Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Det ondas rötter i Jerusalem

[KällaSkriven av Jerry Golden
Översatt av Gertie Dahlberg


Alla ni som tror att Konspirationsteorier är struntprat – läs det här och inse att någon har byggt den här byggnaden som ett centrum för bl a utbildning av dom som vill skapa den framtid som vi ingår i och som är här nu. Och dom flesta av oss vet ingenting!

”Every Masonic Lodge is a temple of religion; and its teachings are instruction in religion.”

Den här rapporten kommer att chockera och förarga många men detta är något jag har arbetat med i mer än fyra år.  Så nu har jag bestämt att tiden är inne för att skriva ner alltihop fast jag vet att det kan bli missförstått som antisemitiskt.  Gud förbjude att jag, en jude, någonsin skulle säga eller göra något som skulle anses som antisemitiskt.  Men jag måste erkänna att den här rapporten inte är lätt för mig att skriva.  Faktum kvarstår dock att en ond kraft har tagit plats i Jerusalem och har spritt sig utöver Israel som en förberedelse för tidens slut och sätet för antikrist.  För om vi tror på att antikrist kommer att få sitt säte på Tempelberget så måste vi förstå vissa sanningar som inte talas om idag.  En av dessa sanningar är att själva grunden för en sådan förflyttning av Det onda måste vara på väg redan nu om detta kommer att inträffa. Eller så är vi helt enkelt inte vid tidens slutpunkt!  Denna rapport kommer att bevisa att en sådan förflyttning är på väg och har varit så under en ganska lång tid.  Det blir accepterat av en del och förkastat av andra, men det är så det är.

I den här rapporten vill jag visa många bilder på Illuminatis etablissemang och visa prov på att det har varit en diabolisk komplott av dom som vi refererar till som Den Nya Världsordningen.  Jag kommer att visa den arkitektoniska designen av den New Israeli Supreme Court Building (ung. Högsta domstolen) som designats och betalats av Rothschilds och visar på närvaron av frimurarna och Illuminati.  Jag har tagit med alla bilder utom en som jag visar här och jag kan försäkra er att vad ni ser är verkligt och på plats.

Samma familjer som äger och kontrollerar Federal Reserve (ung. som Riksbanken i Sverige) och andra större finansinstitutioner har sina ögon på Tempelberget och den heliga staden Jerusalem. Precis som skrifterna säger: den man som avslöjas som antikrist kommer att sitta på den platsen innan ankomsten av den judiske Messias Yeshua (Jesus) HaMashiach och många mottager honom som deras Messias. På vilket sätt detta kommer att utspela sig återstår att se, men en sak är jag övertygad om och det är att Guds heliga män blir inte de som återuppbygger templet, det kommer att bli Illuminati!

För Gud skulle inte sända människor till den platsen för att utföra blodsoffer.  Hans Sons blod var det perfekta offret, det finns inget behov av att sprida blodet från dumma djur längre.  Yeshua gjorde ett perfekt arbete och det avslutades.  Men Han återkommer och tar kontroll av det Nya Templet som jag tror kommer att byggas snart. Men innan Han återkommer måste den här världen bli i så dålig form att antikrist kan bli accepterad av de flesta som räddaren som kan bringa fred och ordning i världen.  Men sedan – ni vet resten av den historien så låt oss fortsätta.

Eftersom hela den här rapporten bygger på konstruktionen av den byggnad som skapats av Rothschilds visar jag här nedan en bild av den.  Den togs av en vän till mig då han och hans fru flög över det området för några år sedan.  Supreme Courts byggnad finns på mark som ligger mitt emot Knesset och intill Utrikesdepartementet och Israels Centralbank. Det är viktigt att hålla i minnet att det ligger i linje med Knesset för vi kommer att tala om leylinjer som korsar under den här pyramiden och går vidare till Knesset, med andra leylinjer som korsar i perfekt ordning till centrum av Jerusalem och vidare till Rockefeller Museum.  Allting om denna byggnad har tänkts ut in i minsta detalj, och det är djävulskt och förfärligt!  Djävulens plan har satts på plats innan vi ens har haft en aning om planen.  Han vet att hans slutliga kamp kommer att bli här i Jerusalem.

De ingenjörer som utvaldes till det här jobbet av The Rothschilds var sonson och sondotter till Ben-Zion Guine från Turkiet, som arbetade för baron Rothschild, Ram Kurmi, född i Jerusalem 1931 och Ada Karmi-Melanede, född i Tel-Aviv 1936.  För de som kan få ut något av siffror så var det viktigt att byggmästarna hade allting i ordning i förhållande till korrekta nummer.  Det fanns 1 000 ritningar över planen, 1 200 cementposter, de arbetade på byggnaden under 3 år, eller 750 dagar, 20 arbetare varje dag i 200 000 arbetsdagar och 250 000 byggstenar, alla placerade för hand! 


The Israeli Supreme Court, Jerusalem.

Det första man ser är pyramiden med det allseende ögat, precis som den man ser på den amerikanska endollarsedeln. Vi kommer att gå igenom detta lite senare i artikeln.  Den stora cirkeln man ser i botten på bilden är ett uppochnedvänt kors som designats för att gå på.  Det är det enda religiösa emblem som designats till att bli trampat på med foten.  I toppen finns en muslimsk gravplats, och just utanför synfältet till höger finns en egyptisk obelisk.
Och överallt inom byggnaden upptäcker man hinduiska altare. Allt detta blir mer förståeligt allt eftersom vi fortsätter.  Håll i minnet att vi talar om etablissemanget som en form av regering som kommer att visa sig under antikrist. 

 

Där finns få bevis på byggnaden som sådan av närvaron av The Rothschilds men på en mur på utsidan hittar vi dessa två minnesmärken: 

Lägg märke till Rothschilds emblem längst upp.  Det är symbolen för skaparen av Rothschilddynastin och hans fem söner som etablerade centralbanker över hela Europa.

Rothschilds gjorde flera överenskommelser med den israeliska regeringen innan byggandet började.  Bland annat skulle Rothschilds peka ut den plats som Supreme Court skulle placeras på, de skulle använda sina egna arkitekter och ingen fick någonsin veta hur mycket byggnaden skulle komma att kosta. Det tog dem fyra år att bygga denna struktur med många hemligheter inbyggda.

Efter att ha passerat säkerhetsvakterna så är det första du ser på vänster sida på väggen ett stort fotografi:

Från vänster ser man Teddy Kollek, sedan Lord Rothschild, på den högra sidan står Shimon Peres och sittande nedtill på fotot till vänster Yhzhak Rabin.  De andra är de som gav oss ”the Olso Death Process” som vi nu står inför.  Men det är här som vår resa börjar när vi går in i byggnaden för hela den här resan avser att ta oss från mörker till ljus – och bli en Upplyst människa! (an Illuminated one).

Först inträder man i ett område med mycket svag belysning, men allt eftersom man går uppför trappan så ser man ett starkt ljus som kommer från ett mycket stort fönster där man kan se ut över stora delar av Jerusalem.

Här är det mycket viktigt att räkna stegen.  Där är tre set med 10 steg i varje som utgör totalt 30 steg.  När man går uppför dessa 30 trappsteg så kommer man från mörkret in i ljuset.  Och därifrån kan man se världen, eller i detta fall, staden Jerusalem som man aldrig har sett den förr. Det är också värt att nämna att på den vänstra sidan kan man se de gamla Jerusalemstenarna, en del tror att det är samma stenar som användes i Det Andra Templet, men det finns ingenting som bevisar det.  På den andra sidan ser man den släta, moderna väggen.  Det finns 6 lamphållare som lyser upp på människans färd för att få kunskap och bli upplyst.  Men ännu en gång, jag tycker at det är nödvändigt att säga att det är mycket viktigt för dom som byggt denna byggnad att allting är perfekt och i rätt ordning, även numeriskt.

När vi svänger till vänster och börjar gå mot pyramiden noterar vi en metallslinga i marmorgolvet.  Leylinjerna korsas direkt under pyramiden, de kommer från den här platsen till olika platser i staden.  Det är här som domarna och andra kan stå och motta kunskap och makt.  De står direkt över en bit kristall med ljusbäraren Lucifers Det Allseende Ögat ovanför dem.

Här nedan är en karta över Jerusalem.  Man kan se att The Supreme Court Building och Knesset är förenade med en rak linje och i en 90% vinkel till den linjen på halva vägen finns en leylinje som går vinkelrätt.  Den linjen går rakt ner till mitten av en gata som är känd som Ben Yehuda, en plats där alla tokstollar möts, och varje dag finner man åtminstone en som kallar sig själv Elias eller Moses. Israel kallar Ben Yehoda för ”The freak show”.  Den linjen går vidare till Rockefeller Museum och därifrån går en linje genom de muslimska kvarteren till Tempelberget.

Just innan man går in under pyramiden finns ett fönster som man kan se uppe på pyramiden och då kan man notera en leylinje som går till centrum i pyramiden.

Låt oss för ett ögonblick gå tillbaka till toppen på de 30 stegen.  Som vi vet är det 33 grader inom frimureriet, men de sista tre är de av högre kunskap och preparering för att träda in i The Illuminati. Så när man går från toppen av trappan mot pyramiden ser man ett stort bibliotek med tre rader till dessa tre nivåer av högre kunskap.  De tre avslutande stegen i frimureriet och efter det, om någon väljer att gå högre och har blivit accepterad, så träder man in i de högsta nivåerna inom Illuminati.  Det är också viktigt att notera att i den här byggnaden slutar den 33 nivån vid basen på pyramiden.

Detta är ett mycket stort och dyrbart bibliotek, men det är något annat när det gäller det här biblioteket som är värt att nämnas. Den första raden är ”bara” för advokater, den andra raden är ”bara” för domare.  Den högsta och tredje raden är ”bara” för pensionerade domare, vilka också står för ordning och reda inom Illuminati, eftersom man måste bli accepterad och gå vidare till den högre nivån innan kunskapen på den nivån är tillgänglig för dem.  Direkt ovanför den tredje raden finns pyramiden med det allseende ögat.  Där börjar resan in till Illuminati.

Direkt under pyramiden kan man se 6 kvadrater. Sex är numret för människan och varje kvadrat har 4 sidor som talar till världen.  I centrum direkt under punkten på pyramiden finns en kristall och när man står ovanpå den är man i direkt linje från punkten i pyramiden och kristallen nedanför.

Där är fem rättssalar, var och en har en entré som är formad som en judisk grav med öppningen ovanför dörren för andens frihet att gå in eller ut.  Väggen med entrén till rättssalarna har en båge på medan den yttre väggen är rak. Det är två saker som kan sägas om detta, en del säger att det är en rak linje till rättvisa, att båglinjen betyder nåd, och andra säger att det betyder ordning ut från kaos. Illuminatis motto!  Där finns tre domare i varje rättssal och ovanför där domarna sitter finns en mindre pyramid som lyser på domarna när de sitter över dom som tagits upp från fångcellerna inunder. Domarnas kammare finns ovanför rättssalarna och de kommer ner för att låta ljuset skina över dom som hämtats upp nerifrån.

Jag har gjort ett urklipp från hela ritningen av byggnaden för att visa er designen på en judisk Miskan som byggts in i ritningen då alla andra stora religioner i världen är representerade i en eller annan form.  När man går från pyramiden kan man gå antingen till rättssalarna eller mot domarnas kammare.  Men detta är hur den delen av byggnaden ser ut och som gör pyramiden till det heligaste av heligheter i detta onda Miskan ”Tempel”.  

Den nedre delen av ovanstående bild är gårdsplanen och här finns färdiga stenar som hämtats hit från öknen nära Mitzpe Ramon, där man kan finna världens största, naturliga krater.  En smal kanal med vatten som rinner oupphörligt delar stenarna. Arkitekterna säger sig ha blivit inspirerade från Skrifterna, Psaltaren 85:11.  Sanningen skall komma upp från joden och rättrådighet skall se ner från himlen.  För domarna sitter ovanför denna gårdsplan och tittar ner. 

När man lämnar den centrala rättssalen, eller huvudrättssalen, finner man direkt mitt emot öppningen, trapporna som går ner.  Vid basen av trapporna finns fruktbarhetssymbolen som alltid är närvarande i alla Illuminaternas strukturer och byggnader, ofta gömd men alltid där.  Mycket kan sägas om denna symbol och frimurarnas symbol med passare och vinkelhake med ”G”et i mitten, men jag lämnar det för ett annat tillfälle eller för någon annan att skriva om.

Vi har bara lätt rört vid innebörden hos denna byggnad men det är bokstavligen talat hundratals detaljer som pekar på Illuminaterna och deras planer för mänskligheten. Men ännu viktigare med den här rapporten är att den visar på en bas för sätet eller centrum för den som skall bli accepterad av de flesta som en Messias, innan Yeshua (Jesus) återkommer för att skapa sitt rike och regera över världen!  Utan tvekan kommer många att säga emot den här rapporten och att budbäraren hellre än budskapet blir attackerat.  Men jag har försökt att lägga fram bevis och fakta och mycket mer kan bli sagt och jag är säker på att den här artikeln kommer att förarga en del och möjligen är detta avsikten med hela artikeln. 

Shalom, Jerry Golden

 

 

Stort tack till Yrsa Häggström för tillåtelse att publicera översättningen av denna intressanta post. Yrsa ligger bakom sajterna  nyapolitiken.biz och bakom-kulisserna.biz

 

Masonic Display In The Middle Of The Street

Gallery Of Masonic Sights From Israel  

Freemasonry In Israel

Israeli Freemasonry

The Synagogue Of Satan

Freemasonry Watch

=>

Ämne: Ändens tid, Konspirationsteorier i bibelns ljus, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , ,

 • Janne2

  Såg den här artikeln på Vigilant Citizens site för några år sedan. Alla dessa tecken och symboler för den ondes fantasi – världen hyllar honom ovetande.

  De fick gå genom obeskrivligt lidande och förföljelse innan och mellan och efter krigen – och sen bygga landet – och kronan på verket är detta skumma tempel? En karta över ockultismen. Vilken historisk ironi!

  Illuminati – är inte det Jesuiterna och Kabbalisternas country club? 🙂

  Denna världens gud har förblindat deras ögon så att de inte kan se ljuset från det härliga evangeliet om Jesus Kristus…

  2Co 4:4 In whom the god of this world hath blinded the minds of them which believe not, lest the light of the glorious gospel of Christ, who is the image of God, should shine unto them.

  (Rom 11 är det inte för sent för förstås! Israel ska upprättas – för hans namns skull (Hes 36-38)).

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Alla här vet att jag älskar Abraham, Isak och Jakobs Gud och Hans utvalda folk. Samtidigt finns det bland avfälliga judar andra krafter som reser sig upp mot Guds frälsningsplan. Jag tror det kan ha något att göra med den strid mellan gott och ont, JHVH och Lucifer som initierades redan i Edens lustgård och har pågått oavbrutet sedan dess genom mänsklighetens historia. Detta handlar om ’the Enemy from within’ vi som älskar Israel och Jakobs hus måste vara medvetna om, då det inte alls är omöjligt att antikrist får kopplingar till Jerusalem för att på så vis bedra både judar och kristna. Det kan mycket väl finnas en länk mellan den kabbala och frimurarmysticism som behöver utforskas. Delar av babylonsk talmud är tveklöst obiblisk. Hur som helst är jag tacksam till den judiska författaren som så detaljerat redovisar mörkermännen bakom detta sataniska ’tempel’ i Jerusalem.

