Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

WikiLeaks samt en rad källor bekräftar UFO:n & utomjordingar

aliens3

Första delen av ‘Konspirationsteorier i bibelns ljus‘. Ett ämne som aldrig intresserat mig personligen, men som plötsligt blivit aktuellt i år – Besök från andra planeter. Flera källor, oberoende av varandra, förefaller bekräfta det många av oss anser vara science fiction. Nämligen att vi inte bara står inför ett, eller flera besök av ETI (Extraterrestrial Intelligence) utan faktiskt haft flera besök redan, under flera decennier…

Listan kan göras hur lång som helst. Ovanpå detta har en rad inspelningar av främmande farkoster och varelser fullkomligt översvämmat YouTube.

En högst intressant detalj är Katolska Kyrkans märkliga förberedande inför kontakt med ETI som orsakade en del förvåning för några år sedan. Vatikanens representant menar att i det fall vi får besök av ETI (utomjordingar) skall de ses ‘som bröder’ och att de troligtvis inte varit med om syndafallet och därmed är ‘fria från arvssynd och i full harmoni med deras skapare’

I övrigt är det få som känner till att Vatikanen sedan länge sponsrat ett observatorium i Arizona, vars syfte är att kommunicera med ETI. Mer om observatoriet här, vars teleskop har smeknamnet Lucifer.

Vad är då syftet med denna post? Att drifta om sanningshalten i dessa olika märkliga vittnesbörd och hela iden om utomjordingar i sig? Nej, faktiskt inte.

Tanken är att i det fall uppgifterna stämmer, definiera vad dessa varelser i så fall är utifrån Guds Ord.

Jag är alltså inte ute efter att övertyga någon om UFO och ETI, utan resonera kring samtliga rapporter utifrån ett biblisk perspektiv.  I det att Vatikanen redan på förhand deklarerat eventuella besökare som ‘syndfria’ och ‘bröder’ vore det ju högst olyckligt om dess representanter misstagit sig.

 • Kan det röras sig om fallna änglar?
 • Kan det handla om Uppenbarelseboken 9?
 • Kan detta vara en del av en förförelse av stora mått eller ska vi tillsammans med Vatikanen välkomna eventuella besökare som ‘syndfria’?

Debatten är härmed startad.  Jag har enbart ställt några frågor kring några högst märkliga uppgifter. Min förhoppning är att du som läsare kan delta i svaren kring ETI ur ett bibliskt perspektiv.

 

Daniel ‘My Two Cents’ F orslund

=>

Ämne: Konspirationsteorier i bibelns ljus, Mediebevakning, NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , ,

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Jon Andersen

  Lite tilläggsinfo och en korrektion:

  Vatikanets teleskop ligger på Mount Graham. Det är en helig plats för apachene, som i gamla tider fick kontakt med andar på den platsen.

  Det är här som Vatikanet idag har et teleskop som letar efter aliens.

  Men Vatikanets teleskop heter inte Lucifer. Det finns däremot et annat teleskop på platsen, som kallas för Large Binocular Telescope, och det teleskopet har ett infrarödt instrument som kallas för ”Large binocular telescope near-infrared spectroscopic Utility with Camera and Integral Field unit for Extragalactic Research,” dvs Lucifer som akronym.

 • AletheiaAdmin

  http://beforeitsnews.com/prophecy/2015/10/the-vatican-alien-agenda-and-project-lucifer-wake-up-people-dont-fall-into-their-trap-2474052.html

  The Vatican made front news earlier when José Gabriel Funes, an Argentine Jesuit priest and astronomer, and the current director of the Vatican Observatory, sponsored a major conference in collaboration with NASA entitled The Search for Life Beyond the Solar System: Exoplanets, Biosignatures & Instruments and announced the purchase of a new 2 M$ lens for its Lucifer 2 Large Binocular Telescope. LUCIFER is an acronym for the instruments lengthy title, “Large Binocular Telescope Near-infrared Utility with Camera and Integral Field Unit for Extragalactic Research.” This instrument is attached to the University of Arizona’s Large Binocular Telescope (LBT) located on Mt. Graham in south eastern Arizona. The Vatican-owned Vatican Advanced Technology Telescope (VATT) is right next door. Vatican astronomers are using both the VATT and the LBT’s LUCIFER instrument to watch for an alien savior.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Relaterat (Läs även Obadja och Guds dom över Edom ‘Ditt övermod förledde dig, du som bor bland bergsklyftorna och håller till högt däruppe, du som tänker: Vem kan störta mig till jorden? Om du bygger ditt näste högt som örnen, om du har ditt rede bland stjärnorna, skall jag ändå störta dig ner därifrån, säger Herren.’)

  https://www.youtube.com/watch?v=uW_HeL-6kcE

 • Matteus

  Inressant – och lite annorlunda tråd. – Men General Mark A. Milleys uttalande om ”Little green men” ska nog i detta fall inte blandas samman med Aliens. Snarare handlar det om militär personal utan nationalitetsbeteckning. Uttrycket användes flitigt under Krim-invasionen – bl.a. av Carl Bildt vid något tillfälle har jag för mig.

 • McSomerled

  Varför skriver du om den ”ökände Stephen Hawkin” bara för att du inte håller med honom om hans forskning. Jag håller inte med honom om Big Bang men kallar honom inte med ditt ordval för det.

