Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tre regeringar har ljugit om ”ensamkommande”

Faksimil från meritwager.wordpress.com

När jag var med om att dra igång en verksamhet med att arbeta med så kallat ensamkommande flyktingbarn 2006, trodde jag att jag skulle jobba med barn och tonåringar. Jag har sedan dess jobbat varierande inom branschen, med arbetsledande funktioner och ansvar för två EKB. På sistone har jag återgått till den mer omsorgsgivande delen av arbetet i formen av handledare och mentor.

Det första som slog mig var naturligtvis att barnen såg ut att vara väldigt gamla. Men eftersom jag då inte visste hur afghaner såg ut, lade jag den tanken på hyllan. Det andra som slog mig var att afghaner måste vara enormt mycket mer intelligenta än svenskar. Jag hade ett tag en egen förklaring till detta som gick ut på två delförklaringar. Kollegor har sagt att de tidigare tänkt liknande. Den ena var att barn i Afghanistan tvingas bli vuxna tidigare och det påverkar åtminstone den sociala mognaden. Den andra förklaringen var att de som verkligen lyckas ta sig hela vägen till Sverige förmodligen oftast är de smartaste. Det fanns en tredje förklaring…

Långsamt kommer insikten
Efter att ha jobbat i två år – jag erkänner, detta borde jag ha insett direkt – förstod jag att de olika ledtrådarna pekade i en annan riktning. Att flera av dem hade åldershåravfall, fleråriga rynkor vid ögonen, kunde saker som man bara lär sig i högre studier, hade facebook-konton i andra namn och angiven ålder 23-27 et cetera. Jag var IT-ansvarig och fixade deras datorer – de visade mig detta självmant, och litade på att jag höll mig till förbudet att avslöja detta för Migrationsverket. Att de pratade och resonerade som vuxna, gjorde det svårt att bedriva den omsorgsvård som socialtjänstlagen förutsätter för ungdomar. Det är inte lätt att få en 25-åring som inte sällan lämnat egen fru och barn, att anpassa sig till att gå och lägga sig kl.22 en måndag. Det är inte lätt att motivera och vägleda forna officerare i den afghanska armén under arbetsmodellen ”han är ett barn”.

Naiviteten delades av de flesta kollegor som jobbat kortare än två år med detta. Jag minns hur jag förfasades över att de tyckte att det var så gulligt när den ”15-årige” killen på boendet hade fått en 15-årig flickvän som så att säga ”sov över” i hans säng på boendet. När det visade sig senare att den unge killen i själva verket avslutat sina universitetsstudier i annat land och var 28 år, frågade jag kollegorna om de fortfarande tyckte att deras intimitet var lika gullig. Man ska alltså komma ihåg att alla som har tonårsdöttrar i stora delar av landet får brottas med att deras döttrar har vuxna män som klasskamrater. Och tro mig, många av dem skaffar dem som flickvänner. Den killen som slog rekord hade tre stycken övernattande tjejer samma natt, ifrån årskurs åtta eller nio.

När jag sent omsider gjorde insikten förfärades jag liksom varje tänkande människa, över att de som verkligen skulle vara berättigade och i sant behov av hjälp skulle komma att nekas detta i framtiden. Eftersom alla som inte ljuger vet att denna invandring av i huvudsak outbildade människor kostar enormt mycket pengar. Det finns givetvis undantag, som berättelsen om det 28-åriga barnet ovan visar.

