Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Den lömska blottaren Löfven

I veckans artikel på min Facebooksida skrev jag i lördags om Stefan Löfven;
”Han avslöjade vilken monumental avsaknad av politisk ärlighet han själv och hans parti numera besitter”.

Jag grundade detta bl.a. på förra veckans genanta utspel och nya tomma löfte till våra pensionärer på 4 nya blänkande miljarder.

Beakta att han då redan för innevarande år har avsatt över 60 miljarder för att täcka kostnaderna för våra asylsökare. Man behöver inte vara matematiker för att se vilka han tillsammans med sin kommunistkamrat Jonas Sjöstedt och den svekfulla Loppan Lööv prioriterar högst…

Verkligheten och konsekvensen av deras PK-policy är väldig enkel;

Till fattigpensionärerna lovar man 4 nya miljarder i en verbal orgasm i ett välorkestrerat 1:a maj jippo till tonerna och musiken av arbetarrörelsens kampsång Internationalen.
Samtidigt försöker Löfven i stillhet och med krystade skenmanövrar tysta ner att man faktiskt betalar ut över 60 miljarder till asylsökare och invandrare.

Finns det NÅGON som kan förklara rättvisan och förnuftet i detta?

Med stundande val i september, har sedan länge partiernas PR-folk och strategiska konsulter satt tänderna i såväl utformningen av valmanifest som presentationsteknik och exponeringstaktik. Sedan länge har dessa överbetalda konsulter och medietränare redan gjort en osannolik ”Makeover” genom att sminka om allt från afganska män och extremistiska muslimer, till vad politiker och media numera kallar ”Nysvenskar”.

Varför?

Jo, då kan man nämligen fortsätta vägen mot globaliseringskollaps och ekonomiskt haveri genom att motivera att man ju måste tillgodose ”alla svenskar”.
Och ”Nysvenskar är lika mycket svenska som oss”
Själv har jag bott i Sverige i 30 år men aldrig någonsin blivit kallad för ”Nysvensk”.  Jag kallas fortfarande för norrbagge. Utan för den delen att känna mig ”kränkt”.

Men plötsligt så händer det…

När Jimmie Åkesson i söndagens partiledardebatt undrande påtalar att 4 av 5 utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning och ställer den självklara frågan;
”Varför ska vi behålla utländska våldtäktsmän i Sverige?” (80 % av utländska våldtäktsmän får alltså stanna kvar i Sverige efter sexuella övergrepp och våldtäkter på svenska kvinnor)

Då blottar sig den lömska Löfven inför hela det svenska folket.
Med en bedrägerivals som saknar motstycke i modern svensk historia.  En offentlig blottning som inga konsulter i Sverige och inget politiskt smink i världen kan dölja eller reparera.
Löfvens sanna bedrägeri, uppsåt och förförelse studsar ut genom TV-rutan. Och de studsar fortfarande runt i tusentals konversationer runt om i landet ett dygn senare.

”Om du nu är så bekymrad för kvinnorna Åkesson, varför vill du försämra löntagarnas ställning på arbetsmarknaden” för att sen avsluta med den bisarra frågan ”Har du inte följt Metoo-debatten?” säger vår statsminister med förakt i rösten och avsky i blicken.

I Bibeln kan man läsa; ”Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.”

Vad Löfvéns hjärta är fullt av blev skrämmande uppenbart i söndagens Agenda.  Socialdemokratiska dinosaurieklyschor är lååångt viktigare än att följa Sveriges lagar och utvisa 80 % utländska manssvin som våldtar och förnedrar våra kvinnor.

Precis så här lite betyder feminism för Löfven och hans självutnämnda ”Världens första feministiska regering.”
Precis såhär lite bryr han sig egentligen.
Precis såhär lömsk är han.

För dessa våldtäktsmän ska ju såklart inte utvisas!
De är ju ”Nysvenskar”. Och svenskar är vi numera allihopa. Förutom jag och alla andra skandinaver. För vi är fortfarande norrbaggar, danskar och finnar…

Runar Sögaard

________________________________________________

Red.anm.:  Debattinlägg publicerat med skribentens godkännande. Tidigare publicerat på Sögaards privata fb-sida.

=>

Ämne: OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , ,

 • kjell

  4 milj till pensionärer, det brukar aldrig bli något till oss som arbetat 45 år och som får ca 9-10000 i plånboken, och genom det missar bostadsbidrag och liknande kanske för att vi är två, tanken är väl att det blir mindre utbetalningar till bostadsbidrag när det alltid bara är dom fattigaste som får lite mer, men dom är oftast äldst så dom lever kanske inte så länge.
  60 milj till invandring, men då sparas det på andra håll, att stänga ett BB 15 milj i besparing, fast nysvenskar behöver flera BB, det behövs kortare beslutsvägar när det gäller hanteringen av brottslingar, jag efterlyser mer av Salomos vishet.