 • Torbjörn Göransson

  Du frågar om det kan röra sig om Uppenbarelseboken 9. I dess kapitel 9 och vers 1 nämns om en stjärna som hade fallit från himlen ner på jorden. Stjärnor i Bibeln symboliserar stjärnor vanligen änglar och i vers 11, identifieras den nerfallna stjärnan som Abaddon eller Apollyon, dvs. Satan själv. I avgrundens brunn förvaras de fallna änglarna, dvs. demonerna. Det är inte otroligt att vi mot slutet av vår tidsålder kommer att få se en demonisk aktivitet av stora mått och att katolska kyrkan redan nu är intresserad är inte förvånande.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jag menade faktiskt inget negativt med benämningen. Konstaterade bara att han är ökänd. Kanske brister min svenska och ‘kände Stephen Hawkin’ hade räckt? Har vi någon svenskalärare ibland oss som kan rätta? 😉

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Fick även följande intressanta tips ur Luk 21:

  Och han sade till dem: ”Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. 11Det blir svåra jordbävningar och pest och hungersnöd på den ena platsen efter den andra. >>>>>Förfärliga ting skall ske och väldiga tecken visa sig på himlen. <<<<<12Men innan allt detta händer skall man gripa er och förfölja er.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jo, jag läste detta också i kommentarsfältet på klippet, men LITTLE green men, tar ju bort udden lite vg denna förklaring. Kanske kan kolla exakta citat av exempelvis Bildt, men tvivlar på att ‘LITTLE’ fanns med i spelet. I Mexico där jag jobbat i omgångar i min ungdom, kallades amerikanare för gringo, som kom ifrån Mexikanarnas ‘green go’ när de ockuperade Texas och södra Kalifornien för drygt hundra år sedan.

 • kennethhermansson

  Javisst 😉 Ökänd betyder ”illa känd”, ”beryktad”. Ditt användande av ordet ”ökänd” innebär alltså att du förmedlar en negativ värdering av den berömde forskaren.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  I stand corrected. Ska försöka fixa när jag är tillbaka vid datorn. Tänk vad ett litet ‘ö’ kan ställa till med…. 😉

 • DirkG

  Varför skulle en muterad människa från framtiden ( aliendockan i videon) prata nutida amerikansk engelska med ett ordval som känns 100% kontemporärt, om man betänker hur mycket engelskan har utvecklats från t.ex. 1600-talet (jfr King James Version av Biblen) till nutid? Proffstips: Han skulle nog inte det.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Han har väl följt Big Bang Theory som alla andra? Skämt åsido – enligt den döende CIA -agenten (den andra länken) fanns det under en längre tid ETI i förvar på area 51. Är det nu högintelligent varelser är det väl inte orimligt att de lärt sig engelska. Men som sagt i posten, jag har alltid skrattat åt sånt här och inte haft något större intresse. Är inte ute efter att övertyga någon om aliens, utan intresserad (numera) av att placera dem (om de nu finns) i ett bibliskt ljus.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  McSomerled: Har nu fixat detta så inte fler blir ledsna 😉

 • Jonas Rosendahl

  Ser framemot en bloggpost om Area 51. Där har synts märkliga ljusfenomen. De anställda åker jetplan till jobbet (Nickname Janet Airlines). Klart skumt 😉

 • Stefan

  Den allmänna uppfattningen bland evolutionister är ju nu att sannolikheten att liv ska uppstå är så försvinnande liten att det krävs ett multiuniversum för att förklara livets uppkomst. Någonstans i alla dessa universum borde det då ha råkat bli liv resonerar man.
  Det jag inte förstår är hur många evolutionister ändå tar det så självfallet att det borde finnas mer liv i vårat universum.
  Den chansen måste ju vara nästan oändligt liten evolutionistiskt sett. Ändå är Hawkings rädd för utomjordingar 🙂

 • Stefan

  Fick precis samma tanke som dej.
  Om den skulle vara verklig tror jag den är en demon. Eller oxå skulle det ju kunna vara USA som kommer visa upp fejkade utomjordingar och fejkade höginteligenta vapen när det riskerar bli krig, för att skrämma fienden från att anfalla.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Vatican’s Project “LUCIFER”
  https://youtu.be/Pa4nsCYzM1w

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Vare sig du är cynisk eller ej, första länken i denna post är en intervju med en döende CIA-agent som berättar om sina besök där…

 • MarcusAletheia

  Jag kollade ”intervjun med alien” och det är ett par saker som nog avslöjar att det är en fake. Visst hela saken med att intervjua en framtida, evolverad människa kanske är bevis nog för att det är fake, men för sakens skull tog jag det på allvar. Men det som jag reagerar mest på är:
  – frågan om varför vårt universum passar livet på jorden så perfekt besvaras med att det finns flera parallella universum och det bara råkar vara så att just vårt universum passar oss så bra. Med tanke på de betydligt bättre svaren på de flesta andra frågorna och inte minst med tanke på att han just sagt att de förstått meningen med naturen (eg hur naturen fungerar) så känns detta svar som ett ickesvar på något som han just påstått att de funnit svaret på.
  – att ett framtida krig beror på politiska och religiösa trossatser/dogma är ett genomskinligt svar som visar att detta är fejkat. Om man har lite insyn bakom kulisserna ser man att krig alltid handlar om PENGAR och i de fall t ex etniska konflikter ligger bakom så nog ligger penningbegär bakom även dessa orsaker och pengar används för att utlösa och accelerera alla sorters konflikter. Så nej inte ens politisk övertygelse ligger bakom de värsta konflikterna, det är i slutändan mammons gunst vi krigar om på planeten Jorden. Lite förenklat resonemang av mig men att skylla på ”dogma” avslöjar att det inte är riktigt genomtänkt utan man har en dold avsikt med intervjun.