Hjälp rätt flyktingar
Man önskar att det inte bara vore för Feministiskt initiativ som man blivit tvungen att på ett barns nivå förklara att pengar inte växer på trän, och att man måste prioritera i denna grymma värld. Man ser det nu inte minst på SD:s utspel om att vi inte ens längre har råd med kvotflyktingar. Givetvis har de rätt, oavsett vad man må tycka i övrigt om SD:s politik. Den som ju för övrigt i huvudsak är en kopia av de mest framgångsrika idéer som Moderaterna och Socialdemokraterna fört fram under 60-80talen. Nu kopierar dessa partier och Kristdemokraterna SD:s politik i mångt och mycket istället, d.v.s. återvänder till sina rötter när deras vansinnespolitik havererat. Undantagen är extrempartierna C, MP och V, som håller fast vid vansinnet. Björklunds liberaler törs inte säga vad de sa för drygt ett decennium sedan. Feministiskt initiativ tar väl ingen läsare här på allvar hoppas jag. En sund reaktion är att inte ge någon av de partier som havererat flyktingpolitiken sin röst någonsin mer. Egentligen tror jag inte att det finns politiska lösningar för detta djupgående sabotage, det är bara Guds nåd i enlighet med 2 Krön 7:14-15 som kan rädda. Dock kanske Gud använder politiska verktyg efter omvändelsen.

Jag skriver denna långa inledning för att börja vid fakta. Att jag jobbat i nästan tolv år med detta borde tala något om min omsorg för dessa människor, trots att de ofta ljugit i sina ansökningshandlingar vid Migrationsverket. Något som är brottsligt men aldrig polisanmäls. Jag förstod dem – de lämnade ett land i kaos och kanske främst fattigdom, för att få en bättre framtid. Vem skulle inte gjort det i deras situation om det var möjligt? Jag försökte göra det bästa av situationen, och hjälpa dem med svenska språket och att byta ut sin oftast urusla kvinnosyn. Min egen morfar flydde kommunister och nazister i en roddbåt från Estland under 2:a världskriget, och släpade sig iland vid Fårö fyr på Gotland.

I den iver jag visade i början, gick jag väldigt långt för att hjälpa. Jag ringde afghanska ambassaden i Pakistan och vred om tummarna på tjänstemän där, för att få hit anhöriga till de unga männen. På fritiden skrev jag en överklagan till Migrationsöverdomstolen, så att en uzbek som påstått att han flytt Afghanistan fick stanna – han är väl i Rakhmat Akilovs ålder nu. Ett antal av ”barnen” har varit i 30-40-årsåldern, vilket förstås är svårt att smälta om man inte sett det själv. Jag kollade faktiskt upp att det inte var just Akilov som jag hjälpt, och jag kände djup ånger över att jag hjälpt den korrupta Migrationsöverdomstolen att fatta ett oriktigt beslut. Tänk om just jag hade varit delansvarig för Drottninggatan? Samtidigt kanske jag räddade en mans liv, som min intuition sa mig – jag kan inte veta. Vad jag vet är att jag utnyttjade gapande hål i den svenska flyktingmottagningens regelverk. Det som tidigare varit min största stolthet i min insats i flyktingmottagningen förvandlades till en välbehövlig kalldusch.

Vad jag vet är också att det inte finns någon ansvarsutkrävning, ingen plan, och ett agerande som underminerar Sverige som land.

Afghaner från Iran, Uzbekistan och Pakistan
De ensamkommande unga män som nu kommer ifrån Afghanistan, och inte minst de 9000 som eventuellt omfattas av den nya gymnasielagstiftningen, är numera yngre när de kommer. Eftersom de ofta avsiktligt slänger sina id-handlingar är det svårt att veta. Jag skulle säga att kanske knappt hälften av just dessa är under myndighetsåldern. Men nästan ingen av dem är från Afghanistan. Detta vet Migrationsverket. Detta vet de politiker som skapade den nya gymnasielagen (Centerpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet), liksom personalen på boendena vet detta. Advokaterna som företräder dem vet det. De som driver företag och institutioner vet det. Polisen vet det synnerligen väl. Många cyniska språktolkar har uttryckt sin avsky över fusket – och de är själva invandrare som inte sällan hatar svensk flyktingpolitik trots att den gett dem ett yrke och en framtid här.

Var kommer de ifrån? De kommer ifrån Iran (ibland Uzbekistan/Pakistan). Så har det varit i många år. Man kan hjälpa mellan 4 och 10 flyktingar som inte får de extremresurser på de små hotell boendena är, för samma kostnad som en ung man på HVB/EKB. De mest behövande kommer härmed i kläm. I Iran har Afghaner bott i generationer. De får inte medborgarskap där, utan måste förnya uppehållstillstånd var sjätte månad om de inte är välbärgade. Polisen i Iran är ökänd i hela världen, så visst förekommer det övergrepp och rasism. Men de har det definitivt inte värre än en stor del av övriga världen, och de uppfyller inte fastställda flyktingkrav. Undantaget är kristna konvertiter och människor inom olika sexuella minoritetsgrupper, som faktiskt blir dödade vid upptäckt.

