Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Den skrämmande verkligheten: Det folkvalda BREXIT kanske aldrig blir av

EU-UK

Som en förespråkare av både BREXIT och SWEXIT börjar jag nu ana att Englands demokratiskt baserade beslut att lämna EU-samarbetet kanske aldrig blir av. Trots en rad undantag i ’samarbetet’ med EU har landet trots allt varit med sedan 1973 (exakta vägen in, hinner jag inte gå in på nu).

Jag anar att Storbritannien och EU helt enkelt kommer visa sig vara allt för sammanvävda efter över 40 års medverkan.

Initialt behandlas landet styvmoderligt av EU-topparna. Trots att begäran om utträde ännu inte inlämnats tilläts Cameron endast närvara en dag under senaste toppmötet. I de flesta andra sammanhang brukar ett medlemskap gälla, tills dess att den juridiska processen haft sin gång.

Den som tror att BREMAIN-lobbyisterna nu tystnar, misstar sig totalt. Det är bara att följa medieflödet i nästan all media så ser du hur ett fortsatt skräckscenario målas ut. Märkligt, med tanke på att både politiker och media brukar agera olja på vågorna under sociala och politiska oroligheter. Tydligen bara när det tjänar deras syften.

BREXIT sände chockvågor genom den Europeiska bankvärlden och har av flera experter liknats vid Lehman-kraschen. Pundet rasade. Bankaktier rasade. Börsen rasade.

Men, glädjen för BREXIT-anhängare kan komma att bli kortvarig. Oavsett hur detta slutar kommer hela BREXIT-förloppet att bli intressant att studera. Jag förutspår att efter den initiala chocken bland byråkraterna i EU lagt sig, sätter de sig på tvären. Den ena anledningen efter den andra kommer anges för att förhala och fördröja verkställandet av folkomröstningen.  För att till sist tvinga Storbritannien tillbaka in i fållan. Fast egentligen handlar det om att de helt enkelt inte kommer att tillåtas lämna. 

Jag hoppas innerligt att jag har fel!

Ett annat scenario är följande:  Att utträdet tillåts, men till en för andra länder skräckinjagande prislapp. D.v.s britterna får hundhuvudet för framtida bankkonkurser, ekonomiska oroligheter etcetera. Tidigare ’hängavtal’ ämnade att locka in nya medlemsländer skrivs om. Politik och handelsavtal utformas (omformas) att straffa Storbritannien. All kraft läggs på att Storbritannien blir första och sista landet som lämnar EU-samarbetet.

Kort och gott anar jag att vi kommer få se EU’s allra mörkaste sidor samt vilket enormt inflytande över Europa de roffat åt sig under årens lopp. Allt godkänt av naiva, blåögda regeringar runt om i Europa.

Vid en enkel sökning inför denna post, visar det sig att jag inte är ensam i denna analys.  Av lite olika skäl bekräftas min farhåga av tungviktare inom unionen. Så säger t.e.x. Ryan Air’s VD (CEO) Michael O’Leary nyligen i ett uttalande:

Brexit, despite all you had heard, is not actually going to happen, ever.

Michael O’Leary, the CEO of Ryanair, says Britain will suffer a steep recession. A new government will be forced to raise taxes and slash spending. But, O’Leary says, the damage will be so devastating that the new Conservative government may totally reverse course by either calling a new referendum or championing a vote in Parliament to reject the Brexit vote. In a year or two, Britain will make a big, expensive, nerve-racking U-turn, and end up back where it started, as a full member of the European Community. In the end, Bremain prevails.

En rad andra mediekanaler för fram samma budskap:

Five reasons Brexit might never happen

Why Brexit will not happen

Ja, t.o.m. USA’s Secretary of State, John Kerry talar öppet och ogenerat om att ”there are still ’a number of ways’ Britain could avoid Brexit”

Demokratins flagga hänger på halv stång över hela världen. Man tar sig för pannan. Vi, folket, väljarna och medborgarna vet tydligen inte längre vad som är bäst för oss. Detta till trots att vi i Sverige inte lät oss luras vid andra folkomröstningen inför Euron och faktiskt räddade landets ekonomi.  Euroförespråkarna (samma personer som nu lobbar för EU och Bremain) har varit otroligt tysta sista decenniet.

Det finns så mycket mer att säga om hela EU-projektet, dess ursprung och mål. Men det får bli i en annan post. Poängen med denna, är att det kan komma att visa sig att EU-medlemskapet är en livslång affär. Det är lätt att gå med, men det går inte att lämna. Den som lever får se…

Ha en skön helg!

DanielForslund

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Relaterat på Apg29.se:

Brexit – Guds dom över EU (Lars Enarson)

Brexit till Swexit – David Winther

Brexit banar väg för Super-EU?

Brexit – Katastrof eller Succé?

Högaktuell föreläsning i ämnet (ENG):

=>

Ämne: OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , ,

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • MyTwoCents – aletheia.se

  Signaler fortsätter komma in som visar att denna post inte är orimlig. D.v.s. starka odemokratiska krafter är i gungning nu när ’folket röstade fel’…

  Av GABRIEL MELLQVIST
  Publicerad: 15 november 2016, 18:01
  Storbritannien kommer aldrig att lämna EU. Den bedömningen gör Carl B Hamilton (L), med hänvisning till ett snårigt brittiskt regelverk och motsättningar bland EU:s övriga medlemsländer.
  ”Jag tror aldrig att Brexit kommer att bli verklighet”, säger Carl B Hamilton under en paneldebatt i Stockholm på tisdagen.

  Nationalekonomen var länge riksdagsman för Folkpartiet, som numera heter Liberalerna.
  Ett krånglig konstitutionellt regelverk talar, i kombination med en bristande vilja inom det brittiska parlamentet, mot att något utträde verkligen kommer att bli av, säger han. Lejonparten av ledamöterna i det brittiska underhuset vill nämligen stanna kvar i EU, vilket skapar en motsättning.

  Med all säkerhet kommer processen att ta lång tid, säger Hamilton:
  ”Den kommer att ta flera år och förhandlingsresultatet kommer dessutom att behöva godkännas av parlament i 28 EU-länder”, fortsätter han, och påpekar att britterna kommer att gå till val igen senast 2020.

  ”Hela frågan kommer oemotståndligt att glida in nästa brittiska valrörelse. Det finns ett närmast oändligt antal pinnar i hjulet som kan stoppa eller försena utträdet och som talar emot att någon brexit verkligen kommer att bli av.”
  Dessutom har britterna orealistiskt höga tankar om sina möjligheter att göra ekonomiska vinster eller nå ökad suveränitet i de krångliga förhandlingar som väntar, tillägger politikern.

  http://www.di.se/nyheter/carl-b-hamilton-det-blir-ingen-brexit/

 • Lars Wärn

  Skrämmande om Brexit aldrig blir av. Absolut. Men nu ser det mycket ljust ut för britterna. Ett litet grått moln på himlen från det skotska höglandet kan skönjas, men det får inte skymma glädjen.

  Britterna är de näst största nettobidragsgivarna till den korrupta cirkusen i Bryssel. 2015 betalade de 140 miljarder. Bara Tyskarna betala mer. Om mina matematiska kunskaper räcker betalade Sverige ”bara” 26 miljarder netto samma år vilket kan förklara passiviteten i vårt, förlåt, ert land. Då får man bortse från den eskatologiska aktiviteten som är extremt låg i Sverige (om man jämför med Norge och Finland) och oerhört förvirrad när den missbrukas av diverse charlataner inom eskatologi (JV ligger inte i topp i den ligan, inte numera).

  Vad beträffar skottarna är de riktigt förvirrade, verkar det som. De vill bli ”självständiga” från England bara för att kunna bli långt mer osjälvständiga under Bryssel, efter Brexit.

  Vad beträffar britterna, de stora, kan de efter Brexit sluta handelsavtal med vilka de vill över hela världen, även med EU-länderna. De slipper de höga tullmurar EU har skapat, främst mot ”tredje världen”. De slipper en mängd annan skit och strunt de oupphörligen hittar på i Bryssel.

  BREXIT – YES! SWEXIT NEXT! Finland – FIXIT!

 • Stefan

  Är det inte så att det är ganska många ”det kanske blir så här”-artiklar på denna blogg, som sedan visar sej vara felaktiga? Det betyder ju inte att man ska sluta skriva sådant för det, men vore intressant med lite lärande reflektioner i efterhand istället för ren tystnad.

 • Ja, det finns ”ganska” många spekulativa förutspåelser som sedan bevisligen inte stämde.

  Skulle man kunna lära sig något av det?

  Javisst skulle man det. Men så länge Breitbart och YouTube får regera är det inte troligt att man lär sig något.

  Och, låt oss vara ärliga! Hur många tidningar skulle boulevardpressen sälja utan spekulationer?

  Kan en och samma källa vara både för och mot vinklad journalistik?

  Näää!

  /Kjell

  PS. Fast sedan skulle man ju kunna hoppas att Aletheia får rätt med denna artikel.

 • JANNEJO

  Det här är inte över. Brexit vill de (globalpamparna och Sauron) inte ha och – man försöker med alla medel motverka någon som helst självständighet bland nationerna. Säga och göra är som bekant två olika saker. Bara för att man säger att Brexit börjar nu betyder det väl inget – snart kommer något i vägen för Brexit och då måste man ta hänsyn till det. Alla ska dyrka vilddjuret – har du glömt det Kjell?

  Vi lever på sluttampen. För du tror väl inte att LGBT, global upp-warming grön skatt och cashless society är Guds uttryckliga vilja så at vi kan leva bekväma liv – effektiva, integrerade och digitala liv utan en tanke på Jesus?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  ’EU-kramarna’ inom kristenheten skrämmer mig lite. De har absolut inte gjort sin hemläxa på vem som lade grunden för att återuppta Hitlers vision om ett förenat Europa och syftet med att ständigt attackera och bryta ner så många nationers gränser och egenbestämmande som möjligt.

 • Lars Wärn

  Jag höjde mina händer i hyllning till britterna och deras premiärminister nyss.. en lång serie, omväxlande V-tecken och tummen upp 🙂

  Storbritannien har betalat mer till korruptionen i Bryssel och de penningslukande struntprojekten i Sydeuropa än de flesta länder i EU. Bara Tyskland har betalt mer. Sverige betalar mer än nog. 40 miljarder årligen idag och kanske 60 miljarder årligen efter Brexit. Om inte det oförnuftiga svenska folket går och skaffar sig lite förnuft och fixar ett SWEXIT.

  Storbritannien blir äntligen självständigt efter många långa år under oligarkerna i Bryssel. De kan sluta handelsavtal med vilka länder de vill världen över, även med EU-länder. De slipper de många och stora handelshinder EU-byråkraterna har byggt upp under många långa decennier, främst riktade mot tredje världen.

  Jag fick aldrig svar på frågan: I Uppenbarelseboken kan vi läsa om ”vilddjurets rike”. Var är detta rike beläget, rent geografiskt?

 • Lars Wärn

  Ser på Uppdrag granskning som så ofta. Om gränskontroller.

  ”Den nordiska passfriheten som har funnits i över 60 år har offrats” sa någon (fritt ur minnet)

  Jag skulle vilja tillägga: Det har offrats på ”vilddjurets” altare i Bryssel.

 • Jag tror också att vi lever på sluttampen. Men du förstår jag lämnade Sverige i början på sjuttitalet och hade aldrig levat med annat är sossarnas vanstyre, hela mitt liv.

  Jag bodde inte i Sverige och drabbades inte av den indoktrinering som skett senare.

  Sveriges förenta stater är bra. Amerikas förenta stater är jättebra. Storbritanninens förenta stater är bra. Europas förenta stater är jättedåligt!

  Som tonåring läste jag femton böcker med profetior om Ryssland, Sovjet, USA, Europa och Israel. INGEN av dem stämde!

  Men kör ett Swexit så blir vi av med ännu en nation som vill ligga på tvären.

  Om du hade bott största delen av ditt liv i centrala Europa skulle du inte tänka som du gör nu.

  Och jag vet mycket väl att jag totalt gör bort mej på denhär bloggen genom att skriva det jag gör.

  Jag finner det bortkastad tid att reagera på Daniels och Lars’ kommentarer.

  Daniel skräms av ”EU-kramarna inom kristenheten”. Jag skräms av nynassarna inom kristenheten. Lars har framtidens historiebok redan klar.

  Vi får väl se vilka förenade stater som kommer att leverera fördärvets man.

  Jag lämnar fältet för EU-hatarna som inte tycks vilja erkänna att nationalism (folk mot folk) är skyldig till otroligt mycket ondska i historien.

  /Kjell

 • JANNEJO

  ”Sveriges förenta stater är bra. Amerikas förenta stater är jättebra. Storbritanniens förenta stater är bra. Europas förenta stater är jättedåligt!”

  Ja. så är det. Det är en väldig skillnad på unioner i allmänhet och unioner med Rom i synnerhet. Vi vet ju hur Romarriket spökar i Europeisk historia. De viker sig aldrig och skyr inget. För inte så länge sedan skulle inte Aletheia eller liknande information kunna publiceras i ”Centraleuropa.” Och svensk/europeisk kyrklighet har glömt många läxor – historieläxor. Fred kom inte för att man började med samma projekt igen 1957 – med en fredsmelodi den här gången.
  Musse och Hittiten hade Concordats med Rom redan innan vansinnet började.
  Och Maria uppenbarelserna i Fatima trodde man skulle hjälpa mänskligheten till fred och mindre kommunism…detta är inte heller ur NT lära precis.

  …Fred och säkerhet…världsfred…integration…goda satsningar mot rasism – PANG! Det är 1 Thess 5:3.

  Nära Israel 70 år nu…
  Hopp har vi utan förvirring…Upp 18:4

 • Martin

  Kjell!

  Under hösten 2015 när jag såg vilka enorma mängder människor som rörde sig mot Europa/Sverige var min första tanke att jaha så kriget kommer även till min generation.

  När Ben Bernanke lanserade QE1 2009 var min första tanke att detta kommer innebära slutet för de finansiella marknaderna.

  Detta är två faktorer som styr mycket av hur jag tänker kring immigration och finansmarknader. Det är inget ”profetiskt” över det, A leder till B som leder till C och D. Kraftig muslimsk invandring leder till exponentiellt ökat sexuellt och fysiskt våld och inom tio år (kanske fem) har vi antagligen beväpnade islamistiska milisgrupper i Sverige. Fed:s pengatryckande har skapat bubblor i börser och obligationer samtidigt vilket är en dödlig mix, wait and see.

  Du kallar oss nazister. Bara sådär. Men försök att förstå att vi inte är nazister. Vi (i generella ordalag) ser framför oss kaos och död och förstörelse och vill stoppa denna vanvettiga och livsfarliga utveckling. Det är orättfärdigt att strö ogrundade anklagelser av det slaget omkring dig.
  /Martin

 • Lars Wärn

  ”Jag finner det bortkastad tid att reagera på Daniels och Lars’ kommentarer.”

  Vad du ska reagera på år Danielsbokens beskrivning av Europa i denna tidsålders avslutning. Då faller även många bitar i Uppenbarelseboken på plats. Men jag misstänker nu, liksom då, att du inte är alls intresserad.

 • Lars Wärn

  Läste just att även David Cameron är EU-skeptiker, trots att han verkade mot BREXIT. Företräder man EU-kramare tvingas man hålla god min så länge det varar.

  Margot Wallström sade sig inse att EU är ett ”fredsprojekt” efter att under sin tid som korrumperad kommissionär i Bryssel fått bevittna krigskyrkogårdarna från första världskriget. Är man dum blondin så är man.

  Ett av de många ”fredsprojekt” EU bedriver är införandet av ”demokrati” a la Bryssel i Ukraina.

  https://www.youtube.com/watch?v=Dqfdplc7bNc

  Där, i Kiev, har det gått förhållandevis bra, bortsett från det numera bortglömda kriget mot Novorossiya i Donetsk regionen. Mycket sämre gick det i Syrien och det kunde ha gått lika illa i Egypten som ett annat exempel. Libyen deltog inte i det ”nya-romarrike-projekt” EU bedrev runt Medelhavet men har råkat illa ut ändå, kanske tack vare det benhårda motstånd Khadaffi uppvisade mot Bryssels planer för Mellanöstern och Nordafrika.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  It’s not over ’till the fat lady sings, som jänkarna brukar säga. Som jag försökt förklara för Kjell nedan vid tidigare tillfälle kanske du missförstår bloggsfärens väsen. D.v.s. hela poängen med bloggande är att ’tänka högt’ och resonera kring livet generellt sett. Jag vill hävda att det är så pass starka krafter i rörelser när det gäller vissa politiska frågor att jag ifrågasatte i denna post vem som skulle vinna. Demokratin eller mörkermännen som lade grunden för detta projekt på lerfötter. BREXIT ser nu ut att bli en verklighet och ett mycket intressant pilotprojekt för alla EU-motståndare (eller nja vi fem som är kvar i Sverige i alla fall, eller var det fyra).

  Nåväl, nu har man ’triggat’ ’Article 50’ om jag förstår rätt, så sannolikt kan mina belackare öppna champangen över att min oro inte besannats. Om jag inte missförstått den komplexa processen och det finns något slags kryphål för EU att blockera utträdet så får jag säga ’I stand corrected’. Nöjda?

 • Lars Wärn

  Tråkigt att man inte kan holländska.. Kjell kanske är mig behjälplig med en kurs senare 🙂

 • Lars Wärn

  ”…eller var det fyra”

  Nej, jag är kvar också, ursinnigare än någonsin 🙂

 • Lars Wärn
 • Lars Wärn

  ”Vi vet ju hur Romarriket spökar i Europeisk historia. De viker sig aldrig och skyr inget.”

  Nej, så är det, inte bara i Europas historia. Men efter Harmagedon är det rikets makt brutet för evigt.

  Angående det SWEXIT vi väntar på och förväntar oss… anslutningen till den främmande makten EU 1994 var ett flagrant brott mot Sveriges Rikes grundlag som måste, och skall, beivras. Förövarna måste ställas inför rätta och sättas bakom lås och bom (eller gå samma väg som Quisling om straffskalan har förändrats när det blir dags).

 • Stefan

  Även jag tillhör de fem EU-motståndarna som skulle rösta för ett swexit. Och jag tycker det du skrivit här är intressant och spännande, så ingen kritik mot det. Bra att du står upp för detta och avslöjar vilka krafter som finns!
  Men det jag funderade på var om det går att lära av det man får fel i? Går det att öva sin skarpsynthet? Jag vet inte om man kan det. Men om det finns vishet att hämta så vore det bra med reflektioner över vad och varför det inte blev som man trodde.

