Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Gästblogg: Sluta med rasismen, Aletheia!

rasism

Skärmdump Google

Alltså, nu får det vara nog! Skall det aldrig bli slut med stöd till rasismen på Aletheia?

Vi som har undertecknat denna artikel, är en internationell grupp av 12 kristna människor som är genuint oroade över utvecklingen på en av Sveriges största kristna bloggar. Så nu har vi bestämt oss för att det är dags att ryta till på ordentligt.

Ta bara Aletheias stöd till Trump som ett exempel. Efter att USA har haft en jättebra president Obama, som bara utvisade 2,5 miljoner immigranter, vill Trump utvisa 3 miljoner illegala immigranter från USA. Enligt vår tolkning av 1 Kor 13 och en rad olika skriftställen om främlingen, går det en solklar gräns vid 2,7 miljoner. Om en amerikansk president utvisar mer än 2,7 miljoner immigranter, är det uppenbart att han är rasist. Det borde vara uppenbart för alla att Obama därmed är en bra kristen man och Trump är en förfärlig rasist.

Eller så kan vi titta på några exempel från den svenska flyktingpolitiken. Det finns ungefär 13,5 miljoner syriska flyktingar i Mellanöstern. Den svenska regeringen skulle mycket enkelt kunna skicka konsuler in i flyktinglägren för att identifiera några av dom som har det värst ställt, och sedan skicka flygplan för att hämta dessa stackars människor från t.ex. Amman, Beirut eller Ankara till Sverige. Då skulle pappersarbetet redan vara klart innan ankomst till Sverige, och dessa flyktingar skulle redan från första dagen vara säkrade permanent uppehåll i Sverige.

Men varför är det omöjligt för regeringen att göra detta? Det är ju självklart p.g.a. att det svenska rasistpartiet vägrar att skicka flygplan till Mellanöstern för att hämta dom flyktingar som har det värst. Rasistpartiet har sedan påverkat alla andra partier i Riksdagen så att Sveriges officiella flyktingpolitik idag är att vi stänger våra hjärtan och Sveriges gränser för dom 99,5% av världens flyktingar som har det värst. Det är förfärligt att se hur rasisterna i Riksdagen kan ha så stort inflytande över dom sju andra partierna.

Istället har dom sju normala politiska partierna fört en flyktingpolitik som vi som kristna tycker stämmer väl överens med Jesu ord från Matteus 25. Den går ut på att vi öppnar våra hjärtan för att några av dom resursstarkaste flyktingarna skall få betala flyktingsmugglare för att riskera sina liv genom att åka i överfyllda båtar över Medelhavet, och sedan gå till fots genom det varma Europa, och sedan leva i ett byråkratisk limbo där man väntar i minst ett år på att Migrationsverket skall svara på om man får uppehållstillstånd eller inte i Sverige. Och om man inte får det, så skickas man helt enkelt tillbaks till Mellanöstern.

Vi är tacksamma för att dom ansvariga partierna i Riksdagen har fört en sådan ”survival of the fittest” politik för att några få flyktingar skall få ta sig till det svenska paradiset. Fattar inte ni på Aletheia och det svenska rasistpartiet att det här är det som Jesus menade i Matteus 25?

Kom ihåg Salomos ord från Predikaren 5:444: ”Det är bättre att du lovar och inte håller det än att du inte lovar något.” Fattar ni inte att Sveriges regering är oerhört snälla när dom lovar guld och gröna skogar, och sedan efter att människor har riskerat sina liv för att komma till Sverige, så kanske man skickar dom tillbaks till Mellanöstern? Vilka löften!

Alla sanna kristna i Sverige borde stödja denna öppna flyktingpolitiken.

