Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

USA’s oansvariga robotattack i Syrien: Donald Trump infinner sig nu i ledet

Inom loppet av en vecka efter Vita Husets uttalande om en ny, mjukare linje i utrikespolitiken vad gäller Syrien, är nattens bombning nu ett faktum. Inom ett dygn från det att Syriens folkvalde president anklagats för en gasattack mot sitt eget folk, slog alltså USA’s nya president till kraftfullt.

Posten jag skrev i går (med publiceringsdatum i morse) hann således inte ens publiceras innan bombningen var ett faktum.

Som utgår av gårdagens post har en rad respektabla personer ifrågasatt det blixtsnabba utpekandet av Putin och Assad som skyldiga till giftgasattacken. Mycket pekar på att det antingen var ’fake news’ eller ren propaganda. Nu har det framkommit att svenska respektabla organisationen SWEDHR (Swedish Doctros for human rights) pekat ut Soros-sponsrade ’White Helmets’ som en propagandaorgansiation och källa till ’fake news’, vars enda syfte är att hålla liv i konflikten i Syrien. Samma USA-stödda organisation ligger bakom flera av MSM’s rapporter runt om i världen.

Läs mer: Swedish Medical Associations Says White Helmets Murdered Kids for Fake Gas Attack Videos

Medier runt om i världen som för länge sedan bytt ut kritisk granskning mot känslobaserade nyheter med syfte att sälja lösnummer och skapa opinion, talar plötsligt positivt om Trump. Till och med Aftonbladets utrikeskorrespondent menar att ’det visar på handlingskraft’ och menar att det på något sett gynnar mellanöstern.

Tyvärr ser vi nu första indikationen på att Donald Trump tvingat böja sig den krigslystna, neokonservativa falangen i USA och företrädarna för en USA-ledd ny världsordning (NWO) tidigare presidenter talat öppet om. Åtminstone denna gång. Framtiden får avgöra om det rör sig om ett ’skrämselskott’ eller återgång till tidigare administrationers världspolitik. Så här lät det för några år sedan:

Med tanke på att förra gasattacken (mer om detta i gårdagens post) inte med säkerhet kunde knytas till Syriens folkvalde president, är nattens attack oansvarig, ogenomtänkt och problematisk.

För dig som är intresserad av eskatologi: Eftersom Israel är en av flera länder (tillsammans med Saudiarabien, USA och Storbritannien) som förefaller stödja destabiliseringen av Syrien, kan det vara värt att läsa om Hesekiel 38 igen.

Vad gäller profetiska tilltal från vår tid kanske även denna post kan vara av intresse: Profetia från 1968 om ett tredje världskrig nära att uppfyllas?

Kära läsare: Vi lever onekligen i den mest spännande tiden i världshistorien, i det att vi ser ’profetiska milstolpar’ träda fram från bibelns beskrivning av vad som skall ske innan Jesus kommer tillbaka. Planer på ett tredje tempel, folk som reser sig mot folk och rike mot rike, helt i enlighet med Jesu ord i Matteus 24.

Vore jag en flygkapten skulle jag beordra passagerarna att spänna på sig säkerhetsbältet nu. Jag anar att en turbulent tid ligger framför oss. USA verkar, trots presidentbyte, vara fast beslutade att väcka den ryska björnen, och då väntar svåra tider för ett antal länder. Kanske inklusive vårt eget.

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

Tillägg kl 14:06 [Källa]

Ove Bring, professor emeritus i folkrätt vid Försvarshögskolan, säger att nattens raketattack mot den syriska regimens militärbas – som beordrats av president Donald Trump – är ett folkrättsbrott och därmed ett brott mot FN:s stadgar.

– Ett beslut om repressalier eller en reaktion mot Syriensregering måste tas av säkerhetsrådet, säger Ove Bring till Aftonbladet.

Ove Bring menar att USA:s agerande endast hade varit försvarbart under två förutsättningar; antingen genom självförsvar eller med samtycke från säkerhetsrådet.

– Självförsvar var det ju inte och Trump hade aldrig kunnat få igenom detta i säkerhetsrådet, det hade Ryssland satt stopp för.

 

 

=>

Ämne: Mediebevakning, NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , ,

 • Janneyo114

  Bra insikter!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för uppmuntran. Som tidigare obotligt republikan har jag fått ompröva gamla uppfattningar och lägga pusslet själv sista året. En skrämmande bild framkommer när man sticker ut huvudet utanför allt det som serverats av MSM. Så skrämmande att man till sist tvingas hålla en del till sig själv av det man upptäcker….

 • Birgit Severin

  Tack för rätt ord i rätt tid!

