, skickade istället följande hälsning via epost:

”Vill att ni ska veta att jag tycker er senaste artikel om Tommy Dahlman är obehagligt ondskefull, med enda syfte att skada och såra Tommy.

Kanal 10 och Inblick  påverkas ingenting men den genuina ondska som genomsyrar artikeln och som gottar sig i andras felsteg är kolsvart.

Undanber mig därför all fortsatt kontakt. Alla era mail kommer i fortsättningen hamna skräpposten.”

Även Dahlman aviserade i helgen efter ett kort men intensivt samtal via messenger att han bryter all kommunikation med Aletheia. Dahlman hade redan innan fb kontakt med undertecknad vänt sig till en advokat. Andréas försökte förgäves under torsdagen få svar på vad exakt Tommy reagerar på:

Vad är det du menar är lögn om dig i min artikel? Om det finns något där som är osanning måste det fram på bordet. Jag har som regel att erkänna när fel begås och har inga problem att göra det om det påpekas för mig och jag ser att det är korrekt.

Jag har som ansvarig utgivare vid separata tillfällen försökt bjuda både Agnarsson och Dahlman på lunch för att reda ut onödiga missförstånd mellan våra skribenter och tidningen Inblick. (Vilket båda två avböjt). Bad även Dahlman att ringa (vilket han också avböjde), då både epost och facebook är ett urbota dåligt sätt att kommunicera djupare frågor på. Det bäddar för missförstånd och feltolkningar.

Det blev som sagt vare sig något samtal eller lunch, utan istället en blockering i Messenger från Tommy sida efter endast 3-4 försök till svar på hans påpekanden.

Från vår sida har vi med ett stort mått tålamod även svarat på en stadig ström frågor från Agnarsson i andra ärenden/ämnen. Har meddelat de båda upprörda bröderna att jag anser deras beteende är både omoget och barnsligt.

Jag reagerar oerhört negativt på hot och känslosamma utspel som att bryta all kommunikation med en part som gärna reder ut missförstånd eller faktafel. Personer som själva väljer att vara offentliga och utöva någon form av opinionsbildning bör kunna kommunicera även med oliktänkande.

Att anlita advokater kan förvisso vara nödvändigt ibland, även i den kristna sfären. Det bör i så fall ske i absolut sista hand och inte användas som ett sätt att tysta kritiker eller obekväma åsikter i bloggvärlden eller övrig media.

Att människor skriver fritt är en del av sociala medier. If you cant take the heat, get out of the kitchen. Så enkelt är det, om än en kalldusch för gamla gardet journalister som tycks föredra envägskommunikation och ogillar andra åsikter än de egna.

Paret Agnarsson och Dahlman bekräftar nu endast att vår oro stämmer. Dahlman är långt ifrån redo för offentlighetens ljus. Efter alla turer med Agnarsson börjar jag undra om det inte gäller honom också. Personer som inte klarar av sociala medier bör syssla med annat.

Over and Out

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Relaterat

Andréas artikel som skapar känslostormar på tidningen Inblick:

Tommy Dahlmans comeback: Omtanke om honom, eller tidningen Inblick

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Maktmänniskan i församlingen – en bok av Edin Lövås

=>

Ämne: INRIKES, NYHETER

Nyckelord: , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?