 • Diego de la Vega

  Mycket bra skrivet av Runar Sögaard! Sannerligen huvudet på spiken, kan inte annat än hålla med till hundra procent! Uppmuntrande att någon kristen exponerar detta ultimata hyckleri hos Löfven och hans gäng. Finns tyvärr sorgligt många som agerar svansviftare åt PK-vänstern.

 • wildwest63

  Det mest obegripliga är att så många svenskar fortfarande röstar på partier som på ett kriminellt grovt sätt har misskött landet i minst 8 år om inte längre. SD är inte Guds bästa barn och inte ett idealparti, men det är åtminstone ett parti som inte är befläckat av den mest vansinniga politik som bedrivits i Sverige sedan Karl XIIs tid, ja kanske längre än så. Vi har ingen opposition, för partier som inte är intresserade av att fälla regeringen och driva sin egen politik kan inte kallas opposition. Vi har utopistiska extremistpartier som 95% av folket inte gett sin röst som driver politiken. Vi förstör vårt anseende utomlands i en takt som jag för ett par år sedan hade funnit vara omöjlig. Vi använder missiler att skjuta sönder vårt stolta välfärdssystem och kan inte räkna plus och minus bättre än en 6 månaders bebis. Vi importerar hela Mellanösterns alla problem och tror att de försvinner så fort någon ser en vitsippsbacke. För oss kristna är det på sikt största hotet dock den växande muslimska befolkningen. Islam är en världserövrarideologi, det är inte bara en religion. Tänk att det ska vara så svårt att förstå. Och i detta jamsar den Svenska Islamiska Kyrkan med, dessa kättare och blasfemiker.

  Och Gud sitter med armarna i kors, skakar på huvudet, suckar och tittar ned på oss. Han straffar oss inte, det gör vi själva. Han ser att vi fortfarande har en bit kvar till den absoluta nollpunkten när inget annat hjälper än att ropa till honom om hjälp. Det är förhoppningsvis Sveriges räddning – men tyvärr kommer det innan bli en period vars like ifråga om grymhet, förtryck och martyrskap vi aldrig sett tidigare.

 • SefastTronde

  100 % +++

 • Janne Melkersson

  Ett land får de politiker de förtjänar sa någon! Där är vi nu och vad finns det att välja på? Ett parti som en kristen Israel vän menar Gud sagt vi kristna ska rösta på, SD. Ett parti med en historia av brunskjortor på uppåtgående!

  Skulle de vara det som rätar upp det Svenska krackelerande bygget? Hur då blir frågan? Genom att sända tillbaks så många som möjligt av invandrarna? Det blir och är endast kosmetika och återställer inget eftersom giftet har spridit sig ner i det svenska folkdjupet. Misstron, själviskheten, kärleksslöheten och allt annat som Paulus räknar upp som skall vara kännetecknen för den yttersta tiden har gripit tag i det svenska samhället. Eftersom vi lever i den yttersta tiden har vi inget annat att vänta än det som är på väg att ske, det som bibeln talar om.

  Inte heller Kristi kropp går fri från påverkan av den yttersta tiden. Istället för att oja oss över Sverige idag borde vi som har Guds ord uppbygga varandra i vår heliga tro så att vi kan rustas inför framtiden.
  Basunen som kallar till strid har inte på länge varit tydlig men nu är det tid att den ska ljuda klart för striden är redan här. Den kampen ska inte vara mot någon utan för någon, Jesus Kristus. Det är vår kallelse här i världen.

 • gäst & främling

  Historia av brunskjortor??? Sossarna har i så fall värre historia, men gårdagen är förbi morgondagen har vi inte sett, men idag hjälper Herren.
  Skall vi bedöma dig i förhållande till vilka skor du har och gör, i min barndom användes klack och tåjärn för att spara sulor o klackar, bruna skjortor fick vi säkert ärva som mor sydde om, det handlade om att ta vara på det som var gratis, och brunt höll borta skiten, det är inte färgen som avgör om du är ond eller god.

 • Janne Melkersson

  Med brunskjortor syftade jag på de högerkrafter inom SD som är åt det nazistiska hållet, vilket dess historia övertydligt visar;

  ”Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer som dessförinnan varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier, En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism” Citat wikipedia

 • wildwest63

  Ja, men nu får du faktiskt krypa upp ur din pk-grop! Är SD nazistiskt idag, ja eller nej? För de en politik som leder till ockupation av Ryssland och gasning av judar, ja eller nej?

  Kan du då vara konsekvent och kalla Vänsterpartiet för rödgardister/kommunister eller något annat vänligt eftersom det partiet så sent som 1989 lovsjöng kommunistiska diktatorer? Eller hur långt tillbaka ska vi gå? Att Centerpartiet var det brunaste? Att sossarna hade en massa rasideologiskt gods i sina led?

  Det är ju urfånigt att debattera på den här nivån. Men din inställning verkar ju hela tiden vara att inte ha något med det samhälle att göra där du är satt att leva. Så varför överhuvudtaget bry sig om diktatur, demokrati, våldtäkter eller mord? Spelar ju ingen roll. Jesus kommer snart.