  Så ”intervjun” riktar in sig på religiös, främst kristen gissar jag, övertygelse och tanken på en Skapare och en mening med livet, och med det en kommande dom.

  Dessutom var denna människan från framtiden ovanligt blek för att vara en evolverad, bättre(?) version av vår art.

  …fast om intervjun nu skulle vara äkta, dvs att det är en alien/framtida människa så anser jag att svaren är fejkade!

 • Daniel,

  Du skriver: ”Vad är då syftet med denna post? Att drifta om sanningshalten i dessa olika märkliga vittnesbörd och hela iden om utomjordingar i sig? Nej, faktiskt inte.

  Tanken är att i det fall uppgifterna stämmer, definiera vad dessa varelser i så fall är utifrån Guds Ord.”

  Spekulativt är bara förnamnet. Du ger dej ut på logisk drivsand genom att försöka klassifiera en fantasi i ljuset av Guds Ord. Uppdraget är ungefär samma som om jag skulle fråga vad tomtar och troll är för något enligt Bibeln.

  Låt mej bidra med lite historia här. Jag börjar med Lewis.

  C. S. Lewis författade tre böcker som fristående ändå hänger ihop. 1938 publicerades ”Out of the Silent Planet” som handlar om en resa till planeten Mars. Där finner man en skapelse som ännu inte har ”fallit”. Jag misstänker att detta ligger i grunden för RKK’s uttalanden.

  Bok nummer två, från 1943, handlar om huvudfiguren ”Ransoms” resa till Venus. Boken heter ”Pereleandra”. Där är skeendet just syndafallet.

  Bok nummer tre, från 1945, heter ”That Hideous Strength”. Samma personer finns med. Boken kan sägas handla om en totalitär världsregim, allså ungefär vedermödan. Lägg även märke till att årtalen sammanfaller med en mörk tid i Europas historia.

  I alla tre böckerna finns både extra terrestial skapelser och ett antal andliga väsen. Jag skall inte trötta med detajer.

  Som nummer två vill jag nämna ”von Däniken”. Jag klistrar in Inledningen från WikiPedia:

  ”Erich Anton Paul von Däniken, född 14 april 1935 i Zofingen, är en schweizisk författare, som skrivit 26 böcker inom det paranormala. Han driver bland annat tesen att utomjordingar ofta har besökt jorden. Detta kan enligt Däniken ses i arkeologiska lämningar och vandringssägner av olika slag. 1968 gav han ut sin första bok, Erinnerungen an die Zukunft (Olösta gåtor ur mänsklighetens förflutna), vilken också är hans mest sålda. Hans fynd förkastas av vetenskapsmän som kallar dem pseudohistoria och pseudoarkeologi.”

  Von Däniken har försökt att förklara en massa saker i Bibeln med utomjordingar, rymdfarkoster och teknologi. Så lyste Jesus ansike i Getsemane upp för att han talade med ”Fadern” och därvid använde en monitor. 1 Mos. 15:17 handlar således om en rymdfarkost och inte en ”ugn”, enligt denne man. Och i den brinnande ugnen var det naturligtvis en rymdvarelse som skyddade Shadrak, Meshak och Abed-Nego.

  James Hutton, född 3 juni 1726 i Edinburgh, var den som började hitta på att jorden är betydligt äldre än 6000 år. Sir Charles Lyell, född 14 november 1797 i Kinnordy nära Kirriemuir i Forfarshire, hakade på och hittade på det som brukar kallas ”the geological collumn”. Alltså att jordlagren representerar olika tidsperioder. Han skrev en bok ‘Principles of Geology’ och angav själv att hans målsättning var att bli kvitt Moses. Årtalet var 1830. Det fanns vid den tiden inga som helst vetenskapliga metoder att mäta åldern på mineraler och fossil.

  Charles Robert Darwin, född 12 februari 1809 i Shrewsbury, han beundrade Lyells bok. Charles Darwin tog med sig Lyells bok på sin resa som bland annat förde honom till Galapagos. Han publicerade sin bok “Origin of the Species” 1860 eller kanske 1859. Darwin vittnar om att Lyell lyckades i sitt uppsåt att göra bokens läsare till ateister.

  Allt detta blev startskottet till mycket dubiösa fantasier och förfalskningar av vetenskapliga observationer. De flesta har kanske hört om Ernst Heinrich Philipp August Haeckel, född 16 februari 1834 i Potsdam, som förfalskade bilder av foster så att alla såg likadana ut, vilket skulle bevisa att vi alla har utvecklats från en amöba.

  Sedan dess har jorden, eller universums ålder ökat hela tiden. Man började med blygsamma 75.000 år, sedan blev det några miljoner år, efter en tid 100 miljoner, och för närvarande talar man om tiotals miljarder år och en process där ”Big Bang” upprepar sig efter (jag minns inte) hur många miljarder år.

