Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Obama har väckt den ryska björnen – Europa i en fälla

4

I det stadiga mediebruset av oväsentligheter trillar en och annan rubrik ner vi borde stanna upp vid. Som när SVD rapporterar att Ryssland är redo för ett nytt storkrig eller USA’s ständiga demonisering av Putin, sista åren. Europa har i omgångar låtit sig luras av den amerikanska krigsmaskinens propaganda, som alltid föregår nya kostsamma och ofta onödiga krig. Att bli lurad en eller två gånger är en sak. Men att göra det till en vana är ej försvarbart.

Vi köpte först lögnerna om Saddams ‘massförstörelsevapen’. Sedan nödvändigheten att stödja ‘demokratiprocessen’ i Libyen. På samma vis gick vi på demoniseringen av Assad i Syrien. Listan kan göras hur lång som helst. Tyvärr är snart det enda vi lärt oss av historien, att vi inget lärt av historien.

För den som är intresserad av att göra det (lära sig något av historien) rekommenderar jag prisbelönte Oliver Stones dokumentärserie om USA’s historia. Den ger en naken, allvarlig och skrämmande skildring av de egentliga intressena bakom större delen av vår tids krig, runt om i världen. I en av episoderna berättar en pensionerad general hur han de facto varit en legosoldat för Wall Street under hela sin karriär. Han summerar sin karriär med att han i nästan samtliga krig försvarat USA’s ekonomiska intressen. Generalen var aktiv under både första och andra världskriget, Koreakriget och ockupationen av Filippinerna.

Vad har då hänt sedan detta vittne gått i pension (och avlidit får vi förmoda)?  Inte mycket. Sönderbombningen av Mellanöstern kan i stort härledas till ekonomiska intressen. Saddam Hussein bytte ut petrodollarn (handel av olja i dollar som världsvaluta) och gick över natt från en handelspartner till USA, till fiende nr 1. Libyens Gaddafi, samma sak. Han var mitt uppe i att tillsammans med andra afrikanska länder etablera en egen valuta, när USA plötsligt fick bråttom att destabilisera landet och mörda dess president. Assad har en liknande berättelse, inklusive en långt framskriden plan att bygga en gasledning med Putin, ej sanktionerad av Wall Streets intressegrupper.

Allt är så förutsägbart – och ändå tycks kritiska röster ha tystnat runt om i världen. Rotschildprojektet EU och USA leds numera bakom kulisserna via slutna möten, vars samtalsämnen och slutsatser inte offentliggörs. Nej det handlar inte längre om några konspirationsteorier, utan sker sedan ett antal år sedan för öppen ridå. Nästan alla blivande och sittande presidenter och statsministrar runt om i Europa bjuds in till dessa slutna möten. Sammankomster som egentligen borde vara lagvidriga då enligt flera läckor nationell säkerhet diskuteras och information utbytes som egentligen borde vara begränsade till statschefer. Ändå fortgår de. Palme, Bildt, Löfven och Reinfeldt. Alla har deltagit och ytterligare några.

Vad har allt detta att göra med Rysslands mobilisering i Mellanöstern? Jo, historien upprepar sig, framför våra ögon. Majoriteten av Europa sover. Regelbundna rapporter, bilder och annan form av propaganda agerar sömnpiller via nya generationens lata journalister, som för länge sedan slutat gräva själva. Copy-och-paste-journalistik från Ap och CNN vaggar in befolkningen runt om i Europa att USA är den ‘goda kraften’ som står mot ‘galne Putin’.

Tänk om omvärldsanalysen som kablas ut via USA inte stämmer? Ligger det något i Oliver Stones nakna USA-dokumentär?. I så fall är det inte alls omöjligt att världen slungas in i en eskalerande konflikt som inte skådats sedan andra världskriget när stormakterna drabbar samman i Syrien.

Blotta tanken på detta borde generera massprotester och uttalanden från statschefer runt om i Europa. Men, istället ser vi nu i praktiken hur EU agerar marionettdocka till den amerikanska krigsmakten och ekonomiska intressen.

Det enda som står emellan att krossa Assad och rasera ytterligare en stark ledare i Mellanöstern är Ryssland. Det är genant för Obama. Genant för USA. 

Ur ett bibliskt perspektiv går stolthet före fall. Det är nu just ren och skär stolthet som driver den amerikanska krigsmakten.

obama-war-russia4

(Bild: Bloggpost från april 2016)

Vad händer kommande månader? Märk mina ord: Propagandan kommer tillta. Samma källor som informerade oss om Saddams icke-existerande massförstörelsevapen, kommer fortsätta att berätta om vilka fruktansvärda krigsförbrytelser Syrien, Ryssland och andra allierade begått. Europas känslor kommer i svallning och våra så kallade ledare kommer att höja tonen. Innan något motstånd hinner få momentum eskaleras konflikten i Mellanöstern. Priset för EU’s naivitet och korkade beslut blir en dyr historia.  Ekonomiskt, socialt och politiskt. Drabbar USA och Ryssland samman med Syrien som proxy kan vi räkna med att ytterligare tusentals får betala med sina liv och ytterligare miljontals människor kommer på flykt. Denna gång med åtstramade gränser i de flesta Europeiska länder, inklusive Sverige.

Så totalt onödigt och något varenda ledare i EU borde fördöma.

Ändå så förutsägbart.

Så vad har vi då lärt oss av historien? – Som sagt, att vi inget lärt av historien.

Daniel ‘My Two Cents’ F orslund

Intresserad av den egentliga anledningen Obamaadministrationen hatar Putin? Läs mer här:

Jacob Rothschild Says Putin “A Traitor To The New World Order”

PUTIN UTFÄRDAR INTERNATIONELL ARRESTERINGSORDER PÅ ROTHSCHILD OCH SOROS. GÖR DET SOM VÄST TYSTAT I DECENNIER

Obama Requests Military Support for Possible War Against Russia

ryska_bjornen

(Skärmdump etc.se)

=>

Ämne: NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , ,

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Medan USA och Europa blundar för hur det internationella banksystemet fungerar, skuldsätter, plundrar, förstör friheter genom defekta handelsavtal som TTIP och förslavar nationer och folk, går Ryssland med Putin i spetsen till attack på NWO- och finanstoppens Illuminati-agenda.

  Vladimir Putin har full kontroll över Ryssland som president. Han vill bygga en stark rysk kristen nation. I en TV-sänt jultal den 7 januari 2008 meddelade Putin

  – ”Den ryska ortodoxa kyrkan bidrar till att främja moraliska värderingar i samhället. Man bör inte helt dra en linje mellan kulturen och kyrkan. Naturligtvis gör lagen i vårt land att kyrkan är skild från staten. Men i vårt folks historia och i den ryska själen är vi alla tillsammans. Det har alltid varit så och kommer alltid att vara.”

  Ryssland blev en kristen nation 988.

  Ryssland kommer att få USA reflektera över vad Rothschild gör med sitt eget land.

