Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Kommer Obama vägra släppa ifrån sig Vita Huset?

146185764851201

[Konspirationsteorier i bibelns ljus]

Det låter som en berättelse ur en Hollywoodfilm. En av de märkligaste förutsägelserna och profetiorna i modern historia; Obama tänker inte lämna ifrån sig Vita Huset i vinter, oavsett valutgången. Framför allt inte om allt skulle peka på att ’jokern i leken’ Donald Trump ser ut att vinna en jordskredsseger i morgon. Farhågan bygger på en rad händelser senaste åren. Kommentarer, toppmöten och tillägg i befogenheter inför ett eventuellt införande av så kallad Martial Law (undantagstillstånd) i USA. Deklaration av ’Martial Law’ innebär att USA över natt ’tillfälligt’ skulle ledas av en liten grupp utvalda, inklusive nuvarande president. En form av ’tillfällig diktatur’ enligt vissa. Kongressledamöter sänds tillbaka till sina hemstater och ledningen för USA ges enorma befogenheter att fatta snabba beslut, frihetsberöva medborgare utan rättegång och givetvis beslagta vapen från de tungt beväpnade amerikanarna.

Vansinnig tanke? Givetvis. Nog räknar de flesta av oss med att amerikanska presidentvalet flyter på som vanligt. Fruktan för konsekvenserna av Martial Law har florerat inom diverse militia-grupper i USA i decennier. Ofta eggar olika grupperingar i USA upp varandra. Rapporter om stora militära övningar inom landet spär på konspirationsteorierna.

Årets amerikanska valrörelse har inte på något vis gjutit olja på vågorna. Nog för att de tidigare valrörelserna varit tuffa. Tuffare än vad vi ’städade’ svenskar är vana vid. Men denna valrörelse är ett fullt krig om ledningen av världens mäktigaste post. Trump förefaller inte ha backning av de mäktiga män som vanligtvis på förhand gett sin ’välsignelse’ till en, eller flera kandidater på båda sidor.  Den råa, vulgära, oborstade Trump har svurit att ’rensa träskmarken’ i Washington. Stoppa neo-kommunisterna som döljer sig bland globalisterna Soros, Rothschild, Rockefellers med flera. Familjerna som sägs sitta på en stor del av världens tillgångar och som med järnhand styr den ena presidenten efter den andra.

Om Trump menar allvar med sina hot att klippa deras inflytande och dessa familjers inflytande verkligen är så stort som vissa hävdar, kan det i så fall inte tillåtas. Under inga omständigheter.

Ja, det hävdar alltså de mest inbitna konspirationsteoretikerna på nätet.

Märklig kommunikation mellan maktens män som läkt sista månaderna häller bensin på elden. Epostläckor har varit så massiva via WikiLeaks att de flesta västerländska journalister tappat greppet om de mutor, jäv och korruption som framkommit. Aldrig tidigare har en sittande president varit så engagerad i en valrörelse som denna. Obama visar tydligt att han har personliga skäl att se till att Hillary Clinton vinner valet. Om en liknande uppgörelse han själv gjorde med Hillary ligger bakom, kommer framtiden visa. Det vill säga att han utlovats en nyckelposition i hennes administration om hon vinner, som hon själv fick när han tog över Vita Huset 2008.

Annat kan mycket väl stå på spel här. Mycket tyder på att Obama själv egentligen är inblandad i bruket av privata epostservrar och brott mot hantering av hemligstämplad information. USA’s sittande president har den märkliga befogenheten att kunna benåda brottslingar. Något president Nixons efterträdare utnyttjade när han benådade Nixon efter Watergate.

Med andra ord kan Obama medan han sitter kvar benåda Hillary och Hillary skulle mycket väl kunna benåda Obama, i det fall FBI i framtiden fäller självaste Obama.

Taget ur luften? Nej. Så fungerar amerikanska lagar, hur märkligt det än låter. Trump i sin tur kommer ’hämnas’ både Obama och fru Clinton om han mot alla odds tar sig till Vita Huset. Mycket står på spel här, utöver alla ’återställare’ vad gäller amerikansk inrikes och utrikespolitik Trump lovat utföra på en rad olika områden.

Oavsett om det blir riktigt så illa i vinter som de allra värsta domedagsprofeterna menar, befinner sig USA i ett märkligt läge. Mycket märkligt för att vara modest i min analys. Jag vågar sätta en slant på att även om det inte slutar med Martial Law, står USA och därmed världen inför ett antal mycket oroliga månader. Kanske flera år. Sociala, politiska och ekonomiska oroligheter väntar oavsett vem som vinner. Märk mina ord!

Jag har följt detta val (som så många andra) mer än något tidigare val i mitt liv. Trump leder stort i twitterföljare, facebookföljare, deltagare på valmöten och antal tittare på live-sändningar sista månaderna. Hans valkampanj är rena politiska väckelsemötena då USA’s arbetarklass går på knäna efter åtta år med Obama. Misslyckade Obamacare, stagnerade löner, massarbetslöshet och hundratusentals arbetsgivare som flyttat utomlands i globalismens kölvatten har piskat upp stämningen. Trump förmedlar bara vreden som redan vuxit över huvudena på nuvarande administration.

Jag har på nära håll, via min frus släkt i Arkansas, följt nedgången i USA ekonomi. Jag har med egna ögon sett hur ’den amerikanska drömmen’ förvandlats till en mardröm. Det är en av många anledningar jag tillhör de marginaliserade 10% av Sveriges befolkning som tror att Trump med alla sina fel och brister vore ett bättre alternativ än Clinton vad gäller USA’s framtid. Det resulterar givetvis i hån, spott och uppfattningen bland en majoritet släkt och vänner att jag förlorat förståndet. Kanske är det så. Att jag nu kryddar intrycket med denna post kommer inte hjälpa mig om jag nu var ute efter att rädda mitt rykte.

Att vara opinionsföljare har dock aldrig varit ’min grej’. Vem har bestämt att man alltid ska hålla sig inom de politiskt korrekta ramarna alla andra följer?

Ni som vågar läsa mina poster vet ju att jag redan förra vintern varnade för ekonomiska och sociala oroligheter i kölvattnet av det så kallade ’Shemitah-året’ enligt den bibliska kalendern. Kanske borde jag lyssnat på min svåger som hela tiden sade att jag var ute ett år för tidigt?

Fantasier, paranoia eller sann profetisk insikt? Att summera lite annat än det som vanligtvis skrivs om i både kristen och sekulär media har ett nyhetsvärde. I alla fall om det görs i förväg och inte i efterhand.

Kommande veckor och månader lär ju tala sitt tydliga språk.

Vad anser du som läser detta? 