Med vänlig hälsning,

Jon E. Andersen, norsk författare

Erik J. Andersson, svensk journalist

Andreas E. Johannesen, dansk översättare

Juhani A. Erkkilä, finsk politiker

John E. McAndrew, skotsk finansmann

Erich A. Janson, tysk pastor

Andries E. Van Janssen, nederländsk blomodlare

Andre E. Jeannin, fransk kock

Juan A. Enriquez, spansk fotbollsspelare

Ivan E. Andreyev, rysk statsvetare

Yochanan E. Ben-Andreas, israelisk turistguide

Andrew E. Johnson, amerikansk schizofreniexpert

=>

Ämne: OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , , ,

 • AllvarligtTalat

  Jag är kristen och tycker att Trump var ett bättre alternativ än det vänsterliberala alternativet. Därmed inte sagt att Trump är perfekt. Men hellre Trump än Hillary. Hillary är nu bl.a. misstänkt för att mot privata mutor låtit diverse länder ”hamna längre upp i kön” under tiden hon var utrikesminister. Så om man nu använder samma retorik som ni gör så låter det som ni fullt ut stödjer öppet korruptionsmisstänkta individer som mycket lämpliga kandidater till den amerikanska presidentposten.
  Sedan tycker jag att det är mycket märkligt att ni drar liknelsen att Trump = rasist. Snacka om att döma på förhand.

  Sedan tycker jag, utan att vara rasist som ni i er trångsynthet stämplar mig som, att om det kommer flyktingar hit som begår brott så skall de kastas ut. Kommer någon hit och våldtar en kvinna så får den individen skylla sig själv. Skicka honom till Assad som får ta hand om honom.

 • Läsare

  Ursäkta, men vad är detta. Ett skämt, ett test, något som är felpostat, första april??????

 • Håller med dej! Detta verkar vara cynsim. Kolla namnen!

  /Kjell

 • Cynisk kommer från grekiskans κύων (kyno) som betyder ”hund”. Strong skrev: ”A primary word; a dog (“hound”), (literally or figuratively): – dog.”

  Hur långt är ni beredda att gå för att försvara era villoläror?

  Hund är ett skällsord i Mellan-Östern.

  /Kjell

 • Nina Birgitta

  Som satir betraktat är det riktigt uselt.
  Lite vassare och bättre borde ni kunna

 • Läsare

  Namnen är väl en sak, reagerade mest på titlarna, detta fick mig att reagera och även innehållet för den delen. Tror man bara vill bjuda på ett gott skratt så här i början på den nya arbetsveckan

 • Jonas Rosendahl

  Hej Kamau! Både jag och aletheia brukar få skäll för att sätta etiketter och undvika sakliga debatter fastän jag tycker det är tvärtom många gånger. Det visar kanske på att det behövs en debatt kring debatter.
  Men jag är nyfiken på vad du menar med villoläror? Att stå för villolära är allvarligt, lika allvarligt som anklagelsen att vara falsk profet som fick Swärd att slå bakut.
  Vad är villolära i den här ironiska bloggposten menar du?

 • gäst & främling

  Det är svårt att hitta en saklig debatt kring detta, däremot borde alla uppmärksammas på Stefans Swärds senaste men som för mig är lite långt att hantera i mobil.

 • Tack för din fråga. Jag skall försöka, men det blir nog inte enkelt.

  1. Jag anser på goda bibel-text-stödda grunder att trosförkunnelsen (Word Faith Preaching) är onda andars lära (1 Tim. 4:1). Och jag anser att beviset finns i Judas (Jesu bror) brev samt Petrus andra brevs andra kapitel.

  Exhibit A: Daniel och Andreas har aldrig otvetydigt tagit avstånd från denna lära. De tror att man kan ”gulla” bort den. Och av dina kommentarer tycker jag mej kunna se att även du fortfarande är bekorad av trosförkunnelsen.

  Exhibit B: Läs gärna Dagens artikel ”Åsa Waldau har lämnat Knutby” (jag länkar inte för då fastnar detta i moderation). Jämför det med Andreas positiva rapporter om Knutby.

  2. Det är väl knappast en hemlighet att Aletheia gör allt man kan för att legitimera Sverige-Demokraterna. I dagens läge handlar det om ett extremt missnöjesparti. Och, ja, jaa, förorsakat av vanstyre. Men partiets nazistiska ursprung är inte ”historia”.

  Exhibit C: I hela Europa flörtar extrem-högern med kristna sionister. Märk väl att jag står helt på Israels sida. Men jag har inte lurats in i ny-judaism och flum-sionism. Daniel lurades in i ny-judaism och detta gör tröskeln till SD lägre.

