Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Donald J Trump vann kampen mot Goliat

4a64d33771d3544633465d29e67d6b1e048e2f359e8c4cb58a31debd8f4d44a2

(Bild: Montage/Satir)

Ja, det har väl inte undgått någon vid det här laget att Trump mot alla odds vann kampen om Vita Huset. Årets presidentval går onekligen till historien. Aldrig tidigare har någon med ett så kompakt motstånd från näst intill alla håll, lyckats nå så långt.

Proffstyckare, analytiker, politiker av alla ranger, majoriteten av de dominerande vänsterjournalisterna (globalt!) och större delen mätningar, gav alla Hillary Clinton segern i förväg. Trump som envist hävdade att valet var riggat fick då rätt till slut. Riggat i bemärkelsen att var och varannan nyhetsbyrå ogenerat bröt mot god publicistisk sed genom att vara partiska i sin nyhetsrapportering. Trots Hillarys hundratals miljoner i stöd från Wall Street, Saudi Arabien med flera, sittande president och en rad rockstjärnor som dragplåster sista veckan, har amerikanska låg och medelinkomsttagare nu kraftfullt meddelat omvärlden att de är trötta på status quo.

Som jag skrev i min förra post har jag på nära håll, via min frus släkt i Arkansas, följt nedgången i USA ekonomi. Jag har med egna ögon sett hur ‘den amerikanska drömmen’ förvandlats till en ’den amerikanska mardrömmen’. Det är en av många anledningar jag tillhört de marginaliserade 10% av Sveriges befolkning som tror att Trump med alla sina fel och brister är ett bättre alternativ än Clinton vad gäller USA’s framtid. Det resulterar givetvis i hån, spott och uppfattningen bland en annan att jag förlorat förståndet.

Det finns stora förlorare i detta val, som under kommande år får arbeta nitiskt på att återfå sitt förtroende: Media. Samtliga stora nyhetsbyråer, som även svenska journalister kopierat och klistrat ifrån, har avslöjats. Etablerad media har inte sedan Pravda’s dagar varit så propagandafyllda som detta år. De borde skämmas hela högen för sitt agerande. Alternativmedia gynnas givetvis enormt när etablissemanget ertappas med byxorna nere, men som man bäddar får man ligga.

Närmsta motsvarigheten till hur den så kallade tredje statsmakten agerat i Sverige är givetvis hanteringen av Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, men det är ett ämne i sig. I fallet Donald Trump har denna sajt i alla fall dragit sitt strå till stacken med att våga gå mot strömmen och göra egna analyser av valrörelsen än de som serverats via de stora nyhetsbyråerna, genom majoriteten dagstidningar, inklusive kristna vänstertidningen Dagen. Först när valet avslutats och Trumps seger ett faktum börjar mer nyanserade och balanserade röster göra sig hörda. Ett exempel i tidningen Dagen var Felicia Ferreiras lugna och sunda respons på valsegern. Mycket bra, om än lite sent.

Huruvida Trump klarar av uppgiften att genomföra de stora löften han gått till val på, kommer framtiden att visa. Personligen tror jag ekonomiska oroligheter kan komma att följa inte bara USA, utan delar av världen, i kölvattnet på Donald J Trump som president. Han har ju tveklöst redan skakat om de mörka krafter som länge styrt Vita Huset bakom kulisserna. Krafter som trots Trumps seger absolut inte vill se Trump lyckas. Måtte jag ha fel i denna analys.

En rad varmt troende kristna omgärdar Trump. Min personliga favorit (presidentvalet ’08), baptistpastor Mike Huckabee från Arkansas (omnämns i Trumps segertal), Vice president Pence, tidigare presidentkandidaten Ben Carson och många, många fler. För alla som oroar sig över Trumps temperament bör ni veta att utöver en rad trovärdiga rådgivare i Trumps närhet, kommer större delen viktiga beslut givetvis passera genom sedvanlig amerikansk kongress, där ytterligare erfarenheter och politiskt kunnande finns samlade.

Over and Out

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Relaterat:

Donald J Trumps segertal i natt (morse svensk tid):

Tidigare poster om presidentvalet (Aletheia)

Bilderbergpojken Reinfeldt oroad över Trumpseger

Bert Karlsson: Trump förstår vanligt folk

Snabbguide: Så styrs USA

Top 10 Clinton scandals exposed by WikiLeaks

Profetia fick honom att hålla på Trump

PROPHESY: DONALD TRUMP SHALL BECOME THE TRUMPET (POSTED ON CHARISMA MAGAZINE 7/28/2015)