 • gäst & främling

  Vad kallar du det när Svenska regeringen hjälpte Tyskland med tågtransporter under kriget, det var nazistvänligt.
  I måsten döma så: antingen är trädet gott, och då måste dess frukt vara god; eller är trädet dåligt, och då måste dess frukt vara dålig. Ty av frukten känner man trädet.

 • Janne Melkersson

  Jag kommenterade SD’s historia men jag är övertygad att det finns inom SD medlemmar med rasistiska och nazistiska tankar. även idag. Man kan självklart vara nazist utan att för den skull vilja anfalla Ryssland och gasa judar! Vänsterpartiet är kommunister även fast k är borttaget i deras parti namn.

  Att andra partier har sitt historiska bagage att bära rättfärdigar väl inte SD’s historia heller hur?

  Jag sa inget om att synd inte spelar nån roll, klart det gör. Men SD är inte motmedlet mot synd. Inte heller moderaterna som jag röstade på förra gången. Det finns pk gropar för alla åsikter även SD har sina pk anhängare.

  Det finns inget om hur den kristna ska förhålla sig till politik i skriften så vitt jag vet. Men det finns massor om vad vilka vi kan vara. Till exempel de som tar vara på vart lägligt tillfälle att visa på Jesus Kristus. Det så mycket mer för som du skrev, Jesus kommer snart!

 • Janne Melkersson

  Vad Sverige gjorde under kriget typ sälja järnmalm till Tyskland som höll Krupp verkens vapenfabriker igång och trupptransporterna genom landet var i min mening skämmigt och fegt.

  Vi skulle ha tagit ställning mot Hitler naturligtvis. Lika självklart som vi skulle ha tagit emot judar när 1938 under konferensen i den franks byn , som jag inte minns namnet på. Runt 30 länder och en mängd organisationer fick erbjudande att ta emot judar för det året ville Hitler bli av med så judar som möjligt. Men inget land tog emot en enda jude, inte Sverige heller. Fackföreningarna var de som var mest emot, man fruktade billig judisk arbetskraft!

  Ynkedom och ett fullt mått av egoism.

 • wildwest63

  Jag vänder mig inte emot att Jesus kommer snart. Det hoppas jag verkligen. Det är min bön varje kväll. Mänskligheten klarar inte av situationen – surprise!

  Men vi verkar ha olika syn på hur vi ska agera medan vi väntar på hans återkomst. Jag menar att vi ska göra allt vi kan för att skapa ett samhälle som är i linje med kristen tro. Dit hör framförallt lag och rättvisa, vilket innebär att den starkare inte kan sätta sig på den svagare. Jag kan inte se någonstans i Bibeln att vi ska sätta oss på kammaren och be. Om Gud då säger åt oss att göra nånting, vilket han gör genom hela Bibeln till olika personer, så kan vi inte kasta det ifrån oss och hänvisa till någon annan. I min pingstungdom träffade jag många tanter som enbart sa att vi skulle be om vi hade ett problem. Men att be är att be om en praktisk lösning och den praktiska lösningen skulle alltid inträffa på något annat sätt än genom oss själva.

  Det finns inget parti som är bra nog. Absolut. En gammal pastor sa till mig en gång att vi ska rösta på det partiet som ger kristna störst frihet. För min del är det just nu SD. Och inte minst är det SD eftersom alla övriga riksdagspartier har diskvalificerat sig genom att de står bakom den katastrofala utveckling i landet som ägt rum de senaste 8 åren. Varför ska jag ge dem förnyat förtroende att fortsätta sitt förstörelseverk? Om SD beter sig illa kommer jag rösta på ett annat parti nästa gång det är val, om inte Jesus kommit tillbaka och inte muslimerna tagit makten.

 • gäst & främling

  SD är ett ungt parti med plats för många av oss, jag kan tänka mig wildwest som finansminister med hans bakgrund, Sefast vore bra och helt klart Norrbaggen som snart är gammelsvensk.

 • wildwest63

  Och vad berodde det på att Sverige inte kunde sätta något emot Hitler i början av kriget? Vi hade nedrustat nåt alldeles otroligt under större delen av 30-talet, främst socialdemokratins verk som sedan också, i Per Albins och Christian Günthers (okay, han var partilös) skepnader, värkte fram midsommarkrisens medgivande att tillåta tysk trupp att transitera. Hade vi haft den krigsmakt vi hade 1945 hade vi kunnat agera annorlunda. 1939 hade det varit självmord eftersom huvudfronten i kriget mellan Tyskland och England hade gått genom Sverige då båda länder behövde järnmalmen.

  Idag skriker vi på Ryssland, har lovat militär hjälp till våra grannländer, men vi har inte en tillstymmelse till försvar! Inte ens civilförsvar. Det är mycket värre än du nånsin tror. Vi kommer ha medicinbrist och hungersnöd inom 10 dagar om vi ens kommer hålla militärt så länge. Vi har dessutom ett nytt fenomen – en stor muslimsk befolkning som inte är integrerad till nån som helst procent, som hatar oss och ser ett anfall utifrån som en gyllene chans att upprätta lokala kalifat. Det är helt nytt. Det har vi aldrig haft tidigare under historisk tid.

