Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tidningen Dagen låter Birro göra intervju om otrohet

Birro dagen tv

Faksimil från tidningen Dagen

 

I en intervju som finns publicerad på Dagen TV får vi se Marcus Birro som programledare där han intervjuar ledaren för Levande Familjer, Marie Nylén[1].

Det är i och för sig inget märkvärdigt om det inte vore för just ämnet. Rubriken för programmet är ’Ha inte begär till en kvinna som inte är din’, och Marie Nylén ger väldig bra svar på de frågor hon får.

Med den bakgrund Marcus Birro har[se länkar nedan] vore det väldigt intressant att höra hur Dagen egentligen tänkte här.

Marcus Birro är som många vet en person det stormat mycket kring. Hans åsikter är ofta starka och upplevs av många som kontroversiella. Han har ofta ropat där andra har tigit och har gång på gång visat att han är en orädd röst som vågar stå för sina åsikter. Det skall han ha en eloge för.

Att ha honom som programledare för ett program som handlar om att inte ha begär till någon annans kvinna är däremot något jag ställer mig mycket frågande till, eftersom det är precis detta han enligt uppgift tidigare gjort sig skyldig till.

När Aletheia i ett meddelande frågar Dagens chefredaktör Felicia Ferreira hur de tänkte kring användandet av Birro som programledare i ett program som handlar om att ha begär till sin nästas hustru, får jag ett svar som förvånar mig. Här är vår korta konversation:

Hej Felicia,

Jag har en fråga i samband med en kort artikel jag skriver:

Hur tänkte Dagen när man låter Marcus Birro göra en intervju med Marie Nylén kring ämnet ’Ha inte begär till en kvinna som inte är din.’?

Enligt tidigare artiklar där jag skrivit om Birro framkommer det att det är just detta han själv gjort. Min uppgiftslämnare berättade hur Marcus väldigt aktivt förstörde äktenskapet mellan Martin Kinnunen och hans fru Mikaela i tillägg till att han enligt sin dåvarande fru bedrog henne.

Hur tänkte ni egentligen när ni låter honom vara programledare för ett program med den titeln?

Vänligen,

Andréas Glandberger
Aletheia Blogg & Tankesmedja

Hej!

Jag vill inte kommentera en frilansares privatliv. Jag avböjer därför att svara på dina frågor. Jag hoppas att du kan ha förståelse för det.

Mvh,Felicia

Min mening är att detta var omdömeslöst och ogenomtänkt av tidningen Dagen, men kanske det är så att kändisskap är viktigare än biblisk lära eftersom Birro lockar till sig tittare?

AG profil

Andréas Glandberger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterat

[1] http://tv.dagen.se/ha-inte-begar-till-en-kvinna-som-inte-ar-din

Marcus Birro i förhållande med SD-polikitkers fru – Uppdaterad

Birros sanning

Artiklar på Aletheia om Birro

=>

Ämne: Mediebevakning, OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?