Over and Out

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Relaterat:

(CBS News) Sources: U.S. intel warning of possible al Qaeda attacks in U.S. Monday

FBI probing major terror attack ’planned for day before US elections across multiple states’

F.d. Presidentkandidaten Ben Carson undrar hur det går med valet 2016 (från juni i år)

WikiLeaks Bombshell ‘There Is No US Election’

ALERT Obama Does Not Want You To See This Video Martial Law is About to Happen in America WW3

FOX NEWS: (Dec 2015!) Martial Law Confirmation for 2016! (Obama’s plan leaked) Gun Confiscations

PROPHECIES 2016 THERE WILL BE NO USA PRESIDENTIAL ELECTION GLENDA JACKSON OBAMA PRESIDENT 2017 SID R

OBAMA…Will stop the election…2016

Will OBAMA SUSPEND 2016 ELECTION & Become 3rd Term President Under MARTIAL LAW? (Prophetic Message)

REPOSTED JULY 8, 2016 – Another Insider Warns Of Martial Law Before Election! ’NWO Will Do Anything To Stop Donald Trump’ – The Rest Of 2016 May Be ’One Wild Ride’

Bill Holter and Jim Sinclair Get Ready-Crash After Election

Även hemma i Sverige är våra politiker i otakt med befolkningen: Trots att vi får det bättre ökar missmodet

Bilderbergpojken Reinfeldt oroad över Trumpseger

 

=>

Ämne: Konspirationsteorier i bibelns ljus, Mediebevakning, NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , ,

 • Birgit Severin

  Tack för att Du delar Dina insikter som ger mig många nya ”aha-upplevelser”!

 • Jag tillhör också de 10 % utan att be om ursäkt för det. Det är bara levande laxar som simmar mot strömmen.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tio laxar i en laxask? 😉

 • kennethhermansson

  Jag tillhör däremot de 10% i detta forum som förvånas över vita evangeliska kristna bekännare som verkar hylla Trump och hoppas på honom som ny USA-president.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Bara det faktum att Bildergergsfolket är oroade bådar ju gott:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23864264.ab

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ha ha. Tror det flesta förstått vid det här laget att han inte är någon dununge. Frågan är om ni andra förstått vad paret Clinton är….

 • kennethhermansson

  Det är ju inte helt självklart att den som oroar sig över Trumpskallar samtidigt är Clintonbeundrare.

 • Att kristna röstar på Trump anser jag istället vara ett tecken på friskhet. Att rösta på en kvinna som skott sig på att stjäla pengar från sin egen välgörenhetsfond. Vem skulle uppskatta om prinsessan Viktoria skulle försnilla pengar ur sin fond? Det som retar gallfeber på etablissemanget är att man inte kunnat köpa Trump genom att sponsra hans kampanj. Hillary är köpt långt över sitt huvud.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Nej, men ofta verkar det vara så. Som i fallet Reinfeldt t.e.x., men många med honom (typ majoriteten journalister…)

 • kennethhermansson

  Ett nutida problem är att många skribenter mer går på det som verkar vara än vad vad som verkligen är.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Kan du utveckla vad du menar med det?

 • XIIkobolt

  Tror inte militären i usa kommer backa upp en martial law med obama i spetsen. Uppror väntar oavsett vinnare i valet

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Precis. Moment 22 för USA just nu. En riktig ’nagelbitare’ för den som orkar försöka sätta sig in i det hela. Det blir oroligt oavsett vem som vinner. Kanske väntar bestridande utan tidigare motsvarighet i amerikanska rättssystemet efter valet. Om det nu fullbordas över huvud taget. Av någon märklig anledning stundar ju terrorattacker i flera stater (!) i morgon enligt vissa nyhetsbyråer.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  ’Trump won’t be permitted to win’ – Assange interview with John Pilger (Courtesy Darthmouth Films)
  https://www.youtube.com/watch?v=JQ7lYRnF1F8

 • kennethhermansson

  Jag menar att mycket av det som formuleras i skrift, inte minst via olika webbkanaler, består av förytligande ord. Samtidigt som djuplodande och verklig analys saknas i stor utsträckning. Dessutom finns för mycket ställningstaganden och föga objektivitet. I den här aktuella frågan t ex. Är det månne så att många kommentatorer är blinda och döva för vad såväl Trump som Clinton faktiskt gör, säger och står för?

 • kennethhermansson

  Friskhet?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  OK, då förstår jag vad du menar. Dock anser jag inte att det går att dra de båda presidentkandidaterna över en kam här. D.v.s. enligt tillgänglig statistik i USA är det ju övertydligt att för varje minuts rapportering om Hillarys förehavande, rapporteras 10-20 minuter (typ) om Trumps, då s.k. MSM (Main stream media) deltar i valet på Hillarys sida. Det innebär i princip att alternativ media kvarstår (inte alltid världens säkraste) för den som vill förkovra sig i annat.

  Givetvis har USA en stor kanal (Fox News) som gräver i detta, men likväl skevt.

 • Rune Johansson

  Globalisterna kommer med all sannolikhet inte att låta Trump vinna. I ett scenario med Trumpvinst kan Martial Law mycket väl bli ”lösningen”. Vi vet ju också från David Wilkersons ”Urgent Message” att det kommer att bli våldsamma skeenden i USA, kanske kan vi nu ha nått den punkten.

  Oroande är också den Executive Order 13735 som infördes av Obama den 12 augusti. Här kan man ana att man i vissa situationer vill ta kontroll över finansdepartementet.

 • Ulrika

  När kommer ni att rapportera (konspirera?) om övriga 95% av jordens befolkning?

  Förstår inte ert överväldigande fokus på USA,s 5 %.

 • Martin

  Tror att just nu behöver du vara lite Ödmjuk, Ulrika. USA:s betydelse för världen är betydligt större än 5%, det vet du. USA:s ekonomi uppgår till cirka 20% av världens BNP (mellan tummen och pekfingret) och dess militär knappt 40% av världens militärutgifter. Ett talesätt som stämmer är att om USA hostar så blir världen förkyld.

  Underskatta inte den frustration som nu kommer fram hos grupper som har upplevt sig förfördelade under lång tid. Reala inkomster i USA har inte rört sig uppåt på årtionden samtidigt som bankirer på Wall Street blir mångmiljonärer innan dom har fyllt 25. 25! Därtill har du frustrationen som upplevs inom Black Lives Matter-rörelsen. Överallt har temperaturen stigit och om två dygn kommer flera tiotals miljoner amerikaner vara fruktansvärt besvikna och kanske desperata. Därtill har du två presidentkandidater som har fött den ena sidans frustration med en retorik som inte har använts i västvärlden sen 30-talet. Det sista har jag naturligtvis inte belägg för men de senaste veckorna har debatten bara handlat om att smutskasta den andre kandidaten med allt grövre invektiv.

  Det som har framkommit från Wikileaks och Project Veritas osv de senaste veckorna hårresande. Symbiosen mellan ledande politiker och massmedia är inget annat än systemhotande. Om du tar lite tid att kolla upp det tror jag inte du kommer ångra dig.

  Vad som är tydligt, i alla fall för mig, när man följer presidentvalskampanjen i USA är att situationen är likadan här, om inte värre. Med andra ord kan en oro mycket snabbt sprida sig över Atlanten. Detta kan mycket väl bli starten på en ny finanskris. Finansmarknaderna är oerhört sårbara nu med aktievärderingar som ligger långt över vad som är fundamentalt motiverat. Jag orkar inte dra det nu men sen 2008 har världens centralbanker genom alldeles för lätt penningpolitik skapat alla finansbubblors moder. Well well.. om två dar vet vi mer.