  Vad gäller judarna så var hela Europa antisemitiskt i någon mån. En detalj som är lätt att glömma är – hur skulle svenska gränspoliser veta att en jude som påstod sig vara en jude när han kom till Sverige verkligen var det? Vi var rädda för kollaboratörer och spioner, säkerligen med all rätt. För övrigt vet jag inte om vi fick någon förfrågan från Hitler om att ta emot några judar. Vi tog däremot emot grannländernas judar.

 • Janne Melkersson

  Frågan vi har att svara på är väl om kristen tro och modern demokrati ens är kompatibla?

  Tar vi den politiska situation Jesus och apostlarna levde under, ja ända fram till 4-500 talet var det givet att ett land styrdes av en kung, kejsare eller hövding. Det fanns ingen demokrati. Därför finner vi inget i skriften om hur förhålla sig till dagens demokrati i skriften.

  Säkert är det så att en del av oss skall verka inom politiken lika säkert som att alla inte har den kallelsen. Jag tror mig höra till den senare gruppen för det skulle aldrig falla mig in att engagera mig i politiken. Däremot finns mitt engagemang för de i samhället som inget är i världens ögon, de på ett eller annat sätt utslagna ur samhället.

  Vi kristna har tusen uppgifter förutom politiken. Problemet är varför vårt engagemang inte verkar mer i samhället än det gör? Såg att 2014 var vi 313 tusen medlemmar i de olika frikyrkorna, c:a 3.7 % av folket. Inte många men tillräckligt många för att göra skillnad. Men var är vi? I det perspektivet tycks mig politiken bli det som upptar vår tid och engagemang istället för att göra som som Paulus skriver, ta vara på vart lägligt tillfälle.

 • Janne Melkersson

  Sverige gav upp sin neutralitets politik genom Hansson odemokratiska beslut om att tillåta transitering 2 miljoner tyska soldater vapen och ammunition. Att det skulle innebära självmord är väl en överdrift. Det var inte så många danskar och norrmän som dog i samband med blixtkriget där ett liknade scenarion är väl det troliga även om Sverige skulle sagt nej. Delade meningar men vi skulle ha mått bra idag av att inte fegat ur.

  Varför skulle tillståndet i landet vara värre än jag tror? Jag är fullt medveten om landets sårbarhet på livets alla områden. Vad gäller medicin så är det i de flesta fall kortare lager än tio dagar.

  Jo vi tog emot grannländers judar men inte förrän Stalingrads fall. Efter Stalingrad var det inte längre så häftigt att vara tyskvänligt så många kappvändare gjorde helt om. När det var hyfsat säkert att trotsa Hitler, även om överfarten inte var helt säker, tog vi emot 8000 judar från Danmark. Gränspoliserna hade inget svårt att avgöra vem som var jude för de tyska tjänstemännen var noggranna att stämpla jude i deras pass.

  Evian konferensen var namnet på det möte som på Rooserveldt initiativ hölls1938. Sverige var med och var negativ till att ta emot flyende judar. Av 32 länder sa alla nej utom Dominikanska republiken som erbjöd 100000 judar fristad.

  Den stor muslimska gruppen som hatar oss skriver du. Ja jag vet ju inte hur många av dem som hatar oss. Säkert en hel del men att de flesta skulle göra det vad bygger du det antagandet på?

 • kjell

  Du behöver bara läsa koranen, du kanske inte hittar om du ströläser, men rätt intressant är att söka på koranen på svenska, där finns en sökruta, det gäller bara att komma på lämpliga sökord, det står där att dom inte får vara vän med oss, vi som tror på tre gudar, det är svårt att nå den som är förbjuden att vara vän.

  Kopierade in ett par verser på stefans blogg som är i full gång nu.
  Jag sökte på koranen på svenska där gick det att skriva Jesus i en ruta, då kom många intressanta texter, som du kan hitta själv, i grunden menar jag att om dom får ropa ut i 110 dB att det finns bara en Gud och han har ingen son, då borde också vi ropa ut i 110 dB det kristna budskapet, så kanske det blir tyst sen.

  [9:30] DE JUDISKA [trosbekännarna] säger: ”Esra, Guds son”, medan de kristna säger: ”Kristus, Guds son”. Detta kommer över deras läppar och då säger de efter vad [andra] förnekare av sanningen har sagt före dem. Guds förbannelse över dem! Hur förvirrade är inte deras begrepp!

  [4:171] EFTERFÖLJARE av tidigare uppenbarelser! Gå inte till överdrift i [utövningen av] er religion och påstå inte om Gud annat än det som är sant! Kristus Jesus, Marias son, var Guds Sändebud och Hans ord förkunnat för Maria och ande av Hans [ande]. Tro därför på Gud och Hans sändebud och säg inte: ”[Gud är] tre.” Upphör för ert eget bästa! Gud är den Ende Guden.
  //Stor är Han i Sin härlighet, fjärran från [tanken] att Han skulle ha en son! // Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Ingen behöver en ytterligare beskyddare utöver Gud.
  Det borde vara svårt att nå den som lever i den muslimska världen.