Importerat våld mot kvinnor
Jag är genusvetare. Jag har läst kvinnohistoria, och jag har i min examen specialiserat mig på att undersöka mäns sexuella våld emot kvinnor. Om det är något jag med säkerhet kan säga, tvärs emot vad somliga så kallade experter säger, är att gruppvåldtäkter knappt existerade för 30 år sedan. Överfallsvåldtäkter utgjorde en mikroskopisk andel av våldtäkter. I takt med vår oansvariga migrationspolitik har vi gått från att vara kanske det tryggaste landet i världen för kvinnor, till att bli våldtäktshuvudstaden i Europa. Den utvecklingen har exploderat de senaste tio åren, i takt med vansinnespolitiken. Det beror inte på att folk kollar mer på porr. Det beror inte på att kvinnor ”ber om det” genom utmanande klädsel, ett motbjudande resonemang för övrigt. Folk kollar mer på porr i många av våra europeiska grannländer.

Kolla själva upp BRÅ:s statistik. Eller varför inte, det otroligt invandringsvänliga Aftonbladets egen undersökning, som visar att 88 % av våldtäkterna inte begås av ursprungssvenskar. Invandrare är inte ondare än svenskar. Vad det handlar om är bedrövlig kvinnosyn ifrån barnsben som backas upp med religiöst legitimerande av beteendet i vissa fall. Och som sagt, en usel insats från det svenska samhället att integrera dem som inte kan acceptera att kvinnor har en oemotsäglig rätt till att behandlas jämställt i Sverige, med fredad kropp utan att behöva ha en manlig livvakt med sig. Den som inte tror mig borde praktisera på ett boende en vecka, och prata kvinnosyn!

Nej, det är som Åkesson och även Björklund säger – nämligen att människor ”byter inte värderingar bara för att de byter mark under fötterna”. Vi kan anklaga oss själva för att vi gjort ett så dåligt jobb med att tvinga fram en värderingsförändring som ett självklart villkor för att få bo i Sverige. Men främst måste vi ställa politikerna till svars för vad de gjort mot Sverige. Glöm inte detta den 9:e september.

John S (f.d. Nilsson)
Tidigare fast skribent på Aletheia
(och en av dem som jobbat längst tid med ensamkommande i Sverige)

 

=>

Ämne: OPINION & DEBATT

 • wildwest63

  Tja, inget nytt. Detta har alla sunt tänkande människor anat och därefter också fått bekräftat långt innan det sipprar igenom ibland i dagens mainstream-media.

  Det är sanslöst att just många kristna ledare försvarar lögner, urkundsförfalskningar, bidragsfusk osv. Jag kommer ihåg skarpa predikningar på 70-talet, när jag var tonåring, om hur usla kristna, om de ens kunde betrakta sig som såna, de svenskar var som fuskade med skatten. Om man då drog av för arbetskläder på ett kontor och tjänade 500 kr i skatt så är det ju ett intet mot de miljarder som vräks över kriminella av alla slag idag.

  Men som vanligt är det olika måttstockar, med ett annat ord ”omvänd rasism”, som gäller mellan usla svenskar (helst medelålders heterosexuella män) och de stackars, stackars, flyktingar som kommer hit.

  Att det som resultat av artikelns sanningar kommer till upplopp som i Chemnitz är ju inte alls konstigt. Samma sak pågår ju i Tyskland, även om debatten varit lite friare där och folks temperament och kultur (något som vi inte har i Sverige enl Reinfeldt) är lite hetare än här.

 • Martial Eagle

  Utan att gå in på detaljer, så lät jag mig även intervjuas av den enda journalist som då ville lyssna – straxt före förra valet. En journalist som jag i övrigt inte vill ha med att göra, eller ville ens då.