  3. På sistone har det till och med ”seriöst” talats om extra-terrestials här på Aletheia.

  Exhibit D: Kan man bli vilsnare i pannkakan?

  Slutsats: Om detta inte får kallas villa vet jag inte längre vad som klassar för den ”etiketten”.

  /Kjell

 • kjell

  Några visdomsord från Jesus Syraks vishet kap 11-12

  Av en enda gnista bliver en stor eld,
  och syndaren ligger i försåt för att få utgjuta blod.
  Tag dig i akt för den illasinnade, ty han stämplar ont;
  låt honom icke sätta en fläck på dig för evärdlig tid
  Tag en främling i ditt hus, och han skall där komma förvirring och oro åstad
  och göra dig själv till en främling för dina egna.
  Om du vill göra gott, så se till, mot vem du gör det;
  då skall du få tack för dina välgärningar.
  Gör den fromme gott, så skall du undfå vedergällning,
  om icke av honom, så dock av den Högste.
  Välgärningar må ej bevisas den som framhärdar i det onda
  eller den som icke själv övar välgörenhet.
  Giv åt den som är god, men tag dig ej an syndaren.
  Gör den ödmjuke gott, men giv intet åt den ogudaktige.
  Undanhåll denne ditt bröd; nej, giv det icke åt honom,
  på det att han icke därigenom må få makt över dig.
  Ty i dubbelt mått skall du få ont igen
  för allt gott som du har gjort mot honom.
  Också den Högste hatar ju syndare,
  och de ogudaktiga låter han få sitt straff.

 • Förstår ni inte att artikelförfattaren är ironisk?

 • Läsare

  Jo tror alla utom alvarligt talat förstod det. Tror dock att vi hade svårt att sätta etikett på det, ironi satir debatt för debatten eller bara på skoj helt enkelt.

 • 00Danteman00

  När ska ni börja göra rolig satir eller börja med lite djupare analyser ?

 • Jonas Rosendahl

  Var du ironisk nu? 😉

 • Jonas Rosendahl

  Ok Kjell, då vet jag åtminstone vad du pratar om. Aletheiabröderna får stå för vad dom skriver av det du nämnt. Vad gäller trosförkunnelsen för min del, jag vet inte om jag orkar ta en sväng till om det. Har diskuterat den i 20 år nu. Har fullt upp med annat och även detta runt vänsterpropagandan som får ta kraft i anspråk. Vänsterinflytandet över frikyrkligheten ska jag gå till botten med ordentligt så smått men trosförkunnelsen, känns lite 90-tal för min del 😉

 • Jonas Rosendahl

  Jag kan avslöja lite till:

  1. Det är intressant både vad gäller kristen feminism, vänsterinriktad fördelningspolitik, klimat och veganrörelsen, vad detta kommer från och vilket inflytande det börjar få.
  2. Bjärka Säby vad händer runt kristen mysticism just nu bland frikyrkopastorer. Vad är tendensen vad sker och bestäms bakom låsta konferensrum?
  3. Livets ords utveckling, vad blir inriktningen, sker en smygkatolisering i läran som vi inte har nys om? Finns katoliker kvar som driver på i bakgrunden?

  Finns mycket att nysta om och en sak kan du och andra läsare vara säker på. Aletheia med skribenter kommer att ha detta på kornet 🙂
  Jag kommer frimodigt stå upp för det jag tror är bästa utvecklingen för svensk frikyrklighet. Det innebär också att avslöja vad andra har för sig.

 • Du skriver: ”trosförkunnelsen, känns lite 90-tal för min del”

  Då tror jag att vi talar förbi varandra. Det jag syftar på är de villoläror som introducerades av W. E. Kenyon och presenterades som karismatisk pingst av Kenneth Hagin. Kenneth Copeland betraktas väl vara en topfigur i nutid. Många namn skulle kunna nämnas.

  Den ockultism som introducerades är sannerligen inte 90-tal. Den är mycket ”levande och aktiv” även i dagens läge med änglafjädrar, grave sucking, guldstoft, andliga bartenders, rikedomsdyrkan och mera.