=>

Ämne: NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , ,

 • David Smeds

  Daniel
  Jag har påmint en del ”korrekta kristna” om vilket hat Thatcher och Reagan mötte i de svenska ”uppnosade” medierna. Idag hyllas Thatcher och Reagan som exempel på osedvanligt goda ledare.
  Jag fick besök av en livetsordare som gratulerade till att jag framfört min aning om att Trump skulle vinna.
  Våra kristna medier, och framstående estradörer har oroats sig, om Hillery trots all manipulation skulle förlora.
  Våra hyllade kristna ledare verkar ha noll koll och stort underskott på profetisk information.
  På det karismatiska fältet så gäller fortsatt: att svänga kavajer, blåsa på trötta medvandrare.
  Kingdom now och transformationsdrömmare går fortsatt åt fel håll.
  Är du en kristen som för det mesta håller med i det svenska ledande medier påstår, så tror jag att du lever kvar innanför lägret, och delar agenda med denna tidsålders gud. Du är kvar i Haran och måste nu ta dig ut för att kunna se Gud förverkliga sin plan för dig. MVH
  PS Planen är inte att vara med och påverka en förlorad politiska agenda, utan att ta sikte på Guds himmelska stad. Himlen är målet. MVH

 • David Smeds

  Daniel
  Jag har påmint en del ”korrekta kristna” om vilket hat Thatcher och Reagan mötte i de svenska ”uppnosade” medierna. Idag hyllas Thatcher och Reagan som exempel på osedvanligt goda ledare.
  Jag fick besök av en livetsordare som gratulerade till att jag framfört min aning om att Trump skulle vinna.
  Våra kristna medier, och framstående estradörer har oroats sig, om Hillery trots all manipulation skulle förlora.
  Våra hyllade kristna ledare verkar ha noll koll och stort underskott på profetisk information.
  På det karismatiska fältet så gäller fortsatt: att svänga kavajer, blåsa på trötta medvandrare.
  Kingdom now och transformationsdrömmare går fortsatt åt fel håll.
  Är du en kristen som för det mesta håller med i det svenska ledande medier påstår, så tror jag att du lever kvar innanför lägret, och delar agenda med denna tidsålders gud. Du är kvar i Haran och måste nu ta dig ut för att kunna se Gud förverkliga sin plan för dig.

  PS Planen är inte att vara med och påverka en förlorad politiska agenda, utan att ta sikte på Guds himmelska stad. Himlen är målet. MVH

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jag stör mig något enormt på hur partiska sekulära medier har varit. Upptäckte tidigt just detta val hur lata journalister blivit i Sverige vad gäller nyhetsrapporteringen under valet. De flesta gör ingen egen research längre, utan klipper och klistrar bara och översätter till svenska. I bästa fall omformulerar de lite granna med egna ord, men utgår från så kallad MSM i nästan alla uppfattningar.

  Men att så kallade kristna kör i samma hjulspår gör mig ännu mer upprörd. Tidningen Dagen är ju ett typexempel på en tidning som för länge sedan övergick från att vara opinionsbildande till opinionsföljande. Det finns absolut ingen anledning kvar att slösa pengar på en prenumeration på Dagen då de agerar papegoja sedan ett antal år tillbaka till DN, Aftonbladet och Expressen. Ett tydligt bevis för detta är ju hur fritt flera skribenter numera rör sig mellan tidningarna (Karlsten, Halldorf m.fl.)

  Världen idag var faktiskt mer balanserad i den lilla rapportering de hade om valet. Har ingen teori om varför, men så var det just i detta fall.

  Vi är kallade att tänka själva, skrapa under ytan, vara salt i en tid av avfall, inte leka följa-John med denna världens barn.

 • enkel vandringsman

  När jag förstod att han var helt medveten om ”The new World order” och ruskprickarna som styrde i kulisserna och att han inte tillhörde några ”hemliga sällskap” så tänkte jag att Gud kanske vill ge oss ytterligare några ”nådens år” och skjuta upp slutklämmen. Men när han så öppet utmanade eliten, sitt eget parti och media på ett sätt som påminde om Elias gäckande med Bahalsprofeterna så tänkte jag att han tog sig vatten över huvudet och skulle förlora. ”Thank You for praying for our country. Only a miracel can get him in now” Var det sista jag hörde från mina kristna amerikanska vänner. Vi lever i intressanta tider.

 • En stjärnsmäll rakt i nyllet på etablissemanget, globalismprofeterna och klimatvänstern.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Huvudet på spiken, käre enkla vandringsman. Ungefär så tänkte jag i morse. Alltså – det är ett enda mirakel att han vann valet MOT ALLA ODDS

 • AllvarligtTalat

  Det blir intressant att följa hans politik framöver. Han kommer enligt utsaga att bli en mycket Israelvänlig politiker vilket jag tycker är mycket positivt. Samtidigt är han fortfarande ett okänt kort men det verkar åtminstone i dagsläget som en bättre kandidat än rivalen som ännu inte gjort sig hörd. Vi får väl se framöver hur hans politik utformas och genomförs.

