Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Trump tappar momentum efter attack på det amerikanarna ser som ’heligt’

Trump_rasar

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton har nu en ledning med 9 procentenheter över republikanernas Donald Trump.

Det visar NBC och Wall Street Journals gemensamma mätning där registrerade väljer i hela nationen har svarat på frågor efter de båda partiernas konvent.

En stor del av amerikanarna gillar politiker som pekar med hela handen. Många är trötta på proffspolitiker som säger en sak, men gör en annan. Som jag rapporterade om den 22/7 lyckades Trump bli nominerad mot alla odds. Trots att han har en stor del av Wall Streets elit mot sig. Nyhetskanaler och tidningar likaså.

Trumps valkampanj har, precis som Bernies på Demokraternas sida, varit något av en folkrörelse mot etablissemanget i Washington.

Det finns dock områden som för Amerikanarna är ’heliga’. – Krigsveteraner och stupade sådana. Familjen Kahn är väl medvetna om detta när de utnyttjar sin stupade son i en välriktad kampanj mot Trump under Demokraternas kongress.

Trump svalde betet.

På några timmar gick det mediala fokuset från e-postskandalen och Demokraternas splittring efter riggningen av nomineringsprocessen, till Trumps småaktiga och låga attack på den stupade soldatens familj.

Opinionssiffrorna kan röra sig snabbt i amerikanska presidentval. Valdagen i november är dock runt hörnet. Trump har återhämtat sig från en rad fyrkantiga uttalanden tidigare, men veckan som gått kan mycket väl ha punkterat hans valkampanj.

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?