Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Chip i handen kan ersätta vanliga SJ-biljetter

(Bild: Skärmdump – dinapengar.se)

SJ satsar på inopererade biljetter. Ett chip i handen visar dina resehandlingar. – Mellan 1 500 och 2 000 svenskar har det här chippet nu, och flera är våra stamkunder. Jag har själv ett, säger Stephan Ray, presskommunikatör på SJ.

Nej, detta är inget dåligt skämt. Nyheten publicerades den 18/5 på dinapengar.se, en sajt som drivs av Expressen och Dagens Insdustri.

Vidare berättar sajten:

Chippet är inte större än ett riskorn och skjuts in med en speciell kanyl.

Vanligast placering är under huden mellan tummen och pekfingret, alternativt på sidan av handflatan nedanför lillfingret (tänk: ”karateslag”).

– Det varken känns eller syns när det sitter på plats. Man märker inte av det, säger Stephan Ray.

Chippet testas just nu av några av SJ:s stamkunder. Mellan 1500 och 2 000 svenskar har chip i handen, det är i den här gruppen biljettfunktionen hos SJ lagts till.

– Det var resenärer som redan hade chip i handen som frågade om det gick att lägga in biljetten i det också. Och eftersom vi har tekniken så gjorde vi det, säger Stephan Ray…

…En av de stora fördelarna med den kroppsnära biljetten är att den aldrig går att tappa bort och att den fungerar även om resenärens mobiltelefon laddat ur. – Det är en form av piercing som inte är värre än att ha en ring i örat, säger SJ-chefen Crister Fritzson till Sydsvenskan som var först med att rapportera om chipet.

Bibeltroende över hela Sverige kommer givetvis att bli påminda om Uppenbarelseboken 13:14-18:

Och det förför jordens invånare med de tecken som det fått rätt att göra i odjurets åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen. Och det fick rätt att ge livsande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade.

Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

Ett svenskt bolag har under flera år jobbat med denna typ av chip med målsättningen att använda det till mer än SJ-biljetter. Målet är solklart: Ett kontantlöst samhälle och ett chip som går att använda till precis allt. Resor, betalningar, gym, låsanordningar på byggnader etcetera.


I USA utvecklas samma chip av företaget Lucent technologies, nyligen uppköpt av finska Nokia. Bolaget ligger på 666 5th Avenue i New York.  Denna byggnad ägs i sin tur av Jarod Kushner, Donald Trumps svärson.=>

Ämne: Ändens tid, INRIKES, NYHETER, TRADITION & TEOLOGI, UTRIKES

Nyckelord: , ,

 • Birgit Severin

  Fasansfullt.

 • Janneyo114

  SJ och relaterade bolag ägs ännu av staten vad jag förstår. Så här kan tågresenärer chippa sig och åka utan bokning och biljett och ID sitter i handen…Man är fri att gå och åka som man vill – om man har märket vill säga….Kristna ska inte sova sig in i det som kommer…eller förlita sig på Darby först och främst haha! Vi måste söka Herrens ledning. Med märket kan du handla och leva fritt i Sverige, och utan det blir snart du en kringvandrande gatuperson eller ”skogsmulle.” En Prepper. Om vi ber kanske stunden skjuts upp några år. Så vi hinner vittna. Och krig kommer ev nästa år (Israel 70 år 2018). Hoppas vi slipper det. Men det är upp till Gud. Låter mörkt. Men han tar oss ur det som han sagt. God bless. J

 • wildwest63

  Vad jag vet så köptes Lucent upp av franska Alcatel för många år sen, kanske var det 2006-2007 nån gång och det blev en division där. Det stämmer dock att Nokia köpte upp detta bolag nyligen.

  Och Lucent Tech har legat på 666 5th Ave, men det var alltså mycket länge sen huvudkontoret låg där. Idag finns där mest advokatbyråer, det vet jag eftersom jag har haft kontakt med en sådan där. Jared Kuchner köpte huset till ett mycket högt pris beroende på sitt läge så centralt på Manhattan.

  Chips kommer galopperande med enorm hastighet. Med tanke på identitetsstölder, hackare som stjäl lösenord och överhuvudtaget svårigheten att komma ihåg sina lösenord (jag själv har drygt 80 att förhålla mig till professionellt och privat) så är det inte konstigt att man styr mot chips. Det är säkert och bekvämt. Att det, liksom det kontantlösa samhället, i felaktiga händer kan utveckla sig till ett fruktansvärt vapen är alla medvetna om. Hörde nyligen Nordeas säkerhetschef uttala sig som en gammaltestamentlig profet om saken, men han säger som vi alla som håller på i finansbranschen – det finns inget sätt att stoppa det eftersom alternativen är krångliga, extremt dyra och svåra att underhålla.

  Jag brukar berätta storyn om barnporr. Inget vi vill ha, nej. Men när de stora kortdrakarna Mastercard och Visa har bestämt sig så finns ingen som kan sätta sig emot. Då blockerades de sajter som tillhandahållit människor möjlighet till abonnemang. Och sajterna dör inom en månad. Det är bara att räkna ut vad som händer när kortbolagen eller någon annan får för sig att blockera ”fundamentalistiska” kristna, ja-till-livet-anhängare, SD-sympatisörer eller nån annan icke politiskt korrekt person. Då gäller det att man har en bondgård, en vedspis, några hästar och kor och vet hur man sår och skördar på gammaldags vis.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Det verkar stämma att Lucent inte är kvar på 666 5th Ave, men det kan röra sig om någon underleverantör som jobbar med chippet, har inte orkat kolla grudligt. Däremot förefaller Lucents New York kontor numera ligga på följande adress: 400 Columbus Ave.,Valhalla, New York, United States. Ironiskt, men sant (Valhalla).

  Jag är lite orolig för Sverige eftersom vi svenskar är så timida numera. När en elvaåring slits i tre delar av en muslimsk terrorist som var olovligt i landet (och flera med henne) går vi ut och tänder ljus och sjunger kumba-jaja. Sedan öppnar våra politiker gränserna ytterligare några veckor senare istället för att fokusera på landets säkerhet och befintliga medborgare.

  Vi ligger i framkant v.g. det kontantlösa samhället och jag som tror på att ha lite kontanter tillhands hade fullt sjå att sätta in dessa pengar på banken för några månader sedan då sedlar skulle bytas ut. Inte klokt.

  Det kommer inte vara några märkbara protester här när dagen kommer då det kontantlösa samhället står i full blom och alla uppmanas gå över till ett RF-chip. Onekligen kommer det troligtvis inte gå att undvika någon stans i världen, men jag profeterar att Sverige kommer bli bland de första länder att omfamna det.

  Strongs anger grundordet för ’märket’ så här på engelska:

  G5480
  χάραγμα
  charagma
  khar’-ag-mah
  From the same as G5482; a scratch or etching, that is, stamp (as a badge of servitude), or sculptured figure (statue): – graven, mark.

 • Theos A.V

  Men att ha lite kontanter kvar kan väl ändå vara klokt? Om banksystemen fallererar vid något tillfälle gör man inget om man inte har några kontanter…

 • wildwest63

  Att Sverige kommer tillhöra någon av de första länderna är helt säkert! Den s k digitaliseringen pratar alla om och det är Sverige tillsammans med Finland, Norge o Danmark som ligger i framkant, i vissa avseenden också Sydkorea.

  I Tyskland, mitt andra hemland, är motståndet enormt mot det kontantlösa samhället. Det finns grupperingar ända upp på parlamentsnivå som i princip säger ”over my dead body”. Alla som semestrar i Tyskland vet också hur svårt det kan vara att betala med kreditkort. När man vill förbjuda 1000 EUR-sedeln blev det ett ramaskri från landets bilhandlare, som fortfarande i princip säljer bilar kontant. Bara tänk den tanken i Sverige – en ny Volvo XC90 för 800.000 och det ska jag komma med i kontanter! Finns väl ingen som tycker det är vettigt. Jag skulle istället säga – vilket perfekt tillfälle för maffian att tvätta pengar. Man tar i Tyskland upp Sverige som ett varnande exempel, tråkigt nog är det numera ofta Sverige visas upp som varnande exempel i allt från dagis för ettåringar till polisens kraftlöshet. Och vad beror tyskarnas skepsis mot allt från Google Streetview till kreditkort och kontantlöst samhälle på? Det är ett av få länder i vår kulturkrets som upplevt vad en diktatur vill säga.

  Du har helt rätt. Det kommer mötas med jubel om man slipper hålla reda på x antal bankdosor, tiotals lösenord, borttappade kreditkort, urladdade mobiler osv. Man verkar trots allt var medveten om Bibelns profetior kring detta, men det raljeras mest över det. Jag skulle aldrig ur någon som helst säkerhetsmässig eller affärsmässig utgångspunkt kunna sätta mig emot den här lösningen. Den är praktisk och väldigt säker och bedrägerier och hackare excellerar just nu och tjänar mer pengar på detta än hela narkotikahandeln tillsammans gör.

  Så hur gör man om man ser att detta kommer leda till ett framtida fördärv? Spara på kontanter hemma i byrån? Som ingen kommer vilja ta emot? Jag tror faktiskt man så långt möjligt bör fundera på hur man kan överleva utan att behöva köpa något från samhället. Att vara helt självförsörjande, givetvis på en helt annan materiell nivå än resten av samhället. Men det kanske är värt det för att få behålla sin tro.

 • kjell

  Det blir väl avskurna händer i framtiden för att komma åt chipet.
  Jag har idag svårt att få kontanter, ingen bank i min närhet har eller tar emot kontanter.
  Klagade då till pensionsmyndigheten, fick då till svar, att vi kan skicka dig pengarna på en giroutbetalning i stället!!!!???? Hur får jag ut den??

 • wildwest63

  Haha, vilket dumt svar. Det var ungefär som när jag ringde till min internetleverantör och frågade hur jag skulle få igång systemet och dessa ber mig logga in där och där för att få svar. Men jag har ju ingen uppkoppling, det är därför jag ringer!
  Tyvärr hjälper det nog inte att ha kontanter själv i ett kontantlöst samhälle eftersom ingen tar emot dina kontanter. Det liknar när jag vid ett tillfälle hade flera tusen kronor på mig på en SL-buss men inte fick åka med för att bussarna inte tar emot 20 kr i kontanter som en enkelbiljett kostar och nästa biljettautomat låg vid ändhållplatsen. Vad göra? Jo, man går hem igen, tar bilen till ändhållplatsen, köper SL-kupongen, kör tillbaka hem, går till busshållplatsen, tar bussen till ändhållplatsen och åker vidare. Det är så dumt så man skriker.

 • kjell

  Du får starta en bank för oss kristna, kanske med Tysk bas.
  Jag reser ofta genom hela EU och har många gånger undrat vad som händer vid ett datastopp så att korten inte fungerar, blir det totalstopp vid alla bensinstationer?

  Jag har alltid haft med kontanter när jag reser, som tur är så finns forex, men dom finns inte nära mig.

  Köpte ny bil med kortet då är det smidigt, men när jag försökte köpa ny husvagn med kort i Rendsburg så sa dom nej tack, men kontant eller banköverföring gick bra.

 • Lars Wärn

  ”Du får starta en bank för oss kristna, kanske med Tysk bas.”

  Satsa på rubeln. Den kan man lita på när andra ekonomier faller en efter en. Eller CNY.

 • ”Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan, 17så att ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal” Upp 13:16-17

  Märket kan mycket väl komma innan kontanterna har fasats ut om det överhuvud kommer att göras. Som jag förstår det är märket, förutom köp och säljbiten ett tecken att visa vem man tillhör. Vilddjurets folk kommer antagligen att kunna skanna av människor på håll.

  Här ett tröstens ord, Herren tar hem oss innan det sker. maranata!

 • Du bör nog lita mer på Bibeln, Guds ord, än på Tim LaHaye och John Nelson Darby.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  ”Här ett tröstens ord, Herren tar hem oss innan det sker. maranata!”

  Var är ”hem”?