  För oss i Sverige tror jag att det mestadels innebär problem för våra politiker då de sannolikt behöver rusta upp försvaret och räkna med att vi behöver bli mer självförsörjande. Detta har egentligen behövts under en längre tid men jag tror knappast att vi kan räkna med att han offrar särskilt mycket energi på oss så vi skall nog inte räkna med någon större backup om vi hamnar i knipa.

 • Pingback: Trump, 777 och medias oerhörda svek mot svensken | dkmiblogg()

 • caninsweden

  Well from if promising to launch a special Senate investigation to put ” crooked Hillary in jail ” to praising her :
  ”We owe her a major debt of gratitude for her work for our country ! ” is quite a change !!!!!!!
  It’s math -each candidate spent hundreds of millions of dollars that did not come from every American sending in ten dollars….Both candidates received those hundreds of millions from the same ” Big Boys” who did not send their hundreds of millions out of the kindness of the hearts…As a result I totally believe it was a ” smoke and mirrors ” circus show between Pepsi Cola and Coca Cola and that totally regardless of what either of them said or promised THE EXACT SAME THINGS will be done no matter which puppet or marionette would have won.
  But Praise God that our hope for today and tomorrow does NOT lie in any politician but in our perfect Father in heaven and that our whole life and that our entire journey here on earth is about believing in , following and geting to know HIM and his wonderful plan for us!!
  Roy Firus

 • sam

  Du borde väl vara medveten om att kristna kör på i samma gamla hjulspår. Vad som är mer uppseendeväckande är att man väntar ett annat resultat.
  T.ex läser man julevangeliet trots att det bara finns fyra evangelier i Bibeln, Matteus, Markus, Lukas och Johannes.

 • RoyFirus

  Well from if promising to launch a special Senate investigation to put ” crooked Hillary in jail ” to praising her :
  ”We owe her a major debt of gratitude for her work for our country ! ” is quite a change !!!!!!!
  It’s math -each candidate spent hundreds of millions of dollars that did not come from every American sending in ten dollars….Both candidates received those hundreds of millions from the same ” Big Boys” who did not send their hundreds of millions out of the kindness of the hearts…As a result I totally believe it was a ” smoke and mirrors ” circus show between Pepsi Cola and Coca Cola and that totally regardless of what either of them said or promised THE EXACT SAME THINGS will be done no matter which puppet or marionette would have won.
  But Praise God that our hope for today and tomorrow does NOT lie in any politician but in our perfect Father in heaven and that our whole life and that our entire journey here on earth is about believing in , following and getting to know HIM and his wonderful plan for us!!
  Roy Firus

 • RoyFirus

  Well from promising to launch a special Senate investigation to put ” crooked Hillary in jail ” to praising her :”We owe her a major debt of gratitude for her work for our country ! ” is quite a change !!!!!!!
  It’s math -each candidate spent hundreds of millions of dollars that did not come from every American sending in ten dollars….Both candidates received those hundreds of millions from the same ” Big Boys” who did not send their hundreds of millions out of the kindness of the hearts…As a result it was a circus show between Pepsi Cola and Coca Cola and that totally regardless of what either of them said or promised THE EXACT SAME THINGS will be done no matter which puppet or marionette would have won.
  But Praise God that our hope for today and tomorrow does NOT lie in any politician but in our perfect Father in heaven and that our whole life and that our entire journey here on earth is about believing in , following and getting to know Him and His wonderful plan for us!!
  Roy Firus

  läs mer 0

  Svara

  Dela ›

 • dkmi.blogg

  finns det inte fem evangelier enligt kristendomen?