  Så när vi ser protester mot Vladimir bör vi ha i åtanke att The Rothschilds försöker kontrollera Ryssland igen.

  Det har skett tidigare under 1800- och 1900-tal. ( http://www.oikonomia.info/?p=38511 )

 • AllvarligtTalat

  Jag tror att en konflikt är det som krävs för att undergräva USA, Rysslands och Kinas maktställningar i största allmänhet och inom FN och man stryker då vetorätterna med motivationen att det krävs för att skapa ordning. Då kommer en ledare som tar över och ställer allt till rätta med en falsk fred. Kanske är det det som menas med hornet som växer ur tre andra horn i Daniel 7:8.

 • WO

  Oliver Stone, en känd hel eller halvkommunist, såg ett par avsnitt av hans serie. Viist är mycket orornade, men allt kanske man inte ska svälja rakt av,,,??

  Och Putin som försvarare av kristen tro, va? Vill minnas att ortodoxa kyrkan i Ryssland ofta varit mkt svår mot andra kristna, tex baptister och pingsvänner…

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Det är skillnad på kommunist och kommunist. Soros är också kommunist med globalistisk ytterhölje. Oliver Stone är väl medveten om korruptionen i USA och har fått utstå stor förföljelse för denna dokumentär. Titta först, innan du dömer 😉

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Någon på youtube menar att vi analkas de två konungarnas krig i Daniels bok baserat på att kungen i söder som nämns skulle vara Obama (många menar att han är född i Kenya). Det kräver i så fall att han inleder kriget innan nyår och kanske även flyttar fram valet och inför Marshall Law. Lite väl far out för mig, men värt att nämna som kuriosa

 • Torbjörn Göransson

  Enligt Dan. 7:8 stöter det lilla hornet bort tre av de tio hornen. I KJV står det ”plucked up by the roots,” dvs. uppryckta med rötterna. Detta innebär att det lilla hornet inte kan växa upp från dessa tre, men, som det står, växa upp bland de tio återstående, dvs. i väst- Europa. Det finns en enighet bland många bibeltolkare att det lilla hornet i Daniels bok är detsamma som vilddjuret i Upp. 13:1, dvs. antikrist.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  P.s. Trodde det framgick att min första kommentar endast är ett citat….

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Hans P Lindblad

  Det kan vara så att det mesta av det du skriver är sant.

  Men jag misstänker att du ställer dig på andra sidan vägen, i diket, för att försöka dra upp de sovande i USA-diket upp på vägen?

  Men sanningen kan vara falsk om man utelämnar andra fakta, då haltar sanningen.

  Jag är precis lika kritisk till USA som du är, och ja, det är säkert väldigt mycket ”Business as USual”.

  Men …

  Är Putin kristen? Det är väldokumenterat att kritiker till Putin får sitta i fängelse, som bäst, eller plikta med livet genom rena avrättningar på öppen gata.

  Putin behöver ortodoxa kyrkans makt, jag tror inte det är mer än så.

  Jag har själv varit i östra Ukraina och sett vilket lidande ryssarna ställt till med.

  Putin har gigantiska egendomar där han lever som tsar.

  Men …

  Europa sover i sina bekväma TV-fåtöljer. Västvärlden är slavar i sitt ”välstånd”, vi offrar vad som helst för vår bekvämlighet.

  Vi skördar väl vad vi sår …

  Om man försöker tala om världens tillstånd, vilket faktiskt var väldigt vanligt för trettio, fyrtio år sedan, så möts man av tystnad: Sabotera inte festen!

 • AllvarligtTalat

  Precis vad jag menade.
  Slutresultatet kan mycket väl bli att alla dessa tre nationer går under alternativt försvagas till oigenkännlighet och så kommer då en ny ledare (antikrist). Dvs hornet som växer fram ur de tre. Eller de tre rycks upp med rötterna inför (det lilla) hornet.
  Men det kan också vara en förlängning av ”rykten om krig” från t.ex. Matt 24.
  Vi får väl se.

 • AllvarligtTalat

  Glöm inte att Kina inte är särskilt road av USA’s synpunkter och/eller aktiviteter kring Korea/Japan. Kina och Ryssland tror jag har förhållandevis neutral hållning mellan varandra men jag skulle inte bli förvånad om alla tre nationer blir indragna i en upptrappning.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Sanningen ligger ofta i spänningsfältet mellan två starka sidor i en konflikt. Eller som jänkarna brukar säga – it takes two to tango. Nu och då kan det givetvis vara ensidiga konflikter från början.

  Vad gäller Putins (eller Obamas för den delen) kristna bekännelse ämnar jag inte döma. Däremot vet vi att var och en kommer att dömas utifrån sina gärningar. Konflikten i Ukraina är lite mer komplex än vad jag trott från början. Det är mycket vi inte vet och känner till bakom kulisserna. Prickskyttarna vid oroligheterna i Kiev togs aldrig fast. Vi vet inte vilken nationalitet de var. I östra Ukraina var stora amerikanska bolag påväg in i hög takt (hinner inte gå in på detaljer nu) och därmed fanns de gamla vanliga amerikanska ek intressena med i bilden.

  ‘Pro-ryska’ legosoldater i östra Ukraina vet vi inte vem som betalar i nuläget. Gerillakrig kostar pengar. Det finns de som har att tjäna på att förstöra relationen mellan dessa grannar i öst. Vi kan anta att det är Ryssland som ligger bakom alla legosoldater, men vi vet inte. Det är mycket vi inte vet, men som tillskrivs Putin slentrianmässigt av västvärlden.

  Allt förefallit ha börjat genom dragkampen som uppstod mellan handelsavtal med Ryssland eller handelsavtal med EU. EU har således sin beskärda del i det hela. Som vanligt handlar det åtminstone delvis om ekonomiska intressen. (Superskurken Viktor Janukovytj går inte att förbise givetvis)

  Men, som sagt – sanningen finner vi mitt emellan i dessa tider av propaganda från alla håll. Dock sällan i ändera dike…

 • Janne Olofsson

  Politburo-kapitalism (PK)

  Vad jag förstår ironiserade ryska befolkningen över Pravda och Politburo-propagandan på sin tid. Det fanns ingen chans att kunna ta vad som skrevs på allvar. man fick läsa upp och ned och bak och fram för att ta reda på vad som egentligen hänt. Tyvärr är det samma visa för oss i väst i media efter 9/11. Det finns ingen möjlighet för oss att se klara sammanhang i politiken och i krigen om man tror PK-styrd media och läser rubriker. Det är inte så konstigt vad som pågår i konflikterna i Syrien mfl länder. Det är det gamla vanliga.

  men att väst/globalisterna stöder Sunni-terrorn/ISIS indirekt/direkt och att folkförflyttningar (flyktingkrisen) pågår i gränsområdena av Europaunionen, precis som i USSR, är en svår nöt för svenskar att knäcka. EU har Romarrikets gränser och drömmar. Romarna ägde Levanten och vill det än i dag. Syrien med i EU 2025? Jerusalem tillhör inte judarna…säger UNESCO.

