Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Pastorn och statsvetaren Stefan Swärd dömer ut hela amerikanska kristenheten

stefan_sward

(Bild: Skärmdump, stefansward.se)

Då har det hänt igen. Den i allra högsta grad inflytelserika pastorn (inom delar av kristenheten i alla fall), statsvetaren och ogenerade globalisten Stefan Swärd kommer med en politisk analys utifrån den märkliga bubbla han befinner sig i. Jag blir aldrig riktigt klok på vad utgångspunkten är. Bibliska principer eller sekulär statsvetenskap med influenser av neomarxism i nya tappningar (Globalism?).

I lördags gav han sin syn på Donald Trump som USA’s president. Jag brukar undvika att fördjupa mig i Swärds åsikter för att skydda mitt blodtryck, men föll för frestelsen att ögna igenom denna post. Att han fruktar konsekvenser för den internationella miljörörelsen kan jag förstå, då Trump tillhör den marginaliserade skaran ledare som inte fullt ut köper den globala uppvärmningens orsaker.  Men i övrigt inställer sig Swärd som vanligt i ledet av den nya politiskt korrekta adeln. Du vet, de där tyckarna i toppen som länge hållit majoriteten av befolkningen gisslan med ‘rätt tänkande’ och ‘rätt tyckande’. Så förutsägbart, slentrianmässigt och inte sällan obibliskt. Ändå blir jag lika besviken varje gång.

Besviken därför att Swärd bär flera titlar än ‘bara’ statsvetare. Som pastor, bibellärare och någon som inte drar sig för att tala i Guds namn, förväntar jag mig en och annan analys som inte alltid harmoniserar med sekulär vänsterideologi. ‘Profeter’ måste inte alltid vara motvalls-kärringar, men i regel var de det i den bibel Swärd säger sig vilja följa. Bibelns profeter vågade gå emot rådande uppfattningar och ‘det politiskt korrekta’ på sin tid. Att ständigt agera i symbios med de krafter som under flera decennier aktivt nedmonterat kristna värdringar i samhället och världen kräver ingen större profetisk skärpa att göra.

I en post med elva punkter ojar sig Swärd över alla fel han finner med Trump. Trumps karaktärsbrister är uppenbara. De har en enad media kört som en trasig grammofonskiva hela hösten. Jag kan dock inte sluta förvånas över att svenska ledare inom kristenheten så ofta missat de mörka krafter som inte bara stöttat Hillary Clinton, utan befunnit sig i hennes närhet.

Hundratals miljoner dollar från diktaturer finansierade Hillarys valkampanj. Lögn på lögn på lögn uppdagades via de läckta epostmeddelanden som framkommit under hösten/vintern. Hillarys kampanjchef John Podesta deltog enligt ett av dessa mail i en märklig ockult ritual (spiritual cooking) med enda förklaringen att det rörde sig om konst. ‘Konst’ som involverade en blandning av sperma, urin och bröstmjölk. Enligt vissa källor getslakt.

Hillary propagerade öppet för totalt fri abort (inga tidsbegränsningar) och en vidare acceleration av avfall vad gäller all moral och etik på vissa plan i samhället. (Raderandet av könsgränser Obama redan inlett).

Listan kan göras hur lång som helst kring vad som dolde sig bakom den polerade politiska fasaden vad gäller demokraternas presidentkandidat. Något Swärd visar någon oro inför? Knappast. Som vanligt är hans åsikter och analyser som hämtade direkt från Aftonbladets ledarsidor, eller amerikanska CNN.

Finner han någon glädje inför alla evangelikala kristna som faktisk kommit att omgärda Trump? Inte vad jag kan se. Ben Carson, Mike Huckabee, Vice President Pence och många fler. Inte ett positivt ord om detta. Hela posten låter som om han precis lämnat ett möte med Jonas Sjöstedt.

Han nöjer sig dock inte med att flyta med den ‘politiska adelns’ strömmar nu, utan dömer i princip ut hela amerikanska kristenheten som avfallen då de inte förstår bättre än att rösta för Trump. Över 80% av amerikansk evangelikal kristenhet röstade på Trump (och en stor del katoliker).

”Att han har så mycket stöd bland amerikanska kristna kan enligt min mening bara betraktas som avfall och en kyrka som tappat styrningen.”

Han sätter sig alltså över miljontals och åter miljontals kristna amerikanare och kryddar det hela med att jämföra dem med Hitlers supportrar på trettiotalet:

”Läs gärna det jag skrivit i boken ”Jesus var också flykting” om hur kyrkan i avfall kompromissade med Hitler på trettiotalet. Det finns vissa likheter med dagens situation”

Om nu parallellen med Hitler och utdömandet av amerikansk kristenhet som avfallen inte var nog, förefaller Swärd tillämpa mexikansk rättssäkerhet (i Mexiko är man skyldig, tills bevisad oskyldig) i varför han som kristen måste ta avstånd från Trump.

”Hans uttalanden om kvinnor och anklagelser om sexuella övergrepp är tillräckligt för mig för att jag som kristen ska ta avstånd från honom.”

Något avståndstagande till presidenten som lät en praktikant utföra oralsex i vita huset hittar jag dock inte. Ej heller anklagas hans fru, som onekligen levt i ett ‘öppet äktenskap’ i några decennier, för att vara ”sexliberal”.

Jag känner mig nödgad att informera statsvetaren om att i västvärlden är vi oftast (med undantag av Mexiko då) bedömda oskyldiga tills bevisad skyldiga. Det krävs ingen doktorshatt för att förstå att något inte är som det ska när ett gäng kvinnor dyker upp med anklagelser från 90 talet, mitt under en valrörelse. I stämningarnas förlovade land lever dessutom medelålders vita män farligt. Jag har varit i chefsställning under mina år i USA och vet hur det fungerar.  Fick till och med rådet att skaffa ‘bimbo-insurance’ (inget snällt ord, jag vet) i det att de ofta blir stämda på oskäliga grunder av personer som hoppas ‘bli tystade’ med en summa pengar, oavsett sanningshalt i anklagelserna.

Denna posts syfte är inte att deklarera Trump någon dununge. Nej, han är säkert lika bufflig som han förefaller och Hillary lika korrupt som man kan bli. Tror jag han är USA’s ‘frälsare’? Givetvis inte. Är Hillary Satans lillasyster? Troligtvis inte.

Men, det är så mycket Swärd som vanligt missar i sina analyser och man förväntar sig så mycket mer av en man med hans erfarenhet och utbildning.

Hans utbildning som statsvetare kan mycket väl ha färgat honom till den körgosse i George Soros värld utan gränser han kommit att bli. En värld som för övrigt har stora drag av mångas uppfattning av antikrists kommande rike. Men som pastor och själavårdare är det ‘oförlåtligt’ att så ofta visa sig oförmögen att läsa av underliggande orsaker och anledningar till människors agerande. Det hör ju till de erfarenheter man brukar få som pastor, att kunna se och höra vad som rör sig bakom retorik och hårda ord när skaror av människor reser sig upp och säger ifrån.

Gång på gång, visar Swärd att detta inte är utgångspunkten i hans resonemang. Då hade han jagat vänsterspöken istället för högerspöken inom kristenheten. Tagit parti för de sargade och bortglömda människorna inte bara i USA, utan i Europa. De som tydligt upplever hur den lilla minoriteten som alltid vet bäst, har tagit majoriteten fånge. I USA resulterade decennier av aggressiv sekularism en politisk revolution, utan motstycke i modern historia. Några av dessa ‘revolutionärer’ har jag nära inpå mig. En av dem, min egen svärfar som egentligen gick i pension i somras, men tvingas arbeta vidare heltid några år till för att få ekonomin att gå ihop. Dessas rop på förändring, förnyelse och hjälp hör inte Swärd, eller väljer att ignorera. Vikten av att inte få in en liberal utslagsröst i högsta domstolen (vilket hade hänt med en demokratisk majoritet) nämns endast i förbifarten. Något som på sätt och vis var viktigare än själva presidentvalet. Ja, han missar det mesta av positiva aspekt i USA’s presidentval.

Swärd var för överstatligheten i Sverige vid EU-valet. För införandet av Euron. För öppna gränser och ytterligare nedbrytande av Sverige som nation. Referenser till Soros-sponsrade stiftelsen Expo i boken han gärna propagerar för visar något om hans bristande kunskaper vad gäller vilka krafter han allierat sig med. Någon profet-titel får han i alla fall inte av mig.

Daniel ‘My Two Cents’ F orslund

Personliga lästips till Swärd inför nästa analys:

Evangelicals And The Supreme Court: Why It May Have Swung The Election

Smittade av Trumpofobi

Evangelicals Back Donald Trump in Record Numbers, Despite Earlier Doubts

‘Spirit Cooking’: Wikileaks Publishes Most Bizarre Podesta Email Yet

DEAR FOREIGN FRIENDS, HERE’S WHY TRUMP WON (FROM A CLEVELANDER)

Tidigare poster om presidentvalet (Aletheia)

Bert Karlsson: Trump förstår vanligt folk

Top 10 Clinton scandals exposed by WikiLeaks

 

Nedan länkar förtjänar en egen rubrik. MISSA INTE! 

Ann Heberlein: USA-valet och det glömda folket

Stefan Gustavsson: Det är viktigt med politiska ideologier och att det förs en tuff debatt på idéernas plan.

Mikael Karlendal: Aggressiv sekularism fick kristna att rösta mot Clinton

(Världen idag –  Edsinger) Fenomenet Donald Trump – några försök till förklaringar

Marcus Birro: Donald Trump vann för att eliten föraktar folket – precis som i Sverige

 

=>

Ämne: Ledarskap, Mediekritik, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , ,

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Första intervjun efter valet: ”Var inte rädda”
  http://www.expressen.se/nyheter/forsta-intervjun-efter-valet-var-inte-radda/

  Halvtaskig kopia på intervjun:
  https://www.youtube.com/watch?v=gwW-Or-U1I0

 • Tomas

  Tack Daniel!
  För en riktigt bra analys av vem Stefan är!
  Jag måste dock säga att den som skulle vara ALLA kristnas val bland republikanerna var Ted Cruz. Han var Guds man för USA, hoppas att Trump ger honom platsen i hösta domstolen efter Chief justice Scalia. Nåd och Frid.

 • Stanley Östman

  Ansatsen på Swärds inledning var såååå bra, – och en ansats som med punkt borde vara punkt för anförandet med de 2 meningarna !
  ”Jag har legat lågt med att kommentera amerikanska presidentvalskampanjen. Man kan inte delta i alla debatter.”

 • AllvarligtTalat

  Är det inte så att vi borde vara mer fokuserade på Guds rike än på denna världens makter?
  Ingen kritik mot artikeln men vem bryr sig om vad en världslig person tycker egentligen?
  Vi hör inte till denna värld ändå och om vi sätter vårt hopp till en människa kommer vi att bli gruvligt besvikna ändå.

  Ha det gott!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ja och nej. Undertecknad är säkert (speciellt i år) skyldig till lite lätt överfokusering på ‘denna världens makter’. Men det finns ett annat sida av myntet vi inte får glömma. 1.) Jesus kallar oss att vara salt och ljus. Att begränsa detta salt och ljus till våra kyrkor och kapell hjälper ingen. 2.) Även Paulus utnyttjade sitt romerska medborgarskap när det gagnade Guds rike. 3.) Således anser jag att vi inte får fastna i någon slags kristen fatalism och uppgivenhet där vi slutar vara salt och ljus och låter förruttnelsen ta över. Om nu kristna i USA hade möjligheten att stoppa en mycket ogudaktig, korrupt kvinna som utan tvekan försämrat läget för amerikansk kristenhet bör vi i Sverige åtminstone förstå vad som hänt ‘overthere’. 😉

 • AllvarligtTalat

  Jo det är precis det jag menar. Att vara salt och ljus. Men att vara salt och ljus är enligt mig inte att anpassa sig till denna världen eller hoppas på den utan att lysa med det hopp vi vet skall komma.
  Paulus använde sitt medborgarskap i en formell situation och det är klart att vi lever i världen. T.ex. har vi rent formellt rösträtt och är svenska medborgare. Detta gör att vi rent formellt gör en massa saker som t.ex. rösta eller går till sjukhuset om vi är sjuka, går till skola o.s.v.
  Många av dessa aktiviteter är bra men ytterst sett så kommer ingen av dessa aktiviteter att rädda oss eller föra Guds rike framåt. Det som för Guds rike framåt är istället att stå upp för vad som är rätt och riktigt även när det inte är populärt. T.ex. att ta avstånd från abort och våga försvara de kvinnor som nu obemärkta blir fällda för att de som barnmorskor vägrar döda barn.