 • wildwest63

  Återigen har en samlad vänsterpress haft fel. Återigen har opinionsinstituten visat sig helt värdelösa (jag antar att deras roll är att ge en mycket god prognos på vem som vinner och inte att hitta på siffror utifrån det som passar för stunden). Det är ungefär som SMHI skulle berättat om soligt vårväder igår när Stockholm upplevde sitt största novembersnökaos på 100 år. Förtroendet bör vara bottenskrapat för opinionsinstitutet.
  Som alla undersökningar visar spelar det knappt någon roll vilken officiell politisk ståndpunkt en tidning har, nästan samtliga journalister i Sverige, i Europa, är vänster, kommunister och utopistiska miljöpartister. Det säger sig självt – varför ska de ens försöka vara objektiva när de kan påverka ett val, en viktig fråga, till sin egen fördel? Annars sågar de av den gren de själva sitter på. Så resonerade man också i DDR. Har läst mycket om DDR senaste tiden och skrämmande mycket liknar Sverige, visst kunde man ha andra politiska uppfattningar även i DDR, om man höll dem för sig själv. Läckte de ut kunde man bli sparkad, förvägrad högre utbildning etc. Exakt samma sak som händer här.
  Jag tycker inte Trump är en dröm. Thatcher och Reagan kommer jag väl ihåg. De var synnerligen kantiga, men de var inte lika buffliga.
  Jag blev Trump-anhängare i söndags. Efter ett 45 minuters konsumentupplysande program på en av de tyska tv-kanalerna om hur man skyddar sig från inbrottstjuvar, hur man ska hantera dem för att inte gå över gränsen, etc, etc. Vaddå – ska vi anpassa hela vårt liv till importerad brottslighet? Vad är det för omvänd ordning, för omvänd sanning? Det är bara radikala bufflar som Trump som har makt och ork att ändra på vårt omvända sätt att se på världen. Det behövs nån som rör runt i grytan.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Läsvärt:

  Trump, 777 och medias oerhörda svek mot svensken
  https://dkmiblogg.wordpress.com/2016/11/09/trump-777-och-medias-oerhorda-svek-mot-svensken/

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • wildwest63

  En annan vinkling på Trumps vinst som i mitt fall nästan liknar ett bönesvar.
  En av dom stora effekterna enligt mainstream-drakarna idag är att Trump drar undan mattan för Sveriges säkerhet. Precis som det är någon annan som ska beskyllas för att vi inte vill, har lust, har råd, orkar prioritera en av statens mest grundläggande uppgifter – att se till att landet är självständigt.
  Jag har tänkt en hel del på hur vi ska få svenskarna att vakna inför det oerhörda svek vi blivit utsatt för av naiva fredsivrare bland politiker och opinionsbildare under de senaste 20 åren – inte minst från kristet håll – så att hela försvarsförmågan skruvats ned till en nivå som skulle räcka till ett land av Maltas storlek, men inte till Sveriges.
  Ingenting verkar ju få svenskar att reagera. Inte ryska bombplan i fake-attack mot Stockholm, inte Nordstream med en ryskbyggd hamn i Slite som utan vidare skulle kunna tas i beslag av ett ryskt servicefartyg med buken full av grönklädda män. Inte ryska plan som testar vårt luftrum, etc.
  Kanske nu osäkerheten om Trump verkligen kommer mesa runt och försvara länder som inte är med i NATO slår ner ordentligt i Sverige innan det är för sent? Så att vi hinner får upp vår försvarsförmåga väl vetande att det är högst osäkert om USA kommer galopperande timma ett till vår hjälp fast vi inte ens vill underordna oss NATO. Isåfall är Trump som president ett riktigt bönesvar. Ryssar förstår bara handfast våld, ju mer våld vi kan erbjuda en anfallare desto mindre troligt är ett anfall.
  Eller anser det fredsälskande Sverige att amerikanska mödrar ska förlora sina söner för att försvara ett Sverige som vi inte har haft lust att försvara? Eller anser det fredsälskande Sverige att amerikanska soldater ska dö för ett fritt Syrien (givetvis medan vi kritiserar deras närvaro, det är ju imperialistiskt!) när vi tar hand om tiotusentals unga syriska män, som istället för att slåss för sin frihet sitter här på våra flyktingförläggningar och gnäller om maten, det usla vädret och bristen på blonda svenska tjejer att pilla på?
  Det här landet är så förljuget, så tvärtemot sanningen, så naivt, arrogant att jag bara förundras över att vi inte råkat ut för något värre – än. 1939 fanns en stark kristenhet som bad om beskydd. Vem ber idag? Det finns nog fler kristna som ber om att vapenindustrin ska jämnas med marken än att man ber om landets beskydd.

 • sam

  Vilket är det femte?

 • AllvarligtTalat

  Alltså det är något med honom som känns lite olustigt. Han har kristna personer med sig i regeringen och är en stor Israelvän och vill flytta ambassaden till Jerusalem, han hävdar att han skall fixa i ordning allt som är tokigt ekonomiskt. Detta gör att många kristna ser honom som en näst intill räddare.
  Han skapar nästan omedelbart efter valet ”stabilitet” mellan USA och Ryssland.
  Nu går Sanhedrin ut och ber både Trump och Putin om hjälp att bygga det tredje templet. (se länk i svar till mig själv)

  1 år i makten och så fixar han ett ”avtal” med Judarna och fixar ett tempel åt dem, sedan är det max 7 år kvar vid makten. Halvvägs in, dvs efter andra valet bryter han avtalet. Jag tror ni fattar vart jag vill komma. Om han fixar templet kan det då vara mr AK?

