Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Läcka avslöjar: George Soros betalade Stiftelsen Expo för att påverka valet 2014

Stiftelsen_Expo

(Bild: Skärmdump, Nyheter idag)

Läckta hackade dokument avslöjar att miljardären George Soros påverkade valet i Sverige 2014 genom att finansiera utbildningsläger för aktivister. Aktivisterna kom senare att mobilisera tusentals människor som genom demonstrationer försökte påverka EU-valet med syfte att inte rösta på Sverigedemokraterna. Utåt har det omfattande arbetet, som finansieras av en av världens rikaste miljardärer, beskrivits som en ”gräsrotsrörelse”.

I valrörelsen 2014 mobiliserades tusentals människor som vände ryggen åt Jimmie Åkesson vart han än dök upp för att hålla torgmöte. Aktivisterna protesterade inte bara emot Sverigedemokraterna, de demonstrerade även för öppna gränser och en stor invandring under parollen ”Tillsammansskapet”, en plattform startad av Stiftelsen Expo.

”Tillsammansskapet finansieras helt av donationer och volontärsarbete”

Taktiken för att påverka valet var att anordna flera lokala ”organisationer” med namn som ”Tillsammans Södertälje” eller ”Tillsammans Ludvika”. Genom dessa lokala organisationer mobiliserade aktivister stora motdemonstrationer, nästan uteslutande mot det EU-kritiska partiet Sverigedemokraterna. På Tillsammansskapets hemsida presenteras plattformen som en antirasistisk ”gräsrotsrörelse”, alltså som ett rent idéellt initiativ. [Läs mera på Nyheter Idag]

Anmärkningsvärt i sammanhanget är att INGA etablerade medier rapporterat om Stiftelsen Expos koppling till George Soros, även känd för sitt samröre med både Bilderberggruppen och Rothschildimperiet. Både Sororas och Rothschilds var öppet engagerade i BREMAIN-kampanjens skräckpropaganda.

Att eliten bland ’Nya världsordningens’ (NWO) dollarmiljardärer sponsrar lobbyverksamhet på främmande mark inför valrörelser är anmärkningsvärt. Etablerad medias totala tystnad likaså. Med eller utan ljusskygga globalisters sponsoring, är det lika märkligt vilket enormt inflytande exempelvis Stiftelsen Expo fått i svensk media. Flera medier, inklusive public service, citerar från ofta Expo’s material, väl medvetna om deras rötter i extremvänstern.

Läs mer om Expo: Är Stiftelsen Expo styrd av vänstern?

Stiftelsen Expo och liknande organisationer som Researchgruppen (också med bakgrund i vänsteraktivism)  har onekligen sysslat med både åsiktsregistrering och uppmuntrande till dataintrång allt sedan start. Något som inte verkar bekymra den svenska journalistkåren. Ej heller författarna till boken ’Jesus var också flykting’ som delvis lät sig inspireras av propagandan.

Läs mer om Researchgruppen: Granskare som inte tål en granskning

Den ungerske miljardären George Soros stiftelse Open Society Foundations vill få européer att acceptera massinvandringen, avslöjar The Daily Caller som var tidiga att rapportera kring läckan. Stiftelsen ser krisen som “nya möjligheter” för dem att influera beslutsfattare i Europa och internationellt.

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: INRIKES, NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?