  Ryssarna verkar göra vad de säger i Syrien, till skillnad från USA.Turkiet är en faktor för snabbt uppblossande krig och kris med NATO backning.

  Icke PK

  Israel är snart 70 år 2018. Och reformationen tog slut 2017, som det sägs av PK-orienterade kristna.

  Domen börjar med Guds folk. Och snart är det resten i en enda enig gryta. Vi måste be för folks frälsning!

  En stor Politburokram till er alla!

 • Anders Kämpe
 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för tips

 • MyTwoCents – aletheia.se

  USA skulle helt klart behöva sluta leka världspolis och ta hand om sina egna några år. De är direkt ansvariga för flyktingkrisen i EU…

 • Janne Olofsson

  Vad är PK Svar på denna fråga: Kampen mot terrorismen leder till mer terror, och kampen mot drogerna leder till mer droger (drogliberalisering). Logiskt borde svaret vara i samma linje: Kampen mot Putin leder till mer Putin. Om man nu ville vad man säger. men så enkelt är det inte. I mitten finns harmonin. Lite terror i väst och lite väst i öst. lite kommunism i väst och lite kapitalism i öst. Lite fred i lite krig, mycket fred i mycket krig…?

  Svar: Det finns inget svar.

  Få försvarar Putin men många försvarar våra ärliga och demokratiskt tillsatta ledare. Är inte allt en enda rödgrön röra? Haha! Exit JO

 • Birger Claessons profetiska budskap och som även kom ut i bokform. Dom över Sverige, känns på nåt sätt som att den skulle behöva komma ut i nyupplaga.

 • Ulrika

  Hej Tony!

  Har läst Claessons bok ”Dom över Sverige” med varierat intryck. Första gången jag läste den trodde jag nog mycket på innehållet. Jag har alltid varit en person som utgår ifrån att människor talar sanning. Med tiden har jag tagit fram den då och då och bilden av innehållet har förändrats.

  För en tid sedan hade jag en tanke om att skriva en bloggpost om boken för att visa på dess falska innehåll. Just nu har jag inte koll på vart jag lagt mitt exemplar men jag har kvar anteckningarna från utkastet till den tilltänkta bloggposten och kan då dela ett par saker därifrån.

  1. Claesson hör en röst som säger: ”Om du är villig att följa mig i alla stycken så skall ingen av din familj stå utanför och din familj skall jag taga hand om.”

  Fråga: Är Guds omsorg och beskydd villkorad med tjänande?

  2. Senare hör Claesson alternativt en broder som meddelar Claesson följande:”men du (Claesson) är kvar i nåden, därför att du har velat tjäna mig”

  Fråga: Är Guds nåd villkorad med tjänande?

  Vi vet alla svaren och därmed kan vi släppa boken för all framtid.

 • Tomas

  Detta var det dummaste jag har hört! Har du INTE läst Guds ord? Vad de säger är ju bara det som Bibeln ständigt proklamera, nämligen att vi skall vara trogna.

  Joh 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.”

  oh 15:4 Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv, utan endast om den förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det, om ni inte förblir i mig.

  Luk 6:46 Varför kallar ni mig ‘Herre, Herre’, när ni inte gör vad jag säger?

  Mat 7:21 Inte skall var och en som säger ‘Herre, Herre’ till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

  Joh 14:21 Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom.”

  Joh 14:23 Jesus svarade: ”Om någon älskar mig, håller han fast vid mitt ord, och min Fader skall älska honom, och vi skall komma till honom och ta vår boning hos honom.
  Joh 14:24 Den som inte älskar mig håller inte fast vid mina ord. Det ord som ni hör är inte mitt utan kommer från Fadern som har sänt mig.

  Joh 8:31 Jesus sade till de judar som hade satt tro till honom: ”Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar,

  Mat 25:3 De oförståndiga tog sina lampor men tog ingen olja med sig.
  Mat 25:4 De förståndiga tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor.

  Frälst blir man ALLENAST AV NÅD GENOM TRON PÅ JESUS.
  Dvs. INYMPAD I KRISTUS. Sedan gäller det för oss att FÖRBLIVA I NÅDEN och vara trogna Herren. Man kan falla av ifrån frälsningen.

  Rom 11:17 Men om nu några av grenarna hava brutits bort, och du, som är av ett vilt olivträd, har blivit inympad bland grenarna och med dem har fått delaktighet i det äkta olivträdets saftrika rot,
  Rom 11:18 så må du icke därför förhäva dig över grenarna. Nej, om du skulle vilja förhäva dig, så besinna att det icke är du som bär roten, utan att roten bär dig.
  Rom 11:19 Nu säger du kanhända: ”Det var för att jag skulle bliva inympad som en del grenar brötos bort.”
  Rom 11:20 Visserligen. För sin otros skull blevo de bortbrutna, och du får vara kvar genom din tro. Hav då inga högmodiga tankar, utan lev i fruktan.
  Rom 11:21 Ty har Gud icke skonat de naturliga grenarna, så skall han icke heller skona dig.
  Rom 11:22 Se alltså här Guds godhet och stränghet: Guds stränghet mot dem som föllo och hans godhet mot dig, om du nämligen håller dig fast vid hans godhet; annars bliver också du borthuggen.

  Vi måste alltså vara trogna Herren och leva i hans NÅD och TJÄNA HERREN, förbliva i Jesus Kristus. Annars blir vi annars också bortskurna som Israel blev.

  Ryssen är på väg hit och det dröjer INTE länge. Gör er redo på mycket mycket lidande och svårigheter. Sverige och Guds folk har vänt Herren ryggen och människorna skall trampa dem under sina fötter.

  Mat 5:13 I ären jordens salt; men om saltet mister sin sälta, varmed skall man då giva det sälta igen? Till intet annat duger det än till att kastas ut och trampas ned av människorna.

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Ulrika

  Hej,

  Vad menar rösten med ” i alla stycken”?

 • PatrickOelund

  I Lukas 12 står det, ”Till er, mina vänner, säger jag: Var inte rädda för dem som dödar kroppen men sedan inte kan göra något mer.” Varför fruktar vi människor?

  Tror vi på Bibeln? Det kommer inte att bli bättre i världen och detta gäller också Sverige. Men Jesus säger att vi inte behöver frukta människorna utan istället borde vi frukta Gud. Den som älskar Jesus håller hans bud. Den som älskar Gud lyder honom. I Missionsbefallningen står det att vi ska 1. Gå ut. 2. Göra alla folk till lärjungar. 3. Döpa dem 4. Lära dem att hålla allt vad Jesus har befallt. Då säger Jesus att han är med oss alla dagar intill tidens ände. Vad helst som händer så är Han med oss: om det är fred, krig, förföljelse så behöver vi inte frukta något eftersom Han är där vi är.

  I vårt land har vi varit skonade från krig och förföljelse men det kommer antagligen inte att fortsätta att vara så i all framtid (Matt 24-25).