  Skickar länk i nästa meddelande då det tar jättelång tid annars att posta länkar här.
  Hint: Länken finns på Breaking Israel News hemsida.

 • dkmi.blogg

  Är det inte så inom kristendomen att böckerna som givits namnet ”Evangelierna” handlar om hur den utlovade, Messias, kom med budskapet att Guds rike etableras på jorden?
  De första fyra om Messias första framträdande. Kanske ni kan kalla det att riket tog sin andliga plats?
  Johannes skrev sedan en andra bok om hans återkomst när han uppenbarar och etablerar riket fysiskt. Mao Uppenbarelseboken, det femte evangeliet?

  Är det fel?

 • SefastTronde

  Du formulerar problemen så bra, med en elokvens som väl borde övertyga även de mest förblindade. Men, tyvärr är det inte så, för Bibelns ord talar om ”syndens makt att bedraga”, och just i detta finner vi roten till den dårskap [nu vänster-ultra-liberalism] som finns alltför väl utbredd även bland många som bekänner sig som kristna. Man kan verkligen undra vart de verkligt bedjande tagit vägen i vår tid, enär vi har alla de löften om Guds ledning som de bedjande trots allt har.

  Gud giv OSS öppnade ögon!

 • sam

  I min mening är det fel att kalla uppenbaresle boken för ett evangelium. De flesta tror jag ser på Upp som en profetia.
  En annan inressant profetia i Upp är att det finns 12 ingångar till det nya Jerusalem. Bröderna Israelsson, 12 till antalet, har sina namn på de 12 portarna in till det nya Jerusalem. Det finns ingen port med kristen, lutheran, katolik, baptist eller någon annan icke Israelisk grupp nämnd över någon port.
  Om du hade nämnt Ef 2:11 kunde jag med glädje ha skrivit att Paulus hade en bra förstëlse om hur en hedning blir upptagen i Israels folk. Israel är det enda egendomsfolk som Jehova har. Men det är fullt möjligt för en hedning att bli frälst genom att tro på juden Jeshua, bli frälst och accepterad som fullvärdig Israel.
  Men jag kan ju ha tolkat fel.

 • sam

  Utvandringen från Egypten ser jag som en profetisk händelse. Så här beskriver Psaltaren tillståndet efter 40 år i öknen. när man kom ut ur öknen. Ps 105:37
  Så förde han dem ut, med silver och guld, och i hans stammar var ingen som stapplade.
  NIV:He brought out Israel,laden with silver and gold, and from among them their tribes no one faltered.
  Det där med att vara mer ödmjuk ju fattigare man är , tror jag inte stämmer.

 • DirkG

  Att opinionsundersökningarna var proppfulla med önsketänk och ”meme magic” dvs att försöka påverka verkligheten genom att säga att något är på ett visst sätt, var så uppenbart så att jag verkligen hatar mig själv att jag inte kom på att betta på Trump förrän det var för sent för mig att få in pengarna till en bettingsida. 5:1 på pengarna kvällen före var en nobrainer. Oberoende av utfall så skulle man ha fått in pengarna riktigt bra.

 • Stanley Östman

  det Stanley Sjöberg engagerar sig i har inget med den bibliska utvandringen att göra. – Det handlar om kristet martyrskap och att stötta de anhöriga efterlevande.

 • David Smeds

  Sefast Tronde
  Jag instämmer och kom att tänka på den gripande stunden när pastorn uppmanar alla att sluta ögonen och sjunga sången ”Giv oss o Herre öppnade ögon”.
  Om vi kristna lämnar falska agendor och öppnar våra ögon, så ska säker Herren hjälpa oss att se klarare. MVH

 • MyTwoCents – aletheia.se

  wildwest63: Kalla mig konspiratorisk, men jag tror inte faktiskt inte olika världspolitiska händelser, eller större nationalpolitiska sådana är riktigt så slumpartade som ’vi medborgare’ ofta tror. Sverige ändrade inriktning strax efter Palme började leka med de stora grabbarna Kissinger m.fl. (som han länge var fiende nr 1 till). Socialdemokraterna var ju nästan mer protektionistiska och i viss mån nationalistiska än SD fram till dess att en kursändring skedde.

  Tror det var 75 eller 76 som Palme rökte fredspipa med Kissinger. Vad som sägs i alla hemliga toppmöten är ju inte offentligt så här får man lägga pussel utifrån ändrad inriktning politiskt.

  Sedan slutet av 70 talet har i princip alla statsministrar deltagit i globalisternas hemliga möten. Jag tycker det märks på Sveriges inriktning. Vad har det med NATO och försvaret att göra? Jo, jag tror att den långsamma (sista decenniet eskalerade) nedmonteringen av försvaret var en långsiktig plan i att försätta Sverige i en sits där det svenska motståndet mot NATO bryts ner och vi går med i ren panik. Sossarna inledde denna nedmontering, men Alliansen avslutade den.

