Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Nytt ämne på Aletheia: Konspirationsteorier i bibelns ljus

konspirationsteorier2

Inför vintermörkret som sakta lägger sig över Sverige passar vi på att introducera ett nytt ämne:  Konspirationsteorier i bibelns ljus

Allt sedan sociala medier, YouTube, fenomenet Google etcetera fullkomligt exploderat sista decenniet, finns en stadig ström intressanta teorier tillgängliga för allmänheten. Många viktiga frågor bollas med lite olika syften och olika motiv. Ofta endast ur ett sekulärt perspektiv, alternativt någon form av kvasireligiösa sammanhang.

Det som slår mig när jag ‘vadar runt’ på nätet är hur oerhört nära bibelns profetior många kommer i sina teorier utan att fatta det på grund av bristande kunskaper i Guds Ord, alternativt bristande intresse.

I mån av tid och kraft avser jag därmed bolla lite med er kära läsare i vinter kring en del heta teorier utifrån vad bibeln säger om ändens tid.  Anledningarna är många. Jesus varnade i omgångar att vi ska se till att ingen bedrar oss. Han var oroad för om han skulle finna tro över huvud taget när han kommer tillbaka. I 2 Tess 2 läser vi följande:

3 Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, 4 motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud. 5 Minns ni inte att jag sade er detta medan jag ännu var hos er? 6 Och ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka så att han kan träda fram först när hans tid kommer. 7 Laglöshetens hemlighet är ju redan verksam.

I Ef 5:11-14 läser vi:

11 Var inte delaktiga i mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället. 12 Vad de gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna. 13 Men allt som avslöjas av ljuset blir synligt, 14 för allt som uppenbaras är ljus. Därför heter det:

”Vakna, du som sover.
Stå upp från de döda,
och Kristus ska lysa över dig.”

Att inte försöka orientera sig i den tid vi lever i är som att ge sig ut i en tät skog utan kompass eller karta. Oavsett hur väl de av oss som är intresserade av dessa frågor kommer överens eller ej, tror jag det är viktigt att få igång samtalet.

När lärjungarna i Luk 8 frågar Jesus vad liknelserna betyder svarar han följande:

10 Han svarade: ”Ni har fått nåden att förstå Guds rikes hemligheter. Men de andra får dem i liknelser, för att de ska se och ändå inte se, höra och ändå inte förstå.

Jag vill alltså utifrån Guds Ord påstå följande:  Guds barn är inte kallade att leva i okunnighet och mörker. Vi har en kallelse att vara ett ljus i en allt mörkare värld.

Ja, nu har du lite bakgrund till denna nya serie varav första posten ännu inte är skriven.

Daniel ”My Two Cents” F orslund

=>

Ämne: Konspirationsteorier i bibelns ljus, NYHETER

 • Stanley Östman

  Ha – duktigt Aletheia !
  Först tänkte jag sluta skriva på Aletheia då min ”pseudonym”-profil dök upp via Disqus. En pseudonym som jag vårdat i 20 år…
  Man behöver inte vara SD-anställd för att se nyttan av en ”vårdad” pseudonym…. 😉

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Utgår ifrån att det löste sig. Det har LÄNGE varit ett problem att alla som inte har facebook inte kunnat kommentera. Problemet med försvunna kommentarer kvarstår, men jag hoppas vi löser det genom att vi anlitar ett företag att fixa.

 • AllvarligtTalat

  Här kommer lite lösryckta tankar från en tankspridd kristen broder som jag.

  2 Tess 2 handlar mest om Antikrist och tiden vid Jesu återkomst och inte så mycket om konspirationer.

  Jag forrtsätter lite på 2 Tess från SFB15:
  2Tess 2:7-12
  Nu måste bara han som håller tillbaka röjas ur vägen.
  8 Sedan ska den laglöse träda fram, han som Herren Jesus ska döda med sin muns ande och förgöra med glansen vid sin ankomst. 9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. 10 Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot kärleken till sanningen så att de kunde bli frälsta. 11 Därför sänder Gud villfarelsens makt över dem så att de tror på lögnen 12 och blir dömda, alla de som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

  Den breda ekumeniken tror jag är en nyckelkomponent för det stora avfallet. Om det är detta du avser med konspiration så håller jag väl med men eftersom den är välkänd och avslöjad (sedan mycket lång tid tillbaka) så borde det inte vara allt för svårt att följa denna utveckling. Därmed är det ju inte heller så konspiratoriskt eftersom det redan är känt vad som kommer att ske.

