Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ruben Agnarsson i sitt esse: Artikel om terrordömda samhällstoppar

Give credit where credit is due, brukar amerikanarna säga. Vi har väl mest bråkat med Agnarsson sista åren, men nu måste jag lyfta fram en intressant artikel på tidningen Inblick.

Efter att ha dömts för terrorbrott på 1970-talet för sina planer på att kidnappa justitieminister Anna-Greta Leijon, tillhör flera av de terrordömda i dag den svenska samhällseliten. Få av dem vill prata om sina planer på att genomföra det som kunde ha blivit ett av Sveriges mest spektakulära terrordåd.

Agnarsson har grävt fram vad både dömda och misstänkta gör idag. Vilken makalös karriär dessa vänsterextremister har. Både förvånande och inte förvånande på samma gång, då Sverige har en lång tradition av vänsterinfiltration på höga poster. Som bekant för de flesta vid det här laget har vänsterkrafter länge t.e.x. haft ett kraftfullt grepp om public service och övrig media. Inblicks artikel visar hur de inte stannat där och hur förlåtande Sverige är, bara man håller sig på vänsterkanten i sina åsikter.  MISSA INTE!

Läs denna intressanta artikel här.

/Daniel ‘My Two Cents’ F orslund

Ämne: INRIKES, Mediebevakning, NYHETER

Nyckelord: , , , , , , , ,

 • josef

  Vi är till fullo infiltrerade av globalismen, eller vad man nu skall kalla det. Det hemska är att globalisterna har valt islam som religion. Kanske passar de bra ihop.

  Om ni googlar ”Judiska autonoma länet” och kollar flaggan, så börjar ni greppa läget. Det autonoma lägret var alltså ett län där judarna skulle konverteras till marxister men ändå ha sitt eget självstyre. Detta föll när staten israel skapades. I början levde de marxistiska tankarna i Israel kvar, men de avtog efter hand. Så, för att föra över det på vår tid. Nu är det vi som sitter i ett marxistiskt självstyrande län. Televisionen påminner ju om pravda och människorna i Sverige utrotar sig själva.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Man brukar säga att satans största och viktigaste lögn, är att han inte finns. Samma sak gäller den globala marxistiska konspirationen, numera ompaketerad som globalism. Att allmänheten inte fattar att de hör ihop har att göra med historielöshet. Man har helt enkelt inte ‘connected the dots’ mellan oligarkerna som finansierade bolsjevismen, mordet på tzaren, spridandet av kommunismen, och (samma) sponsorerna för dagens globalism.

  Ju mer man gräver här, ju mörkare blir det. Vissa lögner som sålts in med stor framgång till världssamfundet är så stora och så anmärkningsvärda att ‘vanligt folk’ har svårt att ta in det och därmed lämpar det sig inte för offentlig diskussion.

  Vissa områden funderar jag på att försöka publicera i någon form av light version. Men, jag är högst osäker…

 • Mattias

  Hur stor kan en konspiration bli egentligen ??

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ha ha. Dagens tiotusenkronorsfråga…

  Utan att gå in på detaljer (orkar inte bråka med ointresserade här) så är kontentan av det man finner efter en tids grävande att en stor del av de större historiska händelserna inte är någon slump såsom man lätt tror under historielektionerna i skolan. Första, andra och tredje världskriget är helt i linje med moderna Luciferiansimsens fader, Albert Pike. Mänskligheten är pga sin naivitet och okunskap endast pjäser i deras schackspel.

  Vi kristna har missat Joh 16:11 att han faktiskt är denna världens furste och att kampen inte står mellan Gud och satan (Jesus har redan vunnit seger här) utan mellan människan och satan. (http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/satanida.htm)

  Vi har missat att samma erbjudande Jesus fick av satan, ges i princip till alla inflytelserika personer genom historien och många låter sig drivas av ‘denna världens furste’ i stället för Gud.

  För att svara på din fråga. Om nu satan är herre över denna världen. Hur stort tror du hans trogna konspirerar? Vad är gränsen? – The sky is the limit som man brukar säga. Vi lever i en förljugen värld.

  En majoritet kristna och icke-kristna vill dock inte gräva i vad den onde sysslar med. Men, ingen sund general skulle gå in i krig utan att först studera sin motståndare. Häri brister vi kristna som faktiskt är kallade att avslöja mörkrets gärningar. Det är lättare att raljera, håna och skrika foliehatt. Bekvämare helt enkelt, men förödande för Guds folk som i sin okunskap förs in i mänsklighetens absolut mörkaste period i andlig koma.