  Nu ska vi plötsligt börja med värnplikt igen och rusta upp. Bra tycker vissa (jag med). Men, jag förutspår att det inte handlar om att stå på egna ben, utan för att kvalificera för NATO-medlemskap. NATO ställer nämligen vissa krav på medlemsländer att ha ett eget fungerande försvar. NATO är ju inte tänkt att ersätta länders försvar, utan agera stöd.

  Jag sätter en femhundring på att vi inom en snar framtid kommer att se en relativt enad riksdag (kanske med undantag av SD och V + lite motstånd från Mp) blixtsnabbt rösta igenom att en formell ansökan lämnas in med hänvisning till ’det säkerhetspolitiska läget’.

  Efter att ha lyssnat till timmar av föreläsningar, samtal och intervjuer med Putin har jag dock tappat min Ryss-skräck. Putins aggressioner är framprovocerade av NATO med andra underliggande intressen. Killen har precis som Trump utmanat den rådande globala eliten och valt att gå sin egen väg. Det gör man inte ostraffat.

  Såldes befinner vi oss i ett svårt läge. Mänskligt sett har vi nu inget annat val än att snabbt injektera liv i det egna försvaret och söka medlemsskap i NATO. Samma agerande kan mycket väl bli droppen som utlöser Putin. Det är mycket möjligt han ligger i startgroparna och väntar på signal från Sverige v.g. medlemskap eller ej. Om jag vore Putin (och hade för avsikt att inta Sverige) skulle jag slå till INNAN Sverige bli medlem i NATO.

 • dkmi.blogg

  Nu är vi way off topic. Svarar kort med hänsyn till webadmin.
  Tack för svar och din synpunkt.

  Förtydligande:
  Förkunnelsen om de goda nyheterna, ”guds rikes etablering åt sitt folk Israel”, sker i två steg. Profetior inkluderat i alla ”fem böcker”.
  1) fokus kring påsk -4 första ”evangelierna”
  2) fokus kring trumpetdagen -Johannes sista uppenbarelse som förklaras i det ”femte evangeliet”

  Nog om det i denna tråd, som handlar om en helt annan ”Trump”.

  En sista kort kommentar om ”bröderna Israelsson”.
  Ang ”Guds egendomsfolk” så är det väl kyrkans män som förkunnat förståelsen att de ”tagit över stafettpinnen” från det troende i Israel. Inget som deras bok Bibeln styrker i sak.

  Profetiorna om den som skall komma, Messias, får aldrig uppdraget att etablera något nytt, utan att förnya och upprätta det som fallit.

 • wildwest63

  Jag kan inte säga emot dig med empirisk vetenskap avseende dina konspiratoriska förmodanden. Du kan lika gärna ha rätt. Jag tycker bara att i demokratiska (nåja!) samhällen är det mycket svårt att hur länge som helst hålla sådana saker hemliga, även det som sägs i det fördolda. Trots allt känner även kriminella efter ett antal decennier, eller på gravens rand, ett behov av att berätta hur det verkligen var. Människan är ju sån, man vill berätta vad man gjort och lyckats med, det är svårt att gå genom hela livet utan att ens berätta för ens närmaste politiska medarbetare. Detta nu sagt om ledare och politiker i demokratiska västliga länder. Nånstans läcker det, nån blr sur, förfördelad, nån får en slags uppenbarelse om yttrandefrihet, etc.
  Annat gällde givetvis öststaterna. Min far såg KGB bakom allting och det blev en rolig grej att reta honom för. När mjölken inte stod på sin plats – KGB har sett till att den försvunnit. Men min far visade sig ju ha rätt i det mesta. KGB låg verkligen bakom det allt av fredsdemonstrationer i väst, av lutherska kyrkans vänstervridning i Tyskland, av en del enorma konspirationsteorier kring aids och annat (jag har en bok hemma om detta vars titel jag nu inte kommer ihåg).
  Jag har noll förtroende för den moderna socialdemokratin! När man ena dagen anklagar oss SD-sympatisörer för att vara nazister, fascister, SS-bödlar när vi diskuterar en begränsning av invandringen och efter några månader själva tar den positiionen så är det väl ett skolexempel på den populism man, fortfarande, anklagar alla andra partier högerut för. Man vände kappan efter vinden, efter opinionen, eftersom det även på sossarnas taktiska avdelning gick upp att man inte kunde driva en politik som gick emot den verklighet människor såg med sina fysiska ögon. Det är detta som definieras som populism, kappvänderism.
  Så visst, även här kan sossarna göra en kovändning och vi är plötsligt med i NATO. Men jag förstår inte hur du menar att den nedrustning vi haft skulle vara del av denna plan. Blir vi med i NATO, måste vi upp i tvåprocentmålet av BNP – det är detta jag tror Trump kommer fordra av sina NATO-allierade nu. Och det är bara bra. Men det kunde vi gjort långt innan. Jag är inte odelat positiv till NATO, men som försvaret ser ut nu är det vår enda chans.
  Jag har också funderat över Putin – den ende världsledare jag skulle vilja träffa. Om alternativet för framtidens Sverige är ett rysstyrt Sverige (ungefär som Danmark till att börja med styrdes indirekt av Tredje Riket) och ett muslimskt kalifat, då föredrar jag Putin. Det skulle dessutom vara ett rejält skydd mot muslimskt övertagande av delar av landet.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  I botten är jag ’USA-positiv’ (gift med en amerikanska) men efter att ha ’gått förbi’ etablerade propagandakanaler och research:at senaste krigen i mellanöstern blev jag totalt mörkrädd över vilka onda krafter som länge styrt den amerikanska krigsmaskinen. Många av mina vänner har nog undrat om jag gått från SD-sympatisör till KPLRM eller vad de nu heter.