 • kjell

  Detta inlägget hamnade i spamfilter, nu skriver jag om och rensar bort en del får se om det fastnar nu.
  Du behöver bara läsa koranen, du kanske inte hittar om du ströläser, men rätt intressant är att söka på koranen på svenska, där finns en sökruta, det gäller bara att komma på lämpliga sökord, det står där att dom inte får vara vän med oss, vi som tror på tre gudar, det är svårt att nå den som är förbjuden att vara vän.

  Kopierade in ett par verser på stefans blogg som är i full gång nu.
  Jag sökte på koranen på svenska där gick det att skriva Jesus i en ruta, då kom många intressanta texter, som du kan hitta själv, i grunden menar jag att om dom får ropa ut i 110 dB att det finns bara en Gud och han har ingen son, då borde också vi ropa ut i 110 dB det kristna budskapet, så kanske det blir tyst sen.

  DE JUDISKA säger: ”Esra, Guds son”, medan de kristna säger: ”Kristus, Guds son”. Detta kommer över deras läppar och då säger de efter vad förnekare av sanningen har sagt före dem. Guds förbannelse över dem! Hur förvirrade är inte deras begrepp!
  Gå inte till överdrift i er religion och påstå inte om Gud annat än det som är sant! Kristus Jesus, Marias son, var Guds Sändebud och Hans ord förkunnat för Maria och ande av Hans ande Tro därför på Gud och Hans sändebud och säg inte: ”Gud är tre.” Upphör för ert eget bästa! Gud är den Ende Guden.
  //Stor är Han i Sin härlighet, fjärran från tanken att Han skulle ha en son! // Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Ingen behöver en ytterligare beskyddare utöver Gud.

  Det borde vara svårt att nå den som lever i den muslimska världen.

 • Janne Melkersson

  Intalar man sig som du gör blir det så klart svårt att nå muslimer. Men varför inte ta efter Paulus?
  ”För judarna har jag blivit såsom en jude, för att kunna vinna judar; för dom som stå under lagen har jag, som själv icke står under lagen, blivit såsom stode jag under lagen, för att kunna vinna dem som stå under lagen. För dem som äro utan lag har jag, som icke är utan Guds lag, men är i Kristi lag, blivit såsom vore jag utan lag, för att jag skall vinna dem som äro utan lag” 1 Kor 9:20-21

  Nu är det ju så att alla muslimer inte är strikta följare av koranen. Jag har jobbat med och mött många muslimer, än har jag bara mött en som rullat ut bönemattan i ett hörn av verkstan. Alla de andra har högaktningsfullt struntat i koranen.

  Kom nyss från en middag med vänner i byn och ett par var arabiska vänner som är muslimer. Helt normala människor med normala intressen som inget annat vill än få ett jobb och göra rätt för sig i Sverige. Detta är en sida av det som sker i landet men du och alltför många andra kristna missar tillfället vi har mitt i den stora oreda och splittring som invandringen orsakat. Vi kan nå så många av dem som vill lyssna med evangelium.

 • kjell

  Intalar man sig???
  Fakta från koranen är inget jag intalar mig, men som vanligt är du bara motvalls och läser inte dom fakta nägon vill ge dig, i koranen står det klart och tydligt att dom inte får vara vän med dig, men det finns undantag när dom försöker vinna dig till att bli muslim, och försöker dom inte det så är med största sannolikhet inte muslimer.
  Dom fakta från koranen här ovan visar klart hur dom ser på Jesus och hur dom ser på oss och vår tro.

  Exakt kopierat från koranen.
  DE JUDISKA säger: ”Esra, Guds son”, medan de kristna säger: ”Kristus, Guds son”. Detta kommer över deras läppar och då säger de efter vad förnekare av sanningen har sagt före dem. Guds förbannelse över dem! Hur förvirrade är inte deras begrepp!

 • Janne Melkersson

  Du skrev ”Det borde vara svårt att nå den som lever i den muslimska världen”
  Varför skulle de vara svårare att nå muslimer än en sekulariserad Svensk? Det är ju miljoner muslimer som blir frälst varje år!

  Jag kommenterade inte koranen utan ditt påstående ovan. Men du menade kanske nått annat?

 • David Smeds

  Svenskarna accepterar olika politiska klyschor pga av att man tappat bort förmågan att släppa fram sitt inneboende kritiska tänkande. Även bland kristna verkar det idag fungera så att man tävlar om att bevisa sin lojala korrekthet. Korrektheten ofta definierad av kristen press. Runar tar fram flera föbjudna tankar och vad han talar om är nog inför en majoritet av kristna vars öron redan är stängda. Våldsverkare ska straffas. Överheten bär sitt svärd för att befolkningen ska kunna leva, bo och arbeta i trygghet.