  Vi borde be att Guds rike skall komma och Hans vilja ske i vårt land och i världen. Vad är Hans vilja? Att alla människor skall bli frälsta och komma till kunskap om sanningen. Pastor Yun berättar i sin bok att när de fick utstå förföljelse bad de inte Gud om att Han skulle ta bort förföljelsen men att ge dem starkare ryggar att kunna ta emot den. Detta är vad vi borde göra istället för att anklaga Putin, Obama, ISIS eller någon annan för att göra ont. Vi borde vara upptagna med att vinna världen för Kristus så att Han kan komma snart och hämta hem oss.

  Än en gång vill jag påminna oss att vi behöver inte frukta vem det än är.

 • Ulrika

  Hej Patrick,

  Rösten i ”Dom över Sverige säger:”men du (Claesson) är kvar i nåden, därför att du har velat tjäna mig”

  Rösten påstår alltså att Guds nåd skulle bero på viljan att tjäna/utföra en tjänst.

  När man läser Rom 3:23-24 är bilden en annan.

  ”För alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och utan att ha
  förtjänat det blir de rättfärdiga av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus
  Jesus,”

  Nåd får man när man syndat och egentligen förtjänar straff. Nåd är
  inte en belöning / lön för tjänande.

  Dom över Sverige tolkar Rom 3:23-24 ungefär så här:

  ”För Sverige har syndat och saknar härligheten från Gud, och genom Claessons förtjänst blir svenskarna rättfärdiga av Claessons tjänstvillighet, därför att de är belönade av Claessons tjänst.”

  Vem är Sveriges frälsare?

 • Lars Wärn

  ”För den som är intresserad av att göra det (lära sig något av historien) rekommenderar jag prisbelönte Oliver Stones dokumentärserie om USA’s historia.”

  Mycket bra serie. Alltför faktaspäckad för att jag riktigt ska hänga med, men får se om den senare och upptäcka nya detaljer.

  Bra artikel med. Riktigt bra!

  Ryssland är också bra genom att den stora och 1000-åriga nationen ger vårt närområde viss stabilitet i en alltmer destabiliserad värld. Kaos i Mellanöstern och ett sönderfallande EU m m. Moder Ryssland består. Men som sagt, väcker man björninnan och hon inser vad som pågår i hennes absoluta närhet kan ett farligt raseriutbrott komma…

 • Lars Wärn

  Jag läste nog den boken första gången på 1970-talet. När ”kalla kriget” pågick som värst. Jag förstår att den tidens väckelsekristna fångades av budskapet då, men kan inte förstå att en Bibeltroende köper något sådant idag. Visserligen håller NATO m fl på att starta upp ett nytt ”kallt krig” (alt varmt krig om det vill sig illa; inkomster till krigsindustrin går före allt annat, inte minst världsfreden).

  Läste också Emanuel Minos profetior på den tiden. De står sig än idag, medan Birgers förgicks för decennier sedan.

 • Lars Wärn

  ”Är Putin kristen?” Jag såg en filmsekvens där Putin böjde knä i kyrkan på juldagen. Vilken annan ledare i världen idag gör det? Putins personliga förhållande till Israels Gud – Yesuha – kan vi inte veta något om, men ett litet tecken är så gott som något.

  När det gäller fängslande har USA hållit ”oppositionella” fängslade på Kuba i decennier utan rättegång och med inslag av tortyr. När USA vill bli av med en ”besvärlig” person, var det än vara må i världen, fixar CIA det utan problem. Man ser inte röken av ”dissidenten”.

  Problemen i östra Ukraina, eller som jag säger – Donetsk – är orsakade av EU och NATO från början till slut.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article18553973.ab

  Hur de gick till väga, carl Bildt och Polens expresident:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Partnership

 • Lars Wärn

  Käre hjärtanes. Menar de att det som beskrivs som ett vilddjur med 10 horn i Dan kap 7, Upp kap 13 och Upp kap 17 hade 13 horn i begynnelsen? Läs innantill och försök att förstå.

  Se också på Dan kap 2. Där ser du att 5 tår sitter på den ”västromerska foten” och de andra fem på den östromerska. Vad kan det innebära?

 • WO

  Har sett, men inte hela serien. Ja, Stone behöver inte ”dömas ut” rakt av, men jag är som regel alltid skeptisk när vänsterfolk är ute i mer uttalade ”propagandasyften”. Låt gå för att denna serie inte behöver falla under ”propaganda”beteckningen, men med vetskap om hur starkt vänsterideologiskt SVT/SR faktiskt är blir jag alltid (kanske för mycket?) skeptisk till det mesta dom sänder, i synnerhet när det handlar om USA, för att inte tala om Israel..

 • Lars Wärn

  Enligt min mening handlar det om de två större maktblocken i
  denna tidsålders avslutning; EU och AU. De finns båda idag. EU verkar falla
  sönder och AU verkar ha svårt att utvecklas till en union av sammansvetsade
  stater. Att EU är ett rike i sönderfall beskrivs tydligt i Daniel kap 2:41-43.

  Notera brytpunkten i Daniel kap 11:30. Det som händer
  därefter har ännu inte hänt men kommer att hända. Det är med denne nordlige ”konung” som med Konungarnas konung, en ”parentes” på tusentals år.

 • Lars Wärn

  ”Israel är snart 70 år 2018. Och reformationen tog slut 2017, som det sägs av PK-orienterade kristna.”

  Är vare sig PK eller kristen men det är mycket intressanta årtal du nämner. Om man läser Moseböckerna kan man där läsa om Jubelåret. Det infaller vart 50:e år. Om man räknar från 1967, året då Israel återerövrade sin huvudstad Jerusalem, 50 år bakåt hamnar man på 1917 och den välkända Balfourdeklarationen. Räknar man därifrån 50 år bakåt hamnar man på 1867. Ett år med omvälvande förändringar och oerhörda lättnader för den judiska (israeliska) befolkningen i Europa. Sedan är jag dålig på Israels historia, men vi kan notera 1517. Det år då Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkporten i Wittenberg. Reformationen innebar oerhörda lättnader för det plågade Israel i Europa. Och vart vill jag komma med detta? Jo, 2017 kommer något stort att hända i/med Israel.

 • Lars Wärn

  ”Det är skillnad på kommunist och kommunist.”

  Man kan ana att de tidiga kommunistiska ideologerna på många vis var inspirerade av Bergspredikan (Levi 😉 kap 4-7) Kommunismen i praktiken blev något helt annat och liknade mest av allt högerfascism där makteliten berikade sig på de fattigas och folkets bekostnad.

  ”Av var och en efter hans förmåga, till var och en efter hans behov”

 • Lars Wärn

  ”Kommunismen i praktiken blev något helt annat och liknade mest av allt
  högerfascism där makteliten berikade sig på de fattigas och folkets
  bekostnad.”

  Såsom det har varit i Sverige sedan Olof Palme avrättades i en högerorienterad, nyliberal, marknadsliberal konspiration.