 • Magnus Karlsson

  Dåtidens terrorister, kommunistiskt ideologi och finansierade av kommunistiska länder, och nutidens ideologi är islam och finansierade av…. och i vassen lurar Putin, Trump och Kina.
  Inte så svårt att se sambanden, den som läser boken vet ju vad det kommer sluta med innan den nya början.

 • Larsnas Kristensson

  Bakom det mesta av vad konspiration heter, finns jesuiternas ”Svarte General”.
  ill exempel en egen modifierad version av Sun Tzi ”The Art of War”
  Boken modifierades för egna ändamål, när den översattes för första gången.
  Under 1700-talet, hade orden förbjudits och även bannlysts av påven.
  Så var det på ytan i alla fall, Men bakom kulissen var full aktivitet.
  Kriget mot reformationen fördes av eneral var Ricci, som ansvarade för ”att boken kom till.”
  Lyssna på Walter Veigt:
  Efter 26 min.
  Men jag rekommenderar hela serien ”From Crete to Malta” i fem delar.

  https://www.youtube.com/watch?v=NOEIBuXOnFE&t=1922s

 • Janneyo114

  (Några tankar om kött och gräsätare)

  Guds rike
  Mitt rike är inte (än) av denna världen säger Jesus (Joh 18:36). Men hans och Faderns är Riket och makten och härligheten (Matt 6). Gud är Israels Gud.

  vs
  Guds rike utan Gud

  Psalm 2 ”konspirationen”

  Psa 2:1 Why do the heathen rage, and the people imagine a vain thing?
  Psa 2:2 The kings of the earth set themselves, and the rulers take counsel together, against the LORD, and against his anointed, saying,
  Psa 2:3 Let us break their bands asunder, and cast away their cords from us.
  Psa 2:4 He that sitteth in the heavens shall laugh: the Lord shall have them in derision.
  Psa 2:5 Then shall he speak unto them in his wrath, and vex them in his sore displeasure.
  Psa 2:6 Yet have I set my king upon my holy hill of Zion.

  Jag fattar konspirationen (världssystemet/systemen, ”denne världens furste”, laglöshetens mysterium, tidens slut) som försök att göra Guds rike utan Gud (Guds rike ska fullbordas och människor ur världen, ett hån att tro annat!).
  Världens ideologier har samma rötter och passar varandra åsöm komplementärt. Fast de traditionellt ser ut och presenteras som motsatser i politikens värld.

  Kapitalism och kommunism förenas (slutsyntes)

  Syntesen mellan kapitalism och kommunism tillsammans kallas ”korporativ fascism” med en fulare benämning.

  Då finns mammon (begär efter makt och själviskhet, äganderätt, frihet, företagsamhet) och slaveriet (från subtil beteendeprogrammering till rå exploatering, röd/grön röra) att välja på. Mammon (global marknadsstat styrd av banker, finanshajar och storföretag) och slaveriet i röd/grön röra (global klimatpolitik) går ihop – vill samma saker – och samarbetar inom FN och blir TOTALT. Där har vi Vilddjurets rike Upp 13. Både andlig och fysisk stämpel på världsmedborgaren. Allt är totalt. Alla nöjda i sin utopi i sin värld. Samtidigt är Gud helt frånvarande.

  I NWO går blått (free market capitalism) med rött (socialism, kommunism) IHOP och syntesen täcker hela världen. FN syntesen ”Communitarianism.” kapitalism + kommunism.

  Internationaliseringen fanns redan innan (sedan 1800-talets politiska rörelser liberalism och kommunism, socialism) men först nu har båda falangerna slagits ihop och kommer att bli samhällsstrukturer som enas. Alla politiker och storföretagare vill ha världsstaten och världsföretagsamheten och styrs av samma ”Världsande” som romantikerna, revolutionärerna teoretiserade och drömde om redan för 200 år sedan (1789 +).

  Det finns två kategorier människor i denna globalt täckande utopi: köttätare (10 000 vargar i fårakläder som äter dig och mig) och 10 miljarder gräsätare (du och jag äter istället gräs; vegetarian. Pass upp för koldioxiden!).

