Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Därför var giftgasattacken i Syrien troligtvis ’fake news’ eller propaganda

Många frågetecken uppstår i kölvattnet på nyheterna om giftgasattacken i Syrien för den som letar information utanför MSM. (Main Stream Media) Som med vilken brottsplats som helst är alltid standardfrågan – vem skulle kunna ha motivet att begå ett brott. I detta fall ett fruktansvärt sådant. Vem skulle tjäna på omvärldens reaktioner?

I ljuset av den prisbelönte regissören Olivers Stones dokumentärserie kring USA’s (krigs)historia är det numera ett faktum att en rad krig sista hundra åren inletts efter ’fake news’. Amerikanska ’Oligarker’, USA’s krigsindustri eller andra ’förmånstagare’ har inte sällan gynnats av grymma, utdragna krig runt om i världen.

Det är något som inte stämmer med senaste giftgasattacken i Syrien. Är det blodtörstiga krigsförespråkare som John McCain och hans vänner som börjar bli lite väl ivriga att få igenom sin utrikespolitik? Börjar några bli slarviga med allt för många repriser av samma metoder? Det märkliga är hur blixtsnabba världssamfundet är att peka ut de skyldiga som Syriens president och Ryssland.

Mer om Senator McCains: Syrian Woman Defaces US Senator John McCain At Town Hall For His Support For Bombing Syria (09/05/2013)

Jag går delvis på en maggropskänsla, men inte utan skäl. Låt mig redovisa varför det finns anledning att tvivla:

1.) F.d. president Obama var tidigt i Syrienkriget ovillig att gå in i Syrien och ’ta bort’ den syriske presidenten. Till sist gjorde han ett uttalande (fritt ur minnet) att

– I det fall Assad använder giftgas får vi ompröva vårt beslut. Då går han över en gräns vi inte kan acceptera.

Det dröjde inte lång tid efteråt förrän nyheten kablades ut över världen att President Assad använt giftgas på sin egen befolkning. Märkligt sammanträffande? Knappast. En oberoende analytiker på sidan ’21stCenturyWire’ påpekar i ett klipp att FN’s utredare faktiskt inte kunde binda gasattacken till Assad. Det är anmärkningsvärt att denna rapport inte kablades ut på samma sätt av de stora nyhetskanalerna runt om i världen. Att någon/några försökte tvinga Obama till att eskalera konflikten i Syrien och ytterligare destabilisera landet genom att avsätta Assad med USA’s militära makt är en högst logisk slutsats.  

Även om vi inte fick höra anledningen varför, valde Obama att inte agera, vilket givetvis varit föremål till kritik (och fortfarande är). Troligtvis visste han vem som låg bakom attacken, eller åtminstone att det vare sig var Ryssland eller Syriens folkvalda ledarskap.

Ovan ’episod ett’ skulle vara lättare att avfärda som endast ’konspirationsteorier’ om det inte vore för att historien nu upprepar sig med nya Trump-administrationen:

2.) Trump, utrikesminister Rex Tillerson och USA:s FN-ambassadör Nikki Haley gick nyligen samstämmigt ifrån kravet på att al-Assad bör avgå. Haley sa att hans avgång inte är prioriterad, Tillerson sa att det var upp till Syriens folk och Vita Huset sa att Assad som president är en ”politisk realitet”.

Det kom som ett brev på posten; Dagarna efter detta uttalande kablas nyheten ut i nyheterna runt om i världen om den nya giftgasattacken. Och ja – givetvis pekas Assad och Putin ut som de skyldiga. 

Läs mera: REDUX: Western Lies and Chemical False Flag Attacks in Syria

George Soros sponsrade ’White helmets’ organisationen ligger bakom en stor del av rapporteringen från gasattacken. Samma mörkerman som gång på gång ertappats med att påverka val, allmän opinion och politiska beslut. Hans NGO:er har börjat förbjudas i land efter land sista åren, bland annat sitt eget hemland, Ungern. Denna organisation (White helmets) hävdar själva att de är oberoende och opartiska, men har enligt denna artikel ekonomiskt stöd inte bara från Soros, utan Storbritanniens utrikesministerium och Nederländerna. Utrustning och fordon får de via Turkiet.