 • Lars Wärn

  Khadaffi var mer eller mindre ledare för AU. Där kommer konspirationsteorier in. EU och än mindre USA gillade inte ett AU med en stark ledare. Khadaffi vägrade att ansluta sin nation till den av EU konstruerade ”Medelhavsunionen” med hänvisning till att det bygget var alltför likt ett ”nytt romerskt rike”. Två goda skäl för EU, USA och CIA att skaffa denne ur vägen.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Afrikanska_unionen

  ”Ordförande i Afrikanska unionen
  Ämbetsperiod
  2 februari 2009–31 januari 2010”

  ”Han lät också i Libyen bygga en parlamentsbyggnad för Afrikanska unionen, som dock inte har accepterat erbjudandet.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Muammar_al-Gaddafi

  https://en.wikipedia.org/wiki/Union_for_the_Mediterranean

 • PatrickOelund

  Ulrika, jag har inte läst denna bok även om den länge funnits i min bokhylla. Jag har inte så mycket till övers för de som pratar i tredje person, läs: ”men du (Claesson) är kvar i nåden, därför att du har velat tjäna mig”. Vi har Guds Ord som berättar för oss hur det kommer att bli i den sista tiden. NT berättar också för oss hur vi borde leva – det nöjer jag mig med. Jesus är Sveriges och världens frälsare och ingen annan.

 • Torbjörn Göransson

  Förlåt det blev fel igen. Det skall självklart stå de sju återstående, men av historien vet vi ju att dessa har blivit flera och t.o.m. fler än tio. 5 tår plus 5 tår minus 3 tår förblir inte för all framtid varken 7 tår eller som du tycks tro 10 tår! Skall det vara så svårt att förstå att matematik, historia och symbolik kan skilja sig åt, men ändå beskriva samma profetiska verklighet.

 • Janne Olofsson

  Här är versen Daniel 7:8:

  I considered the horns, and, behold, there came up among them another little horn, before whom there were three of the first horns plucked up by the roots: and, behold, in this horn were eyes like the eyes of man, and a mouth speaking great things

  De tre första hornen: Babylon, Persien, Grekland under Alexander
  Det fjärde hornet: Rom (järn och lera, krigsmakt och kyrka)
  Det lilla hornet med ögon, talar om stora ting som ”världsfred” och ”en kyrka på jorden” stänkt i vigvatten, och hela världen följer efter denna lilla makt (rik som ett troll).

  Rom dominerade och inkorporerade de tre första rikena (plucked up by the roots). De fortsatte en tid utan samma makt. Och så är det idag.

  Det 4:e riket ska vara tills Jesus kommer tillbaka. Då kommer det messianska riket på jorden. Evangeliska kristna dras till in i det 4:e riket, och tror att det är ”Guds rike på jorden”, som det ser ut idag. Stora ting utlovas av det lilla hornet, men inget annat än religiös sankmark är frukten. Se framåt! Jesus kommer åter!

 • Torbjörn Göransson

  Du blandar ihop de fyra riken som Daniel skrev om med de horn eller riken som blev resultatet när det fjärde av Daniels fyra riken (Rom) delades upp i tio riken.Det lilla hornet som kom upp bland dessa tio riken (i västra Europa) förblev inte litet utan växte sig större (som vi känner till av historien) och kommer att finnas kvar när Jesus återkommer. Detta (lilla) horn som även nämns i Upp. 13 och Upp. 17, tror jag kommer att dra till sig inte bara evangeliska kristna utan troligen alla eller flera av världens övriga religioner. En enda världsreligion (skökan) blir följden och denna kommer att kräva tillbedjan(=lydnad) av alla människor. Även världens sekulära och politiska makter kommer att underordna sig skökan. Denna kombination av religiös och politisk makt kommer att besegras av ”Lammet” och därefter kastas i den. s.k. eldsjön.

 • Janne Olofsson

  Jag vet inte vilken typ av kristen du är eller vilken eskatologi du har, men ”jag blandar ihop rikena” och sen säger du samma sak! Helt uppenbart är det att RKK är detta lilla horn för mig. Vill inte diskutera detta mer. Du har rätt och jag har fel. Broderlig Kram.

 • Torbjörn Göransson

  Du och jag har precis samma uppfattning om vad det lilla hornet är. Tyvärr är en stor del av kristenheten fullständigt vilsen, eller till och med likgiltig, när det gäller detta. OK att du inte vill fortsätta diskussionen.

 • BjörnHellman

  Ställer mig bakom mycket i denna analys. Men ser man till Obamas politik, så har den inte varit att stärka USA som världsmakt utan att öppna upp för globalism och världsregering, vilket lättare kan komma till stånd genom att på ett planerat sätt försvaga självständiga länder och regioner. Det är ju här striden står i dagens USA valrörelse – därav att den är mer polariserad än någonsin. Jag tillhör dem som inte tror att Obama kommer att dra sig undan och odla morötter.

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tyvärr delar jag denna oro. Oavsett vem som vinner blir det en mycket orolig vinter. Vinner Hillary kommer hon fortsätta Obamas provocerande av Putin. Vinner Trump kommer Wall Street Oligarkerna med kopplingar till Federal Reserve sänka landet ekonomiskt och skylla på Trump. Troligtvis blir det inget av detta utan Obama kommer flytta fram valet…

 • Lars Wärn

  Käre hjärtanes, här blir det bara värre och värre. De 10 ”konungarna” sitter i en regering tillsammans med den elfte – samtidigt! Denna regering förbereds i våra dagar. De sju huvudena är en annan sak och syftar på ”tronföljden” i ”vilddjurets” dynasti.

 • Lars Wärn

  Jag har rätt och du har fel! Säg efter mig: Jag har rätt och du har fel.

  Ni bör inte skriva så mycket i ämnen ni inte alls behärskar. ”Skökan” representerar påven och påvedömet.

 • Lars Wärn

  Jag vet inte om du tillhör treenighetsivrarna. De har det också svårt med matematiken. De hävdar att 1+1+1=1

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Torbjörn Göransson

  Ytterligare en matematisk övning för dig som tydligen anser att du alltid har rätt och andra fel. Du kan ju grubbla på hur 7 också kan vara 1 enligt Upp. 5:6.

 • Torbjörn Göransson

  Ja visst representerar skökan det som du skriver, men jag har i det tidigare inlägget blicka lite längre fram då de flesta som kallar sig kristna, och kanske även flera av världsreligionerna, gör gemensam sak med skökan. Var vänlig läs lite noggrannare innan du anklagar dina medvandrare för att skriva om det som du påstår att de inte behärska.

 • Janne

  Bra att du är här och rensar och klyver ved.

  4 riken i Daniels bok. Längre in i de tio huvudena har jag inte kommit. Hur många huvuden har du på ditt huvud, Lars? Mellan 1-10? Just kidding.