  Jag råkade se en fd KGB mans analys av hur USA och andra nationer utsatts för demoralisering av tanken. Med mål att tillintetgöra marknasekonomi och demokrati.

  https://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk

 • David Smeds

  Du skrev ”Med brunskjortor syftade jag på de högerkrafter inom SD som är åt det nazistiska hållet, vilket dess historia övertydligt visar;”
  Man kan invända att mänger bland de rödgröna haft totalitära modeller som sina förebilder. De blir förlåtna och deras otäcka bakgrund glömmer vi medvetet bort.
  SD verkar vara ett parti som hela tiden rensar ut i sina led. Är detta övertygande för dig. Kan man göra mer än att rensa ut? Eller är detta bara ren kosemetik?

 • David Smeds

  Fram till slaget i Stalingrad så var Sverige tysklandsvänner. Vår industri var anpassad för Hitlers krigsindustri. Wallenbergfamiljen bulvanägde tyska storindustrins dotterbolag i USA. Efter kriget åerlämnades detta ägande till tyska storkapitalet. Och Raul Wallenberg kunde inte, observera kunde inte tas emot i Sverige. Jag lyssnade på ett debattprogram schweizisk TV där en historieprofesssor från Baseluniversitetet förklarade situationen. Svenska regeringen och famlijen Wallenberg stoppade gemensam rellt kravet på att Raul skulle utlämnas. Regeringen framställde tama frågor till ryssen. Walllenbergfamiljen hade kontroll över stora delar av svensk industri och de kunde med lätthet ha gjort attraktiva paket med kraftverk, lok, bergteknik mm i utbyte mot Raul. Men icke sa nicke. Detta kom aldrig på fråga. Om Raul dykt upp i Sverige skulle hela efterkrigstidens politiska karta ritats om. Jag har skrivit om detta i olika debattforum utan att bli trodd?

 • David Smeds

  Men vid den tiden var det inte fegt eller en ens orättfärdigt. I efterhand så rationaliserar vi hur man borde ha handlat. Men med de värderingar som fanns bland allmänhet och kristna var det inte fel vid den tiden.

  Idag tror många sig vara oerhört pålästa och självständiga. Men jag tror att vi alla är indoktrinerade på många sätt. Jag pekar på hur de kristna ofta är bundna av sin dyrkan av ”korrekthet” att ha korrekta acceptarade tankar. Jag vill vara en protestant och fritt tänkande kristen. I vilken grad jag uppnår detta kanske kommer att visa sig. Oavsett detta menar jag att de statsstödda kristna tidningarna överlag saknar sälta och radikalitet. MVH

 • wildwest63

  Jag vill inte bli sannspådd även om detta, men en tanke jag länge gått och grunnat på såg jag idag någonstans i en artikel att inte bara jag funderar över – den svenska kronan är svagare än den varit sedan finanskrisen. Ingen kan riktigt förklara detta. Kanske beror det delvis på det otroligt skamfilade rykte som Sverige har i utländsk press. Tror man från politiskt håll att utländska investerare enbart andäktigt lyssnar på officiella kanaler och politiker och accepterar deras utsagor som oantastligt sanna? Man agerar givetvis tvärtemot.

  Visst har Riksbankens eviga fasthållande vid 2% inflation gjort sitt till (ingen kan heller riktigt förklara varifrån dessa 2% kommer ifrån, det är en gammal s k ”vedertagen” sanning), men detta mål har vi haft i åratal. Varför tappar kronan så oerhört, mer än 10% mot euron? Jag tror faktiskt delvis det beror på vad som skrivs om Sverige i många utländska tidningar: handgranatsattacker, polis, sjukvård och skola i fritt fall, gräsliga bostadspriser för ingenting speciellt, höjd pensionsålder, islamistisk infiltrering i politik och rättsväsende, en framtida inteckning av statsbudgeten på kanske 10-12% för att enbart hantera migrationskostnaderna (alltså statssubsidier för att finansiera improduktivitet), låga straff, toppositioner i skjutningar och våldtäkter, terroristers fristad, Sv Akademin osv.

  Vem vill långsiktigt placera sina pengar i ett land som riskerar kollaps? När jag på min yrkesmässiga nivå sysslar med riskhantering och deltar i kreditkommitténs arbete skulle jag höja risknivån rejält på ett kundföretag som uppvisar sådana brister som landet Sverige gör, inte minst för att det är svårt att se någon omedelbar förbättring.

  Sverige kan inte längre leva på fornstora dagar. Rykten och rapporter är en snöboll, har de väl kommit igång så ökar omfånget och den går inte att stoppa. Det behövs någon som skapar ordning och reda – och när jag säger detta så ser jag tyvärr väldigt stora likheter med det tidiga 30-talets Tyskland.

 • gäst & främling

  Du tror, eller vet inte om det är medvetet styrt av vår regering, för att folket lättare skall acceptera euron, för om det finns ett gammalt avtal i förhållande till euron så skulle kanske folk svälja den på direkten, men kursen har väl blivit något bättre torsdag fredag.