  Men givetvis finns det inget tvång från min sida att du tar up detta.

  /Kjell

 • Bengt Asterbengt

  Ska man vara ironisk måste man våga ta risken att bli missförstådd. Ironin dör när den förklaras.

 • Nyfiken

  Vad spelar det för roll om pesten utvecklas till kolera egentligen? Att en villolära (trosrörelsen) byter skepnad till en annan (katolicismen) spelar i mina ögon ingen roll. Villolära som villolära. I botten tycks det ligga en uppfattning om att den ”smygkatolicering” som sker inom Livets ord är en negativ utveckling, dvs att det går från något sunt till något osunt.

 • Nyfiken

  Och precis som Kamau skriver är trosförkunnelsen och den karismatiska rörelsen i allra högsta ”levande” och skadlig. Det är förmodligen den farligaste av dagens alla villoläror då den accepteras av så många kristna. Ett tydligt tecken på mångas blindhet var den nyligen avslutade ”Awakening Europe”-konferensen där merparten av Sveriges kristna, däribland denna blogg, inte insåg (eller ville inse) det osunda. Studerar man rörelsen lite mer ingående ser man relativt snart att den frontalkrockar med summan av Guds ord.

 • Conny Claesson

  Om detta skall tolkas som ironi då skall också det s.k. pastorsuppropet också tolkas som ironi? Jag såg inte ironin i det bla. Jon Andersen påstås ha undertecknat. (Jag hade högre tankar om honom än detta skriveri ger anledning till.) Man anför ju bibelord som stöd för sin sak. Istället undrade jag om man var nykter när man skrev och undertecknade texten?

 • Kjell:

  Det verkar som du är besviken över något och låter det gå ut över Aletheia. Jag tänker här endast svara på en av dina punkter, och det gällande församlingen i Knutby. Jag skrev texten 2012 efter ett besök där ute. Den är inte en sammanställning av deras läror på gott och ont, utan en reflektion över människorna som valt att engagera sig i församling som med all sannolikhet varit en sekt men som sakta jobbar sig bort från sin egen negativa historia. Min artikel berättade lite om medlemmar och jag skrev positivt om dessa människor som jag träffade några få timmar för fyra år sedan.

  Några veckor senare resta jag återigen ut till Knutby och deltog på en av deras grillkvällar. Jag ville prata med olika människor om varför de valt att bli medlemmar i Knutby, och jag kan lova dig att det var en intressant kväll. Hade jag och har funderingar kring Knutby, Kristi brud och annat där ute? Givetvis! Men kan jag trots detta inte vara mänsklig gentemot de jag träffade? Enligt det jag kan utläsa av det du skriver anser du inte det.

  Tidningen Dagen har nyligen publicerat ett längre dokument kring stora förändringar i Knutby. Under våren hoppas jag intervjua pastorn i församlingen, en intervju jag skulle gjort för 4 år sedan men som aldrig blivit av. Har jag funderingar och kritiska frågor? Självklart, men jag tänker inte ‘slå honom på käften’ med kritiska frågor för att hänga ut honom och människorna där ute. Var det det du ville att jag skulle gjort för 4 år sedan kanske?

  Kort om det andra. Daniel är ingen nyjudaist, även om han intresserade sig för detta tidigare. Om vi legitimerar SD får andra bedöma, men vår bedömning är att inte låta det som var hindra oss från att se på det som är. Finns det negativa saker och element inom SD? Jo, det kan väl många se att det gör. Inte lika många är villiga att se vilken utrensning partiet gör för att göra upp med det förflutna och ‘vildar’ inom partiet.

  Skall vi tala om rötter finns det en del att gräva fram om de andra också, men det tycker du kanske inte är så intressant? Jag tänker på Socialdemokraternas rasbiologi som sedan nazisterna i Tyskland tog efter och sedan satte det i ‘praktisk funktion’ bland annat genom att utrota judar och andra de ogillade. Centern var pro Hitler under kriget osv.

  Daniels post om UFOs gick under kategorin ‘Konspirationsteorier’, men du missade kanske det?