  Bland många lärda så sägs att den som skall röjas ur vägen är den Helige Anden.
  Kanske är den ohämmade vågen av karismatik vi sett de sista årtiondena en del av det där jag tror att man på många sätt förvrängt bilden av vad det innebär att ta emot Anden. Särskilt när man nu ser att flertalet av dessa rörelser vänder sig (tillbaka?) till katolikerna. Mycket intressant då det räcker att öppna bibeln för att förstå att katolicism inte är förenligt med en biblisk tro.

  En stor stötesten för mig här i Sverige är att svenska kyrkan har fullständigt och totalt kapitulerat för ett näst intill ohämmat omoraliskt förfall där jag numera i vanliga kyrkor inte längre vågar ta del i deras så kallade nattvard. (1 Kor 11:27-29)

  Vad gäller 2 Tess 2:4, Matt 24:15-16, Daniel 12:8-12 så menar många att det kommer att ske i ett återuppbyggt tempel i Jerusalem. Det är kanske inte direkt sannolikt att detta sker snart men det bubblar lite här och var kring ämnet och jag lämnar bara två länkar denna diskussion:
  https://www.youtube.com/watch?v=QjKUyr1Z1FM
  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Temple-Mount-in-Jewish-hands-The-Egyptian-intellectual-who-handed-over-al-Aksa-438173

  Matteus 24 är ju som sagt ett mycket viktigt kapitel för de som vill vara vaksamma och inte bli bedragna. Återigen vet jag inte exakt vad du avser med konspiration här då du inte tagit upp några konkreta exempel. Om man ser sjuklig kristenhet som inte går åt rätt håll, vilket enligt mig är en sann och ärlig biblisk tro, så bör man vara mycket försilktig.

  Alas, tiden är kort!
  Ha det gott så länge och Gud välsigne dig!

 • Janne Olofsson

  Hej Daniel!

  Bra initiativ att knyta Bibelns världsbild till konspirationen i Sista tiden: Vildjurets rike. Helt naturlig och profetisk koppling som inte så många vill inse. De ser spekulation och löjlig paranoia, där Gud säger tydligt och klart vilka krafter det är som är i världen utan Gud. Här är några riktigt bra länkar till nyheter om Globalism. En värld utan gränser, begränsad bara av teknik och cashless grids, är ett fängelse, ett laglöst rike: Prison Planet…Jesus ska komma med sin muns svärd och då är det game over, globalism,

  Christian Post: Globalism, demonic

  http://www.christianpost.com/news/globalism-antichrist-demonic-theologians-wallace-henley-fay-voshell-jim-garlow-jeremy-rabkin-170131/

  NYT

  http://www.nytimes.com/2016/09/27/us/politics/globalism-un-assembly-nationalism-populism.html?_r=1

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Det är så mycket som gränsar bibliska profetior i viss information på nätet att jag ser det som ‘vår’ uppgift att ge en helhetsbild i ljuset av Guds Ord….

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Lärjungarna ställer frågan till Jesus i Mt 24 som är ännu mer relevant idag än då:

  När han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom kom de fram och sade: ”Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?” Jesus svarade: ”Se upp så att ingen bedrar er. Många kommer att uppträda under mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall bedra många.

  Hans omedelbara svar är intressant. Se upp så att ingen bedrar er!

  Förförelsen är och kommer vara enorm. Just det du bl.a. tar upp med nya templet och mycket annat. Det falska kommer alltid före det äkta genom hela bibeln. SÅ ock v.g. Jesu återkomst. Är vi inte vakna – blir vi bedragna.

 • Kusin Bengt

  när kommer första posten om detta??
  ska bli intressant

 • Du skriver: ”Det falska kommer alltid före det äkta genom hela bibeln.”

  Heureka?

  Och låt oss inte glömma Herrens bud: ”Bekymra er alltså inte för morgondagen, för morgondagen bär sitt eget bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.” (Matt. 6:34)

  Bekymmer här ”μεριμνάω” (Strong G3309) – intressant att kolla de 19 texter i NT där detta ord används.

  (Om man tar med rötterna G3308 och G3307 blir det 39 träffar i 35 verser.)

