Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Anställd på CNN erkänner häxjakt mot Trump v.g. rysslandsspåret

Bild: CNN’s CEO, Jeff Zucker, avslöjad av sin egen producent.

David har ännu en gång slagit till mot Goliat. Den lilla alternativa nyhetskanalen ‘Project Veritas‘ som under förra året avslöjade hur Demokrater anlitade huliganer att förstöra Trumps kampanj, kommer nu med nya avslöjanden.

Precis som förra gången, uppbackat med hemlig ljud och bildupptagning för att styrka storyn.

I nedan kortare version av inspelningarna avslöjar en av CNN’s egna producenter att det mesta av rysslandsspåret mot Trump är ‘bullshit’. Att Trump har anledning att uppleva detta som en häxjakt, och att de egentligen inte har något konkret bevis för rapporteringen om Trump-administrationens koppling till Ryssland.

Den CNN anställde (John Bonifield) stannar inte där. Han berättar hur CNN’s journalistkår efter bara en och en halv dags rapportering kring USA’s avhopp av klimatavtalet, fick följande tydliga order av CNN’s VD Jeff Zucker:

– Bra jobbat med nyheten om klimatavtalet.  Nu återgår vi till rysslandsspåret!

CNN’s John Bonifield går sedan vidare att erkänna att allt handlar om tittare. Allt är business.

– Allt vi lärde oss under vår utbildning om etiska riktlinjer är ju gulligt. Jättegulligt. Men detta handlar om business.

Med tanke på hur mycket den lata svenska journalistkåren inhämtar från ledande amerikanska kanaler som CNN och andra vänsterliberala medier som Washington Post, New York Times med flera, är denna typ av avslöjanden skrämmande.

Det styrker alternativa mediers relevans och behovet av att granska de som säger sig granska.

Avslöjandet kommer bara dagarna efter CNN avskedat flera reportrar som publicerat uppenbara fake news om en koppling mellan republikanen Anthony Scaramucci och Ryssland.

Även anrika (vänster)tidningen New York Times har sina egna bekymmer. I dagarna framkom det att den före detta konservativa presidentkandidaten, Sarah Palin, stämmer tidningen för förtal då hon felaktigt kopplats till den så kallade Giffords skjutningen.

Att en av Demokraternas viktigaste nyhetskanaler nu skakar i grunden är dock inget som president Trump sörjer över. Han har i omgångar anklagat kanalen för att sprida falska nyheter och propaganda.

Här i Sverige har vi liknande problem med politiskt motiverad journalistik. I allra högsta grad i Public Service, vars journalistkår domineras av vänstersympatisörer.  Vi har förhoppningsvis kommit något längre i det att det sista åren börjat dyka upp en och annan journalist som insett problematiken med att agera propagandaorgan för makteliten. Än är det långt kvar och även här behöver vi en rad alternativa nyhetskanaler för att finna balans i rapporteringen.

Daniel ‘My Two Cents’ F orslund

 

 

Relaterat:

Sarah Palin sues NY Times over editorial tying her to Giffords shooting

Mer om ‘Projects Veritas’ visioner om att granska MSM

The Guardian: ‘Fake news’: Trump tweets glee as three CNN journalists resign over Russia story

Fox News: The very real consequences of ‘fake news’

 

=>

Ämne: Mediekritik, NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , , ,

 • Birgit Severin

  Tack att vi får veta!

 • Janneyo114

  Kom att tänka på filmen ”Wag the Dog” med Dustin Hoffman! Den är rolig. Precis som verkligheten idag, verkar det som. Som att man inte anade/visste det redan! Gjorde en föreställning kring Fox News för ca 12 år sedan, det handlade om hur man skapar nyheter, och säljer en viss verklighetsuppfattning, efter vissa mallar, nyhetshantverket. Läste en massa kommunikationsteori då och tyckte Fox och Irakkriget med Bill o Reilly var förskräckligt. Sen hittade jag en text av honom där han sa att ”vi tjänar pengar på att göra det vi gör, vinkla saker på det här sättet. Folk som köper de får skylla sig själva. Men det är för att vi tjänar på det vi gör det. Gjorde vi inte det skulle vi sluta.” O Reilly var en grävande journalist från början och sen blev han värd på Fox News. Sanningen rakt ur hästens mun…precis som med CNN killen här i videon ovan! Corporate media…Idag tycker jag vissa personer på Fox är mer trovärdiga än CNN som helhet. Tack för inslaget!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tre CNN-journalister hoppar av efter att kanalen lagt ut fake news om Trump
  http://newsvoice.se/2017/06/27/cnn-fake-news-om-trump/

 • kjell

  Det är nästan omöjligt att läsa här längre, det hoppar tre länkar eller genvägar till Youtube o tvitter o facebook framför ögonen hela tiden, det är irriterande, det uppstår inte på någon annan blogg, bara här.