 • Ulrika

  ”Tror att just nu behöver du vara lite Ödmjuk, Ulrika”

  Ödmjuk inför vem, Martin?

  Det finns ingen Gudsfruktan överhuvudtaget i dessa bloggposter. Man vill tänka och styra allting efter eget sinne.

  Det är inte slavarnas fel att slavägarna blev av med gratis arbetskraft i sydstaterna. Det är inte slavarnas fel att svenska unga män är frustrerade över arbetsmarknaden. En bok jag läste av en före detta rasistledare från sydstaterna berättade om anledningen till att vita arbetslösa blir rasister. Kopplingen till avvecklingen av slaveriet. Storgodsägare som blir av med kapital samtidigt som svarta av naturlig självbevarelsedrift får vanliga jobb framför näsan på vita. Svarta vars föräldrar och morföräldrar har i tydligt minne om bätfärder från Afrika, fastkedjade under däck på väg mot tvångsarbete i sydstaterna.

  Allt som Barack byggt upp under sin period med långsiktig samhällsplanering för att få igång hjulet där borta vill andra nu äta upp av själviska skäl. Trump gjorde privata affärer på sin kampanj, anser att kvinnor är en lägre klassens människor. Hans familj vägrade hyra ut bostäder till svarta.

  Fattar du ingenting? Älskar du pengar?

  Och varför går du på mej hela tiden? Du vill ju ändå inte lyssna på vad jag säger men använder gärna sådant jag skrivit tidigare för att vränga till dina egna fantasier. Hitta på nåt eget.

 • Rune Johansson

  Mycket bra anlys Martin. Tror personligen att USA nu är så söndertrasat med en nästintill utraderad medelklass att oavsett valresultatet kommer samhället att drabbas av kraftig turbulens. Samtidigt kan vi se hur centralbankernas balansräkningar sedan 2008 ökat från 6 till 21 biljoner, en ohållbar situation.

 • Martin

  Inte inför vem utan inför vad. Ödmjuk inför frågan om det Daniel skriver bara är konspirationer. Det är som en variant av Godwyns lag, diskuterar man den här frågar ropar nån ”konspiratoriker” och därmed är slaget vunnet. Men inte den här gången. Allt det som dom här galna foliehattarna har varnat för i åratal visade sig stämma på pricken. Främst tack vare Wikileaks har vi fått en unik, fullständigt unik, inblick i vad som verkligen sker bakom kulisserna.

  Om Barack Obama har varit en bra eller dålig president beror naturligtvis ur vems synvinkel man ser. Ur investmentbankirernas synvinkel har han varit en alldeles ypperligt bra president iom att hela det amerikanska folket tvingades rädda bankerna under finanskrisen. Diskussioner om bra eller dåliga politiker tar aldrig slut. Om jag tycker Trump är mindre dålig än Clinton och du tycker motsatsen kan vi diskutera till döddagar och vi kommer bägge kunna presentera hyggliga argument. Det var faktiskt inte det jag tog ställning till (jag tycker tråkigt nog att den personen som får flest röster av det amerikanska folket ska bli president) utan jag konstaterar att känslorna är så extremt laddade på bägge sidor så det känns som att minsta gnista kan leda till en explosion som kommer att höras i sekler om jorden kommer vara kvar så länge.

 • SefastTronde

  På frågan ”pest eller kolera” finns givetvis ett svar, dvs. överlevnadsprocenten. En av huvudfrågorna blir därför inte vem som är bäst, för USA och världen i övrigt, utan vem som är minst sämst och skadligast. Det bör vara uppenbart att man inte behöver vara någon beundrare av Trump för att föredra honom framför Clinton.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ulrika: Ja, jänkare har en tradition av att vara självcentrerade. Så ock troende sådana. Svenskar har om möjligt ofta låtit sig inspireras i allt för stor grad av USA. MEN, med detta sagt är 1.) Dollarn en världsvaluta. 2.) Amerikanska ekonomin har sista 70+ åren haft ett ökande inflytande på världsekonomin. 3.) De sista 100 åren har USA’s utrikespolitik i allt större grad påverkat omvärlden. 4.) Olja har länge handlats i s.k. ’petrodollar’. Listan kan göras hur lång som helst, varför en kollaps socialt, ekonomiskt och moraliskt (sistnämnda har redan skett under Bush/Clinton/Obama) kommer att påverka världen, inkl. Sverige.

  Världsekonomin har aldrig riktigt återhämtat sig efter 11 Sept, 2001. Kraschar allt igen, lär vi märka av det i lilla Sverige….

 • Ulrika

  ”Ja, jänkare har en tradition av att vara självcentrerade. Så ock troende sådana.”

  Det finns givetvis troende i USA.

  Självcentrering är dock tecken på en avfallen människa.

  Det finns många självcentrerade nationer. Just nu sitter många äkta syskon i koncentrationsläger i Nordkorea samtidigt som svenskar stödjer en girig rasist.

  Jag uthärdar inte den här självupptagna siten. Min plats i sandlådan är ledig.

  Over and out……

 • Jonas Rosendahl

  Poängen är att det inte blir särskilt bra oavsett vem som vinner. Trump har en mer öppen och vulgär och rå ton. Hos Clinton är den mer sofistikerad.
  Båda verkar rätt sugna på att ta i med hårdhandskarna men på olika sätt.

  Hur en kristen ska förhålla sig är inte lätt, men jag kan skönja att ju mer liberal man är desto mer lutar det åt Clinton. Ju mer konservativ man är desto mer lutar det åt Trump åtminstone i USA.
  Man får trösta sig med att genom hela kyrkohistorien har det varit en kamp hur kristna ska förhålla sig till världslig makt.

 • Stanley Östman

  Det finns ett par andra faktorer som avgör det kommande presidentskapet. Faktorer som är nedtonade och inte framgår tydligt.
  1) Bibehålls den nuvarande fördelningen i kongressen och senaten, så får den demokratisk president det svårt att få igenom sina förslag. Det som republikanerna ogillar (och det är mycket) med demokratiska förslag så kan de rösta ned dem.
  2) Omvärlden har tydligen inte fattat Högsta Domstolens betydelse för lagtolkning. Den kommande presidenten har att ersätta en domarplats som får utslagsröst i HD. Hitintills har republikanerna blockerat Obama:s förslag på en liberal kandidat. Kommande president ska tillsätta en och han/hon får utslagsröst i HD. Blir det en demokratisk president, så kommer USA:s moraliska kompass att ändras i liberal inriktning, dvs. abortlagstifningen blir mer tillåtande. HBTQ- främjande blir också ett kännetecken.
  Den hittintills konservativa (kristna) värdegrunden kommer att luckras upp.
  I och med att HD har ytterligare åldersstigna ledamöter, så kan mycket väl ytterligare tre domare tillsättas under kommande mandatperiod på förslag av vald president.
  Det här är bland de viktigaste kriterierna varför republikaner ändå kommer att rösta på Trump – dvs. för att förhindra en kommade liberal lagtolkning av författningen.
  3) Fokus på presidentkandidaternas pajkastning och retorik kommer att vara totalt underordnad när väl presidentinstallationen är gjord och medarbetare är utsedda.
  Vad det gäller det oskrivna kortet Trump, så kan det mycket väl bli så att det republikanska partiet kommer att kräva tillsättande av ytterst kompetenta medarbetare.
  Pss. som man nu tvingade Trump att frekventera Twitter, så kommer man säkert ha ett betydligt avgörande inflytande över potentiella kandidater till utrikesminister, finansminister och justitieminister.
  Medarbetarstaben kommer att ha större inflytande över amerikansk politik än tidigare republikanska presidenter haft.
  4) Å andra sidan så är Clintons ”track record” i politikens korridorer betydligt mer meriterad. Frågan är hur det vägs gentemot Trumps företagar-/affärsmeriter.