  Om man liknar medias krav på korrekthet med GT och bloggares frihet med NT, så kvarstår ju förstås ansvaret även i NT fast på ett annat sätt.
  Så att utnyttja bloggares frihet på ett sätt som blir vilseledande är ju allvarligt även för bloggare/NT

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för förtydligandet Stefan. Jag förstår vad du är ute efter och visst tar jag tacksamt mot förbön kring en dubbel dos profetisk skärpa 😉

  Under tiden måste jag dessvärre medge att vi måste fortsätta gräva, analysera, resonera, ponera och granska olika tankeströmmar i bibelns ljus. I detta är lika bra att jag i all ödmjukhet på förhand deklarerar att vi kommer att stundom ’pricka rätt’, stundom pricka fel. Du får inte se aletheias poster såsom resultatet av slutdestinationen v.g. sanning i viktiga frågor utan dess begynnelse.

  Ofta tar vi upp ett aktuellt ämne (eller något vi anser borde vara det) för att öppna upp dialogen med andra intresserade. Sedan är tanken att vi stöter och blöter ämnen i kommentarsfältet och resonerar tillsammans. Järn slipas mot järn. Även om vissa kommentatorer emellanåt hyser någon slags personlig agg mot någon av våra skribenter och förefaller agera ’motvallskärring’ välkomnas även denna typ av mothugg med öppna armar.

  I vissa fall har ju speciellt undertecknad ganska starka åsikter och det händer att jag driver något för hårt eller kärlekslöst. Då är det nyttigt att någon eller några tar ner mig på jorden eller tvingar mig att förklara mig bättre.

  mvh
  Daniel

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Kan något gott komma från Aftonbladet? – Ja, tydligen. MYCKET bra artikel, även om jag inte kan skriva under på allt i Folkrörelsen nej till EU’s mål (deras ordförande var en av de som undertecknade denna post). Däremot var artikeln i AB klockren. Något högst intressant:

  Av 3522 som röstat just nu, HÅLLER 83% MED DEBATTINLÄGGET!

  Vi är alltså lite fler än de 4-5 EU’motståndare jag skämtade om i Sverige. Troligtvis är det så att om ett SWEXIT skulle debatteras ärligt och öppet utan en stark EU-lobbyism, har kanske ljuset börjat gå upp för många svenskar att vi blivit bedragna….

  Du som inte läst Wärns rekommenderade post, gör gärna det.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/5a75W/darfor-ar-brexit-bra-for-sverige

 • Lars Wärn

  ”Fruktan av YHWH är vishetens begynnelse, och att känna den Helige är förstånd”

  ”Om man liknar medias krav på korrekthet med GT”

  Om du läser Bergspredikan noga finner du att det finns minst samma krav på korrekthet i AD. Liksom att Nåden alltid har varit tillgänglig när någon felar. Ända sedan Adams tid.

  ”Men jag säger eder, att för vart fåfängligt ord som människorna tala skola de göra räkenskap på domens dag.”
  (Levi 12:36)

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Kjell, du nämner att du lämnade Sverige på sjuttiotalet. Ändå har du starka åsikter kring alla dem som nu reagerar på de raserade gränser som EU fört med sig, samt konsekvenserna av Palmes misslyckade lilla experiment att förvandla Sverige från ett kristet, till ett multikulti land. Jag var bara barnet när du lämnade Sverige, men tillräckligt gammal att ha något att jämföra med.

  I Västerås toppar vi all statistik på bilbränder. Vi har problem med invandrargäng i både centrum och utkanten av stan. För några månader sedan blev en ung kille gruppvåldtagen vid lögaräbgsbadet. Sjukvården går på knäna, polis och skola också. Bostäder saknas över hela landet och domare tycker numeta att ’det hör till yrket’ att ungdomar kastar sten på polisen. Det handlar inte om rasism för egen del när jag propagerar öppet för att säkra våra gränser, slänga ut de huliganer ur landet som saknar respekt för sitt värdland. Precis som majoriteten människor låser ytterdörren på natten och inte släpper in vem som helst, är det en stats uppgift att skydda sina medborgare.

  Snälla kalla oss inte nazister för att vi vill harmonisera svensk migrationspolitik med övriga Europa. Om det är nazism är det illa..Då innebär det att hela Europa är det + övriga världen som har långt bättre ordning vg migration än Sverige. Det faller på sin egen orimlighet.

 • Det var första gången på länge som du har skrivit en respons som går att svara på. Jag tänker därför svara på tre saker du tar upp. Förlåt längden på min kommentar.

  1. ”Snälla kalla oss inte nazister”

  Något egendomlig önskan från en person som nu för tiden späckar sina kommentarer och annat skrivande med invektiv och stereotypa etiketter.

  EU-kramare, Muslimkramare, neo-marxsister, vänstersymaptisörer, Aftonblads-läsare och mej personligen ”Åklagarens hjälpreda”, för att bara ta ett grepp ur påsen.

  Jag håller inte med varken Swärd eller Grenholm (motiveringen hör inte hemma här) men den säck full invektiv du och de dina har öst ut över dem ger dej knappast rätten att önska slippa kallas ny-nasse.

  2. ”slänga ut de huliganer ur landet”

  Om det gick att hålla med till mer än 100% skulle jag göra det. Det behövs snabba ryck i ett förlamat rättsväsen där straffen inte på något sätt matchar överträdelserna och där offren inte får rätt.

  Men det var inte invandrarna som gjorde rättsväsendet till en tandlös pudel. I Sverige och många andra länder är det ju synd om huliganer. De är enligt teorierna ”innerst inne goda”. De har skadats av miljön de växte upp i.

  Ja, bränmärk dem, tatuera dem mitt i pannan, skär av dem öronen*, ge dem ett chip som inte kan avlägsnas och sänd dem till ???? (Kan vara bra att läsa lite historia om tidigare experiment med att landsförvisa kriminella, skapa laglösa områden med fång-kolonier. Det kan även vara bra att studera korrelationen mellan straffsatser och kriminalitet.)

  Lägg dock märke till att redan på 70-talets första hälft började den massa-invandring till Sverige som har lett till den nuvarande situationen. Det fanns öppenhet och bejakande bemötande av afrikaner i Sverige på den tiden, men när alla invandrare från Afrikas horn vällde in och de styrande inte gjorde annat än att ge dem bostäder och socialunderstöd, gick det gruvligt snett.

  Där lades grunden för dagens kaos. Det fanns inga som helst förberedelser för att ”omskola” dessa invandrare så att de lärde sig ”Svenska värderingar”, för det fanns redan då inga ”Svenska värderingar” bara subjektivism i Moder Sveas idyll. Politiskt skulle det ha varit självmord att föreslå ideell omskolning. Paradigmat var att människor innerst inne är goda och om de bara får del av välståndet och frihet så kommer de att ansluta sig till ”vår” kultur.

  (En oviktig parentes: Visste du att svenskar kunde resa till Kenya utan visum och kenyaner till Sverige på den tiden. Detta tog slut i och med Schengen.)

  3. Kriminalitet

  Det finns inga ursäkter som kommer att hålla ”ovan där”, så det går mycket illa när ett land har ett rättssystem där ursäkter spelar en huvudroll, där försvarsadvokater har till uppgift att fria skyldiga, där straffen inte är mycket mer än ett ”aja baja!”, där slaktoffren inte får rätt och skötsamma får bära alla bördor.

  I takt med att laglösheten tilltar kommer kärleken att slockna. Sverige är inte ett kristet land. Frågan är om det någonsin har varit det. Visst! Det fanns statskyrklig ”kristen-sharia” men den ersattes bit för bit med ”humanismens sharia”. Laglösheten har i hemlighet varit verksam många hundra år. Redan innan jag var tonåring mobbades och misshandlades jag i Sverige för att mina föräldrar var Pingstvänner. Det var ungefär det skämmigaste man kunde vara.

  Grunden till allt detta lades av Socialdemokraterna som på grund av decennia vid makten lyckades genomsyra varenda vrå av samlevnaden.

  Det finns inga lösningar kvar!

  4. Avslutning

  EU är inte orsaken till problemen. Utan EU skulle problemen vara större. Det hjälper inte att lösa fel problem, men …. Slut gärna Sveriges gränser. Make Sweden great again! Make Sweden White again! Introducera ”kultur-kristen sharia”.

  Sossarna hade en gång som valslogan: ”Mot nya djärva mål!” – vilket ganska snart ändrades av oppositionen genon att ordet ”djärva” byttes ut mot en svordom som låter nästan likadant.

  Sossarna var Sveriges missnöjesparti på sin tid och klarade länge att lura sina väljare, men de missnöjda går nu till populister och demagoger med andra egoistiska värdegrunder och utan några som helst lösningar på problemen. (Enda utopiska lösningen vore att ändra grundlagen så att den står helt på Guds eviga bud, och även då skulle det kosta generationer att rätta till allt som är krokigt.)

  * Jag kan inte verifiera följande, men minns det från undervisningen i högstadiet. Det berättades att på den tiden som Sverige inte hade en rikslag utan landskapen hade egna lagar, fanns det landskapslagar som föreskrev att om en Jude steg i land skulle man skära öronen av honom och sjösätta honom igen. Hoppet var att han skulle drunkna, men om han kom tillbaka skulle alla känna igen honom och veta att han var en ”gudamördare”.

  Jag förstår mycket väl både rådlösheten och ångesten som råder. Jag förstår mycket väl lockelsen att falla in i SD’s och Trumps jargon.

  Men till skillnad från dej tror jag inte att det är lösningen utan bara en satans snara för att om möjligt bedra även de utvalda.

  Det finns inga lösningar kvar! De heligas tålamod och trohet sätts på prov. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst.

  Upp. 13:11 Den som för till fångenskap, skall gå i fångenskap. Den som dödar med svärd, måste dödas med svärd. Här är de heligas tålamod och tro.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  ”… Muslimkramare, neo-marxsister, vänstersymaptisörer,
  Aftonblads-läsare och mej personligen ”Åklagarens hjälpreda”, för att
  bara ta ett grepp ur påsen.”

  Mycket av sådant får man tåla men att kalla någon för ”Aftonbladsläsare” – då går man över gränsen! :/

 • Lars, du känner mej tillräckligt länge för att veta att jag inte bryr mej om vad man kallar mej. Enda anledningen att jag tog upp det var att man inte skall mäta med två mått.

  Inte för inte kallas jag ”storsläggan”. Ett namn jag med ett leende och en glimt i ögonvrån har annammat i vissa ”social media”.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  Ignorant? Kan det vara ett epitet som biter?

  ”Mäta med två mått”.. vet du var uttrycket är hämtat? Ni laglösa säger att Mose lag d v s Herrens bud skall ignoreras sedan ca 33 v t, men citerar ändå flitigt från lagtexten titt som tätt, när det passar era syften.

  Shabbat Shalom!
  (förresten)

  https://www.youtube.com/watch?v=CJX43l9-Qx0

 • Lars Wärn

  Test

 • Nej, ”ignorant” biter nog inte heller när det uttalas eller skrivs av ökända bloggtroll som åren igenom har haft sin glädje i profant skymfande av oliktänkande.

  Men du har ju igen lyckats stampa upp en massa damm så att sakfrågan skyms.

  Gratulerar!

  Jag är inte rädd för att ge dej ett trovärdigt argument för mitt så kallade EU-kramande. (Fast det inte stämmer. Hade lika gärna bara varit Holländare.)

  Allt vi äger, har och lever av finns i Holland. I Kenya är vi gäster och främlingar med uppehållstillstånd som kan dras in när som helst.

  Du hör ju också till seniorerna och kan säkert minnas när invandrarna var italianer, spanjorer och portugeser. Samma problem då men i mindre skala.

  Du kan säkert minnas upproren och inbödeskriget i Portugal. Efter en tid kallade vi nyhetsprogrammet ”Rapport” för ”Rapportugal”.

  När italienarna var som värst i att tjusa svenska flickor med sina olivoljelockar, puder, smink, parfym och macho-smicker fanns det ett skämt:

  ”Jag italiensk ung man komma till Sverige, få understöd, finna svenska flickvän. Göra två ’fligor’ på smällen!” (Funkar bättre om man uttalar det.)

  Och sedan när de fick barn sticka till Di Mama i Italien med barnen och lämna den dumma svenska flickan i sorg. Så nog slog de två flugor i en smäll.

  Lika svårt då att få hem halvsvenska barn från Italien som nu från Iran.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  Jag har några gånger blivit kallad ”bloggtroll” här (av en viss herr Okunnig) men aldrig tidigare ”ökänt bloggtroll”. Ok, det är inte värre att kallas så än t ex ökänd Aftonbladsläsare. De som känner mig något vet att både hr Okunnig jr och hr Okunnig sr har fel.

  Jag minns inga problem med arbetskraftsinvandringen från Medelhavsregionen på den tiden. Den var demokratiskt sanktionerad och mycket välkommen. Hur de invandrade hade det i Nordeuropa var en annan sak som bl a Wallraff påvisade. De hade det då i EG ungefär som t ex unga kvinnor från Filippinerna har det i arab-världen idag.

  ”När italienarna var som värst i att tjusa svenska flickor med sina olivoljelockar, puder, smink, parfym och macho-smicker…”

  Det där lät inte multikulturellt, snarare rasistiskt eller nationalistiskt. Är du säker på att du är en trogen anhängare av ”fred och demokrati” i Bryssels tappning?

  ”Lika svårt då att få hem halvsvenska barn från Italien som nu från Iran.”

  Jag tänkte nu på morgonen, när jag ser de rediga nyhetsuppläsarna med ursprung i Iran, hur lätt de anpassade sig till det nya hemlandet. Jag märker gång på gång att det är så när jag umgås med invandrade iranier, vilket händer titt som tätt. Vi har så mycket gemensamt. Vi har inget emot Israel (staten Iran är inte detsamma som perser, farser, kurder) och har samma värderingar i det mesta. Det sista gäller vår generation som är tämligen konservativa utav oss.

 • Varför lägga så mycket krut på EU’s vara eller inte vara när människor runt om oss kanske går under för att vi inte har tid att vittna om Jesus för vi håller på med politik. Fel fokus känns det som!
  Det sagt så är jag ingen vän av EU men vår överhet är de nu. Paulus sa om överheten,

  ”Varje människa skall underordna sig den överhet hon har över sig. Ty det finns ingen överhet som inte är av Gud, och den som finns är insatt av honom. Den som sätter sig emot överheten står därför emot vad Gud har bestämt, och de som gör så drar domen över sig själva. Ty de styrande inger inte fruktan hos dem som gör det goda utan hos dem som gör det onda. Vill du slippa att leva i fruktan för överheten, fortsätt då att göra det goda, så kommer du att få beröm av den. Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa. Men gör du det onda skall du frukta, ty överheten bär inte svärdet förgäves. Den är en Guds tjänare, en hämnare som straffar den som gör det onda” Rom 13:1-4

  Om vi tror Herren leder konungar som vattenbäckar tror jag att det gäller EU också. Därför kan vi lämna EU till Herren. Kores var ju en Guds tjänare och det kan EU mycket väl vara än fast inte vi begriper hur.

 • Janne O

  EU är i grunden rätt mycket gammal Katolsk socialpolitik och eu-maktspel, så där har vi fått för vi vägrar leva som Herren vill. All överhet är av Gud. Tom djävul och Babels torn och fred på låtsas. Istället för frid och sanning och kärlek och trohet och lugn i våra. samhällen Paulus var under Nero – en riktig galning – men han knäföll aldrig för honom så vitt jag vett.

 • Lars Wärn

  ”Varför lägga så mycket krut på EU’s vara eller inte vara..”

  Det handlar inte om vara eller inte vara ang EU. Det handlar om huruvida Sverige ska vara en del av ”vilddjurets rike” eller ej. Skall det svenska folket bli delaktiga i historiens värsta folkrättsbrott? Det svenska folket beslutar. Att vi, tack vare det romerska rikets återuppståndelse, kan skönja slutet på denna tidsålder är mycket positivt för min del. Min önskan är att detta rike ska bli så litet som möjligt. Profetian säger att min önskan inte kommer att uppfyllas. I våra dagar önskar detta ”vilddjur” (ännu ej med ”det första vilddjuret” på högsta post) sluka östeuropa, och lite till österut, samt Nordafrika och Mellanöstern. Striderna är många i de områden imperiet vill införliva.

  Kores Medo-persiska rike var närmast motsatsen till det romerska riket och dess sentida efterträdare. Om du tänker efter lite: Vad sa Kores om Jerusalems tempel? Vad gjorde Titus med Jerusalems tempel?

 • Lars Wärn

  Man måste se den fullständiga bild profeten Johannes ger oss i Uppenbarelseboken kap 17. Vilddjuret och skökan. I symbios en tid och senare i splittring.

 • Frågan är hur vi förhåller oss till det Paulus säger inte huruvida EU är gott eller ont. Paulus säger, att all överhet är tillsatt av Gud och den som går emot överheten drar en dom över sig.
  Titus var använd av Gud för utan honom hade profetian om judarnas totala katastrof och skingrande världen över inte skett. Inte heller hade evangelium spridits på samma sätt för Pax Romana hade gjort vägarna i imperiet i stort farbara och utan risk att färdas på. Därför använde Gud ett förfärligt imperium för att hans goda vilja skulle ske, att evangeliet spreds

 • Självklart knäföll Paulus inte för någon annan än Herren Jesus Kristus men han sa inget emot kejsaren och det gjorde inte Jesus heller.

 • Lars Wärn

  ”Frågan är hur vi förhåller oss till det Paulus inte huruvida EU är gott eller ont. Paulus säger, att all överhet är tillsatt av Gud och den som går emot överheten drar en dom över sig.”

  Du menar att britterna har dragit Israels Guds dom över sig genom BREXIT?

  NEJ, De kommer att välsignas rikligen, mer än många andra folk, var så säker :). Det svenska folket drog däremot en fruktansvärd dom och en vedermöda över sig 1994.

  Du menar att Titus var ”använd av Gud” men inte Kores? Hur gick det med Titus enligt profetian?

  Augustus och Pax Romana var en annan tid och en annan regent. Jag kan ibland skönja en ”Kores” i Augustus 🙂

 • Lars Wärn

  Det kommer att bli en ände på både EU och den globala förstöring EU, och andra I-lands-imperier, orsakar i samband med Harmagedon.

