Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Nya trakasserier och hot i natt mot Livets Ords-medlemmarna

WP_20160808_07_27_52_Rich

En, eller flera okända gärningsmän gick natten mot måndagen till nya attacker mot Livets Ord-familjen vi tidigare rapporterat om. Paret fick sin villa äggad (igen) och mjöl utströdd över sin bil. Dock var kanske det mest allvarliga; substansen som är ämnad att likna blod, som sprutades på parets villa.

WP_20160808_07_28_07_Rich22

Familjen ser det sjuka attentatet som ett tydligt försök att skrämma dem till tystnad efter att de offentliggjorde den tidigare grannens uttalade önskan att hämnas, familjens uttalade hat, samt mannens egna väldokumenterade trakasserier under flera år.

Aletheia har förgäves försökt få svar från både den anställde/frivilligarbetaren på Livets Ord, och dess ledning, vad det utsatta paret har gjort för att förtjäna upprepade grova trakasserier.  I en kristen kontext borde det givetvis vara fullständigt otänkbart för andliga ledare att indirekt sanktionera den typ av beteende vi offentliggjorde i slutet av juli. Faktum är att jag har svårt att föreställa mig att beteendet är acceptabelt i något sammanhang med undantag av någon form av organiserad brottslighet.

Såvida ledningens moraliska, etiska och bibliska kompass inte är i total spinn, bör de agera omedelbart och med full kraft.

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Tillägg 14:54 från parets facebooksida, som om det inte var illa nog: ”Två vändor i biltvätten för att få bort nattens vandalisering. På vägen hem kör vi förbi ”den anställde” som tar av sig kepsen och vinkar febrilt. Nöjd var han…”

Uppdatering 2016-08-09: Ett högst märkligt resonemang kring vad den utsatta familjen måhända gjort för att provocera fram trakasserierna flyter nu och då upp till ytan. Lite samma sak som resonemanget kring vad kvinnor haft på sig eller skickat för signaler innan en våldtäkt. Nu senast när de körde förbi den anställde och han vevar med kepsen och ser allmänt nöjd ut efter nattens fruktansvärda dåd. Således är det på sin plats med nedan förtydligande;

Paret hade varit på biltvätten för att tvätta bort ketchup och mjöl. På vägen hem körde de förbi den anställde som hade stannat vid en större väg, där han har sin postlåda. Den anställde bor i ett hus längre in på en smal grusväg och dit har paret inte kört. Den stora vägen behöver alla som bor i samhället åka för att ta sig in till stan.

Paret har definitivt inte uppsökt den anställde.

Relaterat:

Anhörig till ledare på Livets Ord trakasserar medlemmar (Del 1)

Livets Ords pastorer bekräftar flera incidenter (Del 2)

Livets Ords anställdes sexuella anspelningar, ‘fuck you’ tecken och summering av tragedin (Del 3)

Ansvarig utgivare: Vad är egentligen drivkraften bakom Aletheia?

Nya trakasserier och hot i natt mot Livets Ords-medlemmarna

=>

Ämne: INRIKES, Livets Ord/Trosrörelsen, NYHETER

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?