Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Donald J Trump vann kampen mot Goliat

4a64d33771d3544633465d29e67d6b1e048e2f359e8c4cb58a31debd8f4d44a2

(Bild: Montage/Satir)

Ja, det har väl inte undgått någon vid det här laget att Trump mot alla odds vann kampen om Vita Huset. Årets presidentval går onekligen till historien. Aldrig tidigare har någon med ett så kompakt motstånd från näst intill alla håll, lyckats nå så långt.

Proffstyckare, analytiker, politiker av alla ranger, majoriteten av de dominerande vänsterjournalisterna (globalt!) och större delen mätningar, gav alla Hillary Clinton segern i förväg. Trump som envist hävdade att valet var riggat fick då rätt till slut. Riggat i bemärkelsen att var och varannan nyhetsbyrå ogenerat bröt mot god publicistisk sed genom att vara partiska i sin nyhetsrapportering. Trots Hillarys hundratals miljoner i stöd från Wall Street, Saudi Arabien med flera, sittande president och en rad rockstjärnor som dragplåster sista veckan, har amerikanska låg och medelinkomsttagare nu kraftfullt meddelat omvärlden att de är trötta på status quo.

Som jag skrev i min förra post har jag på nära håll, via min frus släkt i Arkansas, följt nedgången i USA ekonomi. Jag har med egna ögon sett hur ‘den amerikanska drömmen’ förvandlats till en ’den amerikanska mardrömmen’. Det är en av många anledningar jag tillhört de marginaliserade 10% av Sveriges befolkning som tror att Trump med alla sina fel och brister är ett bättre alternativ än Clinton vad gäller USA’s framtid. Det resulterar givetvis i hån, spott och uppfattningen bland en annan att jag förlorat förståndet.

Det finns stora förlorare i detta val, som under kommande år får arbeta nitiskt på att återfå sitt förtroende: Media. Samtliga stora nyhetsbyråer, som även svenska journalister kopierat och klistrat ifrån, har avslöjats. Etablerad media har inte sedan Pravda’s dagar varit så propagandafyllda som detta år. De borde skämmas hela högen för sitt agerande. Alternativmedia gynnas givetvis enormt när etablissemanget ertappas med byxorna nere, men som man bäddar får man ligga.

Närmsta motsvarigheten till hur den så kallade tredje statsmakten agerat i Sverige är givetvis hanteringen av Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, men det är ett ämne i sig. I fallet Donald Trump har denna sajt i alla fall dragit sitt strå till stacken med att våga gå mot strömmen och göra egna analyser av valrörelsen än de som serverats via de stora nyhetsbyråerna, genom majoriteten dagstidningar, inklusive kristna vänstertidningen Dagen. Först när valet avslutats och Trumps seger ett faktum börjar mer nyanserade och balanserade röster göra sig hörda. Ett exempel i tidningen Dagen var Felicia Ferreiras lugna och sunda respons på valsegern. Mycket bra, om än lite sent.

Huruvida Trump klarar av uppgiften att genomföra de stora löften han gått till val på, kommer framtiden att visa. Personligen tror jag ekonomiska oroligheter kan komma att följa inte bara USA, utan delar av världen, i kölvattnet på Donald J Trump som president. Han har ju tveklöst redan skakat om de mörka krafter som länge styrt Vita Huset bakom kulisserna. Krafter som trots Trumps seger absolut inte vill se Trump lyckas. Måtte jag ha fel i denna analys.

En rad varmt troende kristna omgärdar Trump. Min personliga favorit (presidentvalet ’08), baptistpastor Mike Huckabee från Arkansas (omnämns i Trumps segertal), Vice president Pence, tidigare presidentkandidaten Ben Carson och många, många fler. För alla som oroar sig över Trumps temperament bör ni veta att utöver en rad trovärdiga rådgivare i Trumps närhet, kommer större delen viktiga beslut givetvis passera genom sedvanlig amerikansk kongress, där ytterligare erfarenheter och politiskt kunnande finns samlade.

Over and Out

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Relaterat:

Donald J Trumps segertal i natt (morse svensk tid):

Tidigare poster om presidentvalet (Aletheia)

Bilderbergpojken Reinfeldt oroad över Trumpseger

Bert Karlsson: Trump förstår vanligt folk

Snabbguide: Så styrs USA

Top 10 Clinton scandals exposed by WikiLeaks

Profetia fick honom att hålla på Trump

PROPHESY: DONALD TRUMP SHALL BECOME THE TRUMPET (POSTED ON CHARISMA MAGAZINE 7/28/2015)

=>

Ämne: NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?