  Jag tänker för min egen del på hur ofta jag bara låter oförätterna passera och inte riktigt tar ställning överhuvudtaget utan bara konstaterar tyst att saker bara händer. Senaste gången var härom dagen på mitt jobb där folk resonerade att de som blir barnmorskor är dumma i huvudet om de inte kan tänka sig genomföra abort. Det var ynkligt av mig att inte gå emot det och jag får gå till rätta med det så fort jag kan. Jag var helt enkelt rädd för människors åsikter runt mig istället för att stå upp för den senaste kvinnan som nu kommer falla i samhällets giljotin (rättssystemet).

  Det finns fler sådana exempel där man väldigt lätt låter saltet helt enkelt mista sin sälta och därigenom blir oanvändbar. Kanske skall man försöka koncentrera sig på att vara det salt vi är kallade till att vara i de frågor som i vardagen ges för att ta ställning för Guds ståndpunkter där man är med människor runt om kring sig istället för att fokusera på och hoppas på de människor som är en del av systemet?
  Systemet kommer inte att ändra sig till det bättre enbart för att en käck individ kommer till makten.

  Ha det gott!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Följande två länkar också högst relevanta i sammanhanget (tack Rolf)

  Stefan Gustavsson: Det är viktigt med politiska ideologier och att det förs en tuff debatt på idéernas plan.
  http://www.varldenidag.se/gastkronika/det-ar-viktigt-med-politiska-ideologier-och-att-det-fors-en-tuff-debatt-pa-ideernas-plan/BbbpjE!6X30diKiys3IKbZguPC8hQ/

  Marcus Birro: Donald Trump vann för att eliten föraktar folket – precis som i Sverige
  http://nyheter24.se/debatt/867122-marcus-birro-donald-trump-vann-for-att-eliten-foraktar-folket-precis-som-i-sverige

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Aha, då pratade vi förbi varandra något. V.g. att stå upp på arbetsplatsen är det en bra poäng du har. Mitt förslag är att börja ‘träna dig’ med lite enklare frågor än abort och homosex etcetera. Ibland är klart att man måste ‘beräkna kostnaden’ och inte ta alla strider slentrianmässigt. Kommer jag till ett nytt sammanhang (tex arbetsplats) ligger jag lågt några veckor med min kristna tro. (Ger alla en chans att lära känna MIG utan etiketter.) Sedan etablerar jag i min omgivnings medvetanden att jag är troende. (Går att infoga i förbifarten på ett lättsamt sätt). Sedan refererar jag nu och då till det jag redan etablerat i deras medvetanden i det att jag går emot olika uppfattningar.

  Tex – Som ni vet är jag kristen och därför har jag en anna syn på detta….

  Försök avdramatisera det hela lite. Kanske vet alla redan att du är troende, då kan du ju gå direkt på sista meningen. Min poäng är att du behöver inte gå runt med dåligt samvete att du inte hoppar på alla stora ämnen. Det kan bli en bergstopp du aldrig kommer över som bara skadar dig. Börja med lite mindre frågor 😉

 • AllvarligtTalat

  Det har jag gjort under många år så jag hade kunnat ta diskussionen men valde att inte göra det. Det var helt enkelt fel och jag har stått upp tidigare för snarlika frågor.

 • Nina Birgitta

  Är det möjligen riksdagskaplankragen som hägrar?!

 • Jonas Rosendahl

  Om livet vore så enkelt 😉
  Jag håller med Stefan Swärd i mycket därför att vi båda i botten har en konservativ bibelsyn. Men av någon anledning så har Swärd fångats av vänstervindar, precis som både en del pastorer och en del teologer tycks göra. Det har säkert flera anledningar.

  Men Swärd går ett steg längre, han vill kväsa debatten och det gör han genom att sätta etiketter. Det framgår tydligt i den bok han skrev med Grenholm. Deras bibeltolkning och politiskt tyckande är det rätta, allt annat är fel, och man är både rasist, nazist och andra etiketter om man inte tycker som dom, i deras vänstertolkningar.
  Det är allvarligt av en andlig ledare att agera på det sättet. Detta måste kraftigt bemötas vilket Daniel tydligt gjort genom denna bloggpost.

  Vi får acceptera att det genom kyrkans historia funnits olika sätt att förhålla sig till världslig makt. Själv har jag velat i linje med vad du skriver fokusera på Guds rike och ha en mer anabaptistisk hållning. Samtidigt är det svårt när kristendomen varit så etablerat och så sammansmält med världslig makt i Sverige. Swärd får naturligtvis tycka som han vill, men det vore klädsamt om han la undan etiketteringen av andra kristna. Faktum är att vi inte vet var de olika ideströmningarna innebär och var de slutar. Trump tycks ha en blandning av konservativ och liberal hållning.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Nina: Du menar för Swärd? Undertecknad har nog försuttit denna möjlighet genom ‘systemkritik’ under snart 10 år 😉

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Det jag absolut inte kan fatta med Swärd är att han ändå varit pastor i så många år. Min resumé (som pastor) är begränsad till nåt år som ungdomspastor och några år som andrepastor för ganska många år sedan nu. Men, under denna tid lärde jag mig lyssna till ‘undertonerna’. D.v.s. se igenom den ibland högljudda fasaden och lyssna in människan bakom. Smärtan, sorgen, förtvivlan, värd att ta på fullaste allvar.

  Inget av detta lyser igenom Swärds tankar när han berör samhällsfrågor vilket bekymrar mig. Jag har börjat dra slutsatsen att det har att göra med att han är en del av problemet och därför inte ser skogen för träden.

  Mitt i allt är det som du säger – han har i vissa frågor åtminstone delvis en ‘konservativ bibelsyn’, fast han för länge sedan slutat kampen i t.e.x. abortfrågan (han sitter väl trots allt som ordförande i ‘Ja till livet’? Nåväl, jag kommer försöka fortsätta hålla mig borta från att gräva ner mig i de kristna PK-profeternas sidor. Samma sak gäller det Jaktlund och några till skriver på Dagen. Dessa skribenter som ofta haltar på båda sidor är inte bra för hälsan att läsa. De resonerar säkert på samma vis med denna sajt 😉

 • Jonas Rosendahl

  Jag tror att det är viktigt att många röster hörs. Visst det är ett pris i utanförskap när man inte är PK i allt, men det viktiga är att folket får höra olika röster så får de välja. Det allra farligaste blir när det är likriktat allting, vi är påväg dit både inom kyrkan och samhället i stort. Kanske är det profetiska skeenden som inte går att göra nåt åt, vad vet jag…men jag försöker tills det är helt kört 😉

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jag har tur som är gift med en matälskare då ,-)

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Till och med Bernie Sanders långt ute på vänsterkanten fattar galoppen:
  Bernie Sanders ‘humiliated’ Democrats can’t talk to ‘white working class’ voters

  Likaså vänsteraktivisten och filmaren Michael Moore:
  https://www.youtube.com/watch?v=YY-CiPVo_NQ

 • Jonas Rosendahl

  En del är mer välsignade än andra 😉 <=

 • Jonas Rosendahl

  Fantastiskt exemplifierande video. Det är obegripligt att Swärd inte har större förståelse för hur vanligt folk har det, framförallt i USA. Han som skryter så att han är bland invandrarförsamlingar. Men han verkar inte ha koll på läget – längre.
  Det visar vad långt ifrån frikyrkligheten kommit sina pietistiska rötter. Styrkan att förstå och vara bland vanligt folk. Finrummen har kommit istället även bland våra andliga ledare.

  Men jag ska erkänna att jag inte hade full koll på USA heller. Hur många tiotals miljoner det är som känner sig utanför systemet. Dessa ökar även i Sverige. Politikerna sover törnrosa sömnen, tydligen en del andliga ledare också….
  Jag blev djupt berörd av denna post nedan. Den tycks vara från en halvskum?! rysk tankesmedja. Men om det är äkta säger det en hel del om hur många Amerikanare känner det: Läs, förstå och känn!

  http://katehon.com/article/dear-foreign-friends-heres-why-trump-won-clevelander

 • Jonas Rosendahl

  Jag tog bort inlägget. Dels var det inte så välskrivet som jag egentligen önskade, dels vill jag hellre föra en diskussion här. Jag har fört in lite samma tankar i ett inlägg nedan under videon och länkat igen.

 • Jonas Rosendahl

  Det är svårt att hitta fördjupande artiklar av det som sker just nu och förklaringar. Mycket beror på att mainstream media ska analysera lite av sin egen undergång. 😉
  Men här finns en bra bloggpost om det post sekulära samhället och återgången till mer religiösa inslag i samhället:
  http://katehon.com/article/president-trump-and-americas-post-liberal-future

 • wildwest63

  Swärd sitter fast i sitt vänsterdike och kommer aldrig ur. Sitter man där behöver man inga profeter eftersom man är i samma båt som alla debattörer, mediedomptörer, nästan alla riksdagspartier och själva opinionsbildarna/intelligentian. Det finns liksom profeter en masse!
  Jag undrar när lag och rätt och den personliges ansvar för det liv han lever försvann ur kristen lära? Jag kan inte se annat än att hela Bibeln är full av detta, inte minst av att vi personligen står inför Domaren en dag och inte kan skylla på taskig barndom, dåligt fritids, tråkiga jobb osv. Det här är vänsterns paradgren och det är ju så bekvämt för de flesta att ta till sig, fastän man innerst inne vet att det är lögn. Det är på det här viset vi kan bli itutade att det är mitt fel att unga män i Mellanöstern inte ser sig ha nån framtid och för att glädja dem måste de hit till oss och daltas runt med för miljarder. Men därefter tar analysen som vanligt semester.
  Jag skulle vilja se Swärd framför kanske 150 miljoner kristna amerikaner, ett rejält stadium, där han står på podiet och anklagar dem för att tänka fel, välja fel, vara felprogrammerade och duperade och utgöra en avfällig kyrka. När någon undrar vem som tror sig stå där och vara gud själv kommer svaret – jo, en pastor från det rättroende, genomkristna, ödmjuka Sverige, som inte har några fel och brister, med sjukvård, skola, polis, rättsväsende och försvar på högsta möjliga nivå, med kyrkobesökarkvot på 65%, noll våldtäkter och en integrationspolitik som fungerar så strålande att vi kan ta emot så många som det finns myrar i Norrland, ja varför tar vi inte emot ett antal miljoner illegala mexikanska invandrare? Och dessutom har vi feministisk snöröjning, bara det en riktig framgångssaga.

 • Stanley Östman

  ”Nu har jag annat på gång att skriva…” (citat Swärd) – Än slank han dit & än slank han dit.

  Daniel skriver: ”Jag brukar undvika att fördjupa mig i Swärds åsikter för att skydda mitt blodtryck,…”

  Jag har också blodtrycksmediciner, men kan också känna vissa fluktuationer av hälsan.
  De stabila angenäma faserna är ofta när koncentrationen håller sig till det evangelikalskt bibliska märgstarka rätter… – men när en tunn soppa som inte är att betrakta ens som mjölkmat, försöker beredas till nått ätligt serveras vid samma bord så vill man bara resa sig.

  Detta oätliga är bl.a. en anrättning som tidigare 380 st sällat sig till – en snabbt ihopvispad mjölkliknande produkt som numera visar sig helt oätligt, även bland de Pauli gäster som börjat med mjölkmat för att efter mognad föredra fast föda.

  Kocken för anrättningen springer altsomofta ut i köket för att slänga fram andra micro-ungsprodukter.

  Än är det en miljörätt som inköpts i snabbmatsbutiken mitt emot, där den funnits en längre tid. Så konststycket att kock-bereda anrättningen var knappast en värdig köksanrättning.

  Det är sorgligt att en restaurang inte kan få högre betyg när förutsättningarna finns.
  Det är uppenbart att råvarorna finns att hämta med god kvalité internt.
  Men de anrättas inte med omsorg. Mestadels pga att kocken inbillar sig att han också köper in snabbmatsprodukter från det sekulära grannskapet och bereder detta i en micro-ugna som inte ens har tillräcklig spridningsvärme…
  Sen när gästerna reagerar på undermålig service, så får de till svar ”Nu har jag annat på gång…”

 • Janne Olofsson

  Riktigt bra artikel! Tack för den.

 • Roger Lindroos

  Liksom andra fångats av högervindar?

 • Jonas Rosendahl

  Ja.