 • Janne O

  Jag förstår hur du menar. Håller med dig. Detta är inte kritik mot folket som vi oförtjänta tillhör genom Jesus! Lätt att det börjar låta så. Rothschields pengar hjälpte folket att återvända. Men Israels Gud gav inte Frimureriet den 33:e graden…Det måste man ju kunna slå fast utan att tveka! Klart att Gud ska upprätta Israel – det ser vi ju fram emot!

 • Josua

  Herren har all makt i himmel och på jord och ”Lucifer” kan inte göra någonting utan Herrens tillåtelse. Herren skulle därför kunna ta bort ”Lucifer” här och nu om han ville. Med andra ord blir det fel att tala om en strid mellan Gud och djävulen. Att vi kristna har en strid och en kamp att utkämpa är en annan sak (dock inte någon ”andlig krigföring” ala trosförkunnelsen). Tanken på denna strid mellan Gud och djävulen är för övrigt också väldigt vanlig inom trosrörelsen.

 • WO

  ”Hans söners blod var det perfekta offret” Va? Måste väl vara felöversatt, det kan ju bara vara EN sons blod som gjort detta, Jesus! PÅ ett annat ställe i början står det ”vill” där det borde stå ”kommer att”…kanske en genomläsning är nåt och evt rättning då även små stav/skrivfel lätt ändrar betydelsen av meningar i en text som denna…

 • Torbjörn S Larsson

  Som arkitekt måste man beundra storheten i denna byggnad. När man ser upplägget och symboliken och strävanden att upphöja kopplingen till frimureriet och dess onda inspiration förvånas man. När totalintrycket sakta kommer kan man till och med bli skrämd över de ondas makt, maktfullkomlighet och ekonomiska resurser.
  Men då man lutar sig tillbaka och funderar drar man sig till minnes bibelordet; ” Mycket förmår en rättfärdig mans bön när den beds med kraft”.
  Detta förändrar allt.
  En enda enkel mäńniskas bön kan omintetgöra det onda som vi ser av Daniel.

 • kjell

  Gud Fadern kan inte ta bort Lucifer här och nu, Gud har en gång gett löften till Lucifer, som han inte kan bryta eftersom han är Gud om han bröt ett löfte så vore Han inte Gud.
  Det är där Sonen (arvingen) kommer in, som vi får komma till genom att ”vi” söker honom då gäller inte dom löften som Gud gett Lucifer.
  Så enkelt fick jag det förklarat i min barndom.

 • Josua

  Vilket ”löfte” är det du syftar till? Även om det skulle föreligga ett löfte skulle det i sådana fall vara helt enligt plan eftersom Gud visste precis vad som skulle hända och inte gör några fel, dvs om Gud gett ett ”löfte” (gett djävulen ett visst utrymme) så är det ingen ”kamp” eller ”strid” mellan Gud och djävulen. Poängen är att Gud kan göra vad han vill, när han vill (därmed inte sagt att han bryter eventuella löften). Han skulle ha kunnat förhindra djävulens existens redan från början eftersom han är förutvetande, men det gjorde han inte.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Många har under historien försökt göra anspråk på Davids tron. När Jesus kom första gången satt någon som inte hörde hemma där (Kund Herodes, ättling till Esau (Edomit).) Jag har i personliga bibel/historie-studier kommit fram till att mycket pekar på att det ännu en gång sitter en Edomit på tronen när Jesus kommer. Denna person stämmer väl överens med den falska messiasgestalten i bibeln vi kallar Antikrist. Esaus ande är verksam än idag både inom judendom och kristendom. Häri finns ett mycket intressant spår att följa jag ännu inte är redo att offentliggöra v.g. detaljer eftersom det är så komplext 😉

 • Läsare

  Spännande

 • Lars Wärn

  ”Precis som skrifterna säger: den man som avslöjas som antikrist kommer
  att sitta på den platsen innan ankomsten av den judiske Messias Yeshua
  (Jesus) HaMashiach och många mottager honom som deras Messias.”

  Var säger Skriften detta?

 • Lars Wärn

  ”Gud Fadern kan inte ta bort Lucifer här och nu, Gud har en gång gett
  löften till Lucifer, som han inte kan bryta eftersom han är Gud om han
  bröt ett löfte så vore”

  Var i Bibeln står det om några löften till ”Lucifer”? Var i Bibeln står det om ”Lucifer”?

 • kjell

  I Svenska bibeln används inte ordet Lucifer, som är latin och beskriver vad satan var från början innan han blev högmodig, (en ärkeängel som Gud hade andra planer för)
  Engelska texten använder den, men namnet Lucifer användes mycket mer i min barndom.

 • Lars Wärn

  Även jag har hört den benämningen sedan barndomen. Det du skriver om honom finns inte i Bibeln. Katolska fantasier får man förmoda. Det sägs att namnet ska kopplas till Jes kap 14 där benämningen ”morgonstjärna” har blivit till ”Lucifer” i mindre seriösa översättningar. Profetian i sig avser Babylons konung. Man får i sammanhanget beakta Upp 17:5.

  Morgonstjärnan handlar f ö om en annan Ljusbringare:

  ”Jag, Yeshua, har sänt min ängel för att i församlingarna vittna om detta för eder. Jag är telningen från Davids rot och kommen av hans släkt, jag är den klara morgonstjärnan.”

 • Stefan Redéen

  Som kristna behöver vi följa Guds ande! Att ta del av annat påverkar oss! Låt oss be och följa Jesus Kristus i allt vi gör! Avslöja all ondska i Herrens namn! Kristna är i Jesus Huvud och inte svans! Lämna andra ingångar till våra tankar!

 • josef

  När vi ändå är inne på konspirationsteorier 🙂

  Frimureriet mm har ju funnits bland oss ganska länge och utövar framför allt en en gammal ekonomisk agenda kopplad till någon form av andlighet. En slags ekonomisk maffia, fast åtminstone utåt sätt med oklanderligt beteende. Kristendomen har levt sida vid sida med detta länge och accepterat detta faktum. Många länder med frimureri, tex USA är ju starkt kristna också. Kanske har till och med frimureriet gynnat länder ekonomiskt.

  Läser man bibeln finns det något som beskrivs som skökan, som i vissa protestantiska kretsar brukar översättas med katolska kyrkan. Och det finns likheter, det där med purpur och sju kullar. Men jag tror mig se en annan möjlighet. Det finns ett alternativ till vem som är skökan och det skulle alltså kunna vara frimureriet och de rika elitisterna. I så fall skall de 2 odjuren bränna skökan över en natt.

  Kommunism och frimureri går dåligt ihop kan man notera. Frimureriet förbjöds i Sovjet. I så fall kan man anta att ett av odjuren som skall bränna skökan, enligt ovanstående tes, bör vara kommunism. Med tanke på på hur hur socialisterna behandlar islam, så bör islam i så fall vara det andra odjuret och i så fall få in den andliga biten i den oheliga alliansen.

  Mycket talar nog emot att denna tes är fel. I länder som Polen, Tjeckien och Ungern finns stabila förhållanden och verkar ha kvar sunt tänkande, medan vi i västvärlden har lämnat verkligheten bakom oss. I dessa östländer har även frimureriet varit förbjudet tills Sovjet föll.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Josef: Intressanta tankar. Fast nu finns det så mycket information tillgänglig att mycket av det som föll under ’konspirationsteorier’ förr i tiden, inte längre går att vifta bort hur som helst. Frimurarväsendet är internationellt till sin karaktär multireligiös, antikristlig och har ambitionen att agera skuggregering/styra nationer. Därmed har vissa regeringar under historien (som upptäckt detta) förbjudit, angripit eller bekämpat dem. Katolska kyrkan har konsekvent varit fiende till frimurarna fast Ilumnati om jag minns rätt nu startades av en katolik. Flera påvar har fördömt dem. Länge fördömdes även Jesuiterna av påven. Så sent som förre påven vägrade tillåta katolsk nattvard till frimurare. Intressant nog förefaller fiendskapen att upphöra mellan frimurare och RKK i och med nya Jesuit-påven. Han får istället emellanåt välkomsthälsningar i form av stora annonser från frimurare i vissa länder nu när han besöker.

  NWO och dess underhuggare är i regel frimurare. Historiska superskurkar som i regel haft ett finger med i flertalet krig, Rotschild, Rockafellers m.fl. är givetvis starkt kopplade.

  Något intressant sista decenniet är att Putin i Ryssland förefaller ha synat dem och är inte längre med i båten. De har ingen eller lite kontroll över honom och därmed ser vi hur propagandakriget mot Ryssland intensifierats sista åren. Numera är det inte bara Ryssland som aktivt motarbetar eliten, utan flera forna Sovjetstater. Fast du kan inte idag klassa Ryssland som kommunister.

  Bolsjevikrevolutionen kostade pengar och uppstod inte naturligt. Den finansierades enligt flera källor av Rotschild som en hämd mot Tzaren som motarbetade familjens Europeiska bankväsende. Tror Putin läst på sin historia och vet vem som bär skulden för århundraden av turbulens i öst.

  Jag tillhör dem som fått revidera min syn på skökan i Upp. D.v.s. hon är större och mäktigare än enbart påven och katolska kyrkan. RKK kan måhända få en ledande roll att förena världsreligionerna och skapa en tillfällig fred. Men i övrigt är skökan även kopplad till starka ekonomiska krafter och agerar inte ensam. Sedan ett par hundra år tillbaka (fritt ur minnet nu) styrs RKK’s enorma ekonomiska tillgångar av familjen Rotschild och vem som styr över vem kan man bara spekulera i. Men, det är ingen tillfällighet att ’nya’ påven är Jesuit och att han (och gamla påven) är positivt inställt till nya världsordningen, en världsbank och världsvaluta m.m.

  Satan är smart. Ofta lurar han oss att blanda i hop vänner med fiender och fiender med vänner. Därmed är det oerhört viktigt att vi som kristna är vakna, alerta på alla plan och inte låter oss bedras.

  För att förstå vår nutid, måste vi förstå bibelns historia. Det Gud lovat håller han, både v.g. löften/välsignelser och domar. Just nu målas Islam upp som det stora hotet. Det finns dock intressanta beståndsdelar i delar av Islam som kan förändra dess utgång. Jag finner inte någon dom mot Islam (Ismaeliterna) i bibeln. Däremot har Edomiterna (Esaus ätt) en tydlig dom över sig som jag inte kan se är uppfylld ännu. Edomiter har jag funnit inom både kristenheten och judendomen och jag lutar åt att det finns en koppling till både skökan i Upp och ’satans synagoga’/babylon. Jag har alltid trott att hela världen ska bedras av antikrist ande och någon form av världsregering. Men, numera hoppas jag på att några nationer inte faller. Den som lever får se. Ursäkta att jag spretar åt alla håll. Jag tänker lite högt nu och spikar inget….

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Läs mitt svar till Josef längre upp. Har slängt ut ett par köttben till. Jag har egentligen ett litet bibelstudie jag vill dela med mig, men jobbar på att revidera det så vanligt folk kan smälta dess innehåll, utan att tro att jag förlorat förståndet. Det går en röd tråd från Edens lustgård, fram till idag som är avgörande för vår framtid. Delar av denna tråd är så pass märklig att den måste processas ordentligt innan den offentliggörs, så att det inte misstolkas eller missbrukas.

 • Janne O

  Jag tycker det är bra att du tar upp några av dessa trådar, inte minst för yngre som sett mer på youtube och nu anar att media inte är ren information, utan oftast hårt styrd, sållad, opinionsbildande pseudoinformation förmedlad av ofta oanande journalister. Ser man på vilka symboler som finns i Högsta domstolen (Sanhedrin?) här i artikeln och sen kollar på Beyoncé, eller Lady Gaga, eller Katy Perry i fem minuter ser man samma symbolspråk. Luciferianismen. Man blir inte frälst av denna kunskap, men man kan få hjälp att lämna världen. Detta är ju helsjukt. Jesaja 14:12-14 KJV är en bra ingång till penga-pentagrammets programledare som styr dessa ”World Good Will ambassadörer” i artikeln. Pentagrammaren ska störtas som en mask ner i jorden. Och folk ska undra, var detta den som ägde världen? Så säger Gud.

 • Läsare

  Ok

 • Torbjörn Göransson

  Jag vill påpeka att det har blivit några fel i översättningen. De engelska orden compass och square skall översättning bli passare och vinkelhake, vilket var och en som exempelvis har haft träslöjd inser.

 • Torbjörn Göransson

  Det kan kanske vara av intresse att känna till att Yitzhak Rabin och Simon Peres var frimurare av 33:e graden liksom Benjamin Netanyahu är. Märkligt är att även Arafat och Saddam Hussein sägs ha varit frimurare av 33:e graden.

  Vad gäller frimurarna och jesuiterna påstås de förra vara de senares redskap för att ge kontrollen av hela världen åt påvemakten och slutligen åt Lucifer, som trots nederlaget i samband med Jesu död och uppståndelse, inte har gett upp hoppet om världsherravälde.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Är du 100 på det där att nuvarande PM i Israel är frimurare (dessutom 33:e graden)?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Många tack. Ska försöka fixa så fort jag har access till dator, såvida inte någon av mina tre blogg-kollegor hinner före…. Sitter på en färja nu med och familjen….

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för uppmuntran. Det hela är givetvis en träskmark i många avseenden. Men jag upplever en stark inre maning att börja bearbeta vissa av de lite jobbigare frågorna….

 • Torbjörn Göransson

  Uppgiften kommer från Walter Veith i videon ”A New World Order” på Youtube.

 • Janne O

  Fint!

  Bra att minnas Ef 6:12: Inte mot människor, och särskilt inte mot det judiska folket – utan mot andliga furstarna/fästen som bedrar.

  Eph 6:10 Finally, my brethren, be strong in the Lord, and in the power of his might.
  Eph 6:11 Put on the whole armour of God, that ye may be able to stand against the wiles of the devil.
  Eph 6:12 For we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this world, against spiritual wickedness in high places.
  Eph 6:13 Wherefore take unto you the whole armour of God, that ye may be able to withstand in the evil day, and having done all, to stand.

 • Markku Kopare

  Har ngt ändrats sen Jesus drevs av Anden in i Öknen för att sättas på prov av satan? Enl Luk 4;5-6 så har Lucifer denna världen i sitt herravälde i och genom syndafallet – varför skulle han då söka att få det han allaredan har? Han har redan potentiellt världsherravälde och det enda som hindrar honom från att utöva detta fullt ut, är de troende som är bärare av Guds Ande. Eller menar du på allvar att ngt drastiskt förändrades i världsherraväldet när Jesus uppstod från de döda? Han röjde syndaproblemet ur vägen när Han uppstod från graven men världen o dess riken tillhör fortfarande satan. Majoriteten av jordens befolkning lever utan Guds gemenskap och därmed befäster satan sitt herravälde över världen bara genom detta faktum – frinurare samt hemliga ordensällskap är bara spel för galleriet o ett sätt att fördriva tiden för uttråkade individer som inte vill ha med Den Helige Ande att göra. Vill man ha spänning, fart o fläkt så ska man samarbeta med Gud som tom uppväcker de döda samt bjuder på åktur i eldsvagnar mitt på ljusan dag.

 • Torbjörn Göransson

  Det beror lite på hur man ser det hela. Johannes i Upp. 12:10 skriver att ”Nu har frälsningen, makten och riket blivit vår Guds och väldet hans smordes.”

