Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Gästblogg: Sluta med rasismen, Aletheia!

rasism

Skärmdump Google

Alltså, nu får det vara nog! Skall det aldrig bli slut med stöd till rasismen på Aletheia?

Vi som har undertecknat denna artikel, är en internationell grupp av 12 kristna människor som är genuint oroade över utvecklingen på en av Sveriges största kristna bloggar. Så nu har vi bestämt oss för att det är dags att ryta till på ordentligt.

Ta bara Aletheias stöd till Trump som ett exempel. Efter att USA har haft en jättebra president Obama, som bara utvisade 2,5 miljoner immigranter, vill Trump utvisa 3 miljoner illegala immigranter från USA. Enligt vår tolkning av 1 Kor 13 och en rad olika skriftställen om främlingen, går det en solklar gräns vid 2,7 miljoner. Om en amerikansk president utvisar mer än 2,7 miljoner immigranter, är det uppenbart att han är rasist. Det borde vara uppenbart för alla att Obama därmed är en bra kristen man och Trump är en förfärlig rasist.

Eller så kan vi titta på några exempel från den svenska flyktingpolitiken. Det finns ungefär 13,5 miljoner syriska flyktingar i Mellanöstern. Den svenska regeringen skulle mycket enkelt kunna skicka konsuler in i flyktinglägren för att identifiera några av dom som har det värst ställt, och sedan skicka flygplan för att hämta dessa stackars människor från t.ex. Amman, Beirut eller Ankara till Sverige. Då skulle pappersarbetet redan vara klart innan ankomst till Sverige, och dessa flyktingar skulle redan från första dagen vara säkrade permanent uppehåll i Sverige.

Men varför är det omöjligt för regeringen att göra detta? Det är ju självklart p.g.a. att det svenska rasistpartiet vägrar att skicka flygplan till Mellanöstern för att hämta dom flyktingar som har det värst. Rasistpartiet har sedan påverkat alla andra partier i Riksdagen så att Sveriges officiella flyktingpolitik idag är att vi stänger våra hjärtan och Sveriges gränser för dom 99,5% av världens flyktingar som har det värst. Det är förfärligt att se hur rasisterna i Riksdagen kan ha så stort inflytande över dom sju andra partierna.

Istället har dom sju normala politiska partierna fört en flyktingpolitik som vi som kristna tycker stämmer väl överens med Jesu ord från Matteus 25. Den går ut på att vi öppnar våra hjärtan för att några av dom resursstarkaste flyktingarna skall få betala flyktingsmugglare för att riskera sina liv genom att åka i överfyllda båtar över Medelhavet, och sedan gå till fots genom det varma Europa, och sedan leva i ett byråkratisk limbo där man väntar i minst ett år på att Migrationsverket skall svara på om man får uppehållstillstånd eller inte i Sverige. Och om man inte får det, så skickas man helt enkelt tillbaks till Mellanöstern.

Vi är tacksamma för att dom ansvariga partierna i Riksdagen har fört en sådan ”survival of the fittest” politik för att några få flyktingar skall få ta sig till det svenska paradiset. Fattar inte ni på Aletheia och det svenska rasistpartiet att det här är det som Jesus menade i Matteus 25?

Kom ihåg Salomos ord från Predikaren 5:444: ”Det är bättre att du lovar och inte håller det än att du inte lovar något.” Fattar ni inte att Sveriges regering är oerhört snälla när dom lovar guld och gröna skogar, och sedan efter att människor har riskerat sina liv för att komma till Sverige, så kanske man skickar dom tillbaks till Mellanöstern? Vilka löften!

Alla sanna kristna i Sverige borde stödja denna öppna flyktingpolitiken.

Med vänlig hälsning,

Jon E. Andersen, norsk författare

Erik J. Andersson, svensk journalist

Andreas E. Johannesen, dansk översättare

Juhani A. Erkkilä, finsk politiker

John E. McAndrew, skotsk finansmann

Erich A. Janson, tysk pastor

Andries E. Van Janssen, nederländsk blomodlare

Andre E. Jeannin, fransk kock

Juan A. Enriquez, spansk fotbollsspelare

Ivan E. Andreyev, rysk statsvetare

Yochanan E. Ben-Andreas, israelisk turistguide

Andrew E. Johnson, amerikansk schizofreniexpert

=>

Ämne: OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?