Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Uppdaterade kommentarsregler

Teamet bakom Aletheia Blogg och Tankesmedja vill på detta sätt offentliggöra våra reviderade kommentarsregler.

Välkommen att delta i det ständigt pågående samtalet på denna sajt. I skrivande stund 133 594 kommentarer(!) sedan starten för drygt 10 år sedan.

En handfull onödiga regler har plockats bort, någon paragraf har skärpts och någon mjukats upp. Ironiskt nog slutar antal paragrafer på den bibliska siffran tio.

/Daniel ”MyTwoCents” F orslund & övriga skribenter

– – – – – – – – –

Kommentarsregler (Uppdaterade 2018-01-24)

§1 Kommentarerna bör vara kopplade till ämnet för bloggposten. Så kallade ’off topic’ kommentarer kan komma att raderas.

§2 Kommentarer som har som huvudsyfte att skapa trafik till annan sida kan komma att raderas. Med detta menas sådana kommentarer som har till huvudsyfte att flytta frågan från Aletheia till annan plats. Att länka sin egen sida är inte fel, men syftet med kommentaren skall inte vara denna länk. Gäller även publicering av ’reklam’ för events eller sammankomster etcetera utan skriftlig tillåtelse.

§3 Kommentarer som har som syfte att förolämpa skribenten kan raderas utan pardon. Håll en vettig samtalston, undvik grovt språk – Personangrepp och grovt nedsättande och/eller rasistiska kommentarer om personer och grupper accepteras inte.

§4 Kommentera endast under ett alias eller namn. Om någon tidigare skrivit under alias och önskar skriva under eget namn, så kontakta bloggpostens författare. Adresser finns högst upp på sidan under respektive namn.

§5 Upprepade brott mot kommentarsreglerna leder till avstängning.

§6 För att kunna kommentera utan moderering krävs en tidigare godkänd kommentar. Därför publiceras inte din första kommentar omedelbart. Någon från bloggen måste först se den för att kunna godkänna den.

§7 Det är ingen mänsklig rättighet att kommentera här, inte heller ingår det i någon slags yttrandefrihet. Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av villkoren ovan inte uppfyllts. I övrigt händer det att kommentarer fastnar av andra skäl, till exempel då de innehåller länkar. (Så kallat spam-filter)

§8 Vi förbehåller oss rätten att använda (citera delar eller i sin helhet) kommentarer fritt i framtida bloggposter med hänvisning till den som skrivit kommentaren.

§9 ”Smygreklam” i form av organisation- eller företagsnamn som signatur är ej tillåtet.

§10 Aletheia.se förbehåller sig rätten att skicka nyhetsbrev eller meddelanden till dig som lämnat en eller flera kommentarer på någon av våra poster. Om du önskar ta bort eller lägga till din e-postadress från vår mailinglista kan du göra det här: http://aletheia.se/newsletter.htm

 

=>

Ämne: Aletheia Tankesmedja, Goda nyheter, Pålysning

 • Lärjungen

  Lättsammare regler kommer göra att flera vill besöka denna sajt. Bra gjort.
  /Lärjungen

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Flera bakom denna sajt är gamla pingstvänner som fortfarande minns de gamla pingst-tanterna i bönebänkarna utropandes – Det är bara nåååååd. Allt är nåååååååd 🙂

 • Kenneth Lundqvist

  Det blev tvärt om, sidan dog:-)

 • Läsare

  Det beror nog inte på dom strängare reglerna. Däremot har ju posterna blivit färre och inte av samma dignitet som tidigare och detta tycker jag är synd. Men vem vet det finns inte så mycket att gräva i och skriva om.

 • Janneyo114

  Kanske vi har debatterat klart och Han vill att vi ska leva och gå ut med budskapet? Avfallet kommer inte sakta av – inte vi heller! Om vi nu är på rätt väg 🙂 Allt är nåd. Men det som inte görs i tro är synd. Att tro att Gud välsignar synd kan vi glömma! Allt är nåd – när vi omvänder oss och tror!

 • Janne Melkersson

  Sant avfallet kommer inte att sakta av. Forum som detta behövs för att bland annat avslöja avfallen kristendom.

 • Jonas Rosendahl

  Precis Janne. Förstår om en del funderar kring Aletheia och vad som kommer hända. Men skribenterna har inte samma tid och kraft att lägga just nu som förut. Men lite nu och då kommer det bloggposter.
  Det viktiga tror jag är att det finns en i förhållandevis fristående blogg som närsomhelst kan ta upp ett ämne. Den beredskapen finns fortfarande och det vet många om.
  Om sedan Aletheia kommer bidra med ”stora avslöjanden” som med Ulf Ekmans resa till Rom. Ja det får vi se. Bara Gud vet.

  Mvh Jonas /Admin

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?