Men denna grupp har aldrig varit neutral. De propagerar öppet enligt denna källa för mera flygbombningar (mot Assad) och har sin bas i samma område som Nusra Fronten, en terroristorganisation med kopplingar till al-Qaida. Nusra Fronten är enligt samma källa sponsrad av USA, Storbritannien, Saudiarabien och Israel i sitt arbete att störta Syriska regeringen.

2014 fördes Raed Saleh, ledare för den ’oberoende’ organisationen White Helmets till FN’s säkerhetsråd för att vittna mot den Syriska regimen och hjälpa till med påtryckningar att införa en USA-ledd ’no-fly-zone’ – vilket givetvis betyder inblandning av USA’s krigsmaskin i Syrien. Raed Saleh hävdas öppet propagera för bombningar i Syrien (mot Assad, förstås) för att ’rädda’ befolkningen och kan knappast jämföras med organisationer som Röda korset eller liknande.

Läs mer: ‘White Helmets’ — pawns for U.S. militarism

Deras inblandning i nyhetsförmedling är således högst suspekt och allt annat än betryggande underlag att eskalera kriget i Syrien på. Ändå rapporterar MSM från denna partiska organisation såsom fakta, samtidigt som både utländska och svenska tidningar ifrågasätter Rysslands officiella uttalanden som bestrider inblandning.

Läs mer: REPORT: SOROS-LINKED GROUP BEHIND CHEMICAL ATTACK IN SYRIA

Värt att notera i sammanhanget för den som minns, anklagades även Saddam Hussein för giftgasattacken på sitt eget folk och massförstörelsevapen. Hans Blixt fick rätt i att sistnämnda inte fanns i Irak och giftgasattacken gick aldrig att officiellt binda till Saddam.

Sidan ”Friends of Syria ~ revealing the truth” rapporterade redan i slutet av förra året att Hillary Clinton själv, godkänt leveranser av sarin, kemikalien som tros ha använts i tidigare gasattacker. Ovanpå detta har en tidigare ambassadör från Storbritannien offentliggjort sin analys: Assad ligger absolut inte bakom attacken. Han lyfter bland annat fram alla falska rapporter som florerade innan Irak-kriget.

Ytterligare frågetecken uppstår givetvis när det framkommit att Gulfbaserade TV-kanalen ’Orient TV’ en dag innan senaste attacken berättade att:

’I morgon lanserar vi en mediekampanj för att berätta om luftattacker kring Hama och kemisk krigföring mot civila.’

Beklämmande information som visar att rebellerna på förhand kände till planerna.

Men utöver alla indicier kvarstår den logiska frågan ingen kan svara på:

V-A-R-F-Ö-R ?

Varför i hela friden skulle Putin/Ryssland och Syriens folkvalde president Assad som redan är svårt pressade av västvärldens medier få för sig att använda giftgas mot civila?

Läs mer: Assad did not order Syria chemical weapons attack, says German press

Det måste finnas gränser för hur lättlurade allmänheten är.  Att Assad, precis när nya USA-administrationen offentliggjort en ny utrikespolitik i Syrien, skulle vara så korkad är helt enkelt inte trovärdigt.

Huruvida Donald Trump ’sväljer betet’ kommer framtiden att visa. Om vi någonsin får reda på sanningen, när MSM rapporterar direkt från lobbyorganisationer som ’White Helmets’ är en gåta. Frågorna staplas bara på varandra för den kritiske.

Läs mer: Exclusive interview with British Journalist Tom Duggan in Damascus since four years on the chemical attacks accusations

Vad tror du som läser detta?

Over and Out Daniel ’My Two Cents’ F orslund


=>

Ämne: Konspirationsteorier i bibelns ljus, Mediebevakning, NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?