 • Jon Andersen

  Bara för att klargöra:

  Några läsare har kommenterat att detta är satir, men det är fel. Satir är påhittade nyheter, typ 1 april, som att ”Elvis lever och skall börja som manager för Manchester United”. Detta är en ironisk kommentar. Ett par definitioner av ironi: ”The surface meaning and the underlying meaning of what is said are not the same … Irony consists in stating the contrary of what is meant.” Ironi skapar ofta mycket debatt, men det är en uppenbar fara för att argumenten kan misuppfattas.

 • läser ibland

  När ni nu ändå tar upp detta med rasism….
  Jag har följt ytligt Aletheia under många år och initialt upplevde jag sidan som ett ärligt försök i att bidra med perspektiv i olika frågor. MEN jag har svårt för den här kärleken till Sverigedemokraterna och ännu svårare för en viss dold acceptans för smygrasism… Och detta döljs i att man egentligen bara kritiserar Sveriges sätt att ta hand om flyktingar….
  Daniel, du skrev i en annan bloggpost att invandrarna som var med i din förra församling utgjorde en krydda!! Det provocerar! Skulle jag vara den där invandraren du talade om skulle jag känna mig förminskad och inte sedd och respekterad som person!
  Jag undrar hur en inre granskning av Aletheias syn på utlänningar/invandrare/immigranter/utomstående och ställ sedan den granskningen i ett bibliskt ljus snarare än ett politiskt…

 • Du skrev: ”Det verkar som du är besviken över något och låter det gå ut över Aletheia.”

  Andreas, du och jag har nu ”huserat” länge i bloggarna. Sedan min ”debut” 2008 har jag mer än en gång fått respons med denna typ av retorik, som i princip säger att det handlar om emotionella argument som saknar rationell grund.

  Svaret är att jag inte är besviken, men däremot fundersam över den ”kurs” (om man kan alla det så) som Aletheia har valt.

  Du har ju själv en bakgrund i både den norska och svenska trosrörelen och sedan fascinerades du en längre tid av Åge Martin Åleskjær samtidigt som dina dåvarande kollegor på Aletheia drogs mer och mer åt hebreiskt rotsökande. (Det fanns även en kollega som intresserade sig mest för konspirationsteorier.)

  Eftersom Word-Faith-Teaching grundar sig på lögn var ni alla otillfredställda av de sammanhang ni kom från och sökte efter ”rötter”. Du sökte åt det liberalteologiska hållet. Daniel åt det ny-judaistiska hållet. Några andra kollegor omfamnade ny-judaismen med hull och hår. Till och med så långt att man förnekade Jesu gudom. Jag kom in son ”medarbetare” mitt i denna soppa.

  Du sökte så långt du kunde i riktning ”billig nåd” och jag förmodar att du upptäckte bristerna i Åleskjærs läror. Daniel gick också ganska långt i riktning ny-judaism, men även han tycks ha upptäckt bristerna där.

  Ett Aletheia-thema som har funnits från början var avslöjanden av Ulf Ekman och andra ”ledare” i Livets Ord. Tyvärr hjälper det ju föga att behandla symptomen. Ulf är en naturlig och logisk följd av Word-Faith-Teaching (trosförkunnelsen). Notera skillnaden mellan ”Trosrörelsen” och ”trosförkunnelsen”.

  Det du och Daniel har gemensamt är att ni fortfarande tror att Trosrörelsen hade ”något nytt och gott med sig”.

  Faktum är att det goda inte är nytt och det nya inte är gott. (För att använda S. Reichmanns utmärkta sammanfattning.)

  Den dagen ni båda vågar skära av navelsträngen till WoF är jag övertygad om att ”dimridån” kommer att klarna och förhoppningsvis leda till välsignade artiklar på Aletheia.

  Det nuvarande rot-sökandet i riktningen national-socialism får annars en ände med förskräckelse.

  Skrivet utan besvikelse, utan bitterhet och utan att vilja attackera.

  Vakna!

