Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Donald Trump nominerad mot precis alla odds

Donald_Trump

Mot alla odds. Trots det massiva globala motståndet från majoriteten av etablerad media, nominerades den färgstarke miljardären till Republikanernas presidentkandidat. Svenska journalistkåren är givetvis lika förvånade denna gång som när George H.W. Bush eller George W. Bush lyckades vinna amerikanarnas förtroende.

Trumps resa mot gårdagens nominering är makalös på flera sätt. Med en minimal stab. Minimalt ekonomiskt stöd för kampanjen. Ett medialt motstånd som saknar motstycke i Amerikansk historia. Trots det står han likväl där vid 23-tiden på torsdagskvällen och höll sedvanliga talet efter han accepterat Republikanernas nominering som presidentkandidat.

Kanske är det ingen som förvånas över att Trump även avstod i det längsta från proffsrådgivare. Antagligen en del av receptet i en presidentkampanj som slagit alla rekord. Något som förstås inte framkommer i rapporteringen här i Sverige.

Donald Trump går nämligen till historien med flest röster någonsin, i Republikanernas historia. Han har ca 60% fler röster än de fick bara åtta år tidigare. Samtidigt har Demokraternas Hillary Clinton ca 20% färre röster än när Obama omvaldes för fyra år sedan.

Oavsett vad man tycker om Trumps burdusa stil, aggressiva retorik eller antal faktafel, är han tveklöst en väckarklocka för alla proffspolitiker. Vi kan ifrågasätta huruvida han i verkligheten kommer kunna infria alla löften i nomineringstalet i natt. Löften om att återställa säkerhet, framgång och fred jämte lag och ordning.

En sak är säker; Medborgare runt om i världen har tröttnat på slätstrukna, ängsliga politiker som förefallit ha tappat fokus på deras primära uppgift – att betjäna medborgarna. Att vara folkets röst och se till deras bästa. Problemen i USA har beröringspunkter med problemen i Europa. Medan USA lekt världspolis och initierat en rad misslyckade krig i mellanöstern har man tappat kontrollen över det egna landet. Brottsligheten ökar markant på många håll. Våld mot poliser och medborgare ökar. Löner står stilla och hundratusentals har gått från sina hem sista decenniet.  I Europa ser vi en liknande trend när en rad länder tävlat i att bli en ’humanitär stormakt’ utan att beräkna kostnaden socialt, ekonomiskt eller polisiärt.

Någon stans får olika nationers invånare nog av att behandlas som andra klassens medborgare. Att se på när en nation som byggts av blod, svett och tårar, bryts ner av inkompetenta politiker. Att se politiska beslut som närmast kan liknas vid ett nationellt självskadebeteende år efter år.

Således är det hög tid att ponera över etablerade politikers brist på krismedvetenhet. Brist på självinsikt och brist på förmågan att fatta obekväma beslut. De starka antinationalistiska krafter som länge härjat fritt i globalisternas intresse har nått vägs ände. Låt oss hoppas att Donald lyckas med att göra USA ’great again’.  Kanske finns det en och annan även i detta land som vill se Sverige ’great again’. Som vill kunna vara stolt över vår nation. Vårt arv. Vår historia.

DanielForslund

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Se hela nomineringstalet här:

 

Relaterat:

Ivanka Trump FANTASTIC Speech at Republican National Convention (7-21-16)

Eric Trump Speech at Republican National Convention (7-20-16)

Pastor Darrell Scott Speech at Republican National Convention (7-20-16)

Pastor Mark Burns EXPLOSIVE Speech at Republican National Convention (7-21-16)

Mike Pence Speech at Republican National Convention (7-20-16)

Gov. Mary Fallin Speech at Republican National Convention (7-21-16)

Jerry Falwell Jr. Speech at Republican National Convention – Liberty (Christian) University (7-21-16)

 

=>

Ämne: NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?