  Pretribulationisterna inbillar sig att Yeshua återkomst handlar om att ”rycka upp” ett fåtal ”utvalda” (vart vet de inte själva) och att jorden, med all skit den åsamkats genom imperierna, strax därefter kommer att gå under. Men det är inte vad Bibeln säger.

  ”Folken vredgades, men din vredes dag har nu kommit, och den tid då de döda
  skola få sin dom, och då du skall löna dina tjänare profeterna och de heliga och dem som frukta ditt namn, både små och stora, och då du skall fördärva dem som fördärva jorden.”
  (Upp 11:18)

  ”…och då Du skall fördärva dem som fördärva jorden.” Märk väl.

 • Jag har ingen aning om britterna har dragit Guds dom över sig heller inte. Jag citerar vad Paulus säger. Jag ser ingen orsak att inte tillämpa detta sammanhang på oss idag men väl ii andra sammanhang av paulus? Jag vet inte av nån profetia om Titus. Den enda Titus bibeln talar om är Pauli lärljunge.
  Btw,Pax Romana var från Augustus till Marcus Arelius 27fkr-180ekr

 • Lars Wärn

  ”Btw,Pax Romana var från Augustus till Marcus Arelius 27fkr-180ekr”

  Så du menar att Josefus Flavius fabulerar om ”Judarnas krig”?

  ”Jag har ingen aning om britterna har dragit Guds dom över sig heller inte”

  Om du har läst Daniels profetior, tillika Johannes, så vet du. Om du har skumläst dem flyktigt bör du ha åtminstone en aning.

  God bless United Kingdom!

 • Lars Wärn

  Om vi ställer frågan rakt på sak: Kommer du att acceptera ett märka på din högra hand eller i din panna därför att din ”överhet” i Bryssel säger att du skall?

 • Vi kommer till en punkt när det blir omöjligt att att underordna sig överheten. Petrus säger i det sammanhang han stod i i Apg 5 ”Man måste lyda Gud mer än människor”
  Svaret blir nej, jag kommer inte att ta emot vilddjurets märke. Men jag kommer att följa Jesus exempel och ge kejsaren det som tillhör han.
  ”Fördenskull betalen I ju ock skatt; ty överheten förrättar Guds tjänst och är just för detta ändamål ständigt verksam” Rom 13:6

 • Jag har inte läst Josefus bok om ”judarnas krig” så jag kan inte komentaera den.

 • Mattias

  Allting handlar om höger eller vänstertrafik, britterna vill ha kvar sin vänstertrafik.

 • Lars Wärn

  Men du menar att ”Pax Romana” var fullt ut rådande år 70 v t?

 • Lars Wärn

  Nej du, så enkelt är det inte 🙂

 • Lars Wärn

  Ja, men är EU din överhöghet? Det är vad frågan gäller. Vart din skatt går vet varken den svenska regeringen eller de korrumperade politikerna i Bryssel.

  Dina skattepengar har inte gått till Folkhemmet Sverige (som begravdes utan snyftningar eller känsloyttringar 1994) utan till sådant här.

  http://www.nyteknik.se/fordon/spaniens-overgivna-satsningar-6400395

 • Det var inte en tillfällighet att Jesus ”råkade” komma under tiden för Pax Romana. Budskapet hade inte kunnat spridas utan en brutal krigsmaskin som upprätthöll vägarna fredade från rövare och banditer. Den romerska freden gjorde ett uppehåll år 70 när Jerusalem skövlades och senare r i flera judiska uppror men i övrigt var det stort sett fred runt i 200 år.

 • Lars Wärn

  Det är ingen tillfällighet att det var fred i det romerska riket, och förmodligen i hela världen, under Israels Guds jordevandring. Från Hans födelse till Hans himmelsfärd. Man skulle lika gärna kunna kalla tillståndet för Shalom Yeshua. När Han åter bor mitt ibland oss kommer den tusenåriga freden som sedan varar i evighet.

  Men efter Herrens himmelsfärd bröt helvetet lös i provinsen Judéen. Krig följde på krig på många håll i det romerska riket. ”Pax Romana” avslutades omkr år 33 v t.

 • Vi är ju en del av EU och vi skickar mer skatt dit än vad vi får tillbaka så det verkar vara en del av vår överhet.

  ”Dina skattepengar har inte gått till Folkhemmet Sverige (som begravdes utan snyftningar eller känsloyttringar 1994) utan till sådant här”

  Ge kejsaren vad han tillhör sa Jesus. Han ifrågasatte inte vad skatten skulle användas till än fast han visste all orättfärdighet den användes till.

 • Lars Wärn

  Vad går dina skattepengar till? Mina skattepengar skall inte gå till att göda ”vilddjuret ” i det återuppståndna romerska imperiet. De skola icke heller gå till att göda en mängd meningslösa projekt i Sydeuropa, som främjas i Bryssel för att stärka deras påhittade valuta euron.

 • Det är inlägg som ditt ovan som är så tröstlöst oväsentliga i fråga om det eviga livet och som leder oss till fel fokus. Gräv i skriften istället för i politiken

 • Lars Wärn

  Det kanske är få som har läst Skriften så noga som jag har sedan jag blev läskunnig för 49 år sedan. Vad handlar Danielsboken kap 2 och kap 7 om? Skrift eller politik?

 • Om kristen tro och politik hör ihop finns det många åsikter. Politik leder till att göra denna värld bättre men det är inte vad Jesus, Paulus eller nån annan av trons män och kvinnor sysslade med. I brevet till Titus skriver Paulus:

  ”Lägg dem på minnet att de böra vara underdåniga överheten, dem som hava myndighet, att de böra visa lydnad och vara redo till allt gott verk, 2att de icke må smäda någon, icke vara stridslystna, utan vara fogliga, och att de i allt skola visa sig saktmodiga mot alla människor” Tit 3:1-2

  Vilka är ”dem” jo församlingen.

  Med mitt inlägg till Daniel ville jag väcka en undran varför vi är snudd på besatt av EU på bekostnad av annat. Det känns ibland som om vi fastnar i oväsentligheter och det särskilt i ett ämne, politik, som bibelns front figurer inte säger mycket om. Det sagt så leder evangelium i sig till politik eller politiska förändringar men det är en annan sak

  Utläggningen av Daniel 2 och 7 får du göra själv

 • Lars Wärn

  Danielsbok en kap 2 och kap 7 handlar om politik. Det han skrev då för ca 2500 år sedan är aktuellt för oss idag. I synnerhet för oss som befinner oss mitt i EU-smeten.

 • Daniel 2 och 7 är profetior och inte politik!

  Det vi ser ske i Europa och världen idag är det som banar väg för att profetiorna om den yttersta tiden skall fullbordas under vedermödan. Innan det sker skall vi som tror i första hand göra det vi är kallad till, var och en efter sina gåvor. Väntandes på att Herren tar hem sin församlingen innan det bryter ut det som profeterna har talat om.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Som sagt, BREXIT blir nu ett oerhört intressant pilotprojekt. Här visar de sin mörka sida. Saxat från min nya guru, Lars Bern’s fb sida:

  Nu får vi svart på vitt om att EU-medlemskapet har inneburit att vi helt gett upp vårt självbestämmande och vår suveränitet. EU-huset måste helt enkelt rivas snarast och demokratin i nationalstaterna återupprättas.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/31/europe-moves-bar-britain-axing-eu-red-tape-cutting-taxes-brexit/

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Bra poäng, fast jag har lite svårt att koppla till mitt personliga EU motstånd. D.v.s. jag är ju inte förespråkare för någon slags kristen anarki, utan följer med undantag av någon fortkörningsböter varje år landets lagar. För sveriges del har det funnits positiva aspekt med EU också, i det att Sverige förlorat ett antal mål i EU domstolen. Jag har personligen utnyttjat EU-lagstiftningen i en utdragen strid mot Västerås stad i ett bolag jag är delägare i. Likväl räcker det med att studera EU’s historia, vem som sponsrat EU-projektet för att syna dess rötter. Tyvärr är det nästan bara folk långt ut på vänsterkanten som fortfarande är vakna. Mainstream vänster och mainstream högern är för länge sedan globalisternas marionettdockor…

 • Lars Wärn

  Du är pretribulationist. Det är inte jag. Snarare tvärtom och lite till. Du är kristen, det är inte jag. Jag följer min tro enligt den kunskap jag har fått ta del av. I ord och i handling.

  Du menar att ni kristna bör vara passiva i fråga om ett SWEXIT? Ni behöver inte fatta något när vilddjurets raseri bryter ut i sin fulla kraft mitt ibland er och omkring er?

 • Lars Wärn

  Att UK tydligen skall betala 160 miljarder i ”skilsmässoavgift” är skrämmande nog. De borde istället få ut tusentals miljarder i ”bodelningen” med tanke på de enorma summor britterna har investerat i detta idiotprojekt under mycket lång tid.

 • Jag bara noterar avsaknaden av politiska kommentarer om hur det romerska riket styrdes i NT, Jesus, Paulus och de tolv var tysta i ämnet. Hade Gud velat att politik var det medel som skulle förändra världen hade de talat om det i klartext.
  Enda gången Jesus nämnde nått om kejsaren sa han bara ”ge kejsaren vad kejsaren tillhör”. Det är möjligt jag övertolkar tystnaden, det får du och andra avgöra.

  EU kan mycket väl bli det sista riket som reser sig upp mot Gud. Om så sker är det Gud som leder det dit, inte mainsstream media, Rotschild, Soros eller påven, de blir isf marionetter i Herrens hand.

 • Jag kan bara svara för mig själv vad gäller svexit och jag har svårt att uppbåda någon större entusiasm för jag tycker inte det är en viktigt fråga.

  Nu är det så att vilddjurets raseri kommer att bryta ut vare sig vi är för eller emot swexit. Men det är inte vilddjurets raseri människorna kommer att gömma sig för under vedermödan, det är Lammets vrede de gömmer sig för. Det är han som vänder vredesskålarna inte vilddjuret.

  Som pretribbare tycker jag det är angeläget att uppmuntra oss som tror att Herren verkligen kommer snart för det är inget profetiskt eller nått annat som behöver ske innan det plötsligt händer.. Och att varna de som inte tror för samma händelse är för mig är viktigare än politik

 • Lars Wärn

  ”Jag kan bara svara för mig själv vad gäller svexit och jag har svårt att
  uppbåda någon större entusiasm för jag tycker inte det är en viktigt
  fråga.”

  Nej, om man inte vet var ”vilddjurets rike” är beläget rent geografiskt, och är för lat att ta reda på det, så blir det väl så. Har man dessutom blivit grundlurad av pretribulationisterna (kanske 80% av alla kristna) så finns det ju ingen som helst anledning att oroa sig över världsläget, eller hur? 🙂

 • Nu tror ju jag att det EU vi ser idag inte är vilddjurets rike. När det riket uppenbaras kommer ingen att behöva undra om det är vilddjurets eller inte.

  Du läser mina inlägg som de som sprider ”fake news”! Jag skrev ju att jag tyckte det var viktigt att varna för det som kommer. Naturligtvis har också jag anledning att oroa mig för att det är så många som inte har en susning om vad som är på G.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tror inte heller att den svårt sargade EU är vilddjuret. Däremot säkerligen en lydstat till vilddjuret. Antikrist kommer att göra anspråk på att vara Davids ätt och därmed göra anspråk på Kung Davids tron. I själva verket lutar jag åt att han kommer vara en Edomit. Historien kommer att upprepa sig. D.v.s. det satt en Edomit (Esaus ättling) på Davids tron när Jesus kom första gången, och det kommer säkerligen sitta en Edomit på Davids tron, nästa gång han kommer…

 • Long live madness like Falklands and Gibraltar!

  It was, after all, another mad British prime-minister-woman who made real war over Falklands.

  Who knows what May can do for Gibraltar.

  Only a fool could suggest that Gibraltar should belong to Spain!

  /Kjell

  Rule, Britannia!

  Rule, Britannia! Britannia, rule the waves!
  Britons never, never, never shall be slaves.

  When Britain first, at heaven’s command,
  Arose from out the azure main,
  This was the charter of the land,
  And Guardian Angels sang this strain:

  (Chorus)

  The nations not so blest as thee
  Must, in their turn, to tyrants fall,
  While thou shalt flourish great and free:
  The dread and envy of them all.

  (Chorus)

  Still more majestic shalt thou rise,
  More dreadful from each foreign stroke,
  As the loud blast that tears the skies
  Serves but to root thy native oak.

  (Chorus)

  Thee haughty tyrants ne’er shall tame;
  All their attempts to bend thee down
  Will but arouse thy generous flame,
  But work their woe and thy renown.

  (Chorus)

  To thee belongs the rural reign;
  Thy cities shall with commerce shine;
  All thine shall be the subject main,
  And every shore it circles, thine.

  (Chorus)

  The Muses, still with freedom found,
  Shall to thy happy coasts repair.
  Blest isle! with matchless beauty crowned,
  And manly hearts to guard the fair.

  (Chorus)
  Rule, Britannia! Britannia, rule the waves!
  Britons never, never, never shall be slaves.

 • Intressant tanke, att historien kanske upprepar sig angående antikrist som Edomit.

  Det är många om budet, läste nyss en utläggning om att antikrist kommer från Dans stam där författaren summerar det så här;

  ”The Anti-Christ is from is the Tribe of Dan, a seed of Jacob, which is evidenced by …
  Jacob prophesied Dan will be like the serpent and will judge his people (Gen 49:17).
  Dan is missing from the tribes from which the 144,000 will be chosen.
  Judges 18 is a Parable that prophesies the Last Day and the Tribe of Dan Anti-Christ.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Här visar EU sitt fula tryne. Som jag tjatat om i omgångar tycker jag oavsett vad man har för uppfattning om BREXIT (för eller mot) att alla borde se detta som ett intressant fall att studera. Det är ju första medlemsstaten som lämnar (och lär inte bli den sista). Vi kan dock räkna med att EU kommer göra allt i sin makt att göra det till ett dåligt exempel och se till att andra medlemsländer avskräcks ifrån att slänga av sig EU’s tunga ok.

  Själv har jag fortfarande inte riktigt kunnat ta till sig att PM May faktiskt lämnat in ’skilsmässoansökan’ då jag var övertygad om att den skulle fastna i juridiska efterspel. Tveklöst delade Nigel Farage min oro i flera uttalanden runt årsskiftet (finns på YouTube m.m.)

 • Janne O

  Rom är det 4:e riket av järn och lera. Det innefattar alla de övriga tre. De ska stå kvar ända till Messianska och eviga riket gör det till smulor. Mysteriet Babylon på NT språk. Eu är en av dess många och snarlika skepnader. Eu började för mer än 1000 år sedan…Tyskromerska riket mfl. Kartan man siktar efter är antika Roms i dess största form. Motståndarna idag är de samma som för 1800 plus år sedan. Nothing new under the sun!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Janne O: Det finns en förhållandevis känd profil inom kristenheten som driver en blogg med sin fru (http://elvorochjanne.se/) och heter Janne Ohlin. En del undrar om du är han. Skulle jag kunna besvära dig med att justera din signatur lite för att läsare inte tillskriver honom dina åsikter? Nu tror jag inte ni står jättelångt från varandra, men det vore tacksamt ändå.

  MVH
  Daniel (Admin – Aletheia.se)

 • Med ”Rom” menar du påven eller ett värdsligt Rom? Vad har du för källor till att ”EU började för mer än 1000 år sedan……….Tyskromerska riket mfl”?

  ”Mysteriet Babylon” varför är det ett mysterium, varför inte tro att Gud menar det han säger? Babylon i Irak kommer en gång till att vara centrum för all slags falsk religion inklusive all avfällig kristendom, katolicism, grek och rysk ortodoxi, liberalteologi osv.

  Omöjligt? Att Israel finns idag visar hur fort det kan gå.

 • Lars Wärn

  ”Long live madness like Falklands and Gibraltar!”

  Är inte det ganska ynkliga exempel om du jämför med Ukraina, Syrien eller Libyen?

 • Janne2

  Känns lite trögt att ta eskatologin här i vårt utbyte.

  1 Mysteriet Babylon rev 17-18. Kolla in. Vad ör fet för mysteriös i att Babylon är Irak? Eller Islam för delen?
  2 Rom har två former: vapenmakt och kyrklig makt.Detta är från Daniels bok, profetior
  3 I Europas historia har Rom velat förena motståndare kulturellt och bland folken. Denna målsättning började inte 1957, eller 1933. Man kan kolla in 313, 325 och jämföra!

 • Lars Wärn

  ”Nu tror ju jag att det EU vi ser idag inte är vilddjurets rike. När det
  riket uppenbaras kommer ingen att behöva undra om det är vilddjurets
  eller inte.”

  Riket breder ut sig och förbereds för sin siste ”führer”. Man har iordningställt elva stolar för hans regeringen i Bryssel. den sista regeringen. (Se vidare i fakta om EU och Upp kap 17).

  ”…och det växte övermåttan söderut och österut och åt ’det härliga landet’ till.”

  Googla ”Eastern Partnership” och”Union for the Mediterranean” så får du veta mer om Bryssels ohejdade och omättliga imperalism i de riktingar profeten Daniel berättar för oss om.

  ”Att c:a 80% av kristenheten skulle ha en pretribsyn!?”

  Den synen var förhärskande inom ÖM under de många år jag var medlem där. Den var än mer förhärskande i pingst där jag också var medlem i ett flertal år. Dessa fantasier har ett medeltida katolskt ursprung, som du vet. Minst 50% av de kristna är katoliker.

 • Lars Wärn

  ” ’Mysteriet Babylon’ varför är det ett mysterium, varför inte tro att Gud menar det han säger?”

  Du menar att Petrus var Iraks apostel?

  ”Församlingen i Babylon, utvald likasom eder församling, hälsar eder. Så gör ock min son Markus.”
  (1 Petr. 5:13)

 • Förmodligen var Petrus Babylons apostel och närvarande där vid tiden för brevet. En del tänker att Petrus var i Rom men jag har aldrig förstått vad de omskurnas apostel skulle göra bland de oomskurna i Rom. Det är ersättningsteologin som leder oss att tro Babylon är Rom!
  Btw hur postar man en länk så inlägget hamnar i spam boxen? Jag har en artikel som kanske kan intressera dig

 • Lars Wärn

  ”Förmodligen var Petrus Babylons apostel och närvarande där vid tiden för brevet.”

