Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Öppet brev med anledning av påvens kommande besök i Sverige

fransis_brasilien_2013x

(Bild: Franciskus besök i Brasilien, 2013)

”There are those who believe they can maintain a personal, direct and immediate relationship with Jesus Christ outside the communion and the mediation of the Church. These are dangerous and harmful temptations. These are, as the great Paul VI said, absurd dichotomies.”

Påve Franciskus, Allmän audiens den 25 juni 2014

Låt oss stanna direkt inför det oväntade – påven kommer för att uppmärksamma 500-årsjubiléet av Martin Luthers ”De 95 teserna om avlatens innebörd”. Från både Lutherskt och Katolskt håll finns företrädare som hyllar de gemensamma ansträngningarna. Den centrala frågan är därför – var leder dialogen mellan dessa båda parter?

Enbart ovanstående uttalande är i sig självt nog för oss som kristna att helt ta avstånd från den katolska läran och dess företrädare. Jag som skriver detta har själv en personlig relation med Jesus och tänker fortsätta med det även om det skulle vara omöjligt enligt den katolska tron. Påve Franciskus säger vidare att ”you cannot love God outside of the Church”.

Läs brevet i sin helhet som skickats till samtliga föreståndare i de svenska frikyrkosamfunden

 

Kjell-Roger Holmström

www.obadjamedia.se/brev

 

 

=>

Ämne: Kristendomens historia, Nya Ekumeniken, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?