  Allt detta eftersom man begriper att slumpen är långsam och att den påhittade utvecklingen inte kunde ske så ”snabbt”. Nu har man upptäckt hur ofantligt komplex en cell är och därför förstår man att inte ens miljarder år räcker. Därför har man börjat tala om ”multiversa” alltså parallella ”universa”. Det fina i kråksången är att denna teori varken kan bevisas eller motbevisas.

  Till och med Clinton Richard Dawkins, född 26 mars 1941 i Nairobi, Kenya, har börjat förstå att det inte håller och säger numera öppet att ”kanske organiskt liv på jorden fördes hit av extra terrestials”.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för att du delar dina tankar Kjell. Som du vet uppskattar jag till skillnad av vissa bloggskribenter att bli utmanad. Ser detta som nyttigt och bra.

  Vad är det du menar är spekulativt?

  1.) Att en rad kinesiska akademiker och forskare ‘erkänner’ utomjordingar och främmande farkoster?
  2.) Att en Amerikansk general berättar att kommande krig inte blir som tidigare p.g.a. ‘hybrid armies’ och ‘little green men’?
  3.) En döende CIA-agent vittnar om sitt personliga möte med en icke människa?
  4.) Samtalet mellan John Podesta (Hillarys kampanjledare) och den kända astronauten Edgar Mitchell om ETI.

  Är måhända även att citera Upp 9 spekulativt?

  Nej, du får gärna ifrågasätta och till och med som vissa här i kommentarsfältet direkt eller indirekt håna (anser INTE att du gör det). Men, du som är bevandrad i teologi, vet att frågan om fallna änglar, korsningar mellan fallna änglar och människor eller det vi kallar demoner inte är ett ämne jag konstruerat.

  Som jag redan (i posten) nämnt har detta ämne inte varit något jag intresserat mig för tidigare i någon större utsträckning. Men sista åren har onekligen något hänt v.g. ett större flöde information i frågan på nätet.

  Om någon del av detta flöde skulle visa sig inte vara ett ‘hoax’ – i vad ligger då felet att som pånyttfödd ligga steget före? När självaste katolska kyrkan går ut med ‘förberedande uttalanden’ (inte för att vi följer Vatikanen) anser jag det vara på sin plats att genomlysa ämnet. Det är ju högst troligt att bibeltroende intar en helt annan ställning, än att deklarera synliga besökare från andra dimensioner ‘syndfria’ och ‘våra bröder’.

  mvh
  D

 • Janne Olofsson

  Hej (ursäkta om jag bryter mig in!)

  (Jag har aldrig intresserat mig för alias och demoner heller). Klart att det finns fallna änglar. så säger Gud i GT och NT.

  En annan vinkel är frågan om det idag finns GMO-människor, dvs genetiskt altererade varelser? I labben sysslas det ju med genetiska experiment (chimeras, foster manipuleras osv) för full syra.

  ”Aliens” ser ju rätt lika människor, med ett främmande genetiskt element tillagt, om man säger så. Att forskningen redan gör mer än vad lagarna täcker, tar jag för självklart. Vi lever i en värld byggd på kunskapens träd och inte livets träd, Jesus. Forskningen tar gärna ormgift om det leder utvecklingen framåt.

  GMO-människor (beast–naturen) kan inte bli frälsta. Just därför vill säkert RKK barndöpa dem eller göra dem till helgon eller nåt.

 • Okay låt oss testa de 4 logiska möjligheterna:

  1. Dessa ickemänniskor finns inte och vi tror inte att de finns.
  2. Dessa ickemänniskor finns inte och vi tror att de finns.
  3. Dessa ickemänniskor finns och vi tror inte att de finns.
  4. Dessa ickemänniskor finns och vi tror att de finns.

  – I fall #1 löper ingen någon risk.

  – I fall #2 handlar det om förlust av tid och energi på nonsens.

  – I fall #3 slipper vi oroa oss i förväg och kan ta ställning när det händer.

  – I fall #4 handlar det om förlust av tid och energi tills de träder fram.

  Om du vill koppla det med Upp. 9 så kan vi väl trösta oss med att ”de blev tillsagda att inte skada markens gräs eller någon grönska eller något träd, utan bara de människor som inte hade Guds sigill på pannan”.

  När jag var barn låg accenten i så kallade väckelsemöten på att mana alla att vara redo att möta Herren och inte vänta med det.

  Varför skulle inte den beredskapen räcka i dagsläget?

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Övertygad om att du har rätt v.g. Putin. I övrigt lade jag in klippet lite som kuriosa bara.

  V.g. NWO föreslår jag att vi tar upp detta i egen post då detta ämne förtjänar det. NWO är i.o.f.s. inte längre en s.k. konspirationsteori med tanke på hur många som öppet propagerar för detta sedan flera decennier tillbaka.

  Mvh D

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Klippet du berör hör givetvis till den länk i posten som givetvis är svårast att svälja. Men nu är det inte syftet med hänvisningen och posten heller. Vill bara ge en så bred bild som möjligt med ett begränsat antal referenser (finns ju hur mycket som helst annars). Övriga länkar får nog ses som mer trovärdiga, men jag var ‘bara tvungen’ att ta med denna också…. 😉

 • AllvarligtTalat

  Konspirationen ligger inte i agendan utan snarare vad som ligger bakom agendan. Vilka blir vinnare och vilka blir förlorare? Hur tänker man sedan ”lösa problemet” med ”subversiva element” som vägrar anpassa sig.