 • josef

  Jag skrev ett svar, men det försvann. Förmodligen illuminati som blev rädda….

 • Janne O

  Hej

  ”I Jes kap 14 där benämningen ”morgonstjärna” har blivit till ”Lucifer” i mindre seriösa översättningar.”

  Menar du att King James är en ”mindre seriös” och katolsk översättning? Haha!
  1917 är en seriös? 1917 översättningen kom ju direkt ur en stympad King James på engelska, Revised Version av Westcott/Hort.

  Jesus är så klart morgonstjärnan. I Jesaja 14 är det ingen ”morgonstjärna” egentligen. Heylel – shining one. Kokab – stjärna.

  The shining one – Lucifer på latin – ljusbärare. Angel of light.

  Får man in ”morgonstjärna” i Jesaja 14 blir djävulen (morgonstjärna) Jesus Kristus (morgonstjärnan). Vilket han längtar efter att bli. Kolla upp i artikeln här ovan. Sitter redan som domare över folken – där Jesus ska tillkomma som Kung.

  1917 och Folkbibeln läser jag inte. Finns inget profetiskt klarhet teol mish mash desto mer.

  Tänker inte gräla om det här ämnet. God kväll!

 • Markku Kopare

  Helt klart är det så – men det ska ju också manifesteras här i den fysiska sfären, du vet typ ’varde Ljus’…Din kommentar här ovan är – om jag fattar dej rätt – alltså så som frimurarna ser på saken??? Måste läst slarvigt isf då jag trodde du gav uttryck för din egen åsikt… Beror väl också på hur man på uppenbarelsen – är det Johannes eller Guds uppenbarelse? Tex när blir satan nerkastad från himlarymden till jorden? Jo varje gång vi ber i tro så blir han nerkastad till jorden, enl Jesus ’som en blixt’.

 • ”Alice A. Bailey Married to 33rd Degree Freemason, Foster Bailey

  Another 33rd Degree Freemason, Foster Bailey, sponsored his wife, Alice A. Bailey, into Co-Masonry, where she became a key leader. Alice was also the top leader of the House of Theosophy from the 1920’s to the early 1950’s; she was a prolific writer, admittedly a channeler for a spirit by the name of Master D.K. She had significant revelations to add to this subject of Inner, Invisible Freemasonry.

  ”There is no dissociation between the One Universal Church, the sacred inner Lodge of all true Masons, and the inner-most circles of the esoteric societies. [Bailey, Externalisation of the Hierarchy, p. 513]

  Bailey is saying here that, once you get into the Inner, Invisible part of Freemasonry, there is no distinction possible between this heart of Masonry, the true Universal Church [which we know to be the church of Antichrist], and of the similar inner-most circles of the other secret societies throughout the world.

  But, then, Bailey makes an even stronger statement revealing the Inner, Invisible Masonic fraternity. ”The Masonic Movement … is the custodian of the law; it is the home of the Mysteries, and the seat of initiation. It holds in it symbolism the ritual of Deity, and the way of salvation is pictorially preserved in its work. The methods of Deity are demonstrated in its Temples, and under the All-seeing Eye the work can go forward. It is a far more occult organisation than can be realised, and it is intended to be the training school for the coming advanced occultists.” [Bailey, Externalisation of the Hierarchy, p. 511]

  Since the meaning of the word, ”occult”, is ”hidden”, or ”invisible”, we know that Bailey is here speaking of the Inner, Invisible part of Freemasonry. And, not only is does this Invisible Fraternity exist, it is intended to be the training ground for the coming advanced occultists!!

  källa cutting edge punkt org

  Vilket äktenskap kanske har de rekordet i ockultism. Deras organistation ”World Goodwill” är accrediterat av FN och de leder ”The Great Innvocation” där olika religioner samlas för att tillbe ljuset, läs lucifer

 • Janne O

  Alla söker sin Kristus. Alice Bailey vill ha honom och sina ambassadörer i kyrkorna och har tyvärr lyckats. Det finns ju bara Herren som kan frälsa. New Age är i politiken idag. New Age Kristus söker man också i kyrkan i vissa fall. Vakna/vaka, säger Jesus 4 ggr i Markus 13 slutet. Vi fattar inte. Allt är lugnt. ’Lugna puckar.’

 • Torbjörn Göransson

  Helt visst är det som du skriver att satan utövar herravälde på jorden genom de som inte lever i gemenskap med (den ende levande) Guden. Jesus Kristus har dock vunnit seger över honom genom sin död och uppståndelse, en seger som innebar att satan slutligt blev utestängd från himlen. Det sista steget i Jesu seger och satans nederlag inträffar enligt Upp. 20 efter de tusen åren då satan och alla hans anhängare kommer att förintas i eldsjön.

 • Birgit Severin

  Intressant kommentar som jag begrundar.

 • Ja så är det människan söker av sig själv frälsning, överallt utom där den finns!

  Bailey har ett tio punkts program för att öppna vägen mot den luciferiska världsordningen NWO;

  1: TAKE GOD AND PRAYER OUT OF THE EDUCATION SYSTEM
  2: REDUCE PARENTAL AUTHORITY OVER THE CHILDREN
  3: DESTROY THE JUDEO-CHRISTIAN FAMILY STRUCTURE OR THE TRADITIONAL CHRISTIAN FAMILY STRUCTURE
  4: IF SEX IS FREE, THEN MAKE ABORTION LEGAL AND MAKE IT EASY
  5: MAKE DIVORCE EASY AND LEGAL, FREE PEOPLE FROM THE CONCEPT OF MARRIAGE FOR LIFE.
  6: MAKE HOMOSEXUALITY AN ALTERNATIVE LIFESTYLE
  7: DEBASE ART, MAKE IT RUN MAD
  8: USE MEDIA TO PROMOTE AND CHANGE MINDSET
  9: CREATE AN INTERFAITH MOVEMENT
  10: GET GOVERNMENTS TO MAKE ALL THESE [POINTS] LAW AND GET THE CHURCH TO ENDORSE THESE CHANGES.

  Som vi kan se så har Bailey’s visioner i stort blivit uppfyllda. Det är väl endast den sista punkten som inte är genomförd fullt ut än. För
  Jag har inte lyckats hitta vilken av hennes böcker ovan citat är hämtad från kanske nån här vet?

 • kjell

  1917 års är den bibel som flertalet Kristna i Sverige har som grund, men många nyare översättningar har rena slarvfel, att t.ex göra om ljungeld som går från öster till väster till blixt är en dålig översättning, eller att påstå att Jesus red på ett litet ynkligt åsneföl, som dessutom var så ung så mamman till fölet måste vara med, men om man läser att det handlar om åsninnas fåle = mulåsna så kanske det är ett lite kraftigare föl, men då borde det stå så.

 • Lars Wärn

  Vem är Den klara Morgonstjärnan? Din ”Lucifer” eller min Yeshua?

  Shabbat Shalom!

  https://www.youtube.com/watch?v=GPq6eGCXXP8

 • Janne O

  Hej

  Education in the New Age heter en av hennes böcker – kanske från den? De är lika kusliga. Värst är det när karismatiska pastorer inspirerats av hennes böcker…FN politiken är full av Baileys tankegods.

 • Janne O

  Vad är det för ängel du tittar på?

  Motsägelsefull som vanligt.

 • Janne O

  Som sagt 1917 är ingen mall. Det är fel i den. Och hål. Problemet med översättningarna och texttyperna började redan på 1800-talet. Långt innan 1917. Nu gör jag Lasse W tokig…bara skojar!

 • Lars Wärn

  Frågan var ganska enkelt ställd. Förstår att du inte gärna avslöjar vem som är din ”herre”. Vem min Herre och Gud, Fader i evighet, är är uppenbart.

  https://www.youtube.com/watch?v=l0g9RMydGMk

 • Tack för info, Ja det är kuslig läsning när man vet att Bailey är inspirerad av en andlig adapdt Dwajl Kuhl, tibetanen. Såg att i en av hennes böcker nämns Christ 666 gånger så att alla ska inse vilken kristus hon talar om. Teosofin har och kommer att ha en avgörande roll i det framväxande NWO främst genom deras arbete i FN.;
  ”Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna” Ef 6:12

 • kjell

  Jag ser uppenbara fel som är antagligen slarv eller okunnighet i reform, b som du verkar vara inblandad i, jag hoppades och trodde på den men blir översättningen av GT samma kvalité språkligt så lägger jag ner dom planer som jag haft angående den, men jag har väntat på en bättre översättning än 2000, om en sådan kommer inom närmaste tiden så är jag villig att lägga stora summor på det, men är översättarna lika okunniga som med NT så ger jag upp.

 • chemnitz2

  Något om frimureriet som i högsta grad är involverat.
  Sverige är IX:e provinsen och har 11 grader. Internationellt finns det 33 grader, skotska systemet. Amerikanska presidenter har ofta varit höga frimurare: Bill Clinton, Franklin Delano Roosevelt, George Washington, Harry S Truman, Woodrow Wilson
  Tänk på en liksidig pyramid med spetsen uppåt. Namnen ovanför grad 33 är en liten pyramid för sig, utan grader. Hemligt förstås.
  Vad sägs om titlarna?

  Patriarken – Den Okrönte Världskejsaren
  De sjus Råd- Sanhedrin – Kahalen
  Orden B’nai B’rith. Allseende ögat. Generalstaben, de 300 eller ”Den dolda handen”.
  Alliance Israelite Universelle
  33 Suverän general – Storinspektör: Innersta Orient, Grand
  Conseil.
  31 Nathan Söderblom, 31 grad i Grand Orient, Ärkebiskop,
  Teologie Professor, Nobelpris.
  30 Hämndens Riddar Kadosch. Arvid Lindman svensk
  27 Riddarna här måste förneka Kristus, skända korset.
  26 Nådens furste
  25 Riddare av Smygande Ormen
  23 Herre av Tabernaklet
  22 Furste av Libanon
  21 Preussisk riddare, invigs i naturligt månsken
  18 Rosenkreuzgrad, suverän Mästare Furste av Jerusalem,
  förberedelse till grad 30; revolt, Kristus vanlig dömd jude
  17 Riddare av Öster-Väster
  14 Stor skottsk riddare
  12 Stormästare Arkitekt
  11 Svenska systemet: Stormästare Salomos Vikarie
  10 Svenska systemet: Högst Upplyste Förtrogne Riddare purpur
  9 Svenska systemet: St. Johanneslogens Upplyste Förtrogne
  8 Svenska systemet: Högst Upplyste Salomos Förtrogne
  7 Svenska systemet: Högst Upplyste Stewardsbroder, Den edsvurne och Domaren
  6 Svenska systemet: Andreas Mästare
  5 Svenska systemet: Andreas gesäll
  4 Svenska systemet: Andreas lärling , hemlig mästare i fjärde klass
  3 Svenska systemet: Johannes Mästare
  2 Svenska systemet: Johannes Gesäll: Boas Pelare
  1 Svenska systemet: Johannes lärling; Jakins Pelare

 • Keep processing a bit more. 🙂
  Blessings!

 • Janne O

  Vet du vad den alexandrinska texttypen innehåller och vilka manuskript den är gjord av? Vilka översättningar som baseras på den? Kan du grunderna i grekiska och hebreiska? Är teologi viktigt för dig i en översättning? Eller läser du bibelöversättning med Bibel 1917 som mall? Allmänna frågor, inte oförskämda sådana!

 • kjell

  Åsninnas fåle är lätt att förstå ett åsnesto som får barn med en hingst blir mulåsna, och
  blixten går inte på det sättet, från öster till väster men ljungelden går så. Det är självklart att 1917 finns med när det är den som gett oss vår tro, men jag har också ifrågasatt och undrat och fått svar på många ( ” huru” och varför som dom gamle sa.)

 • David Smeds

  Svar till Josua;

  Lyssnade på Niclas Piensos predikan idag. Den onde är en kraft som bara kan påverka våra tankar att försvaga vår egen självbild. Men demoniska krafter är inget denne predikant har problem med. Pienso menade sig ha stöd för sin modell i NT. Men Paulus undervidade mkt om onda makter, som stod emot arbetet med att utbreda evangelium. Detta moderna synsätt är monism. En tro på bara det goda. Det onda är endast för dem avsaknaden av ngt gott. De grundar sig på kyrkofadern Augustinus.
  Vi rör oss mot ett framträdande av sluttidens Antekrist. Hela världen skall tillbedja vilddjuret. Obs hela världen, men inte de blodtvagna som håller fast vid sin bekännelse och aldrig kommer att ta in den ”korrekthet” och synkretism som moderna evangelikaler idag sätter högst genom att lägga ned vapnen. Jag älskar alla katoliker och moderna ekumeniska evangelikaler men avskyr deras avfallna läror och agendor. MVH David

 • Josua

  Tack för respons. Jag menade förstås inte att det onda/den onde inte finns eller är en realitet. Det jag poängterade var just att det inte är en kamp mellan Gud och djävulen och det är viktigt att förstå. Gud är allsmäktig och har full kontroll på läget. Att vi som kristna har många prövningar och frestelser under vårt jordeliv är dock en annan sak. Herren har lovat att aldrig överge oss eller pröva oss över vår förmåga och detta gäller även under Antikrists tid (om vi är med där). Sedan håller jag helt med dig om tidens avslutning och dagens kristenhet. Vi lever i ett stort avfall där jag främst ser den karismatiska rörelsen som den farligaste då så många lockas av den.

 • Lars Wärn

  ”Herren har lovat att aldrig överge oss eller pröva oss över vår förmåga
  och detta gäller även under Antikrists tid (om vi är med där).”

  Det finns inget i Bibeln som säger att ”kristna” kommer att evakueras före ”vilddjurets” 42 månaders regeringsperiod. Det finns heller inget i Bibeln som säger att ”de kallade, utvalda och trogna” kommer att evakueras. Tvärtom, de kommer att vara viktigare på jorden än någonsin under denna tid. Många av dessa (de utvalda och trogna) kommer att bli martyrer. De får sin belöning efter Harmagedon, i det Messianska, tusenåriga, Rikets begynnelse.

  ”Och jag såg troner stå där, och de satte sig på dem, de åt vilka gavs makt att hålla dom. Och jag såg de människors själar, som hade blivit halshuggna för Yeshua vittnesbörds och Guds Ords skull, och som icke hade tillbett vilddjuret eller dess bild, och icke heller tagit dess märke på sina pannor och sina händer; dessa blevo nu åter levande och fingo regera med Messias i tusen år.

  De övriga döda blevo icke levande, förrän de tusen åren hade gått till ända. Detta är den första uppståndelsen.”

  (Upp kap 20)

 • Lars Wärn

  Det går ett rikt nätverk av trådar mellan Daniel och Uppenbarelseboken. Här är en parallellvers:

  ”Medan jag ännu såg härpå [vilddjuren], blevo troner framsatta, och en som var gammal satte sig ned. Hans klädnad var snövit, och håret på hans huvud var såsom ren ull; hans tron var av eldslågor, och hjulen därpå voro av flammande eld.”
  (Dan 7:9)

 • Josua

  Jo, jag tror också att vi är med där (dvs under vedermödan) men jag vill studera ämnet mer innan jag är helt övertygad om den positionen. Oavsett om vi är med där och blir martyrer så kommer Herren ändå inte att överge oss.

 • Lars Wärn

  Nej det gör Han inte.

  ”Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände.”
  (Matt 28:20)

  En vanlig vanföreställning bland pretribulationister är att Guds Ande försvinner från jorden när de ”rycks upp”, såsom de påstår. Hela pretribulationsläran är f ö fylld av vanföreställningar. Det är inte så märkligt om man vet att läran har ett medeltida, katolskt ursprung.