  Mitt hem kommer att vara på denna jord så länge jag lever. När jag uppstår blir mitt eviga hem den nya Jorden. Den framträder först när denna jord går under, vilket den gör först om tusentals år – efter det att ”de heliga” har evakuerats härifrån till den nya Jorden, i enlighet med 1 Tess och 2 Tess m fl texter.

  Var finns ditt ”hem”?

 • Lars Wärn

  Hur ska man se på den här texten?

  ”Och ännu en annan ängel följde honom; denne sade: ’Fallet, fallet är det
  stora Babylon, som har givit alla folk att dricka av sin otukts vredesvin.’

  Och ännu en tredje ängel följde dem; denne sade med hög röst: ’Om någon
  tillbeder vilddjuret och dess bild och tager dess märke på sin panna eller på
  sin hand, så skall ock han få dricka av Guds vredesvin, det som är iskänkt
  i hans vredes kalk, obemängt; och han skall bliva plågad med eld och svavel, i
  heliga änglars och i Lammets åsyn. Och när de så plågas, uppstiger röken därav
  i evigheters evigheter, och de hava ingen ro, varken dag eller natt, de som
  tillbedja vilddjuret och dess bild, eller som låta märka sig med dess
  namn. Här gäller det för de heliga att hava ståndaktighet, för dem som
  hålla Guds bud och bevara tron på Jesus.’ Och jag hörde en röst från
  himmelen säga: ’Skriv: Saliga äro de döda som dö i Herren härefter. Ja, säger
  Anden, de skola få vila sig från sitt arbete, ty deras gärningar följa dem.’ ”

  När faller ”Babylon” i Uppenbarelsebokens kronologi? I detta sammanhang är det alltså så att: ”Saliga äro de döda som dö i Herren härefter.”

  Det är mycket tydligt att det är de som avsvär sig ”märket” och avrättas av den anledningen eller av närliggande anledningar, som har del i ”den första uppståndelsen”. Den uppståndelsen sker omedelbart efter Harmagedon och i ”de tusen årens” absoluta inledning.

  Det är beklämmande att så många kristna tror på en nära föreliggande uppståndelse nu, när som helst. Bättre att de läser Bibeln och lär sig något istället för att vara ”papegojor” åt Darby och tusentals förvirrade ”pastorer”.

 • Janne

  Många väljer att tolka detta bokstavligt. Jag för min del som läst mkt om upp boken ser att det måste vara symboliskt. Pannan står för dina tankar och de val du väljer. Handen står för dina handlingar..
  Jag för min del kommer nog uppskatta chippet då det underlättar livet. Denna utvecklingen har sin början i datorerna mobilerna etc.

 • Lars Wärn

  Teologernas struntprat. Läs Bibeln själv så kanske du förstår bättre.

 • Lars Wärn

  Jag tror absolut inte att SJ-chip är ”vilddjurets märke” lika lite som chipet i mitt tågkort är det. Vad man kan lära sig av utvecklingen är att tekniken finns och kommer att likna den teknik som kommer att användas efter det att ”förödelsens styggelse” ställs upp på Tempelberget.

  Sedan läser vi att ”märket” (chip eller tatuering) inte är den enda gångbara valutan. Det räcker att ha ”vilddjurets” namn eller tal tatuerat på högra handen eller på pannan.

  Där kan man fråga sig varför det finns alternativ. Jo, islam härskar i stora delar av världen. Det kan räcka med att du pallar ett äpple på marknaden för att få högra handen avhuggen där sharia tillämpas strikt.

  Angående utformningen sägs det att ”märket” är något som kommer att finnas på huden snarare än under huden, utifrån analys av äldre manuskript. Där finns ett välutvecklat alternativ:

  http://www.somarkinnovations.com/

 • Lars Wärn

  Somark märker idag råttor, kor m m med RFID tatueringar. En teknik som mycket enkelt kan tillämpas på människor.

  http://www.somarkinnovations.com/assets/images/labstamp-gallery.jpg

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jo, kontanter bli ovärderliga i händelse av att internet kraschar eller vi inte kommer åt våra pengar av andra skäl. Vid större samhällsstörningar funns det säker mat i butiker inledningsvis, men inget sätt att betala om maskinerna ligger nere. Vi ska vara glada att vi inte fick in Euron i Sverige då vi kommer kunna köpa lite tid med egen valuta när Euron går åt skogen.

  EU är en konstallation på lerfötter som min gamla ekonomiansvarige profetiskt brukade säga (han var inte aktivt troende). Något är på gång med både dollarn och Euron, annars hade inte Rotschild tillåtit BREXIT. USA, Storbritannien och Israel förefaller vara de tre pelare Nya världsordningen/Illumnati vilar på enligt Rotschilds egen tidning The Economist. Således kan Shekeln och Pundet tillfälligt vara valutor att spara i. En annan tillfällig sak är guld och silvermynt. Dock visar Upp hur det kommer gå med värdet av guld. Den riktiga hårdvalutan blir samma vi hade brist på under andra världskriget: mat. Kaffe, socker, choklad. Ris etc

 • En kristens hem är att för alltid vara där Herren är som Paulus skriver ska ske vid uppryckandet.

  ” ”Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren. 18Så trösten nu varandra med dessa ord.

  Ett uppryckande som kommer att ske antingen innan vedermödan under den eller som ni posttribbar tror i slutet av den samma.

 • Det är det jag gör och jag har inte läst nått av de personer du nämner även om jag känner till dem. Med en litterär tolkning är den naturliga läsningen att uppryckandet sker för vedermödan enligt min mening. Du borde nog också läsa din bibel mer, jag tror inte det står nått om att raljera över andras tro

 • Jonas Rosendahl

  Finns ingen anledning att vara oförskämd Lars. Janne kan ju faktiskt ha rätt.
  Det vore helt omöjligt att läsa bibeln och förstå den om man inte tolkade vissa saker som symboliskt och liknelser/metaforer.

  Frågan är då VAD som ska tolkas som liknelser? Då finns det två diken vill jag mena på. Det dike där man tolkar alltför mycket som symbolik. Det andra diken är att man tolkar alltför bokstavligt.

  När det gäller just Uppenbarelseboken så behöver vi hantera den särskilt varsamt. Den är inte alltför lätt att begripa sig på. Det är lätt att läsa in ”för mycket” och det är även lätt att bortse från den helt dvs att inte läsa den alls.
  Jag är inte säker på hur just ”vilddjurets märke” ska tolkas. Men jag resonerar lite såhär: Bibeln visar på att det finns en bedragelse i synden och att satan har förmågan att vara listig.

  Hur är man listig och hur bedrar man? Jo det är att göra saker så nära det äkta som möjligt. Om du går in på en affär och betalar med monopolpengar så är det ingen som går på det. Men om du har pengar som är i princip som äkta så finns stor chans.
  Eller som när jag i högstadiet hade lacoste kopior som var så bra gjorda att alla trodde det var äkta tröjor…

  Då kan man fundera på hur man ska bedra Guds folk och hur ”märket” hänger ihop med det. Är det med list att ha en adress som heter 666 eller att man får ett chip i handen när bibeln talar om ett märke i handen?

  Om man ska ”om möjligt bedra de utvalda” som Matt 24 talar om. Då måste äkta blandas med oäkta och vara näst intill ourskiljningsbara. Då kan man fundera på vad ”märket” innebär och betyder….

 • Hmm, är osäker exakt på kronologin ang Babylons fall mot slutet av vedermödan är min spontana svar. Det verkar som de flesta här tolkar ”de heliga” som kristna. På goda grunder tror jag det det är den blivande kvarlevan av Israel och de hedningar som inte heller böjer sig för vilddjuret. Ordet församlingen nämns inte överhuvudtaget från Upp kap 4-22 vilket är en anledning till min tro, Det är nått man kan se utan attt läsa varken Darby eller andra förvirrade pastorers skrifter.
  Om du tycker min tro är förvirrande så kan jag säga det samma om din för jag hänger inte med i allt ditt heller

 • Jonas Rosendahl

  Lars. Du förenklar bibeltexter när det passar dig. Och du förringar de som har en annan åsikt än dig själv. Det kallas på vanlig svenska för härskarteknik. Håller du på så gör du bara bort dig. Du får ingen trovärdighet i det du skriver. En sak att använda lite retorik ibland, det gör jag själv för debattens skull. Men du är bara oförskämd och det nästan hela tiden. Hur är det med dig?

  Hur vi ska förhålla oss till tusenårsriket och uppryckandet är inte lätta frågor. Faktum är att kristna genom alla tider har haft olika syn på detta. Det är något vi måste respektera. Ju mer man läser om detta desto mer komplext blir det. Tillslut handlar det om hur man ska tolka grundtextord och hur dessa ska tillämpas. Vi vet att Jesus kommer. Vi är kallade att vara redo. Det är det absolut viktigaste att vi arbetar som att han kommer närhelst.
  Sen tror jag personligen att det kan komma tider där vi ser Uppenbarelseboken på ett nytt sätt, och att den används som text i den allra sista tiden. Men det är inget jag är säker på heller 😉

 • Lars Wärn

  ”En kristens hem är att för alltid vara där Herren är…”

  Var är Herren under ”de tusen åren” ? Under tiden därefter? Fram till jordens undergång (denna jords undergång, alltså).

 • Jonas, Intressant att du nämner
  ”Sen tror jag personligen att det kan komma tider där vi ser Uppenbarelseboken på ett nytt sätt, och att den används som text i den allra sista tiden.”

  Jag tror att Uppb kommer att på ett särskilt sätt få sin renässans i den sista tiden. Som jag förstår det är Uppb en judisk bor skriven på grekiska. Om det är någons historia i sändebreven så är det inte Kristi kropps utan Israels det refereras till. Mottagaren är församlingens ängel, en inte tidigare känd tjänst inom församlingen men en eftersträvansvärd tjänst inom synagogan och väl känd av alla judar ”Shaliach Tziubbur” som betyder församlingens ängel och är den som ansvarar för bönerna till Herren Gud.

  Det finns hintar för den som vill se dem. Men eftersom de flesta kristna har bestämt att bibeln i huvudsak är skriven till Kristi kropp och att vi kan tolka in oss överallt där vi tycker oss se den så hamnar vi felk. Därför tror jag att mängder av judar kommer att få sina ögonbindlar borttagna när Uppb kommer att bli en väl läst bok i den sista tiden.

 • Martin

  Ett dåligt råd. Kina är upp över öronen belånade och dess valuta kommer falla som en sten den dan kreditbubblan spricker. Putin är klokare, han har ingen statsskuld alls men rubeln är inte lätt att konvertera. Har man råd är det bättre att ha några krugerrands liggande (finns i lite olika valörer)

 • Det är ju inte jag som säger det utan Paulus vilket innebär att vi är där Han är. Under ”de tusen åter” sitter Herren på Davids tron i Jerusalem och där kommer vi också att vara. Sen tar ju inte Paulus ord slut där utan vi kommer att vara där Herren är även i evigheten.

 • Lars Wärn

  Du verkar vara starkt påverkad av de många förvirrade pastorer som har huserat i västvärlden under några hundra års tid eller mer. Du verkar även vara förläst på 1 Tess. Har du läst 2 Tess?

 • kjell

  Chip har vi redan i våra kort, märket har vi innanför”pannan” genom våra koder, men vad vi måste protestera mot är det kontantlösa samhället, får vi inte kontanter så kan vi inte köpa någonting från den som odlar, det finns ingen bank i min närhet som har kontanter, jag får åka långt till en forex bank för att få lite kontanter, min butik har svårt för att bli av med dom.kontanter som kommer in, på sjukhuset sa dom.att vi har ingen kassa, men priset var i svenska kr och jag hade jämna pengar och lämnade dom, det verkade som personalen privat tog hand om detta och löste det med en missriktad snällhet, med sitt privata kort.
  Det har pågått förberedelser länge i Sverige genom många olika förbud, förr hade vi hushållsgris hönor och kaniner, men.idag får du.inte slakta själv, inte ens bonden får slakta sina egna djur, allt styrs från regeringen.
  Kjell

 • Lars Wärn

  ”Finns ingen anledning att vara oförskämd Lars.”