  Libyen, Syrien, Irak. Samtliga krig inleddes på lögner och orättfärdiga beslut. Avrättningen av Saddam gick absolut inte rätt till o.s.v.

  I ljuset av detta har jag varit högst obekväm med tanken att gå in under NATO. Nu har ju USA fått en president som för första gången i modern historia åtminstone säger sig/lovat att fokusera på inhemsk politik och infrastruktur och (mot vänsterpressens propaganda) förhoppningsvis inte kommer vara lika stridslysten, i de fall det inte är nödvändigt.

  När det gick upp för mig hur många lögner vi serverats v.g. amerikansk utrikespolitik såsom den varit när den styrts av Saudi Arabiska miljardärer och andra skumma typer började jag den mödosamma processen att bilda mig en egen uppfattning av Putin och Ryssland.

  Där landade jag precis som du i att visst hade det varit oerhört intressant att få 30 minuter med denne man 😉

 • sam

  Ja vi lever på nåden 😉
  Helt kort.
  Den kristna påsken finns inte i Skriften, Däremot finns Pesach
  Hornblåsning bör ske varje Sabbat and other occations
  Jag upprepar att det finns bara ett Guds folk och det är i min mening. Israel.
  Vi är överens om att Jeshua inte kom med något nytt. Han fullbordade syndoffret så att det inte behöver upprepas om och om igen.
  Bäst jag avslutar. Shabbat Shalom

 • sam

  Glad Sabbat

 • Stanley Östman

  För mig är det arbetsdag… – men på söndag så går vi till kyrkan och har vilodag.

 • sam

  Att du har arbetsdag på vilodagen visar bara att du inte följer Skriften.
  Inget jag dömer nån för. Det är bara så, tror jag, att när Jehova vilade på den och sa att den är en avskiljd dag när man vilar från arbete. För mig kan du ha vilodag på måndag eller vilken dag som helt men Jehova har sagt lördag så jag tror det och lever efter det budet.
  Jag brukar försöka att fira vilodagen, Sabbat, så ofta jag kan. men ibland missar jag, men det ändrar inte min uppfattning att jag bör vila på Sabbaten.
  Vi ska ju alla bli dömda individuellt i slutändan av en kärleksfull Gud som älskar oss.

 • Lars Wärn

  Presenterade en del viktiga fakta som verkar ha modererats bort. 16 December ställs Donald Trump inför rätta för barnvåldtäkt.

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/842042-donald-trump-nekar-till-valdtakt-pa-13-aring-flicka-under-en-sexfest

  Det är obegripligt att de kristna både i Sverige och USA ger sitt stöd till en sån. Kanske en ögonöppnare för oss troende? Man ser enklare vilka som är får och vilka som är getter.

  Han har ingen åtalsimmunitet så länge han inte tillsatts som president. Däremot har han hur många miljarder som helst att muta åklagare. domare och elektorer m fl med. Makt att skrämma våldtagna kvinnor, deras försvarsadvokater m fl med. ”Släpp anklagelserna annars blir det Guantanamo Bay och den skendränkning jag tänker återinföra som tortyrmetod….”

 • Lars Wärn

  ”Många av mina vänner har nog undrat om jag gått från SD-sympatisör till KPLRM eller vad de nu heter.”

  KPML(r) hette de förr. Innan hette de KFML(r) och nu heter de bara KP. Ska se om jag kan få tag senaste i Proletären i Gbg idag. En intressant tidning inte minst för deras tydliga avståndstagande gentemot EU. Enda partiet idag som är tydliga i denna egentligen enda viktiga politiska fråga. Har även haft intressanta samtal med försäljaren om kommunismen och Israel m m. Han hävdar att de inte är emot Israel. Får forska vidare i den frågan.