  /Kjell

 • Jonas Rosendahl

  Så åkte rasiststämpeln fram igen. Även om den framförs milt, så är det en allvarlig anklagelse. Men om jag ska tro på det du skriver så uppfattar jag undran som uppriktig och ärlig. Det passar aletheiabloggen bra. På få ställen har man chansen att både ta del och skriva utifrån en uppriktighet och ärlighet utan en massa dolda lojalitetsband.
  Att vara fristående har sina fördelar, att få skriva och undra utan att tala om vem man är som du gör, har sina fördelar.
  Men jag kan lugna dig, det finns inga rasistiska åsikter bland aletheiabröderna eller för den delen övriga skribenter som jag uppfattat det. Däremot så finns det en upprördhet som jag delar att man utifrån den verklighet vi lever i inte vill diskutera problematik utan att allt ska vara så politiskt korrekt och tillrättalagt skrivet. Det gäller även kristen media.

  Jag har en lapp på tavlan ovanför mitt arbetsbord, där det står: ”A problem well defined is half solved” Det säger en del…

 • Nina Birgitta

  Bara för att klargöra
  ”Satir är en litterär uttrycksform, vars syfte är att förlöjliga eller håna någon eller något, ofta på ett ”elegant och träffande sätt”
  I detta fall dock inte särskilt elegant.

 • Ha,ha! Kul, jag uppskattar denna typ av humor.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  läser ibland: Håller absolut inte med om analysen att rasism ligger bakom. Jag har inte ett rasistiskt ben i kroppen, annat än att jag har lite svårt för vissa typer av muslimer, men det är fortfarande inte rädsla för hudfärg eller kultur, utan på ett teologiskt plan. På ett personligt plan är både jag och brorsan gifta med utlänningar och en av mina systrar gifte sig med en skåning. Så någon främlingsfientlighet finns inte i mitt bagage =)

  Andra har dock efterlyst samma sak du slutar med – ett mer bibliskt perspektiv i frågan. Varsågod: http://aletheia.se/2016/11/30/gastblogg-vad-ar-en-biblisk-flyktingpolitik/

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Dyrbare trätobroder. Du har ‘gått i baklås’, som min yngsta son brukar göra ibland och jag vet inte hur jag ska hantera det. Bara tråkigt. Jag uppskattar så, den tid du var med oss och inte mot oss. Uppskattade dina djupanalyser och poster som ofta höll en nivå vi lite mindre bildade bara kan drömma om.

  Punkt 1 har vi tvistat om sedan du lämnade. Du är en av få som tycker vi är för mjuka mot Livets Ord. Som jag sagt i omgångar tror jag att jag förstår vad du är ute efter. D.v.s. ett totalfördömande av LO från början till slut. Lite som din kompis Jareteg på bibelfokus. Kan du inte bara respektera att kristenheten består av skribenter med lite olika verktyg i verktygslådan än stora släggan? Att det ibland finns flera sätt att arbeta på och flera synsätt än ditt?

  Punkt 2 får du tycka vad du vill om. Bilden stämmer inte med verkligheten. Skulle du gå igenom de tusentals poster vi publicerat under årens lopp, finner du att de med politisk krydda är mycket få. Det är egentligen inte vårt huvudintresse. Oftast är de framprovocerade av att några tongivande röster inom kristenheten vill cementera vänsterideologi som synonymt med kristen bekännelse. Gå och hacka på Stefan Swärd istället. Utan hans provocerande hade vi kanske hållit oss till teologi =)

  V.g. eventuella övertramp jag gjort i din mening har vi även här olika syn på människans fel och brister och Guds stora nåd. Jag tror inte något samfund, rörelse eller person sitter inne med hela evangeliet i dess renaste form, utan vi ser endels som Paulus säger och vår kunskap är ett styckverk. Det gäller dig även om man får bilden av att du är fulländad och perfekt i din egen teologi. Det gäller mig också. Jag vill tro att Gud ser våra hjärtan och att vi ibland kan ‘trassla till det i huvudet’ men att hjärtat är rätt. Vi kan till och med som kung David i våra handlingar synda grovt mot Guds bud, men med ett ångerfullt hjärta finner vi nåd hos vår Fader i himlen.