 • Stefan Swärd

  Hej Daniel,
  Tack för att du ägnar tid åt att läsa min blogg och kommentera. Låt mig i all hast kommentera en enda sak, återkommer senare med ett kommenterande inlägg med en diskussion kring de frågor du tar upp.
  Du skriver att min hållning är svår att förstå på grund av att jag har varit pastor i så många år. Som jag har sagt många gånger är det just min pastorala erfarenhet som ligger bakom min hållning i dessa frågor. Det finns många pastorer som engagerat sig mycket mer för flyktingar än vad jag har gjort, Bengt Sjöberg i Filipstad är en av mina stora hjältar, för att inte tala om pastorerna i Rinkeby, Tensta och andra ställen. Men jag har ändå följt många människoöden under många år, och det har skapat ett engagemang hos mig för flyktingar, och en övertygelse om att det är en välsignelse både för individer, församling och ett land att ha en generös hållning när det gäller att ta emot människor med annan bakgrund. Så det är just denna gräsrotserfarenhet som ligger bakom det så kallade 380-uppropet och andra ställningstaganden. Kommentaren om Trump ligger delvis på ett annat plan, men en viktig pastoral erfarenhet är att lära människor att vara vänliga och omtänksamma och visa andra människor respekt, i synnerhet de som har en annan uppfattning än en själv. Här tycker jag att politiker borde vara föredömen för vanligt folk, jag tycker att svensk partiledardebatt har för låg nivå, men det jag lyssnat på i amerikansk debatt tycker jag att Trump slår alla bottenrekord när det gäller debatteknik och att klandra andra människor. Det handlar om kristen etik, och det handlar om frågor vi jobbar med ständigt på församlingsnivå.
  välsignelse och hälsn
  Stefan Swärd

 • Tack Daniel, det är både underhållande och träffsäkert. Om någon är en profetröst när det gäller samtiden är det du.

 • Martin

  Det handlar inte om vad du har för politiska åsikter, Stefan. Du har en, Daniel en annan och jag en tredje, det kallas för demokrati. Det handlar om att du godkänner och avvisar andra kristnas politiska åsikter som förenliga med kristen tro. Att du till och med använder såna kraftord som ”avfall” när du beskriver trossyskon med en annan politisk färg än du har. Med vilken auktoritet gör du det?

 • Stefan Swärd

  Jag menar nog att vissa samhällsfrågor kan bedömas utifrån Bibelns etik, och även politikers moral. Det handlar då inte bara om olika politiska uppfattningar som man fritt kan välja, utan den bibeltroende behöver ha ett bibliskt perspektiv även på hur man bedömer samhällsfrågor och politiker. Men visst, vissa frågor ger Bibeln inte någon klarhet, det finns ju många frågor som gäller vår tids samhälle och som inte var aktuellt på Bibelns tid.

 • Nina Birgitta

  Ja det menar jag. Hoppas jag har fel

 • Martin

  Daniel och du representerar verkligen två olika sätt att se på världen. Det ena, invandring är gott, det leder till välsignelser och det är dessutom vår av Gud givna skyldighet att hjälpa den nödsatte. Eller så tror man att detta kommer sluta i katastrof, att det är iscensatt av makter som vill förstörelse och kaos. Det är alltså inte ur illvilja eller hat någon av dessa ståndpunkter behöver komma. Därför är en öppen diskussion mycket bättre än att demonisera meningsmotståndaren. Ja jag har sett hur du har fått din del av den sleven också men också hur du demoniserar dina motståndare genom att applicera Matt 25:43 till att gälla invandringskritiker och jämföra dem med nazister på 30-talet. Åsiktskorridoren behöver alltså breddas och taket höjas. Jag har förstått att du tror att 30-talet kommer upprepas, och det tror jag också fast på ett annat sätt. Nu har schackpjäserna bytt färg, dom svarta pjäserna är nu dom vita och dom vita är dom svarta. Det innebär inte att de Allierade var oskyldiga men att dom slogs mot en fiende som var värre än dom själva. Nu verkar djävulen för denna massiva immigrantvåg till Europa. Det betyder inte att invandrarna är våra fiender men att detta om det tillåts fortsätta kommer att sluta med krig och förstörelse. Satan har vänt på orden. Historiskt sett har fosterlandskärlek varit en dygd, något det diktades hjältesagor om men är nu brunstämplat. Och vem kan kritisera något så fint som altruism och anti-rasism och tolerans? Det är bland dessa fina ord som satan har gömt sig för att skapa det han alltid vill skapa, död och förstörelse och splittring.

 • SefastTronde

  Det må vara att Trump med rätta framstår som klandervärd, men hur tolkar du, Stefan, då hans [Trumps] regelbundna mantra under valkampanjen, ”One people under one God.”?

  Trumps karaktärsbrister i sig kanske främst bör tolkas som en provning för kristna som inte har den minsta förmåga till andlig bedömning? Personligen tror jag man får pröva sig ang. vilka grupper man lierar sig med och vilka värderingar de står för. Utifrån detta blir det lätt att associera dig med vänstern [Märk väl: den uttalade ogudaktigheten och ateismen!].

  Man kan alltid tänka på Bibelordet, ”.Konungars hjärtan äro i HERRENS hand såsom vattenbäckar, han leder dem vart han vill.” Och man måste tolka ordet så att det gäller alla KONUNGAR, och att finna någon gudfruktig konung ö.h.t. är i det närmaste ogörligt. Trump kan sägas vara en sådan konung, och visst gäller ordet även honom.

 • Stefan Swärd

  Det är så många kritiska synpunkter som kommer fram så det är nog först senare i veckan jag hinner kommentera i ett mer samlat grepp. Det är en detalj jag undrar över, Daniel F nämner om neomarxistiska tendenser, och jag tror att tre av kommentarerna nedan nämner om att jag finns i en vänsterbubbla, vänsterinfluenser m.m. Jag undrar hur ni definierar vänster. I min värld är vänster att man står för en stark statliga styrning av ekonomin, socialisering, motverkar privat företagande, höga skatter m.m. Så brukar man traditionellt definiera vänster. Jag är en så pass urusel predikant och pastor så jag har aldrig lyckats försörja mig på det, därför har jag i många år varit privat företagare. Är man vänster då? Knappt något av min inkomst någonsin har kommit från skattemedel. Som privat företagare har jag i många år jobbat med privata näringslivet som kunder. På nittiotalet jobbade jag med finansiella marknaderna, med Carnegie fondkommission som en flaggskeppskund bl.a. Från vänsterhåll brukar man ju aldrig definiera EU som ett vänsterprojekt, utan ett högerprojekt. Att skapa en gemensam marknad för att gynna fri handel och flöde av varor och tjänster. EU-kritiken har ju mest kommit från vänster. Daniel F påpekar att jag i många år varit EU-vänlig och det stämmer, men jag definierar inte alls det som vänster. Jag har alltid röstat borgerligt. Så vitt jag vet har jag aldrig någonsin skrivit någon text som argumenterat för förstatligande, socialisering, minska privat ägande, begränsa marknadsekonomin m.m. En av punkterna jag kritiserade Trump för handlar ju om vänster-höger, hans antydningar om att vilja begränsa frihandeln, det brukar ju ofta uppfattas som vänsterpolitik, medan marknadsliberalerna vill ha så fri handel som möjligt. Frågan om inställningen till migration och flyktingpolitik, brukar ju inte uppfattas som någon traditionell höger-vänsterfråga.
  Bara några snabba reflektioner, jag skulle gärna vilja att ni närmare definierar vad ni menar med att kalla mig vänster, och vad jag har sagt som motiverar det. Detta är inte någon kritik, utan bara en undran från min sida.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Martin

  Ett kort svar är att invandringen finansieras via skatteuttaget. Det innebär att många som nu kommer till Sverige för resten av sina liv kommer att få sin försörjning via bidrag. Dessa människor tenderar att rösta vänster iom att vänstern vill behålla ett generöst bidragssystem. I Sverige röstar över 70% av röstberättigade utlandsfödda på socialdemokraterna. Att Hillary Clinton ville ge cirka 20 miljoner illegala invandrare amnesti var säkert inte bara av godhet. Detta skulle leda till att demokraterna för all framtid skulle leda USA. Å andra sidan, om bidragstagare skulle mista sin rösträtt skulle samtliga stater i USA rösta rött, alltså på republikanerna.

 • Jonas Rosendahl

  Hej Stefan,

  Varför skriver du en bok full med vänsterpropaganda om du påstår att du inte är vänster?

 • SefastTronde

  Vänster-höger kan inte längre tolkas i en kassisk tolkningsmall. Det vet du. Allt sedan nyliberalismen erövrat västvärlden, enl. Reganomics-Tatcher-modellen, har vänstern i viss mån omdefinierar [här i väst i vart fall] en rad av sina doktriner, från nationella modeller till globalism och multikulturalism, men med bibehållandet av att staten skall försörja och ha ansvaret över alla.

  Du står för multikulturalism, du står för globalism och tenderar i många frågor även mot sexualliberalism och feminism [enl. den nya mediala tolkningsmodellen – någon objektiv allmängiltig definition på feminism finns inte]. Det innebär bl.a. att du hävdar att det som vi kritiker mot massinvandringen anser är att underminera statsfinanserna anser du är en samhällsvinst. Och att Sverige i humanismens namn bör ha en fri invandring, där alla försörjs av samhället, medan vi kritiker mot massinvandringen anser att det mest humanistiska är att fortsätta med en klassisk svensk hjälp- och biståndspolitik, att rikta hjälpinsatserna till konfliktområderna och deras närområden. Allt detta är det som är den nya ulteraliberal-vänsterns huvudfråga.

  Vi som tror på nationalstaterna, en någorlunda stabil och homogen samhällsutveckling, med en konservativ syn där man söker bibehålla det mesta av den fäderneärvda kulturen och låta samhällsförändringarna ske prövande är inte något du står upp för. Alltså är du vänster. Vi tror även att ett land bör ha ett större ansvar för sina medborgare, och speciellt de gamla som byggt vårt nuvarande välstånd, men det tror sannerligen inte du. Du hävdar i artikel efter artikel att vi har råd, och att massinvandringen i själva verket är en vinst, och att våra fattigpensionärer kan/bör klara sig på ca 6000 kr/mån, och att våra välfärdsinstitutioner väl kan bära enorma befolkningsökningar som bekostas av skattemedel. Emedan vi som inte tycker som du anser att vi först och främst bör ta ansvar för våra egna svagaste medborgare, och därefter givetvis bör hjälpa människor som har det svårt i andra länder så mycket vi kan.

  Det sämsta med din vänsterinriktning är att din retorik faller väl in i det vi kallar PK, det vill säga att söka kväsa demokratin och yttrandefriheten genom att sätta en rad olika epitet och fula etiketter på de som inte håller med. ”Man kan inte vara en kristen om man…”, ”Jag kan inte förstå att en kristen kan…”, – Så låter det från dig hela tiden! Dessutom tar du stöd hos direkt ogudaktiga och vänster-röster. Nekar du här får du allt fråga dig i vilken utsträckning du då tigit och markerat avstånd från dessa vänsterelement.

  Ditt bloggarkiv vittnar emot dig! Du får svårt att befria dig från att klassifieras bland vänsterliberalerna, även om du även också skrivit ett och annat sunt, gott och traditionellt konservativt [bibel-troende] från en kristen synvinkel sett.

  Kan du tolka det jag skrivit? Alltså förstå något av vad jag menar, och vad även många andra tolkar, även om du anser dig missförstådd, eller inte håller med?

 • David Smeds

  Bäste Stefan Swärd.

  Trump har aldrig sagt att han är emot handel. Han anser att USA måste säga upp handelsavtal (läs och/eller omförhandla) om de skadar USA.

  Handelsbalansens underskott USA-Kina var 2015 hela 365 miljarder dollar. Året innan 343 miljarder dollar.

  Jag har studerat nationalekonomi heltid ett år vid Lunds universitet. Jag vågar inte uttala mig så ”grötmyndigt” som du gör. Och du håller fortsatt en hög svansföring trots tunna ekonomikunskaper?

  USA kollapsar om man inte omgående reglerar sin handel med omvärlden, eller har du en annan analys?

  Påven besökte Mexiko detta år. Han hade en manifestation invid USA gränsen och hävdade att ingen kristen kan bygga en mur, med syftning på Trump. Jag stöder tanken på en mur och är därmed inte en kristen i Påven ögon. Vilket inte oroar mig ett dugg.

  Gud gav oss nationer, han gav oss gränser inom vilka vi ska bo. Vi ska ansvara för det terrritorium och den befolkning som Gud har gett oss, därefter kommer delansvar för andra nationer.

  Påven och du verkar vara globaliseringsivrare. Kanske drömmer även du om ett framtida global överstat. Nya testamentet har en hel del intrassanta tankar kring ändetidens förverklingande av ett politiskt och religiöst globalt statsbygge. Skökan rider på ett politiskt vilddjur.

 • Lars Wärn

  Viss protektionism är alltid bra för en nation. Det sved nog i början hos många ryssar när de inte längre kunde köpa ”västvaror” efter det att Putin påstods ha annekterat Krim (en annektering som de facto ägde rum redan 1783 genom den ryska tsarinnan Katarina den storas försorg). Nu får ryssarna istället bättre fart på den inhemska produktionen och ekonomin. De som blir mest lidande i förlängningen av det pågående handelskriget är européer som inte längre kan sälja t ex mjölköverskott på den ryska marknaden, något som drabbat finska bönder hårt men även de svenska.

  Anslutningen till EU var ett landsförräderi där Kalle Bildt & co satte sig över Sveriges grundlag. De skrev om grundlagen i efterhand genom riksdagsbeslut under två mandatperioder. Det som var Sveriges rikes grundlag men som efter ”anschluss” 1994 inte längre är värd papperet den är tryckt på.