  Mot vem är jag oförskämd? Du gillar inte ärlighet? Lär dig då detta, som vi sa förr: Ärlighet varar längst!

 • Det är klart att jag är förståndig nog att inte tro jag kan allt själv så naturligtvis läser jag vad andra tror och tänker. Från alla läger ska tilläggas, Jag påstår inte att jag har rätt till skillnad från dig. ””Jag tror, därför talar jag ock” 2 Kor 4:14
  Jo då Tess 2 är mig bekant

 • Jonas Rosendahl

  Ok, herr kunnig hoppas du trampar på många ormar och skorpioner ute i trädgården så du praktiserar den makt som är dig given från mästaren själv.

  Trevlig helg!

 • kjell

  Jag svarade Lars om rubeln men inlägget försvann?

 • JH

  Hade starka misstankar om att detta skulle dyka upp på konspirationsteoretikernas radar. Alltid lite roligt att rycka i deras svansar… 🙂 Undertecknad designade SJ lösningen. Tämligen enkel lösning i sin nuvarande form. Men användbar för de som tycker om det…

 • Var har han sagt att han ska ta dig ur vedermödan? Heller har du en speciell fribiljett i förhållande till den oräkneliga skara troende som kommer att mista sina liv för sin tro och sitt vittnesbörds skull under Jakobs nöd? Den absoluta majoriteten som går in i vedermödan kommer att dö inklusive de troende.
  Om du med att ”han tar oss ur det som han sagt” menar att du inte mister frälsningen om än du dör så är du närmare sanningen ifall kristenheten ska gå igenom vedermödan.

  Vilket för mig är helt obegripligt och som Birgit Severin skrev tidigare, om jag förstod hennes inlägg,, fasansfullt. Men nu tror jag att Paulus menar vad han säger, trösta er med dess ord. Vad är det för trösterikt att gå igenom vedermödan? Det du gör är att förvandla det kristna hoppets fullbordan till nått fasansfullt vilket inte jag tror är vad Paulus menar.

 • Jonas Rosendahl

  Kul att uppfinnaren hittade hit! Välkommen till debatten.I ett samhälle som är fritt är dessa lösningar inga problem, självklart att de underlättar. Men även utan bibliska apokalyptiska värderingar så måste väl även du se vissa orosmoln på horisonten? I ett mer totalitärt samhälle kan dylika lösningar missbrukas tämligen gravt med tanke på personlig integritet och frihet? Eller?

 • Lars Wärn

  🙂

 • Lars Wärn

  ”Chip har vi redan i våra kort, märket har vi innanför”pannan” genom våra
  koder, men vad vi måste protestera mot är det kontantlösa samhället…)

  Varför protestera om du redan redan är ”chippad”? Är du teolog behöver du inte bekymra dig. De har aldrig haft något innanför pannbenet.

 • Lars Wärn

  ”Lars. Du förenklar bibeltexter när det passar dig.”

  Min målsättning är att förenkla Bibeltexten så långt det är möjligt. Så att att alla som vill och kan förstår. Jag är inte teolog. De kräken har en omvänd agenda.

  Lagar balinesisk kycklinggryta nu och har inte tid att bemöta alla påhopp. Dessutom är det Sabbat en stund ännu.

 • Vad var raljant?

  Du är ju ense med de båda nämnda personerna. Deras lära har färgat dina glasögon totalt. Du stänger helt ute sakliga argument som bara citerar ur Bibeln.

  Anser du det även vara raljant om jag till exempel skriver att mormoner inte är kristna?

  Får man inte konstatera fakta?

  /Kjell

 • Lars Wärn

  Läs Bibeln och tänk själv. Har gjort så i snart 40-50 år och ”tvingats” sopa pastorns påståenden under mattan ett efter ett. Jo, så är det om man är medlem i de numera katolska ”frikyrkorna”. Sedan ett antal år sopas längre inget under mattan.

  Shabbat Shalom!

  https://www.youtube.com/watch?v=0YONAP39jVE

  Åhhhh så vacker den sången är…

 • Lars Wärn

  ”Jo då Tess 2 är mig bekant”

  Vad berättar 2 Tess för dig?

 • Det raljanta är att du tar för givet att jag delar Darbys och LaHeys tro och underförstått att det de lär är villfarelse.
  Att mormoner inte är kristna är fakta. Men att påstå att jag delar Darbys och LaHeys tro är inte fakta. För det vet du inget om.

  Vilka är de sakliga argument du refererar till?

 • Janneyo114

  Som sagt, du verkar inte vilja förstå något annat än vad du tror på just nu. Och det spelar ingen roll vad någon säger!

  Jesus talar om vedermöda redan vid tiden för Jerusalems fall år 70. Och han ska komma efter en tids vedermöda. Herren kommer till jorden, och efter det HERRENS DAG. En fasansfylld dag för dem som inte tror.

  Du blandar ihop vedermöda, som betyder förföljelse, trubbel, lidande, ”tryck”
  med HERRENS vredes dag, som kommer sen.

  Tröst kan man bara få i sanningen. Sanningens Ande. Vi ska vara beredda att gå genom lidanden innan Herren kommer. Joh 16:33 är en vers som säger det. Du lyssnar inte på vad vi säger.

  När pengarna försvinner fasas kontantlösheten in – och ID är ”märket.” Inget konstigt i det. Vi kan inte dyrka både Mammon och Gud. Och det finns inga pengar så du är genom din identitet kopplad till ditt bankkonto – en slav.

  Jan-Erik, det börjar bli väldigt tjatigt att gå igenom samma saker om och om igen…!!
  Kolla upp vad orden betyder. Och läs enklare. Ta verserna som det står!

 • Janne

  Intressant! Men varför bara SJ biljetter? Kan man utöka funktionerna eftersom?

 • Jannyyo, nu tror jag du får läsa de bibelsammanhang jag hänvisade till och förklara för mig vilka de är som nämns i den oräkneliga skaran inför tronen. De som förklaras komma ur ”Dessa äro de som komma ur den stora bedrövelsen, och som hava tvagit sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.”

  Och förklara för mig hur de uppfattar postribbares mantra om vad vedermöda betyder, de blev drabbade av den fast de trodde. Tjatigt och kanske irriterande eftersom du inte finner argument som är övertygande. Till att börja kan du förklara vilka de är.

  Svara inte på mina inlägg om du tycker de är tjatiga, det är ingen bra grund för samtal

 • Både John Nelson Darby och Tim LaHaye ägnade sina liv åt att övertyga världen om att A-klass-kristna blir uppryckta innan Antikrist träder fram. B-klass-kristna får vara kvar och utstå vedermödan.

  Visst får man anse mej raljant när jag deklarerar att deras lära är obiblisk och riskerar att leda många vilse. Alltså en villolära.

  Alla som menar sig vara kristna och tror att de blir uppryckta innan Antikrist träder fram löper faran att inte lyda uppmaningen och vara på sin vakt.

  2 Tess. 2

  Låt er inte skrämmas av någon ande eller av något ord eller brev som påstås komma från oss och som säger att Herrens dag är här. Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.

  De som har lurats av pretrib kommer då att säga: Nej detta kan inte vara Antikrist för vi skall ju vara uppryckta när han träder fram.

  /Kjell

 • Janne

  Det skrev jag ju, att jag läst själv…!!
  Utan att fördjupa sig för mkt så kan man med ren logik övertyga sig om en symbolisk tolkning. Tex så verkar ju inte pannan vara ett idealställe för varken tatueringar eller ship. Skulle förvåna mig mkt om så blev fallet….
  Vad skulle Israel lägga på handen och pannan?
  Hand = handling. Panna = sinne/tro (5 Mos 11:18)

  Dessutom finns det en organisation (vilddjuret) som skryter om sitt märke eller tecken, och det är inget fysiskt märke:
  Vi frågar: ”Ändrade ni verkligen Sabbaten till söndag?”
  De svarar *(från katekesen), ”Ja. Det är vårt TECKEN och symbol på vår auktoritet.”
  Om hon inte hade den makten, skulle hon inte ha kunnat göra det som alla teologer är överens med henne om – hon skulle inte ha kunnat överföra helighållandet av lördagen, veckans sjunde dag, till söndagen, veckans första dag. För denna förändring finns det inget stöd i den Heliga Skrift.
  ”Söndag är vårt auktoritetsTECKEN… Kyrkan står över Bibeln och detta överförande av
  sabbatshelighållande är bevis på det faktumet.” (The Catholic Record, London, Ontario,
  September 1, 1923)

 • Nu tror jag inte jag på att det finns nått som heter A kristna. Jag tror att den generation kristna som är på jorden utan undantag blir uppryckta, de som går igenom vedermödan är judar och hedningar.

  Om det är en villolära får framtiden utvisa, betänk då att det samma kan gälla din tro, den är inte på något vis huggen i sten.

  Läser du hela sammanhanget du citerade så utelämnade du v 7 ”Och I veten vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han först när hans tid är inne kan träda fram”
  Det är alltså nått som håller tillbaka innan allt detta kan ske, DHA som bor i våra hjärtan utan honom ingen församling.

  Självklart är alla pretribbare vakna för det som sker för vi tror bokstavligen att Gud kan kalla hem sin församling, nu! Dårar för Kristus men inte korkade!

 • Jag har gärna fel. För mej blir det ju en mycket trevlig överraskning om du har rätt.

  Men för dej blir det en mycket otrevlig överraskning om jag har rätt.

  /Kjell

 • Miriam

  Hmm… om pannan kan man fundera vidare genom att lägga till Upp 14:1 och Upp 7:4

  En gång skrev jag till en människa ”Det står tålamod i pannan på dig x .”

 • Miriam

  Vackert, Vilket språk?

 • Miriam

  Ur Heb 10

  ”Och sedan säger Herren:
Jag ska lägga mina lagar
 i deras hjärtan
 och skriva dem i deras sinnen,”

  Visst är det inte bokstavligt här heller att det står ”skrivet” i hjärtana.

  Vad bra att du berättade det här om sinnen/tro och handling. Sinnesändring är ju hela grejen. Hur sinnena ändras visar sig i handlingarna. Handlingar utan sinnesändring är fejk osv

  Sinnesändring är detsamma som att vända om. ”Omvänd er och låt er döpas..”

 • Varför skulle det bli en överraskning om jag har fel? Jag förklarar om och om igen att jag tror, jag vet inte. Därför tror jag det är visligt att ha alla möjligheter öppna angående vedermödan och hur vi ska förhålla oss till den. Pre, mid eller posttribb eller inget tribb alls. Den troliga som jag ser det är prevarianten.

 • Janne

  Bra exempel Miriam! Vem tror att de 144000 har ”hans namn och hans faders namn” skrivet på sin fysiska panna?? Och att de är fysiskt märkta med ett sigill…
  Vem har även ”tålamod” SKRIVET i pannan? Med dessa och tidigare exempel så är ju det mest logiska att tro att detta är symbolik, utom för de som har bestämt sig för att det inte KAN vara något annat.

  Inga synpunkter på senare delen av mitt tidigare inlägg?

 • JH

  Japp. Har planer för en expansion. Exakt hur är lite oklart och jag tänker nog inte, på det här stadiet säga så mycket mer om det, men vi får se till hösten…

 • Miriam

  ”Inga synpunkter på senare delen av mitt tidigare inlägg?”

  Tack för att du frågar! Men jag passar på den. Kanske någon annan har nåt om det?

 • JH

  Ja. avvägningen mellan praktisk lösning och personlig integritet är ett ständigt närvarande moment i dag i alla former av utveckling. All teknik kan missbrukas, och ingen teknik kan göras fullständigt säker. Det ligger i sakens natur. Bland annat därför gillar jag EU:s GDPR direktiv som börjat reglera hur man hanterar personuppgifter i datasystem och på vilka grundvalar man kan göra det. Mycket läsvärt dokument, och det ger ett mycket bra konsument skydd, väsentligt förbättrat jämfört med nuvarande PUL.

