Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

 • Lars Wärn

  En betraktelse denna Sabbatsdag. Vad är Israel? Vilka är de idag? Enligt vissa forskare i Jerusalem bor merparten av Israels 10 ”förlorade” stammar i norra Europa idag. Vidare skulle jag enligt desamma med största sannolikhet tillhöra Gads stam. Inte mig emot. Enligt Hesekiel kommer Gads stam att tilldelas stamlotten närmast Eilat efter Harmagedon 🙂

  På tåget till och från arbetet ser jag många olika folkslag och kommer i samspråk med några av dem. En ung dam som flytt från Yemen med familj och bosatt sig i vår lilla by hälsar glatt och frågar hur jag mår varje morgon. Hon ber om hjälp med svenskaläxorna hon får från SFI. Jag visade henne boken jag läser på tåget ”Torahns glädje 4”. Hon undersökte den intresserat. Jag sa att det kanske inte var så mycket för henne då hon är muslim (av födsel och ohejdad vana). Jag gav henne tips om ”You” med Ofra Haza på Youtube, världens mest berömda yemenitiska, tillika judinna. Damen ifråga är inte helt olik Ofra om man bortser från slöjan.

  Kan inte låta bli att fundera på hur många av dessa många flyktingar som kommer till Sverige det är som har rötter i Israel. Att hon är Abrahams barn står tämligen klart men vidare kan hon mycket väl vara barn även till Jakob. Många hebréer tvångskonverterades till islam under Muhammeds välde. En dag faller hennes slöja liksom det dok som höljer alla folk.

  ”Och han skall på detta berg göra om intet det dok som höljer alla folk, och det täckelse som betäcker alla folkslag.”
  (Jesaja 25:7)

  https://www.youtube.com/watch?v=GPq6eGCXXP8

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?