  Babylon var en ruinstad vid tiden för brevet. Vad avser Johannes med ”Babylon”? Vad anser katolikerna att Johannes avser?

  Posta ett antal sökord att googla på.

 • Ja Babylon var på dekis vid tiden för brevet men;
  ”Pliny (A.D. 23-79) gives a similar report on the condition of Babylon in his day. The city had lost most of its former glory, but it still maintained its religious significance. ’The temple of Jupiter Belus in Babylon is still standing-Belus was the discoverer of the science of astronomy; but in all other respects the place has gone back to a desert, having been drained of its population by the proximity of Seleucia” Pliny Natural History 6.30.121-22.
  Babylon var antagligen i så pass gott skick att man kunde samlas för gemnskap med bibel bröd och bön med bröderna

  Vet inget vad katolikerna anser med Babylon. Jag tror att Johannes menar att antingen avses babylon representera världen eller Jerusalem, men mest troligt staden Babylon

  ok tack för hjälpen här är sökorden; Replacement Theology and the Epistle of I Peter by Arnold Fruchtenbaum

 • Janne2

  Ersättningsteologi brukar betyda att den kristna kyrkan har tagit Israels roll som Guds folk. Tack för diskussionen!

 • Jag tror Babylon betyder Babylon, staden i Irak. Den har alltid varit ett näste för falsk religion så Islam är förmodligen med i den smeten också.
  Daniel talar om fyra riken i sin staty, de tre första har varit från mellan östern, det är rimligt att det fjärde är det också.

 • EU kommer att ha sin del i det sista upproret mot Gud men jag tror vi ännu inte har sett annat än konturer av vad ”vilddjuret” till sist visar sig vara.

  I Öm, Pingst och andra karismatiska församlingar har och kanske fortfarande är en pretrib syn i majoritet. Jag är själv med i fd ÖM församling och vad jag minns så har det i stort varit tyst om det sen jag kom med i den för 15 år sedan. World wide är en posttrib tolkning i absolut majoritet. Jag skrev något lite i Dagen för nått år sen om en pretrib syn och då fick jag minsann mina fiskar varma! Betydligt mer än här för ni är så vänliga 🙂

  Jag tror ju att det Paulus talar om är pretrib så den synen är biblisk. Även blinda hönor hittar ett korn ibland så att en jesuit, minns inte vad han heter, skriver en bok med en variant av pretrib är ju inte det samma som att läran är katolsk ursprungligen.

 • JANNEJO

  Här är verserna. Go figure.

  Rev 17:3 So he carried me away in the spirit into the wilderness: and I saw a woman sit upon a scarlet coloured beast, full of names of blasphemy, having seven heads and ten horns.

  Rev 17:4 And the woman was arrayed in purple and scarlet colour, and decked with gold and precious stones and pearls, having a golden cup in her hand full of abominations and filthiness of her fornication:

  Rev 17:5 And upon her forehead was a name written, MYSTERY, BABYLON THE GREAT, THE MOTHER OF HARLOTS AND ABOMINATIONS OF THE EARTH.

 • Att församlingen har ersatt Israel är väl det man menar i största allmänhet med ersättningsteolog. Men att läsa in församlingen överallt i skriften är också en variant av det. All skrift har inte församlingen som mottagare utan den mesta texten får vi möta på tillämpningens väg. Det är bara Paulus som direkt adresserar sig till församlingen.

 • Frågan är vad mysteriet består av, platsen för staden eller vad den står för.

 • JANNEJO

  Kyrka (ekklesia) översätts ”församling” i svenska i översättningar. På engelska står det church. Jag läser inte Folkbibeln! Haha!

 • Vill lägga till angående Babylon att genom kyrkans historia har staden ibland tolkats som ett typ kodord för romerska riket, romersk katolicism, avfällig kristenhet och USA eller England för att nämna några. Men jag tror att liksom Israel alltid har betytt Israel genom bibelhistorien så betyder Babylon också Babylon genom samma tider. Jag tror Gud menar det han säger och att den naturligt litterära tolkningen skall prövas först i alla sammanhang. Med naturligt menar jag att träd inte klappar händer än fast det står att de gör det i bibeln.

 • Lars Wärn

  ”EU kommer att ha sin del i det sista upproret mot Gud…”

  Det sista upproret ligger tusentals år in i framtiden. Läs om Gog och Magog i Uppenbarelseboken. I det sammanhanget kommer Paulus profetior i 1 Tess och 2 Tess att uppfyllas. Jorden måste evakueras. De kallade, utvalda och trogna ska då till den nya Jorden.

  ”Jag är själv med i fd ÖM församling och vad jag minns så har det i stort
  varit tyst om det sen jag kom med i den för 15 år sedan.”

  Jag var formellt medlem i ÖM/Nybygget i ca 30 år. Jag besökte gudstjänster i ÖM redan långt innan dess när jag kom dit i barnvagn. Jag växte lika mycket upp inom pingströrelsen (ej att förväxla med dagens pingstsamfund) genom söndagsskola från 5 års ålder och senare på ungdomsläger, tältmöten etc. Det var härliga tider då det profetiska ordet hölls levande i dessa läger.

  1980-talet påbörjades en ny era. Trosrörelsen började påverka kristenheten, det som var en genuin väckelserörelse på 1960-1970-talen och tidigare.Det kom framgångsteologi och ”satsa på dig själv” blev honnörsord. Det profetiska ordet glömdes bort, förutom plockade verser när det passade predikanternas roffande och rövande.

  Pretribulationsläran finns INTE i Bibeln. Vill du hävda att det är så måste du påvisa ett textsammanhang som styrker dina påståenden (ryckta verser gillas inte).

 • Lars Wärn

  Du får läsa på bättre. Här är de fyra riken som beskrivs i Dan kap 2 och kap 7 m fl:

  1. Babylon
  2. Medo – Persien
  3. Grekland – Makedonien
  4. Rom

  Sedan skönjer vi ett 5:e rike; Guds Rike, det Messianska Riket.

 • Var någonstans i skriften står det att det fjärde är Rom? Jag skrev inte vad det fjärde är för det vet ingen än. Det kan mycket väl komma ifrån Mellanöstern isf är det Babylon tror jag.

 • Lars Wärn

  ”The city [Babylon] had lost most of its former glory, but it still maintained its religious significance.”

  Hur stämmer det med Jesajas profetia?

  ”Ty se, jag vill uppväcka mot dem mederna, som akta silver för intet och icke fråga efter guld. Deras bågar skola fälla de unga männen, med frukten i moderlivet hava de intet förbarmande, och barnen skona de icke.

  Och det skall gå med Babel, rikenas krona, kaldéernas ära och stolthet, likasom när Gud omstörtade Sodom och Gomorra.

  Aldrig mer skall det bliva bebyggt, från släkte till släkte skall det
  ligga obebott; ingen arab skall där slå upp sitt tält, ingen herde lägra
  sig där med sin hjord. Nej, öknens djur skola lägra sig där, och dess hus skola fyllas av uvar; strutsar skola bo där, och gastar skola hoppa där. Schakaler skola tjuta i dess palatser och ökenhundar i praktbyggnaderna. Snart kommer dess tid; dess dagar skola ej fördröjas.”

 • Naturligtvis menade jag att EU kommer att ha del i det sista upproret på den här sidan tusenårsriket, det trodde jag var självklart, sorry!

  Orkar du kan du läsa detta, jag lovar du får långa utläggningar och textsammanhang ”A Defense of the Pretribulational Rapture
  in Matthew 24:36–44 John F Hart”

  När vi talar om det profetiska skeendet så är det snudd oförsvarligt att bara säga att nått INTE är bibelns lära. På samma sätt som du kräver av mig besked så får du föra fram bevis varför pretribb inte är bibelns lära genom att lägga fram bevis för en posttrib tolkning. Lycka till!

 • Lars Wärn

  ”Naturligtvis menade jag att EU kommer att ha del i det sista upproret”

  Ja, men jag jag skrev ju att ”det sista upproret” kommer tusentals år efter det att EU har försvunnit från jorden yta! LÄS om Gog och Magog i Uppenbarelseboken!

 • Lars Wärn

  ”På samma sätt som du kräver av mig besked så får du föra fram bevis varför pretribb inte är bibelns lära”

  Självklart kan man inte, i Bibeln, finna några bevis vare sig för eller emot en lära som inte finns i Bibeln. Men försök gärna.

  Har du någon gång läst Matteus kap 24? Vad står det där?

 • Lars Wärn

  ”Tror inte heller att den svårt sargade EU är vilddjuret”

  Misstänker att du har missat Upp 13:3? Vilddjuret är främst en person men denne har även ett rike till sitt förfogande, ”vilddjurets rike”. Var det riket är beläget geografiskt kan vi få veta om vi läser Daniels profetior. Under Andens ledning och med hjälp av ”Filippus”.

 • Jes 13 är en fantastisk profetia som delvis blev uppfylld när mederna krossade Babylon. För att förstå profetian får vi gå till början av kapitlet där det talas om;

  ”De kommer från fjärran land, långt bortifrån himlaranden, Herren och hans vredes verktyg. De skall ödelägga hela jorden. 6Jämra er, ty Herrens dag är nära,
  den kommer med våld från den Väldige” v5-6

  När det talas om ”Herrens dag” syftas det på framtiden, Johannes fick se den dagen i Jesu Kristi uppenbarelse Upp 1:10 när han in hänryckning fick se ”Herrens dag”. Under vedermödan kommer denna stad enligt Jesaja att slutligen gå under. Staden blev aldrig riktigt jämnad med marken det har alltid funnits synliga rester men i domen som går över jorden tar det slut. Upp 18 Babylons fall

  Btw, sök Babylon på google earth, staden existerar idag!

 • Janneyo114

  Du slingrar dig igen. Jesus kallar Petrus ”Jonas son.” Paulus och Johannes kallar Jerusalem för ”Sinai, Sodom och Egypten.” Andliga realiteter, inte bara geografi.

  Det tredje riket var Alexander den store leopardens Grekland/Makedonien (Aristoteles lärare till Leoparden). Och sedan kom Rom i två versioner – huvudet ”fick ett sår och helades” och alla följer efter det i beundran än idag. Upp kap 13:3.

  Och du är i Irak och väntar det 4:e riket?

  ISIS slår sönder de ställen som du ser uppbyggas just idag. Babylon blev en arméförläggning efter 2003, och templen i Palmyra härom året. Jonas grav och Nineve för ett tag sedan. Babylon ska bli en ödemark. Andligt och fysiskt. Orsaken till varför du kanske inte kan se Rom i profetiorna (som är nästan övertydliga!) är kanske att du är ekumeniskt lagd kristen. Orkar inte ta mer aspekter nu. Varför läser du inte uppenbarelseboken lite långsamt, kapitel för kapitel så kanske Herren visar dig?

 • Lars Wärn

  Ja, men du läste väl om mederna? Därefter har det varit som Jesaja skrev.

  ”Btw, sök Babylon på google earth, staden existerar idag!”

  Ja, som en återuppbyggd ruinstad. Ett museum. För turister om dagen och ett tillhåll för vilda djur om natten. ”Ingen arab skall där slå sitt läger”

  Tror du på Bibelns profetior?

 • Nu var det du som sa att pretrib INTE finns i bibeln,? Jag trror att pretrib är bibliskt men jag säger inte att postrib osann. Hursomhelst båda kan inta vare bibliska.
  Vill du ha en kommentar av mig om Matt 24 får du allt precisera dig mera

 • Var finner du stöd för tusentals år? I min bibel står det tusen år Upp 20:7

 • Jag skrev ”Frågan är vad mysteriet består av, platsen för staden eller vad den står för” dvs som du säger inte bara geografi utan det finns en andlig verklighet bakom. I Babylons fall som källan till allt avguderi i alla dess former. I 1 Mos 10 står det att Nimrod skapade staden;

  ”Och hans rike hade sin begynnelse i Babel, Erek, Ackad och Kalne, i Sinears land. 11Från det landet drog han sedan ut till Assyrien och byggde Nineve, Rehobot-Ir och Kela, 12och därtill Resen mellan Nineve och Kela; detta är ”den stora staden”

  I Upp 17 återkommer ”den stora staden” nu som ”Det stora Babylon” det står också att staden ligger vid en öken, nått som stämmer bra med Babylon men inte med Rom.

  I Upp 17:3-5 står det ”Sedan förde han mig i anden bort till en öken. Där såg jag en kvinna som satt på ett scharlakansrött vilddjur, fulltecknat med hädiska namn; och det hade sju huvuden och tio horn. 4Och kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och glänste av guld och ädla stenar och pärlor; och i sin hand hade hon en gyllene kalk, full av styggelser och av hennes otukts orenlighet. 5Och på hennes panna var skrivet ett namn med hemlig betydelse: ”Det stora Babylon, hon som är moder till skökorna och till styggelserna på jorden”

  De är två städer som mycket i bibeln handlar om och det är Babylon och Jerusalem, Rom är en lättviktare i sammanhanget.

  Jag läser Uppenbarelseboken rätt ofta men jag är inte lika tvärsäker på allt som du verkar vara. Men jag kan försäkra jag gräver i gruvan som Spurgeon sa.

 • Lars Wärn

  Hur länge varar ”en liten” tid? Om vi ser det bibelhistoriskt?

 • Lars Wärn

  Jag kan inte visa på något som inte finns. Eller hur? Vem kan det? Men påstår du att din pretribulationslära finns i Bibeln så är du också skyldig att ange det textsammanhang där du menar dig ha bevis. Självklart ligger bevisbördan på dig.

  Har du läst Matteus kap 24 så förstår du genast vilka verser jag avser.

 • Och varför ligger bevisbördan på mig? Jodå jag vet vilka verser du menar!

  Sant du kan inte visa nått som inte finns. Här en sammanställning av några skillnader mellan de två olika händelserna uppryckandet / 2a tillkommelsen.

  1 Translation of all believers 1 No translation at all
  2 Translated saints go to heaven 2 Translated saints return to earth
  3 Earth not judged 3 Earth judged
  4 Imminent, any-moment, signless 4 Follows definite predicted signs
  5 Not in the Old Testament 5 Predicted often in Old Testament
  6 Believers only 6 Affects all men
  7 Before the day of wrath 7 Concluding the day of wrath
  8 No reference to Satan 8 Satan bound
  9 Christ comes for His own 9 Christ comes with His own
  10 He comes in the air 10 He comes to the earth

  Att församlingen är bruden är jag tveksam till. Paulus talar om att ställa församlingen fram inför Herren som en brud men är det det samma som att församlingen verkligen är hans brud? Paulus säger i 1 Tess 2:12 att han var som en fader för dem är också det det samma som att han är deras fader? Naturligtvis inte! Vi behöver kanske inte fundera vem bruden är för det står i Upp 21:9b-10;
  ””Kom hit, så skall jag visa dig bruden, Lammets hustru.” 10Och han förde mig i anden åstad upp på ett stort och högt berg och visade mig den heliga staden Jerusalem, som kom ned från himmelen, från Gud”

 • Lars Wärn

  Vad står det därefter?

 • Lars Wärn

  Jag misstänker att du blandar samman ”translation” med ”transforming”? Varför inte skriva på svenska?

  Vad är ”bruden” enligt Uppenbarelseboken?

  Citera Bibeln med fullständiga textavsnitt. Inte egna teorier kring medeltida katolska fantasier. De är helt ointressanta för min del.

  Nå, vad står det om ”uppryckande” i Matteus kap 24? NÄR äger ”den FÖRSTA uppståndelsen” rum enligt Uppenbarelseboken? VILKA har delaktighet i den första uppståndelsen?

 • Du har höga tankar om mig men så där smart är inte jag 🙂 Jag klippte och klistrade in som Tomas Ice skrev det DifferencesBetweenTheRapt.pdf

  Du får göra en egen utläggning om det du frågar mig glöm inte att det ska vara med ”fullständiga textavsnitt” det ser jag fram emot

 • Martin

  En viktig sak har inträffat precis. Först tänkte jag inte posta det eftersom det är OT men när jag läste Lars och Jan-Eriks diskussion om uppryckande ändrade jag mig :). Detta tycker jag är mer On Topic.

  Anyhow, de flesta som läser om Brexit verkar vara intresserade av finansmarknader. Ikväll meddelade Federal Reserve att de avser att MINSKA sin balansräkning i år. Signalvärdet av detta går inte att underskatta.

  En snabb återblick. Under finanskrisen 2008 hamnade USA i en djup ekonomisk kris. Krisen var så djup att Fed ansåg att det inte räckte att sänka räntan ner till noll. Därför sjösatte de något som de kallade Quantitative Easing, kvantitativa lättnader. Är man petig kan man hävda att även räntesänkningar är kvantitativa lättnader, men det Fed menade var att de skulle trycka pengar och för dessa köpa obligationer. Med detta uppnåddes två mål; dels öka riskkapitalet på marknaden OCH sänka obligationsräntorna. Mer kapital leder till högre efterfrågan på riskfyllda tillgångar och låga obligationsräntor leder till att nuvärdet av framtida företagsvinster blir högre. Dessa faktorer driver upp värdet på aktiemarknaderna.

  De positiva realekonomiska effekterna (dvs effekterna för mannen på gatan) av dessa QE-program kan diskuteras, vissa hävdar att de är obefintliga eller till och med negativa. Men det egentliga syftet, det som Fed alltid mörkar (jag jag vet att det låter konspiratoriskt men det är sant vilket de även har medgett) är att stimulera aktiemarknaden. Med detta lyckades Fed med bravur. Sen 2009 har de amerikanska börserna mer än tredubblats i värde. Detta är alltså mycket tack vare Fed:s Q1-4, som totalt uppgick till ca 4,5 biljoner dollar. Inte nog med det, alla stora centralbanker följde efter Fed och lanserade sina egna olika QE-varianter.

  Betänk att detta med QE är ett experiment, något som inte har gjorts tidigare. Den tidigare Fed-chefen Ben Bernanke är expert på den amerikanska 20-talsdepressionen. Hans slutsats var att Fed då reagerade för lite och för sent, därför gjorde han allt, precis ALLT, han kunde komma på för att öppna så många likviditetskranar som möjligt.

  Fed kommer börja sälja av tillgångar i år, samtidigt fortsätter både ECB och BoJ att ÖKA sina balansräkningar, något som de antagligen illa kvickt (i centralbankstermer) kommer sluta med. Vad Fed (och senare samtliga stora övriga centralbanker) kommer göra är att sälja obligationer och ingen vet hur marknaden kommer reagera på det. Särskilt i detta läge när centralbankerna har varit de enda köparna av obligationer.