  Euron hade blivit det slutliga fördärvet för den svenska ekonomin. När euroländerna omkring oss krisade klarade vi oss hyggligt tack vare att sanningen i slutändan tog överhanden i den smutsiga folkomröstningskampanjen om euro och EMU.

  ”Det förs ifrån alliansregimens håll och från diverse EU-kramare fram att
  EU är Sveriges viktigaste handelspartner och att vi därför måste vara
  solidariska och t ex låna ut 100 miljarder SEK till Internationella
  Valutafonden för att rädda EU/EMU. Men verkligheten är att vi i över tio
  år har haft negativ handelsbalans med både EU och EMU och i själva
  verket importerar mer än vi exporterar till dessa länder. Vår handel med
  EU sänker alltså den så älskade svenska BNP.”

  ”Variationerna är förstås stora. Inom EU är vår bästa handelspartner Storbritannien, följt av Finland och Belgien. Storbritannien är inte ens med i EMU och får inte del av alla panikartade papperskonstruktioner till räddningsåtgärder.”

  http://cornucopia.cornubot.se/2012/07/sverige-har-haft-negativ-handelsbalans.html

 • Jonas Rosendahl

  Detta var ett mycket bra svar av Sefast. När det gäller samhällsvinsten ur ekonomisk synvinkel så har jag förstått att det finns två skolor, varav den med positiv syn dominerar. Man tar ofta USA som exempel, och det är ett exempel på något som fungerar. Men man ska tänka på att där är staten svag och det är inte lika PK över hela landet, vilket också valet visade.

  Om den ekonomiska synvinkeln blir positiv kommer i mångt och mycket att avgöras de närmaste 10-15 åren. Misslyckas integrationen blir hela landet som ett stort Malmö. De klarar sig inte utan ett statligt stöd på 5 miljarder varje år. Sysselsättningen är för låg bland utomlands födda helt enkelt, så skattebasen är för låg.
  Vad jag hört från de med kontakter inom forskarvärlden så var man förr odelat positiv men har ändrat sig, numera vet man helt enkelt inte om det är en vinst på lång sikt. Vi kan få gigantiskt stora utanförskapsområden både i Sverige och i Europa i värsta fall. Här kan kyrkan ha betydelse för integrationen, och det har den redan men det behövs ytterligare klarsyn om de ekonomiska mekanismerna och inte bara från en fördelningspolitisk vänstersyn.

  Man ska även beakta att Swärd kommer från EFK rörelsen (som jag själv tillhör numera) Den har mer av en vänstersyn än vad till exempel pingströrelsen har.

 • Lars Enarson

  Så här säger Guds Ord om hur va ska avslöja falska andar:

  ”Mina älskade, tro inte varje ande, utan pröva om andarna kommer från Gud. Det finns ju många falska profeter som har gått ut i världen. …De är från världen, därför talar de utifrån världen och världen lyssnar till dem. Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss. Den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.” 1 Joh 4:1, 5-6

  När åsikterna passar utan problem i Aftonbladet och SVT är det en tydlig varningssignal. Så är det tyvärr idag med min gamle vän Stefan Swärds åsikter i dessa frågor, vilket smärtar mig djupt. Jag har personligen försökt varna Stefan men utan någon framgång. I vissa andra frågor har han ju ett väldigt fint budskap. Men här har han en ”blind spot”.

  Vi lever i ändens tid där bedrägeriet sprider sig. ”Se till att ingen bedrar er. Många ska komma i mitt namn och säga: Jag är Messias [dvs säga att Jesus är Messias], och de ska bedra många.” Matt 24:4-5 De gör ont att behöva säga som Paulus om en så älskad och fin broder som Stefan Swärd: ”de bedrar och är själva bedragna.” 2 Tim 3:13

  Låt oss be för varandra!

 • SefastTronde

  ”När åsikterna passar utan problem i Aftonbladet och SVT är det en tydlig varningssignal.”

  – Detta var en av de bästa och tydligast profetiska tolkningsnycklarna som skrivit hittills bland kommentarerna till denna artikel.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Swärd: Nu har Sefast Tronde gett ett svar med sedvanlig elegans jag aldrig kan överträffa med mina begränsade kunskaper. Om jag skulle lyfta en paragraf från Trondes analys vore det följande:

  ‘Du står för multikulturalism, du står för globalism och tenderar i många frågor även mot sexualliberalism och feminism [enl. den nya mediala tolkningsmodellen – någon objektiv allmängiltig definition på feminism finns inte]. Det innebär bl.a. att du hävdar att det som vi kritiker mot massinvandringen anser är att underminera statsfinanserna anser du är en samhällsvinst. Och att Sverige i humanismens namn bör ha en fri invandring, där alla försörjs av samhället, medan vi kritiker mot massinvandringen anser att det mest humanistiska är att fortsätta med en klassisk svensk hjälp- och biståndspolitik, att rikta hjälpinsatserna till konfliktområderna och deras närområden. Allt detta är det som är den nya ulteraliberal-vänsterns huvudfråga.’

  Med detta sagt – har det hänt en del inom politiken sista decennierna som föranleder att jag numera ‘vänsterstämplat’ både dig och många av t.e.x. tidningen Dagens journalister. Alla har inte hängt med i svängarna här. Många lever kvar i den gamla 70 tals föreställningen att ‘striden’ står mellan höger och vänster, kapitalism mot kommunism.

  Som det ser ut idag (för den som vill uppdatera sig lite) står det numera mellan globalism och nationalism. Gamla högervänner dominerar de nationalistiska strömmarna, medan globalismen blivit ett högst märkligt fenomen med ett skal av vänsterliberaler, men storkapitalister under huven. Det yttre höljet verkar fromt (rättvisa, jämlikhet, utjämnande av kapitalet) men bakom kulisserna är det fortfarande en liten elit som gynnas och roffar åt sig av världens rikedomar. Förvirrande minst sagt – men inte omöjligt att genomskåda med lite enkelt bondförnuft.

  Måhända är det inget medvetet drag från din sida (vi är manade att tänka gott om varandra) men du har blivit en röst inom kristenheten för globalismen och det jag skulle vilja kalla ‘den nya vänstern’. Det sammanhang du direkt / indirekt representerar eller åtminstone låter dig influeras av underminerar, demoniserar och hånar alla andra omvärldsanalyser och uppfattningar om hur ett samhälle bör se ut. Vi som inte stöttar ‘kapitalet i ny klädnad’ får höra att vi har foliehattar, är arga vita män etcetera.

  På ett andligt plan finns djupare aspekt vi får ta en annan gång, men du kan ponera lite utifrån klassisk pentekostal eskatologi vem och vilka krafter i ändens tid som är mest intresserade av att rasera våra nationers identitet och gränser, ständigt utöka centralisering av makt och inflytande samt göra alla länder fullständigt beroende av icke demokratiska organisationer som världsbanken och en begränsad elit.

 • wildwest63

  Nu kan jag inte använda hela Aletheias bloggutrymme att beskriva det orimliga i den migrantsituation vi har. Jag hänvisar till Tino Sanandaji, nationalekonom och utbildad på amerikanska universitet, som med emfas har hävdat att diskussionen måste grunda sig på fakta och inte på tyckande. Sanandaji är också en av de få svenska nationalekonomer som regelbundet intervjuas av internationell press, t ex NY Times, BBC, tyska tidningar osv. Men givetvis sällan i SVT, DN, SvD och annan mainstream-media.
  Det finns helt enkelt ingen vinst att nå med den typ av fri och okontrollerad immigration som vi har ägnat oss åt! Personer som kommer hit och inte kan ge ett nettobidrag till BNP är per definition förlustbringande individer. För att kunna ge ett positivt bidrag till BNP krävs att man ingår i den högkvalificerade svenska arbetsmarknaden och under sin livstid betalar in mer skatt än man får i bidrag. Detta inträffar, högt räknat, med kanske 10% av de migranter vi har. I övrigt är det ren och skär förlust! Vi får nettobetala för deras uppehälle utöver att demografin i Sverige är skev redan som den är.
  Det sägs att BNP ökar och att Sverige går bra! Ja, det är ju självklart att BNP ökar med lånefinansiering av offentlig bidrag till alla migranter! Det är ointressant hur hög BNP är, det är BNP per capita som är det intressanta! Och den sjunker konstant. Men här blandar t o m statsministern ihop sakerna.
  Vi vet att det tar i snitt 8 år för 50-60% av invandrarna att komma i arbete. Trots det är återfall till arbetslöshet mycket högre bland dem än bland andra. De återstående 40% kommer aldrig i arbete! För dem betalar vi deras liv från vagga till grav. Dessutom talar ingen om de s k låglönejobb som ska skapas och hur man sedan ska kunna leva på en pension utifrån dessa jobb. Där har vi om 30-40 år andra vågen av utgifter, något man inte alls talar om i debatten idag.
  Något helt annat vore en arbetskraftsinvandring grundad på industrins behov. Men den har vi inte. Något helt annat vore också en selekterad invandring av de kulturer vi anser att vi klarar att integrera. Mellanöstern och Afrika är i grund o botten kulturer som aldrig kan integreras. De kommer utgöra ett ständigt problem, en ständig oro för radikalisering.
  Brottsligheten ökar stort och överrepresentationen bland alla de unga muslimska männen är enorm vad gäller områden som t ex våldtäkter och sexuella trakasserier. Gruppvåldtäkter är helt okänt i Sverige före 2015. Oslopolisen visade en rapport där överfallsvåldtäkter till 100% utfördes av nordafrikaner.
  Demografin har skruvats till på ett sätt som inte funnits i historien. I Norrland går det många unga muslimska män på varje kvinna. Jag skulle inte vilja vara kvinna i Norrland på sikt när dessa virila män upptäcker att kvinnorna inte räcker till.
  Samhällskontraktet bryts, orättvisorna är skriande när migranter går före i alla välfärdsköer och de som byggt upp landet ska leva på smulorna. Vi riskerar regionala muslimska enklaver där svensk lag inte gäller och där kristna kommer förföljas. De laglösa områden kommer bli fler. Nörrebro i Köpenhamn kommer i år inte ha någon julskyltning – varför, jo för att företagarföreningen har en majoritet av muslimer.
  Om detta är kristet omhändertagande om ”dessa mina minsta bland er”, då vet jag inte om jag är kristen längre. Det är ett svek mot de egna utan like. När det blev för många tyska ämbetsmän i landet på medeltiden, vad hände då? Engelbrekt startade inbördeskrig. Är det så vi vill ha det?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Det är så mycket jag vänder mig mot vad gäller globalismen att jag skulle kunna skriva sidor om detta. Till att börja med är de totalitära dragen svåra att dölja. De inte bara starka och inflytelserika krafterna bakom globalismen är dessutom välfinansierade. Ovanpå detta drivs globalismen numera hand i hand med en global miljörörelse (antagligen en anledning Swärd med bakgrund satsar på detta kort). Detta sammansurium av intressegrupper har en mycket aggressiv framtoning där alla andra meningar och synpunkter totalsågas, motarbetas med full kraft och genom alla tillgängliga medel. Meningsmotståndare demoniseras, undermineras och hånas. Här finns så mycket som går emot bibliska principer om den fria viljan, frivillig givmildhet, kontra pådyvlade avgifter, skatter och ibland ren stöld.

  Olika intressegrupper, varav en mänskligt sett haft övertaget (Globalisterna) står alltså mot varandra. Genom etablerad media, aningslösa akademiker och andra opinionsbildare är slutmålet att stick i stäv med Guds Ord radera nationsgränserna och bryta ned den egna identiteten. I Sverige genomförde Palme ett paradigmskifte inför öppen ridå när han i grundlagen ändrade Sverige från en kristen nation till en multikulturell nation. Helt utan motstånd från en sovande kristenhet. Det är en sak att vi som församling till vårt väsen är multikulturell. Helt i enlighet med bibeln. Församlingen är en sfär där multikulturalismen kan, får och ska blomstra. Så långt är jag nog enig med Swärd. Men när vi i samhället nu sedan åtminstone 80 talet upplöser vår gemensamma nämnare och identitet blir slutresultatet det kaos vi nu ser. Församlingens multikulturalism har en gemensam nämnare – Kristus. Kristus förenar jude och grek, svensk och afrikan. Samhället i stort saknar denna förenande kraft och måste därmed förlita sig på ett substitut tills vidare – sund nationalism. Nedbrytandet av vår identitet, våra gränser och våra värderingar har vi ju redan facit i handen på vilka konsekvenser det får. Ändå står en liten klick och hejar på, i tron att de gör samhället och Gud en tjänst….