 • AllvarligtTalat

  Det ligger en poäng i det du säger men resonemanget leder också till stagnation. Om t.ex. bröderna Wright skulle tillämpa detta så fort de fick höra att de hade ett omöjligt problem att lösa så hade det åtminstone tagit väsentligt längre tid att komma fram till samma sak.

  Jag tror att det enda sättet i detta fallet är att observera (vilket vi redan gör via teleskop, SETI etc) och vänta tills något intressant dyker upp. Innan dess kan vi bara spekulera i vad det är vi tror finns eller inte finns. Lösryckta filmer från obekräftade källor leder heller ingen vart innan man objektivt kan ta ställning till den information som finns.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Denna utveckling är hemsk. Forskning pågår för fullt i en rad länder som tillåter detta. Ett gäng amerikanska forskare flyttade nyligen till Mexiko då Usa har lagstiftat mot detta…

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Hoppas du inte tillämpar denna attityd när du är ute och reser Kjell. D.v.s. struntar i att studera kartboken och börjar köra på måfå i viss riktning. Det är möjligt att du kommer fram ändå till slut, men jag har som du förstår en annan uppfattning. Det är lite för mycket underlag nu ‘därute’ från fler än 70 talets ETI entusiaster för att bara blunda och hoppas på det bästa.

  Lika bra att vara steget före. Det innebär givetvis inte en 3 månaders serie i ämnet, men några dagar kan vi väl avsätta att drifta lite kring varför så många, under en relativt kort tidsperiod, öppnat upp ämnet i de mest otippade sammanhangen.

  Mvh
  D

 • Jag förstår nog inte analogin. Kanske har vi olika paradigma.

  Som du vet har jag inte mycket över för utombibliska profetior. 🙂

  /Kjell

 • Jag svarade men med en länk så du får vänta tills det kommer igenom moderationen….

  /Kjell

 • MarcusAletheia

  Jag tycker det var bra att du tog med den, någon har ju något syfte bakom denna video – sann eller påhittad. Det kommer inte bli mindre av sådant här de närmsta åren så lika bra att vara lite mentalt förberedd.

 • Jag kör den igen men utan länk…..

  Bröderna Wright hade väl valt alternativet ”det går att konstruera en flygande maskin och vi kommer att upptäcka hur man gör”.

  En analogi skulle kunna vara ”androider” i form av robotar. Det finns ju redan ganska avancerade, människolika robotar. Fast inget i stil med ”Bicentennial Man” naturligtvis. Jag utgår från att du känner till denna film från 1999.

  Man pratar fortfarande om det man kallar ”Artificial Intelligence” och populärvetenskapen tror att det är en kvantitativ skillnad mellan ”AI” och mänskligt tänkande och mänsklig kognition. Men i verkligheten är det en kvalitativ skillnad.

  ”AI” sysslar med ungefär samma sak som Google och självstyrande bilar. Det handlar ”bara” om användande av redan befintlig information. Datorer kan inte skapa ny relevant information, och det är min övertygelse (erfarenhet som programmör och maskinkonstruktör) att datorer aldrig kommer att kunna ”skapa” eller ”uppfinna”. Det hjälper inte med snabbhet och gigantiska mängder minne.

  Vilddjurets bild från Upp. 13 kan redan i princip implementeras både som en robot med AI och som en fjärrstyrd robot, eller varför inte en kombination av båda. Det så kallade ”Internet of Things” håller på att implementeras i snabb takt och avsikten tycks vara att även registrera och koppla upp alla människor. Så vilddjurets bild kan således ”veta” vem som inte böjer knä. Det är bland annat därför man var tvungen att implementera IPv6.

  Fördelarna med ett uppkopplat chip är så stora att det blir lätt att övertyga människor att ta emot detta ”märke”. Redan nu är det ju vanligt att folk har med sig mer än en mobiltelefon eller annan uppkopplad apparat. Kolla gärna ”Internet of things” på Wikipedia.

  En artikel som kan vara intressant att läsa i sambandet. Jag återger den i textformat (inte som länk för då hamnar kommentaren i moderation).

  Den är från Augisti 2015 hos ”Observer” och innehåller interviewer med Stephen Hawking, Elon Musk och Bill Gates angående artificial intelligence. (Om du söker på det hittar du den lätt.)

  Kort citat: ”‘Success in creating AI would be the biggest event in human history,’ wrote Stephen Hawking in an op-ed, which appeared in The Independent in 2014. ‘Unfortunately, it might also be the last, unless we learn how to avoid the risks.'”

  Personligen tror jag alltså att icke fungerande AI är den mer realistiska risken.

  /Kjell

 • AllvarligtTalat

  Jag håller med din analys av att mikrochips och datorer kommer att användas som ett kontrollverktyg för att avgöra vem som gör vad. Den som inte går med på att ansluta sig får räkna med förföljelse, lidande och död.
  Jag tror att det bara är Gud kan rädda oss som väljer att stå utanför men jag är inte säker på att det betyder att vi kommer att överleva det.
  Om man läser vidare i slutet på kap 13 så står det att det kommer att tvinga folk att ta märket. Då vet jag inte vad som händer för om man t.ex. är fänglsad för att man vägrar anpassa sig så har man nog inte mycket att säga till om i frågan utan de kommer helt sonika installera chippet vare sig man vill eller inte. Vilket i sin tur betyder att man enligt bibeln är evigt förlorad.