 • Janne Melkersson

  Förlåtelse gäller alla som vänder om vilket inkluderar även SD. Vem har glömt de rödas illgärningar världen över, inte jag iaf! Att andra rörelser har sitt bagage att bära gör ju inte SD’s nazism och rasism förflutna mindre klandervärt.
  Nej det är inte övertygande än så länge men vart efter ovan rensas bort ökar ju trovärdigheten.

 • Janne Melkersson

  Det korta svaret är att Sverge klarade sig undan invasion för att Hitler fick det han ville ha. Sveriges järmalm och SKF’s kullager stod för hälften av vad den Tyska krigsindustrin behövde. SKF ägdes av Wallenberg och hade intressen i gruvorna i malmfälten. Hitler fick detta utan att behöva binda trupp och materiel på Svensk mark!

  Betalningen för malmen var för åren 1942-1944 21,8 ton guld. Hur mycket av det som kom från beslagtaget judiskt guld med innehåll av judisk tandguld vet ingen. En svensk kommission från 1999 fick uppdraget att snabb utreda det. Enligt kritiker avslutades det uppdraget allt för fort. Resultatet blev att endast en liten del av det från judar rövade guldet hamnade i Svensk ägo. Hur de nu kunde veta det?

  Mindre känt är att i norr nekade regeringen att fransk och brittisk trupp skulle få på Finsk begäran undsätta Finsk trupp genom Sverige i vinterkriget mot Ryssland. Också denna gång med risk för krig, nu mot Ryssland. I februari 1940 begärde Finland upprepade gånger svensk militär hjälp som varje gång avslogs med hänsyn till Sveriges egen säkerhet.

  ”Men med de värderingar som fanns bland allmänhet och kristna var det inte fel vid den tiden”
  Visste de att Sverige bidrog med hälften av malmen till tyska kanoner och stridsvagnar och att våra kullager var det som gjorde att de rullade och kunde skjuta? Hur många människor som dog av pga svensk malm och kullager vet ingen.

  I detta fall tror jag att sanningen är att Sveriges beslut att inte ta ställning mot nazismen och kommunismen inte är smickrande.

 • Martin

  Jag tror du har helt rätt. Det är bara att se på Sydafrika, randen har tappat halva värdet på femton år. Jag är som du, jag ser ingen lösning på det här. Om vi ska få in en miljon människor från Mellanöstern i arbetsmarknaden utan mer än en nåt års grundskola i bagaget måste svensk arbetsmarknad reformeras i grunden. Bort med lägstalöner, bort med bidrag. Jobba eller svälta typ. Kul. Alternativet är att permanenta bidragsberoendet för hela stora befolkningsgrupper, vilket betyder höjda skatter, lägre tillväxt, sämre välfärd. Plus allt elände som kommer i spåren av sysslolöshet, ingen chans att förbättra sin situation, osv. Jag läste iofs att Micael Grenholm inte har några problem med den finansiella biten. Han tycker att Sverige är ett rikt land, plats 17 i global BNP och vi har många miljonärer så vi kan har råd. Med ”vi” menar han dock andra än sig själv. Det är godhet det, tvinga andra att betala för en politik han själv inte har råd att bidra till. Jag blir galen 🙂 Men jag måste erkänna att det skulle vara skönt att leva i en vänsterextrem bubbla där alla problem kan lösas med att de rika ska betala.

 • Birgit Severin Forslund

  Ett rätt ord i rätt tid och högaktuellt!

 • wildwest63

  Grenholm är en total utopist. Det är ynkedom att kristna, älskare av sanningen, kan följa en sådan människa. Han förstår absolut ingenting om ekonomiska realiteter.

  Sydafrika är ett utmärkt exempel på hur ett land med verkligen alla förutsättningar att bli en ledande industri- och välfärdsnation schabblar bort allting. Sällan har ett land haft en så upphaussad position medan Nelson Mandela var vid makten (och tyvärr har jag hela tiden varit skeptisk till Mandela, men det är antagligen dödsstraff att tycka så). Venezuela är en annan socialistisk experimentverkstad – Venezuela kunde vara precis lika rikt som Norge. Istället är det en failed state. Skulle jag investera i Sydafrika eller Venezuela om jag hade alternativ? Absolut inte. Det är inte säkert att mina investeringar ger avkastning eller ens går att komma åt.

  Och så tänker man ute i världen även om Sverige. Även om Sverige tror att man är planetens ledande nation, Den Feministiska Humanitära Stormakten, så finns det faktiskt alternativ till Sverige för en industriman eller investerare som inte lever i det blå. Då går man hellre till alternativen istället för att riskera något här.

  Många förutspår att Sverige i framtiden blir som ett land i Latinamerika. Det finns välmående områden som man sällan lämnar, sedan finns det stora områden med laglöshet. Tyvärr tror jag att det blir ändå värre i Sverige. I Latinamerika är människor åtminstone kulturkristna, hit har vi importerat islamsk kultur, något som kommer sluka det Sverige som vi byggt upp sedan vikingatiden.