  Ett annat exempel från 1 Petr. 5:7-9, bekymmer är här G3308:

  ”Och kasta alla era bekymmer på honom, för han har omsorg om er. Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka. Stå emot honom, orubbliga i tron, och tänk på att era bröder här i världen går igenom samma lidanden.”

  Reformationsbibeln har en trevlig variant på ordet bekymmer i Matt. 6:27 Vem är den bland er, som med sin omsorg förmår lägga en aln till sin livslängd*? *KXII: längd. (Varför de svenska översättningarna talar om livslängd vet jag inte. Grundtexten talar om kroppslängd.)

  G3309, G3308 och G3307 förmedlar även bilden av ”malande oro”.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Bra feedback. Här krävs en balansgång – den gyllene mittvägen. D.v.s. om man som jag tror att vi står på tröskeln till ekonomisk, politisk och social oro, bör man leva som man lär och göra vissa förberedelser. Å andra sidan har vi ditt högst relevanta perspektiv. Dvs att inte bekymra sig över morgondagen och lita på att Gud tar hand om de sina.

  Jesus säger ju också att vi inte ska samla skatter….

 • Det finns ytterligare en aspekt att ta med.

  Du och jag känner varandra nu nästan 9 år från bloggsfären. Ända sedan jag hittade dit har det med jämna mellanrum förutspåtts ond och bråd olycka och världsände av olyckskorpar och konspiratoriker.

  Hitintills har de alla alltid haft fel! Det är 100% miss.

  Ropar man ”vargen kommer” för ofta kommer ingen att tro det när det verkligen händer.

  Profetiorna är inte skrivna för att vi skall spekulera om framtiden och skriva historieböcker i förväg.

  Profetiorna är oss givna så att vi kan känna igen det som sker när det sker.

  Man behöver inte vara profet för att inse att hedningarna larmar och att både naturen, ekonomin och politiken har nått fram till självförintande.

  Hur det slutligen kommer att ske och precis när det sker vet vi ännu inte.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Smärtsamt medveten om det du påpekar. Nu tror jag i.o.f.s. den kraftigaste ‘stormvarningen’ publicerades denna tid förra året av mig (http://aletheia.se/2015/09/08/konkreta-rad-infor-kommande-borskrasch-och-sociala-oroligheter/). Tidigare har väl varit lite mer resonerande inför vedermödans startskott, Jesu återkomst etc. I stora delar bibliskt att leva i förhoppningen och längtan.

  Jag har desvärre inte ändrat uppfattning sedan förra året och aktie/fondportföljen jag rekommenderade utofrån 08 kraschen följer denna krasch mönster. (Trots att börsen ännu inte kraschat).

  Det må låta som efterkonstruktioner, men jag tror att världsekonomin ligger i respirator och uppbärs av konstgjord andning via bl.a. negativa räntor. Handlar inte om att jag måste ha rätt, utan så jag känner.

  Ska jag sluta varna för att jag ropade varg för tidigt? Det är ju inte precis så att vi skapat någon masspanik?

  …brottas med frågan

  Mvh D

 • Huruvida du skall varna, eller ej, kan ingen annan besvara än du själv.

  Men däremot kan man kanske säga något om vad man bör säga och hur man skall varna. Och då är det ett gott råd att se på förebilderna i Bibeln, och kanske specifikt Nya Testamentet.

  Jesus, Paulus, Petrus och Johannes varnar på liknande sätt. Kortfattat säger att ”det kommer att hända saker, men låt er inte luras när ni ser det hända”.

  I vissa fall nämner de en sekvens av händelser, men aldrig specifika tider. Varningen består inte i att saker kommer att hända, utan handlar om att inte tappa fattningen eller bli villrådiga när det sker.

  Jag ser det som väsenskillnad jämfört med det som i karismatiska kretsar kallas profetior. Där handlar det mest om att skapa panik. Det vore lätt att ge många exempel men jag skall bara ge ett. Och jag vet att just det exemplet kommer att göra många arga, ja kanske sårade.

  David Wilkerson är ju i mångas ögon en profet som inte får ”röras”. Jag är tacksam för Wilkersons insatser som evangelist men anser att han inte var en profet.

  Någon gång på 80-talet läste jag hans bok ”Synen”. Det fanns ju massor av katastrofer som skulle hända inom en kort tid. Till slut fick jag se att han skrev boken i mitten på 70-talet. Koppla detta med att de flesta av hans förutspåelser var en blandning av bibeltexter och händelser som låg i tiden.