 • MyTwoCents – aletheia.se

  P.s. Vår gemensamme vän Lars Enarson lyckades med bragden att svara mer kortfattat än både mig och Tronde. Huvudet på spiken:

  ”När åsikterna passar utan problem i Aftonbladet och SVT är det en tydlig varningssignal. ”

 • MyTwoCents – aletheia.se

  EN ELOGE TILL PASTOR SWÄRD MITT I ALLT!!!:

  Jag har sagt det i omgångar tidigare. Eftersom Swärd mestadels får ‘verbalt stryk’ både på sin egen blogg och denna vill jag lyfta fram något jag beundrar hos Swärd:

  Stefan är en av MYCKET FÅ pastorer i Sverige som förstår ‘kraften i sociala medier’ och vågar svara. Vi må ogilla hans svar, motsätta oss hans synpunkter, men all heder till honom för att han åtminstone svarar. De flesta i hans ställning är ‘för fina’ att ge sig in i några debatter. Tack Stefan.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Dags för en gästblogg? 😉 Maila förslag till mytwocents@aletheia.se

 • Stefan swärd

  tack Daniel,
  Nu verkar ju dock debatten skena iväg, mitt blogginlägg handlade om kritik av Trump, och det var den tråden du tog upp. Nu börjar kommentarer handla om problem med svensk invandring, globalisering i allmänhet, det blir ju lite andra ämnen. Vill bara stryka under att jag inte är någon strikt globaliseringsivrare. Jag ser inte några tendenser i världen att nationalstaterna luckras upp, nu går utvecklingen åt motsatt håll, nationalismen ser jag som en kraftig trend i hela västvärlden. Jag är dock frihandelsvän, det är dock inte att vara globalist i min mening. Frihandeln är inte minst nödvändig för de fattiga länderna att kunna exportera, och den är nödvändig för ett litet land som Sverige, som är helt beroende av sin exportindustri. Att varna för utveckling i riktning mot en världsstat, det har jag gjort många gånger senaste 35 åren.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Lars Enarson

  ”Jag ser inte några tendenser i världen att nationalstaterna luckras upp.”
  God morgon!
  Jag förstår att det kan vara svårt ibland att se skogen för alla träd som står i vägen.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Point taken. Du får ha fördrag med både mig och våra läsare. Det finns en uppdämd vrede på sina håll i en rad relaterade frågor och hur de hanteras av inflytelserika personer. Då kan det bli så här. Vi har ju våra kommentarsregler men i denna post kan jag inte lyfta fram dem då jag själv bidragit till att överträda 🙂

  Du sätter nog själv fingret (ovetandes) på ett av flera problem några av oss ser med just din omvärldsanalys med din mening nyss; ”Jag ser inte några tendenser i världen att nationalstaterna luckras upp, nu går utvecklingen åt motsatt håll, nationalismen ser jag som en kraftig trend i hela västvärlden.”

  Det innebär att du med hyfsad regelbundenhet går ut med starka åsikter, påverkar och bildar opinion inom svensk kristenhet utifrån symptomen vi alla ser, utan någon förståelse för grundläggande orsaker. Då blir debatten som den blir. Lite som att försöka bota cancer med huvudvärkstabletter.

 • Martin

  Vi är utsatta för en andlig invasion. Att européerna har lämnat Gud har lämnat fältet öppet för främmande makter att invadera. Du som är Israel-kunnig, var detta inte vad som hände när Israel vände Gud ryggen? Men nu händer något ytterst märkligt. Pastorerna ställer sig inte upp på muren och varnar svenska folket att nu när ni har vänt Jesus ryggen så får ni Islam och sharia istället, varsågoda. ”Nu får ni själva ta hand om ert övergivna hus”. Nej, i 380-artikeln vänder dom sig och attackerar de kristna som faktiskt ställer sig upp på muren. Dom går till och med så långt att dom tar islam i försvar. Radikal islam, enligt de 380, representerar inte det sanna islam på samma sätt (!) som korstågen inte representerar kristendomen. Logiskt blir detta: Korståg dåligt, kristendom bra; Radikal islam dåligt, islam bra.
  Stefan Swärd riktar ständigt sina attacker in mot kristenheten, mot konservativa kristna som motsätter sig denna invandring, denna andliga invasion, och kallar dom fascister, rasister och nazister, och gör det till en ”Sd-fråga”.
  Samtidigt har vi då låtsasprofeterna inom New Wine som jagar sina upplevelser och sina bönesvar. Men dom verkliga profeterna dom tystas effektivt och obarmhärtigt. Jesus frågar sig om han kommer finna någon tro på jorden när han kommer. Vi tänker kanske ofta att han menar alla ljumma kristna som inte är lika hängivna och rättrogna som vi själva är. Men Jesus kanske inte talar om det. Han kanske ser framför sig en muslimsk världsdominans, en värld som har tagits över av islam. Det är inte omöjligt. Denna världsdominans blev i så fall hjälpt av, möjliggjord av, femtekolonnare inom kyrkan som svek det profetiska uppdrag som dom hade fått av Jesus Kristus. Men än finns tid, både till omvändelse och till att rädda vår kontinent. Och jag tror ingen misstror att motivet hos Stefan Swärd har varit annat än gott. Och ingen sann kristen skulle hålla något av detta emot honom om han väljer att omvända sig. Det svider lite, egot tar lite stryk, sen mår man bra igen.

 • Jonas Rosendahl

  Du tänker också på uppdrag granskning på SVT och livets ord?

  Lite förenklat är det väl ändå, profetiskt i all ära..:-)

 • Jonas Rosendahl

  Tack och lov att det finns så pass bra analytiska websidor på nätet, annars hade man fått nöja sig med vänstersörjan här hemma som är lika djup i sina analyser som plaskvattnet i badkaret 😉

  Läs gärna detta om den kommande multi polar world som faktiskt kan innebära att Trump är den rätta ledaren för denna tid.
  Mycket intressant…
  ”Decades ago, I wrote that the only thing the white world can do, given that it accounts for at most 20% of the world’s inhabitants, is to make the transition to non-white majority rule as painless as possible.”

  http://katehon.com/article/where-trump-may-have-it-right

 • Stefan Swärd

  Hej Lars,
  Jag antar inte att du menar att ens andliga tillstånd beror på ens inställning till Donald Trump som president. Jag anser att han är en gudlös person, men är beredd att ändra uppfattningen om någon kan visa att det inte stämmer. Sedan måste han som president fatta vissa beslut som gillas av evangelikala opinionen, men det ändrar inte min grundinställning till honom.
  Jag har senaste 38 åren ägnat mig åt profetisk samhällsanalys på olika sätt. Första större insatsen var arbetet med min doktorsavhandling under åren 1980-83. Det jag tror är helt avgörande är att man inte kan bygga profetisk samhällsanalys på media, bara lyssna på TV-nyheter, läsa tidningar, eller kanske enstaka böcker som ger ensidiga perspektiv. Jag tror det är nödvändigt att också kunna vara på plats, samtala direkt med berörda personer, det profetiska i samhällsfrågor kräver både att lyssna på Gud men också kunna komma hyfsat rätt i samtidsanalysen. Jag har varit på 15 FN-konferenser bl.a. och jobbat med dem, det har lärt mig mycket mer om internationell politik, mer än att läsa vissa böcker och tidningar. Jag har bevistat åtskilliga partikongresser i min roll som konsult-statsvetare, du får då lära dig mycket mer om partierna än att läsa i tidningarna om dem. Jag vill nog hävda utifrån min samlade erfarenhet att nationalismen är en mycket stark strömning, och våra länder är nationellt fokuserade. Det fanns krafter på 90-talet som ville göra EU till en federation, men den strömningen är ju idag på tillbakagång. Som kristen har jag mitt medborgarskap i himlen och hör till Guds rike och Jesus är min kung, det är min identitet. Min huvudlojalitet är inte med en jordisk nationalstat utan med Kristus.

  allt gott,
  Stefan Sw

 • Stefan Swärd

  Du ger en fullständig nidbild av vad jag tror och står för. Läs gärna min bok ”Jesus var också flykting” så får du en mer heltäckande bild av min inställning.

 • Stefan Swärd

  Jag har konsekvent kritiserat regeringen under ett antal år för att driva en för restriktiv flyktingpolitik, den har blivit extremt mycket mer restriktiv senaste två åren. Det är en uppfattning man idag blir hånad för och får löpa gatlopp för, även i kristna sammanhang. Jag har utsatts för mobbningsdrev och nästan mordhot när jag i sekulära media skrivit om en generös flyktingpolitik, Svenska dagbladet var tvungna att stänga ett kommentarsfält mitt i natten för att man var orolig för min säkerhet. Du bör nog läsa på lite bättre innan du fäller kategoriska omdömen om bröder.
  blessings

 • Stefan Swärd

  Du påstår i texten att jag har sagt att Sverige ska ha en fri invandring. Och att alla ska försörjas av samhället.
  Jag har aldrig påstått något sådant. Man ska kunna söka asyl i Sverige och få asylansökan prövad, man ska kunna söka jobba i Sverige. Något annat har jag aldrig påstått. det är inte samma sak som fri invandring. Jag har aldrig sagt att alla ska försörjas av samhället. Det är en fullständigt obiblisk tanke, den som inte arbetar ska inte heller arbeta säger Nya Testamentet, det gäller både svenskar och invandrare. När har jag sagt att alla ska försörjas av samhället. Människor som kommer hit med arbetstillstånd ska ju börja jobba direkt, de som kommer hit med asyl behöver hjälp så att de kan börja jobba så snart som möjligt.

 • Stefan Swärd

  jag har inte skrivit någon bok full med vänsterpropaganda, jag har dock skrivit en bok om biblisk etik tillsammans med Grenholm, jag har också skrivit ett antal andra böcker.

 • Lars Wärn

  ”Du påstår i texten att jag har sagt att Sverige ska ha en fri invandring.”

  Är man anhängare av Europeiska Unionen så är man för fri invandring. Nu är dessbättre Schengen på väg att upplösas då den ”lagstiftade” fria invandringen blev alltför fri enligt ett flertal EU-länder, däribland Sverige. Förhoppnings brakar alla fyra ”grundpelarna” samman en efter en och ”unionen” blir upplöst i sina beståndsdelar d v s nationalstaterna.

 • kjell

  Kazivas blogg skriver bra och gratulerar Trump, hon är från Iran, jag klarar inte att länka med mobil.

 • Jag följer diskussionen och föreställer mig att Trump snart kommer att drömma en dröm, som har stor betydelse för framtiden, men som han inte själv förstår. Han kommer att kalla samman alla världens kloka personer – politiker, religiösa ledare, forskare m fl – och kanske t.o.m. bloggare – och fråga vad hans dröm betyder: ”Vad är detta ? Har den Allsmäktige talat till mig? Vad säger ni?”

 • SefastTronde

  Jag beklagar det mobbingdrev du blivit utsatt för. Men, det jag inte förstår är ditt propagerande för en ”generös flyktingpolitik”, utifrån den flyktingpolitik som defacto bedrivits under nära nog ett decennium. Har du ingen empati för de svagaste grupperna bland svenska medborgare? Förstår du inte att man kan hjälpa många, många fler flyktingar för vad det kostar att ta hit det enorma antal vi hittills, och alltjämt tar emot?

  Det är uppenbart lätt att vara generös när man handlar för andras pengar, och att glömma all nöd bland svaga grupper av svenska medborgare när man ser krigets fasor och nöden exponeras i media bland flyktingar som kämpar för att komma till Sverige. Jag kan förstå det.

  Men, med en s.k. ”generös flyktingpolitik” underminerar vi Sveriges förmåga att hjälpa på sikt. Eftersom den gemensamma kaka vi trots allt har att dela är det främst våra svaga och utsatta bland våra egna medborgare som får betala, och därefter även vår förmåga att hjälpa flyktingar och svaga grupper genom bistånd. Jag förstår inte din inställning, som jag menar underminerar vårt lands ekonomi – för förment humanistiska motiv som vi ser – men blundar för att hjälpa de massor som vi inte ser, alltmedan vi tvingas ta från de grupper av svenska medborgare som lider under svag ekonomi, dålig vård och en skola som försämras allt mer. Jag förstår dig helt enkelt inte, varken ur ett kristet eller världsligt perspektiv.

 • SefastTronde

  Dina teser skulle stämma om vi hade ett absolut försörjningskrav efter en kort tid efter att de kommit till Sverige, men nu är det inte så. Beroende på från vilka källor vi hämtar statistiken från så är det mellan 25 och 50 procent som har arbete efter 7 till 8 år, resten lever på bidrag. Alltså skattemedel! Hade vi haft ett absolut krav på egen försörjning efter, låt oss säga sex månader, skulle vi kunna ha en i princip fri invandring. Men nu är det inte så. Därtill tvingas nu kommunerna ordna boende för asylsökande, vilket kostar kommunerna mer än en miljon kronor per familj.

  Det är ingen svår ekonomisk ekvation. Den följer i princip samma fundament som t.f.a. 80-talet kom att reformera hela vår sjukförsäkring och villkoren för sjuk- och förtidspension, som till sist kom att totalt underminera statsfinanserna. De skenande kostnaderna för sjukförsäkringen och förtidspensionera kom att bli så dramatiska så alla politiska partier insåg att man aldrig skulle kunna få en budget att gå ihop om dessa kostnader fick fortsätta att eskalera. Bara det att nu är det mycket värre t.f.a. flyktingarna.