 • Lars Wärn

  ”För om vi tror på att antikrist kommer att få sitt säte på Tempelberget..”

  Det beror på vad man lägger i begreppet ”antikrist” och vilket tidsperspektiv man har. Om man med uttrycket avser ”laglöshetens människa” (2 Tess 2:3) så måste man lägga till att det handlar om en avlägsen framtid d v s efter ”de tusen årens” avslutning.

  Om man med uttrycket avser ”det första vilddjuret” (Upp kap 13 och kap 17 m fl) så står det ingenstans att den personen ska regera från Jerusalem. Vad som står är att ”det andra vilddjuret” tillverkar en bildstod som för folk uppfattas som levande. Denna bildstod kommer att placeras på Tempelberget i enlighet med Daniels profetia i Dan 11:31:

  ”Och härar, utsända av honom [”Antikrist”], skola komma och oskära helgedomens fäste och avskaffa
  det dagliga offret och ställa upp förödelsens styggelse.”

  Denna profetia pålyses av Messias i Matteus kap 24:

  ”När I nu fån se ’förödelsens styggelse’ , om vilken är talat genom profeten Daniel, stå på helig plats – den
  som läser detta, han give akt därpå…”

  I det sammanhanget får även Messiastroende israeler anvisningar om vart de ska bege sig för att finna sitt ”Landet Gosen”. Var det är beläget kan vi ana utifrån Dan kap 11:

  ”Han [”antikrist”] skall ock falla in i ’det härliga landet’, och många andra länder skola bliva hemsökta; men dessa skola komma undan hans hand: Edom och Moab och huvuddelen av Ammons barn”

  Inte i någon text kring detta skeende står det att någon eller något kommer att placeras I någon helgedom. Paulus profetia avser ett skeende i en avlägsen framtid då det har stått ett tempel i Jerusalem sedan tusen eller tusentals år.

 • Lars Wärn

  ”Och härar, utsända av honom [”Antikrist”], skola komma och oskära helgedomens fäste och avskaffa det dagliga offret och ställa upp förödelsens styggelse.”

  Där kommer förmodligen någon att invända: ”Men då behövs det ju ett tempel?”

  Nej, offer kan förrättas på Tempelberget utan att det står något tempel där. Så gjorde redan Abraham på sin tid.

 • ” Det är inte så märkligt om man vet att läran har ett medeltida, katolskt ursprung.”
  Vad har du för stöd för den tanken?

 • Rolle

  Tack David för din kommentar ang. N.P:s predikan. Tyckte också att det var en light-variant av vad man trott tidigare om texten i Efesierbrevet. Skulle vara intressant att höra mer om hur du ser på detta?? Vad ska man tro egentligen???

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Hej Lars Lundberg + tack för feedback.

  Denna post är en del i ett nytt ämne du kanske missat. Anar att du inte läser precis allt som publiceras här. Lite bakgrund finner du här från den 29/9 2016:

  Nytt ämne på Aletheia: Konspirationsteorier i bibelns ljus
  http://aletheia.se/2016/09/29/nytt-amne-pa-aletheia-konspirationsteorier-i-bibelns-ljus/

  På Aletheia tror vi på att myndigförklara våra läsare. Har aldrig kartlagt våra läsare v.g. ålder och bakgrund, men det är mitt intryck sedan starten 07 att en majoritet är av den lite mognare sorten, med många år som kristna (oftast).

  I ett nötskal är det ju så att vissa sekulära ’konspirationsteorier’ som florerar på nätet ligger mycket nära delar av frikyrkans eskatologi och därmed finner vi det intressant att jämföra och syna olika tankar i ljuset av Guds Ord och tillgänglig fakta. Numera är det ju oerhört mycket lättare att finna belägg eller avfärda olika uppgifter via www. Mycket av tankar och idéer som florerade på 70, 80 och 90 talet var svåra att verifiera och därmed lätta att snabbt avfärda. Idag finner vi ju att en hel del som konspirationsteoretiker har konspirerat kring i decennier faktiskt stämmer eller stämmer delvis och annat går att avfärda.

  Sedan tror jag du vet vid det här laget att vi ser det lite som vårt ’mandat’ att ta upp just ämnen som inte tas upp i kristen MSM. Givetvis medvetna om hur snabba många är att ropa foliehatt. Men vi är i gott sällskap. Noa, Jeremia, Johannes döparen och troligtvis Jesus själv hade sannolikt fått bära foliehattar också om denna världens måttståck är det vi väljer att leva efter. Rent historiskt har majoritets-sanningar, d.v.s. det den stora massan håller för sant, ofta visat sig vara helt fel. Därmed är det viktigt att våga lyfta på stenar och gräva lite i ’förbjuden mark’ nu och då.

  Tack för din förståelse. + Ursäkta att din kommentar inte publicerades omgående. Det var inte p.g.a. den skarpa kritiken, den klarar vi, utan p.g.a. att den innehöll länkar, vilket gör att den automatiskt stoppas tillfälligt.

  Mvh
  Daniel F orslund / Ansvarig utgivare, Aletheia.se

 • sam

  Matt 24:37-39
  Vem var kvar på jorden när floden var över? Just det, Noah var kvar och alla andra var borta. Precis så ska det vara när Jeshua återvänder.

 • Janne O

  Här kommer en klyscha ersatt med en annan…och rasiststämpeln är igång? 🙂 Man kan ju backa lite och läsa mer än en debunk-artikel och ta sin syn från det kanske? Det är säkert få här på sidan som är mot det judiska folket.

 • Tomas

  Fast, de flesta regelbundna läsare här verkar köpa dessa konspirationsteorier med hull och hår. Jag tycker detta är anmärkningsvärt att ni skriva rom sådant. Och historiskt har vi naturligtvis ändrat syn på olika företeelser t.ex. så gav vi upp ”tron” på sions vises protokoll och rasbiologin. Men varför inte lansera detta också eftersom nu kan man hitta belägg för båda delarna på webben vilket man inte kunde tidigare? Nej, jo mer avancerade konspirationsteorier, desto mer osannolika är de.

 • Ibland behöver vi spreta åt olika håll för att komma nån vart:) Du skriver att det är oerhört viktigt att vara vakna, en fråga vi bör ställa oss då är vad/vem vi vakar efter? Är det Illuminati eller att nån annan inrättar NWO eller är det Jesus? Om det förra eller nått annat först måste hända är det ju inte Herren vi väntar på!
  Satan är som du säger smart och det är väl antagligen därför som vi är så förtjusta i det som leder vår vaksamhet bort från att vänta först på nått annat än Herren.
  Jag tror att det är viktigt att hålla koll på samtiden och allt som sker men som jag ser det finns det inget som hindrar Herren från att komma, nu!
  Det sägs att de första kristna väntade Jesus i nästa andetag om det är sant så desto större orsak för oss att göra det samma, maranata!

 • Janne O

  Igår frågade en säljare på Rädda barnen i en kampanj på stan folk om de ville *låta sin hand fotograferas* för att solidarisera med barns rättigheter. Fotografierna samlades och skickades till FN/UNICEF.

  Jag sa: nej tack! Jag gick ur Rädda barnen för några år sedan.

  Vi ska var fokuserade på människor Jesus vill frälsa, och de är fler än vi kanske kan hålla reda på…

  Men fotografera händer och skicka bilden till en databas på FN är inte det samma som att ha ett tecken i pannan eller på handen för att köpa och sälja. Rev 13:16-17. ÄN så länge.

  Paulus skriver att Jesus kommer efter den laglöse. 2 Thess 2:2-3
  Men eftersom du ev tror att Jesus kommer FÖRE den laglöse. Så kan han komma ikväll.

  Jag väntar också på Jesus, men räknar med att vi ska (bli fångade av de datorer som lovar oss frihet) och hängas ut som avskum innan dess. Så får vi en slitstark krona som BARA ärar vår Frälsare. Vi har fått smaka på vad han fick smaka på. Nu är vi i säkerhet bakom tangenterna. Men det kommer en dag när det tar slut – även i Väst. Skörden är stor, men arbetarna är få. Varför inte ställa sig i arbetarnas skara och hålla ut så länge Herren kallar oss till det? Ogräset ska växa klart innan han kommer. Och gräset bärgas av honom själv.

 • Jag kan inte se att det är nått som ska ske före det Jesus hämtar sin församling.

  Om så vore blir det meningslöst att vaka innan det närmar sig tre och ett halvt år från att antikrist sitter på tronen! Dina tankar om att vi ska få en slitstark krona som ärar vår Frälsare är det inte fråga om. Vi har redan genom tro av nåd blivit välsignade med all den himmelska världens välsignelse i och genom Jesus blod och inget mer ska någonsin tilläggas.

  1 Tess 1:10 ”och till att vänta hans Son från himmelen, honom som han har uppväckt från de döda, Jesus, som frälsar oss undan den kommande vredesdomen” Här säger Paulus inget om att nått måste ske innan Jesus kommer, typ jordbävningar, rykten om krig, antikrist eller nått annat. Tvärtom, han säger att vi ska bli räddad från vredesdomen.

  Jag håller med skörden är stor och arbetarna få. Därför är Herrens arbetsförmedling alltid öppen det är bara att anmäla sig om man vill.

 • Janne O

  1 Tess 1:10 ”och till att vänta hans Son från himmelen, honom som han har uppväckt från de döda, Jesus, som frälsar oss undan den kommande vredesdomen” Bibel 1917

  Ton roúmenon hemas apo tes órges tes erchoménes – (Jesus) den frälsande oss från vreden som kommer

  KJV har här: which delivered us from the wrath to come. dvs frälsningen sker av tro på försoningsverket (redan inträffat). Då är man skyddad från Guds vrede.

  Jag håller med om att Jesus inte dömer oss troende med en otroende värld på vredens/domens dag (det ni kallar Vedermödan). Så har han ju sagt.

  Han säger också många gånger i Upp kap 1-3 att vi ska vara uthålliga och ”overcome” – överleva i tron på honom genom allt. ”Segra” översätts det på svenska. Att overcome – we shall overcome, ger inte någon frälsning, men prövning. Du är Pre trib förstår jag. Nu säger du att du inte är det utan bara läser bibeln…:)

  De sju kyrkor som Jesus talar till i Upp kap 1-3 är överkörda och i muslimskt område (Turkiet) idag.

  Rev 2:11 He that overcometh shall not be hurt of the second death.
  Rev 2:17 To him that overcometh will I give to eat of the hidden manna,
  Rev 2:26 And he that overcometh, and keepeth my works unto the end, to him will I give power over the nations:
  Rev 3:5 He that overcometh, the same shall be clothed in white raiment; and I will not blot out his name out of the book of life,
  Rev 3:12 Him that overcometh will I make a pillar in the temple of my God, and he shall go no more out:
  Rev 3:21 To him that overcometh will I grant to sit with me in my throne, even as I also overcame, and am set down with my Father in his throne.

  Senare i boken talas det om de heliga i vedermödan (tribulation saints). .
  These overcame by the blood of the lamb and their testimony (Rev 7:14).

  Uppenbarligen levde inte de här kyrkorna i frid och fröjd utifrån eller inifrån på vissa sätt. Eftersom ingen kan segra i egen kraft, det är Herrens sak att segra över ondskan.

  Ska inte pressa någon att läsa/lära om sina doktriner eller ”favoritläror.” Men det kan vara nyttigt att ompröva saker i sin tro – om man hittar verser som säger emot den vill säga. Hittar man inget så ska man förstås inte ändra på vad man tror Gud säger. Scofield och Larkin och deras lärjungar (pretribbarna) gjorde mycket oreda bland kristna, så tycker jag historien visar det i efterhand. Vi tjafsar om saker som Paulus bad oss låta trösta oss med. Comfort one another with this words…(1 Thess 4:17)

  När du har ryckt upp osynligt med Kristus ska det se kusligt ut på jorden, med ett tempel i Jerusalem och ”det stora Frimurarrådet” ovan. Bra att varna för sådant som Daniel gör här i artikeln, tycker jag.

 • Lars Wärn

  Ja inte finns det något stöd i Bibeln för denna villfarelse.

 • Naturligtvis tror jag på ett pretrib scenario varför skulle jag försöka förklara bort det med att jag läser bibeln, det är ju där jag finner den!

  Du gör en annan tolkning än vad jag gör av 1 Tess 1:10. Men Didache de tolv apostlarnas lära, från 120 ekr delar min ””Watch for your life’s sake. Let not your lamps be quenched, nor your loins unloosed; but be ye ready, for ye know not the hour in which our Lord cometh”
  ”It would seem from this quatation that the comming of the Lord is considered possible in any hour, indicating in believe in the imminency of the Lords return” Wolward ”the rapture question” sid 52.
  Det sägs att pretribläran är nått nytt men enligt ovan så trodde de första kristna på att Jesus kunde komma vilken timme som helst vilket är pretribs förutsättning.

  De sju församlingarna som fick de så kallade sändebreven var antagligen kristna men det som beskrivs i dem är inte den kristna kyrkans historia utan Israels. Att tillämpa det som står i de sju sändebreven på församlingen Kristi kropp tror jag inte är möjligt. Uppenbarelseboken handlar om juden och hedningen församlingen är hemma för alltid hos Herren när detta sker.

  Nu tror inte jag det är att tjasfa att söka efter betydelsen i skriften. Att det finns olika tolkningsmöjligheter i fråga om eskatologin är uppenbart. Därför tar jag gärna Walword hållning att ”It would seem from this quatation that the comming of the Lord is considered possible in any hour, indicating in believe in the imminency of the Lords return” dvs säga ett ödmjukt ställningstagande för den möjliga tolkning jag tror på

 • Janne O

  ”Det sägs att pretribläran är nått nytt men enligt ovan så trodde de första kristna på att Jesus kunde komma vilken timme som helst vilket är pretribs förutsättning.”

  Breven till Thessalonikerna var delvis för att trösta dem med att de inte skulle ryckas bort eller oroa sig över döda släktingar, eller oroa sig för när Herrens dag skulle komma. se här under: Var inte oroliga – Jesus kommer inte hur som helst!

  Se 2 Thess 2:1
  Now we beseech you, brethren, by the coming of our Lord Jesus Christ, and by our gathering together unto him,
  2Th 2:2 That ye be not soon shaken in mind, or be troubled, neither by spirit, nor by word, nor by letter as from us, as that the day of Christ is at hand.
  2Th 2:3 Let no man deceive you by any means: for that day shall not come, except there come a falling away first, and that man of sin be revealed, the son of perdition;gathering together unto him,

  Vi ska inte gå före de insomnade. 1 Thess 4:15
  De ska ryckas upp först och sedan vi med dem om vi är kvar. 1 Thess 4:16
  Trösta er med dessa ord. 1 Thess 4:17

  Vet inte vad som ska behövas för att en pre trib ska kunna förstå de verserna. Det går inte för er att förstå, verkar det som.

  John Walvoord själv säger att det inte finns någon egentlig vers i NT som direkt säger att uppryckandet är före vedermödan. Jesus säger själv tvärtom i i verser i 3 av evangelierna. ”Med det gäller heller inte kristna.”

  Att Gud skulle skriva till Kyrkor i Uppboken och mena fysiska Israel verkar rätt långsökt. Så försök inte förklara det här! 🙂

  Visa en vers som säger Pre trib rapture, tack! du behöver minst 2-3 som tydligt säger det. Annars blir det fruktlös debatt…At the mouth of 2 or 3 witnesses shall every matter be established…Datorn stavar om ord när man skriver, frustrerande…haha!