  Köttätare och gräsätare (Agenda 21, 2030)

  FN systemet programmeras av köttätarna (entreprenörer med obegränsat med tillgångar) och genomförs av gräsätare bland politikerklassen (som tas upp vid viktiga möten och briefings som Bilderberg, World econ forum etc) Agenda 21 är gräsätarnas program. Köttätarnas program läser man i lobby, tankesmedjor och foundation-rapporter. ”Konspirationsstämplat” och selektivt presenteras sanningen. Jokern, narren sa sanningen på hovet och folket skrattade. Så än idag.

  Gräsätarna kan inte inse att köttätarna inte är deras vänner. Köttätarna planerar aktivt på gräsätarnas slaveri och exit från planeten, som de vill fridlysa och ha för sig själva! De vill helst vill se dem gå från planetens yta på ett ordnat sätt och väntar dagen deras ”CO2 avtryck närmar sig 0” som Bill Gates uttryckte det på TED Talks för några år sedan.

  Slutet

  Goyim enas (globalism, världsreligion, Christian New Age paganism)
  Holocausts: environmental chaos, pogroms, persecution etc
  Israels Gud kommer och domen.

  Sen är den här leken över som tur är. Ska bli skönt att slippa och härligt när Herren är här. Man blir trött att se molnen blåsa upp…(Men: Hebr 13:8)!

  Bara några tankar…

 • Leif Boman

  En ganska bra sammanfattning!
  Kanske kategorierna människor kan vara några till, t.ex dem som inte äter varken det ena eller det andra.

 • Roger Lindroos

  Intressant! Tror du att det finns en konkret samling människor idag som medvetet agerar i satans direkta tjänst? Du kan väl ge en liten hint om hur du tror. Man kan ju bli lite trött på påståenden som oftast är grova gissningar. Att människor är styrda av denna världens furste är ju klart skrivet i NT, så där kan ju ingen ropa foliehatt.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Roger: Har förståelse för att man fram till internets födelse hade svårt att ‘connect the dots’ men nu har vi ju facit i hand. Svårt att summera i en kommentar allt detta. Som sagt, Albert Pikes plan för världen ger en hint om att inget är slump. Kriget mot Islam redan förutspått och planerat. Världen skall medvetet brytas ner via dessa världskrig för att de till sist erbjuder sin lösning. Order out of chaos är frimurarna och illumnatis motto. Kommunismen och globalismen har samma finansiärer.

 • Leif Boman

  En sak vi ändå bör minnas mitt i alltihop, det är att oavsett hur alla dessa illuminati, frimurare, ja, alla världsherrar och damer planerar sitt onda, så är det ändå Herrens plan bakom allt. De skall få förena hela världen i ondska och tro att de kommer att kunna utplåna Israel och alla kristna, men ack, ack! Det är Gud Själv som endast låter dessa djävulens betjänter tro att de är smarta med sina planer över hela världen. Ja, inom alla länders toppar finns de, men, som sagt.

  (Hes 38:1‭-‬4) Herrens ord kom till mig: ”Människobarn, vänd ditt ansikte mot Gog i Magogs land , mot storfursten över Meshek och Tubal, och profetera mot honom och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. Jag ska föra dig omkring och sätta krokar i dina käftar. Jag ska föra dig ut med hela din här, hästar och ryttare, alla klädda i full rustning, en enorm skara, beväpnade med stora och små sköldar, och alla med svärd i hand.

  Det är Gud som kommer att föra dem alla mot Israel för att där hålla dom.

  Hur vi kan förstå att detta krig som Hesekiel talar är detsamma krig som kommer att ske strax före det att Jesus sätter ner Sina fötter på oljeberget och sedan kommer att upprätta den tusenåriga fridstiden, jo! Och även om det står svärd, sköldar, hästar och ryttare så handlar det symboliskt om detta kommande storkrig eftersom sista versen i Hesekiel 38 säger så här ;

  (Hes 38:23) Så ska jag visa min storhet och helighet och göra mig känd inför många hednafolks ögon. Och de ska inse att jag är Herren.

  Många hednafolks ögon skall komma till insikt när de får se och höra hur djävulens alla världsarme’er utplånas när de gett sig på det lilla Israel. Nu kommer också kvarvarande hednafolk att verkligen inse att Jesus är herrarnas Herre och konungarnas Kung!