  Logiken här är busenkel. QE-uppbyggnaden ledde till kraftigt fallande räntor och kraftigt stigande aktiekurser. Minskning av QE kommer leda till fallande aktiekurser och stigande räntor. Jag har svårt att se någon brist i det resonemanget. Däremot vet ingen hur dramatiska effekterna kommer bli.

  Tänk också på att även räntefonder är riskabla i ett läge när Fed, ECB, Bank of England, Bank of Japan (?) mfl kommer sälja obligationer. Ett massivt säljande av obligationer leder till lägre obligationspris, dvs till högre räntor. En lång ränteportfölj tappar cirka 5 procent för varje procentenhet som räntan går upp. Det är alltså högst troligt att både ränteportföljer och aktieportföljer kommer tappa i värde (precis som bägge dessa portföljer steg i värde när centralbankerna ökade sina balansräkningar).

  Jag skriver det här för att ni som läser här inte ska behöva bli tagna på sängen. Nu finns fortfarande (lite?) tid att göra justeringar om man är orolig för att vi är på väg in i tider av börsoro.

 • Lars Wärn

  Som sagt var, jag behöver inte och kan inte påvisa något som inte finns i Bibeln, d v s ”uppryckandet före vedermödan”. Det där är bara medeltida, katolska, fantasier som dessvärre har slagit rot rejält i kristenheten. Dock får alla dessa falska lärare som lär ut allt detta till generation efter generation en desto strängare dom än andra.

 • ”Om vi talar om Messias återkomst, såsom den sker enligt Bibeln, ja, då kanske jag borde kallas ”posttrib”. Eller kanske t o m ”pretrib”
  Det hade varit spännande att få ta del av dina bibelstöd för den tolkningen. Den är då garanterat varken medeltida eller katolsk! Jag skojar Lars. Vi kommer kanske inte längre i detta samtal men det lär komma fler. Var välsignad

 • Lars Wärn

  Någon här nere tyckte vi hamnat OT. Det är inget jag kan se. Det hänger ihop i en lång kedja av stor betydelse för vår tid, allt detta vi diskuterar. BREXIT – EU – ”det första vilddjuret” – ”den stora vedermödan” – Harmagedon – Det Messianska Riket (etc)

  Innan jag tänker sluta debatten behöver jag svaren på åtminstone några av frågorna jag ställt:

  När äger ”den första uppståndelsen” rum enligt Bibeln?

  När äger den första uppståndelsen rum enligt pretribulationisterna (d v s merparten av de kristna)?

  Vilka har del i ”den första uppståndelsen” enligt Bibeln?

  Vilka har del i ”den första uppståndelsen” enligt pretribulationisterna (d v s merparten av de kristna)?

 • Att pretribtolkningen delas av merparten kristna, var får du det ifrån?

  ”Men var och en i sin ordning: Kristus såsom förstlingen, därnäst, vid Kristi tillkommelse, de som höra honom till”1 kor 15:23

  Uppryckandet är inte det samma som tillkommelsen därför att uppståndelsen är för de döda medan uppryckandet är för de levande ”sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem (de döda i Kristus) bortryckta på skyar upp i luften” 1 Tess 4:17.
  Jag tror man kan dela in uppståndelsen med Jesus som förstlingen sen de troende var och en i sin ordning och till sist alla de som ställs inför domen vid den vita tronen, alla ofrälsta genom historien

  1a Uppståndelsen av församlingen 1 Tess 4:16
  1b Uppståndelsen av vedermödans martyrer vid Jesu 2a tillkommelse vid vedermödans slut
  1c) Uppståndelsen av alla troende efter tusenåriket.
  2 Uppståndelsen av alla icke återlösta genom historien.

  I stora drag är det så jag ser på uppståndelsen och jag tror så klart det är bibelns undervisning.

 • Lars Wärn

  Skrev ett svar men det verkar ha modererats bort. Ingen idé att försöka igen gissar jag.

 • Du får se vad det står i 20:3 ” Därefter skall han åter komma lös för en liten tid” Här är det inte tal om att satan släpps lös i tusentals år, utan att det rör sig om en kort tid. Inte lönt att spekulera om hur/kort tid när helig Ande valt att inte låta oss veta det.

  Jag skrev ett svar på din fråga om uppståndelsen men ser den inte nu!

 • Lars Wärn

  ”Jag skrev ett svar på din fråga om uppståndelsen men ser den inte nu!”

  Ja jag såg frågan, i min email 🙂

  ” Därefter skall han åter komma lös för en liten tid”

  Har ställt frågan ett antal gånger, i olika former:

  Vad är ”en liten tid” sett i ett Bibelhistorisk perspektiv? Några dagar? Några veckor? Några år? Eller tusentals år?

 • Jag tror att Gud har valt att kommunicera med oss så att vi förstår vad han menar och inte som du tänker dig, i gåtor.
  En liten tid betyder en liten tid och inget annat. I samma kapitel uppenbarar Herren för Johannes att satan ska vara bunden i tusen år, om Gud vill specificera sig gör han det. Att spekulera om en tidsrymd som Herren valt att hålla för sig själv är meningslöst

 • Lars Wärn

  ”En liten tid betyder en liten tid och inget annat.”

  Då får jag en bekräftelse på att du inte har läst evangelium. Ni kristna läser Bibeln alldeles för dåligt. Läser ni Bibeln överhuvudtaget? (Då menar jag inte att läsa Bibeln baklänges eller upp-och-ner, vilket ni kristna har visat er kunna väl)

 • Detta samtal blir meningslöst när du inte ger skäl för det du tror på utan endast slänger ur dig den ena gåtan efter den andra och oseriösa kommentarer om hur kristna är och gör..
  Till skillnad från dig så lämnar de flesta av oss kristna källor till de påståenden vi framför, prova det du med

 • Lars Wärn

  ”Till skillnad från dig så lämnar de flesta av oss kristna källor till de påståenden vi framför, prova det du med”

  🙂

  Har frågat efter åtminstone ett enda textställe som bekräftar era pertribulara fantasier. Har du hittat något?

  Har svarat och ställt frågor för närmare bestämning. Det verkar vara så att både dina och mina svar modereras bort med jämna mellanrum.

  Kan du enkelt svara på den enkla frågan NÄR 1 Tess kommer att uppfyllas? Utifrån Bibelns samlade texter.

  ”Summan av Ditt ord är sanning”
  (Psalm 119)

 • ”Kan du enkelt svara på den enkla frågan NÄR 1 Tess kommer att uppfyllas? Utifrån Bibelns samlade texter”

  Om det är 1 Tess 4 du menar;

  Matt 24 ”42Vaken fördenskull; ty I veten icke vilken dag vår Herre kommer. 43Men det förstån I väl, att om husbonden visste under vilken nattväkt tjuven skulle komma, så vakade han och tillstadde icke att någon bröt sig in i hans hus. 44Varen därför ock I redo; ty i en stund då I icke vänten det skall Människosonen komma”

  Vi blir som husbonden om vi tror att vedermödan och antikrist först måste ske innan Herren kommer och hämtar sin församling. ”Ty Gud har icke bestämt oss till att drabbas av vrede” I Tess 5:9. Det är därför Paulus säger att vi ska trösta oss med dessa ord.

  Enklare än så går det nog inte att svara på din fråga

 • Lars Wärn

  ”Om det är 1 Tess 4 du menar;”

  Nu blandar du bort korten igen, vanligt förekommande i kristna utläggningar, inte minst bland pastorer.

  Det talas om de dödas uppståndelse. När sker dessa uppståndelser? Den första och den senare. Vad säger oss Upp kap 20 angående 1 Tess?

  ”Vi blir som husbonden om vi tror att vedermödan och antikrist först måste ske innan Herren kommer och hämtar sin församling.”

  De vanliga kristna floskerna. Frågan är vad Bibeln säger, inte vad du och dina pastorer fantiserar om (tillsammans med katolska jesuiter och påvar)

  Försök att vara exakt, noggrann och enkel när du svarar mig. Så slipper vi långa, tröttande och meningslösa ordväxlingar (vilket det gärna blir när hedningar ska försöka förklara det de inte alls förstår eller är insatta i)

 • Nej jag blandar inte bort några kort, jag svarade så gott jag kunde på din fråga. Vad andra kristnas utläggningar är får de svara för själv.

  Det här samtalet har varit meningslöst länge nog nu och dina raljerande kommentarer över oss kristna gör det inte seriöst. Så jag tackar för mig

 • Lars Wärn

  Ok

  Jag efterlämnar min tidtabell för de närmaste föreliggande tusentals åren.

  Vilddjurets rike är under bildande i vår tid. Rikets kärna ligger I Bryssel nu men blir med största sannolikhet förflyttad till Rom (I enlighet med Daniels och Johannes profetior. Om vi ser på ”Union for the Mediterranean” är det en mycket logisk förskjutning).

  Detta ”vilddjurets rike” avslutas med församlingen vid Harmagedon och den efterföljande slakten av världens arméer, främst västvärldens militära galningar, i Edoms öken (Jes kap 63)

  Det Messianska Riket breder ut sig över hela jordens yta när stridsdammet har lagt sig i Edoms öken, floderna av blod har börjar torka i ökensolen och vilddjuren är förpassade till ”den brinnande sjön” (Jes 34:9, Dan kap 2). Det fortsätter därefter med fred och frid, globalt, i 1000 år.Därefter släpps Satan lös ”för en liten tid” (Joh 16:16). Men en sådan ynklig varelse kan inte runka omkull ett evigt fridsrike på några få dagar . Det kan ta tusentals år, efter ”de tusen åren” innan ”den sista striden inleds”. (Upp kap 20)

  Gog samlar sina krafter i sitt rike och i Magogs rike. De går till anfall mot ”de heligas läger” men förintas i eld. I det sammanhanget kommer Paulus profetia i 1 Tess och 2 Tess att uppfyllas till fullo. Liksom Kefas profetia i 2 Pet 3:10. Dags att lämna den arma jorden om tusentals år alltså. För att finna det Messianska Riket i sin eviga skepnad och fullkomning på den nya Jorden. För att stanna kvar där i evigheters evigheter.

 • Lars Wärn

  Vem orkar läsa dina långa, svamlande kommentarer?

 • Ja så kan man ju ställa upp framtiden. Det finns naturligtvis flera tolkningar av Joh 16:16 ”En liten tid, och I sen mig icke mer; och åter en liten tid, och I fån se mig”

  Ett är att Jesus med den första ”en liten tid” syftar på att han bara har timmar kvar att leva. Att han med ”I sen mig icke mer” menar tiden i graven och han med det andra ””en liten tid” menar att de får se honom efter uppståndelsen.

  Eftersom jag står för en litterär bibeltolkning, att bibelordet i första hand bör förstås naturligt. Att en liten tid i de flesta sammanhang betyder en kort tid. Gud är ordningens Gud och det är i hans intresse att vi ska förstå bibelordet utan att behöva gissa vad det betyder. De gånger helig Ande valt att inte uttrycka det specifikt typ tusen år fär vi helt enkelt nöja oss med det och inte spekulera.

 • Lars Wärn

  Läs du som du vill.

  Du anser alltså att universums starkaste rike någonsin kan förgöras under några dagar. eller kanske några timmar, av en liten maktlös skit som slipper ut ur sitt tusenåriga fängelse, arg som f-n, men ändock? Du har inga höga tankar om Israels Gud eller styrkan i Hans Messianska Rike, må man säga.

 • Jag svarade inte på ditt sista stycke för jag var tvungen fundera ett tag på vad det är du säger. Det du gör är att förbanna alla kristna inklusive oss här på aletheia! Du säger också att vår herre är från underjorden. Ja du Lars, det är inte ofta man får höra sånt!

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ursäkta sent svar. Stort tack för det. Kan det vara bl.a. detta Trump menade när han under debatt nr två med ’Crooked Hillary’ i förbifarten säger att ’vi lever i en finansbubbla och Fed Ex sitter med fingret på avtryckaren’? Inga följdfrågor kring detta och han utvecklade därför ej heller resonemanget….

  I övrigt undrar jag om globalisterna verkligen kommer ’släppa’ Storbrittanien ur EU:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dKRRw/kan-utlosa-annu-mer-kaos-och-osakerhet

 • Lars Wärn

  Motståndet mot EU kommer nog att återmobiliseras. Farage m fl samlar åter sina styrkor.

  En liten märklig detalj, med tanke på 1970-talets eskatologer, är att England var en del av det romerska riket men inte Skottland. De behöll sin frihet (de okuvliga kelterna).

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ännu en gång – it’s not over till the fat lady sings. Är alltjämt osäker på om det någonsin blir någon Brexit för UK…..

  Väljare om resultatet: ”Värsta mardrömmen besannas”
  https://www.svd.se/just-nu-britterna-gar-till-val–folj-rysaren/om/nyvalet-i-storbritannien

 • Ja, ännu finns det ett litet hopp kvar att brexit dör en stilla död. Att insikt och förstånd vinner över avundsjuka, lättja och ”ignorance”.

  Den enes död den anderes bröd, heter det.

  I vårt fall kanske det blir: Den enes hopp den anderes mardröm.

  Du får fylla i resten själv.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Problemet är bara att brexits död, är även demokratins död. D.v.s. om vi för ett ögonblick lägger våra band eller avsaknad av band till EU åt sidan sade england sitt i ett demokratisk val. Rätt eller fel

  Nu har jag ingen större tilltro till västerländsk demokrati. Det blir oftast som eliten vill i slutändan, men ändå.

 • Demokratin har aldrig haft en möjlighet att överleva. Den grundar sig på samma lögn som dialektiken.

  Principen ”demokrati” fungerar i homogena samhällen, men blir en mardröm i vår tids samhällen utan gemensam nämnare.

  Titta bara på resultatet av att USA har krävt av världens länder att implementera demokrati. En så’n otrolig soppa det har skapat.

  Sanningen finner man inte genom att räkna näsor!

  /Kjell

 • Om du behövde ett kirurgiskt ingrepp, skulle du då helst låta dem som har kunskap om sådant låta besluta eller skulle du samla ihop 500 personer på hötorget och låta dem besluta om behandlingen per majoritetsval?

  /Kjell

 • Janneyo114

  Hur kan man vara för EU och FN när man ser vad det innehåller? Traditionella samhällen i väst är ju byggda på stabilare grund.

  Det bästa med nuläget i Brexit är ju att man i alla fall på vippen klarar att hålla borta ”totalsuget” från NWO agendorna. Det är ju likadant vid varje val. May och protestanterna håller ställningarna några månader till…alternativet är totalsamhället och det ska vara klart om 10+ år (Agenda 2030). Ingen kan säga emot längre. Visst är det bra att man kämpar mot hålla slutet borta med Guds hjälp.

  Eph 6:3 That it may be well with thee, and thou mayest live long on the earth.

  That it MAY be well with thee, and thou MAY-est live long on the earth.
  Haha!

  Janne

 • Fråga: Hur kan man vara för USA när men ser vad det innehåller?

  Svar: Man behöver inte vara ”för” för att förstå att ett sönderfall av USA vore ännu sämre.

  Byt nu ut USA mot EU. Eller varför inte UK?

  /Kjell

 • Janneyo114

  ”Förstå att ett sönderfall av USA vore ännu sämre.”
  ”Förstå att ett sönderfall av EU vore ännu sämre.”
  ”Förstå att ett sönderfall av UK vore ännu sämre.”

  Fattar inte riktigt vad du menar är som håller ihop UK tex.

  Är det EU och FN och internationella fördrag som håller ihop UK?

  UK var/är ett land med egna demokratiska traditioner. Ett kristen land t.o.m.

  EU och RKK hänger ihop i min värld. EU är ett projekt initierat och snarlikt RKK.
  Är det så i Kenya också? 🙂

  Är det internationalism som håller ihop världen? Precis som i babels torn.

  Ingen lång och jobbig diskussion nu tack!
  Visa gärna tex i punktform hur din logik är.

  Janne

 • Det enda jag menar är att sönderfall inte är bättre än samarbete.

  Låt annars Den Fria Republiken Jämtland lämna Sverige. Varför inte reservdanskarna i Skåne likaså?

  Vanligtvis vill EU-hatare hålla samman både Sverige och USA. (och UK)

  Varför skulle det inte vara bättre om United Kingdom igen blev uppdelat i de fria republikerna Irland, Wales, Scotland och England?

  Du behöver inte frukta en lång och jobbig diskussion. Det handlar ju om tro och emotioner, inte om logik hos EU-hatare.

  Länk ger jag inte för då fastnar kommentarer. Men läs gärna i Dagen: ”Joel Halldorf: Hyckleriet i kampen mot islamistisk terror”

  Och betänk hur unionen Sverige handlar. Utan att tvingas av EU.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Har säkert sagt detta förut, men jag kan för allt i världen inte förstå varför du stöder byggstenarna till någon form av globalt ledarskap och troligtvis antikrists rike Kjell. Globalismen är ju inget annat än kommunismen i nya kläder. Men när jag tänker efter vet jag egentligen inte var jag har dig. Du kanske är en gammal kommunist eller socialist.

  Ditt stöd av superstater är ju ett stöd till dess upphovsmän, Rockafeller, Bilderbergargruppen o.s.v. Övergår mitt förstånd.

  Vad vi bevittnade i UK kan mycket väl ha varit styrt av samma krafter som bakvägen fick till en indirekt omröstning av brexit. Till att börja med var May ett märkligt val av PM då hon röstade mot brexit. Hon hade redan majoritet och behövde inte nyval för att verkställa Brexit.

  Nu har ställningarna styrkts för den gamle kommunisten Jeremy Corbyn som fiskade röster i hundratusentals bland ungdomar genom att lova gratis universitetsstudier.

  Men han hatar ju Trump, så du kanske är nöjd?

  Hur som helst så förblir denna post aktuell tills dagen då UK lämnat EU. Jag tror det när jag ser det.

 • Nää, har alltid röstat till höger om mitten och alltid hatat kommunismen.

  Det är erat mätande med två mått jag vänder mej emot.

  USA är antikristligt värre. Vad tror du att Saudi Arabien kommer att använda alla vapen till?