  Viktig fråga för mej: Vad var det additionella värdet med denna profetia?

  Mitt eget svar är: Ingentig!

  Nu blir det väl bråk…. vilket inte är min avsikt.

  /Kjell

 • Torbjörn Göransson

  Du hänvisar till 2 Tess. 2:4 där det står om Guds tempel och refererar till att många menar att en återuppbyggnad av templet i Jerusalem kommer att ske. Jag vill därför påstå att ett återuppbyggt tempel i Jerusalem knappast kan kallas Guds tempel. Jesus själv talade ju i Mark. 11:17 om ”Mitt hus,” dvs. Guds hus, och i Luk. 13:35 om ”ert hus,” dvs. Guds hus skulle enbart vara judarnas hus när de hade genomfört sin plan att få Jesus dödad..För övrigt skulle ett återuppbyggt tempel och återupptagen offertjänst vara en officiell judisk förnekelse av Jesu offer på korset.

 • Tråkigt att behöva påpeka att du har fel i din sista mening. Vad har du för bibelreferens till ditt påstående?
  Mvh

 • AllvarligtTalat

  Hallå… Jag valde att inte citera den delen eftersom Daniel F redan citerat det i artikeln.

  Att återupptagen offertjänst kommer att bli en officiell judisk förnekelse är inte alls konstigt, den skedde ju egentligen för snart 2000 år sedan, dessutom står det att endast en liten del av folket, Israels folk, kommer att bli räddade.

  En fråga som slagit mig de senaste åren är om den s.k. ”vederstyggelsen” kommer att ske i dubbel bemärkelse. Först och främst tror jag att det kommer att ske i ett återuppbyggt judiskt tempel men man kan även tänka sig att detsamma, ungefär samtidigt, kommer att ske i den avfallna kyrkan där man då helt öppet kommer att tillbe antikrist.

  Hur som helst så kommer ett eventuellt återuppbyggande vara en mycket viktig markör utifrån ett profetiskt perspektiv och man vet då att den sista tiden kommer att vara väldigt nära. Allt detta är ju skrivet för att vi skall vara på vår vakt, inte bli lurade och se på Jesus när stor vedermöda möter oss.

  En mycket svår vattendelare tror jag kommer att bli det s.k. vilddjurets märke som i dagsläget inte på något sätt är befängt eller konstigt. Jag tror att man även från frireligiöst håll kommer att hävda att ”detta inte är det märket”. Det vi har att gå på enligt Uppenbarelseboken är att om man inte tar märket, frivilligt eller inte(?), så kommer man inte kunna köpa eller sälja varor. Ett chip i handen med lite krypterad information så det inte går att hacka särskilt lätt och så skulle det räcka med den beskrivning vi har.

 • Torbjörn Göransson

  Det finns ju, som både du och jag vet, inget specifikt bibelställe för detta påstående, men skulle djuroffer återupptas blir ju detta ett ytterligare tecken på att man inte tror på Jesu offergärning. Sker djuroffer dessutom i ett återuppbyggt tempel blir det desto mer uppmärksammat för omvärlden.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jesus svarade: ”Se upp så att ingen bedrar er.Jesus svarade: ”Se upp så att ingen bedrar er. Jesus svarade: ”Se upp så att ingen bedrar er.

  Nya påven, nya världsordningen, nya vågen av flumteologer som invaderat kristenheten. Politisk, social och ekonomisk härdsmälta. Allt som nu sker framför våra ögon gör att Jesu ord må vara vår ledstjärna som aldrig förr.

 • Nu anför du ytterligare ett påstående du inte har täckning för i Skriften. Eller var hämtar du bevis för att tron på Jesu offergärning och djuroffer inte kan förenas?
  Paulus offrade i Templet, han åkte speciellt till Jerusalem för att kunna göra det. Men han var ju en villolärare. 🙂

  ”Efter flera år kom jag tillbaka för att överlämna gåvor åt mitt folk och frambära offer.” Apg 24:17.

  Visst är det tråkigt att läsa denna vers. Varför har inte de rättroende kyrkofäderna sett till att den versen kommit bort? 🙂
  Var välsignad min broder!