  (Jesaja 2:1‭-‬5) Det ord som Jesaja, Amos son, såg i en syn angående Juda och Jerusalem: Det ska ske i den yttersta tiden att berget med Herrens hus ska stå fast grundat och vara högst bland bergen, upphöjt över höjderna. Alla hednafolk ska strömma dit, många folk ska gå i väg och säga: ”Kom, låt oss gå upp till Herrens berg, till Jakobs Guds hus. Han ska lära oss sina vägar så att vi kan vandra på hans stigar.” För undervisning ska gå ut från Sion, Herrens ord från Jerusalem. Han ska döma mellan hednafolken och skipa rätt för många folk. Då ska de smida sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folk ska inte lyfta svärd mot folk och inte mer öva för krig. Kom, ni av Jakobs släkt, låt oss vandra i Herrens ljus.

  Det är Gud som genom alla världsherrars oförstånd planerar den stora måltiden i Israel.

  (Joh Upp 19:14‭-‬19) De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt rent linne. Ur hans mun kom ett skarpt svärd som han ska slå folken med, och han ska styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress. Och på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: ”Kungarnas Kung och herrarnas Herre.” Och jag såg en ängel som stod i solen och ropade med stark röst till alla fåglar som flög uppe på himlen: ”Kom och samlas till Guds stora måltid, så ska ni få äta kött av kungar och befälhavare och mäktiga män, kött av hästar och deras ryttare och kött av alla människor, fria och slavar, små och stora.” Och jag såg vilddjuret och jordens kungar och deras härar samlade till strid mot ryttaren på hästen och mot hans här.

  Jesu frid…

 • Inge

  Hej Daniel.
  1982 före internet tiden köpte jag ett häfte ”Bibelns budskap i de yttersta dagarna” av John S. Torell.
  Då liksom nu betraktades detta budskap som spekulationer från de etablerade samfunden. Nu kan man ju kontrollera och verifiera det som skrivs direkt från källorna på ett helt annat sätt jämfört med tidigare. Men det var svårare 1982.
  Skillnaden då och nu är att tidigare fanns det en bred rågång mellan evangeliets sanning i våra församlingar och den villfarelse och sammanblandning som vi ser idag.
  Vi har på senare tid sett hur flera kristna ledare börjat i Anden men slutat i köttet då de visat sig vara femtekollonnare som splittrat och delat kristenheten.
  Vi vet ju att världens tänkande är tvärtemot Guds tänkande. Inte då så konstigt då att dessa brottslingar som nämns ovan idag har höga befattningar i samhället!
  Samtidigt så är det beklämmande när kristna ledare blir så förvillande i sina maktbegär att de missar målet och splittrar, förvillar och bedrar de som Kristus i sin nåd gjort fria genom att på nytt lägga på dem träldomsoket.

 • wildwest63

  Det var en bra artikel, men jag hade hoppats på lite fler namn. Jag är, för att med all tillgänglig och otillgänglig sinnesnärvaro uttrycka mig milt, allergisk mot alla vänstermuppar som har förstört, förstör och håller på att förstöra samhället alltsedan det sena 60-talet. Sverige är sannolikt ett av världens mest kommunistiska länder. Vänsteridéerna genomsyrar allt och sett utifrån är alla riksdagens partier vänsterpartier.

  Jag hade nära koppling till ambassadhändelserna 1975 och hade själv visst Säpo-skydd ett tag som klasskamrat till en av de vars far sköts. Han var en djupt troende kristen och hade alltid ett NT i fickan. Därför intresserar jag mig för allt som denna händelse handlar om.

  Stasi var inblandat i oerhört mycket av det som vi idag tror ”bara hände” i världen. På tyskt sätt var de effektiva och noggranna och lämnade få saker åt slumpen.

  Jag kan i sammanhanget rekommendera boken 68-kyrkan. Det är verkligen inte bara i public service som vänsterfolket har fått stort inflytande. Hela Sv kyrkan är totalt genomindoktrinerad av marxism. Ett helt gäng biskopar, och många som fortfarande är det, är genuina kommunister. Många har inte gjort någon ansats till avbön. Om man blir biskop genom att lovorda Mao som sänd av Jesus som en välsignelse till mänskligheten, så får det mej att kaskadvomatera! Att likställa en Jesu välsignelse med mord på mellan 50 och 80 miljoner människor är så djävulskt att det knappt går att tänka sig något ännu grövre. Ordet hädelse låter i det sammanhanget som wienerbröd.

 • Janne

  Intressant. Men mest intressant är när Walter berättar om sin övernaturliga katolska barndom och hur han blir en Adventist. Något som alla borde lyssna på!

 • Larsnas Kristensson

  Från en ytterlighet till en annan.

