Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Därför var giftgasattacken i Syrien troligtvis ’fake news’ eller propaganda

Många frågetecken uppstår i kölvattnet på nyheterna om giftgasattacken i Syrien för den som letar information utanför MSM. (Main Stream Media) Som med vilken brottsplats som helst är alltid standardfrågan – vem skulle kunna ha motivet att begå ett brott. I detta fall ett fruktansvärt sådant. Vem skulle tjäna på omvärldens reaktioner?

I ljuset av den prisbelönte regissören Olivers Stones dokumentärserie kring USA’s (krigs)historia är det numera ett faktum att en rad krig sista hundra åren inletts efter ’fake news’. Amerikanska ’Oligarker’, USA’s krigsindustri eller andra ’förmånstagare’ har inte sällan gynnats av grymma, utdragna krig runt om i världen.

Det är något som inte stämmer med senaste giftgasattacken i Syrien. Är det blodtörstiga krigsförespråkare som John McCain och hans vänner som börjar bli lite väl ivriga att få igenom sin utrikespolitik? Börjar några bli slarviga med allt för många repriser av samma metoder? Det märkliga är hur blixtsnabba världssamfundet är att peka ut de skyldiga som Syriens president och Ryssland.

Mer om Senator McCains: Syrian Woman Defaces US Senator John McCain At Town Hall For His Support For Bombing Syria (09/05/2013)

Jag går delvis på en maggropskänsla, men inte utan skäl. Låt mig redovisa varför det finns anledning att tvivla:

1.) F.d. president Obama var tidigt i Syrienkriget ovillig att gå in i Syrien och ’ta bort’ den syriske presidenten. Till sist gjorde han ett uttalande (fritt ur minnet) att

– I det fall Assad använder giftgas får vi ompröva vårt beslut. Då går han över en gräns vi inte kan acceptera.

Det dröjde inte lång tid efteråt förrän nyheten kablades ut över världen att President Assad använt giftgas på sin egen befolkning. Märkligt sammanträffande? Knappast. En oberoende analytiker på sidan ’21stCenturyWire’ påpekar i ett klipp att FN’s utredare faktiskt inte kunde binda gasattacken till Assad. Det är anmärkningsvärt att denna rapport inte kablades ut på samma sätt av de stora nyhetskanalerna runt om i världen. Att någon/några försökte tvinga Obama till att eskalera konflikten i Syrien och ytterligare destabilisera landet genom att avsätta Assad med USA’s militära makt är en högst logisk slutsats.  

Även om vi inte fick höra anledningen varför, valde Obama att inte agera, vilket givetvis varit föremål till kritik (och fortfarande är). Troligtvis visste han vem som låg bakom attacken, eller åtminstone att det vare sig var Ryssland eller Syriens folkvalda ledarskap.

Ovan ’episod ett’ skulle vara lättare att avfärda som endast ’konspirationsteorier’ om det inte vore för att historien nu upprepar sig med nya Trump-administrationen:

2.) Trump, utrikesminister Rex Tillerson och USA:s FN-ambassadör Nikki Haley gick nyligen samstämmigt ifrån kravet på att al-Assad bör avgå. Haley sa att hans avgång inte är prioriterad, Tillerson sa att det var upp till Syriens folk och Vita Huset sa att Assad som president är en ”politisk realitet”.

Det kom som ett brev på posten; Dagarna efter detta uttalande kablas nyheten ut i nyheterna runt om i världen om den nya giftgasattacken. Och ja – givetvis pekas Assad och Putin ut som de skyldiga. 

Läs mera: REDUX: Western Lies and Chemical False Flag Attacks in Syria

George Soros sponsrade ’White helmets’ organisationen ligger bakom en stor del av rapporteringen från gasattacken. Samma mörkerman som gång på gång ertappats med att påverka val, allmän opinion och politiska beslut. Hans NGO:er har börjat förbjudas i land efter land sista åren, bland annat sitt eget hemland, Ungern. Denna organisation (White helmets) hävdar själva att de är oberoende och opartiska, men har enligt denna artikel ekonomiskt stöd inte bara från Soros, utan Storbritanniens utrikesministerium och Nederländerna. Utrustning och fordon får de via Turkiet.

Men denna grupp har aldrig varit neutral. De propagerar öppet enligt denna källa för mera flygbombningar (mot Assad) och har sin bas i samma område som Nusra Fronten, en terroristorganisation med kopplingar till al-Qaida. Nusra Fronten är enligt samma källa sponsrad av USA, Storbritannien, Saudiarabien och Israel i sitt arbete att störta Syriska regeringen.

