Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

USA’s oansvariga robotattack i Syrien: Donald Trump infinner sig nu i ledet

Inom loppet av en vecka efter Vita Husets uttalande om en ny, mjukare linje i utrikespolitiken vad gäller Syrien, är nattens bombning nu ett faktum. Inom ett dygn från det att Syriens folkvalde president anklagats för en gasattack mot sitt eget folk, slog alltså USA’s nya president till kraftfullt.

Posten jag skrev i går (med publiceringsdatum i morse) hann således inte ens publiceras innan bombningen var ett faktum.

Som utgår av gårdagens post har en rad respektabla personer ifrågasatt det blixtsnabba utpekandet av Putin och Assad som skyldiga till giftgasattacken. Mycket pekar på att det antingen var ’fake news’ eller ren propaganda. Nu har det framkommit att svenska respektabla organisationen SWEDHR (Swedish Doctros for human rights) pekat ut Soros-sponsrade ’White Helmets’ som en propagandaorgansiation och källa till ’fake news’, vars enda syfte är att hålla liv i konflikten i Syrien. Samma USA-stödda organisation ligger bakom flera av MSM’s rapporter runt om i världen.

Läs mer: Swedish Medical Associations Says White Helmets Murdered Kids for Fake Gas Attack Videos

Medier runt om i världen som för länge sedan bytt ut kritisk granskning mot känslobaserade nyheter med syfte att sälja lösnummer och skapa opinion, talar plötsligt positivt om Trump. Till och med Aftonbladets utrikeskorrespondent menar att ’det visar på handlingskraft’ och menar att det på något sett gynnar mellanöstern.

Tyvärr ser vi nu första indikationen på att Donald Trump tvingat böja sig den krigslystna, neokonservativa falangen i USA och företrädarna för en USA-ledd ny världsordning (NWO) tidigare presidenter talat öppet om. Åtminstone denna gång. Framtiden får avgöra om det rör sig om ett ’skrämselskott’ eller återgång till tidigare administrationers världspolitik. Så här lät det för några år sedan:

Med tanke på att förra gasattacken (mer om detta i gårdagens post) inte med säkerhet kunde knytas till Syriens folkvalde president, är nattens attack oansvarig, ogenomtänkt och problematisk.

För dig som är intresserad av eskatologi: Eftersom Israel är en av flera länder (tillsammans med Saudiarabien, USA och Storbritannien) som förefaller stödja destabiliseringen av Syrien, kan det vara värt att läsa om Hesekiel 38 igen.

Vad gäller profetiska tilltal från vår tid kanske även denna post kan vara av intresse: Profetia från 1968 om ett tredje världskrig nära att uppfyllas?

Kära läsare: Vi lever onekligen i den mest spännande tiden i världshistorien, i det att vi ser ’profetiska milstolpar’ träda fram från bibelns beskrivning av vad som skall ske innan Jesus kommer tillbaka. Planer på ett tredje tempel, folk som reser sig mot folk och rike mot rike, helt i enlighet med Jesu ord i Matteus 24.

Vore jag en flygkapten skulle jag beordra passagerarna att spänna på sig säkerhetsbältet nu. Jag anar att en turbulent tid ligger framför oss. USA verkar, trots presidentbyte, vara fast beslutade att väcka den ryska björnen, och då väntar svåra tider för ett antal länder. Kanske inklusive vårt eget.

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Tillägg kl 14:06 [Källa]

Ove Bring, professor emeritus i folkrätt vid Försvarshögskolan, säger att nattens raketattack mot den syriska regimens militärbas – som beordrats av president Donald Trump – är ett folkrättsbrott och därmed ett brott mot FN:s stadgar.

– Ett beslut om repressalier eller en reaktion mot Syriensregering måste tas av säkerhetsrådet, säger Ove Bring till Aftonbladet.

Ove Bring menar att USA:s agerande endast hade varit försvarbart under två förutsättningar; antingen genom självförsvar eller med samtycke från säkerhetsrådet.

– Självförsvar var det ju inte och Trump hade aldrig kunnat få igenom detta i säkerhetsrådet, det hade Ryssland satt stopp för.

 

 

=>

Ämne: Mediebevakning, NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?