  Mycket av hans teologi går ut fortare an den kom in men hans forskning är synnerligen intressant.
  Det verkar som om det blir fler och fler teologer som har fått upp ögonen för NWO och vad som ligger bakom.
  Det är bra att det förkunnas.
  Motargumentet och skällsordet ”konspirationsteori” biter inte lika hårt längre.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Inge: Jag är tillräckligt gammal att minnas Torell. Dock fick han ju snart en ‘antisemit-stämpel’ på sig och jag vågade inte läsa hans kompendium då. Har letat förbrilt efter det nu, då jag tror jag har den i min ägo fortfarande.

  Kjell Sjöberg var inne på samma spår men fick ‘kalla fötter’ efter påtryckningar från Bonniers om jag minns rätt.

  Kanske är det bara bra att jag inte hittat kompendiet, utan grävt själv sista året och därmed inte kan anklagas för att vara påverkad av Torell 😉

  Jag tror personligen att en viktig tolkningsnyckel man måste börja med att införskaffa sig är att det finns goda och onda krafter i alla sammanhang och folkslag. Inom kristenheten har vi bruden och skökan. Bland judar finns praktiserande judar och ‘satans synagoga’. D.v.s. de som säger sig vara judar, men inte är det.

  Diket jag anar att många åker ner i är när de plötsligt drar alla över en kam. Det är detta vi kanske med rätta bör kalla antisemitism.

  Dock får rädslan för detta inte resultera i att vi inte ‘tittar på’ alla religioners mörka kapitel och perverterade tolkningar.

 • Janne

  Märkligt påstående då Adventisternas teologi står sig mkt bra sedan mitten av 1800-talet. Vem kan konkurrera, och vad exakt syftar du på?

 • Larsnas Kristensson

  Walter citerar mycket från deras egen ”profet” Ellen Wkite.

  Rörelsen anser att hennes skrifter vara ”inspirerande och liktställda med bibeln

  citat: ”Sjundedags-adventisterna tror, att Ellen White var mer än en begåvad
  författare. De tror, att Gud utrustade henne som en speciell budbärare,
  som skulle dra världens uppmärksamhet till den Heliga Skrift och
  förbereda människor på Kristi andra ankomst. Från det att hon var 17 år
  gammal till hennes död 70 år senare, gav Gud henne mer än 2 000 syner
  och drömmar. Synerna varade från mindre än en minut till nästan fyra
  timmar. Kunskapen och råden hon fick genom dessa uppenbarelser, skrev
  hon ned för att delge andra dem. Därför anser sjundedags-adventisterna
  hennes skrifter vara inspirerade, och deras bestämda egenskaper erkänns
  även av tillfälliga läsare.”

  Läs mera:

  http://effatha.dk/ellenwhite/om-egw-se.html

  Av denna anledning bryr jag mig inte om att studera Adventisternas lära närmare, även om jag kan anamma vissa ting som t. ex. sabbatsfirande.
  Men som jag skrev ovan, Walter är duktig som grävande historiker och gör ett fantastiskt arbete.

 • Jan-Erik Melkersson

  Jag vet inte om Torell själv är antisemit men har stött på några av hans anhängare som är det till den grad att de väl kunde dömas för hets mot folkgrupp.
  ”John S. Torell är grundare och VD för ”European-American Evangelistic Crusades, Inc” Här en länk till deras svenska hemsida. Kanske finner du kompendiet där http://www.eaec-se.org/blandat/john.htm

 • Janne

  Det var tunn information. Vad i detta ”går ut fortare än det kom in”?

  En felaktighet igen: Ellen Whites skrifter är inte likställda med Bibeln, och Ellen själv pekade på Bibeln som nr 1. Hon motsäger inte heller Bibeln någonstans.

  Har du själv läst något av hennes viktigaste verk, Konfrontationen tex? Jag har läst den och kan intyga att det är en bok som borde intressera alla kristna, och om man tänker på när den författades, så blir det ännu mer fascinerande.

 • Janne

  Du länkade till denna info.
  Ellen Whites skrifter är inte en ersättning för Skriften. De kan inte ställas på samma nivå. Den Heliga Skrift står ensam, och är den unika måttstock, som hennes och alla andra skrifter måste bedömas efter och som de är underställda

  Du har uppenbarligen inte själv läst på, utan bara dragit undermåliga slutsatser för att kunna kritisera. Hm…svagt!

 • Larsnas Kristensson

  ”…Vad i detta ”går ut fortare än det kom in”?..”