  Här…..Vi ska uppryckas när som helst och Jesus syns inte men kommer och hämtar oss…och resten av världen ska dränkas i en hemsk vredesdom (Paulus brev till Cyprioterna kap 4:2) – skojar bara lite!

 • ”Att Gud skulle skriva till Kyrkor i Uppboken och mena fysiska Israel verkar rätt långsökt. Så försök inte förklara det här! :)”

  Det behövs inte förklaras det är bara att läsa Uppenbarelseboken så borde det framgå att församlingen inte är ämnet för boken. Hur tolkar du de sju breven till församlingarna gällande för församlingen Kristi kropp? Typ krossa hedningar, vara konungar och präster, köpa ögonsalva, vinna seger och troget göra mina gärningar osv

  Appropå Jesus, vilka var det han kom för? Ja inte var det vi kristna utan det var för de förlorade fåren av Israels hus. Evangelierna får vi kristna möta på tillämpningens väg på samma sätt som GT för de hör GT till.

 • Janne O

  ”Men Matt 24 gäller inte heller kristna” är ett stgument som pre tribarna använder för att Jesu ord på något sätt inte ska gälla dem. Att Uppboken inte är skriven till dem den adresserar, dvs Kyrkor i Grekland och troende i allmänhet, också de bland judiska folket som ska tro, gör som du säger det, boken meningslös för dig, om du nu inte råkar vara av judisk härkomst. Då behöver du ge den till någon som behöver höra och inte debattera vem den är skriven för. Hyperdispensationalism kallas vad du hävdar på teologispråk, eller så någon mer extrem variant av Hebrew roots.
  All Scripture is given by inspiration of God, profitable for doctrine, sa Paulus. Till en kommande pastor. Och välsignad är den som tar vara på profetiorna i Upp-boken, säger Jesus. ”Addera och ta bort från orden”, finns också med i bokens budskap. Och det vill inte Gud.

  Tack Jan-åke för diskussionen. Nu skriver jag inte mer på den här tråden.

 • Janne O

  Jan-Erik heter du ju. Ursäkta! Lite svårt att scrolla på telefonen när man skriver.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Torbjörn Göransson: Ursäkta att det dröjt. Tappade bort detta efter helgen. Har fixat passare och vinkelhake, samt ändrat söners blod till Hans sons blod. Mvh Daniel

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tomas: Nog för att vi har målsättningen att i vissa avseenden vara opinionsbildande men att vi skulle ha så stort inflytande över människor upplever inte jag i alla fall. Inte att döma av ’det fria motståndet’ vi ohämmat släpper fram.

  Visst är allehanda s.k. konspirationsteorier ett svårnavigerat minfält. Men, det är just därför jag upplever lite utav en kallelse att ’ta mig an’ detta ämne. Vi har ju fått den Helige Ande (det sanna Ljuset) som ’de upplysta’ (Illumnati) bara kan drömma om. Gud har fördrag med okunnighetens tider, läser vi i Guds Ord. Men Daniels bok säger även att kunskapen ska öka i den sista tiden.

  I takt med att vi ’behöver veta’ är det min övertygelse att Gud, genom den Helige Ande, kommer att uppenbara det vi behöver veta. När vi hanterar ämnen som i denna post är det viktigt att man har rätt ’grundinställning’. D.v.s. A) Vi tror på Guds egendomsfolk. B) Att Gud inte på något vis försakat dem (Rom 11). C) Vi älskar dem, men inte bara dem utan hela mänskligheten. D) Det innebär dock inte att vi försakar vår egen Rabbis ord (Yeshua/Jesus). Han var tydlig med att där man förnekar sonen, är antikrists ande verksam.

  Det här är en balansgång vi måste ta och kan ta om vi inte ska bli bedragna i tiden strax före Jesu återkomst. Kunde ormen ta sig in i Edens lustgård, kan han ta sig in i delar av judendomen (eller kristenheten också för den delen).

  Sions äldstes protokoll är inte författad av Guds egendomsfolk (Jakob eller Israels hus ättlingar), men dess innehåll är besläktat med tidiga marxistiska / kommunistiska manifest och visioner. Det kan mycket väl komma en dag då jag ’tar i’ dess innehåll, men inte nu. Kjell Sjöberg började med detta, men körde fast. Tänker inte göra om samma misstag.

 • Hans P Lindblad

  Hej David!
  Jag blev nyfiken på Niklas Piensohos predikan i söndags och lyssnade på den igår kväll.
  Jag tycker den är jättebra och balanserad, det är klart att det finns ett par detaljer som man skulle kunna haka upp sig på, men överlag tycker jag det är sund undervisning.

  Han illustrerar tre aspekter:

  Niklas talar om den normala människans kamp mot djävulen i vardagen och illustrerar det med ”Sanningens bälte” som stärker oss när lögnaren djävulen försöker förvanska både vår självbild och syn på omvärlden. Sanningens bälte stärker oss där vi är svagast.

  Han talar om skor som vi ska ha på fötterna för att stå fasta i kampen för fridens evangelium.

  Och han talar om svärdet, våra ord, som har sådan makt att skada och såra andra, att vi i stället ska uppmuntra och styrka varandra.

  Niklas förnekar INTE djävulens existens. Han påpekar att vi inte ska vare sig förstora eller förminska djävulens makt. Han talar om den kamp som vi alla möter i vardagen.

  Man gör fel om man dömer ut hans predikan på det han inte sa, en drygt trettio minuters predikan kan inte innehålla alla aspekter.

  Man kan tycka att han borde tala mer om att Ordet är Guds ord, som är det enda i Paulus illustration om vår vapenrustningen som är ett attackvapen. De andra är ju till skydd. Han förnekar inte Bibelns ord som svärdet, men han talar istället om våra ord.

  För mig är Guds ord som vapen en av de absolut viktigaste ingredienserna i mitt gudsliv överhuvudtaget. Det är den referensram som vi kan basera sanningen på. Niklas gör inte ett uttömmande bibelstudie om Guds vapenrustning, han talar om aspekter på vår kamp mot djävulen i vardagen och det gör han väl!

 • David Smeds

  Hans P Lundblad
  Jag håller med om att vi inte ska förstora fiendens makt. Men även en kort predikan kan innehålla några centrala drag. Attackerna på våra sinnen är en del men den större faktorn är enligt,
  Ef 2:2 ”Tidigare levde ni i dem på den här världens sätt och följde härskaren över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens barn.”
  Dan 10:13 ”Fursten över Persiens rike stod emot mig under tjugoen dagar. Då kom Mikael, en av de förnämsta furstarna, till min hjälp, och jag blev kvar där hos Persiens kungar.”
  Dan 10:21 ”Dock vill jag meddela dig vad som är skrivet i sanningens bok. Ingen enda hjälper mig mot dessa, ingen utom Mikael, er furste.”
  Dan 12:1 ”På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten, som står som försvarare för dina landsmän. Det kommer en tid av nöd, som inte har haft sin like ända från den dag då människor blev till, ända till den tiden. Men på den tiden skall alla bland ditt folk bli frälsta som finns uppskrivna i boken.”
  Om eller när du möter personer som behöver lösas från demoniska makter. Då ställs du inför ngt annat än bara anfäktelser på sinnet. Det ingår i vår kallelse att kasta ut demoner. Det var centralt i Jesu, lärjungarnas och även apostlarnas tjänst. Även ett antal tidiga kyrkofäder och apologeter bekräftar att man fortsatt kastade ut demoner i de kristna församlingarna. Irenaeus, Justinus Martyren, Tertullianus och Origenes är exempel på detta. Den cessationism som svenska präster är undervisade i motsägs av dessa tidiga röster från post-apostolisk tid. Vad anser du?

 • Absolut är det så att all skrift ingiven av Gud är ”profitable for doctrine” det är så jag läser all skrift.
  Jag har inte sagt att Uppenbarelseboken är meningslös varken för mig eller nån annan! Det är den enda bok som har ett särskilt löfte om välsignelse för den som läser den, vilket i sig borde göra den till den mest eftertraktade boken att läsa.

  Jag får också tacka Janne O för samtalet alltid uppfriskande att få ge skäl för det man tror och hoppas på.

 • Katolsk villfarelse eller inte, jag håller med, det finns inget bibelstöd för att Guds Ande skulle försvinna från jorden i samband med församlingens hemgång Herren till mötes. Om det är en vanlig tanke bland pretribbare vet jag inget om jag delar den vart fall inte.

 • Hans P Lindblad

  Hej David! Lindblad heter jag. 🙂 (Vi träffades när jag filmade Tomas Dixon i Uppsala)

  Den andliga striden är central i Bibeln liksom andeutdrivning (i alla fall i Jesu verksamhet). Jag känner inte Piensoho och vet inte vad han har för åsikter och erfarenheter i ämnet.

  Jag upprepar: Hans predikan talar om den strid vi alla har och striden är ju per definition både andlig och själslig (sinnlig), hela jaget påverkas. Niklas adresserar fienden till djävulen, helt korrekt, sen tror jag att det i det personliga fallet kan vara enskilda demoner som angriper individen. Men djävulen är ju demonernas furste vad jag förstår.

  Jag läste som ung Kjell Sjöbergs undervisning om ”Andlig geografi” och har många egna erfarenheter av områden där jag upplevt ett kompakt demoniskt mörker.

  Ett exempel: Vi besökte vänner i Östergötland, vi var på utflykt, vi var vid ett hotell som jag tror hette Vildmarkshotellet. Vi bor vid en sjö och våra då små barn var vana vid hur de skulle bete sig på en brygga. Men det var ett sådant kompakt mörker (andligt mitt på dan), en sådan tryckt stämning, fruktan etc, att vi höll våra barn i händerna av rädsla att något skulle hända dem när vi var ute på hotellbryggan. Någon av flickorna klagade över att jag kramade hennes hand för hårt, så extrem var ”stämningen”. När kom upp till hotellet träffade vi en person och vi fick information om att det över helgen pågick en ockult konferens på hotellet. Vi hade tidigare känt betrycket flera kilometer längre bort från hotellet.

  Vi är helt ense, vi ska be om befrielse för människor som är besatta av onda andar och vi ska be om befrielse av geografiska områden (ett särskilt ansvar har vi för den plats där vi bor).

  Men jag menar att det är onödigt att gå till angrepp mot Piensohos predikan när han talar om en annan vinkling!

  Det kan vara så att han inte har ljus över bitar av den andliga verkligheten (vad vet jag), då får vi i så fall be att han får det, liksom att vi behöver mer ljus över alla möjliga områden i Skriften och våra liv!

  Broderligen Hans P Lindblad

 • Well, det finns ju fler än jag som inte delar dina tankar!

  ”It is my humble but grateful persuasion that dispensationalism is the system of interpretation that most consistently and satisfactorily squares with the Biblical data. In comparison with competitive systems, it is most vertically consistent and most horizontally fits the facts. Its distinctive features are:
  1)the periodization of history (although not unique, cf Augustine, Bernard).
  2)the clear and continuing difference between Israel and the Church (and
  the pre-tribulation Rapture of the bridal Church, the two-stage parousia).
  3)the critical contrast between law and grace.
  4)the contrast between ”the gospel of the kingdom” and ”the gospel of the
  grace of God” (involving the offer of the kingdom and its postponement).
  5)the insistence on consistent historico-grammatico exegesis, i.e. the plain,
  simple, natural meaning of the text, literal where possible. This does not
  rule out poetic metaphor (mountains that leap and trees that clap their
  hands) nor does it rule out allegory when it is clear (Hagar and Sarah in
  Galatians 4) or extended metaphor (in the vine and the branches in
  John 15). Nor does it rule out figurative language (like sheep and goats in the judgment of Matthew 25) or Jerusalem (called figuratively Sodom and Egypt in Revelation 11) or locusts and frogs representing demons. But we would insist that behind any metaphor, allegory or figurative language there is a literal reality.” David Larsen ”some historical notes on interpretation bible prophecy”

  Det talas om ett kommande avfall där mängder av kristna kommer att gå fel. Inte pga frimurare eller newageare utan pga inomkyrklig förkunnelse! Typ latter rain, kingdom now, prosperity gospel, emerging church, purpose driven church med flera. Jag tror inte dispensationalism kommer att bidra till det avfallet.

 • Lars Wärn

  Nu missförstod du mig, kanske medvetet (?). Pretribulationsläran är en villfarelse. Så även lärans ”syskon” såsom ”mid-trib”.

  Det är just detta med ”församlingens hemgång”, eller som de flesta bland de förvillade uttrycker sig – ”församlingens uppryckande”, jag vänder mig emot. Det finns ingen som helst anledning att jorden skulle evakueras före jordens undergång, d v s tusentals år in i framtiden. I det skedet kommer 1 Tess och 2 Tess att få sin uppfyllelse.

  Ett stort problem i den förvillade ”församlingen” är att de tycks tro att all profetia kommer att uppfyllas under deras livstid d v s inom några decennier. Profetians ord sträcker sig tusentals år framåt vad gäller denna jord och därefter ända in i evigheten på en ny Jord.

 • Lars Wärn

  ”Well, det finns ju fler än jag som inte delar dina tankar!”

  Jag har inte själv träffat på någon som stött mina eskatologiska insikter. Inte öppet.

  ”Jag tror inte dispensationalism kommer att bidra till det avfallet.”

  Det är det jag menar att den gör. I Norge hade de en kunnig pastor, bibellärare m m, Thoralf Gilbrant. Liksom de flesta ”pentacostala” pastorer på den tiden de var verksamma såg tydligt det framväxande ”vilddjurets ruke” i Europa. I Norge lyssnade både troende och icke troende på denna lysande stjärna (Dan 12:3). De röstade ”NEJ!” till EG och senare röstade de ”NEJ!” till EU.

  Det fanns eminenta förkunnare i Sverige som frambar samma varningar här men 1994 lyssnade det svenska folket till den ”förkunnelse” de önskade höra. Den som kittlade deras öron bäst. De röstade ”JA!” till ”vilddjurets rike”

  Detta märkliga fenomen upprepades 2003 då ”pentacostala” förkunnare uppmanade sina församlingar att rösta ”JA!!. De hävdade, utan minsta Bibelstöd, att det var ett slags ”Guds rike”. Ett ”fredsprojekt (som så här långt har lyckats starta minst två krig och oroligheter i en mängd länder österut i Europa, i Nordafrika och Mellanöstern.

  En välkänd pastor som uppträdde på detta vis menade att ”pingstvänner” bör rösta ”ja”. Han erkände att det kunde vara som de äldste, Gilbrant, Thorell m fl, hävdade – men – ”när antikrist härjar på jorden kommer vi ju att fira lammets bröllop i himmelen”. Vilken billig retorik. Men det nästan Bibelokunniga frikyrkofolket gick på sådana klyschor.

  Dispensationalismen är en farlig villfarelse. Andra villfarelser avslöjas enkelt men så är det inte med denna djupt rotade irrlära (ursprungligen medeltida och katolsk)

 • Vad missförstod jag, kanske medvetet?
  Ingen pretribbare jag känner till talar någonsin om att jorden skall evakueras före dess undergång. Vi talar om att Kristi kropp tas upp till Jesus, för att få vara där han är för alltid, före vedermödan.