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Lögnens fader ligger inte på kökssoffan. Hela nationer har varit och kommer vara bedragna tills dess att Fredsfursten kommer. USA’s relation med Saudiarabien är inget nytt påfund och även om Trump nyligen skrev på nya avtal är det inte första gången detta sker. Faktum är att vg vapenhandel har Sverige också blod på sina händer.

  Vi lever i en lögn på många sätt och vis. Under en lögnens ande. Sanningen vacklar på torget som bibeln talar om. Svart blir till vitt och vitt till svart.

  Det tog mig nästan hela mitt vuxna liv att förstå att USA inte är den ’goda kraften’ i världen jag tidigare trott. En stor del av sista hundra årens krig är endast ett spel på hög nivå som ytterst gynnar amerikanska oligarker som tjänar på alla dessa krig. Oftast med insatser på båda sidor.

  Det går ju tillbaka till Napoleonkriget, troligtvis ännu längre.

  Jag litar inte ett dugg på Saudiarabien eller dess allierade. Inte på amerikansk utrikespolitik heller. Trump förefaller köra vidare i gamla hjulspår v.g. utrikespolitiken. Kanske har han inget val. Det är näst intill omöjligt att ingen har en hållhake på honom som styr besluten han gör. M.t.p. hans tidigare aptit för vackra kvinnor är det antingen klassiska inspelningar. Annars någon form av ekonomisk hållhake.

  Jag tror dock inte att det som händer i världen just nu är någon slump Kjell. Som bekant har jag ringt i väckarklockan två år i rad nu och kommer fortsätta med det. ’Tidstecken visa att Herren är nära, snart kommer Jesus igen’ sjöng vi ju förr.

  Detta är vårt hopp och vår framtid, även om jag envist hävdar att Mt 24 bara börjat.

 • USA byggt med slavars blod och rofferi på land som tillhör(de) nationer. En union som sysslar med state sponsored terrorism. Beskrivna av Habackuk.

  /Kjell

  Hab 1:5-11
  Se er omkring bland hednafolken, se och häpna, ja, häpna, för jag gör en gärning i era dagar som ni inte kommer att tro när den berättas.
  Se, jag ska uppväcka kaldeerna, det vilda och snabba folket som drar ut över jordens vidder för att ta i besittning boplatser som inte är deras.
  De är skrämmande och fruktade, de avgör själva vad som är lag och rätt.
  Deras hästar är snabbare än leoparder och vildare än stäppvargar. Deras ryttare spränger fram, de kommer fjärran ifrån, de flyger likt örnen som störtar sig över sitt byte.
  Alla kommer de med våld i sinnet, stridslystna rycker de fram och samlar fångar som sand.
  De gör kungar till åtlöje och hånar furstar. De skrattar åt alla befästningar, de kastar upp jordvallar och intar dem.
  Så drar de vidare som vinden, de fortsätter framåt och samlar på sig skuld. Deras egen styrka är deras gud.

 • Janneyo114

  Motståndet är ju dels historiskt mot Rom och dels religiöst mot Rom där med! Gud har skapar nationer/folk ur en arvsmassa. Men inga kan förenas på riktigt utom i Kristus!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jo, dessa mörka kapitel i USA’s historia har också tagit mig många år att ens begynna att greppa. Tyvärr var det inte förrän i samband med jakten på vart de förlorade stammarna (Israels) tagit vägen jag på allvar förstod hur diabolisk denna människohandel var. (En stor del av dagens judar förefaller vara konvertiter, vilket ledde mig på jakten efter Juda, Levi och Benjamins stammar, varpå jag hamnade i Afrika)

  Om en enda oskyldig persons blod ropar ut till Gud (Abel) vad gör då inte de miljontals som drabbades under denna sataniska handel med människor.

  Innan de amerikanska rederierna fyllde sina fickor män människohandel, gjorde dessutom innan dem araberna det.

  Men även v.g. Afrikas misär har Sverige ett finger med….
  https://ledarsidorna.se/2017/06/i-tyst-samforstand-en-dagsaktuell-studie-av-svensk-bistandskultur/

  Dock är det så att de som inte friköpts genom Lammets blod, får sin dom så småning om.

  Ha en skön helg Kjell. Lämnar kontoret nu, men kollar in senare via mbl.

 • Mattias

  Oj oj oj Uppdrag Granskning kan gå och lägga sig !

  ”Tyvärr var det inte förrän i samband med jakten på vart de förlorade stammarna (Israels) tagit vägen jag på allvar förstod hur diabolisk denna människohandel var. (En stor del av dagens judar förefaller vara konvertiter, vilket ledde mig på jakten efter Juda, Levi och Benjamins stammar, varpå jag hamnade i Afrika)”

  Leta ett tag och ring mig sen när du har hittat Israels stammar 🙂 !

 • Jag har inte för avsikt att jaga dej med fakta om allt som anglo-saxisk propaganda har introducerat i svensk kristenhet.

  Om du har tid och vill skulle jag råda dej att läsa om Anglo-Saxons och den europeiska kolonisationen av Amerika.

  Jag sänder två länkar i nästa kommentar.

  Det är viktigt att förstå hur Babylons mystery-religion hittade vägen via Britannia till Amerika.

  Men jag förstår att det inte är lätt att bryta med inrostade paradigma.

  /Kjell

 • Leif Boman

  Jag är till en del imponerad av era djupa diskussioner om Brexit, politik och demokrati m.m.
  Ni är duktiga på världsläge hit och dit. Jag har aldrig överhuvudtaget varit det minsta intresserad av vad världsledande människor hit och dit tycker. Därför har jag även svårt för att diskutera på erat språk inom dessa ämnen. Det har bara aldrig funnits där och kommer aldrig heller att finnas här, det fanns varken före eller efter det då jag tog emot Gud Herren Jesus!

  Det jag tycker borde vara det viktigaste, det är vad Guds Ord säger om världsläget.

  (1 Joh 5:19‭-‬21) Vi vet att vi är av Gud och att hela världen är i den ondes våld. Men vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet. Kära barn, var på er vakt mot avgudarna.

  Vi vet ändå förstås också enligt Guds Ord att det är Han som i grunden både tillåter, tillsätter och avsätter dessa världsledare hur och när Gud vill.

  Att överhuvudtaget ens diskutera att den demokratiska nationen eller konstellationen är bättre än den andra är i mina ögon något lågt andligt sett. Här har Kjell lite rätt. Mänsklig demokrati, speciellt där inte Guds Ande alls i majoritet finns närvarande blir egentligen alltid förr eller senare, kanske sakta men säkert, men alltid mer eller mindre ondskefull. Köttet kan inte och vill aldrig underordna sig Gud. Mänsklig demokrati kan kanske i viss mån där Guds Ord och Ande får vara med och leda fungera, men jag är inte ens riktigt säker på det?

  Hela världen är dock av Gud accepterat i den ondes våld. Därav borde också vi kristna förstå att undantagen inte finns. Alla världens stora makter och nationer utan undantag styrs av den onde. Han har denna rättighet ända fram tills dess att Jesus närmar Sig oljeberget.
  USA, Ryssland, Kina, ISIS, EU, Nato, FN. Alla krigshärjande makter är av djävulens gäng. Att sitta och diskutera vem som är bäst av alla dessa i djävulens anhang anser jag vara fullständigt meningslöst.

  Varken Trump eller Putin, påven eller Dalai lama hör till några undantag, alla är i den ondes våld.

  Ni är duktiga på att formulera er men i mina ögon blir det mesta bara rappakalja, och att sila mygg

  Det mest intressanta borde vara att

 • Leif Boman

  Forts.

  Det mest intressanta borde vara att istället diskutera hur vi alla kristna kan förenas och tillsammans kunna hålla ihop och bli starka inför Antikrists framträdande. Då menar jag alla dem som tror på Guds Son Jesus Kristus, Israels Yeshua Maschiah.

  Mvh..

 • Jan-Erik Melkersson

  Leif Boman, yep hela världen är i den ondes våld men vi bör inte glömma att det är så därför att Gud tillåter det vara så.

  Läste nyss 2 Krön 11 där Rehaboam samlade 180000 krigare av Juda och Benjamins hus för att strida mot Israel och Jeroboam;

  ”4Så säger HERREN: I skolen icke draga upp och strida mot edra bröder. Vänden tillbaka hem, var och en till sitt, ty vad som har skett har kommit från mig”

  Också idag har det som skett och sker ytterst kommit från Herren. Därför är det som du säger ”Det jag tycker borde vara det viktigaste, det är vad Guds Ord säger om världsläget”

 • Jan-Erik Melkersson

  Nog läste jag noggrant just därför höll jag med dig

 • Leif Boman

  Jaha! Jag reagerade för att du skrev ”men”, vi bör inte glömma!

  Jesu frid…

 • Jan-Erik Melkersson

  Aha, ok då förstår jag vad du menade. Ska vara tydligare med nästa ”men” 🙂

 • Vad hindrar dej att praktiskt visa vad du menar genom att skriva den första kommentaren i den andan?

  Det enda jag kan tänka mej är att ”bara behålla det goda” efter prövning mot Guds ord.

  Även kallat ”kärlek till sanningen”.

  /Kjell

 • Leif Boman

  Förstår tyvärr inte riktigt vad du menar?

 • Janneyo114

  Poängen med att se händelserna i politiken/andligheten i världen i stort idag är att se att Gud håller tillbaka vissa saker – vissa utvecklingslinjer – från att MOGNA. När det är mogen frukt (äckliga fikon som i Jeremias bok) är det slut för evangeliet och storkrig bryter ut – efter bibelns ord. Man lovar fred och säkerhet. Och dagen efter Allahu Akbar och avhuggna huvuden på gatorna…Man lovar demokrati men gör allt för att omförhandla resultaten i allmänt val (Brexit tex). Det här hänger ihop. De saker (även genom människor och politiker som inte är direkt omvända kristna men som har någon slags insikt) som håller Antikrist och hans tydliga agendor från att mogna eller fullbordas räknar jag som Guds nåd. Då får vi tid och frid att sprida Jesu budskap. Alla dessa saker och människor ska buntas ihop och kastas i elden en dag. Och vi vill inte se den dagen innan så många som möjligt har tid att omvända sig och tro!

  Det finns många bibliska processer (omtalade i Bibeln) i EU, FN, globalisering, Mellanöstern-krigen, fredsprocesserna osv som visar att Guds ord då STÅR som det står än idag! När hela mänskligheten vill samma saker och ställer sig bakom samma okristliga politik är det riktigt illa för dem. Och för oss. Vi ska förföljas och kanske tom dö för Herren för vår vittnesbörds skull. Vara beredda säger Jesus. Inte sova.

  Om du personligen inte är intresserad av dessa politiska/eskatologiska ämnen eller tillåter någon att ha uppfattningar om ämnena så behöver du ju inte komma med en såg – eller med hårda ord för det! Håller du inte till på Apg 29? Världen är i ondskans våld. Inte i den ondes våld (kolla upp översättningen av dessa ord!). GUD REGERAR.

  Vänliga Hälsningar
  Janneyo114

 • Hur menar du själv att ”alla kristna kan förenas och tillsammans kunna hålla ihop och bli starka inför Antikrists framträdande”.

  Har du inga egna tankar om det?

  /Kjell

 • Leif Boman

  Det är inte hårda ord utan endast ord som vädjar om att koncentrera sig på det som borde vara mer viktigt, Kristi splittrade kropp. Politiska diskussioner och vinklingar hit och dit borde egentligen inte vara det som mest diskuteras. Vi som kristna borde för längesen ha förståelsen över vilken tid vi befinner oss i och istället för att diskutera vilken av djävulens lakejer som är mindre eller mera god, satsa på diskussioner om hur Jesu lärjungar skulle kunna älska varandra, att få Kristi kropp uppbyggd och stark, och att människor kommer till Jesus istället för att diskutera vilka partier eller okristna världsledare man skall heja mest på!

  Visst är diskussionerna fritt val och jag behöver inte alls säga något, men jag trodde att allas tycke var välkomna för breddens skull, men det kanske inte är så?

  Härinne kanske man måste älska politik för att få delta?

 • Leif Boman

  Du har också rätt i att det inte står den onde direkt men oavsett vilket så handlar nog ändå det onda om samma ursprung och huvudkälla.

  Jesu frid..

 • Jan-Erik Melkersson

  Janneyo114;

  ”De saker (även genom människor och politiker som inte är direkt omvända kristna men som har någon slags insikt) som håller Antikrist och hans tydliga agendor från att mogna eller fullbordas räknar jag som Guds nåd”

  Att DHA kan använda oomvända politiker för Guds syften vet vi ju från Orspråksboken ”Konungars hjärtan äro i HERRENS hand såsom vattenbäckar, han leder dem varthelst han vill”

  Det är DHA som nu håller tillbaka Satan och laglöshetens människa, det gör han till dess han blir ”taken out of the way”

  I 2 Tess 2 står det att laglösheten hemlighet redan är verksam. Eftersom det är en hemlighet sker det inte i öppen dager, det vi ser är möjligen krusningar på ytan. Vilken form av laglöshet det är fråga om är inte vår sak att veta antar jag i så fall hade DHA skrivit det i klartext.

  Därför när vi spekulerar om världsläget talar vi om ting som vi kanske inte har en aning om!

 • Leif Boman

  Till en början kanske alla, både enskilda och dem som finns i olika grupper lite här och var, och som menar sig tro på Guds Son från Nasaret som prioritet nummer 1 kunde samlas i bön före all annan verksamhet på orterna. Givetvis också sjunga en del till Guds ära och läsa Ordet tillsammans som en salig blandning. Nu ser det förstås väldigt olika ut på alla platser. Några ställen har församlingar, andra inte alls. Men, det vore kanske ändå något att kunna sträva efter. Då kanske den riktige och äkta Anden kan vara med och hjälpa till med att ge mer förståelse över orternas situation och vad som mer behövs. Jag tror också att den inbördes kärleken mellan syskon kan växa till på detta sätt.

  Jag vet också att avarter finns överallt men jag har en slags barnslig tro på att dessa undan för undan försvinner ifrån äkta bönesamlingar. De orkar helt enkelt inte. Avarter vill helst ha snabbmat och orkar sällan med uthållig bön. Därför tror jag att ordentliga bönesamlingar, OBS! (Då menar jag inte ekumeniska små bönesamlingar på en timme för syns skull,) utan ordentliga bönesamlingar, gärna något liknande det som Holger Nilsson var inne på, att verkligen återinföra på knä för dem som kan, det rensar bort slaggprodukter. Guds folk behöver helt enkelt satsa mest på detta för att kunna komma igång igen. Detta har knappt funnits överhuvudtaget sedan jag kom med för ca 23 år sen.

  De som ber är oftast några enstaka av de allra äldsta kristna. Det är dem som förmodligen har burit den kristna verksamheten utan att det förstås alls. Jag tror knappt att några församlingar ens hade funnits kvar i dagsläget om inte dessa få äldre bedjande hade engagerat sig.

  När jag var en liten gosse så minns jag att de kristna församlingarna ofta bad på sina knän. Nu för tiden känns allvaret fullständigt frånvarande. Predikningar är tidsbestämda till en halvtimme, profetiorna har så gott som tystnat. Jag vet att det ser annorlunda ut, längre möten i Afrika och på vissa andra platser men jag tänker mest på Sverige och vår situation.

  Ja, det är i alla fall några av mina önskemål och tankar, men som tyvärr känns något svårt att kunna få till inom kristenheten.

  Jesu frid…

 • Janneyo114

  ”Diskutera vilken av djävulens lakejer som är mindre eller mera god”

  Här är frågan: ”Blir det något Brexit?”

  Är svaret: ”Nej.” Då lever vi i en övernationell och internationell diktatur. EU och FN. Där RKK indirekt är inblandat. Och ingen kan ta sig ur.

  Kan man inte i omröstningar rösta bort eller styra utgången i en fråga finns det ingen mening att rösta eller för den delen bry sig om politik eller vad som händer i samhället.

  Detta är ett tidstecken. Romarriket är levande: Daniels 4:e rike. Det är det vi lever i idag och det ska Jesus krossa med sitt ord och makt.

  De länder som röstar ned stora saker i EU (grundlagen tex) får rösta om igen. Det har hänt flera gånger. Irland är det senester exemplet på det. Finns flera liknande fall.

  Ur Telegraph artikel 2012:
  ”The Irish voted ”No” to both the Nice and Lisbon treaties before being made to vote again. Dublin has ruled out a second vote this time.”

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9112155/Irish-EU-treaty-vote-threatens-chaos.html

  Så här svarade EU president Barrosso 2012:

  Jose Manuel Barroso, President of the European Commission”…I have just spoken to Prime Minister Cowen, and he was clear that this vote should not be seen as a vote against the EU. Indeed, both sides in the campaign stressed the benefits of Irish membership: I believe that Ireland remains committed to building a strong Europe and playing a full and active part in the EU. The Irish government and the governments of the other Member States will now need to assess what this result means for…

  Irland röstade mot EU:s grundlag i folkomröstning, men EU presidenten för den internt valda Kommissionen (Politbyrån för att använda en USSR term) säger att Nej INTE ÄR NEJ. Det ska snart tolkas som ett JA.

  Här i artikeln sägs det att de inte ska bli en till omröstning för Irland som sa nej till Lissabon deklarationen (EU grundlag som röstats bort några år tidigare men uppstått igen). DET BLEV DET! Och då blev det JA. Haha!

  Sista tiden ”flykt”

  ”Pre tribbare” behöver inte ifrågasätta allting man kan undra över i dagens läge bara för att de inte ska vara med i diskussionen…så att säga!

  Och hur man blir fastare i tron så att man kan lära andra? Inte är det genom politik eller profetior. Läs Bibeln och behåll vad Herren sagt!

  Vi var ute i torsdags och nu idag och det vara underbart att sprida evangeliet. Ett riktig nåd att få vittna för Herren Jesus!

  Det ska vi göra och han stärker oss i det! Är det inte underbart? 🙂

  Verka medan det är dag…natten kommer när ingen kan verka.

 • Leif Boman

  (Kan man inte i omröstningar rösta bort eller styra utgången i en fråga finns det ingen mening att rösta eller för den delen bry sig om politik eller vad som händer i samhället.)

  Jag röstar aldrig mer fram någon till ledare över ett land eller annan stor konstellation som tillhör djävulen! Jag vägrar helt enkelt att stödja antikrists regimbyggen! Och det innebär varje parti och nation som stödjer och rustar sina arméer, oavsett om man gör det genom skenheliga försvarstal eller ej!