  Vad gäller just den här lilla gimmicken bygger det på kundklubben, och den kundklubbsidentitet du får när du går med. Det är alltså bara personer som aktivt blir medlemmar i kundklubben som kan utnyttja chip i handen som viseringsmetod. Man läser ned id:t till chippet med labb applikationen, och viserings applikationen kan läsa detta nummer från chipet och validera att det finns en biljett på aktuellt tåg och kund klubbs identitet. Det är tämligen enkelt. Nästa steg är att börja titta på hur man krypterar materialet på chippet. En begränsning är att det är mindre än 1kb data att jobba med och moderna biljetter är rätt informationsrika.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Nja, om du nu är den du säger dig vara så kan jag bara säga så här: Det är inte köp av biljetter på sj eller portöppningsfunktioner i tekniken den religiösa världen i första hand reagerar på utan vidareutvecklingen. Denna post var lite lätt info. Kommer förklara lite utifrån kristendomens historia, (upprepas nämligen enligt judeokristna tolkningsnycklar) samt grundordet kring det så kallade vilddjurets märke i Uppenbarelseboken 13, varför detta är relevant.

  Mvh Daniel / Admin

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Jo, men här finns onekligen lite olika sätt att jobba. Andra utvecklare förefaller lägga tyngvikten på chippet mer som identifikation/verifikation och lagring av data centralt där i princip inga utrymmesgränser finns. Klart att en rad nationella och internationella problem skulle kunna lösas genom att i framtiden kräva att alla chippas och chippet används som betalningsmedel och identifikation globalt.

 • wildwest63

  Janne, jag är inte lagd åt konspirationsteorier, reagerar ibland surt på det som Aletheia spinner på. Och vilddjurets märke kan man diskutera hur och när och var det får sin tillämpning. Jag vänder mig emot att det bara är vissa höga Teologer och Bibeltolkare som har tillräcklig lärdom – enligt dem själva – att avgöra vad som är rätt tolkning, eller t o m en möjlig tolkning. Resten av alla övriga kristna bänkvärmare är det ingen som dristar sig till att lyssna på, de är ju inte stora Teologer. (Men de kanske råkar ha Guds ande?).

  När det gäller chipen så är det ganska logiskt att inse att dessa kan missbrukas. Det säger även säkerhetsfolket i bankerna, jag har varit med på ett antal seminarier senaste tiden om t ex penningtvätt och cybercrime. En ny sån konferens är det på tisdag. Självklart är vi inte på antikrists planhalva än. Så länge den bräckliga demokraturen Sverige fungerar så kommer ingen medborgare uteslutas från att chipen används som kod till allt från ICAs kassa till boardingkorten på flyget. Men det kan komma andra tider och vem vet vem som sitter vid makten då? När inga alternativ till köpenskap finns än genom chip-betalningar så är det inte svårt att driva misshagliga samhällsgrupper till svältens rand. Och tyvärr skulle jag kunna tänka mej att redan barns tillträde till idrottsanläggningar kan få föräldrar att ge med sig och kompromissa med sina övertygelser för att barnens liv inte ska drabbas.

  Chippens missbruk eller inte är precis lika sannolika som FN’s definition av mänskliga rättigheter. Med rätt samling beslutsfattare, naturligtvis demokratiskt tillsatta, kan allt detta ändras med ett klubbslag. Det mest skrämmande exemplet är ju att Hitler kom till makten på demokratisk väg med ca 30% av valmanskårens röster.

 • wildwest63

  Ja, du vet förstås hur valutamarknader fungerar. Rubeln är volatil så till den milda grad. Den går upp 30% ena året och faller 35% nästa år. Den är helt kopplad till oljepriset och andra råvaror som utvinns i Ryssland. Är oljepriset högt så säljer Ryssland olja i USD eftersom det är den valuta som används i oljehandeln. Därmed går då givetvis rubeln upp eftersom det blir efterfrågan på den när de ryska oljebolagen kommer hem och ska växla sina USD till rubel för att betala lokala leverantörer och löner till de anställda.

  Den kinesiska valutan är till stor del statsstyrd. Den hålls uppe på konstlad väg och skulle man släppa kontrollen skulle den rasa som en sten.

  Kopplar du ditt liv till dessa två valutor så kommer du ena året svälta och gå i konkurs och nästa år så har du pengar över. Det är volatilitet och det är sannerligen inget att bygga en verksamhet på, varken professionell eller privat.

 • wildwest63

  Fungerar inte kortet så är det ofta inte bara den lokala bensinautomaten som har ett inläsningsproblem, även om det händer. Det är ofta buggar i mjukvaruuppdateringarna som orsakar stopp, trots att man testar sej grön om nosen innan. Det finns alltid nånting i dessa komplexa system man inte tänkt på.

  Jag kan inte gå in här på hur en korttransaktion fungerar, men det är bra mycket mera komplicerat än man kan tro. Det ska ske ett antal kontroller av både koder, inköpslimitar och annat för både kortföretaget, varuleverantören, kortinlösaren, banken och privatpersonen innan ett köp går igenom. Det räcker att nån av de korresponderande systemen inte synkar så blir det stopp.

 • Jonas Rosendahl

  ”Mycket läsvärt dokument” skriver du. Men är inte verkligheten att det är just mest pappersprodukter, jag menar vad går egentligen digitalt att skydda? NSA datorkapacitet….

 • Jonas Rosendahl

  Wildwest. Ditt förakt och din kommentar förvånar mig. Har du läst något om den sista tiden av någon teolog överhuvudtaget?
  Till skillnad mot oändligt många sidor på internet om alla möjliga överdrifter dessutom rätt många som lever på att ge ut böcker om alla möjliga spekulationer om tecken på himlen osv så är ju ”höga teologer” rätt duktiga på att sakligt framställa olika tolkningar.
  Läs till exempel den bästsäljande Wayne Grudem, det gör jag just nu och läs hans framställan. Sen behöver man inte hålla med om hans slutsatser i olika frågor men det är en bra framställan så får man bilda sig en uppfattning om OLIKA synsätt.
  Blanda inte ihop teologers uppgift med vissa predikanter som säger vad man ska tro och inte. En teologs uppgift är bland annat att frambära olika synsätt på bästa sätt på de områden bibeln inte är tydlig och som öppnar upp för olika tolkningssätt.

 • Jonas Rosendahl

  Så du firar sabbat? Har förstått det. Lagiska människor blir alltid lite religiösa och vresiga av sig. Sura på nåt sätt när de får mothugg. 😉 Tur du äter nåt lättsmält som kyckling 😉

 • Lars Wärn

  Finns ingen anledning att vara oförskämd, herr Rosenberg.

 • Lars Wärn

  ”Hmm, är osäker exakt på kronologin ang Babylons fall mot slutet av vedermödan är min spontana svar.”

  Du ligger ganska rätt där. Sammanhanget inkluderar Harmagedon. Det kan dock vara så att ”skökans” fall kommer i inledningen av denna tidsålders sista 42 månader.

  Vad jag förväntar mig är att EU genomdriver sin agenda med en regering bestående av 10 ministrar (benämnda ”konungar” av Daniel och Johannes) samt en president (benämnd ”det lilla hornet” av Daniel och ”det första vilddjuret” av Johannes). När de väl har fått makten blir det dags att krossa sin partner, det globala, religiösa systemet. Till sin hjälp har de då ”det andra vilddjuret” (enl Johannes, ej omnämnt av Daniel)

 • Lars Wärn

  Hebreiska. Så klart 🙂

  Orden med översättning:

  ”Avinu Malkeinu

  Barbra Streisand

  Hear our prayer
  We have sinned before Thee
  Have compassion upon us and upon our children
  Help us bring an end to pestilence, war, and famine
  Cause all hate and oppression to vanish from the earth
  Inscribe us for blessing in the Book Of Life
  Let the new year be a good year for us

  Avinu malkeinu sh’ma kolenu
  Avinu malkeinu chatanu l’faneycha
  Avinu malkeinu alkenu chamol aleynu
  V’al olaleynu v’tapenu

  Avinu malkeinu
  Kaleh dever v’cherev v’raav mealeynu
  Avinu malkeinu kalehchol tsar
  Umastin mealeynu

  Avinu malkeinu
  Avinu malkeinu
  Kotvenu…”

 • Lars Wärn

  ”Att mormoner inte är kristna är fakta.”

  De läser ju Bibeln. Det gör även den romerska påven. Är katoliker kristna?

 • Lars Wärn

  ”Nu tror jag inte jag på att det finns nått som heter A kristna.”

  A-kristna…Antikrists kristna?

 • Lars Wärn

  ”Jag förklarar om och om igen att jag tror, jag vet inte.”

  Tron är för min del vetande. Visshet och kunskap om det som komma skall.

  ”Pre, mid eller posttribb eller inget tribb alls. ”

  Paulus profetia , liksom 100% av alla Bibelns profetior, kommer att uppfyllas. Förr eller senare. När det gäller 1Tess – 2 Tess dröjer det ännu mycket länge.

  När kommer ”Herrens dag”? Vad sker då enligt Shimon Kefas (Petrus) profetia?

  Vad sker enligt Malaki?

  ”Ty se, Dagen kommer, och den skall brinna såsom en ugn. Då skola alla fräcka människor och alla som göra, vad ogudaktigt är, bliva lika strå, och Dagen, den som kommer, skall förbränna dem, säger YHWH Sebaot, så att varken rot eller krona lämnas kvar av dem.”

 • Lars Wärn

  ”Ja, du vet förstås hur valutamarknader fungerar”

  Absolut! Ca 50 års erfarenhet 🙂

  Västvärldens sanktioner mot Ryssland kommer att stärka den ryska ekonomin något oerhört. De tvingas att producera sin italienska parmesanost själva som ett litet exempel. Må Israels Gud välsigna Moder Ryssland, och Kina, rikligen, nu och intill tidens ände 🙂

  ”Den kinesiska valutan är till stor del statsstyrd. Den hålls uppe på konstlad väg och skulle man släppa kontrollen skulle den rasa som en sten.”

  Har Kina en dålig ekonomisk utveckling, menar du? På vilket sätt då?

  http://www.globalis.se/Laender/Kina/(show)/indicators/(indicator)/182

 • Lars Wärn

  Ryssarna är smarta. En rysare för de ”kloka” nationalekonomerna. För ett antal år sedan köpte Ryssland upp stora mängder guld. Hur mycket guld finns då kvar i den övriga världens [fejkade] ”guldreserver”?

  Norge behåller sin hyggligt stora guldreserv, tack vara att de inte gick med i vare sig EG eller EU. Men övriga länder i väst?

 • Lars Wärn

  ”Tyvärr hjälper det nog inte att ha kontanter själv i ett kontantlöst samhälle eftersom ingen tar emot dina kontanter.”

  I ”landet Gosen” blir det nog mest naturahushållning. Vara byts mot vara. Kan även komma att finnas vissa ”valutor”. Vissa hade förr små lappar som kallades ”Manna för dagen”. Kanske sådana kommer att värderas som ”selmor” i ”Gosen”?

 • Lars Wärn

  ”EU är en konstallation på lerfötter som min gamla ekonomiansvarige profetiskt brukade säga (han var inte aktivt troende).”

  Ändå verkade han känna till Daniels profetia i kap 2? Vad glad jag blir! 🙂

 • Lars Wärn

  Grubbla inte om rubeln. Den kommer att bestå när Er euro sjunker som en gråsten 🙂

 • Jonas Rosendahl

  Du gillar inte ärlighet? Ärlighet varar längst kom ihåg det! Dessutom sätter jag smiley bakom det jag skrev. Slå gärna upp vad de betyder.

  Sen stavade du mitt efternamn fel. Det känns lite oförskämt om det var medvetet.

  Blir det kycklinggryta idag förresten, herr Werner? 😉

 • Det kan inte skada att titta närmare på texten och, som du gjorde, även kolla in på ordet som används.

  Ordet används en gång i annat sammanhang. Det är doktor Lukas som använde det. Lukas är känd för sin noggrannhet med fakta och vokabulär. Så här skrev han.

  Apg. 17:29 Är vi nu av Guds släkt bör vi inte tänka oss att det gudomliga liknar något av guld, silver eller sten, en bild som kommit till av mänsklig konst och fantasi.