 • Martin

  Israeliska barn kom(mer?) under lagen genom Bar eller Bat Mitzvah. Det var alltså ett samtyckande till att gå in i det (gamla) förbundet med Gud. Men när gjorde jag det? Eller du? Jag föddes och växte upp i Västergötland i en svensk medelklassfamilj. Jag gick låg-, mellan och högstadium. Sedan gymnasium, lumpen och universitetsstudiet. Men när hamnade jag under Mose lag?

  Detta kanske är OT för din diskussion med Jan-Erik men jag skulle ändå vilja höra hur du resonerar kring det här.

 • Vilket nonsens Lars! Det är liksom inte så att dispensationalism är nått hemligt sällskap där det behövs olika grader av kunskap för att förstå dess lära. Jag gav dig fem huvudpunkter om vad den består av så svårare än att kolla upp vad bibeln säger om dessa punkter är det inte. Nej Lars, nu du får se till att redovisa att dispensationalismen har ett medeltida/katolskt ursprung.

 • Lars Wärn

  ”Ingen pretribbare jag känner till talar någonsin om att jorden skall evakueras före dess undergång”

  Det är ju exakt vad de påstår. Att ”kristna” ska evakueras före ”den stora vedermödan”. De är t o m så förmätna att de, i strid med även 2 Tess, menar sig bli evakuerade innan ”antikrist” framträder.

 • Lars Wärn

  Alla står under Lagen. Som väl är har vi, vi som tror på HELA Bibeln, Nåden att förlita oss till. För er som säger er tro på vissa utvalda delar (utvalda av er själva, godtyckligt) gäller andra lagar.

 • Lars Wärn

  De fem punkterna? Sån smörja ignorerar jag. Det är Bibeln som gäller.

 • Lars Wärn

  Bevisa? Jag kan inte bevisa något. För mig gäller tron på den levande Israels Gud – Yeshua – och på Hans ord.

  Du tror inte på vad Yeshua har sagt och vad Han säger i sitt ord. Tror du på Ibstedt?

  (Klart bättre än att tro på på t ex Robert Lind i Kramfors, jag försäkrar)

  http://www.nils-ibstedt.com/UppKom-071.pdf

 • Martin

  Inte Mose lag dock. Den är mellan Israel och Gud. Sen har vi säkert en annan lag som vi är ansvariga för Gud inför. Tänker tex på Rom 1:18 ”Ty Guds vrede uppenbaras från himlen och drabbar all gudlöshet och orätt hos de människor som håller sanningen fånge i orättfärdighet” och Ef 1:1 ”Ni var döda genom era överträdelser och synder”, ”Hedningarna har inte lagen, men om de av naturen fullgör lagens krav, då är de sin egen lag fast de saknar lagen” (Rom 9:4). Men bara Israel hade del i gamla förbundet; ”De är ju is­ra­e­li­ter­na, som har fått söners rätt, härlig­he­ten, förbun­den, la­gen, gudstjäns­ten och löfte­na” (Rom 9:4), ”kom ihåg att ni på den tiden var utan Kristus, utanför medborgarskapet i Israel, utan del i förbunden och deras löfte, utan hopp och utan Gud när ni levde i världen” (Ef 2:12),

 • If Paul intended to teach pretribulationism then why did he not just come out and say that in 2 Thessalonians 2:3? John Piper

  I have been arguing in a number of articles over the years that the Greek word often translated “falling away” or “apostasy” is best translated “departure.” Since the context supports the idea of a spatial or physical departure in2:3, then Paul is saying exactly what Piper suggests. Paul tells them that they are not in the day of the Lord or the tribulation since the departure of the church, which is the rapture, has not taken place. The false teachers in 2 Thessalonians are teaching posttribulationism and Paul corrects them with pretribulationism” JohnPiperandTheRaptu by Tomas Ice

  Om ovan kommentar från Ice är att vara förmätet får framtiden utvisa. Jag menar att vi har all anledning att fortsätta våra studier i ämnet och vara öppna när vi gör det. Framför allt att vara fria ifrån trender i ämnet som ändras från tid till tid.

 • Lars Wärn

  För min del handlar det inte om att söka stöd från Tomas Ice, John Piper eller någon annan. För min del finns det fulla stödet i Bibeln.

  I din egen reflektion håller jag med dig. Merparten av de kristna i vår tid är fångar i ett dogmatiskt system (som har sitt ursprung i medeltida katolicism, jesuiterna). De ids inte forska i Källan själva. De förlitar sig på att pastorn/prästen/patern förmedlar en korrekt lära och att de har full behörighet att förmedla absolution via ”frälsningsbön”, nattvard, bikt.

  Så var det inte i den pingströrelse jag växte upp i på 1970-talet. Så är det i dagens Pingstsamfund. Så var det inte i det ÖM jag döptes in i då men så är det i dagens EFK. Då var Bibelkunskap det viktigaste. Bibelstudier på egen hand och i grupp. De enskilda studierna var de viktigaste. Det har varit rättesnöret för mig medan jag under tiden har observerat hur kristenheten degenereras alltmer.

 • Lars Wärn

  ”Inte Mose lag dock. Den är mellan Israel och Gud.”

  Då underkänner du Bergspredikan och därmed evangeliet, inklusive nåden. Nåden har i o f s varit både verksam, beskriven och lovad ända sedan Adams tid.

  Här ska du få ett ”nytestamentligt” lagbud att begrunda:

  ”Men jag säger eder, att för vart fåfängligt ord som människorna tala skola de göra räkenskap på domens dag.”

  (Det gäller idag även skrivet ord, inte bara uttalade)

 • Lars Wärn

  Trosrörelsen borde kallas tokrörelsen.

  Det jag avsåg i min kommentar i 500-salen angående gnosticismen handlar i första hand om Satans ursprung. Jag bör inte gå närmare in på mina tankar här (har tillräckligt med villolärarstämplar på mig redan sedan många år) men det är så att alla människor har ett ursprung som andar. Andar, vilka förr eller senare kommer att inkarneras.

  Skaperens – Israels Guds Ande – Yeshua – inkarnerades omkr 4-7 f v t. Det är höjdpunkten i världshistorien. Lågpunkten nås när den onda treenigheten inkarneras, vilket enligt min mening redan har inträffat. ”Mästaren” i den trojkan kommer att dö, likt andra människor dör, men reinkarneras (ännu ett förbjudet uttryck i kristna kretsar) efter ”de tusen åren”.

  Jesaja profeterar:

  ”Det var du som sade i ditt hjärta: ’Jag vill stiga upp till himmelen; högt ovanför Guds
  stjärnor vill jag ställa min tron; jag vill sätta mig på gudaförsamlingens berg längst uppe i norr. Jag vill stiga upp över molnens höjder, göra mig lik den Högste.’ Nej, ned till dödsriket måste du fara, längst ned i graven.

  De som se dig stirra på dig, de betrakta dig och säga: ’Är detta den man som kom jorden att darra och riken att bäva, den som förvandlade jordkretsen till en öken och förstörde dess städer, den som aldrig frigav sina fångar, så att de fingo återvända hem?’

  Folkens alla konungar ligga allasammans med ära var och en i sitt vilorum; men du ligger obegraven och bortkastad, lik en föraktad gren; du ligger där överhöljd av dräpta, av svärdsslagna män, av döda som hava farit ned i gravkammaren, lik ett förtrampat as.”

  Du skulle icke såsom de få vila i en grav, ty du fördärvade ditt land
  och dräpte ditt folk. Om ogärningsmännens avföda skall man aldrig mer
  tala.”

 • Lars Wärn

  ”…du ligger där överhöljd av dräpta, av svärdsslagna män..”

  Mer ”kött på benen” i Jesaja kap 63 som ger många ledtrådar kring detaljer om det berömda ”slaget vid Harmagedon” (som ju i enlighet med Jesaja kommer att äga rum i Edom, i huvudsak. Att ”församlandet” sker vid Harmagedon är en annan sak) Se även Joel kap 2 och kap 3.

 • Väl sagt Lars! Egna studier, egna tankar, bön och helig Andes inspiration är vägen till djupare förståelse. Men inte endast det utan även naturligtvis att ta del av vad andra har kommit fram till.

 • Lars Wärn

  Jo, jag har såsom nämnts mina inspirationskällor och klippor i livet. Har du läst någon bok av Folke Thorell? ”Tidens tecken” del I – IV av Thoralf Gilbrant? Har du Gilbrants ”Studiebibeln” del 1- V?

 • Lars Wärn

  Det finns två urgamla metoder att använda i andlig krigföring, de enda som fungerar: Bön och fasta.

 • Martin

  Synden kom in i världen med Adam. Med synden kom döden. Synden fanns alltså innan Lagen. Alla syndade och alla dog. Och det innan Lagen. Man kan alltså både synda och dö utan Lagen. Alla dog genom en människas överträdelse och en människas rättfärdiga gärning har ”lett till frikännande och liv för alla människor”. Läs Rom 5:18.

  Om jag får spekulera… så tror jag det är ungefär såhär. Jag skulle inte ta gift på det men säkert starkt laxermedel. Människan hade ett problem, Guds plan var att hon skulle äta av livets träd och leva för evigt men istället åt hon av kunskapens träd och hon dog. Det står ”Då nu barnen är av kött och blod måste han på samma sätt bli människa, för att han genom sin död skulle göra dödens herre, djävulen, maktlös,…” (Heb 2:14). Djävulen fick alltså på något sätt makt över människan genom synden. Lagen gavs alltså inte för att blidka Gud utan för att beskydda människan från djävulen. Innan korset var människorna öppet byte för djävulen eftersom alla syndade, det är som att synden avger en stank som djävulen kan lukta sig till, likt ett rovdjur på jakt efter sitt byte. Syndoffren fungerade att täcka över stanken som synden gav ifrån sig. Men Lagen fungerade inte. Inget fel på Lagen men människan lyckades inte följa den. Den kunde heller inte lösa människans huvudproblem som var Döden. Den kunde inte föra människan från Död till Liv. Men den gav ändå ett tillfälligt skydd fram till Jesus. Jesu blod täcker alla synder och djävulen har inte längre makt över människan. Jesus seger var en seger över döden så att människan nu kan leva för evigt. Djävulen har inte längre någon makt över människans eviga väl. Djävulen försöker däremot ge illusionen av att han har makt genom att anklaga människan genom Lagen. Men han vet att han är besegrad. Därför är tron på Jesus så oerhört viktig, det avväpnar djävulen på alla vapen han tror sig ha. Jesus blod täckte alla synder. Så tron på Jesus Kristus är vägen till evigt liv, inte Lagen. Gud älskar människan och vill ge henne evigt liv.

 • Janne O

  Bra sagt av Lars här ovan! (Ursäkta om jag bryter in kort!)

  Definiera om ord

  Stödet för en biblisk lära kan inte vara byggt med så löst virke som en ny definition av ett grekiskt ord i en vers i ett brev av Paulus (apostasía, avfall från tro, betyder nu, enligt Ice, uppryckande/rapture istället för avfall, som det har det betytt i 1900+år). Det är så här människor ”söker sin egen väg.” De ”punkterar” ordet som en fotboll och hittar eget vatten (Jer 2:13). Försöker finna vägar till Guds sanningar genom att ändra på betydelserna i ordet (se Jesu ord i Joh kap 10 om tjuven som bryter sig in på baksidan). Det finns många exempel på det i striden om texttraditionerna (grundtexterna) för NT. Ändra ett viktigt ord eller två och Guds ord bekräftar Jehovas Vittnen, eller Katolicismen, eller t.o.m. New Age. Utan ändringar ska vi tro.

  Det tar tid att se och acceptera vad Herren lär och nöja sig med det. Även om det bryter med ens teologiska glasögon för stunden. Herrens dag kommer som en tjuv. Jesus kommer snabbt och oväntat för de sovande. Men vi behöver inte bli överraskade som är vakna. Det är verser i Bibeln.

 • David Smeds

  Hans P Lindblad Tack för ett bra svar. Jag tror inte att Piensoho har ngn annan vinkling. Han verkar betrakta det ockulta som ngt mentalt, inte som verkliga demoniska krafter. Jag förvånades när han berättade om sitt möte med ockultister. Jag har aldrig besökt ngt ockult sammanhang. Men mött demoniserade människor som blev befriade inte med vår egen kraft eller våra namn. Men som lämnade när vi befallde demonerna att komma ut i JESU namn. Dessa erfarenheter talar jag nästan aldrig om, för att flertalet kristna verkar bli rädda. De vet kanske inte vilken kraft namnet Jesus har inför andevärlden. MVH

 • Janne O välkommen in i samtalet!

  Nu är ju Ice översättning av apostasia inget nytt;

  ”How Apostasia Has Been Translated” H. Wayne House

  Jerome (Eusebius Sophronius Hieronymus) translated the Greek New Testament into Latin in the 4th century (the Vulgate). He used the Latin word discessio, meaning “departure,” for the Greek word apostasia. This meaning was continued in the earliest English translations such as the Wycliff Bible (1384), Tyndale Bible (1526), Coverdale Bible (1535), Cranmer Bible (1539), Breeches Bible (1576), Beza Bible(1583), and Geneva Bible (1608). The King James Version deviated from this translation,
  translating apostasia as “falling away.” No explanation was given for doing this. Moreover,Theodore Beza transliterated apostasia as apostasy, rather than translating it. Since the 17th century, the consistent understanding of apostasia in modern translations has been rebellion (NIV, NRSV, Goodspeed, RSV, Moffatt, Phillips, Jerusalem Bible, Williams), or falling away
  (Berkeley, ASV, NKJV).

  Meningen med Pauli brev till Tessalonikerna är att trösta dem. Jag har svårt att förstå vilken tröst det ger att veta de ska gå igenom den tid som Jesus talar om;

  ”Ty då skall det bliva ’en stor vedermöda, vars like icke har förekommit allt ifrån världens begynnelse intill nu’, ej heller någonsin skall förekomma” Matt 24

  Men sant är att Jesus kommer som en tjuv;
  ”Men det förstån I väl, att om husbonden visste vilken stund tjuven skulle komma, så tillstadde han icke att någon bröt sig in i hans hus” Luk 12:39

  Om man tror att ett avfall ska ske och att antikrist först ska sitta i templet och föregiver sig vara Gud innan Herren kommer så är vi i det läge Jesus talar om ovan. Man kan veta att tjuven är på G! Men nu kommer Jesus som en ”riktig” tjuv dvs oanmält och utan förvarning;

  ”Så varen ock I redo ty i en stund då I icke vänten det skall Människosonen komma.” 12:40

  Intressant är att Paulus inte anger vad ”apostasia” betyder. Om det ska översättas med avfall isf från vad, Statsmakten, judisk tro, kristen tro?

 • Jag har inte läst nån av Thorells böcker inte heller nån av Gilbrants. Studiebibeln har jag och den är flitigt använd.

 • Såg att mitt inlägg till dig hamnat i ”spamlådan”!
  Provar igen med lite ändringar.

  Janne O välkommen in i samtalet!

  Nu är ju Ice översättning av apostasia inget nytt;

  ”How Apostasia Has Been Translated” H. Wayne House

  ”Jerome translated the Greek New Testament into Latin in the 4th century (the Vulgate). He used the Latin word discessio, meaning “departure,” for the Greek word apostasia. This meaning was continued in the earliest English translations such as the Wycliff Bible (1384), Tyndale Bible (1526), Coverdale Bible (1535), Cranmer Bible (1539), Breeches Bible (1576), Beza Bible(1583), and Geneva Bible (1608). The King James Version deviated from this translation,
  translating apostasia as “falling away.” No explanation was given for doing this. Moreover,Theodore Beza transliterated apostasia as apostasy, rather than translating it. Since the 17th century, the consistent understanding of apostasia in modern translations has been rebellion (NIV, NRSV, Goodspeed, RSV, Moffatt, Phillips, Jerusalem Bible, Williams), or falling away
  (Berkeley, ASV, NKJV).”