 • Stanley Östman

  Jag har motsatt åsikt och delar president Benjamin Netanyahus reflektioner om den senaste händelseutvecklingen:
  https://www.facebook.com/theisraelproject/videos/10156029732227316/

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tack för klippet Stanley. Här vill jag påminna om Mt 24 och Jesu svar till lärjungarna kring ’när allt detta ska ske’

  – Se till att ingen bedrar er

  …inte ens självaste Netanyahu…

  Var finns bevisen? Motiven? Skälen? Ett mord på en person tar veckor eller månader att utreda. Här rör det sig om massvis döda (om bilder inte är arrangerade) i ett land där det kryllar av terrorister, finansierade av Saudiarabien och den tidigare administrationen i USA.

  I samma stund som propaganda-organisationen ’White Helmets’ släpper sina bilder (som f.ö. deklarerats ’trollfabrik’ av Svenska ’Swedish Doctors for Human Rights’ (och t.o.m. möjliga mördare av barn och vuxna för att skapa sitt propagandamaterial) går en rad allierade blixtsnabbt ut med fördömande av Assad och Putin i MSM. Kom igen Stanley 😉

  Jag tror att du just nu gav mig det jag letat efter. Anledningen till Trumps första stora snedsteg och orättfärdiga handling sedan han blev president. Hans nära vän Netanyahu måste ha gett honom ’klartecken’ utifrån hans egna motiv och syften att det var en bra idé att ’slå till’.

  Men allt pekar på att det var en false flag operation. Stödet på omvärlden baseras på de känslor propagandamaterialet genererar i samband med att man utan ordentlig utredning fastslagit de skyldiga. Lyssna istället till den brittiska journalisten som bott i Damaskus i 4 år vad som egentligen hände:

  https://www.youtube.com/watch?v=xjOSZ6QgGgY

  samt svenska avslöjandet av den grumliga källan. http://www.veteranstoday.com/2017/04/06/swedish-medical-associations-says-white-helmets-murdered-kids-for-fake-gas-attack-videos/

  Vi brukar ju ha samsyn i ganska mycket, så det är väl ’kul’ att vi inte tycker lika i allt…

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Lars Wärn
 • Pingback: 7000 år sedan sist: Unik stjärnkonstellation 2017-09-23 uppfyllelse av Uppenbarelseboken 12? | Aletheia — Blogg & Tankesmedja()

 • Torbjörn S Larsson

  SYND OM TRUMP!
  Lite synd om Trump. Trots att han har förmodligen världens bästa och största underrättelsetjänst och mycket folk på plats så tar han så fatalt miste och bombar i onödan. Han borde ju självklart har först hört den välinformerade bloggaren i Sverige först…

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Du kan raljera hur mycket du vill Torbjörn, men USA är inte ofelbara och bekräftelser otaliga. USA ljög om massförstörelsevapen i Irak, ljög om första gasatracken 2013, ljög i samband med en rad andra upphov till krig och ljuger igen. Världen är drucken av nya babylons vin och förförda av den otukt världens konungar bedrivit med henne. Säger detta med sorg i hjärtat men likväl min slutsats….

  https://www.thenewamerican.com/world-news/asia/item/25785-was-chemical-attack-in-syria-a-false-flag-to-trigger-u-s-war

 • Mattias

  Vem tror du är ansvarig för gasattacken eller spelar offren teater ?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Likt mordutredningar får man gå till vilken part som har mest att tjäna på mordet. I äktenskap där ena parten mördas börjar man alltid med make/maka. Speciellt om det finns en dyr försäkring.

  Frågan är alltså – vem tjänar mest på att USA fortsätter att bomba skiten ur mellanöstern och att flytta så många som möjligt till Europa? Svaret kommer många kristna inte vilja tro på….

 • Lars Wärn

  Har tänkt mig, ända sedan ungdomen, att ”det första vilddjuret” uppträder/framträder i Europa och ”det andra vilddjuret” i Mellanöstern. Kanske får tänka om och placera de båda, samverkande, ”vilddjuren” i Europa?

  Trump fällde den största bomb USA kan använda (utan nukleära risker) i Afganistan hörde jag igår. Nu laddar han om utanför Nordkorea. (huk er i bänkara, kärringar och gubbar)

  WWIII är nära för handen.

 • Bengt Asterbengt

  Folkvald är han om man accepterar DDR:s gamla definition av folkvald. Med det sagt så är det bara ca
  80% chans att Regimen ligger bakom gasattacken, och ytterligare mindre chans att presidenten själv varit inblandad.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Västvärlden kastar sten i glashus när vi tror att vår form av Mediestyrda, utbildningsstyrda, ’demokrati’ är så förträfflig….

  Vad bygger du din procentsats på Bengt? Maggroppskänsla???