  Själv är jag mest intresserad om USA, kan få en vettigare utrikespolitik. Obama-administrationens utrikespolitik bör nog ändå kunna överträffas oavsett kandidat.
  Förhållandet USA-Israel hur utvecklas det ?
  USA:s position till försvar av Europa, baltikum gentemot Ryssland ?
  Hur tar sig USA an asien, Kina ?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Huvudet på spiken v.g. p2 ’2) Omvärlden har tydligen inte fattat Högsta Domstolens betydelse för lagtolkning. Den kommande presidenten har att ersätta en domarplats som får utslagsröst i HD. Hitintills har republikanerna blockerat Obama:s förslag på en liberal kandidat. Kommande president ska tillsätta en och han/hon får utslagsröst i HD. Blir det en demokratisk president, så kommer USA:s moraliska kompass att ändras i liberal inriktning, dvs. abortlagstifningen blir mer tillåtande. HBTQ- främjande blir också ett kännetecken.
  Den hittintills konservativa (kristna) värdegrunden kommer att luckras upp.’

  Detta är anledningen så många evangelikala ledare, inklusive familjen Graham (Billy själv i.o.f.s. ganska tyst) stöder Trump. Trots hans bordusa retorik och dåliga moral (åtminstone hittills) har han lovat väljarna en konservativ domare.

  I övrigt förstår inte omvärlden riktigt hur arbetarklassen i USA fullkomligt går på knäna efter 8 år med Obama. Hur de svarta områdena i USA är i fritt fall v.g. kriminalitet och droger och hur även arbetslösa vita/andra söker sin tröst i drogträsket när allt känns hopplöst.

 • David Smeds

  Fil kap 3
  20. Vi åter hava vårt medborgarskap i himmelen, och därifrån vänta vi ock Herren Jesus Kristus såsom Frälsare.
  Abraham blev kallad att lämna sin faders hus, sin politiska hemvist i Haran, för att leva som en gäst och främling på väg mot det land Gud valt för honom.
  Vi är kallade att gå utanför lägret, som betyder att lämna de tankar och idéströmningar som denna tidsålders gud inspirerar till, och politisk korrekthet och teologi därtill.
  De politiska systemen är oftast i uppror mot Guds modell.
  I GT gäller en andlig och geopolitisk kamp, som avslutades med att ”när tiden var inne sände Gud sin son i världen”. Efter att Sonen fullgjort sitt arbete och lidit sitt blodiga offer på Golgata, gäller kallelsen för alla troende att inlemmas i en andlig kropp, en byggnad i Anden, som är Församlingen.
  Församlingen som Jesu kropp i Anden är Guds plan som var en hemlighet som bara skymtar ngn gång i GT.
  Katolsk ideologi menar att påven har delegerad makt att styra över allt andligt och världsligt.
  Men Jesus sa ” mitt rike är inte av denna världen”. Detta motsäger inte att Jesus en dag under tusen år ska vara hela jordens konung.
  Vårt mandat som frälsta är aldrig att bedriva arbete för att söka transformera, eller stegvis föra in denna dömda värld in i ett artificiellt Gudsrike.
  Kingdom-now, och Kjell Sjöberg hade/har denna tanke. Man drömmer om en tid när ”kristna” får inflytande och tar över de ogudaktigas mandat. För att sedan kunna välkomna Jesus som Konung. Detta kommer aldrig att ske. Världen med sina system och begär är dömda till undergång. Babylon med sina affärs- och interreligiösa synergier kommer att falla. Köpmännen ska gråta den dagen när de ser Babylon falla. Då kommer alla med felaktig eskatologi att vakna.
  Jag uppmanar alla att söka svaret i biblisk eskatologi. Kasta ut ointellektuell fanatism. Ta smäleken, ta upp korset. Sikta mot Guds himmelska stad Jerusalem. Sikta inte på jord och grus här nere.
  ” har jag räddat någon själ från döden” frågar jag. Idag gäller det att förkunna evangeliet på ett begripligt sätt. Frälsning är inte en känsla. Det är ett fundament med intellektuellt innehåll. Ett system som ger klarhet för tanken.
  Sv kyrkans och många frikyrkors lull lull räddar ingen. MVH David

 • MyTwoCents – aletheia.se

  slirande tangentbord 😉 ? Nu försvann ju hela kommentaren…

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Sveriges alldeles egen Trump:

  Bert Karlsson: Trump förstår vanligt folk
  http://www.di.se/opinion/bert-karlsson-trump-forstar-vanligt-folk/

 • Stanley Östman

  Det finns ett par andra faktorer som avgör det kommande presidentskapet. Faktorer som är nedtonade och inte framgår tydligt.

  1) Bibehålls den nuvarande fördelningen i kongressen och senaten, så får en demokratisk president det svårt att få igenom sina förslag. Det som republikanerna ogillar (och det är mycket) med demokratiska förslag så kan de rösta ned dem iom. dess majoritet i båda kamrarna.

  2) Omvärlden har tydligen inte fattat Högsta Domstolens betydelse för lagtolkning.
  Den kommande presidenten har att ersätta en domarplats som får utslagsröst i HD. Hitintills har republikanerna blockerat Obama:s förslag på en liberal kandidat. Kommande president ska tillsätta en och han/hon får utslagsröst i HD. Blir det en demokratisk president, så kommer USA:s moraliska kompass att ändras i liberal inriktning, dvs. abortlagstiftningen blir mer tillåtande. HBTQ- främjande blir också ett kännetecken. Den hitintills konservativa (kristna) värdegrunden kommer att luckras upp.
  I och med att HD har ytterligare åldersstigna ledamöter, så kan mycket väl ytterligare tre domare tillsättas under kommande mandatperiod på förslag av vald president. Det här är bland de viktigaste kriterierna varför republikaner ändå kommer att rösta på Trump – dvs. för att förhindra en kommande liberal lagtolkning av författningen.
  3) Fokus på presidentkandidaternas pajkastning och retorik kommer att vara totalt underordnad när väl presidentinstallationen är gjord och medarbetare är utsedda. Vad det gäller det oskrivna kortet Trump, så kan det mycket väl bli så att det republikanska partiet kommer att kräva tillsättande av ytterst kompetenta medarbetare. Pss. som man nu tvingade Trump att inte frekventera Twitter, så kommer man säkert ha ett betydligt avgörande inflytande över potentiella kandidater till utrikesminister, finansminister och justitieminister.
  Medarbetarstaben kommer att ha större inflytande över amerikansk politik än tidigare republikanska presidenter haft.
  4) Å andra sidan så är Clintons ”track record” i politikens korridorer betydligt mer meriterad. Frågan är hur det vägs gentemot Trumps företagar-/affärsmeriter ?