  Meningen med Pauli brev till Tessalonikerna är att trösta dem. Jag har svårt att förstå vilken tröst det ger att veta de ska gå igenom den tid som Jesus talar om;
  ”Ty då skall det bliva ’en stor vedermöda, vars like icke har förekommit allt ifrån världens begynnelse intill nu’, ej heller någonsin skall förekomma” Matt 24

  Men sant är att Jesus kommer som en tjuv;
  ”Men det förstån I väl, att om husbonden visste vilken stund tjuven skulle komma, så tillstadde han icke att någon bröt sig in i hans hus” Luk 12:39

  Om man tror att ett avfall ska ske och att antikrist först ska sitta i templet och föregiva sig vara Gud innan Herren kommer så är vi i det läge Jesus talar om ovan. Man kan veta att tjuven är på G! Men nu kommer Jesus som en ”riktig” tjuv dvs utan förvarning;

  ”Så varen ock I redo ty i en stund då I icke vänten det skall Människosonen komma.” 12:40

  Intressant är att Paulus inte anger vad ”apostasia” betyder. Om det ska översättas med avfall isf från vad, Statsmakten, judisk tro, kristen tro?

 • Hans P Lindblad

  Jag minns inte hans möte med ockultister, men jag tror så här:
  I Sverige tror vi inte på djävulen och demoner, detta förhållande gör att demoniska manifestationer förekommer mer sällan än i t ex Afrika, djävulen vill helst ”flyga under radarn”.
  Jag tror att ”Sven Kristensson” i allmänhet är obekväm med samtal om djävulen och i synnerhet om demoner. Till en viss grad bär våra predikanter ett ansvar, men samtidigt kan vi inte skylla allt på dem, vi har faktiskt det fulla ansvaret för våra egna liv och de livsval och ståndpunkter vi har.
  Vi lever i en ”Törnrosasömn” som inte får störas med obekväma bibliska sanningar som om demoner och yttersta tiden.
  Vi behöver ett allmänt andligt uppvaknande där vi förstår Sveriges tillstånd och om vi blir bedjare och gör Guds vilja i våra liv, DÅ KOMMER DEMONERNA OCH MOTSTÅNDET FRAM!
  Schabbat Shalom

 • DaGoo

  Her er en enkel å grei selvtest hvor man kan vurdere seg selv om man er konspiratorisk anlagt. Metoden kalles for FICS (Flexible Inventory of Conspiracy Suspicions) og er akseptert av British Journal of Psychology.

  Se nøye på påstandene under, og tenk på hvor mye du er enig i hver enkelt av dem på en skala 1-5 (1=Sterkt uenig, 5=Veldig enig).

  1. Den virkelige sannheten om frimurerne holdes skjult for offentligheten.
  2. Folk trenger å våkne og begynne å stille spørsmål om frimurerne.
  3. Legitime spørsmål om frimurerne blir undertrykket av regjering og Storting, media og akademia.
  4. Journalister, vitenskapen og myndigheter er involvert i en konspirasjon for å dekke over viktig informasjon om frimurerne.
  5. En upartisk og uavhengig undersøkelse om frimurerne ville vise en gang for alle at vi er blitt løyet til på en massiv skala.

  Legg til slutt sammen dine poeng, og du får en ide om hvor mistenksom du er at om at det er en konspirasjon omkring frimurernefrimurerne. Jo lavere tall (minimum 5), jo mindre er du hjemfallen til å tro på konspirasjoner.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jo, men journal of psychology är ju en del av NWO, så vi kan inte lyssna till dem 😉

 • DaGoo

  BJP har bare godkjent metoden i ettertid – det er ikke de som står bak den.

 • David Smeds

  DaGoo Denna frågelista är ovetenskaplig och oförnuftig. Den bygger på att den som satt poäng anser att all oro för frimureriet är vansinne. Är jag orolig får jag höga poäng och blir enligt frågelistan klassad som konspiratoriskt lagd. Jag har studerat logik, kunskapsfilosofi och vetenskapsfilosofi inom området teoretisk filosofi i Uppsala Universitet, jag har handlett många uppsatsarbeten på C nivå i Företagsekonomi. Detta sagt för att klargöra att jag vid bedömning av detta inlägg har viss bakgrundskunskap. Om detta vore en del i ett examensarbete blev det omgående underkänt. MVH

 • David Smeds

  Hand P Lindblad. Menar du att vi ska bedja att rätt tankar råkar flyga in i våra pastorers sinnen? Jag har erfarenhet av pingstförkunnelse och har de senaste 20-30 åren väldigt sällan hört ngt om djävulen. Det är även sällsynt med talet om himlen och om Jesus som brudgummen som hämtar bruden till lammets bröllop i himlen.
  Vi måste få bibelpredikanter, inte motivations talare och liknande. Den förkunnelse som du inte får i kyrkorna måste du söka själv. Detta är inte NTs modell. Gud har menat att det ska finnas lärare och herdar. När fåren söker på egen hand är risken stor att de tar in kontaminerad mat. MVH

 • David Smeds

  DaGoo det finns tusentals vetenskapliga tidskrifter. Resultaten av många undersökningar blir ofta motsagda av andra forskare som fått andra resultat. Det du hänvisar till är en lista med frågor som undersöker attityden hos respondenten. Men skalan är inte vetenskapligt motiverad. Den är av någon konstruerad så att den som känner oro inför frimureriet blir klassad som konspiratorisk. Vetenskap vore det om man undersökt hur frågorna mäter graden av konspiration. Men då måste man göra många vägval under vägen, och definiera sina värdeskalor.
  Du hänvisar till en helt ovetenskaplig metod. Det är vanligt att tidningar och allmänhet berättar att vetenskapen har visat det eller det. Min äldste son forskar i genetik och molekylär cellbiologi. Vi diskuterar ofta vad vetenskapen vet och inte vet. Det mesta är antydningar till samband typ korrelationer, standardavvikelser och liknande. Lyssnar vi på den enskilde forskaren är denne tvekande och ödmjuk. Lyssnar vi på så kallade vetenskapsjournalister så är de ofta tvärsäkra.

 • Lars Wärn

  Du förstod inte det jag skrev? Att budet gäller i synnerhet dig.

  ”Men jag säger eder, att för vart fåfängligt ord som människorna tala skola de göra räkenskap på domens dag.”

 • Lars Wärn

  ”Om man tror att ett avfall ska ske och att antikrist först ska sitta i
  templet och föregiva sig vara Gud innan Herren kommer så är vi i det
  läge Jesus talar om ovan.”

  Återigen:

  Det finns inget tempel i Jerusalem idag men efter ”de tusen åren” kommer det att ha stått ett tempel där sedan lång tid.

  Det finns inget behov av att evakuera vare sig ”kristna” eller några andra idag eller om 999 år, men efter ”de tusen åren” och därtill ”en liten tid” kommer behovet att evakuera de Messiastrogna att vara trängande eftersom jorden strax efter bortryckandet kommer att förstöras i eld.

 • David Smeds

  DaGoo du skrev ”og er akseptert av British Journal of Psychology.” Men en vetenskaplig tidskrift som bygger på ”review articles” fungerar så att de enskilda artiklarna är granskade av erkända ibland anonyma forskare. Ibland tre review granskare. De behöver inte vara eniga.
  British Journal of Psychology kan inte själv godkänna en metod. Men de kan återge resultaten i en forskningsrapport och sammanfatta detta.
  Men du skriver att de har ”akseptert” metoden. Detta är obegripligt.

 • JANNEJO

  BJP kan säkert arbeta för att en ny diagnos införs i DSM5 (statistiska manualen för mentala störningar): Illuminati Freemason Paranoic Schizoid Disorder: Omotiverad rädsla för hemliga organisationer och deras påverkan på världshändelser och ekonomin. Mental störning ofta förknippat med intensivt debatterande om esoteriska ämnen och oroande förutsägelser om världens undergång, knytande av cybervänskaper, extensivt nattligt googlande och läsande av Fake News, störningen uppträder oväntat i ett annars normalt och t.o.m. rörligt intellekt. Botas med en återprogrammering i politisk korrekthet, eller en sedvanlig dos SSRI.

  DSM skapar diagnoser dagligen. Snart är läsande av kristna bloggar en del i en diagnos, frågan är vilken?

 • David Smeds

  JANNEJO skrev om SSRI som verkar betyda selective serotonin reuptake inhibitor. Preparat som hämmar serotoninets återförsel – ”ökar serotoninnivåerna” Detta faller långt utanför min erfarenhet och jag undrar konkret om du ironiserar eller menar att en del kristna bloggare behöver diagnos och behandling.
  Ofta stöter jag på personer som har stor kunskap och som väljer att ironisera. Vilket vi med mindre kunskaper inte kan inse. Du får gärna förtydliga och helst inte använda begrepp och förkortningar som bara är kända i expertkretsar. Jag beklagar än en gång mina brister. MVH

 • Lars Wärn

  ”Den är av någon konstruerad så att den som känner oro inför frimureriet blir klassad som konspiratorisk.”

  Förr ägnade jag mig alltför mycket åt konspirationsteorier men finner det numera meningslöst. Visst kan jag ogilla frimureri men betraktar dem mestadels som löjliga tramsnissar numera. De kan rådslå med varandra och andra men kommer egentligen ingen vart. ”Människan spår men Gud rår” sa man förr. Eller som Salomo (grundaren av frimurarna? 🙂 ) skrev:

  ”Konungars hjärtan äro i YHWH´s hand såsom vattenbäckar: han leder dem varthelst han vill.”
  (Ords. 21:1)

  Som det profetiska ordet säger, så blir det. Oavsett vad Illuminati och andra ”tramsnissar” får för sig att de kan uträtta.

 • Mattias

  Får du verkligen kommentera på Shabbaten?

 • Lars Wärn

  Har du funnit något i Skriften som säger något annat? Vad gjorde Yeshua på Sabbaten?

 • Lars Wärn

  Ni gör ordet ännu mer levande för mig. Förstår bättre och bättre hur Yeshua hade det med det ständiga hånet och markeringarna från den tidens skriftlärde och fariséer. Ni själva följer bara ert kristna bud denna dag:

  ”Du skall icke fira sabbat denna dag på det att du icke må kallas lagisk” med underparagrafen ”Vänta tills i morgon då vår egen älskade påves sabbat firas i hela den kristna världen”

 • Mattias

  Telesystemet kräver att någon är på jobbet idag och helgar då inte sabbaten. Då ska du väl inte använda systemet på en lördag.

 • Lars Wärn

  Aha, du tänkte så 🙂 Var i Bibeln står det om att använda telesystem under Sabbatsdagen?

  Å andra sidan sker det mesta per automatik numera. Supporten är mestadels nedstängd under helger, det som kräver personal på plats.

 • Lars Wärn

  ”Menar du att vi ska bedja att rätt tankar råkar flyga in i våra pastorers sinnen?”

  Lämna dessa urspårade ”kyrkor” och ”församlingar”. Överge era ”pastorer”. Sök er till sammanhang där Bibeln förkunnas. För min del messianska sammanhang. Det finns inte mycket av det jag tror på i dagens ”frikyrkor” (det var diametralt annorlunda på 1970-talet då pingströrelsen, ÖM och även SvK berikade mig enormt)

 • Oavsett dagens situation i Israel kommer det att finnas ett tempel i Jerusalem så att profetian i 2 Tess 2:4 uppfylls.

  Det kommer att ha stått ett tempel ”sedan lång tid” när vi går in i evigheten. Det tempel för tusenårsriket som Hesekiel profeterar om i 40:5-43:27.
  Inte endast ett tempel byggs utan även prästtjänsten med offer återinförs nu av Sadoks söner 44:1-46:24.

  Tempelberget är ju inte världens högsta berg idag men en dag kommer det att vara det för stora ting sker inte bara i den andliga världen när Herren kommer med sina heliga;
  ”Och det skall ske i kommande dagar att det berg där HERRENS hus är
  skall stå där fast grundat och vara det yppersta ibland bergen och upphöjt över andra höjder; och alla hednafolk skola strömma dit” Jes 2:2

 • Janne O

  Hej!

  Ursäkta om det missförstods!

  Nej det var en låtsaskommentar från början till slut! Ett skämt riktat till Dagoo som verkar tro att maktstrukturerna och rävspelet i världen (frimurare mfl) ändras om vi slutar att misstänka dem och tala om dem på ett ”vetenskapligt sätt.” Ungefär som om man inte talar om något så försvinner det. När man sätter namn på en sjukdom så börjar den existera…(hmm!). Orden i min kommentar är menade att låta som ”vetenskaplig” jargong…inte på riktigt! Ungefär som Dagoos test som föreslogs.

  DSM är psykiatrins manual med diagnoser, tusentals sådana, över allt man kan tänka sig, vettiga och ovettiga, och man försöker inrama allt mänskligt beteende i grader av sjukt och friskt. SSRI är vanliga antidepressiver, Cipramil typ. Jag jobbar med elementär sjukvård/hälsa och har ingen erfarenhet av psykiatrin från insidan. Bara på jobbet.

  Kristna ska stå upp för tron och då löper vi risken att världen ser det som en ”diagnos” att predika Kristus som korsfäst! Vi följer inte mainstream åsikter precis alltid… Hoppas du tar emot min lilla kommentar här…God bless Tack för dina många insiktsfulla kommentarer på denna blogg! Janne

 • Lars Wärn

  Du triggar mig Jan-Erik (namne till min näst äldste kusin b t w)

  Ja, när Oljeberget klyvs i två delar och bildar två Oljeberg (?) i enlighet med Sakarja kommer även tempelberget att ombildas till en högplatå som komfortabelt kan erbjuda plats för 2 miljoner Jerusalem-besökare ( kan komma att behövas minst den storleken vid kommande Lövyhddohögtider)

  https://www.youtube.com/watch?v=M58fM2ae7Zw

 • Triggar dig till vad?

 • Lars Wärn

  Att bli än mer OT och redogöra för det framtida templet och tempelplatsen.

 • Josua

  Nedan följer fyra, enligt mig, utförliga argument till varför 2 Tess 2:3 inte handlar om ett fysiskt uppryckande. En av de mest kända pretribbarna och bibelforskarna John F. Walvoord ändrade också ståndpunkt i den här frågan när han tittade djupare i frågan.

  Does Apostasia in 2 Thessalonians 2:3 Refer to a ‘Physical Departure’ (i.e. the Rapture)?

  september 11, 2015

  Let no one deceive you in any way. For that day will not come, unless the rebellion (apostasia) comes first, and the man of lawlessness is revealed, the son of destruction – 2 Thessalonians 2:3 ESV (some versions render “rebellion” as “apostasy” or “falling away”)

  Second Thessalonians chapter two has been the nemesis for pretribulationism. Or what I refer to as the 800-pound gorilla in the Bible of the pretribulationist.

  This biblical passage has convinced more ex-pretribulationists that their pretrib theology is wrong than any other Bible passage. The reason for this is straightforward: The fundamental premise of pretribulationism is that there cannot be any prophesied events that will take place before the rapture, and consequently they believe in the novel idea of what has come to be called the “any moment” rapture (a.k.a. imminence).