2014 fördes Raed Saleh, ledare för den ’oberoende’ organisationen White Helmets till FN’s säkerhetsråd för att vittna mot den Syriska regimen och hjälpa till med påtryckningar att införa en USA-ledd ’no-fly-zone’ – vilket givetvis betyder inblandning av USA’s krigsmaskin i Syrien. Raed Saleh hävdas öppet propagera för bombningar i Syrien (mot Assad, förstås) för att ’rädda’ befolkningen och kan knappast jämföras med organisationer som Röda korset eller liknande.

Läs mer: ‘White Helmets’ — pawns for U.S. militarism

Deras inblandning i nyhetsförmedling är således högst suspekt och allt annat än betryggande underlag att eskalera kriget i Syrien på. Ändå rapporterar MSM från denna partiska organisation såsom fakta, samtidigt som både utländska och svenska tidningar ifrågasätter Rysslands officiella uttalanden som bestrider inblandning.

Läs mer: REPORT: SOROS-LINKED GROUP BEHIND CHEMICAL ATTACK IN SYRIA

Värt att notera i sammanhanget för den som minns, anklagades även Saddam Hussein för giftgasattacken på sitt eget folk och massförstörelsevapen. Hans Blixt fick rätt i att sistnämnda inte fanns i Irak och giftgasattacken gick aldrig att officiellt binda till Saddam.

Sidan ”Friends of Syria ~ revealing the truth” rapporterade redan i slutet av förra året att Hillary Clinton själv, godkänt leveranser av sarin, kemikalien som tros ha använts i tidigare gasattacker. Ovanpå detta har en tidigare ambassadör från Storbritannien offentliggjort sin analys: Assad ligger absolut inte bakom attacken. Han lyfter bland annat fram alla falska rapporter som florerade innan Irak-kriget.

Ytterligare frågetecken uppstår givetvis när det framkommit att Gulfbaserade TV-kanalen ’Orient TV’ en dag innan senaste attacken berättade att:

’I morgon lanserar vi en mediekampanj för att berätta om luftattacker kring Hama och kemisk krigföring mot civila.’

Beklämmande information som visar att rebellerna på förhand kände till planerna.

Men utöver alla indicier kvarstår den logiska frågan ingen kan svara på:

V-A-R-F-Ö-R ?

Varför i hela friden skulle Putin/Ryssland och Syriens folkvalde president Assad som redan är svårt pressade av västvärldens medier få för sig att använda giftgas mot civila?

Läs mer: Assad did not order Syria chemical weapons attack, says German press

Det måste finnas gränser för hur lättlurade allmänheten är.  Att Assad, precis när nya USA-administrationen offentliggjort en ny utrikespolitik i Syrien, skulle vara så korkad är helt enkelt inte trovärdigt.

Huruvida Donald Trump ’sväljer betet’ kommer framtiden att visa. Om vi någonsin får reda på sanningen, när MSM rapporterar direkt från lobbyorganisationer som ’White Helmets’ är en gåta. Frågorna staplas bara på varandra för den kritiske.

Läs mer: Exclusive interview with British Journalist Tom Duggan in Damascus since four years on the chemical attacks accusations

Vad tror du som läser detta?

Over and Out Daniel ’My Two Cents’ F orslund


=>

Ämne: Konspirationsteorier i bibelns ljus, Mediebevakning, NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , ,

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Trump svalde medvetet eller omedvetet bytet. Oerhört tråkigt att han går i Obamas fotspår redan. Skrev denna post i går och lade den som tidsinställt att publiceras idag. Strax efter den publicerades läser jag att Trump bombat en rysk flygbas.

  Samtidigt har en respektabel organisation i Sverige gått ut med bekräftelse att detta är propaganda och fake news. Undrar om MSM kommer publicera???

  Swedish Medical Associations Says White Helmets Murdered Kids for Fake Gas Attack Videos
  http://www.veteranstoday.com/2017/04/06/swedish-medical-associations-says-white-helmets-murdered-kids-for-fake-gas-attack-videos/

 • Janneyo114

  Tänker ungefär som du. Skillnaden i spår utrikespolitiskt efter attacken är ju ett tecken på att händelser på backen direkt kan ändra USA regeringens inställning till Assad och Syrien (i linje med Obama). Nu tror jag inte att Trump/Tillerson har en egen linje i Syrien, fast det kanske verkat så på Trump under valkampanjen. USA följer McCain och Soros och FN. Och ISIS gör grovjobbet. Assad ska bort – nu kom gasattack. Saddam ska bort – oj då nu kom en gasattack. USA går i världens upptrampade spår, och världen går i USA:s upptrampade spår. ”Weapons of mass destruction…”

  När terrorister attackerar London och Paris ska vi ha tyst minut och ”demokratin måste vara stark.” Men när ”Assad” attackerar ISIS-Nusra för hårt (olagligt) måste Assad gå – och ISIS-Nusra få hjälpa till…