 • Bengt Asterbengt

  Hallå, du kallar honom ”folkvald president” men sanningen är att Assadfamiljen styrt Syrien med järnhand sedan 1960-talet. Det är helt enkelt inte sant att han är folkvald, oavsett om det finns andra som inte heller ”är så förträffliga”. My point: Han är inte folkvald.

  Poängen med min procentsats var att det är större sannolikhet att regimen har tillgång till saringas än att andra har det. OM andra aktörer har sarin, så har de förmodligen fått den från regimens lager. Att Syrien har kemiska stridsmedel är känt sedan lååång tid tillbaka. Huruvida Assad har full kontroll över alla som strider på hans sida är en annan sak.

  Regimen är naturligtvis den man först bör kolla om en gasattack sker. Och det är föga troligt att rebellerna använder gas mot sin egen sunnimuslimska befolkning. Regimen bombar friskt bostadsområden med tunga bomber. Det är väl belagt. De har enorma fängelser där de massavrättar fångar. Det visar att de är en regim som regelmässigt bryter mot mänskliga rättigheter. Man söker den skyldige först och främst där det är mest naturligt att söka, och det är hos regimen så klart.

 • Lars Wärn

  Vad kostade missilattacken på Syrien? Och mot Ryssland, som använder den basen för att bekämpa IS och en lång rad av andra terroristorganisationer i Syrien? Hur skulle man ha kunna använt dessa miljarder dollar på ett annat sätt?

  http://www.utrikesmagasinet.se/analyser/2017/april/syrien-missiler-far-kosta-men-inte-matpaket/

 • Lars Wärn

  Man kan inte utesluta att Trump kan vara ”antikrist”. Han vill vara den stora fredsmäklaren för Ryssland, Kina och inte minst för Israel. Han kan utan minsta problem finansiera ett ”tempel” i Jerusalem (ett svartbygge mellan moskéerna) där han kan ”taga sitt säte och föregiva sig vara Gud”. Putin, Obama m fl får dra sig tillbaka 🙂

  https://larouchepac.com/20170503/trump-moves-peace-asia-new-york-times-screams-war#.WQoRJaVBXc8.facebook

 • Lars Wärn

  Revealed! Trump och Lavrov är båda frimurare.

  https://www.rt.com/news/387891-lavrov-tillerson-meeting-washington/

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Wärn: Läste artikeln, hur fick du din kommentar ur den posten? De gör ju inte ens det klassiska frimurarhandslaget… Har jag missat nåt?

 • Lars Wärn

  Det var främst en liten drift med ”frimurarjägare”. Men det kan inte uteslutas att en av dem eller båda är frimurare.

 • Lars Wärn

  Tyckte det var märkligt redan under valkampanjen att så många ”högerkristna” i USA ställde sig bakom denne roffare, lögnare och horkarl av värsta sort. Hur ska en sådan person kunna agera försvarare och förfäktare av anständighet och moral? Kanske inte så märkligt om man ser på vad USA är idag.

  Att hycklande evangelister trängs för att lägga sina händer på honom för att be är nog inte alls märkligt. De är av liknande sort som han. Frågan man kan ställa är vilken ”gud” dessa ”evangelister” bad till? Mammon eller någon ännu värre? Ett folk får den/de ledare de förtjänar.

 • Lars Wärn

  Såg en dokumentär om de amerikanska kapitalisterna på Kunskapskanalen igår. Trumps kompisar, såsom Paul Ryan medverkade. Genomvidriga. Om möjligt vidrigare än de svenska kapitalisterna. De har helt enkelt läst Bergspredikan upp och ned (flera av dem såsom George W Bush, kanske även Trump, hycklar med en ”kristen bekännelse”).

  http://urplay.se/program/172112-why-poverty-en-amerikansk-mardrom

 • Lars Wärn

  Ser en superbra dokumentär på Axess TV nu. Om en kristen stad där Assad ses som en hjälte. En av de sista städer där man fortfarande talar Yeshua modersmål arameiska. Om Maroniternas sista fäste i bergen ovanför.

  http://www.axess.se/Tv/program.aspx?id=4726

 • Lars Wärn

  Som jag har skrivit här och där, Vita huset blir alltmer likt en psykiatrisk klinik där ”ledaren” är bipolär och lider av en svårartad och obotlig narcissism. Hans medarbetare drabbas den ene efter den andre av paranoia med inslag av schizofreni. Vad Vita huset behöver idag är inte fler eller nya säkerhetsrådgivare utan kunniga läkare och omhändertagande sjuksköterskor.

  Det känns tryggt att veta att erfarna, kunniga och tänkande män finns i Kreml. Män som Putin och Lavrov. Ryssland, tillsammans med Kina, behövs mer än någonsin som världspolis.

  https://www.svd.se/trumps-mentala-halsa-ifragasatts-allt-mer-oppet

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?