  ”I detta” = den citerade artikeln.

  SVAR: ingenting, eftersom artikeln gällde som information till den som inte vet vem White var.
  Därav ”Det var tunn information”.

  Eftersom Walter använder White och ofta citerar henne, som om hennes profetior vore likvärdiga bibel, bryr jag mig inte.
  Vad sekten har för teologi i övrigt vet jag inte och som skrivits:
  det som Veigt sagt angående SIN teologi gick snabbare ut än vad som kom in.

  ”.En felaktighet igen” ????????????????

  Vad var den första?

  ”Ellen Whites skrifter är inte likställda med Bibeln”
  Sekten, du eller någon annan, anser kanske detta,

  MEN inte Walter Veigt i de föreläsningar som jag har sett.

  Det är vad jag har reagerat på, men jag gillar honom ändå.

  Jag har inte läst White. Eftersom jag har nedsatt syn väljer jag böcker med omsorg. Hon står INTE på min ”att-läsa” lista.

  Jag tänker inte heller ge mig in någon debatt om hennes böcker, inte heller om sektens teologi. Det räcker gott och väl med Veigt.

  Ursäkta att jag har uttryckt mig så otydligt och att jag råkade trampa på en öm tå.

 • Janne

  Det var snurrigt värre…

  Ellen White är inte jämställd med Bibeln. Det handlar inte om vad man tycker. Läs själv det du länkade till…

  Om Veigt väljer att citera henna för mkt enligt dej, så måste ju inte resultatet bli så dåligt eller teologin. Knepig slutsats….

  Nej du vet naturligtvis inte vad Adventisterna har för teologi och du kritiserar något du inte känner till….

  Vad har du för problem?

 • Birgit Severin

  Tack Daniel! 1 Kor. 14:8 ”Om den signal som basunen giver är otydlig vem gör sig då färdig till strid?”

 • Larsnas Kristensson

  Jag har endast skrivit att Walter Veight jämställer White med bibeln. Läs en gång till så kanske du förstå. Om du vill förstå.

 • Larsnas Kristensson

  Till slut:
  ”Mycket av hans teologi går ut fortare än den kom in men” skrev jag.

  Alltså Veigt’s teologi, inte adnventisternas. Det är riktigt som du skrev, jag vet ingenting om adventisternas teologi, men jag har inte heller kritiserat den, inte heller har jag kritiserat Veigt’s teologi, utan Veight.

  P.g.a. Veight’s agerande, har jag inget intresse av att studera adventisterna eller deras teologi.
  Du tillverkar alltså en halmgubbe. (med foliehatt 🙂 )
  Nu får du sista ordet och jag råder dig att tända eld på halmgubben
  så att den brinner likt julbocken i Gävle.

  Jag torde ha trampat på mer än EN öm tå.
  Förlåt mig.

  Shalom!

  PS
  Jag såg en bok på nätet som heter ”Why I’m not an Adventist”, Du kan ju läsa den och ge mig en recension. 🙂
  DS

 • Ellen G. White själv säger angående ”more than a prophet”:

  I have not felt that it was my duty thus to designate myself. Those
  who boldly assume that they are prophets in this our day are often a
  reproach to the cause of Christ. {1SM 35.6}

  My work includes much more than this name signifies. I regard myself as a messenger, entrusted by the Lord with messages for His people.–Letter 55, 1905. {1SM 36.1}

  Ellen G. Whites skrifter används av SDA-medlemmar som tolkningsnyckel till Bibeln. Man läser Ellens skrifter och tolkningar i stället för Bibeln.

  Ellen G. White är SDA’s motsvarighet till RKK’s läroämbete.

  För att få bli medlem av SDA’s teologiska klubb måste man intyga att man anser Ellens skrifter vara ofelbara.

  Jag vet detta av egen personlig erfarenhet.

  Därmed inte sagt att EGW eller SDA har fel i allt. Men det finns saker de definitivt har fel med. Och vidare andra saker de har klar sikt på.

  Men vad detta har med artikeln att göra vet jag inte. (Lars, med och utan ”nas” är bra på att spåra ur.)

  /Kjell

 • Lars Wärn

  ”Hon motsäger inte heller Bibeln någonstans.”

  Vad skrev hon om evigt straff? Hur ser adventisterna på den s k helvetesläran?

 • Lars Wärn

  Jag spårar sällan ur. Jag vågar inte svara för Larsnes
  /Lars Näsvis