  Jag är smärtsamt medveten utan att du vikarierar som Anklagarens assistent om mina fel och brister på livets alla plan. Tack gode Gud att det är Han som är rättfärdig och rättvis som dömer mig en dag.

  Tror inte någon flum-sionist skriver denna typ av poster jag höll på att bli lynchad av kristna sionister för: http://aletheia.se/2016/09/06/kristen-sionism-svarforenlig-med-bibeln/

  Punkt 3: Vi har alltid haft högt i tak på aletheia. Med posten ifråga höjde vi måhända taket lite till. Om du inte fastnat i din negativism hade du sett att vi infört ett nytt ämne som är till för just denna typ av poster: ‘Konspirationsteorier i bibelns ljus’. Det var alltså inte alls så ‘seriöst’ som du menar. Sammanfattningsvis känner jag inte igen mig i något av det du hävdar mer än att jag må vara skyldig till att under en tid skapa fördömelse hos vissa för mitt ‘judaiserande’….

 • Du får förlåta mej att jag inte går in på retoriskt (polemiskt?) sidospårande, utan går rakt på sak. Du har ju inte för inte gett mej namnet ”Storsläggan”.

  Nog är det jobbigt att så fort man talar om ”trosförkunnelsen” (Word of Faith Teaching) så tror ni att man talar om ”trosrörelsen” i betydelsen av ett antal församlingar i Sverige.

  Ge mej annars en term som uteslutande talar om ”läran” och inte säger något om lokala församlingar eller personer. Här tänker jag nu skriva ”WoF”.

  WoF är en cancer i den karismatiska protestantismen. Den cancern har metastaserat vilt och gett upphov till terminala dottersvulster. Vi talar här om en så lång tid att det har skett ett generations-skifte och därmed även ett paradigm-skifte.

  Om man inte kan erkänna att WoF klassar för det Paulus kallar ”demoners läror” i (1 Tim. 4:1) så har man ingen större möjlighet att hjälpa dem som har fastnat i detta villo-nät. Det måste helt enkelt ske ”without ifs, ands, or buts”.

  Citera gärna en bit ur en av ”de tusentals poster” du åberopar där du själv eller Andreas har deklarerat otvetydigt mot WoF.

  Kan du inte det kvarstår min tolkning att du inte inser, eller vill erkänna, hur farlig WoF är.

  Nog om det.

  Vad gäller Aletheias sympatier för SD kanske procentsatsen av posterna inte är en korrekt indikator. Men sedan det senaste svenska valet har det ju varit mer än tydligt var sympatierna ligger. Sedan dess har ganska många poster vittnat om detta. Och det tilltog i samband med USA’s presidentval.

  Till sist.

  Sveriges ”flyktingproblematik” bottnar i att sekulära humanister tror att all religion är hittepå och på grund av att de sitter fast i egna falska doktriner om människovärde inte vågar ta skurkarna vid öronen och kasta ut dem.

  Det är inte mängden som är problemet utan bristen på selektivitet.

  Fast nu tycker du väl att jag ”trätte” igen….. Kom då ihåg att förbannelser även kan uttalas ytterst eufemistiskt. Som t.ex. att kalla någon för själafiendens vikarie.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  ”Tack gode Gud att det är Han som är rättfärdig och rättvis som dömer mig en dag.”

  ”Daniy’ el”
  🙂

 • Lars Wärn

  ”Några veckor senare resta jag återigen ut till Knutby och deltog på en av deras grillkvällar.”

  Grisfester i ”lustgården”?

  ”De som låta inviga sig och rena sig till gudstjänst i lustgårdar, anförda av en som står där i mitten, de som äta svinkött och annan styggelse, ja, också möss, de skola allasammans förgås, säger YHWH.
  (Jes. 66:17)

 • Lars Wärn

  ”Faktum är att det goda inte är nytt och det nya inte är gott. (För att använda S. Reichmanns utmärkta sammanfattning.)”