 • wildwest63

  Det är krig i Syrien! Och inte med två tydliga motståndare utan ett virrvarr av olika grupperingar som alla förföljer sina olika, helt disparata, syften. Ovanpå det positioneringar av regionala stormakter som Turkiet och Iran och som om det inte räckte inblandning av USA och Ryssland.
  I krig finns det sällan säkra uppgifter om någonting. I Syrien är det mycket värre än det brukar. Journalisterna är få och kommer inte till alla platser, särskilt inte till IS-kontrollerade områden. Alla organisationer har sina PR-maskinerier som drar igång propaganda vars bakgrund inte går att kontrollera.
  Vi kan faktiskt inte lita på någon alls. Vi kan bara lite på fakta. Fakta just nu är att världens ledare sluter upp bakom Trumps missilangrepp. Det gör även demokrater i USAs senat. Detta har vi att förhålla oss till.
  Hela situationen visar vad som händer om man, som USA under Obama, trädde tillbaka som världspolismakt. Hade man slagit till hårt mot Syrien i början så hade vi inte haft den här situationen. Jag förstår givetvis alla amerikanska mödrar som inte vill förlora sina söner. Men väntar man för länge kan situationen bli mycket allvarligare. Vi ser det i Nordkorea. Hade man bombat landet sönder och samman för några år sedan hade man idag inte haft att göra med en labil pajas som leker med knapparna på kärnvapenmissiler. Nu är det mycket svårare att göra sig av med hotet.
  Ingen gillar en världspolis som travar runt och gör lite som den vill. Men om det inte funkar på annat sätt så föredrar jag USA alla gånger framför Ryssland eller Kina.

 • Janneyo114

  ”Vi kan faktiskt inte lita på någon alls. Vi kan bara lite på fakta. Fakta just nu är att världens ledare sluter upp bakom Trumps missilangrepp. Det gör även demokrater i USAs senat. Detta har vi att förhålla oss till.”

  Detta har varit linjen hela tiden. Det är inget virrvarr i vad ”världssamfundet” vill. De har avsatt gamla diktaturer en efter en ända sedd 9/11. Även tidigare. Sen vem som ska göra det är en annan sak.

 • Pingback: USA’s oansvariga robotattack i Syrien: Donald Trump infinner sig nu i ledet | Aletheia — Blogg & Tankesmedja()

 • Kenneth Mäki

  Hmm, George Soros (György Schwartz) är jude. Judar står ju enligt vissa bakom allt elände i världen. Jag bara undrar? Är det en nypa antisemitism jag känner lukten av i dessa konspirationsteorier?

 • Janneyo114

  Kanske det har att göra med att Soros använder sina välgörenhetspengar till att störta regimer och forma opinion i div länder för en internationell världsordning? Att han är jude är det viktigt för dig? Talar man till EU-parlamentet, sitter i FN, har mediakanaler, och har lärt upp Obama mm är man en insider. Nu är Soros rätt gammal så han orkar väl inte planera varje färgkampanj själv.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Satan har inte anseende till person. Ej heller anseende till religion. D.v.s. han använder alla som inte gjort Jesus till Herre i sina liv, oavsett bakgrund. Här finns ingen folkgrupp eller religion som har något frikort. Svarar det på frågan?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Efter att ha läst på lite bättre om anledningarna till en rad USA-krig har jag dessvärre ändrat uppfattning. Delade din uppfattning fram till för något år sedan bara… (Att föredra USA framför Ryssland eller Kina.)

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ha ha, sitter och lyssnar till detta klipp redan innan jag skrollade ner till din kommentar. Det är inte bara en hund begraven här utan ett dussintal. Tyvärr har jag sista året gått tillbaka till ’underlaget’ som presenterats i tidigare krig av USA-krigsmaskin och börjat ’connect the dots’. Ingen trevlig läsning hur de på falska premisser startat eller underblåst krig efter krig. Har även fått ompröva mitt tidigare stöd till familjen Bush som jag skäms för idag…

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Skumrasket bakom USA’s krigsmaskin börjar bli slarviga nu. De kör ju bara en massa repriser och räknar kallt med att världen ska gå på dem. Tyvärr får de ju delvis rätt, men det finns nu (än så länge) en växande skara ’tänkare’ i sociala medier och nätet, som tillsammans med fria alternativa medier drar lite andra slutsatser. Saddam Hussein kunde aldrig knytas hundra procent till gas-attacken i Irak. Den fanns vad jag minns inte ens med i skenrättegången som hölls innan han avrättades genom hängning (varför i hela friden fick han inte en riktig rättegång i Haag?).

 • Kenneth Mäki

  Nja inte riktigt rätt där, alla Tornedalingar har nämligen frikort. Du kan väl sången …”Där jag går i Tornedalen friska källsprång flödar fram”….