  Det är svår text och svåra frågor som dyker upp i Uppenbarelseboken.

  Sedan undrar jag vilken information du menar att vi skapar utan att använda redan befintlig information?
  För mig är det klart att innovationer växt fram genom att individer funderat länge på ett problem och plötsligt ser en lösning. Vanligtvis efter långa funderingar eller genom olika typer av experiment.

  Jag tror inte att det kommer att vara en AI som är vilddjurets bild (men vet inte). Citatet nedan är från NKJV (engelska):
  Rev 13:11-15 : ”11 Then I saw another beast coming up out of the earth, and he had two horns like a lamb and spoke like a dragon.
  12 And he exercises all the authority of the first beast in his presence, and causes the earth and those who dwell in it to worship the first beast, whose deadly wound was healed.
  13 He performs great signs, so that he even makes fire come down from heaven on the earth in the sight of men.
  14 And he deceives those who dwell on the earth by those signs which he was granted to do in the sight of the beast, telling those who dwell on the earth to make an image to the beast who was wounded by the sword and lived.
  15 He was granted power to give breath to the image of the beast, that the image of the beast should both speak and cause as many as would not worship the image of the beast to be killed.”

  Notera att folket ”those who dwell on the earth” gjorde bilden men det var inte folket som gav det liv utan vilddjuret. Jämför gärna vers 15 med skapelseberättelsen då Gud andades liv i Adam.
  Därför tror jag att bilden är ett sataniskt försök att imitera Gud (skapandet av människan) genom att låta människor tillverka avbilden men sedan själv andas liv i den.

  Den symbolik jag hört förklaras på ett relativt logiskt sätt är att havet symboliserar världens folk medan jorden symboliserar kyrkan.
  Så kanske är vilddjuret från havet i så fall världsledaren (antikrist) medan vilddjuret från jorden är en religiös ledare eller organisation.

 • Pingback: Ett glatt budskap om clownskräcken | Blickens Äventyr()

 • Janne Olofsson

  Allvarligt talat,

  Drog inga slutsatser om märkets natur, annat än några saker Bibeln säger om det. Stämplas som djur. Som Nebuchadnezzar blev i sju år.

  Att länka till Svt och foliehattar tror inte jag ger mycket. Bra att kunna något om ockultism om man ska föra resonemang om vad som egentligen är den obibliska religionen dessa andliga fenomen kommer ifrån – läsning av Genesis 3-6 och vidare. Branham var inne i ockulta sfären vad jag förstår. Gvd

 • Jag förstår ditt resonemang angånde ”bilden som görs av människorna”. Men jag är inte lika säker på att ”bilden” skall uppfattas i singularis, för den skall ju döda dem som inte tillber vilddjuret.

  Om det bara handlar om en enda bild, eller staty, eller robot, så kan det bara handla om en mycket liten del av ”those who dwell on the earth”, jordens invånare.

  Kanske kan man jämföra med Apg. 19:23-40 där det handlar om silversmeder som tillverka Artemistempel. Och kanske kan man jämföra med katolikernas mångfaldiga mariastatyer som tillbes (enligt katolikerna ”vördas”).

  Framtiden får utvisa, men jag tolkar det nog så att ”bilden” finns på många strategiskt valda platser på jorden.

  Du skrev: ”Sedan undrar jag vilken information du menar att vi skapar utan att använda redan befintlig information?”

  Jag skrev: ”Datorer kan inte skapa ny relevant information”.

  Alltså inte ens med tillgång till redan befintlig information, vilket människor kan. Vi är ju formade ”after God’s likeness” (1 Mos. 1:26) och det tror jag innefattar även kreativitet. Datorer har ingen kreativitet. Det enda de skulle kunna göra är att producera slumpmässiga resultat, men aldrig kunna välja ut ett nyttigt slumpmässigt resultat från massan av resultat.

  /Kjell

 • Daniel, det fastnar ju nu i moderatio eftersom jag skickar dej en länk.

  https://www.youtube.com/watch?v=ce1SfUx0nwM

  Jämför nu detta med innehållet i t.ex. den döende CIA agentens vittnesbörd.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Fixat. Sorry. Har inte hunnit leta rätt på hur man släpper in åtminstone en länk….

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Mest troligt (om intervjun vore äkta) är att det rör sig om fallna änglar. Anledning? Svaren sätter sig upp mot Guds Ord i nästan alla avseenden, glr narr av hela Gudskonceptet, styrker evolution, etc. Det blir i så fall en massiv våg av förförelse om dessa varelser skulle börja dyka upp i våra tv soffor…

 • Torbjörn Göransson

  Några har nämnt om det s.k. vilddjurets märke, vilket enigt Upp. 13 är en ”människas” tal (666) eller som det också kan översättas ”mänsklighetens” tal. Talet 666 förekommer i Bibeln bara ytterligare en gång. Detta i samband med Salomo (hans årsinkomst var 666 talenter guld), vilken avföll från Gud, började tillbe avgudar och ledde folket bort från Gud. Talet 6 var för övrigt basen för talsystemet i Babylon, som var emot den ende sanne Guden och förföljde hans folk. Av betydelse kan även vara och det i NT finns uppgift om att Rom kallades för Babylon.