  Själv är jag mest intresserad om USA, kan få en vettigare utrikespolitik. Obama-administrationens
  utrikespolitik bör nog ändå kunna överträffas oavsett kandidat.

  Förhållandet USA-Israel hur utvecklas det ?
  USA:s position till försvar av Europa, baltikum gentemot Ryssland ?
  Hur tar sig USA an asien, Kina ?

  För de som vill ha lite bra dokumentärbelysning, så har public service- svtplay 3 st bra dokumentärer jag kan rekommendera:
  http://www.svtplay.se/video/10845177/dokument-utifran-vagen-till-vita-huset/dokument-utifran-vagen-till-vita-huset-uppvaxten
  http://www.svtplay.se/video/10845181/dokument-utifran-vagen-till-vita-huset/dokument-utifran-vagen-till-vita-huset-karriaren
  http://www.svtplay.se/vagen-till-vita-huset

  Och när ni studerat dessa så är nog valet av USA:s president över… 😉

 • David Smeds

  Du skrev ”Blir det en demokratisk president, så kommer USA:s moraliska kompass att ändras i liberal inriktning, dvs. abortlagstifningen blir mer tillåtande. HBTQ- främjande blir också ett kännetecken.”
  Hillery försvarar rätt till abort till nionde månaden. Helt fullgångna barn färdiga att födas, blir dödade och styckade för att tillmötesgå moderns önskan.
  Även de som är för abort finner detta fruktansvärt, men inte Hillery.

 • David Smeds

  Stanley
  Du gör en bra analys utifrån de källor du har tillgång till.
  Jag minns svt och sv radio och de ledande tidningarnas hat mot Reagan och Thatcher. Idag är deras usla analyser glömda. Allmänt erkänns Reagan och Thatcher som lysande politiker.
  Finner du att svenska journalister fått ett bättre omdöme på senare tid?
  Även USA media är starkt vinklade emot Trump. Fox news är en motvikt. Jag lyssnar mest på CNN och Fox News. Sveriges radios rapportering och deras försök till analyser är i min mening undermåliga.
  En persons referensramar bestämmer vad en människa ser. Obama som jobbar heltid att kampanja för Hillery påstod härom dagen att Donald Trump varken betalar sina underentreprenörer eller sina anställda jobbare. Detta är lögn. Ingen storbyggare kan hålla på utan att betala dessa grupper. Sedan är det naturligt att det finns personer som hans bolag kommit i konflikt med. Jag har erfarenhet av att upphandla några industrihallar och erfor flera konflikter med våra underentreprenörer. Jag gick inte med på alla krav. Vissa upplevde jag som rent bedrägliga. Men vi kompromissade och oftast blev vi goda vänner efter hand.
  Obama verkar vara en ren politisk ”broiler”. Röda personer i Sverige kan man höra framföra liknande idioti. Skulle Skanska eller JM kunna bygga verksamhet utan att betala entreprenörer och knegarna. Men folk utan erfarenhet kanske sväljer det galna? MVH
  MVH David

 • Stanley Östman

  Ameikanska nyhetskällor som Fox & CNN anser jag båda vinklar. Fox åt konservativa hållet och CNN åt det liberala hållet.
  De är knappast förknippade med ”public service” och påvisar gång på gång att de går någons ärenden.
  Vi ska nog trots allt vara tacksamma för SR & SVT för att de kan göra dokumentärer som ger bredd och djup.
  Må vara att åsiktskorridorerna i Sverige har blivit tydligare den sista tiden – ett ämne vi kan återkomma till.
  Det hänger samman med att vänsterrörelsen är fortsatt stark i Sverige inom media & journalistik.

  Vad som var speciellt intressant i dessa dokumentärer är hur karaktärerna Trump & Hillary Clinton formats tidigt.
  Trump tufft skolad av sin far och den branschverksamhet han växte upp i.
  Hillary å andra sidan som utmärkte sig tidigt i universitetsvärlden och fick en stark roll i watergate-utredningen. Egentligen kan man uttrycka det som om att hon stått tillbaks för sin man Bill.

  Historiskt har du rätt om Reagan & Thatcher. Vänsterrörelsen vill aldrig erkänna dem, men Reagan-eran knäckte sovjetimperiet – och Thatcher var den siste som upprätthöll Storbritannien som en stormakt att räkna med.

  Det är avslöjande angående mainstream-Sveriges hållning till amerikanska presidenter. Iom. att media domineras av vänsterperspektiv (t.o.m. SvD har abdikerat), så klarar man inte av att erkänna Reagan/Thatcher. Sen har man varit fullt upptagna med att sabla ned presidenterna Busch den äldre och den yngre.
  Facit är trots att W. Busch startade Irak-kriget, men att de upprätthöll en balans i omvärlden.

  Obama-epoken är det sämsta mischmachet för omvärlden.
  Muslimvärlden i kollaps och ”otyglad” pga av Obama. Delar av Asien som vill aliera sig med Kina istället för USA.
  Ett revancherande Ryssland som inte räds USA.

  President Obama är den förste president som blivit uppläxad av en israelisk premiärminister tom. i ovala rummet i vita huset.
  Men där har ju också Bill Clinton uppträtt ovärdigt ur ett annat perspektiv…

  Israel har aldrig behövt brottas så mycket med en amerikansk presidentstab som nu. Israel undrar faktiskt om USA är på väg att släppa banden till Israel ?
  USA som släppte trycket på den värsta terrorsupportande staten Iran… – ja listan kan göras lång över att amerikansk utrikespolitik kan knappast bli sämre oavsett ny president.

 • kennethhermansson

  Jag kan förstå om det jublas i Moskva, Budapest och Ankara. Liksom att den första att gratulera Trump var Le Pen i Paris. Däremot förstår jag inte de kristna bekännare som nu fröjdar sig över utgången av det amerikanska presidentvalet. (Det menar jag förstås inte att Sefast gör, även om han tycks tro att detta var det bästa alternativet. Men det finns tyvärr många andra.) Jag var inte född på 30-talet då tyska folket begick ett svårt misstag i ett demokratiskt val. Men jag minns min besvikelse för 16 år sedan då Texasguvernören med hjälp av några hundratal Floridaröster kom till makten. Samme vapenglade ledare som senare trodde att invasioner i Irak och Afghanistan skulle krossa terrorismen i världen. Idag är jag minst lika besviken. Vilka blir konsekvenserna för jordens klimat? Andligt, medmänskligt och fysiologiskt.

