Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Därför bör Livets Ords ’förlåt’ tas på allvar

Worship, love and spirituality

Lite från mitt hjärta så här inför helgen

Har mediterat lite över min reaktion [Joakim Lundqvist levererade ett strategiskt förlåt i söndags] på Livets Ord-pastorn Joakim Lundqvist utspel i söndags. Med denna post vill jag be de som berörs om förlåtelse. Som jag var tydlig med i tidigare post är det främst Lundqvist historiska beteende (alldeles för nära inpå predikan) som irriterar och ökar en sedan gammalt inflammerad relation. I och med att Lundqvist framförde förlåtelse-texten, hamnade ju fokus på honom (helt naturligt att han fick uppgiften).

Krydda detta med att redan innan budskapet hann få fäste på ett naturligt sett i sociala medier och folkmun, föreföll det som om LO tryckte på ’sedvanligt marknadsföringsknapp’ (Världen idag och Dagen) hur de nu bär sig åt. Med snabbt ’serverat’ material, påmindes jag om Ekmans välregisserade offentliggörande av sin konvertering i diverse medier.

Detta (sant eller ej) i sig är ju ingen anledning att på något vis slå på en utsträckt hand. Ej heller tidigare ’försyndelser’ av Ekmans efterträdare.

Lundqvist blev för mig, vad en röd filt är för en tjur, vilket avspeglas i min initiala post. Brustna löften, brusten kommunikation, ignorerande av vädjan i olika avseenden, står mig upp i halsen på ett sätt som gör att jag som sagt har väldigt svårt att lyssna på nåt han säger. Nog om det.

På grund av min indignation över Lundqvist beteende, är det onekligen så att jag helt tappade övriga i ledningen (och medlemmar!). Jag tappade att det som ’inte gick att dra ur Ulf Ekman med förlossningstång’ (Expressen, efter ’Min sanning’) nu faktiskt kom från nuvarande ledning. Det finns personer (i nuvarande ledning) där jag är övertygad genom ord och handling visat sina hjärtan.

I min tidigare post försvann alltså budskapet som faktiskt levererades p.g.a. min överfokusering på budbäraren. När jag så ’attackerade’ Lundqvist, attackerades på ett ojuste sätt hela ledningen och de medlemmar som ställde sig bakom bönen om förlåtelse.

Det är en STOR skillnad v.g. att på något vis förstå en situation med förståndet och att förstå det med hjärtat. Att på djupet förstå, vad man ber om förlåtelse för. I något slags kollektivt uttalande om förlåt, är det inte min sak att döma, dra alla över en kam etcetera. Jag dömer ej heller Lundqvist, men BEdömer, utifrån egna erfarenheter.

Så till dig på Livets Ord (ledning, eller medlem) som sårades av min förra post i det att du upplever att Gud rört vid ditt hjärta och jag klev på det: Förlåt!

Bibeln uppmanar oss att vara snara till förlikning. I detta bör alla få en ärlig chans. (Givetvis församlingsledaren också)

Det finns olika typer av sår, hos olika människor, olika komplexa. För väldigt många vill jag tro att mötet i söndags ’räcker’ väldigt långt. I de fall samtal är nödvändiga och eller något form av handling, ber och hoppas jag att Livets Ords ledning får vishet och mod att agera rätt och riktigt. Om nuvarande pastor klarar denna uppgift kommer framtiden att visa och avgörs främst av församlingens medlemmar och berörda parter.

Min slutsats efter lite soul-searching blir således som rubriken säger: Livets Ords ‘förlåt’ bör tas på allvar

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: Livets Ord/Trosrörelsen, Övrigt, Personligt, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?