  Anledningen till att regeringen och även allianspartierna nu svängt till en mer restriktiv invandringspolitik är främst att man nu under galgen insett att ”en generös invandringspolitik” á la Miljöpartiet inte håller. Vårt land har helt enkelt inte resurserna, och de fulla konsekvenserna har vi ännu inte sett. Då blir det tråkigt nog tragiska konsekvenser, där även skötsamma arbetsvilliga invandrare utvisas, i det stelbenta systemet. Detta anser jag vara inhumant, och verkligen kontraproduktivt. En mer restriktiv invandringspolitik hade varit humanare, än att urskillningslöst utvisa arbetsamma duktiga människor, medan vi samtidigt tar emot allt fler – varav en stor del aldrig kommer att försörja sig själva.

 • SefastTronde

  Det där självhävdande om ”profetiskt” kan du glömma. Liksom det stora stycket av självhävdande auktoritetsargument om din utbildning och dina erfarenheter. För mig framstår det endast som en deklaration av en skev självbild.

  Jag har också utbildning, och erfarenheter, men det känns faktiskt genant att behöva nämna detta, då jag för länge sedan insett att detta inte är av något som helst värde om det inte får vara under vår Herre Jesus Kristi fötter, och inte för min egen självberömmelse.

  Om du hade den profetiska insikt du försöker hävda, eller den identitet i att ”Jesus är min kung” som du vill göra gällande borde du inte då inta en någon ödmjukare inställning till vem Donald Trump är och vad han kan tänkas resultera i än att fokusera på hans övertydligt osmakliga retorik och framtoning. Fråga dig då om alternativet, Clinton, hade varit bättre? Eller är det från Aftonbladet eller SVT [el. f.ö. av all annan PK-media] som du hämtat dina profetiska analyser?

  Vi sågs inte i sommras som jag hade hoppats, enär du tidigare lovade mig en lunch, men om Herren vill ges nog tillfälle att ditt löfte infrias, och vi får tala med varandra man mot man.

 • gäst & främling

  Inga problem Micael Grenholm har svaret.

 • Vill bara för tydlighetens skull påpeka att den ”kjell” med litet ”K” som har kommenterat här (och vanligtvis på Swärds blogg) inte är samma som Kjell med stort ”K” som skriver med pseudonymen ”Kamau Mweru”.

  Jag undertecknar alltid mina kommentarer med … ”/Kjell” och de är skrivna med Disqus under pseudonymen ”Kamau Mweru”. (Historiska orsaker jag gärna skulle ändra.)

  Kommentatorn ”kjell” med litet ”K” får stå för sina egna åsikter.

  Jag står gärna till svars för mina åsikter.

  /Kjell

  (Forward slash, capital ”K”, ”jell”)

 • KATEHON

  Mycket brydsam sajt!

  Kolla listan av ”authors” och deras artiklar. 🙁

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ha ha ha. Nu är du inte snäll.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tror de allra flesta kristna och många icke kristna i botten är för en generös invandringspolitik. Problemet är att den med facit i hand (några av oss påpekade detta INNAN också) har den varit FÖR generös i avseendet att vi tagit in människor och familjer urskiljningslöst och detta måste diskuteras. Personer som hatar demokrati, vill införa sharialagar, kastar sten på blåljuspersonal och agerar anarkister i största allmänhet behöver vi inte ge fristad i Sverige. Ej heller muslimer som endast utnyttjar Sverige som bas för rekrytering av JIHAD soldater o.s.v. Det är inte facism, nasism, eller främlignsfientlighet. Det stavas s-u-n-t f-ö-r-n-u-f-t

 • Jonas Rosendahl

  Men vad tyckte du om artikeln, intressant eller inte?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tomas: Då glädjer det dig nog att Ted Cruz troligtvis får en plats i nya ledningen, trots den problematiska historiken med Trump. (Trump var ju inte ‘snäll’ mot Ted under primärvalen.)

  Lite bekymrad bara över att det förefaller som om Cruz signalerade (eventuellt!) medlemsskap i frimurarordern under primärvalet, men det är ‘bara en bild’ som kan vara en tillfällighet.

  http://www.svd.se/trump-overvager-att-utse-cruz-till-justitieminister/om/usas-nye-president

 • MyTwoCents – aletheia.se

  kjell Menar du denna länk?

  Grattis Trump!
  http://www.kaziva.net/blog-native/2016/11/9/grattis-trump

 • Ja, artiklarna är intressanta. Och man kan lätt falla för argumenten om man omfamnar en reduktionistisk ”worldview” i likhet med många etnocentriska, historielösa idealister.

  Jag är väl medveten om problematiken med vårt vita supremacy egoistiska arv.

  Min erfarenhet sedan unga år, fick jag i 4 världsdelar i interaktion med mer än ett dussin ”folk” = nationaliteter.

  Nu, drygt ett halvt sekel senare hjälper det mej att kanske, bara kanske, se lite mera än yngre med tydliga ”baby duck syndrom”.

  Hill-billys finns inte bara i Amerika. Det finns gott om motsvarigheten även i Sverige.

  /Kjell

 • kjell

  Signatur är inte samma som.undertecknat, men jag får väl börja underteckna om det är det du vill, jag har mitt namn som godkänd signatur på diskus och har skrivit både bloggar längre än dig av naturliga skäl, (ålder) men jag kanske inte inte skriver lika mycket som dig.
  Kjell.

 • Ett litet tillägg.

  Det vi kallar ”Väst-världen” har kommit i fritt fall, på grund av populistiska demagoger. Först Brexit, sedan Trump. Le Pen och Geert Wilder följer. FPÖ i Österriket, etcetera och innan vi vet det är vi tillbaka i en spegelbild av 1930-talets Europa.

  Många kommentatorer här ropar halleluja och gillar det.

  Jag stämmer inte in i jubelkören.

  /Kjell

 • Inga problem. Använd du din signatur med litet ”K”.

  Ville bara för läsarna här understryka att vi inte har samma åsikter och inte samma signatur.

  /Kjell

 • wildwest63

  Man kan börja med att kategorisera de som kommer hit. Enligt min mening är det bara kvotflyktingarna som kan kallas flyktingar. Alla övriga, intill sista person, är ekonomiska migranter. För hur är det möjligt att man flyr från krig, avrättningar, våldtäkter osv och kan tågluffa genom hela Europa tills man, ta-da, råkar komma till de länder där bidragen är som högst?
  Flyktingar i Sverige vore de av krig drabbade finnarna, norrmännen eller danskarna, även balterna när de kommer i sina båtar över Östersjön. Sådant har Sverige upplevt och jag har aldrig hört ett ont ord om detta. (Men oerhört onda ord hur man kunde utlämna balterna…).
  Såvitt jag vet pågår inte krig i Norge, Danmark eller Finland, då kan det inte heller finnas krigsflyktingar i Sverige. Däremot finns dessa i Turkiet, Jordanien och Libanon. Där finns också alla de som inte har några årslöner i dollar att betala grovt kriminella människosmugglare med. Där ska Sverige och andra göra sin insats, på plats, i närheten av det forna hemlandet så att ett återvändande underlättas, i en omgivning med ungefär samma kultur och klimat. Med tio-tjugo gånger större hävstång för den satsade kronan.
  Men istället strör vi utopiska morötter över hela ängen och lockar hit de unga, virila och penningstarka, medan givetvis TV visar gråtande barn och bekymrade mödrar, en minoritet.
  Senast idag en notis i SvD om ”flyktingar” som återvänder för att det inte blev som de trodde i Sverige vad gäller pengar, bidrag, bostäder och arbete. Ursäkta – vad är detta för ”flyktingar” som återvänder till halshuggningar, våldtäkter och övergrepp?

 • Jonas Rosendahl

  Finns olika scenarier. 30-talet, ja kanske. men om så sker..vad berodde det då på?

 • Osaken helgar medlen?

  /Kjell

 • Martin

  Ja, eller så låter vi tiden utvisa vem som har rätt. Om högerextremismen eller islamismen är det stora hotet mot samhället. Tiden kommer visa om dina anklagelser mot de heliga har varit en profet-röst från Gud eller om du har varit bedragen. Det finns faktiskt fler hot i historien än Hitler-Tyskland att ta lärdom av. Muhammed dog år 632, det famösa slaget vid Tours, eller Poitiers, inföll bara ett sekel senare. Under den tiden hade islam lagt under sig stora delar av Mellanöstern, Nordafrika och den iberiska halvön. Det tog förresten åtta hundra år innan islam drevs bort från Spanien. Innan Muhammed fanns i det vi idag kallar MENA kristna, zoroastrier, judar och arabiska polyteister. Detta var innan islams mörka skugga föll likt Saurons skugga i Mordor och dödade allt vad fritänkande heter.

  Vid Muhammeds tid fanns fem kristna centra i världen; Alexandria, Antiokia, Konstantinopel och Jerusalem och naturligtvis Rom, varav bara det sistnämnda återstår som kristet. De invaderade kristna lyckades kanske omvända en och annan invaderande muslim men det långsiktiga resultatet var förödande. I 380-artikeln jämför ni korstågen med våldsbejakande islamism. Korstågen hade sitt ursprung i att förhindra en muslimsk invasion. Det var en militär motreaktion på fem sekel av muslimsk aggression. De som fick ta de största smällarna från de muslimska invasionsstyrkorna var det tidigare så mäktiga kristna bysantiska riket. Det är idag utrotat och bortglömt och idag heter landet heter. Den kristna befolkningen har gradvis försvunnit, bland annat drevs en miljon kristna armenier att dö i öknen. Idag är bara 0,4 procent av befolkningen kristen. Okej, tillbaks till korstågen. Under dessa första aggressiva sekel av muslimsk invasion lyckades det bysantiska riket överleva, om än tillfälligt, genom smarta allianser med bl a Bulgarien. Men de muslimska anfallen bara fortsatte och fortsatte och fortsatte. Korstågen började med att bysantiska diplomater besökte Rom med en desperat vädjan om hjälp mot de muslimska arméerna, jag tror detta var år 1095. Islam talar om att återta Rom, dom kan sin historia. I Europa är vi historielösa innan 1930 och vi accepterar vanligtvis all skuld som läggs på oss. Korstågen påminns vi ständigt om, islams jihad talas det aldrig om.

  Bara några ord om slaget vid Tours. Muslimska styrkor, kavalleri märk väl, drog upp genom Frankrike från den iberiska halvön. Mellan Poitiers och Tours möttes dom av frankernas ledare Charles Martel. Detta var ett slag Martel inte skulle kunna vinna, logiskt sett. Ett infanteri som Martel hade, är väldigt svagt mot ett kavalleri. Martels seger räddade kristendomen i Europa. Hade han förlorat hade det stått en moské på île de la Cité istället för Notre Dame och Stockholm hade varit fyllt av moskéer istället för kyrkor. Hade han vetat att kristna ledare en dag skulle förespråka en muslimsk massimmigration och som kallar dess opponenter för avfällingar hade han antagligen dött som en mycket olycklig man.

  Jihad betyder inte krig, det betyder kamp. Därför sitter belgiska imamer lugnt tillbakalutade och säger att slaget redan är vunnit. Givet dess stora andel muslimer och deras höga barnafödande vet dom att det bara är en fråga tills muslimer hamnar i majoritet. Bryssel kommer antagligen vara först ut som den första europeiska huvudstaden med muslimsk majoritet. Jag tror att det redan idag föds fler ”utländska” barn i Tyskland, och i Malmö, än inhemska. Stefan, du har i princip vunnit. Känns det bra?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Kjell: Det är för att du gör samma misstag som Swärd. Fokuserar på symptomen såsom problemet i sig, istället för dess orsak.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Gäst & främling: En tecknare på fb uttryckte sig så här förra gången Swärd & Grenholm dömde ut delar av kristenheten (den gången i Sverige, nu USA)

  https://uploads.disquscdn.com/images/b5c642f105a69a04ca0550eadc7ced9f287c0d21ff1382b7008da2dac65b7564.jpg

  ”Va, har du inte hört att Sankte Pär, nyligen ersattes med Sankte Swärd? Det var många sökande men Stefan landade det eftertraktade jobbet. Grenholm kommer förvara nyckeln som ett deltidsjobb”

 • gäst & främling

  Bra tecknat, vem har gjort den? praktiskt att få egen nyckel men vad fick då Pär eller skall vi stava Per för jobb ”ställa oss på led?” // invid porten där står en änglahär när de frälsta tågar in //

 • Stefan Swärd

  här håller jag med dig, asylprövning innebär ju en prövning, och sköts den bra ska man komma åt dessa saker och inte släppa in folk som har andra motiv än att fly från förtryck, problemet är att de flesta riktiga rötäggen är andra generationens invandrare, som vuxit upp i Sverige. Och här har integrationen inte fungerat

 • När man en gång har blivit smittad med pest är det för sent att förebygga och det hjälper föga om man låter sig smittas med kolera också.