 • Lars Wärn

  Proletären skriver om sådant pk-media inte vågar ta upp.

  http://www.proletaren.se/utrikes-europa-mellanostern/eu-koper-olja-av-islamiska-staten

 • Lars Wärn

  Som väl är har Peshmerga (må Israels Gud välsigna dem rikligen) och ryssarna (må Israels Gud välsigna dem rikligen) lyckats stoppa oljeleveranserna till EU via Turkiet. Därmed förlorade ”kalifatet” sin huvudinkomst och fick sålunda svårigheter att växa och att rekrytera nya soldater runt om i världens länder.

  https://www.youtube.com/watch?v=CG6sTrwyteA

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Är du så lättpåverkad av vänsterjournalistik och fulspel? Tänk lite själv nu Lars. 1.) Anklagelsen dyker upp 2016 lagom till Trumps politiska karriär. Händelsen från 1994! 2.) I västvärlden är vi oskyldiga tills bevisade skyldiga. 3.) I USA finns en speciell ’bimbo insurance’ för företagsledare då de stäms på löpande band (dras inför rätta) av kvinnor som vill pressa pengar.
  4.) Anklagelsen har florerat tidigare men ingen har tagit den på allvar. Nu har givetvis någon sponsor hakat på.

  Vi får se vart detta leder. Vem som hamnar i fängelse först. Hillary eller Trump….

 • Pingback: Call Me AL – Donald Trump – Levande Tro – By the Spirit()

 • Stanley Östman

  Du säger att du inte dömer någon, men det är precis det du gör i din första mening. Det är förmätet av en icke-jude att ta på sig rollen att döma hela kristenheten som villolärande. Dessutom är det inte uttalat att man måste ange Jehova istället för det vedertagna kristna namnet Gud. Inte ens rättrogna judar säger Jehova. Det är väl snarst så att enbart Jehovas vittnen propsar på namnet Jehova. Men å andra sidan så har de en bibelöversättning som är omtolkad också… Fira du gärna din vilodag på lördag… det synes vara bra – men då förmoodar jag att du arbetar fullt ut på söndag och inte nyttjar även den som vilodag – för så står det inte i skriften i alla fall.
  här arbetar vi med stenläggning för tillfälle till sena lördagskvällen – skönt !

 • sam

  I min andra och sista och mening skriver jag att det är Jehova Gud som ska döma oss,är det Jehova Gud som ska döma oss.
  Kan du vara snäll och referera till Skriften var det står att vilodagen är ändrad till söndag?
  I min mening är gud en titel, inte ett namn.
  Vi har ju stavningen YHVH och det finns de som studerat dödahavsrullarna från ett hebreiskt perspektiv och kommit fram till att namnet bör uttalas: Jehova. Förordet till NIV verifierar att kristendomen, inklusive KK, har ändrat namnet från YHVH till Gud. Vad tror du Jehova tänker om det?
  JV kan mycket väl ha rätt!
  Vad duktiga ni är.

 • sam

  Lars
  Det är inte värre än vad norrbottenskommunisterna fick uppleva. Kommunistpartiet hjälpte folk att utvandra från Sverige till Ryssland för ayy aldrig återkomma eller höras frå. CH tog inget ansvar. Det var väldigt lågt.

 • Lars Wärn

  Jag förstår inte vad den tidens stalinism har med dagens V eller KP att göra? De är inte stalinister. Snarare är det från högerkanten trådar fortfarande löper tillbaka till nattsvarta diktaturer.

 • Lars Wärn

  Anklagelsen har dragits tillbaka i detta fallet, läste jag. Om det var fruktan för den makt Trump redan nu utövar eller om en generös ”penninggåva” till någon eller några gjorde susen vet vi inte nu, men allt sådant kommer att lyftas fram vid den stora vita Tronen.

 • Lars Wärn

  Jag tycker det är lite märkligt att ingen redan nu har utnämnt Trump till ”Antikrist”? Med fredstrevare åt alla håll och kanter. Gorbatjov utnämndes på sin tid, liksom Solana vid samma tid. ”Antikrist” mot ”Antikrist”? Putin har utnämnts till ”Antikrist” på kristna bloggar men fick ge vika i kampen om titeln när alternativet ”GOG” dök upp. Då utnämnde man istället Obama till ”Antikrist”. Jo, han har en liten tid kvar att erövra världen, visst… Han ser inte särskilt ond ut och saknar ”sår i huvudet” (vilket kristna bloggare på den tiden ansåg att Gorbatjov uppvisade) Hur står det egentligen till i de kristna bloggarna?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?