  Det handlar om ordet ”bild av mänsklig konst” i överstättningen. På engelska oftast ”a graven thing of art” alltså något med specifik formgivning och design för att symbolisera och representara en person, livsstil, tro eller tillhörighet.

  Om någon pryder sig, på synlig plats, med ett hakkors så kan vi vara säkra på att det endera är en hindu/buddhist eller en nazist.

  Om vi nu jämför detta me SJ’s chip som fungerar på grund av Närfältskommunikation (Near Field Communication, NFC) och är en överföringsmetod för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor, så ser vi att SJ-chippet inte har en andlig betydelse.

  Vi är redan länge chippade allihopa. Först bank-kort med chip som måste ha elektrisk kontakt för att utläsas (samma princip med sim-kort), numera med bankkort som innehåller ett NFC-chip så att man kan betala kontaktlöst utan pinkod.

  Dessa chips sitter visserligen inte fast i kroppen, men principen tillämpas redan länge och redan nu kan man blockera vem man vill finansiellt.

  Om vi så tittar på engelska översättningar av Upp. 13:16-17 ser vi att ordet ”emblem” används. Detta är givetvis en vald tolkning, men den har fördelen att man inte fastnar i tekniska funderingar utan visas på den ”andliga” aspekten: ”And it is causing all, the small and the great, and the rich and the poor, and the free and the slaves, that they may be giving them an emblem on their right hand, or on their forehead, and that no one may be able to buy or sell except the one having the emblem of the wild beast, or its name, or the number of its name.”

  För att repetera χάραγμα (charagma) = a badge of servitude or sculptured figure (statue): – graven, mark.

  Det anger tre yttringar precis som texten i Upp 13:17 anger tre yttringar: ”the emblem of the wild beast, or its name, or the number of its name”.

  Jag törs nog påstå att ingen kristustrogen, bibeltrogen kan bli chippad till antikrist utan att han vet om det.

  Faran med chip i handen är att det troligen kommer en dag när bankkonton, pass, körkort och alla personliga data (även de som Google och Facebook har samlat) kommer att kopplas till den unika identifikationskoden i chippet. Allt kan då blockeras på direkten om man inte böjer knä och svär trohet till vilddjuret.

  Stor frestelse utan betänketid kan drabba många. Kristallnatten var en övning. Både judestjärnan och hakkorset är emblem, χάραγμα (charagma).

  Någon tröst ser jag i att det drabbar alla. Små och stora, rika och fattiga, egna företagare och anställda! Det finns ingen egen möjlighet att ändra sitt sociala status så att man slipper drabbas.

  /Kjell

 • JH

  Det är en förordning. Det innebär att det är ett lagkrav. Det innebär vidare att företag och myndigheter *kommer* tvingas att ta det på högsta allvar, speciellt som det är rejält höga bötesbelopp inblandade. Jag jobbar med det här dagligen och är väl insatt i det. Vad gäller NSA kapacitet har jag ingen aning. Det finns metoder för att hantera sådant också, om det du har är skyddsvärt nog.

 • JH

  Jag har svårt att se att det skulle bli ett krav. Men visst finns det en sådan möjlighet. Utvecklingen av chippen fortgår och mer minne blir nog tillgängligt med tiden.Jag velar personligen mellan online och offline hantering det blir varierande former av tradeoffs. Båda lösningarna går att göra relativt säkra, men har olika för och nackdelar ur tillgänglighetsperspektiv.

 • josef

  Men om ni läser så står det såhär:
  ”och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade. 16Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan”

  Märket får man genom att tillbe odjuret. Det är just ett märke för att visa att man tillhör odjuret.

  Angående chip i handen så måste det vara den mest korkade grejen i världen. Enda anledningen till att sj håller på med detta är förmodligen för att dra paralleller med bibeln. Förmodligen är JH en ateist med lite hårdrockstendenser 😉

 • josef

  Och efter att ha kollat igenom JH:s kommentarer så inser jag snabbt att minst 50% är rätt.

  Sorgligt att SJ inte lägger sitt krut på att hålla tiderna istället för att bli någon form av ateistshow….

 • Vad vinner du med dylika kommentarer?

  /Kjell

 • josef

  Förhoppningsvis att SJ satsar på att hålla tiden

 • josef

  Kommer aldrig hända, alltså som ID. Det som kan komma in, kan komma ut. Det bör vara lättare att ta ut ett chip ur en människa och in i en annan än att byta fingeravtryck.

  Globalt ID bör därför vara retina eller fingeravtryck.

 • På engelska heter det ”barking up the wrong tree”.

  /Kjell

 • josef

  I din värld kanske.

  I min värld skall SJ inte lägga pengar på knepiga projekt som inte har någon bäring. Det kostar pengar, pengar som kunde använts till reparera spår mm.

  Vad tror du att utveckla meningslösa projekt kostar SJ?

 • Att DHA, den som håller tillbaka, tas bort tillsammans med församlingen och att vedermödan med den stora vedermödan bryter ut.

 • Mormonerna har också mormons bok vilket inte är förenligt med kristen tro. ”Gud är vår kärleksfulle himmelske Fader. Vi lär känna honom bättre genom att läsa hans ord i Mormons bok” från deras hemsida

  Den som sätter sin tro till Jesus Kristus är kristen och det gäller alla människor inkl katoliker

 • Miriam

  Vet du om det totala förbudet för judarna att köpa och sälja i nazistyrda länder under 2:a världskriget har förekommit tidigare?

 • Miriam

  Alltså….Hej! 🙂

  Jag har ett problem. Jag gillar både dig, Wärn och alla här såvitt jag kan förstå.

  Hur ser man på en text om någon är sur eller glad?

 • ”A-kristna…Antikrists kristna? Uppryckandeläran och andra villfarelser har växt fram under påverkan av antikrists ande.”

  Nu fick du till det! Nu var det nog inte så Kjell menade med A-kristna.

  Uppryckandeläran är villfarelse, ja jag säger då det! Du får nog tejpa över 1 Thess 4:17 i din bibel! För där står det ”harpazō” som enl Strongs ”ἁρπάζω harpázō, har-pad’-zo; from a derivative of G138; to seize (in various applications):—catch (away, up), pluck, pull, take (by force). Ett uppryckande blir det frågan jag försöker samtala om här är när det sker. Om majoriteten här på Aletheia har rätt så är jag tok fel ute, men som det brukar sägas här om ”mainstream” tankar, de är inte alltid rätt!

 • Lars Wärn

  Jag tjänar ett antal hundra årligen på att de inte håller tiden. Varför ska de hålla tiden?

 • Lars Wärn
 • Miriam

  Och på svenska:

  ”Hör vår bön

  Vi har syndat inför Dig

  Förbarma sig över oss och över våra barn

  Hjälp oss att få ett slut på pest, krig och svält

  Orsaken till hat och förtryck att försvinna från jorden

  Skriva in oss för att välsignelse i Livets Bok

  Låt det nya året bli ett bra år för oss”

  ///

  Mening (rad) 1,2 och 3 får mitt godkännande.

  Rad 4 blir lite klurig då vi redan har ett löfte om en ny jord utan pest, krig och svält. Dock är det verket helt och hållet Herrens. Vilken människa kan göra atomer av den här planeten och skapa den nya?

  Rad 5 om hat och förtryck…jaa…det står någonstans att vi ska be om beskydd från onda människor. Onda människor kommer det att finnas till sista dagen på den här planeten.

  Hur tolkar du rad 6?:”Skriv in oss i Livets bok för att (få?) välsignelse” Ska det vara så?

  Och sista raden: ”Låt det nya året bli ett bra år för oss.” Hmmm….Herren vill ju att det ska vara bra. Han hindrar oss inte att ta emot hans hjälp när det behövs? Vad är bra? Ett år med kyckling varje dag på spisen eller mannagryn i Herrens direkta närhet?

 • Min kunskap om detta är mycket begränsad. Det enda jag vet är att själafienden har kört huvudet i väggen ett antal gånger när han trodde att det var en general-repetition, eller kanske till och med sista striden.

  Själafienden kan inte skapa, så det enda han kan göra är att presentera gamla metoder som nyheter. Målet ändras inte. Målet är först och främst att utrota judarna. För då kan han bevisa att Abrahams, Isaks och Jakobs Gud inte är störst. Vi vet alla vilken religion det är som dagligen fem gånger på fasta tider tvingas bekänna att deras gud är ”större”. Ateister och humanister och galna politiker har samma agenda. Nämligen att bevisa att Abrahams, Isaks och Jakobs Gud inte är ”The Big Boss”. Därför får vissa religioner (läs ateism, humanism, kommunism, evolutionism och islam) mer utrymme än bibeltrogen kristendom.

  Nu blev det ju ett streck i räkningen för själafienden. Han hade aldrig räknat med hednakristna som inympades i Israel. Nu måste han således även göra slut på alla dessa.

  Jag tror inte att ”vilddjuret” kommer att se ut som en otrevlig figur i människors ögon. Snarare tvärt om. I Bibeln beskrivs han som ett vilddjur eftersom Gud har facit. Emerging Church, liberalteologins slaktoffer och medlemmar av mirakelpredikanternas megakyrkor kommer att ha noll koll och noll motstånd. De kommer att jubla över att det äntligen finns goda nyheter.

  Kontrollen på köpa och sälja har redan börjat. Skattmasen vill ha koll på din hela cash flow. Gör ett tanke-experiment. Låt oss låtsas att du stoppade undan 5 miljoner svenska kronor i ett bankfack för att ”skatteplanera”.

  Redan i dag har du ingen laglig möjlighet att använda dessa pengar utan att bli upptäckt.

  Metoderna finns redan. Det enda man behöver göra är att lägga gränserna lägre.

  /Kjell

 • Teckenförklaring:

  Barking betyder ”att skälla” som en hund. Du skäller på signaturen ”JH”. Han har inget att göra med SJ’s förseningar. De som har det läser inte här.

  Du står på bakbenen med fram-tassarna mot fel träd och skäller.

  /Kjell

 • Lars Wärn

  Se texten och allt utifrån ett israeliskt perspektiv så blir analysen enklare 🙂

  ”Hur tolkar du rad 6?:”Skriv in oss i Livets bok för att (få?) välsignelse” Ska det vara så?”

  Vem vill inte ha sitt namn inskrivet i Livets bok?

  ”Och jag såg en stor vit tron och honom som satt därpå; och för hans ansikte flydde jord och himmel, och ingen plats blev funnen för dem. Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen, och böcker blevo upplåtna. Och jämväl en annan bok blev upplåten; det var livets bok. Och de döda blevo dömda efter sina gärningar, på grund av det som var upptecknat i böckerna. Och havet gav igen de döda som voro däri, och döden och dödsriket gåvo igen de döda som voro i dem; och dessa blev dömda, var och en efter sina gärningar. Och döden och dödsriket blevo kastade i den brinnande sjön; detta, den brinnande sjön, är den andra döden.

  Och om någon icke fanns skriven i Livets Bok, så blev han kastad i den brinnande sjön.”

  ”På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten som står såsom försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like icke har funnits, allt ifrån den dag då människor blevo till och ända till den tiden. Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta, som finnas skrivna i BOKEN.

  Och många av dem som sova i mullen skola uppvakna, somliga till evigt liv, och somliga till smälek och evig blygd. De förståndiga skola då lysa, såsom fästet lyser, och de som hava fört de många till rättfärdighet såsom stjärnor, alltid och evinnerligen.”

 • Miriam

  Javisst! Tack!

 • Martin

  Nope, det är ett guldmynt från Sydafrika (Kruger=tidigare president; rand=Sydafrikas valuta). 1 krugerrand innehåller 1 troy ounce rent guld, dvs drygt 30 gram men myntet väger något mer. Man blandar in lite koppar för hållbarhetens skull. Priset för ett krugerrand är alltså guldpriset för ett troy ounce, nu drygt elva tusen kronor men det finns också i valörerna 1/2, 1/4 och 1/10 krugerrand.

  https://uploads.disquscdn.com/images/7059e738761010401c03477b36eadd999e95a0ea5f38fd98787c84c7f738a7fa.jpg

 • Janneyo114

  Patience of the saints – tålamod skrivet i pannan (Upp 13:10, 14:12). Det lär behövas! Motsatsen är blasphemy – hädelse: lida av Guds vrede och håna Gud när han straffar synden:

  Rev 13:4 And they worshipped the dragon which gave power unto the beast: and they worshipped the beast, saying, Who is like unto the beast? who is able to make war with him?