 • Lars Wärn

  ”Obama har väckt den ryska björnen – Europa i en fälla”

  Jag tycker nog inte att man ska skylla Obama för detta. Det stora steget mot inringningen av ”den ryska björnen” togs 2008 av Polens dåvarande president med bistånd av Carl Bildt. Obama tillträdde sitt ämbete först året därefter.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Partnership

  Då bortser vi ändå från övriga Östeuropas och Baltikums anslutningar till EU och NATO som skedde långt tidigare. Dessa genomfördes på initiativ av Anders Fogh Rasmussen under Danmarks ordförandetid. Utmärkande för denne märklige man var att han såsom NATO-chef utlovade Ukraina en gräddfil in i NATO efter den fascistiska statskuppen i Kiev.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article18553973.ab

 • Lars Wärn

  ”Ytterligare en matematisk övning för dig som tydligen anser att du
  alltid har rätt och andra fel. Du kan ju grubbla på hur 7 också kan vara
  1 enligt Upp. 5:6.”

  Det där förstod jag inte riktigt. Jag vet att man inom MFS tar bilden av Lammet bokstavligen. Man vill inte se människan Yeshua som Israels Gud.

 • Lars Wärn

  ”Historien visar att de tre för länge sedan ryckts upp med rötterna.”

  Vilken historia? Vems historia? Din? Hermans?

  Det som beskrivs angående dessa tre horn har ännu inte inträffat.

 • Lars Wärn

  Obama föddes på Hawaii. Han är ansluten till en Baptistförsamling (liksom jag var i en Herrans massa år, alltså inte till IS såsom många anspelar).

 • Torbjörn Göransson

  Svar: Den helige Ande beskrivs i denna vers som Guds sju andar.

 • Torbjörn Göransson

  Enligt den allmänna historien utrotades Vandaler, Heruler och Östgoter i huvudsak fullständigt i anslutning till att skökan kom till makten.

 • Lars Wärn

  Ja, 7 står för fulltal och helhet. Oavsett vad är Gud en och Guds Ande en.

 • Lars Wärn

  Och vad har det med Daniels profetior att göra?

 • Torbjörn Göransson

  Står i Dan. 7:8 att tre av de förra hornen (av de tio) stöttes bort av det lilla hornet.
  Av den profana historien kan man se vilka dessa var, dvs. Vandalerna, Herulerna och Östgoterna.

 • Lars Wärn

  ”Ryssen är på väg hit och det dröjer INTE länge. Gör er redo på mycket mycket lidande och svårigheter.”

  Det Ryska Riket är inte ”vilddjurets rike”. Denna tidsålders avslutande ondskans rike har sitt centrum i Bryssel, senare Rom, och du är en del av det.

 • Lars Wärn

  Jaså, nu är det 10 horn? Det vara bara några veckor sedan det var 13 horn på ditt vilddjur.

  Dessa tio makthavare hör till vår framtida historia. ”vilddjurets rike” och ”det första vilddjuret”. Denne kan för den delen mycket väl vara ättling till vandaler och goter, men är med störst sannolikhet av Dans stam.

 • Ulrika

  Obamas vita mor väckte Obama tidigt om mornarna för att vara viss om att han kunde sina läxor ordentligt. Det kan verka lite överspänt för oss men man får försöka förstå hur förutsättningarna ser ut för en mörkhyad grabb att få en bra ”karriär” i USA. Det är som att försöka hjälpa en dotter med ledarambitioner/egenskaper. Hon behöver bli dubbelt? så lämplig som sin manlige konkurrent? Och det är klart att Obamas uppväxt med en ensam mamma skapade hans intresse för de mest utsatta i kåkområdena. Hans väg till presidentposten handlade inte om makt och egenintressen utan var en följd av ett långt och nära arbete med de svagaste som resulterade i att han till sist kom dit han kom. Hans närmaste var, som du är inne på, kristna som bodde i anslutning till dessa kåkområden. Obama kunde ägna hela sin själ åt att en specifik lägenhetslänga skulle saneras från asbest osv osv osv osv

  Jmf Thrumpgubben

 • Tomas

  Här tar du miste! Det sista riket där antikrist skall ta makten och som Jesus skall krossa vid sin ankomst har INGET MED ROM ELLER BRYSSEL ATT GÖRA. Jag skulle kunna bekräfta detta med bibelns ord, men bara om det finns ett intresse. Nåd och Frid!

 • Tomas

  Du pratar i nattmössan. Detta som du säger ÄR INTE SANT!

 • Tomas

  Vad som menas är att han har velat att tjäna Gud i alla stycken som Gud har sagt att vi skall tjäna honom i !

  Rev 2:5 Betänk då varifrån du har fallit, och bättra dig, och gör åter sådana gärningar som du gjorde under din första tid. Varom icke, så skall jag komma över dig och skall flytta din ljusstake från dess plats, såframt du icke gör bättring.

  Rev 2:19 Jag känner dina gärningar och din kärlek och din tro, och jag vet huru du har tjänat och varit ståndaktig, och huru dina sista gärningar äro flera än dina första.

  Rev 2:26 Den som vinner seger och intill änden troget gör mina gärningar, åt honom skall jag giva makt över hedningarna.
  Rev 2:27 och han skall styra dem med järnspira, likasom när man krossar lerkärl,
  Rev 2:28 såsom ock jag har fått den makten av min Fader; och jag skall giva honom morgonstjärnan.

  Jag känner dina gärningar; du har det namnet om dig, att du lever, men du är död.
  Rev 3:2 Vakna upp och håll dig vaken, och styrk det som ännu är kvar, det som har varit nära att dö. Ty jag har icke funnit dina gärningar vara fullkomliga inför min Gud.

  Rev 3:8 Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit dig finna en öppen dörr, som ingen kan tillsluta. Ty väl är din kraft ringa, men du har tagit vara på mitt ord och icke förnekat mitt namn.

  Rev 3:18 Så råder jag dig då att du köper av mig guld som är luttrat i eld, för att du skall bliva rik, och att du köper vita kläder till att kläda dig i, för att din nakenhets skam icke skall bliva uppenbar, och att du köper ögonsalva till att smörja dina ögon med, för att du skall kunna se.
  Rev 3:19 ‘Alla som jag älskar, dem tuktar och agar jag.’ Så gör nu bättring med all flit.

  Rösten talar på ett profetiskt sätt som i uppenbarelseboken. Jag skulle kunna finna en massa helt obibliska teologiska problematiska uttryck, i dessa verser från uppenbarelseboken, men man måste förstå det i ett profetiskt ljus. DVS två sidor av samma mynt, tro och gärningar med början i tron och nåden som tar sitt uttryck i lydnad för Guds ord och befallningar. Tron och nåden finns där som en grund men lydnaden och gärningarna finns där som ett bevis för en SANN TRO.

  Jas 2:14 Mina bröder, vad hjälper det om någon påstår sig ha tro men saknar gärningar? Kan väl en sådan tro frälsa någon?

