Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Joel Halldorf vill bota Islamism med Islam

islam

Joel Halldorf vill bota Islamism med, ja du hörde rätt, mer av Islam. Åtminstone om man ska tro hans senaste bidrag i Expressen. Man tar sig för pannan och undrar om doktorshatten skymmer sikten eller om hela posten är ett beställningsjobb från PK-redaktionen.

Med hänvisning till bland annat Påvens överslätande uttalande i samband med islamistiska mordet på den franske prästen Jacques Hamel menar även Halldorf att Islam(ism) inte är det stora problemet just nu.

”Jag ser våld överallt”, sa han, ”en italienare dödar sin flickvän, en annan sin svärmor. Om jag talar om muslimskt våld, då måste jag också tala om katolskt våld.”

I ett tidsenligt manér, speciellt för svenskar med en lång tradition av att flytta skulden till sig själv för samhällsproblem, menar Halldorf att en aggressiv sekularism kan stärka extremisterna. Joel Halldorf anser att botemedlet mot islamistisk terror är ’traditionell muslimsk bildning’. Jag tolkar det som om han med detta menar någon slags motsvarighet till dagens samhällsanpassade och politiskt korrekta kristendom.

Han missar dock totalt enkel logik och sunt förnuft. D.v.s. övriga religioner i Europa har levt med en ’aggressiv sekularism’ i snart hundra år utan att producera blodiga terrorister och självmordsbombare. Varför då? 

Den enda rimliga förklaringen är att Islam till sitt väsen faktiskt skiljer sig från övriga religioner. På ytan kan den välvillige (enfaldige?) hitta likheter mellan till exempel Islam och Kristendom som båda önskar sprida sin tro globalt. Men modern kristendom bygger på den fria viljan, medan spridandet av Islam fortfarande innehåller starka strömmar av tvångskonverteringar, hot, våld och död.

Dessutom ligger det enligt flera enkäter en latent önskan om införande av Sharialagar under ytan hos en stor andel muslimer. Statistik i exempelvis Storbritannien visar på en så hög siffra[1] som 40% av alla muslimer. Som om detta inte var nog visar statistik kring sympatier med Islamistiska dåd på stöd av 25%[2] av den muslimska befolkningen. I USA är siffrorna ännu högre vad gäller stödet för Sharia-lagar med över 50%(!) Närmare 70%[3] av Brittiska muslimer vill se fängelsestraff för den som hädar Islam.

Med den fria rörligheten inom Europa är det ett rimligt antagande att Islamismen har ett långt bredare stöd i Europa än vi hoppats på.

Radical-Islam-vs.-the-west

Nej, Islam med dess starka politiska underströmmar är vår tids största hot mot demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet. Hur länge till vi är fria att publicera dessa tankar kvarstår att se. Att som Halldorf agera för att skönmåla, översläta och blunda för detta är att inte lära sig av historien. In i det sista fanns det nyttiga idioter som försvarade nazismen och dess mörka idéologi. Priset för denna typ av aningslöshet och naivitet kom att stå Europa dyrt. Att på samma vis förneka verkligheten idag har sitt pris och personer som Joel Halldorf kommer hållas till svars en dag.

Enligt Open Doors, av tredje part bekräftade statistik, finner vi den absolut största förföljelsen av främst kristna, men även muslimer med ’fel tro’ i, just det, muslimska länder av varierande skala muslimsk dominans. Tio i topp listan på länder med svår förföljelse, med undantag av Nordkorea, är muslimska länder. Vart exakt Halldorf ämnar hitta sin ’traditionella muslimska bildning’ är en gåta. Ty av frukten känner vi trädet bara vi skrapar något på ytan. Lycka till Joel.

DanielForslund

Daniel ”My Two Cents” F orslund

Relaterat:

 

Se även:

Krönika: Islamkritiken är ytterst legitim

Islam’s ‘Reformation’ Is Already Here—and It’s Called ‘ISIS’

Högaktuell intervju med terroristexperten Magnus Norell kring boken ”Kalifatets återkomst”

Anders Wisth intervjuar terroristexperten Magnus Norell – Del 2

 

=>

Ämne: INRIKES, NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?