  Rev 13:5 And there was given unto him a mouth speaking great things and blasphemies; and power was given unto him to continue forty and two months.

  Rev 13:6 And he opened his mouth in blasphemy against God, to blaspheme his name, and his tabernacle, and them that dwell in heaven.

  Vilddjuret hädar Gud. Det samma gör Mysteriet Babylon 17:3:

  Rev 17:3 So he carried me away in the spirit into the wilderness: and I saw a woman sit upon a scarlet coloured beast, full of names of blasphemy, having seven heads and ten horns.

  Vi ska välja sida. Endera get eller får. Ingen blandning av DNA, eller diffus märkning. Det kommer att synas. Get eker får.

  Fråga
  Hur kan du köpa och sälja bara om du har ett symboliska märke i pannan eller på handen?

  Tror du att märket bara är symboler?

  I så fall är det ganska onödiga profetior i Uppen-boken. Symboler för att tro (lagen skriven i pannan) och symboler för att dyrka vilddjuret och ta hans märke…

  Jag tror att märket ska vara i handen eller i pannan. Man följer vilddjurets bild som icke troende och hädar Gud. Öppet och i tysthet. Medvetet och omedvetet. Inget konstigt eller glidande i betydelser.

  Klart att Guds ord är andligt. Men märket är både och. Man kan inte köpa med en andlig symbol i pannan. Det ekonomiska systemet är riggat för AK. Sen ere slut. Vi ska vidare. Varför förneka?

 • För mig är tro ”en fast tillförsikt om det som man hoppas, en övertygelse om ting som man icke ser” Heb 11

  Det är långt ifrån vetande framförallt i fråga om attityd!

  ”Herrens dag” är den tid som Jesus visar Johannes i Upp 1 när han i andehänryckning blev förd till Herrens dag och får se det drama som skall övergå jorden och dess innevånare. Johannes skulle skriva upp vad som härefter skulle ske, vilket jag tror är Herrens dag.

 • Jonas Rosendahl

  Ok. Ja har sett reklam på FB för backup på Svenska servrar och sen nåt surr kring lagkrav. Mer vet jag inte. Men då vet jag lite mer nu 🙂

 • Lars Wärn

  Jo, men det är ju tänket som Ryssland har. Och Norge. Sveriges guldreserv skulle fraktas till Frankfurt om euro-anhängarna vann 2003. Vi vann, så jag vet inte hur det gick med guldet. Kanske är det bara balt-guld kvar i Riksbankens valv?

 • JH

  Personuppgifter får inte exporteras utanför EU, data över lag får inte exporteras utanför EU. Dessutom tillkommer det sk. nice fördraget som ytterligare begränsar (inte en dag för tidigt enligt min ringa mening) myndigheter och företags möjlighet att lagra data utanför landets gränser. Det innebär att molnlösningar som usher, amazon mf måste vara belägna som minst inom eu, och om de har känsliga data inom Sverige. Det är därför man ser dem bygga server farmer i Sverige. Från nationellt säkerhetsperspektiv så är det vettigt. Helst EMP skyddat och i bergrum, men det finns det inte lag krav på ännu.

 • Lars Wärn

  Hopp och tro är skilda saker enligt 1 Kor kap 13.

  vad betyder ”Herrens dag” i Upp kap 1? Gick jorden under den Sabbatsdagen? Vad betyder begreppet i Malaki?

 • Lars Wärn

  ”Mormonerna har också mormons bok vilket inte är förenligt med kristen tro.”

  Jo jag vet. Det finns mängder med skräplitteratur och ren skit i den kristna världen.

 • Lars Wärn

  ”Rad 4 blir lite klurig då vi redan har ett löfte om en ny jord utan pest, krig och svält.”

  Ja, det löftet gäller denna jord för drygt 1000 år. Från Harmagedon och i stort sett fram till tidens ände. På den nya Jorden finns inget sådant överhuvudtaget.

 • Lars Wärn

  ”Så länge den bräckliga demokraturen Sverige fungerar”

  Intressant ord. ”Demokraturen”. Sverige är ingen demokrati sedan 1994. Beslut av vikt fattas av diktatur-kommissionen i Bryssel. Riksdagen kan bara stifta lagar om hundbajspåsar o dyl sedan dess. Riksdagsmän, och kvinnor, tar orimligt betalt för den typen av beslut. I princip kan de vara outbildade (grundskola, plus kanske nån svetsarkurs eller så) men ändå lyfta en lön på kanske upp till 160 000 per månad.

 • kjell

  Jag grubblar mer över, varför försvann inlägget, om inlägget var fel på något vis så vore det bra om D skickar det i retur via mail med anmodan att rätta felen.
  / Kjell

 • ”Hopp och tro är skilda saker enligt 1 Kor kap 13” Det är vad texten i Heb 11 förklarar, tron är en fast tillförsikt och hoppet en övertygelse om det man inte ser.
  Tillförsikt och övertygelse är huvudingredienser i det kristna livet.

  Jag tror inte Tisbiten Elia skulle komma utan nån som representerar honom,. Johannes döparen, innan Herrens dag den stora och fruktansvärda, vedermödan kommer. Vedermöda med stort T Thlipsis och bestämd artikel före,

 • Miriam

  Tänkte på den nya jorden, dit vi vill. Hur det är i tusenårsriket har jag dålig insikt om.

  Upp 21:1″Och jag såg en ny himmel och en jord för den första himlen och den första jorden hade försvunnit och havet fanns inte mer.”

  2 Petr 3:13 ” Men Herrens dag ska komma som en tjuv om natten*, och då ska himlarna med ett våldsamt dån förgås, och elementen** ska smälta av brännande hetta, och jorden och de verk som finns därpå ska brännas upp.” )**Dvs. beståndsdelar i den fysiska världen.) Eftersom nu allt detta ska upp­lösas, hur heligt och gudfruktigt bör ni då inte leva, medan ni väntar och ivrigt längtar efter Guds dags ankomstdå himlarna ska förgås av eld och elementen smälta av hetta. Men efter hans löfte väntar vi nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor”

  Jag tolkar texten bokstavligt. Att den här planeten kommer förgås och att hemma är på en helt ny jord. Bokstavligt.

 • josef

  I min värld skäller jag på SJ för att anta idiotiska projekt. Men min och din värld verkar skilja sig åt. Eller menar du att jag skäller på JH för att SJ ger pengar till JHs knasiga projekt?

  SJ, skall inte ge pengar till detta, det är ett helt ickefungerande, ekonomiskt sätt, system.

 • Lars Wärn

  Vad himla trevligt att få konversera med en trevlig person som dessutom är väl insatt i Bibeln och profetiorna. Det händer inte ofta i bloggar.

  ”Jag tolkar texten bokstavligt. Att den här planeten kommer förgås och att hemma är på en helt ny jord. Bokstavligt.”

  Helt korrekt.

  Angående ”de tusen åren” har jag svårt att sammanfatta allt det stora som händer denna jord under dess Guldålder. Även Yeshua är mycket förtegen om den tiden i Evangelierna. Man ser de stora dragen i Daniel kap 2 och Kap 7. Detaljer finns i Hesekiel kap 40 – 48 samt i Sakarja kap 14 m fl. En mängd finesser i Jesajas profetior.

 • JH

  Är inte så intresserad av de olika mytologierna.

 • JH

  Eller så halar man fram telefonen.

 • wildwest63

  Eftersom du själv är teolog så gick det väl lite nära. Det går att hitta precis vilken förklaring till ändens tid som helst på nätet! Och alla är det stora teologer eller funderande konspirationsteoretiker med kristen bakgrund som läser Bibeln noggrant, kan grekiska, hebreiska, läsförståelse och allt möjligt. Många pastorer är också teologer för övrigt, det går inte att skilja åt om det de säger är pastoralt eller om det är akademiskt teologiskt. Och jag vet inte varför det skulle vara en skillnad.

  Jag tycker att det ofta existerar en viss von-oben-attityd från de som tror de vet allt till skillnad mot vanligt folk som givetvis inte vet nånting om det som Gud tydligen bara uppenbarat för vissa specifikt utvalda. Hur många datum för Jesu återkomst har jag inte läst om bara de senaste två åren?

 • ”Den som sätter sin tro till Jesus Kristus är kristen och det gäller alla människor inkl katoliker”
  Så vad säger du om vår nye svenske kardinal?

 • wildwest63

  Ja, för all del, men har man ett företagsabonnemang vill man inte krångla med att be företaget dra av sina privatresor. Dessutom var ovanstående exempel från den övergångsperiod när man hade månadskort, men innan betalning med telefon var möjlig.

 • wildwest63

  Var ser du en växande rysk ekonomi? Det är en ren råvaruekonomi. Så länge sanktionerna slår mot Ryssland blir det ingen utveckling att tala om. Ryssland skulle behöva slå över till konsumtionsvaror, till förädlade varor, om man vill komma nån vart. Som råvaruekonomi passar man utmärkt i det som tidigare kallades BRIC-länderna, där bl a Brasilien är av samma skrot och korn och går igenom en våldsam kris just nu.

  Kina måste hålla en mycket högre tillväxttakt än västvärlden eftersom det kinesiska kommunistpartiet inte klarar att hålla befolkningen i schack om inte tillväxten fortsätter med de höga nivåer man har vant sig vid. Därför är det inte helt relevant att jämföra tillväxtsiffror från EU med Kina. Hamnar Kina under 5% är det katastrof. Skulle en EU-stat ha 5% tillväxt vore det rena himmelriket.

  Du är bra lustig, du. Vi skulle alltså må bra här i Europa att hela kontinenten ödeläggs av ryska och kinesiska militära styrkor? Och sen?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Måhända inte. Någon miljard, eller två, kristna runt om i världen är det 😉

 • kjell

  Oräknelig skara, samtidigt som Han kan räkna alla våra hårstrån?

  Men eftersom skaran inte är fulltalig ännu så är det inte möjligt att säga hur stor den blir, men när allt är fullbordat kan det gå att säga hur stor den blev.
  /Kjell

 • Janne

  . Har ju i tidigare inlägg visat att det absolut mest logiska (enligt bibeln själv) är ett bildligt märke bla Hand = handling. Panna = sinne/tro (5 Mos 11:18) .

  Dessutom ska ju märket stå för något,dvs du tillber ju inte vilddjuret (antikrist) bara genom att ha ett märke. Genom bibeln går en röd tråd, tillbedjan av Gud som skapare, Vilddjurets eller antikrist märke handlar om påtvingad tillbedjan …(alla som inte tillber…)
  Vilddjuret ska ju förmå människor att ta märket. så om man drar det till sin spets så kan ju alla företag som chippar människor vara vilddjuret… men vilddjuret ska ju ha kristna karaktärsdrag och verka världsvitt!

  Trodde att mitt inlägg om organisationen som skryter om sitt märke (tecken) i ett tidigare inlägg skulle höja många ögonbryn, men det kanske var bekant redan….

 • Janne

  I Bibelns värld är då heliga människor= lagiska människor
  ”Här gäller det för de heliga att ha ståndaktighet, för dem som hålla Guds bud (nämns först) och bevarar tron på Jesus”.

  Fö kan jag hålla med om att Lars Wärns förenklingar blir komplicerade ibland….

 • Lars Wärn

  ”Var ser du en växande rysk ekonomi?”

  Det skrev jag ju:

  ”Västvärldens sanktioner mot Ryssland kommer att stärka den ryska
  ekonomin något oerhört. De tvingas att producera sin italienska
  parmesanost själva, som ett litet exempel. Må Israels Gud välsigna Moder
  Ryssland, och Kina, rikligen, nu och intill tidens ände :)”

  Resultatet ser vi inte än. Sanktionerna infördes ju så sent som 2014 efter det att Ryssland stoppat NATOS invasion av den ryska halvön Krim.