 • Torbjörn Göransson

  Tack för önskan om välsignelse.
  Paulus handlade uppenbarligen på inrådan av Petrus m.fl (Apa. 17) för att inte judarna skulle ha något att anklaga honom för. Alltså ett politiskt korrekt handlande. De offer som Paulus deltog i hade ingen andlig effekt enligt Hebr. 10:4 där det står: ”Ty det är omöjligt att tjurars och bockars blod kulle kunna utplåna synder.”

 • Så den velige Paulus handlade emot sin övertygelse och offrade i templet. Tycker du Paulus var känd för att vara en kappvändare? Händelsen i Antiokia vittnar om en Paulus som inte kompromissade med sin övertygelse.

  Dessutom skrev Paulus att hans syfte med att komma till jerusalem var bl a att offra. Detta var innan han träffade Jakob i Jerusalem.

  Vem har påstått att de offer Paulus gjorde hade med hans rättfärdiggörelse i Messias Jeshua att göra. Men Paulus och de övriga apostlarna såg ingen motsättning i att offren pågick och att de blivit rättfärdiga genom Jeshuas offerdöd. Det är det man kan se utifrån NT, om man inte försöker vrida texterna till de egna åsikterna. Det är möjligt att apostlarna inte hade ljus över det som skedde i templet. Då finns ju valet att mer lita på senare förståelse av kyrkofäderna. Personligen bygger jag på apostlarnas lära och handlande.
  Må den Evige välsigna och bevara dig i Messias jeshua!

 • Torbjörn Göransson

  Tyvärr råkade jag skriva fel när jag avsåg att referera till Apg. 21. Där (vers 23) fick Paulus råd av Petrus m.fl. och gick därefter till templet renade sig och väntade på att renhetsdagarna skulle vara över så att han och hans fyra följeslagare kunde frambära offer. Allt detta var uppenbarligen en kompromiss för att hålla sig väl med judarna, ett enstaka(?) tillfälle då han vände kappan efter vinden. Om det eventuellt var något annat tillfälle som han offrade i templet som du refererar till vet jag inte. Apg. 24:17 syftar helt klart på det som hände i kapitel 21, men det framgår inte om något offrande överhuvudtaget blev av innan Paulus greps och släpades ut ur templet.

 • Det var Paulus intention att offra i templet. Om det sedan blev av är ointressant.

 • Konspirationsteorier finns det gott om, men det är inget bibliskt ljus över dom. 🙂

 • Torbjörn Göransson

  Ytterligare några synpunkter.

  Du skriver att den som håller tillbaka den laglöse dvs. Antikrist är den helige Ande. Detta är en tämligen ny idé och inte i överensstämmelse med hur de första kristna såg på saken. Dessa läste sannolikt i Daniels bok om de fyra på varandra följande rikena Babylon, Medien-Persien, Grekland och Romarriket samt att detta hedniska Rom skulle uppdelas i tio riken och att bland dessa skulle uppstå ett litet rike (litet horn). Detta lilla horn ansågs av äldre tiders kristna, bl.a. reformatorerna, vara detsamma som den laglöse eller antikrist och också det första vilddjuret i Upp. 13 samt vilddjuret i Upp.17. Historien visar att i samband med Romarrikets sönderfall öppnades möjligheten för det påvliga Rom att överta den civila makten, dvs. den som höll tillbaka den laglöse bör alltså ha varit Romasrriket. Detta visste, enligt flera källor från det första århundradet, den allra första tidens kristna, men Paulus kunde inte skriva detta eftersom det skulle innebära en dödsdom, därav påminnelsen i 2 Tess. 2:6 om att han tidigare hade berättat detta.

  Att den laglöse enligt 2 Tess. 2:4 skall sätta sig i Guds tempel (grek. naos, här lika med Guds församling) blir begripligt utifrån ovanstående. För nutidens kristna kan det emellertid vara svårt att se detta eftersom Vilddjuret uppträder under tre olika perioder eller har tre faser. Dessa beskrivs i Upp. 17:8 som, det var (det levde), är inte (lever inte eller har fått ett dödligt sår) men skall komma (det dödliga såret har helats). För närvarande gäller fasen är inte men mycket pekar på att vi hastigt närmar oss fasen skall komma.

 • Lars Wärn

  ”2 Tess 2 handlar mest om Antikrist och tiden vid Jesu återkomst och inte så mycket om konspirationer.”

