Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Romersk katolsk exorcist: Satan har intagit Vatikanen

Sist biskop Arborelius tillfrågades, föreföll det inte vara någon imponerande skara människor som årligen konverterar till den romerska katolska kyrkan. Åtminstone inte i Sverige. Inte ännu.

Jag säger, inte ännu, eftersom jag tror på en romersk katolsk ’väckelse’ under kommande år. Påve Franciskus är troligtvis den mest karismatiske påven i kyrkans historia. Han drar onekligen Andra Vatikankonciliet till sin yttersta spets när han lyckas väl med den märkliga kombinationen; Att locka både missnöjda protestanter som söker skydd i det de uppfattar som en mer konservativ miljö, och samtidigt sänder signaler som tilltalar HBQT-rörelsen, vänsterliberala och katoliker i kyrkans periferi.

Jesuiternas nära band till familjen Rotschild (som även har hand om kyrkans enorma ekonomiska tillgångar) lyser dessutom igenom mer än tidigare i påvens tydliga kantring åt marxismens oheliga allians med kapitalet – Globalism.

Till en början verkar alla nöjda. De missnöjda protestanterna som nyligen sökt sin tillflykt i Rom, lever i en tillfälligt förlängd smekmånad.  Men, jag förutspår att denna (o)saliga blandning mellan konservativa och liberala krafter inte håller i längden. Faktum är att jag upptäckt att jag inte är ensam om denna analys. Otaliga ’profeter’ och ’profetissor’ inom katolska kyrkan har i flera århundraden varnat för vad som komma skall innan Jesu återkomst.

Enligt flera katoliker under historiens gång, kommer ett paradigmskifte ske i den ’sista tiden’. Vissa går så långt som att hävda att Satan själv intar Vatikanen. En katolsk exorcist menar att det redan skett, strax efter Andra Vatikankonciliet då ett auditorium byggdes i Rom, med ormens huvud som förebild. (Missa inte länken för att se med egna ögon)


Det är en sak att avfärda ’antikatolska protestanter’. En annan sak när en rad katoliker kommer med denna typ av information med tanke på katolikers vördnad till påven och kyrkan.

Det är dock inte bara katoliker i vår tidsålder som kommer med detta märkliga påstående, utan tydligen otaliga katoliker under historiens lopp som profeterat om ändens tid.    Här är några sajter som summerar dessa förutsägelser.

CATHOLIC END TIME PROPHECIES & COMMENTARIES

Antichrist by Yves Dupont

Qui tacet consentit (Translation: ”He who is silent consents”)

Prophesies Regarding the Coming Great Catholic Monarch

Om dessa makabra uppgifter stämmer är vi på väg in i den absolut mest förföriska tidsåldern sedan Edens lustgård. Motståndet till katolska kyrkans heresier bryts ned i rasande fart. Den ena inflytelserika pastorn efter den andra, ofta i så kallade megakyrkor faller offer i hög takt. Kenneth Copeland, Rick Warren, Joel Osteen. Listan kan göras hur lång som helst.

Den pingst-karismatiska delen av evangelikala som i allt högre utsträckning bytt ut Skriftens grund, mot upplevelsekristendom, ser ut att stå först i ledet mot Rom.

I år satsar katolska kyrkan stort på ett ekumeniskt pingstfirande. Pingst-karismatiska företrädare från hela världen bjuds in. Det skulle inte förvåna mig det minsta om listan kända karismatiska ledare fylls på med företrädare för de nya framgångsrika megakyrkorna som Hillsong, Australien och Betel Church (Bill Johnson) i USA. Hittar i skrivande stund ingen förteckning på ledare som tackat ja till inbjudan (eller vilka som bjudits in).

David Wilkerson profeterade om vår tid för över 40 år sedan:

”En världsomspännande superkyrka bildas genom en union mellan liberala ekumeniska protestanter och den romerska katolska kyrkan. De gör även gemensam sak politiskt. På detta sätt blir denna kyrka en av de mäktigaste religiösa faktorerna i världen.

Denna superkyrka blir andlig endast till namnet. Man använder fritt Jesu Kristi namn, men är i själva verket antikristlig och politisk i sin verksamhet. Denna mäktiga kyrkounion kommer att engagera sig djupt i socialt arbete, väldiga välgörenhetsprogram och filantropisk verksamhet. Dess ledare gör storordiga uttalanden om vikten av att fylla alla människans behov och man kallar folk till förnyat intresse för sociala problem, politisk intervention och vidgat inflytande i världsfinanserna.

Rom kommer att insistera på vissa eftergifter från de protestantiska ekumeniska ledarna och får sin vilja igenom.”

Under ett besök från Israel i början av millenniet predikade Ulf Ekman, Livets Ord, över följande ämne:

Förförelse eller förföljelse

Jag vill minnas att han med stort allvar lade fram församlingens framtid i Sverige och världen. Hur vägvalet nu stod mellan dessa två val. Inget annat. Hans eget val är välkänt nu. Frågan är vad ditt och mitt val blir? Du behöver nämligen inte konvertera för att böja din nacke för påvestolen i Rom, enligt Pingströrelsens egen Baalsprofet – Peter Halldorf:

Tidningen Dagen 20080130:

”Vart är vi då på väg? Är Rom ekumenikens slutmål? I ett estradsamtal med den katolske biskopen Anders Arborelius och Ulf Ekman var det många som uppfattade Peter så. Peter är förvånad över att han inte fick några följdfrågor då. Så här sa han:

– Det är nödvändigt att böja sin nacke under kyrkan och bejaka Petrusämbetets legitimitet.

Om jag så skall bli den siste protestanten i Sverige, böjer jag endast min nacke för en enda auktoritet: Min Frälsare och Herre. Konungarnas Konung. Yeshua Hamashiach – Jesus Kristus

Daniel ”My Two Cents” F orslund

 

Jag har böjt mitt hjärta till att göra efter dina stadgar, alltid och intill änden. Jag hatar dem som halta på båda sidor, men din lag har jag kär. Du är mitt beskärm och min sköld; jag hoppas på ditt ord.… (Psaltaren 119: 112-114)

”Elia trädde fram för allt folket och sade: ”Hur länge skall ni halta på båda sidor? Om det är HERREN som är Gud, så följ honom. Men om det är Baal, så följ honom.”  (1 Kung 18:21 FB)

 

Relaterat

THE VIDEO the VATICAN DOESN’T WANT YOU TO SEE! Enthronement of Satan (9/26/2015)

Pope Francis Declares Lucifer As God

The Top of the Pyramid: The Rothschilds, the Vatican and the British Crown Rule World

=>

Ämne: Ändens tid, Kristendomens historia, Nya Ekumeniken, TRADITION & TEOLOGI, Villoläror

Nyckelord: , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?