 • Lars Wärn

  Jag har varit säker på min sak i denna fråga i mer än 30 år. Hur skulle du kunna ”omvända” mig? 🙂

  Veckans boktips:

  http://www.bokborsen.se/Folke-Thorell/Daniels-Profetior-Och-V%C3%A5r-Tid/3328554

  Ninna ninna naranna ninna….

 • Lars Wärn

  ”Jas 2:14” ? Ny version av Gripen? 🙂

 • Lars Wärn

  ”Denne kan för den delen mycket väl vara ättling till vandaler och goter, men är med störst sannolikhet av Dans stam.”

  Ingen reflektion? Varför skulle ”Antikrist” komma från just Dans stam? De gamle och lärde såg det som ett troligt alternativ.

  Dans stam hade sin stamlott delvis i dagens Syrien. Den främste förebilden för ”Antikrist” var Antiokus IV Epifanes som var syrisk kung 175 – 164 f v t. Han var med mycket stor sannolikhet även ”det första huvudet” på ”det första vilddjuret” (ofta benämnt Antikrist) i Upp kap 13 och kap 17, och med nästan lika stor sannolikhet det 8:e huvudet. Detta är mina funderingar kring detta. Vad ansåg ”de gamle och lärde?

  Dan beskrivs som en orm av sin fader Jakob (Israel):

  ”Dan skall vara en orm på vägen, en huggorm på stigen, en som biter hästen i foten, så att ryttaren faller baklänges av.”

  (1 Mos 49:17)

  Men det räcker inte med det. I uppräkningen av Israels tolv stammar i Upp kap 7. Varför?

  Ingen fara på taket i den frågan. Dan, som en av Israels tolv stammar, återställs efter Harmagedon då ”de tusen åren” tar sin början. Det ser vi i Hesekiel där Israels barns framtida stamlotter – VÄSTER om Jordan – redovisas inför den Messianska tid som kommer. Se hesekiel kapitel 48.

  Sedan kommer vi till frågan var Dans stam finns bäst representerad idag, såsom en av ”Israels 10 förlorade stammar”. Som bekant anser jag mig, i egenskap av genuin västgöte, vara av Gads stam. Dans stam återfinns bäst representerad i Danmark. Där finner vi en man som ”krattat manegen” för den man man vanligen benämner ”Antikrist”. Han arbetade febrilt på att införliva det forna Östeuropa i EU såsom t f ordförande i detta svällande imperium. Senare gjorde han om samma procedur i egenskap av NATO-chef. Han lovade Ukraina en ”gräddfil” in i NATO i samband med den fascistiska statskuppen i Kiev.

  Angående de ”10 förlorade stammarna”; se vidare i Britam:

  http://www.britam.org/swedish/STAMMARNA-av-Yair-Davidy.html

 • Lars Wärn

  ”Dans stam återfinns bäst representerad i Danmark. Där finner vi en man
  som ‘krattat manegen’ för den man man vanligen benämner ‘Antikrist’ ”

  Där glömde jag en viktig ”point” bland de många. I Daniels bok beskrivs ”Antikrist” som ”det lilla hornet”. Danmark är ett litet land där Jylland nästan formar ”ett litet horn” på den europeiska kontinenten.

  Vidare har det i decennier planerats en EU-regering. Detta mötte sådant motstånd i nationerna att det nästan inte alls talas om detta ”cabinet” längre. Man hann dock tillsätta en president och en utrikesminister innan det ansågs att motståndet mot en sådan överstatlighet var alltför stort för att gå vidare. Planen var annars en president med 10 ministrar. Märk väl antalet: 1 + 10 (Upp kap 17).

  Planen var vidare att just presidenten skulle komma från ett av de mindre länderna i imperiet. Van Rompuy kom från lilla Holland. Donald Tusk kan inte påstås komma från ett litet land, men principen är fastslagen. En dag kommer det att framträda en man från ”ett litet land”. Danmark är ett av de minsta länderna i EU. (Dan 7:8, Dan 8:9)

 • Lars Wärn

  Man såg från västmakternas sida även ”rött” på Khadaffis framgångsrika väg att göra nationen fri och oberoende av dessa västmakter på flera områden. Han var på väg att lösa problemet med vatten när NATO slog till med sina bomber och granater till stöd för rebeller och terrorister i Libyens öken (motsvarande vad som senare hänt i Syrien).

  Fick själv nys om ”Man Made River Project” genom en bekant som levererade delar till de maskiner som användes i projektet. Som kuriosa där kan nämnas att han var noga med att dessa delar inte gick med fartyg som anlände Israel före Libyen. Fartyg som angjort Israel var, tyvärr, bannlysta i Libyens farvatten.

  Nåväl, Man Made River Project skulle utan vidare kunna förvandla Libyen och dess öken till en enda stor grön oas. Man borrade efter olja men hittade något långt mer värdefullt – vatten! Detta finns lagrat i sandsten djupt under öknen i norra Afrika, Sinai och i Saudiarabien i de s k aquifererna.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Man-Made_River

  Vattenledningen ser ut att vara ca 6 m i diameter. Något annat än de Ø 600 dagvattenledningar jag projekterar 🙂

  Man kom en bit på väg men vet inte hur läget är idag. Det verkar råda rent kaos i Libyen och IS etablerar sig allt starkare. Annars är denna metod, som sagt var, tillämpbar i stora delar av Sahara och på den Arabiska halvön. Det är nog det västmakterna fruktar mest. Oberoende och helt självständiga nationer i de oljerika, tidigare kolonierna.

 • Lars Wärn

  Tack Ulrika för denna info.

  Så Obama är inte ”Antikrist” då? 😉 Vettvillingarna på nätet utnämner ömsom Obama och ömsom Putin till ”Antikrist”. När Putin utnämndes till ”Gog” var Obama självklart ”Antikrist” och vice versa. Tidigare utnämnda till ”hederstitlarna” på kristna bloggar är bl a Gorbatjov och Solana. I dag såg jag att Hillary Clinton ”ärvt hederstiteln” på någon kristen flum-blogg.

  Jag gillar Obama. Han kunde gott få ännu en period. Enda alternativet är
  Bernie Sanders. Obama är den bäste president USA har haft sedan
  Roosevelt.

 • Ulrika

  Dina svar stärker mej. Läste en bok från 50-talet (tror jag) där Mussolini pekades ut som AK. Om jag dyker på boken igen kan jag meddela titel och författare.

 • Ulrika

  Det där är inte ens i närheten av alla stycken.

  Har du läst boken vi talar om?

 • Lars Wärn

  Tack Ulrika 🙂

  Jag såg sista delen av dokumentären om Obama igår. Vilken kille, vilka ambitioner! Vilket rättspatos! Fler sådana! Lås in både Trump och Clinton! Ge Obama nyckeln och ge honom en ytterligare period. Vill eller kan han inte – lämna platsen och nyckeln till Bernie Sanders.

