Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

7000 år sedan sist: Pekar unik stjärnkonstellation 23/9 på Uppenbarelseboken 12?

En unik stjärnkonstellation som inte inträffat sedan 7000 år tillbaka i tiden förbryllar teologer runt hela världen. Enligt judisk tideräkning är de nu inne i år 5777 då det messianska riket skall inledas. Samtidigt har Sanhedrin i slutet av förra året bett både Trump och Putin om deras stöd att bygga ett tredje tempel.

Se en pedagogisk och eskatologisk förklaring här:

Pastor Steve Cioccolanti är så kallad ’pre-tribbare’ vilket en växande skara teologer numera övergett, men likväl aktuellt att ta till sig, oavsett respektive uppfattning. En annan lite torrare utläggning, med lite annat perspektiv är denna: [Klicka här]

Otroligt mycket som kan hända runt detta årsskifte. Samtidigt fortsätter USA, Saudiarabien och Israel att destabilisera mellanöstern, med högst tveksamma metoder (I min ringa mening). Finns det planer att försöka utöka Israels gränser (ännu ej officiellt fastslagna) till bibelns utsatta gränser där stora delar av Syrien och Irak ingår?

Är det i så fall något välsignat av Gud själv?, eller ett mänskligt försök att göra anspråk på Guds löften, utan den sanna fredsfursten, Yeshua?

Om allt detta nu sker, bör inte alla som tror på ett uppryckande före vedermödan göra sig redo? Alternativt – börjar vedermödan på allvar 3,5 år efter tempeltjänsten inleds?

Frågorna hopar sig i högre takt än jag hinner med att skriva enskilda poster i varje ämne, så jag slänger endast ut frågorna och ber er läsare att ta vid.

Daniel ’My Two Cents’ F orslund

 

Matteus 24:3-13

När han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom kom de fram och sade: ”Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?” Jesus svarade:

Se upp så att ingen bedrar er. Många kommer att uppträda under mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall bedra många.

Ni kommer att få höra stridslarm och krigsrykten. Se till att ni inte låter skrämma er. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet.

Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra.  Allt detta är början på födslovärkarna.

Då skall man utlämna er till att plågas och dödas, och alla folk skall hata er för mitt namns skull. Då skall många komma på fall och ange varandra och hata varandra.

Många falska profeter skall framträda och bedra många. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta. Men den som håller ut till slutet skall bli räddad.

Och budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma.

 

Relaterat:

We’re Ready to Rebuild the Temple – Breaking Israel News

Top rabbis: Unmistakable signs of Messiah coming – WND.com

Muslim leader wants Temple rebuilt – WND.com

The Coming Temple – Full Documentary

=>

Ämne: Ändens tid, NYHETER, TRADITION & TEOLOGI

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?