  Det är bra att du är med och vittnar om Jesus, jag var också ute och gjorde det igår med väldigt enkla ord om himlen och Jesus samt sång och spel. Visserligen var det en begravning, men skaran var väldigt blandad med både syskon i tron och andra av blandade slag. Begravningar har jag fått delta i flera gånger nu på senare år och jag måste nog säga att dessa är något av de mest öppna tillställningar jag får vara med om.

  Det har visserligen alltid varit mer eller mindre troende som har begravts men många ofrälsta vänner och bekanta, ofrälsta barn och barnbarn har ofta funnits med på samlingarna, och det må jag säga, att då har det varit väldigt enkelt och underbart att få dela sin tro just under sådana tillställningar.

  Fördelen för min egen del är ju att jag sjunger och spelar och därför lite då och då har fått förfrågan om jag kan ta hand om just den delen under kaffestunderna efter begravningen. Då har jag givetvis passat på och vittnat lite kort om min egen frälsning ifrån dödsskuggans dal och om himlens härlighet som väntar alla dem som vill tro.

  Jag vet inte vilken tribbarskara jag egentligen tillhör, post är uteslutet i vilket fall eftersom det inte alls går ihop för mig även om jag har försökt, det rimmar absolut sämst. Sen spelar det heller ingen roll för mig överhuvudtaget.
  Jag tror på ett uppryckande och det får komma när så Herren har bestämt. Jag kan inte ändra på den dagen hur mycket jag än försöker vända fram och tillbaks, ut och in på hela Bibeln. Min uppgift är att alltid vara beredd för detta och att alltid också vara redo för vittnesbörd.

  Jag önskar att vi kunde fyllas av ännu mera frimodighet, av Jesu kraft, av bönens och nådens Ande så att vi brann för evangelium så mycket vi bara kan denna sena tid.

  Men, ärligt talat, jag längtar också efter himmelsfärden och säger, Jesus kan du inte komma snart!

  Jesu frid…

 • Janneyo114

  Kan man inte rösta bort saker utan resultatet blir det samma vid ja som nej och politisk och religiöslåtande agenda införs internationellt är vi i Upp kap 13. Jesus säger att han ska komma efter stor vedermöda på 2 ställen i evangelierna. Så det rimmar bäst med vad han säger. Förstår inte hur någon kristen kan missa det ärligt talat. God natt!

 • Leif Boman

  Du säger så här du;
  (Jesus säger att han ska komma efter stor vedermöda på 2 ställen i evangelierna. Så det rimmar bäst med vad han säger. Förstår inte hur någon kristen kan missa det ärligt talat.)

  Problemet blir att Jesus också säger så här.

  (Matt 24:37‭-‬42) Så som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Under dagarna före floden åt de och drack, de gifte sig och blev bortgifta ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting förrän floden kom och ryckte bort dem alla. Så ska det bli när Människosonen kommer. Då ska två män vara ute på åkern. Den ene ska tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor ska mala vid kvarnen . Den ena ska tas med, den andra lämnas kvar. Var därför vakna, för ni vet inte vilken dag er Herre kommer.

  Det liknar inte direkt någon vedermöda i detta fall. Det äts och dricks, det festas och man gifter sig. Andra jobbar på som vanligt ute på åkrarna och bland kvarnar. Helt plötsligt sker det! Inte liknar dessa Jesu Ord det minsta av vedermöda!

  Skall vi kanske bortse från denna bit?

  Godnatt broder!

  Jesu frid…

 • Nej, låt oss ta med den biten. Du missar nämligen en sak. En väldigt viktig sak!

  Vilka togs bort vid floden? Jo, det var de som inte blev räddade.

  Romarna regerade med terror. De brukade slumpvis gå ut och fängsla folk. Ingen visste vem som skulle tas bort och vem som skulle lämnas kvar.

  Om jag levde i den situationen skulle jag nog kalla det vedermöda, eller lidande, förföljelse och nöd som ordet ”thlipsis” även översätts med i andra texter.

  De som togs bort i den text du citerar blev inte räddade!

  /Kjell

 • Dom på åkern och vid kvarnen fick dock leva kvar i terrorns vedermöda.

  Det var inte de som togs med som räddades.

  De som lämnades kvar i väntan på Herrens återkomst hade hopp om räddning.

  Nästan lite post-trib om man skall se det bokstavligt!

  /Kjell

 • Leif Boman

  (Det var inte de som togs med som räddades)

  Nehedu Kjellmannen! Nu har du allt snurrat till det och vänt steken en gång för mycket.

  Det är de kvarlämnade som inte ville tro på Jesus och ett uppryckande, dvs, bl.a, de ”namnkristna” utan olja, men också övriga ogudaktiga. Sen tror jag dock att även många av kvarlämnade kommer att vända om och ropa till Jesus men, den första uppståndelsen missade de just för tillfället.

  När MänniskoSonen inledningsvis kommer så kommer Han först för att hämta Sin Brud församlingen och inte alls för att lämna kvar henne. Det är bilden av dem som togs bort.
  Noa blev heller inte som vår symboliska förebild lämnad kvar till domen, utan Jesus slöt till om dem och placerade dem i Arken som lyfts upp i samma veva som den kommande ogudaktighetens jordiska dom startade.

  Jesu frid..

 • De som läser det du skriver kan förmodligen se hur du nu har snurrat till det.

  Flera återkomster och b-lags kristna och hela pretrib-byket.

  Inte lätt att lämna älskade villor.

  Må Herren välsigna dej.

  /Kjell

 • Janneyo114

  Just det!

  Bli stående (Paulus Ef 6). Vaka (Jesus Mark 13). Overcome (Jesus Upp kap 2-3). Vreden kommer efter vår räddning. Många ska slippa om de Mark 1:15.

  Pre wrath, post.

  God bless
  och God morgon!

  Janne

 • Leif Boman

  (Flera återkomster och b-lags kristna och hela pretrib-byket.)

  Du lägger tyvärr felaktigt in ord som jag inte sagt, men det har hänt förr så jag är inte överraskad. Det handlar endast en återkomst till jorden enligt det jag har läst mig till i Bibeln, inte alls som du säger att jag säger flera!
  Däremot skall vi kristna få möta Herren vår Brudgum före Hans ankomst och återkomst till jorden.
  Det sker alldeles såsom Paulus mycket tydligt har beskrivit det, på skyn eller i rymden beroende på översättning. Jag tolkar detta som ett skeende där ännu inte varje öga skall se Honom. Det enda omvärlden kommer att få bevittna är det Henoks vittnesbörd också vittnar om. ”Och man såg honom inte mer”. Eller som en nyare översättning säger;

  (1 Mos 5:24) Sedan Henok så hade vandrat med Gud fann man honom inte mer, för Gud hade hämtat honom.

  Bibeln är ju sådan att dess Ord alltid vittnar alldeles samstämmigt på flera ställen, och så kan man genom Hjälparens vittnesbörd inombords förstå med ett AMEN, att det är sant.

  Henok hämtades, och Noa räddades undan de ogudaktigas jordiska dom. Lot med döttrar räddades undan en jordisk dom. Paulus säger att vi skall ryckas upp. Jesus berättar om att några överaskande skall hämtas bort o.s.v.
  Det borde räcka med så många vittnesbörd för den som vill höra kan jag tycka!

  Och det handlar inte om några B-kristna utan om människor som inte är födda på nytt. Då har man inte Guds Ande inom sig och är inget Guds barn.

  Jesu rikliga frid och välsignelser över dig också….

 • Det är ju ganska meningslöst att ödsla trycksvärta eller elektroner på folk som inte ens kan läsa det de själva skriver.

  Du skrev: ”När MänniskoSonen inledningsvis kommer så kommer Han först för att ….”

  Vilket betyder att Herren kommer flera gånger i omgångar. Inte ett enda bokstavligt bibelord stöder denna villolära.

  Du skrev: ”Det är de kvarlämnade som inte ville tro på Jesus och ett uppryckande, dvs, bl.a, de ”namnkristna” utan olja”

  A-laget slipper vedermödan men B-laget får stanna kvar och lida.

  Jag tror på Jesus och ett uppryckande så jag klassar väl då någonstans mellan dessa båda. Jag antar att du själv hör till A-laget och slipper allt det lidande som kan höra ihop med bekännelsen av Jesus Kristus som Herren och Frälsaren.

  Allt medan kristustrogna har fått lida allt sedan församlingens början till våra dagar med IS och ateistiska regimer. Att förneka detta är inget annat än själv-vald förnekelse av både Guds ord och fakta.

  Du skrev: ”Noa blev heller inte som vår symboliska förebild lämnad kvar till domen”

  Det blir inte de ”frälsta” heller. Vi kommer inte att drabbas av vare sig ”vredesdomen” (orge) eller den slutgiltiga domen. Men vi har inget som helst löfte att slippa förföljelse och lidande (thlipsis = vedermöda). Dina villolärare vägrar att förstå skillnaden mellan thlipsis och orge.

  I stället har vi informerats, varnats, att detta, i mer eller mindre mått kan, och kommer att, höra till vår lott här i livet.

  Härmed avslutar jag mitt predikande för döva öron. Det är en helt meningslös sysselsättning. Den som inte vill se, eller höra, kan varken se eller höra. Det finns bibeltexter som talar om att ”medvetet bortse från” fakta som är uppenbara både runt omkring oss och i Skrifterna.

  Den svenske skalden Johan Henric Kellgren (som levde i 1700-talets senare hälft) skrev en dikt som heter ”våra villor”. Väl värd att läsa för den beskriver själv-vald blindhet och dövhet mycket bra.

  Jag skall bara citera sista strofen:

  Så fly, o grymma sannings dager,
  som våra glada drömmar stör!
  Vad mer, om villan oss bedrager,
  blott hon vår levnad lycklig gör?

  Må Herren väcka dej ur dina glada drömmar!

  Fast jag är väl medveten att du nu kommer att ännu fastare klamra dej fast vid hoppet att din villa är sann.

  /Kjell

  PS. Sök på – Kellgren våra villor – så finner du hela dikten.

 • Leif Boman

  Jag vet att du aldrig ger dig, men återigen försöker du förvränga det jag sagt. Jesus kommer inte ner till jorden mer än en gång, alltså! Det handlar om en enda återkomst. Däremot skall vi få möta Honom på skyn utan att varje öga skall få se! Då varje öga skall få se Honom och uppryckandet, det är två helt skilda stunder, men återkomsten till jorden är endast en!

  Att du kallar ogudaktiga för B-lag får stå för dig själv.

  Hinner tyvärr inte mer. Och vi kan avsluta så, ha det gott mister!

 • Lars Wärn

  ”Det är de kvarlämnade som inte ville tro på Jesus och ett uppryckande…”

  Var i Bibeln finner du den texten?

 • Jan-Erik Melkersson

  ”Pre tribbare” behöver inte ifrågasätta allting man kan undra över i dagens läge bara för att de inte ska vara med i diskussionen…så att säga!”

  Och varför behöver inte ”pretribbare” ifrågasätta allting man kan undra över i dagens läge?

 • Lars Wärn

  ”Vilket betyder att Herren kommer flera gånger i omgångar.”

  Är det inte nästan på snudd till hädelse av vår Herre och Messias? Det de sysslar med, dessa ”rapturister”. Att beskriva universums Skapare och Återlösare som om Han vore en slags ”jojo”.

 • Jan-Erik Melkersson

  Leif, du får vänja dig att bli kallad b-lagare, villfarare eller nått annat här på aletheia. Det finns inget här som kan engagera så mycket som när pretribb läran kommer till tals.

  En fråga som posttribbare bör ställa sig är varför Tessalonikerna förlorade så hastigt besinningen och lät sig bringas ur fattningen?

  Jag tror det är viktigt att förstå att Tessalonikerna förlorade besinningen därför att de hade blivit undervisad av Paulus att de genom uppryckandet skulle räddas undan Guds domar under vedermödan. Paulus hade ju klart undervisat om det i sitt första brev till dem.
  Om Paulus förkunnade att de skull gå in i vedermödan varför välkomnade de inte den då med glädje? Den är ju ett sjuårigt preludium för Herrens tillkommelse?

 • Leif Boman

  (Frågan är var A-lagarna har tänkt sig att festa under tiden övriga människor, d v s B-lagskristna, judar (inkl messianskt troende) och övriga människor plågas här ”nere” på jorden? ”Bortom Mars”, som de sjunger i sången?)

  B-lagskristna är din och Kjells benämning. Jag kallar alla frälsta för Guds barn och inte för något A-lag, däremot lever vi inom Frihetens lag. De som inte är födda på nytt har jag heller aldrig kallat för något B-lag, däremot tillhör ALLA ofrälsta en slags förlorande skara. Att ljuga och att förvränga är icke gott! Säger inte något bud något liknande?

  En äkta messianskt troende är en som också accepterar Jesus Kristus, dessa kommer heller inte, ”som du försöker få mina ord till”, att vara kvar under de ogudaktigas dom, dvs, under Guds vredes tid. Jag har dessutom aldrig sagt att jag är en tribbare enligt de vanligaste benämningarna pre,mid och post-tribbare överhuvudtaget. Det är ni andra som istället fått det till.

  Det jag hela tiden har sagt, även om det ofta missförstås, det är att under Guds vredes tid kommer inte församlingen, den pånyttfödda skaran av Jesustroende att vara kvar här nere! Att vedermödan måste hålla på i en sjuårsperiod är en helt öppen fråga för mig. Däremot kan jag tro på ett sjuårigt fredsavtal, men den måste inte vara detsamma som en sjuårig vedermöda. Vedermödan som Johannes Uppenbarelsebok berättar om kan betyda lång tid i mina ögon, kanske innefatta stora delar av nittonhundratalet och världskrigen m.m. Ja, t.o.m kanske artonhundratalet med pestperioder.
  Vredesdomens tid däremot en kortare och mycket intensiv och otäck tid mot slutet då församlingen är borta.

  Jag är alltså inte låst vid något av pre, mid eller post-trib, den som säger så hittar på, inte bra!

  Halshuggningar och diverse andra plågor som tortyr och förföljelse har jag heller aldrig påstått att vi kristna skall slippa, det har skett under hela tiden ända sen Jesu första jordevandrings tid och kommer att fortsätta hela vägen fram tills Jesus sätter ner Sina fötter på oljeberget. Det kan mycket väl bli så för oss i Sverige också.Jag har aldrig ens påstått något liknande, att kristna skall slippa undan vedermöda och förföljelse, också detta är lögner som både du Lars och Kjell sprider på nätet.

  Jag tycker också att du borde sluta förlöjliga en av svensk kristenhets största sångskrivare, Calle Öst, som lämnade en oerhörd sångskatt efter sig, en skatt som glatt hundra tusentals av Jesu efterföljare genom åren, men det är upp till dig. Din hånande attityd verkar tyvärr inte förändras så värst mycket!

 • Leif Boman

  (Joh 1:12) Men allom dem, som honom anammade, gaf han magt att blifva Guds barn, dem som tro på hans Namn;

  (Joh 14:6) Jesus sade till honom: Jag är vägen, sanningen och lifvet; ingen kommer till Fadren, utan genom mig.

  (Joh 14:3) Och om jag än går bort till att bereda eder rum, skall jag likväl komma igen, och taga eder till mig; att hvar jag är, der skolen I ock vara;

  (1 Thess 4:16-18) Ty sjelfver Herren skall stiga ned af himmelen med härskri, och Öfverängels röst, och med Guds basun; och de döde i Christo skola uppstå i förstone; Derefter vi som lefve och igenblifve, vardom tillika med dem borttagne i skyn emot Herran i vädret; och så skole vi blifva när Herranom alltid. Så tröster eder nu med dessa orden inbördes.

 • Leif Boman

  Jag tar inte åt mig av vissa som jag redan tidigare mött i diskussioner och redan vet deras attityder. Man hoppas förstås på något sådär trevliga ordväxlingar men det är oerhört svårt med vissa som hela tiden hånfullt förvränger och lägger till i dina ord.

  Nu är det egentligen som jag sa alldeles för en stund sen till LW. Jag är egentligen varken pre, mid eller post-tribbare. Det jag någon gång förr har sagt, det är att om jag nu skulle vara tvungen att välja något av dem så ligger mid allra närmast, sedan pre och absolut sist post! Det jag mest tror det är att dock ändå att uppryckandet sker någonstans före det att Guds vrede blommar ut, men då handlar det egentligen inte om pre-trib utan egentligen om pre-wrath.

  Det är mer en sådan jag är, en pre-wrathare!

  Jesu frid…

 • Lars Wärn

  1 Tess och 2 Tess, vilken tid handlar de breven om? En nära förestående tid?

 • Leif Boman

  Ja!

 • Leif Boman

  Jag kan hålla med om att det kan verka lite snurrigt eftersom jag lite slarvigt blandat ihop vedermödan med Guds vredestid. Dvs det du nämnde om ”Thlipsis och Orge” var det väl de båda orden hette. Jag har inte själv tittat efter dessa Grekiska namn.
  Så ursäkta denna otydlighet!

  Jesu frid…

 • Leif Boman

  Tribulationstiden ser jag som sagt möjligtvis som en ganska lång period, kanske t.o.m århundraden. Vredestiden endast förmodligen de allra sista kanske 3,5 åren före Jesu ankomst till oljeberget. Och det är endast den allra sista vredens tid som jag absolut inte tror att församlingen är kvar!
  Vad man då kallas för vet jag inte?

  Jesu frid…

 • I princip har det ju varit vedermöda ända sedan Adam och Eva drevs ut ur paradiset. Men Bibeln talar även om en svårare vedermöda de sista åren innan Jesu återkomst.

  Att de frälsta inte kommer att drabbas av vredesdomen vet vi ju. Där är vi ense.

  Jag vet inte om det finns något ”namn” på den variant du nu nämner. I princip tror vi ganska lika på den punkten.

  Enda viktiga skillnaden är att jag tror att Jesus bara kommer tillbaka en gång. De frälsta får då en fristad i Faderns hus innan vredesdomen går över jorden.

  Därefter börjar det messianska riket, tusenårsriket och efter det den slutgiltiga domen och tidens avslutning. Sedan får vi dala ned till den nya jorden.

  Det finns väldigt många varianter i tankar om vad som sker efter uppryckandet. Kanske på grund av att det inte står så mycket om dessa saker. Det som sker efter vårt uppryckande behöver vi ju egentligen inte veta något om här och nu.