 • Stanley Östman

  Ni som känner sorg över att Clinton inte vann… – det finns en faktor till som skulle gjort hennes ev. presidentera omöjlig.
  I valrörelsen har hennes e-posthantering blåsts upp, men det skulle inte bli hennes akilleshäl.
  Det som troligen skulle tvinga bort henne från makten är att det sipprara fram mer och mer hur Clinton-foundation använt donerade medel.
  Clintons har använt öronmärkta stiftelsemedel till att premiera familjeuttag – bl.a. stora uttag till sin dotter och avlönat henne. Detta i strid mot stiftelseintentionerna. Enl. amerikanska lagar så är det tydliga skäl för åklagarmyndigheten att ta sig an.
  Det hade blivit ett watergate II i ny tappning.
  Själv tror jag dock att Hillary hade övertrumfat Obama-administrationen (se min tidigare kommentar) map. utrikespolitik – vilket för övriga världen är det viktigaste.
  —-
  Vad det gäller Trump så återstår en intressant fas som inte många häröver har observerat.
  I dokumentärerna svtplay som jag ref. till, så visas ett inslag där Obama förnedrar Trump vid en celeber tillställning. Obama hade ett långt anförande där Trump var inbjuden med sina anhöriga. Han fick vackert sitta vid sitt bord och svälja ett långt ironiskt tal mot Trump där Obama försökte förnedra Trump.
  För de som studerat Trumps uppväxt/karaktär och valkampanj, så var Obamas förnedrande tal revanschbränsle för Trump. Som affärsman så har han präglats av ”killer”-instinkt (vinna till varje pris).

  Det ska bli synnerligen intressant att se om Obama klarar av att överlämna vita huset på ett värdigt sätt. Förnedringen från tidigare tal mot Trump får en omvänd motsvarighet – om än bara symboliskt.

  Tidigare har bara israels president Benjamin Netanyahu fått Obama att känna sig obekväm…
  —–
  Fakta framöver är att republikanerna behåller majoriteten i kongressen såväl som senaten.
  Det finns hopp om att kristet evangelikala domare tillsätts i HD som värnar den kristna prägeln över författningen.
  Förhoppningsvis och troligt så kommer Trump att omges av kompetenta medarbetare, där valrörelsens retorik går in i historiens skräpkammare.

 • SefastTronde

  USA har blivit ett alltmer splittrat land, där politiken blivit allt mer korrupt, och flertalet människor i medel och underklassen börjat känna allt mer ilska och frustrationer. De av oss som har kontakter i USA vet allt detta väl, och de negativa förändringarna följer hela världsutvecklingen. Hillary Clinton står hos allt fler amerikaner för ett alltmer korruptivt etablissemang, och för den som vill gräva djupare i detta finns det flera trovärdiga källor.

  Donald Trump är visserligen kanske den värste någonsin i fråga om att ”kläcka fula grodor” och därtill har en tvivelaktig moral. Men, han är likväl ett politiskt rent kort, och har nästan uteslutande goda vitsord bland som företagare, bland anställda, affärspartners och närstående. Det amerikanska folket har därvid främst röstat mot Hillary Clinton och i mindre utsträckning för Donald Trump. Jag har stor förståelse för detta.

  Din kommentar visar snarast på vilket trångt och färgat åsiktsrör du oftast kikar igenom, med fullt av ovidkommande argument och associationer. Det borde rimligtvis inte vara något negativt i att motta gratulationer från andra länder oavsett. Det finns heller inget som pekar på att Trump har något samband med vare sig Hitler eller Bush, tvärtom. Ser snarast detta som fult förtal. Angrip gärna Donald Trump för något av de vansinniga uttalanden han bevisligen är skyldig till, men inte med sådana här argument. Dessutom bör Donald Trump kanske få visa vem han är, som president, innan man går vidare med påhoppen.

 • David Smeds

  Stanley Du skrev ….Förhoppningsvis och troligt så kommer Trump att omges av kompetenta medarbetare….
  Helt rätt. Många beundrar de som lyckas bygga stora företag t.ex. IKEA s Kamprad. Varken Kamprad eller Trump har byggt själva. De har valt ut självgående män och kvinnor som förstått visionen. Trump kommer inte att hugga av handeln med oss eller Mexico och Kina. Han vill omförhandla så att båda parter blir vinnare i handeln. Jag vill påminna om Ricardos handelsteorem från nationlaekonomin. Alla vinner på utbyten förutsatt att man har olika komparativa för och nackdelar.
  Politiker och pastorer som saknar arbetslivserfarenhet utanför sitt skrå är en riskfaktor om de inte tar råd från personer med ”smuts under naglarna”.
  Trump höll ett fint segertal och var generös mot Hillery och hennes familj. Precis som med Reagan så kommer ”det korrekta offentliga rummet” troligen att långsamt inse att Trumps erfarenhet kommer att innebära en bättre framtid för USA och oss andra. MVH

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • kennethhermansson

  Vad är det för en kommentar? Åsiktsrör! Trump ska givetvis bedömas efter vad han sagt att han vill göra som president och hur han själv bedömer människor.

 • SefastTronde

  Bäste Kennet Hermansson:
  ”Vad är det för kommentar?” ”Moskva, Budapest och Ankara. .. Le Penn .. ’..misstag i demokratiskt val .. av tyska folket .. på 30-talet .. vapenglade .. Texasguvenören..”

  – Vad har ovanstående med Donald Trump att göra? Ser det snarast som mkt nedlåtande associationer, och övertydliga attityder så det skriker om det. Envar får väl välja och stå för vilka åsikter som helst, även du och jag, men däremot gör vi klokt i att respektera att det även finns ”kristna bekännare” tycks sympatisera med såväl Clinton som Trump.

  Intoleransen i fråga om åsikter som avviker från den egna ståndpunkten lyser ibland som neonskrift mellan raderna. Lyser oftast som tydligast där en viss färg av åsiktsgemenskap framskymtar. Här ger jag dig underkänt. Eller har jag missförstått något? för i så fall ber jag om ursäkt.

 • kennethhermansson

  Sefast Tronde! Jag godtar din ursäkt och anser att du inte alls tycks förstå vad jag menar. Jag har inte på något sätt underkänt någon enda kristen som tycker annorlunda än jag. Däremot ifrågasätter jag åsikter och ställningstaganden. Dessutom anser jag att det behövs lite motvikt mot de ”hyllningar” av Trump som förekommer här. Den består i min förklaring att jag inte förstår dem som fröjdar sig över Trumps valseger. Ligger det något nedlåtande i denna min oförståelse? I så fall får du faktiskt förklara på vad sätt.

  Att jag sedan påminner om några händelser i historien innebär inte alls att jag likställer dem med detta presidentval. Jag vill däremot påminna om att demokratiska val inte alltid för med sig väntade och önskvärda resultat. Dessutom, även om Trump ingalunda är nazist, anser jag honom vara rasistisk. Detta pga hans generaliserande uttalanden om bl a latinamerikanare och muslimer.