  I Upp. 13 nämns om en ohelig treenighet, draken och de två vilddjuren. Dessa tillsammans utgör vid tidens slut det politiska och religiösa system som kallas Babylon, vilket kommer att vara i opposition till Gud och hans trogna. De tre på varandra följande 6-orna kan syfta på detta system.

  Av intresse är även att direkt efter uppgiften om talet 666 beskrivs i Upp. 14:1 de 144 000 som har Lammets namn och Faderns namn skrivna på sina pannor. De 144 000, vilka följer Lammet vart det går och har två namn på sina pannor, är en symbol för Guds trogna vid tidens slut. Allt detta är en uppenbarligen andlig verklighet. Det är därför rimligt att se de som tillber eller lyder den sataniska treenigheten och har dess namn eller dess namns tal på sina pannor eller i sina sinnen också är en andlig verklighet.

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Janne Olofsson

  Visst Torbjörn!

  The Number of the beast 666

  Nebuchadnezzars torn, med bilden som man skulle knäfalla inför var 66 och 6 kubits. Såg också att på 6:e dagen skapade Gud djur, kräldjur (orm mm) och människan. Att dyrka det djuriska i människan som gud, följa, beundra och knäfalla (för den siste) dj-inkarnerade laglöse härskaren/imperiet är innehållet i AK religionen.

  På 3:e dagen (jmfr med 6:e dagen)

  Jesus uppstod på tredje dagen, som förstfrukten från de döda (dag 3 i skapelsen då gräs och gröda skapades). På the Feast f the 1st Fruits.

  AK och människan som gud/djur-religionen är 666 (från den 6:e dagen), och det är numret som stämplas i panna och i hand, som ett djur. Djuret som gud, och människan som gud, är grunden för mysteriet babylon/ockultism.

  De trogna ska också vara märkta på hand och panna, precis som du säger.

  (Bara några refl., har inga invändningar mot din kommentar!)

 • Torbjörn Göransson

  Panna och hand tror jag med ledning av 5 Mos. 6:6-8 och 11:18 skall tolkas symboliskt som sinne respektive handling. Det vore ju märkligt om människor skulle gå omkring med ett stämplat märke i pannan, vare sig det är 666 eller Lammets och Guds namn.

 • AllvarligtTalat

  På vilket sätt skulle man då inte kunna köpa och sälja varor/tjänster utan märket om det endast skall tolkas symboliskt?
  Om jag t.ex. handlar på ICA i framtiden så lär de ju knappast fråga mig om jag har en symbolisk anknytning eller handlar på ett symboliskt enhetligt sätt utan det lär vara ett märke (chip under huden) eller något snarlikt som de bara skannar av.

  Har du inte chippet kan du inte handla (eller sälja).

 • Torbjörn Göransson

  Köpa och sälja kan tolkas antingen bokstavligt eller symboliskt och med tanke på den omfattande symboliken i Uppenbarelseboken tror jag att det senare gäller. I Upp. 18:3 nämns om att jordens köpmän har blivit rika på att tillhandahålla allt som det korrupta Babylons erbjuder. För de troende kan det därmed röra sig om social isolering och andra svårigheter när hela världen ”köper” det Babylon erbjuder av falska läror mm. Ingen kan dock med säkerhet uttala sig om vad som avses med märket och den lever får se.

 • Janne Olofsson

  Precis.

  Vi har snart märket synligt på oss (permanent), och det går inte att röra sig utanför dess räckvidd.

  Att det är ”symboliska varor” man säljer i ett kontantlös samhälle tror inte jag.

  Avgudadyrkan, det är religiöst och kommer i många varianter. Upp 18 är religiöst krims krams, lyx, som den prostituerade kyrkan säljer (nåd att betala för), istället för tro på Herren.

  En alltför symbolisk tolkning av Upp-boken ger RKK utrymme att passera under radarn. Boken är full av realiteter – inte saga.

 • AllvarligtTalat

  Så låt mig ställa dig en fråga.
  Om de nu skulle komma med ett chip som man monterar in under huden så har du egentligen inga problem att installera det eftersom boken är av symbolisk karaktär och det kommer inte dyka upp något konkret man behöver ta ställning inför?

  Personligen tror jag att det blir en mycket svår test för alla som vill vara rättfärdiga. Jag tror att det kommer finnas ”kristna” präster/pastorer och ledare som kommer själva ta märket och sedan proklamera ut ”kolla, jag har tagit det och jag är kvar” eller ”tror ni verkligen på de där gamla historierna” etc etc.

  Jag kommer inte att ta något märke och jag tror att det kommer att vara ytterst konkret. Den som tar märket går för evigt förlorad utan någon möjlighet för försoning.

 • Torbjörn Göransson

  Eftersom tillbedjan av vilddjurets bild (Upp. 13:15) eller skaparen av himmel och jord (Upp. 14:7) är de två valen vid tidens slut kan det vara så enkelt att det som skiljer är vilken dag som de två grupperna väljer för sin tillbedjan. Redan nu förekommer ju två val, Herrens sabbat, dvs, lördag eller den dag som katolska kyrkan har hittat på, dvs. söndag.

  Vad gäller de som ställer sig på vilddjurets sida respektive de som är trogna Lammet och Gud tror jag att det inte är så stor skillnad. Det är därför viktigt att vi följer Lammet och lyder honom i allt och inte låter oss bli bedragna att acceptera något som mänskligt sett inte har så stor betydelse.