  ”Skulle en EU-stat ha 5% tillväxt vore det rena himmelriket.”

  EU-stater är ett ”rent helvete” oavsett tillväxtnivå. De tillhör alla ”vilddjurets rike” (se vidare i Upp kap 16 m fl)

 • Det är klart att Gud visste antalet hår på deras huvuvden. Att han skriver att de är oräkneliga beteknar att det är en mycket stor skar spm komme ut ur den stora vedeermödan där de blivt dräpt för sin tros skull.,

  Vet inte hur du tänker dej jag tror denna plats är tom till detta sker under vedermödan senare hälft. Så det finns inga att räkna där nu.

 • Janneyo114

  Du visar att du tillhör vilddjuret genom att ha märket. Så kan du också köpa och sälja. Visa din tillhörighet. Pseudokristendomen är mycket större idag än den äkta. Och tom läsare här har svårt att se den uppenbara falskheten ich makten i låt oss säga ”sydvästeuropeisk kyrklighet” haha! Om vi inte ser att ekonomin har samma karaktär av vilddjur som ”falsk-kristendomen” och att vi inte ska ha ett märke i pannan och som slav tillhöra det ekonomiska systemet som man inte KAN ta sig ur, eller upplever något kusligt i det att man märker kroppen för att kunna köpa och sälja, så varsågod, ta chippet i handen eller liknande! – Om/när det börjar bli ett krav. Detta var min sista kommentar i tråden! GBY med visdom…

 • JH

  Måhända. Många trodde världen var platt några hundra år sedan. Merparten av dem som fortfarande gör det är pysslar på med olika mytologier, vanligen den abrahameiska varianterna.Bara för att folk tror på något innebär det inte att det är vettigt.

 • Du skrev: ”Bara för att folk tror på något innebär det inte att det är vettigt.”

  Håller helt med! Bra exempel är evolutions-myten som nästan alla tror på i vår tid.

  Biggest hoax ever!

  /Kjell

 • Wildwest,

  Det vore intressant att höra din åsikt om företeelser som ”Bitcoin”.

  Själv förstår jag inte ens hur Bitcoin funkar.

  Kan det vara en övning för ”Anitkristcoin”?

  /Kjell

 • JH

  Med den lilla skillnaden att en stöds av tonvis med faktiskt data och evidens, och att den är en grundpelare för modern medicin. Som till skillnad från sägner och myter faktiskt kan verifieras att stämma. Just saying…

 • Miriam

  Ditt inlägg har fått mig reflektera över ”tillbe”. Spontant tänker nog många på det som att knäppa eller lyfta sina händer inför den man tillber och tacka för maten osv. Det är iof alldeles rätt och riktigt, men jag tror även att tillbe rymmer så mycket mer.

 • Janne

  Den är ett fullkomligt luftslott och ingen kristen borde tro på den, och ingen annan heller…

 • Janne

  Mycket flum och skral Bibel förankring.

 • Janne

  Helt riktigt. Många har inte förstått att frågan om chip eller inte i botten handlar om vem som får våran tillbedjan. …”den som tillber odjuret och dess bild”… Vi är varnade sedan länge av de tre änglarnas budskap. Det tragiska är att många tror sig vara ”säkra” genom att inte ta ett chip…

 • Det verkar som du tror den skaran redan har börjat ta plats?

  Det sker inte förrän under vedermödan när dödandet av troende börjar. Om det kan vi läsa
  ”Och jag såg de människors själar, som hade blivit halshuggna för Jesu vittnesbörds och Guds Ords skull, och som icke hade tillbett vilddjuret eller dess bild, och icke heller tagit dess märke på sina pannor och sina händer; dessa blevo nu åter levande och fingo regera med Kristus i tusen år” Upp 20:4

  Det posttribbare får fundera över är vad det betyder att vara beskyddad under vedermödan. Menar ni att ni ska gå igenom den utan att dräpas så är ju skaran ovan oräknelig, som de flesta tolkar som en enormt stor skara troende. Uppenbarligen blev dessa inte räddade till livet utan de miste sina liv men vann det och står nu inför tronen. ! den skaran kommer även andra troende att vara med men det är endast tribulationstroende som nämns särskilt. Varför, kanske för att de var med om nått som världen aldrig tidigare sett, som Jesus sa.

 • För evolutionstroende är detta givetvis basala dogma som bara evolutiosnheretiker betvistar. Men riktigt så enkelt är det inte.

  För det första är evolutionismen inte en naturvetenskp där man repeterar förutsättningarna och noterar resultaten.

  I stället har det mer mer juridik att göra, där man samlar indicier och ställer upp teoretiska scenarier.

  Tyvärr har evolutionisterna från början samlat på alla indicier som störder teorin och nogsamt förintat och förtigit alla mängder av indicier som inte stämmer.

  Dessutom bygger teorin (som note bene inte är bevisad) på det dåtida antagandet att en cell består av kärna, protoplasma och en cellvägg.

  Nu visar sig cellen vara så komplicerad att inte ens miljarder år räcker för slumpen. Därför börjar man nu yra om ”multiversa” i stället för ”universum”.

  Du råkar befinna dej på en terräng där undertecknad har ganska mycket sakkunskap.

  Men, lycka till i din tro, för vetenskap är det inte. Det borde du som datakunnig kunna inse, om du vill.

  /Kjell

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Uppskattar att du tar dig tid JH. Förstår att du lever i din lilla bubbla där chippet säkerligen kan anses ofarligt. Lyfter du blicken lite, vilket inte bör vara omöjligt i din situation, med kännedom kring hur det SKULLE kunna användas kanske du ser att man inte behöver vara intellektuella bonnläppar för att åtminstone vilja följa utvecklingen…

  https://youtu.be/qNtAuCsIIxU

  https://youtu.be/qCVVUuvXOoc

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Jonas Rosendahl

  Tycker du blandar ihop det lite faktiskt. Men jag får återkomma i framtiden kring detta.
  P.s jag är inte teolog. Än 🙂

 • Janne

  Glädjer mig att någon mer har fattat galoppen… Det handlar inte om ett chip, det handlar om tillbedjan, som det faktiskt står.
  Alla de heliga ska få ett sigill. Är det någon som tror att det är bokstavligt?

 • Jonas Rosendahl

  SJ är ett bra exempel på postmodernism. Ägarstrukturen kring detta färdsätt är så komplext att någon aldrig kan utkrävas för ansvarstagande. Istället blir det relativiseringar i det oändliga till varför de inte går i tid.

 • Jonas Rosendahl

  Som nån sa: Jag har aldrig mött en fattig som bryr sig om tiden.

 • Lars Wärn

  ”Alla de heliga ska få ett sigill.”

  Var står det?

 • Lars Wärn

  ”Vi skulle alltså må bra här i Europa att hela kontinenten ödeläggs av ryska och kinesiska militära styrkor? ”

  Vet inte vad du pratar om. Ryssarna är klokt och lugnt övervägande människor till skillnad från de många galna och halvgalna ledarna i väst.

  Minns inte var jag skrev det nu, men Ryssland köpte upp mycket guld för ett antal år sedan. Guld har alltid varit hårdvaluta. Än mer när aktierna på Wall street förvandlas till värdelöst papper.

  https://www.libertysilver.se/kc/news?id=507

 • Janne

  Upp-boken 7:3

 • Lars Wärn

  Skulle samtliga ”de heliga” utgöra endast 144 000?

 • Janne

  Jag hoppas inte att du tolkar siffran bokstavligt, igen, i en av Bibelns mest symboliska böcker…

 • Jonas Rosendahl

  JH – Ja visst är det lätt att tro på myter. Nån säger nåt och presenterar det ”vetenskapligt” så tror många på det. 😉
  En myt är till exempel att kristna på medeltiden trodde att jorden var platt. Det trodde de inte. Läs gärna länkarna nedan från tidsskriften forskning och framsteg. Det kan ta ett tag innan länkarna syns nedan men jag bjuder på ett litet bevis ” Den som besöker Uppsala kan till exempel studera domkyrkans sydportal. Över ingången presenteras den runda jorden i sex friser som är från 1300-talets början.”

 • Martin

  Det blir inget kvar om du tolkar allt symboliskt. De 144 000 är judar, 12 000 från varje stam. De är jungfrur, har aldrig ljugit. De är fläckfria.

  Du menar att inte ett ord av detta stämmer?

 • JH

  Handlar om rationellt tänkande. Inte tro.

 • Jonas Rosendahl

  Miriam – Det är en subjektiv upplevelse för läsaren när skribenten stundom använder ord som osar attityd och som framkallar känslomässigt avog hos den som läser 😉

 • Jonas Rosendahl

  Det där med Darby är egentligen en märklig historia. Hur det kom att prägla frikyrkorörelserna när de startade egna bibelskolor. Syftet var ju gott med egna bibelskolor i sig. Då är frågan om den synen på uppryckandet funnits tidigare i historien. Har för mig att Smeds citerade från nån bok kring detta.

 • Jonas Rosendahl

  Bland frikyrkliga hade man jobbannonser ute förr i världen där man skrev ”verkligt frälst”. Många förstår precis vad det innebär men många inte. Dessutom skulle det inte vara populärt att använda idag. 😉

 • Ja det är en märklig historia runt Darby. För det mesta kontroversiell och idag av många stämplad som villolärare!

  Vet inte vem Smeds är men googla på
  A HISTORY OF PRE-DARBY RAPTURE ADVOCATES
  så finns det lite om hur man tänkte i frågan före Darby.

 • kjell

  Det skrev jag inte, jag reagerar mest mot antalet som jag hört många pastorer lägga ut texten om, många talar om att antalet är så stort så att det inte är möjligt att räkna, men jag menar att oräkneligt kan var allt i från några hundra till miljarder eftersom det inte går att räkna än, innan skaran är fulltalig.

 • Janne

  Tvärtom skulle jag säga. Tolkar man bokstavligt missar man mycket viktig information. Tex. lilla hornet, är det ett bokstavligt horn. Nej det är väl ingen som tror hoppas jag, men det avslöjar tydligt antikrist=första vilddjuret. Sen upptäcker man att det inte handlar om någon fysisk märkning, chip tex. Guds folk ska också ”märkas”, med sigill. Det handlar om tillbedjan och lojalitet …”de som hålla Guds bud (alla) och bevarar tron på Jesus”…
  Det finns en text till. Uppboken 20:4 som visar att man har haft möjlighet att ”märka” sig tidigare i historien, innan chippet fanns…

  Ang 144000 så är det väl bara Jehovas Vittnen som tolkar detta bokstavligt, och de är ju rejält ute och cyklar, (på andra områden också). Man ser ju tydligt att det är bokstavligt eftersom det är alla frälsta ”som är friköpta från jorden” (vi befinner oss alltså i himlen) tillsammans med Lammet (Jesus) och de (vi) är fläckfria som du påpekar.

 • Janne

  Det är svårast att tro på evolutionen… makro evolutionen då, eftersom man aldrig har observerat den, eller hittat bevis för den.

 • Lars Wärn

  ”Det kallas på vanlig svenska för härskarteknik.”

  Känner inte att jag missbrukar ”härskarteknik” även om jag kontinuerligt utsätts för dylikt. Att ge svar på tal är något annat.

  ”Faktum är att kristna genom alla tider har haft olika syn på detta.”

  Givetvis är det så. Studera uppryckandeläran från början (börja med att läsa Ibstedt) så blir det tydligt. Lärorna i världen är många men Bibelns lära är en.

  ”Ju mer man läser om detta desto mer komplext blir det”

  För mig har det varit precis tvärt om genom åren. Ju mer jag läser desto klarare lyser ljuset. Men det beror helt på vilken ande som är med i Bibelläsningen.

  ”…den används som text i den allra sista tiden.”

  Vilken tid är det?

 • Lars Wärn

  Men det är ju inte vad 2 Tess säger. ”Den laglöse” måste först träda fram innan det kan bli tal om något ”bortryckande på skyar”

  Det finns många ”gordiska knutar” och ”moment 22” i den förvirrade kristenheten.

 • Een smiley skulle vara relevant replik men tror inte att det funkar i Disqus så du får hålla till godo med ”rotfl”.