  Att jag påminde om Bushs presidentskap, med åtföljande amerikanska krigsinsatser i bl a Irak och Afghanistan var ett sätt att uttrycka att jag känner samma besvikelse och oro nu som då. Inte minst med tanke på Trumps uttalanden om att själv hantera vapen, att använda kärnvapen samt att bomba ut Daesh.

  Vad gäller Trumps uttalanden så bryr jag mig inte särskilt mycket om klumpiga ordval. Däremot tar jag mig friheten att försöka tolka den verkliga innebörden i vad han har uttalat och vad han tycks vilja åstadkomma. Det är inte ordvalet utan ”programförklaringarna” som bekymrat mig. För övrigt skulle jag inte heller röstat på Clinton om jag haft rösträtt.

  Du, som är en intelligent person, borde bättre läsa vad jag faktiskt skriver, innan du gör oförskämda uttalanden om intolerans och trånga, färgade åsiktsrör. Med det sagt: jag godtar din framförda ursäkt.

 • sam

  Ingen beundrar demokrater som vandaliserar på gatorna.
  Demokrater borde ju respektera demokratiska val, eller hur?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Hoppas detta är falskt larm:

  BREAKING: Obama Now Considering Martial Law Because Of Mass Riots
  http://endingthefed.com/breaking-obama-now-considering-martial-law-because-of-mass-riots.html

  Anti-Trump protesters march for 3rd night; Portland police call it a ’riot’
  http://edition.cnn.com/2016/11/11/us/oregon-protest-riot/index.html

 • Ulf

  Bäste David!
  Läser dina inlägg med stort intresse. Du har en sällsynt sund syn på de strömningar som sker i vår omvärld. Som du själv skriver och anser så kommer det aldrig att bli något ”Kingdom now”. Nej vi närmar oss de yttersta dagarna med stor hast. I detta är den största konspiratören mycket verksam nämligen; Satan, djävulen, lögnens fader etc. Han har sina undersåtar som verkar för den stora omvälvning som pågått från allra första början av syndafallet….
  Iluminati, frimurare etc tjänar denna världen furste att föra in vår värld i den ”Nya världsordningen”. Denna ordning är ankristlig och tjänar att föra fram antikrist till makten. Vi som troende och frälsta måste se det världsläget i profetiskt ljus. Guds ord säger INTE att det blir ”guld och gröna skogar” i framtiden….det blir vad Guds ord säger ska komma….
  Vi står inför Jesu snara återkomst. Vi behöver verkligen, på alla plan, göra upp med allt som hindrar, tynger etc. Gud vill sannerligen göra stora ting i dessa sista dagar innan den antikristliga vedermödan börjar….

 • Lars Wärn

  Det är sådant här jag både undviker att läsa eller posta på fb. Man kan få ”breaking news!” från t ex Sputniknews om t ex Ukraina och Donbass men litar bara på seriös rysk nyhetsförmedling som t ex Russia Today.

 • Lars Wärn

  Tilläggas kan att jag avböjde förlängning av prenumeration för något år sedan. Det var två saker jag störde mig enormt på och som jag framförde med största tydlighet då. All denna HBTQT-smörja som fanns i tidningen förr samt deras tydliga fientlighet mot Israel. De har bättrat sig betydligt på dessa punkter och jag läser numera tidningen med en nöjd min. Inte minst p g a den minst sagt låga prenumerationskostnaden 🙂

 • Lars Wärn

  ”‘jokern i leken’ Donald Trump”

  Huvudet på spiken. En pajas.

 • Martin

  test test test

 • Stefan

  Jag tror det skulle vara givande och intressant med en utvärdering och analys av dessa konspirationsteorier, nu när vi har facit på dem!

  Vad kan de som trodde på dem lära sej av dem?
  Är det för tidigt att förkasta dem?
  Vad var fel med dem? Vad var rätt?
  Osv.

 • Lars Wärn

  Min sammanfattande utvärdering av Obamas 8 år vid makten blir (som jag ofta skrivit både här och där men kanske inte här):

  Obama är den bäste president USA har haft sedan Franklin D Roosevelt.

 • Daniel,

  Har du någon gång funderat på att korrigera dina falska förutspåelser?

  Eller anser du att det räcker att du placerade ett frågetecken efter påståendena, i stil med boulevardpressens metoder?

  Ryktesspridning kan man ju kanske maskera som vaksamhet, men när sedan förutspåelserna visar sig vara falska blir de ju falska vittnesbörd.

  Du ogillar ju Aftonbladet, men tydligen bara för deras åsikter och inte deras metoder. Metoderna tillämpar du ju själv för att manipulera med hjälp av rykten och ”alternativ-fakta”.

  Okay, jag vet, det kostar tid och du har mycket att göra. Den visan känner vi… Men har man tid att publicera felaktigheter bör man nog planera in tillräckligt med tid till att korrigera och städa upp.

  Räkna nu till 10 innan du öppnar din sedvanliga burk med härskartekniker och skriver en reaktion.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för din feedback Kjell.

  Det är nog inte svårare än att vi har lite olika syn på vad en blogg är och inte är, jämfört med en artikel i t.e.x. Svd, eller någon av de kristna tidningarna. D.v.s. jag har å ena sidan inte mer stolthet än att jag kan be om ursäkt, förlåt eller återkalla något som blivit helt fel. Å andra sidan är den MIN bild av bloggandet att det är lite att ’tänka högt’. Resonera, argumentera, blötas och stötas med andra som gillar detsamma. Aletheia’s ’uppdrag’ är och har alltid varit att TILLSAMMANS med våra läsare söka efter sanningen. Vi har aldrig påstått eller trott att vi ÄR sanningen.

  Denna post står jag för, och ja, rubriker med frågetecken skiljer sig från de med utropstecken eller punkt. Jag har en personlig iver, vare sig du godtycker eller ej, i det att jag utifrån mitt teologiska och skatologiska intresse ständigt söker efter det jag vill kalla ’profetiska markörer’ i vår samtid. Gillar att lägga pussel, läsa mellan raderna och leta efter samband i märkliga händelser som ofta på ytan ser ut som slumpmässiga, men under ytan kanske inte är det.

  Allt detta är inte möjligt att göra, om man inte kan resonera kring aktuella teorier och emellanåt aktuella KONSPIRATIONSteorier. Du behöver inte gilla detta, men onekligen är det fler än jag som är inne på samma spår.

  Förra årets val är vi kanske överens om – går till historien som ett av de märkligaste. Inledningen på Trums administration likaså. Ingen president i historien har kommit till makten med ett sådan kompakt motstånd från precis alla led (MSM, Rep och Dem). Kan inte minnas att någon president haft ett sådant motstånd att spiritister och ockultister samlas regelbundet för att lägga besvärjelser på Vita Huset. Aldrig tidigare har CNN dagarna innan installationen av nya presidenten gått ut med en ’informativ artikel’ kring vad som skulle hända om en blivande president bli lönnmördad innan han svurits in.