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ha ha ha. Jag som suttit i supportsamtal med människor från norr till söder är benägen att hålla med. Folk norr om Gävle är helt enkelt trevligare att ha att göra med 🙂

 • Kenneth Mäki

  🙂

 • Lars Wärn

  Jag postar om min kommentar från morgonen här.

  Trump beordrade avfyrande av 59 kryssningsmissiler mot en militärbas i
  Syrien som används av Ryssland för flygräder och bekämpande av IS och
  andra jihadistiska terrorister i Syrein (ca 1000 olika grupper sägs det)
  i natt.

  Jag skrev någonstans, att om inte Trump lyckas starta ett
  tredje världskrig så kommer NATO att göra det. Kanske Trump hinner
  först? Han vill testa sin makt på det militära och utrikespolitiska
  området efter att ha misslyckats totalt med sin agenda för
  inrikespolitiken.

  Att göra på detta vis innan det är utrett vilka
  som ligger bakom gasanfallet… En livsfarlig ledare, världens
  mäktigaste man. Det kan vara så, som ryska UD säger, att ett lager med
  kemiska stridsmedel, insmugglade till jihadistgrupper via Turkiet,
  träffades av en bomb och att de kemiska bomberna där utlöstes.
  NATO-landet Turkiet fraktade tidigare stora mängder NATO-vapen av olika
  slag* för att försörja IS ( de kanske inte kallades så då) och andra
  terrorister som krigade mot Syriens egala regering.

  *Finns mycket läsning om detta, just google it.

 • Lars Wärn

  ”Ingen gillar en världspolis som travar runt och gör lite som den vill.
  Men om det inte funkar på annat sätt så föredrar jag USA alla gånger
  framför Ryssland eller Kina.”

  Ryssland och Kina skulle fungera långt bättre i det ämbetet än det nyckfulla USA. USA startade kriget mot Irak med hjälp av en lögn om massförstörelsevapen i landet. De ville åt landets olja och skydde inga medel. Ryssland, liksom Kina, är lugnt övervägande i alla sammanhang.

 • Lars Wärn

  ”..den ’arabiska våren’ ”

  Vilka låg bakom den? Här kan du läsa om bakgrunden och nuläget i ett flertal av inblandade länder.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Union_for_the_Mediterranean

 • SefastTronde

  ”Krigets första offer är sanningen.” Aiskylos (526–456 f Kr).

 • Seger

  Eftersom Putin och Assard är diktatorer så kan de knappast ses som tillförlitliga källor. Problemet är att demokratiska länders propaganda sväljs med hull och hår eftersom de allmänt anses vara tillförlitliga. Alla talar sanning och alla ljuger beroende på vems världsbild som är utgångspunkten. Vad är sanning… eller vem ska vi tro på…? Personligen förhåller jag mig skeptisk till allt innan motsatsen blivit bevisad.

 • WO

  Daniel:
  Första gången den ”respektabla” organisationen dök upp i min värld var nu när du nämnde den. Finns den verkligen, annat än på sin egen hemsida och på sidan du länkade mfl ’ryssvänliga ställen’??

 • Pingback: 7000 år sedan sist: Unik stjärnkonstellation 23/9, uppfyllelse av Uppenbarelseboken 12? | Aletheia — Blogg & Tankesmedja()

 • Mats
 • MyTwoCents – aletheia.se

  Mats: Human Rights Watch är ytterligare en propagandamaskin finansierad av filantropen och globalisten George Soros. Bara MSM som skulle publicera denna typ av fake news. De är en förlängd arm till amerikanska neo-cons som bestämde sig för att bomba skiten ur mellanöstern för massor av år sedan. Krigsförbrytelser är vad detta är, fast inte i första hand Assad, utan USA, England, Saudiarabien och Israel och några till. 🙁 Gud kommer att döma dessa länders agerande en dag.

  https://www.hrw.org/news/2010/09/07/george-soros-give-100-million-human-rights-watch

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Seger: Det finns få tillförlitliga källor idag. Dock räcker det inte att kalla någon diktator för att underminera dem. USA och EU jobbar med en rad diktatorer / ickedemokratier eller länder med hårt styre när det passar deras utrikespolitiska agenda. Saddam var en nära allierad till USA i massor av år, tills de fick för sig att bomba Iraq, och förråda vänskapen. Saudiarabien är en riktig skurknation och åtminstone enligt den officiella versionen utbildades samtliga flygplanskapare i detta land. Ändå bombar man Iraq och Afghanistan, senare Libyen och nu Syrien. Syren hade redan gått Iraks öde till mötes om inte Ryssland klivit in.

 • Mats

  Att man inte ska köpa allt MSM (vårt licensfinansierade SVT) förmedlar är inget som gemeneman lägger många tankar på….. I Sverige litar vi ju på vad som sägs 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?