  Paul, however, gives an unambiguous statement in v. 3 that has lead many to reject imminence and thereby understand that there will be in fact at least a couple of key monumental events that will happen before the rapture.

  Several pretrib teachers have attempted to get around the plain meaning of this Biblical text, but there has been one in particular that is indeed the most strained.

  A few years back at a Bible prophecy Conference I gave a series of lectures on Thessalonians. One of them was focused particularly on the pretrib argument that the Greek word behind “rebellion” (apostasia, ἀποστασία) can carry the meaning of a “physical and spatial departure,” thereby suggesting that Paul has the rapture in mind when he uses this word in this verse.

  What follows are my notes from the lecture. I have adapted them and given some transitions between points since they were originally given via PowerPoint slides. In addition, I will have a whole chapter devoted to this issue in my forthcoming Prewrath Answering Pretribulationism (Eschatos Publishing, 2016).

  ===============================

  Some pretribulationists, such as Thomas Ice, argue that the word “rebellion” (apostasia, ἀποστασία) means “physical departure”and not a “religious departure,” thus denoting the rapture.

  This view was first introduced in 1895 by J. S. Mabie and popularized by E. Schuyler English in 1949

  In their first appeal they try to support this argument by noting earlier versions

  Pretrib proponents have pointed out that early English Bibles such as Tyndale, Coverdale, and Geneva have rendered rebellion in v. 3 as “departing.”

  The implication of the English word “depart” is suppose to suggest a “physical departing” and thus the concept of the rapture was in the mind of these English translators.

  But this is not correct for a couple of reasons:

  Appealing to sixteenth-century English versions to understand the meaning of a Greek word is naïve at best and only pushes the question back a step further: What did the sixteenth-century English word “departing” mean? Since the English word can be spatial or non-spatial in meaning.

  These same early English versions use “departing” at Hebrews 3:12. For example the KJV reads, “Take heed, brethren, lest there be in any of you an evil heart of unbelief, in departing from the living God.”

  Here “departing” is clearly non-spatial.

  Further, there is no evidence that these translators on this verse understood apostasia as a “spatial departure.”

  A second appeal is to lexical evidence. But which side is the lexical evidence on?

  Here is where the rubber meets the road.

  Is there any lexical evidence that would prove that apostasia can carry the meaning of “physical departing,” let alone in 2 Thessalonians 2:3?

  Word studies always begin with proximity and works its way outward:

  Author -> NT -> Septuagint -> Koine (Pseudepigrapha Josephus, Philo) -> Classical Greek -> Patristic

  New Testament:

  The term is used only one other time in the New Testament, which means a religious departure:

  and they have been told about you, that you are teaching all the Jews who are among the Gentiles to forsake [religious apostasy] Moses, telling them not to circumcise their children nor to walk according to the customs. –Acts 21:21

  Septuagint:

  Four Times: Joshua 22:22; 2 Chronicles 29:19; 1 Maccabees 2:15; Jeremiah 2:19.

  Every time it means apostasy or rebellion in a religious or political sense—never used as a spatial or physical sense.

  Koine Greek Literature:

  In Moulton and Milligan’s, The Vocabulary of the Greek Testament Illustrated from the Papyri and Other Non-Literary Sources, it is demonstrated that this term is only used in the political or religious defection sense—again, never used in a spatial departure sense (pp. 68–9).

  Further, even pretribulationist scholar Paul Feinberg admits, “If one searches for the uses of the noun “apostasy” in the 355 occurrences over the 300-year period between the second century B.C. and the first century A.D., one will not find a single instance where this word refers to a physical departure.”

  He is correct.

  Classical Greek:

  The classical Greek Liddell and Scott lexicon lists the primary meaning of apostasia as “defection, revolt”; and “departure, disappearance” as a secondary meaning.

  The only example of this secondary meaning of spatial departure is found five centuries later after the New Testament. It is sloppy and simply fallacious to read back, not only an obscure meaning but one that is five centuries after the New Testament!

  Patristic Greek:

  The standard Greek lexicon for Patristic Greek Lampe has the primary meaning of apostasia as “revolt, defection” and gives only one example of a spatial departure.

  This one instance is found in a NT apocryphal work, The Assumption of the Virgin. Again, outside of the Koine period dated to the 5th century A.D.!

  So what do we make of all this lexical evidence?

  Here are the documented lexical facts:

  There were five Greek sources examined. The most weighty and important sources are in the Koine period, the New Testament and the Septuagint–not a single instance does apostasia carry the meaning of “physical departure.” Instead, every instance has the meaning of religious or political departure.

  The last two sources—Classical and Patristic Greek—are the least weighty and important because they are the furthest removed from the New Testament.

  There were only two instances from these sources that have a physical departure meaning—and both of these examples are dated late well into the 5th-6th century.

  This is why one will not find the “physical” (i.e. spatial) meaning in standard New Testament lexicons.

  BDAG defines this word as “defiance of established system or authority, rebellion, abandonment, breach of faith”

  BDAG‘s predecessor Thayer

  Theological Dictionary of the New Testament (Kittel)

  The New International Dictionary of New Testament Theology (Brown)

  Exegetical Dictionary of the New Testament (Balz)

  A third appeal to the cognate verb

  So how does the pretribber respond to these lexical facts? This is where the desperate leap takes place.

  We have done a responsible thorough examination of the noun apostasia demonstrating that the term does not carry a “physical-spatial” meaning in the Koine period.

  The pretribber will make the leap by pointing to the cognate verb form of apostasia, which is aphistemi, which means “to withdraw, remove, depart, leave.” It is used 14 times in the NT and is used both in a spatial and non-spatial sense. This is where the leap happens by assuming that the verb meaning carries over to the noun meaning.

  E. S. English succinctly states the pretrib reasoning: “since a noun takes its meaning from the verb, the noun, too, may have such a broad connotation.”

  Davey goes further saying, “Since the root verb has this meaning of ‘departure’ from a person or place in a geographical sense, would not its derivatives have the same foundational word meaning.”

  Enter the cognate and root fallacy.

  Cognates and roots is not the way any responsible exegete determines word meanings (Imagine reading the newspaper this way. Or love letters!)

  Instead, word meanings are determined by semantic range and its usage in context.

  Even Feinberg rejects this naïve method when he comments on this specific word: “the meaning of derivative nouns must be established through their usage.” (emphasis his)

  Perfect case in point: aphistemi

  Apostasion is a cognate noun to this verb, which only means “divorce or some other legal act of separation.”

  Apostater another cognate noun which means “one who has power to dissolve an assembly” or “to decide a question.”

  Since these derivative nouns do not contain the meaning of a spatial or physical departure (as the pretribber will not argue), there is absolutely no basis to assume that our target noun apostasia does as well. In other words, the pretrib cannot have their lexical cake and eat it too. It is first rank special pleading.

  The fourth appeal: context

  Since the semantic range does not include “physical or spatial departure” it is moot to even evaluate context—unless someone wants to argue that this is the only instance within 500 years that the term means a “physical departure”!

  Nevertheless, let’s argue context.

  To interpret the word “rebellion” in v. 3 as the “rapture” does not comport with the context, and as we will see it makes Paul unintelligible, even humorous.

  First, Paul is making a contrast of what precedes and what follows. The “gathering” (rapture) and parousia/day of the Lord is what follows (“For that day will not come unless”) the rebellion and revelation of the man of lawlessness. The pretrib view would have Paul in essence saying, “The rapture cannot happen until the rapture happens” But Paul is clearly marking certain events as signs or conditions that must take place before Christ’s return.

  Second, Paul does not simply mention “rebellion” (apostasy) and leave it at that. But the verse begins with Paul’s exhortation, “Let no one deceive you in any way.” This is followed by “For,” which in this case is called an “explanatory hoti (ὅτι).” That is to say, Paul is connecting the exhortation not to be deceived with the fact of rebellion and the man of lawlessness being revealed.

  In addition, some pretrib teachers have attempted to argue that since there is an article “the” before “rebellion” it indicates that the Thessalonians were familiar with some previous teaching by Paul. This is baseless, since they have to assume that it refers to the rapture. It is classic begging the question.

  But what does the context show us?

  Since this word in the Koine period always meant a “religious or political departure” should we then not be surprised that Paul makes references in this very context to “the truth” and “the Christian faith”?

  Indeed, he does:

  v. 2 “not to be quickly shaken in mind or alarmed”

  v. 3 “Let no one deceive you in any way”

  v. 10 “they refused to love the truth”

  v. 11 “Therefore God sends them a strong delusion, so that they may believe what is false”

  v. 13 “through sanctification by the Spirit and belief in the truth”

  v. 15 “stand firm and hold to the traditions that you were taught by us, either by our spoken word or by our letter.”

  In addition, the rebellion and the revealing of the man of lawlessness are not two disconnected or unrelated events, but should be seen as a two-fold unifying event: “first” refers to both of the events that must happen before the day of the Lord.

  And what is the connection between Antichrist and the apostasy/rebellion?

  “The coming of the lawless one is by the activity of Satan with all power and false signs and wonders, and with all wicked deception for those who are perishing, because they refused to love the truth and so be saved. Therefore God sends them a strong delusion, so that they may believe what is false.” 2 Thessalonians 2:9–11.

  I recognize that there are other viewpoints of who actually apostatizes:

  (1) A conspicuous increase in godlessness (or rebellion) within the world? (but the definite article before “rebellion” would suggest a more specific discernible event)

  (2) A significant apostasy within the professing church?

  (3) True believers lose their salvation? (but see 2 Thess 2:13).

  (4) Jewish in scope? (but the context here includes Gentiles)

  My own position is #2 because I believe the immediate context in chapter 2 of the Antichrist’s activity informs us of the identity of the rebellion. Nevertheless, this is not particularly essential to my point in this article.

  Here is the big picture: The pretribulational “Physical Departure” argument fails on all four levels:

  It fails on appealing to early English versions

  It fails on appealing to five bodies of Greek literature

  It fails on appealing to its verbal cognate form

  It fails on appealing to context.

  Even the most noted pretibulational scholar John F. Walvoord did not take this “physical departure” interpretation:

  In the first edition of his popular book The Rapture Question (1957) he defended the “Physical Departure” argument. But after considering some of these arguments put forth by Robert H. Gundry, Walvoord rejected this common pretrib argument which he notes in his second edition of The Rapture Question (1979).

  Also, noted pretrib scholar Paul Feinberg writes, “there is no reason to understand Paul’s use of apostasia as a reference to the rapture” (When the Trumpet Sounds, 311).

  Bibliography

  “Is Apostasia in 2 Thessalonians 2:3 a Reference to the Rapture?” by William W. Combs

  The Church and the Tribulation by Robert H. Gundry

  See above for the Greek sources/Lexica cited in this article

 • Jag tror inte det tempel Hesekiel profeterar om, tusenårsrikets tempel, innebär en återgång till Mose lag. Den har en gång för alla upphört att gälla genom Jesus Kristus. Rom 6:14
  I dag är församlingen templet 1 Kor 3:16 och i morgon, läs tusenårsriket, är det Hesekiels tempel, prästadöme och offertjänst Hes 40-48 som är Herrens tempel fram till dess Johannes i Upp 21:22; Något tempel såg jag inte i staden, ty Herren Gud, allhärskaren, är dess tempel, han och Lammet.

 • Lars Wärn

  Upp kap 21 handlar om den nya Jorden och det nya Jerusalem. Där finns inget tempel och jag har heller aldrig påstått något sådant!

  Hesekiel kap 40-48 handlar det Jerusalem som finns idag på denna jord. Där kommer att tempel att byggas och där kommer en mängd offer att förrättas. Inte i enlighet med Moses föreskrifter men efter de snarlika föreskrifter Hesekiel förmedlar till oss.

 • DaGoo

  Nei, Sion Vises Protokoller beviser jo dette til gangs – lite å diskutere 😉

 • ”Hesekiel kap 40-48 handlar det Jerusalem som finns idag på denna jord. Där kommer att tempel att byggas och där kommer en mängd offer att förrättas. Inte i enlighet med Moses föreskrifter men efter de snarlika föreskrifter Hesekiel förmedlar till oss.”
  En mening måste jag ha tagit bort utan att märka det! Där jag skrev att i den nya förordningen är det sadoks söner som är präster inte leviterna, templet är mycket större och offren blir som du skriver inte i enlighet med Mose. Alltså inte mer OT utan mer nått nytt

 • Lars Wärn

  Sadoks söner är leviter. Prästerna måste vara av Levi stam men inte alla i Levi kan bli präster i det kommande templet. Endast Sadoks söner.

  Själva tempelbyggnaden blir inte större än Salomos eller Serubabels men tempelområdet blir mycket större än dagens.

  En viktig skillnad är att man inte kommer att offra påskalamm i det kommande templet. Det skulle nog kännas märkligt att fira Pesach så när Lammet själv finns livs levande ibland dem (oss?).

 • Ja Sadoks söner istället för Arons söner blir präster i tusenårsriketstempel. De andra leviterna fick inte komma nära altaret och de heliga föremålen för då dog de utan de skulle vara biträden. 4 Mos 18:1-6
  Sant, inget påskalams offer men däremot skall ett felfritt lamm offras varje dag som ett brännoffer Hes 46:13. Också det pekar på Jesu verk på korset.

 • YOTHI_TARZAN

  Vill ni se hur frimurarnas hemliga gud ser ut – Googla på Jahbulon ( han har tre huvuden en katt en kung och en groda )

 • YOTHI_TARZAN

  Googla på
  zionism freemasons
  SURPRICE – SURPRICE !!

 • Lars Wärn

  Det var en trevlig typ 🙂

  Vad gäller sionismen är den mycket viktig för att Bibelns profetior om Israel ska kunna uppfyllas i vår tid. Den moderna sionismen startade på 1800-talet (1867 om ett årtal behövs). Den klassiska sionismen startade för ca 4 000 år sedan. Skeendet återupprepades för ca 3 500 år sedan och för ca 2 500 år sedan.

 • Lars Wärn

  Ser en mycket intressant dokumentär på Axess TV om judarnas uppror mot romarna och om judarna i diasporan. De har sänt två avsnitt på raken under kvällen ( nu slutade visst del två).

  Man fär bl a se en gammal gravsten i Israel där davidstjärnan har förstörts och någon novis har försökt göra den femuddig samt skrivit in en gravskrift på arabiska. Detta är den massiva verklighet dagens israel har att leva med och värja sig emot. Mot Wallströms och andra obildade idioters ondska.

  http://www.axess.se/tv/

 • Pingback: Därför är tempelberget inte platsen där Herodes tempel ursprungligen låg | Aletheia — Blogg & Tankesmedja()

 • Pingback: Kommer B’rit Yerushalayim – Jerusalem-Förbundet undertecknas av Donald Trump? | Aletheia — Blogg & Tankesmedja()

 • Larsnas Kristensson

  HAhahahaha
  Första gängen som du visar dig ha humor.
  Bravo!

 • Lars Wärn

  Har det från min Skapare. Han är full av god humor. Annars hade Han inte skapat mig.

 • Om du kan tyska rekommenderar jag dej att se denna dokumentär om antisemitismen i Tyskland:
  http://www.ardmediathek.de/tv/Reportage-Dokumentation/Auserw%C3%A4hlt-und-ausgegrenzt-Der-Hass-au/Das-Erste/Video?bcastId=799280&documentId=43708284

  Fruktansvärt!

  /Kjell

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?