Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Obama har väckt den ryska björnen – Europa i en fälla

4

I det stadiga mediebruset av oväsentligheter trillar en och annan rubrik ner vi borde stanna upp vid. Som när SVD rapporterar att Ryssland är redo för ett nytt storkrig eller USA’s ständiga demonisering av Putin, sista åren. Europa har i omgångar låtit sig luras av den amerikanska krigsmaskinens propaganda, som alltid föregår nya kostsamma och ofta onödiga krig. Att bli lurad en eller två gånger är en sak. Men att göra det till en vana är ej försvarbart.

Vi köpte först lögnerna om Saddams ’massförstörelsevapen’. Sedan nödvändigheten att stödja ’demokratiprocessen’ i Libyen. På samma vis gick vi på demoniseringen av Assad i Syrien. Listan kan göras hur lång som helst. Tyvärr är snart det enda vi lärt oss av historien, att vi inget lärt av historien.

För den som är intresserad av att göra det (lära sig något av historien) rekommenderar jag prisbelönte Oliver Stones dokumentärserie om USA’s historia. Den ger en naken, allvarlig och skrämmande skildring av de egentliga intressena bakom större delen av vår tids krig, runt om i världen. I en av episoderna berättar en pensionerad general hur han de facto varit en legosoldat för Wall Street under hela sin karriär. Han summerar sin karriär med att han i nästan samtliga krig försvarat USA’s ekonomiska intressen. Generalen var aktiv under både första och andra världskriget, Koreakriget och ockupationen av Filippinerna.

Vad har då hänt sedan detta vittne gått i pension (och avlidit får vi förmoda)?  Inte mycket. Sönderbombningen av Mellanöstern kan i stort härledas till ekonomiska intressen. Saddam Hussein bytte ut petrodollarn (handel av olja i dollar som världsvaluta) och gick över natt från en handelspartner till USA, till fiende nr 1. Libyens Gaddafi, samma sak. Han var mitt uppe i att tillsammans med andra afrikanska länder etablera en egen valuta, när USA plötsligt fick bråttom att destabilisera landet och mörda dess president. Assad har en liknande berättelse, inklusive en långt framskriden plan att bygga en gasledning med Putin, ej sanktionerad av Wall Streets intressegrupper.

Allt är så förutsägbart – och ändå tycks kritiska röster ha tystnat runt om i världen. Rotschildprojektet EU och USA leds numera bakom kulisserna via slutna möten, vars samtalsämnen och slutsatser inte offentliggörs. Nej det handlar inte längre om några konspirationsteorier, utan sker sedan ett antal år sedan för öppen ridå. Nästan alla blivande och sittande presidenter och statsministrar runt om i Europa bjuds in till dessa slutna möten. Sammankomster som egentligen borde vara lagvidriga då enligt flera läckor nationell säkerhet diskuteras och information utbytes som egentligen borde vara begränsade till statschefer. Ändå fortgår de. Palme, Bildt, Löfven och Reinfeldt. Alla har deltagit och ytterligare några.

Vad har allt detta att göra med Rysslands mobilisering i Mellanöstern? Jo, historien upprepar sig, framför våra ögon. Majoriteten av Europa sover. Regelbundna rapporter, bilder och annan form av propaganda agerar sömnpiller via nya generationens lata journalister, som för länge sedan slutat gräva själva. Copy-och-paste-journalistik från Ap och CNN vaggar in befolkningen runt om i Europa att USA är den ’goda kraften’ som står mot ’galne Putin’.

Tänk om omvärldsanalysen som kablas ut via USA inte stämmer? Ligger det något i Oliver Stones nakna USA-dokumentär?. I så fall är det inte alls omöjligt att världen slungas in i en eskalerande konflikt som inte skådats sedan andra världskriget när stormakterna drabbar samman i Syrien.

Blotta tanken på detta borde generera massprotester och uttalanden från statschefer runt om i Europa. Men, istället ser vi nu i praktiken hur EU agerar marionettdocka till den amerikanska krigsmakten och ekonomiska intressen.

Det enda som står emellan att krossa Assad och rasera ytterligare en stark ledare i Mellanöstern är Ryssland. Det är genant för Obama. Genant för USA. 

Ur ett bibliskt perspektiv går stolthet före fall. Det är nu just ren och skär stolthet som driver den amerikanska krigsmakten.

obama-war-russia4

(Bild: Bloggpost från april 2016)

Vad händer kommande månader? Märk mina ord: Propagandan kommer tillta. Samma källor som informerade oss om Saddams icke-existerande massförstörelsevapen, kommer fortsätta att berätta om vilka fruktansvärda krigsförbrytelser Syrien, Ryssland och andra allierade begått. Europas känslor kommer i svallning och våra så kallade ledare kommer att höja tonen. Innan något motstånd hinner få momentum eskaleras konflikten i Mellanöstern. Priset för EU’s naivitet och korkade beslut blir en dyr historia.  Ekonomiskt, socialt och politiskt. Drabbar USA och Ryssland samman med Syrien som proxy kan vi räkna med att ytterligare tusentals får betala med sina liv och ytterligare miljontals människor kommer på flykt. Denna gång med åtstramade gränser i de flesta Europeiska länder, inklusive Sverige.

Så totalt onödigt och något varenda ledare i EU borde fördöma.

Ändå så förutsägbart.

Så vad har vi då lärt oss av historien? – Som sagt, att vi inget lärt av historien.

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Intresserad av den egentliga anledningen Obamaadministrationen hatar Putin? Läs mer här:

Jacob Rothschild Says Putin “A Traitor To The New World Order”

PUTIN UTFÄRDAR INTERNATIONELL ARRESTERINGSORDER PÅ ROTHSCHILD OCH SOROS. GÖR DET SOM VÄST TYSTAT I DECENNIER

Obama Requests Military Support for Possible War Against Russia

ryska_bjornen

(Skärmdump etc.se)

=>

Ämne: NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?