 • wildwest63

  Jag tror att Europrojektet är stendött! Jag hör i mina sammanhang aldrig någonting om detta. Däremot finns det säkert globalister i största allmänhet som vill ha en världsregering med total beskattningsrätt över alla. De jobbar nog mer med klimathoten, för det är ett smartare sätt att kunna etablera denna världsdiktatur. Vem vågar utmana klimatkyrkan? Inte många som fortfarande vill betraktas som människor med en viss IQ-nivå.

 • gäst & främling

  Tack// Du som är lite insatt, hur fungerar kontanthantering i Finland, kan vi gå in på en bank där och plocka ut euro till bra kurs i kontanter? Har dom liknande regler som Sverige med max summor in och ut?

 • wildwest63

  Vet inte exakt, jag har ingen kontantverksamhet i Finland. Men det är ju inte lika extremt som här. Du får sällan en bra kurs på en bank. Jag brukar använda bankomaterna, trots kreditkortspåslaget på 2%. Ta med passet som leg, det har blivit mycket svårare med identifieringen (svenskt körkort funkar inte längre på många ställen).

 • kjell

  Jag har ett förenklat plastkortspass, funkar i EU, kanske inte GB, borde kunnat ha alla dom uppgifterna på körkortet.

 • gäst & främling

  Jag frågade för att du vid något tillfälle nämnde att du hade något möte på bank i Finland,
  problemet för mig är språket när jag reser, men Finland har väl möjligen Svenska på sina automater, det har varit problem i andra länder, i Belgien pratade automaten på Franska, och jag fick be om hjälp för att få ut kortet.
  (planerar någon resa i bobilen)

 • wildwest63

  Mina möten med finska banker handlar inte mycket om kontanter, det är ju inget som företag använder sig av, det är olika former av banköverföringar, fillösningar, etc.

  Svenska är officiellt språk i Finland, landet är tvåspråkigt. Alltså måste bankomaterna med självklarhet ha svenska som språkval. Förvånar mig det du skriver om Belgien. Engelska finns normalt sett alltid som språkalternativ.

 • Slimebeast

  Gillar verkligen att en kristen medbroder uttrycker sig så tydligt, som ”afganska män och extremistiska muslimer” och ”utländska manssvin”. Stå på dig Runar.

  Parasiter från främmande kulturer har ingenting i vårt land att göra.

  Varje sann kristen måste vilja sätta stopp för den här orättvisan, laglösheten och invandringen.

 • Jonas Rosendahl

  Slimebeast – Aletheia är ingen plats för allmän främlingsfientlighet. Runar har skrivit en retorisk text som är ämnat att vara tankeväckande. Man får ha olika åsikter om invandringen även här. Men dylika benämningar som ”parasiter” om det avses allmänt menat är inte ok.
  Admin vill göra detta påpekande som ett budskap till alla läsare och skribenter här.

  Taket ska vara högt här men använd inte friheten för att driva någon främlingsfientlig kampanj. Du avser förmodligen inte detta som syfte. Men tolkningen kan vara hårfin av det man skriver. Ha detta i åtanke.

  Mvh Jonas /Admin

 • Slimebeast

  Manssvin eller parasit. Som du säger är tolkningen ibland hårfin, och det är inte alltid lätt att veta om man ligger helt inom gränsen eller inte. Din typ av precisering hjälper dock oss att ligga rätt.

 • kjell

  Läs Pred 10:2 obs 1917 års den vise har sitt hjärta åt höger, men dåren har sitt hjärta åt vänster, kan det möjligen vara politiskt.

 • kjell

  Miljoner muslimer som blir frälst varje år, den som verkligen är muslim riskerar döden om dom.lämnar islam, men jag vet om dom som levt i en muslimsk värld som blivit kristna, men dom har egentligen inte varit muslimer Mona Walter beskriver det så, Kaziva som har en egen blogg säger samma sak men hon är mer åt det sekulära hållet, min tandläkare från Iran säger att dom blev tvingade till att täcka sig men var inte muslim för det, i Sverige lever hon också sekulärt, så alla som kommer från muslimska länder är inte muslimer.

 • kjell

  Parasiterna stannade på MS Skåne som nu saneras.

 • Ulrika

  De invandrare jag mött senaste tiden kännetecknas av flera olika saker:

  -De flyr hit oavsett privat ekonomisk situaion i sitt hemland. En del flyr från slott andra från kojor. Anledningen att fly är den samma. De vill leva.

  -Trots bristande kunskaper i såväl svenska som engeska tar de sig igenom ”korvstoppningskurser” på högskolenivå inom yrkesområden där det lång tid framöver komma vara stort brist på kompetens i vårt land. = De vill försörja sig själva. En massa skatt genom dessa jobb kanske intresserar någon. Och de vinster de arbetsplatser de kommer att tjäna. Om man är mest intresserad av pengar.

  – När man börjar samtala med en muslim kan det hända att en sådan varnar för muslimska auktoritära styren. De har ju själva flytt från sådana. Det finns kristna som flyr från ”kristna” auktoritära makter.

  Det här kanske inte var så intressanta uppgifter men man vill ju försöka ge det man kan.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?