  Nej, det blev ingen Martial Law i USA, men ALLT pekar ju på att förlorarna inte accepterat valutgången. Striden är inte över Kjell, den har bara börjat. I detta läge vore det ett kardinalfel att återkalla denna typ av poster. Däremot är vi som alltid öppen för att allt vi skriver prövas av olika läsare, från olika sammanhang med olika synsätt.

  mvh
  Daniel

 • Nej, inte behöver du återkalla din artikel. Men visst skulle det vara både redligt och ärligt att medge att du hade fel. Fast kanske känns det just nu för jobbigt?

  Åklaga gärna Obama för det han gjorde fel. Inte borde han ha ljugit om same sex marriages. Visst är det sjukt att han är stolt över detta och andra HBTQ-issues. Inte skulle jag vilja att Planned Parenthood subsidieras av en allmän sjukförsäkring. Men det kan man ju då excludera utan att skippa det goda av Affordable Health Care Act.

  Som sagt, åklaga gärna med hjälp av fakta. Men sluta att demonisera!

  Och om Obama får åklagas måste väl samma spelregler gälla för Trump.

  För mer än ett år sedan sade jag om Trump att: ”Om Gud har beslutat att avslutningen av ändens tid skall börja så kommer Trump mot alla odds att vinna!”

  Så tror jag fortfarande om han inte på ett eller annat sätt avsätts innan han gör internationellt kaos.

  Obama och demokraternas ledare må vara uppenbart ogudaktiga. Deras förordningar står i många fall stick i stäv mot Guds bud. Men Trump är direktstyrd från mörkrets abyss. Fördärvets son! En lögnare från begynnelsen. Ont kan inte fördrivas med ondare.

  Finns det fortfarande ”tid”? Det vet jag inte. Han har ju, tack och lov, lidit vissa nederlag.

  Hans personliga vendetta (vendettor) och megalomani kommer annars snabbt att bringa fördärv över både USA och resten av världen.

  /Kjell

 • JANNEJO

  ”Som sagt, åklaga gärna med hjälp av fakta. Men sluta att demonisera!”

  Bra sagt. Håller med dig. 🙂

 • MyTwoCents – aletheia.se

  ’Så tror jag fortfarande om han inte på ett eller annat sätt avsätts innan han gör internationellt kaos.’

  Ena dagen ser jag upp till din analytiska skärpa. Andra dagar förbluffas jag av din naivitet. Vet inte om alla nyheter inte når dig i Afrika, men internationellt kaos har vi redan tack vare Bush-Obama duon. Mellanöstern står i brand och har slagits sönder och samman v.g. både samhälleig och politisk infrastruktur.

  USA var i full färd med att hetsa Putin in i storskaligt krig, vilket hade fortsatt utan tvekan om Hillary kommit till makten. (NATOS utökning av försvarsmissiler runt omkring Ryssland är inte bara brott mot tidigare avtal utan en ren och skär provokation för att väcka den sovande björnen)

  Det är inte alls omöjligt att Trump orsakar ännu större kriser, men låt oss inte försköna Obamas 8 år i vita huset eller neokonservativas ondskefulla härjningar runt om i världen innan dess.

  ’Men Trump är direktstyrd från mörkrets abyss. Fördärvets son! En lögnare från begynnelsen. Ont kan inte fördrivas med ondare.’

  Intressant att du tonar ner Obamas agerande till lite mjukare benämningar men tar i så det knakar när du beskriver Trump.

  Det är ju inte så att jag har motsatt inställning till Trump (att han är direktstyrd från himlen och en lögnare från begynnelsen o.s.v.).

  Tro det eller ej så har jag mina aningar om Trump likaså, men kan ju inte låta bli att notera hur enormt mörka krafter förenats i kampen mot honom, vilket inte riktigt finns någon logik i med din tolkning. Lite som när Fariséerna anklagade Jesus för att driva ut demoner med hjälp av Belsebub.

  Trump må vara ond, god eller mitt emellan, men Gud leder konungars hjärtan som vattenbäckar och han KAN, jag säger KAN mycket väl vara en del av Babylons fall. Under ytan (om du skulle lyssna till lita annat än MSM) finns det intressanta kopplingar mellan Putin och Trump. Båda förefaller rata internationella bankmaffian och är inte på Soros lönelista.

  Det kan komma att visa sig att Trump är ’dubbelagent’ och i sådana fall kommer jag vara den förste att peka på dessa tecken.

  Sedan har vi komplexa förebilder i bibeln. Kung Salomo var ju t.e.x. både en förebild av Messias och Anti-Messias. Just nu har det ena beslutet efter det andra fattats av Trump administrationen i linje med evangelikal tro. Han hade kunnat gjort som alla andra presidenter och endast utnyttjat evangelikaler i USA för att komma in i Vita Huset. Men i fallet Trump har han börjat leverera det ena vallöftet efter det andra vilket givetvis är störande för många.

  Som det ser ut nu kan han mycket väl få en central roll i byggandet av tredje templet. Alla tempelbyggnader INNAN den verklige Messias är tillbaka, blir i så fall ett tempel för antikrist. Om Jesus sedan väljer att helga ett sådant tempel eller riva det får framtiden visa. Minns inte om du ens tror på ett tredje tempel (vet att många tar detta bildligt).

  Så i viss mån delar vi faktiskt uppfattning, men jag skulle inte våga uttrycka mig så kraftfullt som du gör i din beskrivning av Trump. Många föll i samma dike med Obama som jag aldrig gillat (kallade honom för antikrist o.s.v.).

  Mvh
  D

 • Framtiden får utvisa vem av oss som bygger på ”alternativ-fakta”.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  ”Visst är det sjukt att han är stolt över detta och andra HBTQ-issues.”

  Hörde just på nyheterna Trump säga att han ska göra allt för att skydda HBTQ-aktiviister (fritt ur minnet). Vad är det för skillnad på deras politik på det området?

 • Troligen ingen skillnad i praktiken. Dock sade Obama själv, flera gånger, att han var stolt över just det han hade åstadkommit på det området. Trump är troligen helt ointresserad och uttalar sig bara politiskt korrekt nu när han i rask takt förlorar förtroendet på andra områden.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Vad är alternativet Lars? Att inte skydda HBQT-personer?

  Att vara en god ledare för alla i samhället, inklusive gay och lesbians är ett måste för en bra ledare oavsett land. Det är dock inte samma sak som att låta HBQT-rörelsen härja fritt i ett land, vilket Obama gjorde, men jag tvivlar på att Trump kommer tillåta. Här har ju Ortodoxa Ryssland en kontroversiell linje där HBQT-personer inte är ’olagliga’ men däremot tillåts inte deras propaganda eller ’evangeliserande’ s.a.s.

 • Lars Wärn

  Visst ska personer med udda läggning skyddas. Det är aktivisternas aktiviteter jag ogillar. De ska inte dansa nakna på Sergels torg… Den ryska linjen passar min synvinkel.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?