  Din ”tro” är rationellt tänkande och min tro är dogmer och fabler.

  Du skulle bli förvånad hur många utbildade i naturvetenskap, med akademiska grader, det är som tror på Skaparen på grund av rationella argument.

  Dikotomin tro vs vetande är en hoax.

  /Kjell

 • 2 Tess 2:6:7 ”Och I veten vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han först när hans tid är inne kan träda fram. 7Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen”

  Den laglösa kan alltså inte träda fram förrän den som håller tillbaka, DHA är borta.

  På annan plats här nämndes tidigare om Darby och en undran om historien före honom i hans kända pretribblära. Har den funnits förrut? Ja! Det var ju vad Paulus skrev om till Tessalonikerna.

  De hade så hastigt låten sig bringas ur fattningen och förlorat besinningen, som om Herrens dag redan hade skett.

  Om nu Paulus lärde att de skulle gå igenom vedermödan så borde de ju i stället ha varit fyllda av förväntan och tänka yes, bara sju år av vedermöda så kommer Herren Jesus! Men så var det ju inte de hade förlorat besinningen därför att någon hade sagt eller skickat ett brev och påstått att Herrens Dag redan är här och att de nu måste gå igenom vedermödan. De trodde de blivit lämnade kvar.

  Den enda logiska förklaringen är att antingen hade Paulus fattat Herren fel i 1Tess 4-5 eller så talade han om ett uppryckande före vedermödan.

  Du har en förmåga att överdriva kristenhetens förvirring Lars.

 • Lars Wärn

  Ditt svar är i stort sett korrekt men låt mig återigen påpeka att alla Israels 12 stammar finns representerade i skaran. Inte bara Juda stam.

 • Lars Wärn

  ”Den laglösa kan alltså inte träda fram förrän den som håller tillbaka, DHA är borta.”

  Och i 1 Tess står det att ”bortryckandet” inte kan ske förrän ”den laglöse” har trätt fram. Hur ska ni ha det?

 • Lars Wärn

  ”På annan plats här nämndes tidigare om Darby och en undran om historien
  före honom i hans kända pretribblära. Har den funnits förrut?”

  Har skrivit om Ribera och Lacunza m fl ett flertal gånger. Gick inget av det in?

 • Vilken bibel har du? I min står det inget om den laglöse i samband med bortryckandet

 • Lars Wärn

  ”Läs Bibeln själv så kanske du förstår bättre.”

  ”Det skrev jag ju, att jag läst själv…!!”

  Där fick Jonas R rätt mot mig för en gångs skull. Jag använde faktiskt ett slags härskarteknik där, som jag själv har drabbats av 100-tals gånger i spalterna. Men du skrev faktiskt så här:

  ”Jag för min del som läst mkt om upp boken ser att det måste vara symboliskt.”

  Får omformulera mig: Läs i Uppenbarelseboken – inte om Uppenbarelseboken!

 • JH

  Det finns inget som hete makro evolution. Lika lite som det finns något som heter mikro evolution. Tro har inte med saken att göra. Fakta och evidens är det som är viktigt.

 • Janne

  Misstänkte det! Har naturligtvis läst uppboken många gånger, men har man inte läst mkt om boken också, så har man antagligen missat mycket. Har läst flera gallimatias tolkningar, för att sedan fastna för den som stått sig bäst sedan 1850 talet.

 • Lars Wärn

  ”Vilken bibel har du? I min står det inget om den laglöse i samband med bortryckandet i 1 Tess”

  Nej, det står i 2 Tess. Det är ert problem, att ni citerar 1 Tess flitigt men blundar för 2 Tess. Breven hänger samman, vilket de kristna inte heller förstår.

 • Lars Wärn

  Nån av de många JV-tolkningarna?

 • Naturligtvis hänger breven i hop det var förmodligen bara månader emellan dem. Nu vet jag inte vad det är för problem vi kristna blundar för angående 2 Tess 2?

 • JH

  All teknik har för och nackdelar. Och den kan alltid missbrukas. Just den här biten oroar mig inte så mycket det finns en hel del annat jag oroar mig för som är vesäntligt mycket svårare att hantera. Inte för att tekniken i sig kommer vara ’ond’ eller ens brukas på ett dåligt sätt, utan för att den helt enkelt är så bra att den kommer leda till stora sociala förändringar i samhället. Jag tänker närmast på första generations AI som redan nu är så pass bra att den inom den kommande 5 års perioden kommer slå ut hela yrkeskårer. Och göra jobbet betydligt bättre än vad en människa kan. AI har redan demonstrerat att den kan omdana ex. sjukvården i sin helhet (och har börjat göra det i vissa länder redan nu). Den kan planera trafik i våra städer, och kadrer av banktjänstemän och ekonomiska rådgivare kan tämligen snart börja se sig om efter något nytt jobb. Mellan 5 och 10 år bort så försvinner merparten av jobben inom transport och logistik.
  Det kommer leda till en hel del sociala problem. Och utvecklingen accelererar, så nästa AI generation ser vi inga egentliga begränsningar för vad det kan göra. I princip kan det göra allt bättre än oss, oavsett problem vi kastar på det. Och det har potential att vara en helt fantastisk sak. Eller en fullkomligt katastrofal. Beroende på hur vi väljer att anamma tekniken och förändra vårt samhälle, och oss, till de nya realiteterna kommer vi få olika utfall i denna ekvation. Man skall också komma ihåg att vi befinner oss mitt i en global uppvärmning som också den är ytterst allvarlig och som kommer, i närtid, de närmaste 10-15 åren för att vara exakt, leda till mycket radikala förändringar av våra levnadsvillkor. Flykten från Syrien är bara en försmak på den folk omflyttning som väntar i förhållandevis närtid. Det här är faktiska reala saker att oroa sig för. Och det är saker vi kan lösa, om vi (och då pratar jag globalt) väljer att lösa det. Tekniken finns. Men vill vi? Det är upp till oss. Ingen annan kommer lösa det åt oss.

 • JH

  Givet att första beräkningen av jordens omkrets (som sfär) gjordes av Eratosthenes 247BCE så vore det konstigt om man inte på åtminstone något plan förstod saken (och personer som Columbus seglade inte iväg på måfå). Dock är ex katolska kyrkans motstånd mot kunskap och förstånd väl dokumenterat i olika sammanhang. Likaså var det inte poppis med ex. läkekonst och annat som man såg som ’häxeri’. Och det är väl egentligen först under 1900 talet när man på allvar började göra sig av med vidskepelse som en hisnande utveckling tagit sin början. Och den bara fortsätter, numer med närmast vertikal lutning på förändringstakten. Framförallt AI system kommer revolutionera vårt samhälle, till och med mer än vad internet gjort. Det är ingen underdrift att prata om en ny era inom mänsklighetens historia. Och vi kommer få uppleva den. På gott och ont.

 • JH

  Du ger inget som helst intryck av att ha någon som helst kunskap inom området.

 • Janne

  Nix. De har väl ändrat sig många gånger.

 • Jonas Rosendahl

  Tycker du låter lite som en upplysningsfilosof i en del inlägg 😉 Du skriver katolska kyrkans motstånd mot kunskap och förstånd te x.
  Kyrkan som sådan har alltid varit för lärande. Både under medeltiden och längre tillbaka. Det är väldokumenterat. De främsta universiteten i USA startades av kristna etc.
  Men låt oss inte blanda ihop detta med maktkampen där monarkier och katolska kyrkan effektivt fördökte kontrollera den enskilda inidividen och där läskunnigheten var nere i en fjärdedel av manliga befolkningen.
  Upplysningstiden med sina vetenskapliga belägg hade helt klart sin positiva påverkan genom den omfattande reformation som skedde i hela samhället.
  Men som sagt låt oss inte blanda ihop korten. Kyrkan får alltid problem när den limmas med värdslig makt. Därav missuppfattningen att kyrkan varit emot vetenskap.
  Sverige har märkligt nog gynnats om man nu kan uttrycka det så när kristna tvingats fly från katolska kyrkans och monarkiers maktfullkomlighet. Ett exempel är familjen DeLaval som var kalvinister ( Hugenotter ) i Frankrike. Det var en militärsläkt som flydde hit och så smått föddes Gustav DeLaval som fick en ansenlig mängd patent. Idag är Delaval en betydande industri.

 • JH

  Så länge du ägnat dig åt vad kyrkan anser vara okontroversiella vetenskapliga efterforskningar så har de i allmänhet inte haft några problem. Problemen uppstår när det inte är så. Och vi ser det ännu i denna dag. Katolska kyrkan ex. är en direkt ond organisation som på många plan motverkar och bromsar ekonomisk utveckling och mänskliga rättigheter ännu i denna dag i uländer (när de nu inte ägnar sig åt avancerad skattesmitning och att arrangera pedofilringar). Och de är inte ensamma, det finns en hel radda med obskyra sekter som southern baptists i usa som skickar missionärer och biblar istället för folk som faktiskt kan göra skillnad för människor i fattiga länder.

  Ett land som Uganda är inte betjänt av mer religion, det är betjänt av faktiskt kunskap och sund tolerans gentemot varandra så att det kan börja ta sig upp ur fattigdom och börja jobba med de faktiska problem som finns i alla former, som ex jämställdhet, homosexuellas rättigheter, vaccinationer (som av någon helt outgrundlig anledning aktivt motverkas av en rad kyrkor, jag antar att det är trevligt att döda folk i avlägsna länder) och mängder med andra viktiga saker som fattas. Problemet gäller inte bara Uganda (som bara utgör ett exempel) utan många andra uländer här i världen.

  Även i utvecklade länder motverkar många kyrkor utveckling, forksning och framsteg. I USA arbetar man ex. mot gen forskning, man underminerar naturvetenskaplig utbildning, och man jobbar hårt (under rökridån ’religiös frihet’, vilket christianese för ’vi vill tvinga alla andra göra som vi säger’) för att skapa allsköns grogrund för diskriminering mot grupper som man anser vara misshagliga. Det är helt ok med att tro på fabler. Men det är inte ok att tvinga in barn och omgivning in i det.

 • Lars Wärn

  Det är väl inte riktigt fint att kommentera andra bloggar här men fann en märklig artikel som berör ämnet. Om en ”profetia” avlämnad av en Mary Baxter.

  ” ’De skall vinna många för Jesus Kristus innan den dagen då den Onda Besten kommer. ’

  Det var vad Mary Baxter, känd från sina besök i Helvetet och Himlen, fick höra Jesus upprepade 5 ggr. skall ske Innan den Onda Dagen!”

  Det jag reagerar mest på är detta med ”Joels armé” som anspelar på en text få kristna i vår tid verkar förstå alls. De som anser sig tillhöra ”Joels armé” ; hur går det för dem till slut? Vi läser I Joel kap 2:

  ”Och nordlandsskaran [”Joels armé”] skall jag förjaga långt bort ifrån eder, jag skall driva den undan till ett torrt och öde land, dess förtrupp till Östra havet och dess eftertrupp till Västra havet. Och stank skall stiga upp därav, ja, vämjelig lukt skall stiga upp därav, eftersom den har tagit sig för så stora ting.”

  Joels profetia är en beskrivning ur ett annorlunda perspektiv av församlandet vid Harmagedon ( Sak kap 14, Upp 16:12-16 och Upp kap 19 – kap 20) med den efterföljande slakten i Edom (Jes kap 63). Möjligen ser Joel även ”den sista striden” i sin syn.

 • Jonas Rosendahl

  Tycker du ger en liten för ensidig bild av kyrkans arbete. Visst finns exempel på det du också skriver. Men jag kan inte tillskriva kyrkan som helhet att vara emot forskning och framsteg. Om naturligtvis inte du drar likhetstecken mellan en liberal och globalistisk agenda som framsteg 😉

 • JH

  Beror på vad du menar med ’liberal’ och ’globalistisk’.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Mp politiker får chip i handen
  http://www.aftonbladet.se/a/8yOnW

 • Lars Wärn

  Det var en smärtsam upplevelse att leta fram den kommentaren. Vilken spammare man är 🙁

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?