  Jag är övertygad att Trump och hans gelikar kommer att starta sista akten i historien.

  Det är ju Gud som håller i spakarna och har tidtabellen, men jag har nog ändå svårt att jubla när antikrist träder in på scenen.

  Och jag kan inte tro att det är Guds avsikt att vi skall heja på antikrist.

  /Kjell

 • Slimebeast

  Bra skrivet Martin.

  Ibland står man helt häpet och bara gapar när man ser alla dessa profiler i svensk kristenhet stå hand i hand med världen och välkomna fienden som väller över våra gränser och skändar vårt folk. Samtidigt som de gör allt för att attackera och smutskasta de få av oss oliktänkande som öppet vågar protestera mot denna fasansfulla utveckling.

  Det är uppochnedvända världen.

 • Slimebeast

  Är det verkligen sant det där om Nörrebro i Köpenhamn och julskyltningen?

  Säkert att det inte bara är skrämselpropaganda som sprids av bruna krafter?

 • Slimebeast

  Det där är lustigt. Tex att Reinfeldt grävde sin egen grop (eller om inte för sig själv så begravde han i alla fall svensk borgerlighet) när han under sin tid vid makten tog in nära 500 000 framtida väljare för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

  Snacka om att inte kunna tänka längre än vad näsan räcker.

 • kjell

  Ja hon har många bra tankar, men ”himlar” betyder något annat för henne, än för oss, hoppas hon möter bra positiva kristna när hon nu börjar inom vården.

  Tråkigt bara att jag måste backa ut från varje blogg där kamau mweru skriver, jag har haft min signatur kjell godkänd på diskus i många år men när Kjell nr 2 börjar skriva och jag varit
  först med diskus, så övergår han till att underteckna med Kjell, och blir då automatiskt tilltalad med namnet av övriga, Har skrivit på Swärds blogg sedan starten eftersom det går att skriva där utan att vara inloggad så blev det lite strul när nr 2 kom in fast jag hade ”patent” på namnet, men att då börja undereckna med namnet skapar oreda, och tvingar mig att backa ut från denna bloggen också.

 • Stanley Östman

  Jag kan nog förstå din frustration. En del har inte klart för sig att en vårdad pseudonym har ett egenvärde och behöver inte alls klassas som ”troll”.
  Allt beror på hur man själv vårdar pseudonymen, som är viktigt för att läsare ska ges god igenkänning,
  Sen är det väl lite av hårklyveri då Kjell inleder med namnet Kamau Mweru plus bild – vem förstår inte att det är särskiljande från kjell ?

 • Martin

  Hej Slimebeast, tack för det. Det som oroar mig är det här. Våld och djävulskap i ett land ökar exponentiellt med andelen muslimer. Peter Hammond, sydafrikansk teolog har skrivit en bok om detta, ”Slavery, Terrorism and Islam” (2005). Det börjar lugnt, vid 1-2 procent är det inga problem, islam är fredens religion och dess utövare är en fredsälskande minoritet. Mellan 2 och 5 procent börjar rekryteringen från andra minoriteter, ofta i fängelser och bland ungdomsgäng. Från 5 procent börjar muslimerna kräva ett oproportionerligt stort inflytande, t ex att butiker ska sälja halalkött med hot om straff om det inte följs. Snart börjar de införa sharia-lagar i sina egna bostadsområden (i vissa fall getton). När befolkningsandelen når 10 procent tenderar laglöshet bryta ut som ett sätt att klaga. Bilbränder ökar, det som uppfattas som hot eller förolämpningar mot islam möts med upplopp och hot. Våldet ökar radikalt när befolkningsandelen når 20 procent. Då förekommer regelrätta upplopp, islamistiska miliser formas, det sker sporadiskt dödande och kyrkor och synagogor bränns ner. Vid 40 procent förekommer omfattande massakrer, kroniska terrorattacker och pågående milis-krigföring. Från 60 procent ökar förföljandet och dödandet av ”otrogna” betänkligt. Sharia används som ett vapen och ”jizya” blir vanligt, detta är ett ord som alla européer kommer få lära sig om detta fortsätter. Vid 80% blir våldsam jihad vardag, viss statlig rensning och till och med folkmord förekommer. Landet vill driva ut dom ”otrogna” och röra sig mot ett hundra procent muslimskt samhälle. Vid 100 procent har dom nåt lyckoriket, dar es Salaam (islams hus) som i själva verket är ett rent helvete. Bara koranskolor tillåts och koranen och muslimsk litteratur är tillåten.

  Till Sverige kommer stora invandrargrupper från Syrien, Somalia och Afghanistan. Länder med i stort sett 100 procent muslimer. Länder där ”otrogna” ska dödas och fördrivas. Länder där bara koranen är tillåten. Därför är det ett sånt fruktansvärt svek när media rapporterar om ”de ensamma galningar” som utför terrordåd i islams namn. Naiviteten är chockerande och detta är så allmän kunskap så man kan knappt tro att människor som uttalar sig för muslimsk invandring är omedvetna om detta.

  Sen den här boken skrev har muslimernas andel muslimer ökat och vi har också sett ökat antal bilbränder, upplopp osv. Det är alltså ingen slump och beror inte på avsaknaden av fritidsgårdar och annat. Den muslimska delen av befolkningen i Sverige är lågt räknat 6 procent. Om dess befolkning ökar med 7 procent per år innebär det, allt annat lika, att dess befolkningsandel är 11 procent om 10 år och 20 procent om 20 år. Vi har alltså islamistiska miliser, brända kyrkor och synagogor (om inte dom redan har stängt) och en hel del annat otäckt att vänta i Sverige. Detta hör du varken pastorerna, massmedia eller politiker tala om. Detta är den stora elefanten i vardagsrummet som snart inte kommer gå att ignorera. Den som förespråkar kraftig muslimsk invandring, dom måste helt enkelt också ta ansvar för dess negativa konsekvenser, annars är dom möss!

 • kjell

  Men vad jag reagerar mot är att genom undertecknande tar han min signatur och blir då tilltalad med kjell från övriga, och då ställs jag utanför, det tråkiga är att jag har fått backa från flera bloggar, han skapade strid på Stefans blogg, som jag vann, men jag borde ha rätt att skriva och bli tilltalad med min signatur på alla diskus bloggar.

 • Stanley Östman

  Förståeligt – Men tänk gärna från andras perspektiv !
  kjell är ett vanligt namn – en pseudonym ska helst vara unik. Är den inte det så komplettera med en ikon eller ett tillägg. I annat fall så är risken att det ändå dyker upp någon/flera som du upplever trampa dig på tårna…

 • kjell

  Jag tänker från andras perspektiv, det innebär att jag respekterar och tilltalar den diskus signatur personen har, något annat behövs inte.
  (Tack för mig)

 • sam

  Är det inte väl presumptivt att föregå den yttersta domen?
  Luk 7:21-23

 • 00DaT00

  Ett litet tips för den som skrivit på den här bloggen skall man kritisera någonting så kom med saklig kritik istället för att börja dra in helt ovidkommande element. Stefan swärd tillhör inte någon elitistisk politisk adel och han har åsikter som han tycker är rätt bra precis som ni här på sidan har massor av åsikter som ni tycker är rätt eller fel men skillnaden är att ni tror att ni inte har någon röst och att ni är marginaliserade när ni är i ett forum som har stort inflytande. Därför bör ni börja fundera på tonen ni sätter i debatter. Ett exempel på den låga nivån är någon slags karrikatyr ni drar fram längre ner i den här tråden. Ja men det är ju humor är ett av de sämsta argumenten för att uppföra sig hederligt. Det verkar som ni tror att ni har rätt att ta till massor av nedvärderande sätt att argumentera därför att ni är ser er som minoritet. Gör inte som vänstern o dram fram offerkoftan bara för att ni tycker det passar.

 • 00DaT00

  Alltså det beror ju helt och hållet på vilka åsikter man talar om och vem som skriver texten. Aftonbladet är troligtvis vänster om man är höger men med största sannolikhet inte tillräckligt vänster om man frågar inbitna kommunister. Skall man säga då att om man tycker som expressen är man extremt mycket höger ? Ni bortser helt och hållet och bemöter inte ens Swärds resonemang om var han står på en höger – vänster skala utan drar en förenklad sanning att bara för att man har samma uppfattning som aftonbladet i vissa frågor så är man vänster. Jag undrar om det även gäller allt skvaller som finns i den där blaskan för det är ju främst det tidningen innehåller.

 • Janne2

  Bilden är kanske mer verklighet än skämt. Som jag sa Refomationen i Sverige stavas Kontra. Jesus är vår Herre, du vet, han som lever idag! Inte han som är Muslim, eller han som är i brödbiten. Vi ska ge syrier evangeliet. Inget behov att citera påven för det!

 • wildwest63

  I stort sett en riktig beskrivning. De demografiska förändringarna kan man räkna ut utifrån SCB’s material så det är ingen rasism att påstå att antalet muslimer våra länder, givet dagens olikheter i barnafödande mellan etniska svenskar och muslimer, vid något tillfälle kommer upp till en sån nivå att vi aktivt kommer få ta hänsyn till islams påbud. Jag tror ingen riktigt har satt sig in i vad det innebär. Det är en éxtremt skrämmande utveckling. Jag nämnde nyligen en liten pust – nämligen att inköpsgatan Nörrebro i Köpenhamn inte tänker sätta upp julpynt i år, helt enkelt för att företagarföreningens majoritet numera är muslimsk. Det finns också uppgifter om att muslimer i lokala bostadsområden förbjuder sina kristna grannar att ha ljusstakar och julgranar som syns utifrån. Det påminner dem nämligen om Jesus som Guds Son, den största hädelsen inom islam.
  Om man i Sverige på 2010-talet anser att Gud skickat muslimerna till vårt genomsekulariserade land för att vi ska omvända dem så kan man undra varför inte samma sak gällde vid slaget vid Poitiers eller österrikarnas seger över turkarna på 1500-talet. Europa var mycket mer kristet då och statsmakt och kyrka tätt sammanflätade. Ändå valde man med vapenmakt att stoppa islams framfart. Är det någon som tackar Gud för detta idag? Om inte, berätta då varför ett islamiserat Europa hade varit bättre.
  Ateisterna och de sekulära kan inte skilja på religion och religion och för dem är kristendomen samma elände som islam. Men att kristna företrädare har så ytterst känsliga tår när man talar om islam som ett hot både mot vår egen tro, vår egen säkerhet och vår kultur som vi känner den, det är för min del på gränsen till avfällighet från tron. Vi kan inte försvara en religion som leder till helvetet. Eller gör den inte det?

 • wildwest63

  Det stod att läsa i danska nättidningen ”Den korte avis” i september. Bakom den tidningen står bl a Karin Jespersen, som varit socialminister för både Socialdemokraterna och Venstre. Direkt brun nånstans höger om Dansk Folkeparti är hon ju inte. Möjligen en politisk vindflöjel.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  00DaT00: Hmm, låt mig se om jag fattat rätt. En anonym kommentator vill alltså att våra kommentatorer här ska tona ned sina känslor och vokabulär efter att Swärd associerar alla kristna som inte stödjer globalism och öppna gränser med Hitler och menar att en stor del av USA’s kristenhet är avfallen och saknar styrning? Nej, Swärd må inte ‘tillhöra’ den elitistiska politiska adeln, men han är allierad med den.

  Det finns en uppdämd upprördhet och trötthet över att den trånga åsiktskorridor sekulär media haft länge nu gör sig gällande i kristna medier, om nu inte ännu trängre då den är kryddad med religiösa inslag och en tolkning av bibeln med något som liknar marxistiska glasögon.

  Har jag missat något?

 • Stanley Östman

  Om du nu vållar oro – varför orkar du inte skriva dit nått mer efter Kjell ? du har väl ett mellannamn, bokstav eller efternamn ? – så enkelt efter alla turer – gå din broder till mötes – det är inte många steg !!!