  Du tänker på boken ”Allt är inte Gud som glimmar”? Finns att ladda ned som PDF, mycket läsvärd (har den själv som pocket, bra böcker skall ägas)

  Dina ord får mig att tänka på ”New Age, de nygamla lögnerna om Eden” (Även Torbjörn Freij har böcker som kan läsas fritt i PDF-form). I den boken tas många viktiga fakta fram om bakgrunden till NA och hur det har infiltrerat inte minst kristna inom trosrörelsen. Det som jag inte köpte då och inte köper nu är Freijs påstående att flygbolaget SAS har en regnbåge i sin logga. Med lite ansträngning urskiljer man enkelt de nordiska ländernas flaggor i emblemet. Däremot är regnbågen tydligt framträdande i Livets ords logga.

 • Man blir inte befriad från skulden av synd man inte erkänner som synd.

  Visst håller jag med dej att det finns överdrifter på båda sidorna.

  Jagandet av och slagsmål med väderkvarnar.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Kjell, vi är ju OT så det skriker om det, men jag får ta ansvar för detta.

  Lade precis på luren efter ett långt samtal med en f.d. hängiven LO’are. Vi är båda överens om att vid ett andligt bokslut över Ekmans imperium, är siffrorna röda. D.v.s. allt tyder på att mycket av det du framhäver stämmer, det har jag påpekat förr. Min mening är dock att ALLT som inte är byggt på Kristus, är byggt på något annat. Något som inte håller i det långa loppet. Vare sig man byggt på Kenyon, Copeland, Hagain, Ekman, Påven eller Petrus i NT (eller kanske t.o.m. Lewi Pethrus) FALLER DET TILL SLUT. Jag tror inte människoverk behöver vår hjälp att raseras, det sker på egen hand. (Med Guds hand?).

  Men det finns en annan sida där våra personligheter helt enkelt väljer en annan ‘ton’. Jag vill och måste tro att så länge vi lever, andas och är till, finns alltid vägen till omvändelse öppen. Att återvända till Guds Ord och Herrens bud. Det är fler än Livets Ord idag som behöver göra.

  Håller dock med om att WoF inflytande över stora delar av västvärldens kristenhet varit förödande. Personfixeringen finns numera i alla möjliga sammanhang.

  Skulle önska bara att du kunde respektera att Gud använder olika röster på olika sätt. Vissa skriker mer än andra. Vi har under årens lopp fått in åtskilliga vittnesbörd från människor som till sist lämnat LO, som varit hjälpta av Aletheia på olika sätt. En person gick så långt som att säga att det var så viktigt att få bekräftat hur han upplevde LO att vi var en del av att han kunde lämna församlingen, utan att tappa sin tro. En absolut juvel bland alla vittnesbörd.

  Kanske har jag fel, men min övertygelse är trots allt att hade vi dundrat på som du vill med ”demoners läror” tror jag faktiskt att det haft motsatt effekt och många stängt sina öron.

  Du och andra kör ju detta spår – andra kanske är hjälpta av detta. Men det är inte vår väg.

  I övrigt får vi agree to disagree (v.g. att Aletheia skulle vara någon slags SD sajt). Jag var med att dra in namnunderskrifter till Kristna Värdepartiet när de dök upp, så jag bör i så fall även belastas för detta.

 • Okay, låt oss stanna där. Jag respekterar att Gud använder olika röster på olika sätt.

  Och samtidigt tror jag att det finns situationer där man inte får sväva på målet. (Matt. 5:37)

  /Kjell aka Storsläggan!

 • Martin

  Hur är det om man begår ett lagbrott man inte är medveten om, är man då inte befriad från skulden av synd under tiden man är omedveten om det?

 • Lars Wärn

  Nu var inte jag riktigt med på vad du svarade på. Du får precisera t ex med citat om du önskar replik.

 • Nej, låt det vara. Bloggens ägare och ledarskribenter tycker inte om sakargument och svarar hellre med (giftig!) retorik.

  /Kjell

 • Larsnas Kristensson

  För att kunna ”inringa” ett problem, krävs att man förutsättningslöst samlar in fakta i ”målet”

  Många av dagens debattörer angående flyktingpolitiken, där även ministrar felar, är att börja i andra änden. Det vill säga att söka lösningar. 🙁

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?