 • AllvarligtTalat

  Jag tror absolut inte vilddjurets märke har att göra med huruvida man är sjundedagsadventist eller inte. Jag hedrar Gud varje dag, inte specifik bara en dag.

 • Torbjörn Göransson

  Jag tror att för närvarande är det endast Gud som helt säkert vet vad som är vilddjurets märke och vad som inte är det. Vidare tror jag att Gud kommer att uppenbara vad som är sanningen om märket, och uppenbarligen har det att göra med lojalitet. Därefter är det upp till var och en att välja vems sida man vill ställa sig på, dvs. vem man vill lyda.

 • josef

  Du har resonerat väl, men jag tror att du missar en lätt poäng som går att utläsa från bibeln. Och det är Jesu betydelse. Så länge som erkänner Jesus som Herre, kan du inte ta märket. Jesus är skyddet, lösningen och förlossningen.

  Att ta märket innebär kommer alltså på ett eller annat sätt innebära att man avsäger Jesu vinst på korset.

 • Torbjörn Göransson

  Du missar att jag inledningsvis nämnde om de symboliska 144 000. Dessa har enligt Upp. 7:7 Guds sigill, vilket innebär att de har Jesus som herre och är under hans beskydd inför tidsålderns slut. Dessa är desamma som den stora skara enligt samma kapitel som är klädda i vita kläder, dvs. har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

  Det går ju inte i detta sammanhang skriva allt som är av vikt. Den som känner sin Bibeln bör kunna inse vad som gäller även om det inte alltid poängteras.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Christer på Apg29 ger ett bidrag på egen blogg. Han motsätter sig tolkningen i 1 Mos 6 att änglar/fallna änglar kan producera mänsklig avkomma. Gäller följande stycke ur Bibel2000: Jättarna
  ​ När människorna nu började bli talrika på jorden och döttrar föddes åt dem, såg gudaväsendena att människornas döttrar var vackra, och dem de tyckte bäst om tog de till hustrur. Då sade Herren: ”Min livsande skall inte bli kvar i människan för alltid — hon är dock av kött. Hennes livstid skall vara 120 år.” På den tiden — och även senare — när gudaväsendena låg med människornas döttrar och fick barn med dem, fanns det jättar på jorden. Detta var urtidens hjältar, och deras rykte var stort.

  Änglar kan inte göra dig med med barn
  http://www.apg29.nu/index.php?artid=26801

 • Kristian

  Vill man ha mer kött på benen (eller snurra till det än mer), så kan man med fördel kolla vad Bill Schnoebelen har att säga om UFOn i relation till biblen. 🙂

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Superteleskopet ska hitta aliens i rymden
  Har kostat 1,5 miljarder att tillverka
  Kineserna har byggt det största radioteleskopet som världen någonsin har skådat.
  Nu ska det hjälpa stjärnfysikern Stephen Hawking att leta efter liv – på andra planeter:
  – Teleskopet kan hitta extremt avlägsna platser, säger Wu Xiangping på Kinesiska Astronomisällskapet.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23806917.ab?teaser=true

 • Jonas Rosendahl

  Det där är leksaker 😉 Kolla in James Webb teleskopet istället som kostar ca 8 miljarder dollar att bygga. Teleskopet ska upp i rymden under 2018 och är komplement till Hubble teleskopet.
  James Webb teleskopet förmodas kunna se de allra första galaxerna och de första stjärnorna. (samt kolla efter liv)
  I vår livsstid kanske vi får en bokstavlig uppfyllelse av Romarbrevet 1:20 🙂 ” Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper……..”

 • Larsnas Kristensson

  ”….Teorin säger att Eva inte åt ett äpple utan hade sex med Satan och att
  Kain var ett resultat av detta och människan föll p.g.a. sexuell synd.”

  Att Eva hade sex är ju en av Frimureriets doktriner.
  Hiram som byggde Salomons tempel var av Kains ätt.

  Dr Mike Lake menar för övrigt att det INTE var Eva som syndade först. Det gjorde Adam som inte bevakade Eden. Han brast i ”orden” att ha kontroll. Syndade alltså.

 • Larsnas Kristensson

  Javisst gör du det.
  Alla har sin fria vilja att välja sida. I slut uppgörelsen är valet av vilodag avgörande om man kommer att klassas som avfälling eller inte.
  Under de 10 dagar fram till försoningsdagen är sista chansen.

  Det är ytterst få som blir godkända.

  ”.. få som hittar den..” (vägen)

 • Larsnas Kristensson

  Jag anar att inga presidenter har vetat eller kommer att få veta under sina tjänsteår vad som sker på denna bas 51.

 • Mattias

  Varför misstänker jag att Lars Wärn har bytt namn ??

 • Larsnas Kristensson

  Ja, förklara din misstänksamhet!

 • Mattias

  Ditt nya namn börjar på Lars och det är bara du som kommenterar årsgamla inlägg.
  Daniel hade synpunkter på dina kommentarer här nyligen.
  Så…du kan lugnt återgå till ditt vanliga namn för du är avslöjad 🙂

 • Larsnas Kristensson

  Be admin kolla IP!

 • Mattias

  Man kan använda olika IP ….:-)

 • Larsnas Kristensson

  suck….

 • Lars Wärn

  Om jag är Larsnes Kristensen? Svar nej.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?