 • Stefan Swärd

  Stort tack för visat intresse för vad jag skriver. Jag har ju lovat att skriva någon form av svar och kommentar, diskussionen är dock så omfattande, så det kommer att ta lite tid. Men hoppas på att få ihop något under helgen som jag publicerar på min blogg
  en välsignad helg allihop
  Stefan Swärd

 • 00DaT00

  Ja ganska mycket verkar det som och jag också verkar det som men jag vet inte om det är värt att påpeka för du verkar inte se det. Du stödjer alltså inte globalism och jag antar att det betyder att du inte gillar frihandel. Öppna gränser är en annan fråga och där verkar du helt säker på att swärd vill ha det ? Stefan säger att det finns vissa likheter med 30 talet och med hur situationen ser ut idag. Det må vara felaktigt men du bygger en höna av en fjäder i din argumentation ovan. Jag skrev ingenting om att du borde tona ner dina känslor det är din tolkning jag skrev att det var onödigt att använda argument som inte handlar om att bygga en karikatyr av sin motståndare då menade jag bilden i den här tråden men även hur du argumenterar. Det finns säkert en uppdämd trötthet i sekulär media men att det skulle ha med marxism att göra är inte så självklart som du vill göra gällande. Sen är inte åsiktskorridoren någonting statiskt. Den har svängt 180 grader till att vara mer invandringsrestriktiv det syns i alla media även den sk vänstermedia. För övrigt är det nog så att bara för att man tolkar bibeln på ett visst sätt vad gäller vissa frågor behöver det inte betyda att man har köpt en marxistisk tolkning av hur världen fungerar. Stefan tar upp massor av saker som pekar på att han inte har den tolkningen av omvärlden men det ser du inte heller.

 • Janne Olofsson

  00DaT00 = Stefan Gustavsson moderator?

 • Jonas Rosendahl

  Vi väntar med spänning. Undvik vänsterpolemik bara 😉 Ha en fin helg.

 • Slimebeast

  Mycket bra Martin. Du är insatt i ämnet.

  Jag håller med allt du skriver och jag delar din uppfattning att inget samhällsproblem i Sverige och i övriga Väst är lika allvarligt som hotet från islam, åtminstone om vi försöker se lite längre än vad näsan räcker.

  Jag känner igen de siffror du redogör för gällande muslimers andel i populationen och vad det har för konsekvenser. Man slås av hur pass få det är som krävs innan de kan orsaka ett samhälle påtagliga problem! Denna grupp av människor, denna ideologi, är helt enkelt så självsäker och så fräck att den även när den befinner sig i liten minoritet beter sig som en bjässe. Det såg ju ut på samma sätt redan i begynnelsen. Mohammed hade i början en nästan löjligt liten skara anhängare men kunde ändå, om man nu ska tro muslimsk historieskrivning, skaka om en hel stad, hota karavaner, mörda sina motståndare och sätta skräck i en hel judisk stam.

  Då som nu, samma otäcka mönster.

  Jag kan bara inte förstå att det finns så många kristna som engagerar sig för muslimer på olika sätt. Som jobbar för att de ska få stanna i Sverige. Som ivrar för deras rättigheter, som med helig vrede kliver upp på barrikaderna och försvarar dem mot diskriminering, som propagerar i media och talar för deras sak, som jagar rasister. Ja du vet!

  Älska dina fiender, ja, men jag tror inte det var så här Jesus menade.

  Jag äcklas av det som sker.

 • Lars Wärn
 • Lars Wärn

  Där hittade vi en ”vänsterfråga”… Hur ser herr Swärd på Israel? På ”palestina”? På en ”tvåstatslösning”? Det kan utgöra en vattendelare/herdestav.

 • Lars Wärn

  ”Stefan säger att det finns vissa likheter med 30 talet och med hur situationen ser ut idag.”

  1930-talets Europa var bara en försmak av Europa som ”vilddjurets rike” i denna tidsålders avslutning. Läs om detta vilddjursrike i Uppenbarelseboken kap 13 – kap 19. Många paralleller till Hitlers ”1000-åriga” kan dras och det ”vilddjuret” i sig är på sätt och vis involverad i det slutliga vilddjursriket i Europa, med makt över jordens innebyggare (se vidare i Upp kap 17 m fl kapitel).

 • Lars Wärn

  EFK, där Stefan Swärd är verksam, står bakom den romerske katolske påven och inväntar att få underordna sig skökokyrkan.

 • Lars Wärn

  Swärd är, naturligt nog, även en ivrig anhängare av vår tids Babylon.

  http://www.olofamkoff.se/bibelstudier_html/sag_nej_till_paven.html

 • Lars Wärn

  Ett intressant reportage i SVT om Mellansverige för en tid sedan.
  Skillnaden på respektive sida om gränsen mot Norge. Hur de svenska
  landskapen öster om gränsen dör ut tillsammans med sin befolkning medan livet på den
  norska sidan lever, växer och frodas. Skillnaden mellan att tillhöra EU eller inte
  tillhöra EU. Att få bedriva en egen nationell politik eller underkasta
  sig de tusentals direktiven från EU i Bryssel.

  Svenskarna gjorde sitt val 1994. Norrmännen har i flera val valt att stå fria och
  kan handla fritt med hela världen med fria avtal och med vem de vill. De
  kan handla fritt med Ryssland till skillnad mot Sverige och Finland,
  vilka är bundna av den Europeiska Unionens nu tvååriga handelskrig mot
  det ryska folket, som ett exempel.

 • Lars Wärn

  EU kan kriga mot Ryssland så länge de vill. Ryssland blir alltmer självförsörjande för vart år som går. De kan numera tillverka sin egen parmesanost med italiensk touch som exempel. Ryssarna kan, som sagt var, handla fritt med alla världens länder utanför EU och USA. Till bättre pris än EU och USA kan erbjuda dessutom. Det EU erbjuder finns av bättre kvalité och bättre pris hemma i Ryssland och ger fler jobb där. Det EU inte kan erbjuda handlas bäst direkt från länderna i Asien, Afrika och Latinamerika.

  EU kan kriga mot Ryssland så länge de vill. Ryssland kommer aldrig att släppa Krim, som har varit ryskt territorium ända sedan 1783. Där finns Rysslands kanske viktigaste flottbas. Skulle Ryssland, utan att blinka, lämna över denna flottbas till EU/NATO??? Där finns även en rysk befolkning som är i majoritet på halvön och som i en folkomröstning (SJÄLVKLART! underkänd av EU!) röstade för att tillhöra Ryssland och inte det numera fascistiska Ukraina.

 • Lars Wärn

  Ser intressanta diskussioner på UR Samtiden, Kunskapskanalen. I den
  förra sessionen diskuterades EU, dess länder och deras roll. Deltagare
  var bl a Corazza- Bildt och Cecilia Wikström. (Just nu handlar det om
  terrorism, folkmord etc)

  Man diskuterade Turkiets framtida medlemskap (inte alls otänkbart att en diktatur kan vara en delstat i en diktatur) och vidare Polens, Ungerns m fl länders ovilja att följa EU-lagar. De borde genast lämna EU enligt min mening. Jag förstår att de gärna stannar kvar, åtminstone ett tag till. De har haft en enorm ekonomisk tillväxt tack vara s k EU-bidrag (som till stor del består av svenska skattebetalares penningar).

  Svenskarna tog sitt tog sitt förnuft till fånga i elfte timmen och sa ”nej” till euron. Tjeckiens parlament har stiftat en lag som förbjuder euro som valuta i landet (ett
  beslut som i praktiken är like verkningslöst som det svenska riksdagsbeslutet, eftersom EU-lag gäller över nationella lagar).

  Swexit next! Finland har allt att vinna på utträde, de kan åter handla med sin
  viktigaste handelspartner Ryssland, som har samma spårvidd på sina
  järnvägar, och de slipper den fördärvliga euron. Så, efter Swexit – Fixit!

  Tyskarna, som i decennier har plundrat omgivande länder, har inget att vinna på utträde (så länge det finns plundringsbara stater kvar i ”gemenskapen”). I Sydeuropa har de länge fått meningslösa bidrag (till stora delar betalade med svenska folkets skattepengar) så de har inte visat något större intresse för t ex ett Grexit, men läget är annorlunda nu. Grekland visar större intresse för Moskva och Eurasiska ekonomiska unionen (EaEU) än för Bryssel och TTIP, som ett exempel.

  http://www.nyteknik.se/fordon/spaniens-overgivna-satsningar-6400395

 • kennethhermansson

  Nej, lögner och snällhet hör knappast samman. Att du ”flinar” åt Wärns oförskämdheter, istället för att radera dem, stärker knappast din trovärdighet i mina ögon.

 • Lars Enarson:
  Du citerar ett bibelord om falska profeter och jag har förstått att Stefan tagit illa upp av detta. Menar du verkligen att Stefan är en falsk profet, eller var du oförsiktig när du delade detta bibelord? Vi bör eftersträva en saklig och sansad debatt utan att klistra negativa epitet på de som har en annan åsikt. Mina åsikter går isär med Stefans på många områden och jag har svårt att förstå en del av det han propagerar för. Om Stefan är en profet kan jag inte ta ställning till, men jag skulle inte våga kalla honom för en falsk sådan med mindre jag kan begrunda det rejält.

  För samtalets skull ber jag dig besvara min fråga här ovan.

 • Lars Wärn

  ”Menar du verkligen att Stefan är en falsk profet, eller var du oförsiktig när du delade detta bibelord?”

  Är han en sann profet? Som den förespråkare han varit och är för den Europeiska Unionen?

 • Lars Wärn

  ”Jag håller med Stefan Swärd i mycket därför att vi båda i botten har en konservativ bibelsyn.”

  På vilket sätt är Swärds Bibelsyn konservativ?

 • Janne Olofsson

  Bra sagt!

  Det är ju precis tvärtom mot vad folk i PK tonarten verkar tro: Det kan ju faktiskt vara av omsorg mot innevånarna i landet Sverige (här ingår 1+ miljon inflyttade) som man ska ha lag som efterföljs och som inte diskriminerar pga etnicitet eller religionstillhörighet. Lika under lagen betyder inte att vissa är lika men andra är ”likare under lagen,” som i Orwells Animal farm.

  Om man bryr sig om hur samhället ska se ut och folk leva tillsammans så ligger det på oss som kristna att rättfärdigheten hos Gud (saltet) ska synas och höras. Hatar någon sin granne och försöker hota och kasta smällare på polisen, sen skriker om seger för ISIS på gatorna och talar om evangeliet som blasfemi så ska man tala om lagars gränser, inte visa ”barmhärtighet” mot den av hat förblindade genom att vika sig och ändra språket för hur man talar om ämnet för att försöka blidka i feghet.

  Stockholmssyndromet heter det – av en orsak!

  många inflyttade (invandrare/flyktingar) jag pratat med talar om hur den som flyttar hit ska respektera landet och folket här, inte bete sig som en porcine al haram.

  Jag älskar sunniterna och salafisterna man möter, men mer än ogillar deras religion, sagt ur hjärtat.

  God bless

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Nåt som stör mig enormt i hela detta samtal är hur kristna som säger sig ‘ha kärlek till sanningen’ (?), gör sina analyser från sekulära, ofta vänstervdridna källor. Det gäller både Swärd och Grenholm, men många, många andra. Det går faktiskt inte ihop med vår kristna bekännelse. En rad felaktigheter, förvrängningar och rena lögner har detta val cirkulerat kring både Hillary och Donald. Att utan källkritik föra dessa lögner vidare är både ohederligt och okristerligt (obibliskt!)

  Jag råder alla er som vill höra själva vad t.e.x. Trump egentligen står för att gräva lite djupare än Aftonbladet och CNN. Lyssna på något av alla nedtonade, lite lugnare samtal mellan Trump och TV-personligheter med relevanta frågor och resonemang.

  Ett sådant klipp för dig som vill förstå varför jag som ansvarig utgivare för Aletheia absolut inte köper Swärds/Grenholms alla felaktigheter eller rena lögner (v.g. beskrivningen av Trump) är denna intervju med Pat Robertson. Den ger även lite annat ljus över varför miljoner och åter miljoner evangelikala kristna i USA valde bort Hillary, som verkar vara många kristnas favorit här i Sverige.

  https://www.youtube.com/watch?v=I0X4epmPrck

 • Lars Wärn

  Pat Robertson är ungefär samma sort som Trump men under religiös täckmantel.
  http://www.forgottenword.org/patrobertson.html

 • Pingback: En falsk profet? – Stefan Swärd – Levande Tro – By the Spirit()

 • Lars Wärn

  Det är helt fel att döma ut hela den amerikanska kristenheten. Dock kan man med stor sannolikhet döma ut 90% av dem. Rent statiskt finns det endast ca 10% bibeltroende människor på jorden. USA torde inte utgöra något undantag.

  Finland utgör ett undantag från genomsnittet liksom Ryssland. I Finland är lutheranerna lutheraner, vilket inte är fallet i Sverige (som ett skrämmande och skämmande exempel)

 • Lars Wärn
 • Lars Wärn

  Nu är jag ingen anhängare av sannfinländarna (Finlands motsvarighet till svenska SD kanske man kan säga) men det finns ljus i mörkret. Svenska är ett naturligt språk för många i Finland och bör respekteras på samma sätt som vi håller t ex samiskan framme som ett av landets språk i Sverige. Finland var en del av Sverige i ca 600 år vilket har satt spår i landet som ingen populist kan ignorera. En intressant notis är att vi svenskar kallas ”ryssar” på finska 🙂

 • Larsnas Kristensson

  Bravo Daniel!
  Jag känner igen mycket på grund av att min hädangångna svärmor också var amerikanska.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?