  2 Tess 2 handlar om den yttersta tiden. Den tiden ligger ännu 1000-tals år framöver.

 • Lars Wärn

  ”Ropar man ‘vargen kommer’ för ofta kommer ingen att tro det när det verkligen händer.”

  Relevanta ord.

 • Lars Wärn

  ”Det är ju inte precis så att vi skapat någon masspanik?”

  Det kan inte påstås. Vissa andra bloggare sköter den saken.

 • Lars Wärn

  ”Synen” är viktig och adekvat. När eländet bryter lös på allvar har vi fått ett tydligt tecken givet om:

  ”När I nu fån se ‘förödelsens styggelse’, om vilken är talat genom profeten Daniel, stå på helig plats – den som läser detta, han give akt därpå – …”

  ”…Ty då skall det bliva ‘en stor vedermöda, vars like icke har förekommit allt ifrån världens begynnelse intill nu’, ej heller någonsin skall förekomma. Och om den tiden icke bleve förkortad, så skulle intet kött bliva frälst; men för de utvaldas skull skall den tiden bliva förkortad. ”
  (Matt 24:15, 21-22)

  Vad skrev då Daniel om detta?

  ”Och härar, utsända av honom, skola komma
  och oskära helgedomens fäste och avskaffa det dagliga offret och ställa
  upp förödelsens styggelse.”
  (Dan 11:31)

  ”På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten som står såsom
  försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like
  icke har funnits, allt ifrån den dag då människor blevo till och ända
  till den tiden. Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda
  frälsta, som finnas skrivna i boken.”

  Vad innebär detta?

  Det haussas upp om ett nära förestående återuppbyggande av Jerusalems tempel. Enligt Daniels profetia behöver det inte stå något tempel alls i Jerusalem för att Yeshua eskatologiska tal ska kunna uppfyllas. Det räcker gott och väl med ”helgedomens fäste” d v s Tempelberget.

  Senare, efter Harmagedon, kommer det att byggas ett nytt tempel i Jerusalem, i enlighet med Hesekiel kap 40 – 48, Sakarja kap 14 m fl. Även 2 Tess 2 kommer in i det sammanhanget.

  ”Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta, som finnas skrivna i boken.” Förr sades det att ”Israel ska bli frälst på en enda dag”. Någon frågade mig var i Bibeln det står men det står ej att finna. Om man däremot ”rycker” några verser här och där kan man få till det så. Och så kan det bli,

  Stort och vackert blir det, svårt att återge i en 3D-animation, men detta är ett gott försök:

  https://www.youtube.com/watch?v=M58fM2ae7Zw

  Det ser tomt och ödsligt ut på den enorma tempelgården i animationen. Ni får själva läsa Hesekiel och Sakarja m fl och tänka in floden med livgivande vatten som strömmar ut från templet ned mot Döda havet och Medelhavet, vackra stensättningar, terrasser, murar, trädgårdar, träd med hälsobringande löv, frukter och 100 000-tals människor som njuter där av allt detta.

 • AllvarligtTalat

  Hejsan,

  Den yttersta tiden är tiden innan Jesus kommer tillbaka.
  Denna text tyder på att vi kristna inte kommer att bli uppryckta innan Antikrist är identifierad och avslöjad till Guds församling.

  2 Tess 2:3-4:
  3 Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son,
  4 motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.

  Personligen tror jag inte att det alls ligger 1000-tals år framöver eftersom fler och fler profetior uppfylls nu som handlar om just den sista tiden (tiden precis innan Jesus kommer tillbaka). Snarare kan man fråga sig hur många decennier återstår?
  En mycket intressant detalj som jag tror är mycket viktig att vakta på är att inte ta emot något märke (t.ex. chip under huden) över huvud taget.
  Upp 13:16-18:
  16 Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan,
  17 så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.
  18 Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666.

  För den som tar emot märket på handen eller pannan kommer då att gå evigt förlorad utan någon möjlighet till att bli räddad.
  Upp 14:9-12
  9 En tredje ängel följde dem och sade med stark röst: ”Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand,
  10 då ska han själv få dricka av Guds vredes vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet.
  11 Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn.
  12 Här visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus.”

 • Lars Wärn

  ”Personligen tror jag inte att det alls ligger 1000-tals år framöver
  eftersom fler och fler profetior uppfylls nu som handlar om just den
  sista tiden (tiden precis innan Jesus kommer tillbaka)”

  Du tror alltså inte på ”de tusen åren” och tiden därefter? Det gör jag. Jag hör till de Bibeltroende, de klassiska läsarna.