 • Läsare

  Håller med

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ytterligare CNN ankare försäger sig: ‘The russian connection is just a big nothingburger’, dvs ‘tomt prat’ på svenska… Undrar hur många svenska medier kommer rapportera om detta…

  Dela det här videoklippet
  https://youtu.be/l2G360HrSAs

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ok, ska kika på detta i morgon. ‘Dela på facebook’ funktionen slutade fungera så vi bytte ‘widget’. Tack för påpekandet

 • Jonas Rosendahl

  Det är alltid bra att det finns ”flera röster”. Men det är ändå svårt att veta vad som är sant. Men ibland kan jag bli förvånad över hur mogna kristna ( som jag tycker är mogna) länkar till CNN och i någon slags skadeglädje kan konstatera nåt plumt Trump sagt. Det verkar även vara så att om man bestämt sig för att nån är dum och dålig ( i detta fall Trump ) ja då måste all kritik mot honom vara sann. Varför är sanningsletandet inte intressant? Det postmoderna tänket har påverkat långt in i frikyrkoleden…

 • Jonas Rosendahl

  Ja nåt stämmer inte.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Hörrni gnällgubbar, blev det bättre? 😉

  Mystiska saker händer hela tiden på nätet. Satt i timmar i går för att lösa det faktum att det inte gick att dela artiklar längre via facebook. Tror jag fick de där flytande knapparna att flytta på sig nu. Kan ni bekräfta att det verkar bättre?

 • Jonas Rosendahl

  Måste ju få gnälla lite här hemma vid köksbordet. 😉 Knapparna följer med ute till vänster men inte över texten, både på datorn och paddan. Så jag tycker det blev bättre. Även om jag skulle slippa se dem helt. 😉

 • Lars Wärn

  Läste just en bra artikel om Trump och hans amerikanska evangelikaler.

  ”Flynt’s answer is that his people are changing. The words of Jesus, as recorded in the Gospels, are less central to their thinking and behaviour, he says. Church is less compelling. Marriage is less important. Reading from a severely abridged Bible, their political concerns have narrowed down to abortion and issues involving homosexuality. Their faith, he says, has been put in a president who embodies an unholy trinity of materialism, hedonism and narcissism. Trump’s victory, in this sense, is less an expression of the old-time religion than evidence of a move away from it.”

  https://www.ft.com/content/b41d0ee6-1e96-11e7-b7d3-163f5a7f229c

 • Lars Wärn

  Vilken nesa för Trump 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=HyxKQUBTjgQ

  Han behöver nog bli pensionär ”på riktigt”, flytta till Florida och vila upp sig

 • David Smeds

  Världen idag hade en intressant artikel förra veckan som bekräftar hur vinklad rapporeringen i svenska media är.
  ” Trumps första tolv månader i Vita huset har innehållit tydliga
  framgångar: otaliga möten med världsledare, en lyckad utnämning till
  Högsta domstolen, fokus på kristna värderingar och kristnas rättigheter,
  den lägsta arbetslösheten på 17 år, hausse på börsen, erkännandet av
  Jerusalem som Israels huvudstad, och den största skattereformen sedan
  Ronald Reagan. Kongressen klubbade igenom över 300 lagförslag bara under
  Trumps första halvår vid makten.Trots detta har det första året
  betecknats som ostadigt och instabilt. I vårt lilla hörn av världen är
  det nästan enbart de negativa händelserna som lyfts fram, inte sällan
  med illa dold skadeglädje och sneda, menande mungipor hos ”experter”,
  nyhetsankare och utrikeskorrespondenter. Hån, kränkningar och hat mot
  Trump förekommer dagligen, och den som inte sveps med i drevet blir
  snabbt idiotförklarad…”
  Lägsta arbetslösheten bland afroamerikaner och latinos på 20 år. Svarta manliga väljare dubblade sina sympatier för Trump från 11% till 22% på några veckor. Lokala medier i USA är inte lika negativa. Sanningen om ekonomin kommer fram på olika sätt. Det finns ingen förlig vind för demokraterna inför 2018 år val. Trots att de stora medierna rapporterat motsatsen. Svenka medier följer CNN som tillhör skaran som rapporterar negativt om presidenten till ca 90%. Man tappar t.ex. bort nyheter om arbetsstatistik till förmån för bluffen om ryssens inblandning i Trumps valkampanj. 18 månader har Mueller och hans stab av advokater synat Trump utan att finna något olagligt i Trumplägrets kampanj.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?