  Såg en dokumentär som mer handlade om Obamas person och liv för ett antal år sedan. Hans skollärare hade noterat att han hellre lyssnade än talade. Önskvärda egenskaper hos varje ledare på vilken nivå det än vara må. Man såg det i en sekvens från ett internationellt möte i Ryssland (G20?) hur han satt och lyssnade men sällan öppnad sin mun. Så länge det inte krävdes klara besked.

  Jo, Mussolini var ”Antikrist” för många på 1930-talet. Hitler var självklar kandidat för många senare. En kamrat vid fronten i WWI påpekade att han hade skåp nummer 666 på kasernen. Det var delvis sant men inte den fulla sanning vår tid kommer att få uppleva. Jag har Chaders bok ”Guds plan genom tidsåldrarna” tryckt 1936 som ger en intressant inblick i hur den tidens väckelsefolk tänkte. Har den i flera utgåvor även från 1940-tal, där viss revidering krävts.

  Vi måste styrka varann. Ditt svar fick mig att minnas en psalm vi ofta sjöng i påsktid i det lilla Baptistkapellet:

  https://www.youtube.com/watch?v=mdFX2nso5bE

  Sång 301 i min ”Psalmer och sånger”

 • Ulrika

  Ge mej en chans till. Jag vill inte debattera utan nå samförstånd.

  Att ingen kan få nåd som lön pga tjänst/gärningar har jag försökt visa i tidigare inlägg. Läs gärna även Rom 11:6.

  Nu när vi är inne på Guds vilja hur vi ska tjäna kan man se olika saker beroende på vilken roll man har. Claesson hade rollen som pastor och då får vi se efter vad Gud vill med en sådan tjänst.

  I Apg 6:4 uttrycker Apostlarna sin förnöjsamhet över att de blir avlastade uppgifter för att kunna ägna mer tid åt predikan och bön.

  2 Kor 3:6 påminner om för vilket förbund man predikar:” Han som också gett oss förmågan att vara tjänare åt det nya förbundet…”

  I ”Dom över Sverige” lyser frånvaron av efterlevnaden i ovanstående bibelcitat. Man kan söka fler bibelställen om Guds vilja hos en tjänare och jämföra med vad som sägs och görs i ”Dom över Sverige.”

  Herren själv kom för att bota syndare och predika omvändelsens väg till frälsning för var och en som tar emot Honom. ”Dom över Sverige” dömer såväl syndare och Kristustrogna. Syndare får ingen chans till omvändelse och Kristustrogna fråntas korset. Osv.

  Vi förlåter Claesson och hans bröder och jag tror att det bästa vi kan göra för honom är att glömma den där boken nu. Om inte ryssen kommer är det inte Claessons förtjänst. Om ryssen kommer är inte heller det Claessons fel. Vi förstår att även människan Claesson var ett barn av sin tid och sin miljö.

  Svenskarna har i sanning intagit ryskt territorium under historiens gång helt utan profeternas hjälp. Vi borde be mer för våra ryska syskon. Och för våra amerikanska syskon. Ja, för våra syskon överallt.

  Må vi alla komma vidare på bättringsvägen medan tid är.

 • Ulrika

  ” Hans skollärare hade noterat att han hellre lyssnade än talade.
  Önskvärda egenskaper hos varje ledare på vilken nivå det än vara må.”

  Baracks lyssnande höll i sej. Hans kollegor som han började arbeta med vid 22 års ålder säger samma sak. ”Oavsett om han höll med om ens åsikt eller inte lyssnade han noggrant.” Hans arbetsgivare: ”Barack var inte ytlig, han var eftertänksam och noggrann., ”Han predikade att vi måste ta den säkra vägen och segra med värdighet” (Jag kan citera halva natten…)

  Barack betyder ”Välsignad av Gud” 🙂

  Du och jag kommer att braka ihop om vi kommer in på treenighetsläran?

 • Lars Wärn

  ”Du och jag kommer att braka ihop om vi kommer in på treenighetsläran?”

  Det är en ganska meningslös diskussion. Jag följer Guds ord utan avvikelser:

  ”Du tror att Gud är en. Däri gör du rätt; också de onda andarna tro det och bäva.”(Jakob, Yeshua broder i kött och i ande)

 • Ulrika

  Jaha, vad ska vi då bråka om?

  Bra att en självpåtagen misstänksamhet spetsat med egna fantasier inte fick slå rot och börja skada.

  Det går att förstå människors reaktioner och tankar men det håller inte att stanna där. ”Liksom Han är i ljuset ska vi leva i ljuset.”

  ”Ditt ord är ett ljus på min stig. ”

 • Ulrika

  Kanske är jag ändå inte drabbad av paranoja?

  Du skrev till Torbjörn ”Jag vet inte om du tillhör treenighetsivrarna. De har det också svårt med matematiken. De hävdar att 1+1+1=1”

 • Lars Wärn

  Trump kan nog lugna ner den uppretade björninnan 🙂

  (Genom falska förespeglingar men det är en annan sida av saken)

 • Lars Wärn

  http://yournewswire.com/oliver-stone-putin-hero/

  Jag vill här citera framlidne filosofen Robert Broberg: ”Ja, så är det”.

 • Lars Wärn

  Vad härligt det är att se två förståndiga presidenter mötas i samförstånd. Finlands president lär ha sagt vad ingen i vare sig EU eller USA verkar förstå: ”En trängd björn är en farlig björn”. Nu väntar vi bara på ett ”FIXIT” 🙂

  https://svenska.yle.fi/artikel/2017/07/27/putin-i-finland-opera-sanktioner-och-ekonomi-vantas-diskuteras

 • Lars Wärn

  Som information:

  ”Israel makes Victory Day national holiday, to be marked May 9 as in Russia ”

  https://www.rt.com/news/397706-israel-victory-day-nazi-germany/

 • Lars Wärn

  Jag följer med stort intresse Oliver Stones dokumentärserie om Putin med många personliga intervjuer. Mycket bra gjort!

  Det känns tryggt att det fortfarande finns en stormakt som har kunniga, erfarna och tänkande politiker. Jag tänker inte bara på Putin utan även på Lavrov, en utrikesminister i klass med Kissinger. Alltmedan Vita huset mer och mer liknar en psykiatrisk klinik finns lugn och sansade överväganden i Kreml. Må Israels Gud vaka över och välsigna Ryssland, dess land, dess folk och dess ledare.

  https://www.svtplay.se/video/14682256/putin-enligt-oliver-stone/putin-enligt-oliver-stone-avsnitt-1

 • Lars Wärn

  I går sände de två avsnitt med Oliver Stone och Putin på SVT. Rena julafton för en diggare av Oliver Stone och Vladimir Putin. Helt underbart att få höra Putin tala ut och få tala till punkt under avspända former.

  https://www.svtplay.se/video/14682240/putin-enligt-oliver-stone/putin-enligt-oliver-stone-avsnitt-3?utm_source=tv.nu

  SVT har kritiserats hårt från högerhåll för att de låter Putin, via Oliver Stone, tala ut i Sveriges Television. Jag som ända sedan barndomen har inbillat mig att svenskar är för yttrandefrihet :/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?