  Tidsålderns avslutning närmar sig och själva avslutningen börjar med församlandet vid Harmagedon. När detta är över börjar ”de tusen åren”, det Messianska Riket. Tusen eller tusentals är därefter avslutas tiden och evigheten tar vid, på en ny jord. Dit vi måste evakueras… på något vis.

 • Jag var på resa. Därför denna sena reaktion.

  Jag undrar om vi inte säger ungefär samma sak. Vi har redan all nödvändig information i Bibeln. DW’s bok kan väl kallas en spekulativ illustration, men av ringa additionellt värde. Och vad gäller tidsaspekten hade han ju totalt fel.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  Jag betvivlar inte en sekund att David Wilkerson fick den syn han senare beskrev i sin bok från Israels Gud. Frid över hans minne, den kanske siste äkta pastorn.

 • Pingback: WikiLeaks samt en rad källor bekräftar UFO:n & utomjordingar | Aletheia — Blogg & Tankesmedja()

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Varsågod:
  WikiLeaks samt en rad källor bekräftar UFO:n & utomjordingar
  http://aletheia.se/2016/10/18/wikileaks-samt-en-rad-kallor-bekraftar-ufon-utomjordingar/

 • PierreafB

  se min kommentar ovan.

 • PierreafB

  Intressant att läsa din artikelserie framöver, Daniel. Tack för alla intressanta kommentarer. Jag lär mig alltid något nytt perspektiv. Jag skulle vilja säga två saker:
  1. När man läser Bibeln er man klart att den så kallade pre-tribläran dementeras.
  …Ty då skall det bliva ‘en stor vedermöda, vars like icke har förekommit allt ifrån världens begynnelse intill nu’, ej heller någonsin skall förekomma. Och om den tiden icke bleve förkortad, så skulle intet kött bliva frälst; men för de utvaldas skull skall den tiden bliva förkortad. ”
  (Matt 24:15, 21-22)
  2 Tess 2: Detta stycke handlar om Yeshuas återkomst. Låt inte bedra er först ska laglöshetens….. alltså är bara midtrib och posttrib alternativ.

 • PierreafB

  Till dig som är bibeltroende/kristen och avfärdar alternativ världsbilder, inte med regeringen överrensstämmande, med ”det är ju bara en konspirationsteori” kommer här en nyhet: Du är en enligt ditt resonemang en av de största konspirationsteoretikerna. Kristendom/bibeltro är nämligen enligt den antiintellektuella avfärdningsfilosofin den största konspirationsteorin. Onskan i världen beror helt/delvis på osynliga varelser som påverkar våra själar. Gud har skapat universum och livet. Värden tillhör Satan. Alla människor förtjänar att dö och brinna i helvetet, men den som tror på Yeshua blir räddad.
  Tror man på detta (som jag och andra bibeltroende gör) då borde man vara ödmjuk inför möjligheten att andra teorier som avfärdas som konspirationsteorier kan vara sanna, även om det inte skulle stå om vissa händelser/perspektiv i bibeln.

  Att en världsreligion och en global stat kommer att uppstå är en lågoddsare. Att yoga, liberalteologi, katolicism, socialism mm bör skys som elden bör också vara intuitivt.

 • Lars Wärn

  Man ska väl bidra med något även här.

  Det finns mängder av konspirationsteorier, ja. De mesta är löjliga såsom att ingen människa har varit på månen. Däremot finns viktiga konspirationsteorier som verkligen berör det svenska folket men som endast få svenskar bryr sig om. Polisen ignorerar, av förståeliga skäl, ”polisspåret” i Palme-utredningen. SÄPO är involverade.

  Man satte ”räven att vakta hönsgården” när man tillsatte Hans Holmér till samordnare för utredningen. Han hann lägga ut många villospår med avsikt att det verkliga spåret skulle svalna. Villospår till Kurdistan och Sydafrika m m.

  Det finns tydliga indikationer på att SÄPO var involverade. Man missar även motivet. Vilka hade mest att vinna på att Olof Palme försvann? Palme var Sveriges statsminister. Han var en benhård motståndare till EU (då EG). Han var en benhård motståndare till privatisering av och vinster i välfärden. Sedan han röjdes ur vägen dansar de nyliberala råttorna på bordet.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?