  Vi kan dock säkert veta, direkt från Guds ord, att Jesu återkomst är efter den sista tidens vedermöda och uppenbarligen före vredesdomen eftersom de frälsta inte skall vara med i den.

  /Kjell

 • I följande artikel har jag listat många varianter och även motiverat saker och ting.

  http://unajuaje.niwega.net/2012/05/13/borjan-och-slutet-millenniumproblemet/

  /Kjell

 • Leif Boman

  Jag håller med om att en svårare vedermöda väntar före Jesu ankomst, och att församlingen blir borttagen från vredesdomen. Det är ju skönt att vi kan vara ense i en del.

  Jag menar ändå att Jesu ankomst ända hit ner till jorden endast sker en enda gång, och det blir alldeles i slutet av vredesdomens tid. Sedan startar den tusenåriga fridens tid då syndarna först dör vid hundra års ålder.
  På vägen hit ner har Han först bestämt ett möte lite längre upp. Han har alltså ännu inte kommit ända ner, utan Han stannar till på vägen och brudeskaran, församlingen rycks upp till mötet på skyn.
  Det handlar alltså inte om två eller flera gånger utan endast om en enda ankomst med ett litet uppehåll eller vilopaus på vägen om man nu vågar uttrycka det så utan att få ytterligare skäll från något håll? Under denna vilopaus pågår så vredesdomens tid. Senare, när vredestiden börjar närma sig sitt slut fortsätter Herren längre ner hit och ända fram till jorden och Israel för att visa Sig och inleda denna ljuvliga tid på jorden utan djävulens direkta påverkan.

  Jesu frid..

 • Leif Boman

  Jag läste igenom din artikel och visst, jag håller även med i det allra mesta!
  Några saker som vi ändå då skiljer oss något på är bl.a.

  1. Du menar att Jesu ankomst endast sker före vredesdomens tid.
  Jag anser att Han kommer att komma ner hit till jorden efter vredesdomens tid.

  2. Bröllopsfesten! Där tror jag att den mest troligt redan börjar vid uppryckandet. Jag kan faktiskt tänka mig att det redan är vid denna tidpunkt som det Nya Jerusalem träder fram, och att det är därifrån Kristus tillsammans med Sina medregenter, Bruden, kommer att regera över denna gamla jord i tusen år.

  Jesu frid…

 • Jan-Erik Melkersson

  Oftast är det trevliga ordväxlingar här men nog bränner det till ibland för en del!

  Jag såg det du skrev till LW, ingen av oss vet hur det blir utan vi tror det ena eller det andra även i denna fråga.

  I fråga om pre, mid eller posttrib tror jag på ett pretrib uppryckande. Den är som jag ser det konsekvent och pre-wrath ryms i den.

 • Leif Boman

  (I fråga om pre, mid eller posttrib tror jag på ett pretrib uppryckande. Den är som jag ser det konsekvent och pre-wrath ryms i den.)

  Då menar du förmodligen att vedermödan skall vara under en sjuårsperiod och att vredesdomen blir de sista tre och ett halvt åren av dessa om jag anar rätt, eller har jag fel?

 • Jan-Erik Melkersson

  ”Då menar du förmodligen att vedermödan skall vara under en sjuårsperiod och att vredesdomen blir de sista tre och ett halvt åren av dessa om jag anar rätt, eller har jag fel?”

  Du har rätt, så tror jag det kommer att bli. Det sagt den första halvan blir också den en vedermöda av inte vanligt slag. Mer än 1/3 av jordens befolkning har gått under genom Guds straffdomar när antikrist sätter sig på tronen och föregiver sig vara gud. Och ännu är inte vredesskålarna tömda!

 • Leif Boman

  Visst har vi tendenser som talar om sjuårsperioder. Jag grubblar mest på hur jag i så fall får ihop vedermödans sju år med det falska fridsförbundet som också anses innefatta en sjuårsperiod, skulle dessa innebära samma tid? En låtsas fred börjar ju trots allt inte med vedermöda kan jag tycka, utan, enligt Skriftens Ord skall fredsavtalet brytas mitt i veckan, dvs efter 3,5 år om man nu kan tolka det så. Och, hur får jag då också ihop det med vredens sista tid?

  Jag är nog ändå inte riktigt klart med mitt pussel förutom att uppryckandet kommer att ske någonstans före sista vredens tid, hur lång den nu kommer att bli?

  Jesu frid..

 • Larsnas Kristensson

  Hyvä Suomi! FIX IT! 🙂

 • Jan-Erik Melkersson

  Jag tror det är samma tid som avses. Förbundet mellan antikrist och som jag tror Israel innebär ju inte att Herren har slutit ett förbund. Han kommer att efter församlingen är borttagen bryta insegel och låta basuner ljuda vilket innebär att fjärdedelen av människorna blir dödade av;

  ”så att de skulle få dräpa med svärd och genom hungersnöd och pest och genom vilddjuren på jorden” Upp 6:8

  Av de människor som överlevde kommer nästa katastrof;
  ”18Av dessa tre plågor — av elden och röken och svavlet som gick ut ur deras gap — dödades tredjedelen av människorna.” 9:18

  Det vill säga innan halva vedermödan gått har närmare hälften av mänskligheten gått under och av dem oräkneliga skaror av troende;

  ”Och när det bröt det femte inseglet, såg jag under altaret de människors själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörds skull, som de hade” Upp 6:9

  Därför tror jag vedermödan börjar direkt efter att församlingen är borttagen för att alltid vara där Herren är. De troende som dräps är inte församlingen utan de som kommit till tro under vedermödan. Att det är en vedermöda kan vi förstå av det enorma antal människor som dödats. När den andra häften drar i gång ökar trycket och nu töms vredesskålarna av Herren.

 • Leif Boman

  (Han kommer att efter församlingen är borttagen bryta insegel och låta basuner ljuda)

  Jag förstår ungefär hur du menar Jan-Erik, men! Om det nu skulle vara samma tidsperiod, både fridsförbundet och vedermödan, så känns ändå det hela lite si och så!
  Eftersom det står att det är mitt i veckan, dvs efter den halva sjuåriga falska fredsperioden som Antikrist först bryter sitt löfte med Israel så är det lite svårt för mig att få ihop det med en sjuårig vedermöda.

  Jag skall nog grubbla lite mer över dessa bitar och se om det också med Herrens hjälp kan klarna något mer, vi får väl tro så!

  Ha en bra dag och Jesu frid…

 • Jan-Erik Melkersson

  Jag tror att förbundet med Israel är lokalt Israel medan vedermödan är world wide. Därför kan det samtidigt vara fred i Israel och vedermöda i övriga världen.
  Frid vare med dig

 • Leif Boman

  Ja, det fanns också i min tanke som en eventuell möjlighet!

 • Leif Boman

  Sen är det väl förmodligen också kanske så att avtalet mest handlar om att religiösa judar och Israel får återuppta de gammaltestamentliga offerritualerna i ett nytt tempel Jerusalem utan bråk ifrån t.ex. muslimvärlden. Det är ju slaktoffer och matoffer Daniel nämner.

  (Dan 9:27) Han ska stadfästa ett förbund med de många under en vecka, och mitt i veckan ska han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge ska förödaren komma, till dess att förstöring och fast beslutad straffdom utgjuts över förödaren.”

  Kanske kan det vara under denna tid också Guds två vittnen kan verka som står skrivet om;

  (Joh Upp 11:3‭-‬12) Och jag ska låta mina två vittnen profetera under ettusen tvåhundrasextio dagar, klädda i säcktyg.” Dessa är de två olivträden och de två ljusstakarna som står inför jordens Herre. Om någon vill skada dem, kommer eld ur deras mun och förtär deras fiender. Ja, om någon vill skada dem måste han dödas på det sättet. De har makt att stänga himlen så att inget regn faller under de dagar de profeterar, och de har makt att förvandla vattnen till blod och att slå jorden med alla slags plågor så ofta de vill. Och när de har fullgjort sitt vittnesbörd, ska vilddjuret som kommer upp ur avgrunden strida mot dem och besegra dem och döda dem. Deras lik ska bli liggande på gatan i den stora stad som andligt talat kallas Sodom och Egypten och där även deras Herre blev korsfäst. Människor av olika folk och stammar och språk och länder ser deras döda kroppar i tre och en halv dagar, och de tillåter inte att kropparna läggs i någon grav. Och jordens invånare gläder sig över dem och jublar och skickar gåvor till varandra, eftersom de båda profeterna hade plågat dem som bor på jorden. Men efter de tre och en halv dagarna kom livsande från Gud in i dem, och de stod upp på sina fötter igen, och de som såg dem blev skräckslagna. Och de hörde en stark röst från himlen som sade till dem: ”Kom hit upp!” Och de steg upp till himlen i ett moln, och deras fiender såg dem.

  Kan det kanske vara så att detta är en period där både profeter från hednaförsamlingen och messiastroende profeter från Israel som Guds två ljusstakar enigt tillsammans reser sig i Andens kraft och verkligen på djupaste allvar med både tecken och under som nästan aldrig förr proklamerar Jesus inför världens ögon innan antikrists rätta jag verkligen visar sig? Kan det vara så, och kanske också eventuellt detta måste ske innan uppryckandet kan ske?

  Men, i vilket fall som helst, efter 3,5 års tid så börjas det återigen bli hånfullt värre igen! Nu väntar förmodligen den allra grymmaste tiden någonsin mot judar och kristna, antikrist får nu fria händer att besegra de troende, men även makten över alla andra som inte vill acceptera antikrists regim med märke och allt vad det heter.
  Nu skall han ges äran och tillbes, ingen annan;

  (Joh Upp 13:4‭-‬9) De tillbad draken för att han hade gett sin makt åt vilddjuret, och de tillbad vilddjuret och sade: ”Vem är som vilddjuret? Vem kan strida mot det?” Och vilddjuret fick en mun som talade stora och hädiska ord, och det fick rätt att fortsätta i fyrtiotvå månader. Det öppnade sin mun för att häda Gud, för att häda hans namn och hans boning, dem som bor i himlen. Och vilddjuret fick rätt att strida mot de heliga och besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och länder. Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte från världens skapelse har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat. Du som har öron, hör:

  Jesu frid…

 • Janneyo114

  Leif!

  Alla Pre trib lärare blandar ihop dessa saker (thlipsis och orge). Det är bla för att de envist GÖR JUST DET som de är Pre tribbare överhuvudtaget! Tribulation-tiden inkluderar lidande under Antikrist och Guds vredes dag i deras tankegångar. Men det står inte i Bibeln.

  Tribulation betyder trubbel/lidande under förföljelse osv. Inte Guds vrede. Eftersom pre trib kristna inte vill se att Guds ord är klarar i distinktionerna än de tror SPLITTRAR de kristna genom att kriga mot att som har funnit denna distinktion.

  Upp kap 4-16 är inte i kronologisk ordning. Utan panorerar i tid och perspektiv från himmelens synvinkel.

  Guds vrede hälls över de otroende. Efter tribulationstiden. Rapture är strax innan vredens dag. God bless.

  Kamau Mweru förtydligar bra här i tråden!

 • Leif Boman

  Jag tror också som Kjell och du att uppryckandet sker före Guds sju vredesskålar. Men skillnaden på min och Kjells tro är att han inte tror på Jesu ankomst eller återkomst efter vredens tid. Jag däremot tror att det just är då Jesus skall komma tillbaks till jorden och sätta Sina fötter på oljeberget, inte förr!

  Jesu frid…

 • Janneyo114

  Detta kallas Pre wrath. Laglösheten först. Märkningen. Jesus kommer tillbaka. Sedan Herrens dag. Så många som möjligt ska få slippa den. Gvd!

 • Leif Boman

  Jesus talar om den allra värsta tiden före den tusenåriga fridens tid, och då är det just orden nöd, ”tribulation”, och grekiskans ”thlipsis” som används. För samma stund används också ordet ”orge” om vreden, då Jesus trampar vinpressen och ogudaktiga dödas.
  En stor ”Thlipsis” och ”Orge” pågår alltså samtidigt, och då är församlingen redan tidigare uppryckt. Sedan, efter det kommer Jesus tillbaka till jorden. Detta är nog min pre-wrath som jag ser det.

  Ja, många är förslagen!

  Jesu frid…

 • Jan-Erik Melkersson

  Janneyo114, jo vi är lika envisa som posttribbare.

  ”Tribulation-tiden inkluderar lidande under Antikrist och Guds vredes dag i deras tankegångar. Men det står inte i Bibeln”

  Det står kanske inte i din bibel men i min bibel står det att Herrens dag som den beskrivs i Uppenbarelseboken, att människorna gömde sig för den som sitter på tronen och lammets vrede. Alltså det är Guds vrede som utgjuts över jorden och människorna.

  ”Och de sade till bergen och klipporna: ”Fallen över oss och döljen oss för dens ansikte, som sitter på tronen, och för Lammets vrede. 17Ty deras vredes stora dag är kommen, och vem kan bestå?”

  Om nu församlingen ska gå med i vedermödan vilka är då dessa troende från Upp 6? ”Och när det bröt det femte inseglet, såg jag under altaret de människors själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörds skull, som de hade”

  Jag har frågat en gång förut här på Aletheia men fick inget svar i den diskussionen! Som Walvoord skriver här så har postribbare en tendens att attackera andras syn på det som rör vedermödan. Nu vet jag inte hur andra läsare uppfattar mina inlägg men det är du som skriver med stora bokstäver inte jag.

  ”Generally speaking, posttribulationists are content to attack
  other points of view rather than setting forth their own arguments.
  Actually the church is never found in any portion of Scripture
  dealing with the time of the tribulation, and the translation of the
  church is never mentioned in any passage picturing the return of
  Christ to set up His kingdom. Posttribulationism is built principally
  upon the identification of the church with tribulation saints, a
  conclusion which is without substantiation in Scripture.
  Posttribulationists cannot cite a single passage where this confusion
  is justified, and their arguments as a whole have been often refuted.
  for this reason most thorough-going premillenarians have abandoned
  the posttribulation position as not being the hope for the rapture of
  the church taught in the Scriptures. ’ Walvoord TheMillennial Kingdom, 249-50

 • Lars Wärn

  Nej.

 • Leif Boman

  (Om nu församlingen ska gå med i vedermödan vilka är då dessa troende från Upp 6?)

  Ja, frågan är faktiskt mycket intressant! Men jag undrar om inte dessa är pånyttfödda kristna som befinner sig i Paradiset under väntan på uppryckandets dag och den första uppståndelsen. Visserligen står det att de hade fått vita kläder, men det vittnar kanske mest om rättfärdigagjorda igenom Jesus Kristus. Det står dock att de skulle vila lite till och just den biten vittnar nog ändå om vilan i Paradiset där också rövaren väntar på uppståndelsens dag.
  Sen kan vi ju se när sjätte sigillen bryts att Lammets vredes dag och basuner nu är vid inledningsfasen, och strax efter det nämns att en stor skara redan kommer att befinna sig i himlen. Uppryckandet har skett!
  Sen efter det kan vi se att det sjunde sigillet bryts och först då börjar de sju basunernas tid och senare också de sju allra sista vredesskålarna, vilket jag alltså tycker vittnar om att både basunerna och skålarna ryms inom den allra sista vredens tid då församlingen är helt borta från jorden.

  Jesu frid…

 • Jan-Erik Melkersson

  Javisst är det intressant och viktigt att ta reda på vilka de är!

  De som håller före posttribb tanken menar att Gud kommer att beskydda de troende under och igenom vedermödan.

  Jag tror Herren beskyddar de sina genom att ta dem undan vedermödan. Därför finner vi heller inget om församlingen från kap 4 och boken ut utan tror man att församlingen ska gå igenom denna tid får man identifiera sig med ”de heliga” som nämns 4 gånger i boken. Vilket syns vara tunt eftersom de flesta andra fall de nämns om de heliga rör det Israel och dess tempel tjänst.

  Det sagt jag tror dessa martyrer har kommit till tro under vedermödan

 • Leif Boman

  Jag tror att mycket av diverse tolkningar beror på just vilken översättning av Bibeln man läst. Man menar väldigt olika med vedermödan ”helt enkelt”!

  För mig är nog endast vedermödan lika med all nöd och förföljelsetider ända sen Jesu tid. Sen ökar den inför sista tiden och mynnar ut i Lammets vredes avslutning, vilken vi kristna då har blivit borttagna ifrån. Sedan när Lammet har trampat färdigt Guds vinpress och alla världsledande antikrists arméer har utrotats så kommer Herrens fötter att synligt hamna på oljeberget!

  Jesu frid…

 • Larsnas Kristensson

  Men det är ju annat idag. Frivilligt vill dom lämna UK för att ta steget in i EU (Rom)

  Det är inte mycket keltiskt blod kvar, vikinga (Sv+Dk) kanske:-)

 • Lars Wärn

  Jo, det var precis det jag ville pålysa. I Katalonien är de lika korkade. De vill bli fria från Spanien för att kunna bli slavar under EU.

 • Lars Wärn

  Såg just reprisen av ”Uppdrag Bryssel”. En skräckfilm. EU styrs av okunniga tanter som Margot Wallström och Marit Paulsen. En annan sak som upprör är att de missbrukar det kanske allra vackraste stycket i nationalisten Beethovens symfoni nr 7 som ”nationalsång” för nationskonglomeratet EU.

  https://www.svtplay.se/uppdrag-bryssel

 • Lars Wärn

  ”Det finns inget här som kan engagera så mycket som när pretribb läran kommer till tals.”

  Kolla debatterna kring Livets ord och katolicismen som pågick här för kanske 7-8 år sedan så kanske du ändrar uppfattning. Pretrib är en bisak. Varför diskutera katolska fabler som om de skulle vara profetisk sanning?

 • Lars Wärn

  Om man studerar vredesskålarna i Upp kap 16 inser man snart att dessa kommer att uttömmas, i huvudsak, över ”vilddjurets rike”.

 • Martin

  Jag vet att det var långt och träigt, Lars. Men jag ville att det skulle vara korrekt, och det var det. För tre månader sen skrev jag att det fanns lite tid, det finns det inte längre. Du får gärna ”hålla det här emot mig” om du kan, nu har den lånefinansierade börsfesten börjat ta slut och det kommer bara bli värre härifrån. Världsliga saker kan man tycka men jag ser det faktiskt som min uppgift att varna mina bröder och systrar..

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Vi närmar oss två år sedan brexit och denna post är tyvärr fortsatt aktuell.
  https://youtu.be/PqZf_goqTRw

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?