  Det var också straxt innan denna debatt satte igång. Jag står för vad jag sa då. Den intervjun var mer specifik och omfattande, men med fingerade namn och övrigt som krävdes för att hålla sig inom ramen för Socialtjänstlagen, som jag även denna gång sett till att inte bryta emot.

  Jag ångrar att jag var så feg då, när förra valet var så nära förestående. Men det kom ut i alla fall, och Avpixlat plagierade artikeln samt spred den extremt effektivt även utanför ankdammen för invandringskritiska. Jag hade blandade känslor inför det, men var glad över att även naiva innerstadsbor fick sanningen i nyllet. Regeringens rådgivare samt tillika i sakfrågan vilsne vänsteraktivisten och överläkare Hjern (kallad ”Hjärndöd” internt av många som jobbat länge med för gamla ensamkommande) fick börja ta kliv tillbaka. Hans abstract från 2015 är väl bland det sista man hörde av honom som rådgivare i denna fråga (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26461513). Han bär ett enormt ansvar för de vansinnesråd han gav regeringar tidigare. Så för mig är debatten också gammal.

  Den gången riskerade jag min familjs försörjning – alla på jobbet blev utfrågade om de visste något om det hela, precis som jag förutspått i intervjun. Idag har åsiktskorridoren gått från bredden av ett sugrör till bredden av ett källarfönster åtminstone. När jag skrev om pastorer och deras svåra situation att komma bort ifrån villoläror där de på grund av att de äventyrade sin familjs försörjning, började jag rannsaka mig själv så sakteliga vad gäller just denna fråga, och mitt eget ansvar. /John

 • Anne

  Hej John, jag har saknat dig på Aletheia. Tack för din artikel ! Personlig, ärlig och uppriktig. Full av sanning och sälta. Jag ska komma ihåg den, särskilt den 9:e september. Bless you!

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Instämmer 🙂

 • Jonas Rosendahl

  Jag läste på Johns blogg för många år sedan. Det var första gången jag kom i kontakt med någon jag tyckte var trovärdig i hur han berättade kritiskt kring livets ord. Jag fick då upp ögonen för att det fanns en ”baksida” jag inte kände till som hade med hur man utövade andligt ledarskap.
  John får gärna skriva mer 🙂

 • wildwest63

  Regeringen och dess medietrumpeter har ju inte bara ljugit om att barn inte är barn, de har ljugit om det mesta. När argumenten tagit slut, vilket de väldigt ofta gjort, så går man på med invektiv och rasistanklagelser. Nu säger några – jaja, det är som det är, vi kan inte göra nånting åt det, vi måste se framåt.

  Varför då? När kommer det i debatten en enda gång in ett perspektiv av ansvarstagande, av förbrukat förtroende? Jag anser att en stor del av ministrarna borde åtalas för landsförräderi. De har arbetat för en annan uppdragsgivare än de som betalar deras löner och de som har dem som sina företrädare. De har värnat mer om lögnaktiga afghanska barn som varken är barn, afghaner, ensamkommande eller flyktingar. Och offrat sina egna medborgare på våldtäkternas, otrygghetens och våldets altare. Vi behöver inte gå många hundra år tillbaka i tiden för att se vad man gjorde med makthavare som hanterade sina uppdrag på detta sätt.

  Dessutom kan man visst göra nånting saken! Det kan man alltid. Om viljan finns. Utvisa alla med identiteter som inte kan säkerställas, kräv återbetalning av alla bidragsmiljarder som grundat sig på felaktiga ingångsuppgifter, återkalla uppehållstillstånd och medborgarskap som getts på oriktiga grunder. Det kanske krävs 100 miljarder i engångskostnad för att genomföra detta, men det är bra mycket billigare än det som väntar oss. Allt går. T o m med demokratiska medel. Ju längre vi väntar desto närmare kommer vi en gräns när någon rörelse inte längre respekterar demokratiska metoder. Vi hade ett bra exempel på detta i januari 1933.

 • Jonas Rosendahl

  Lite ”kul” info:
  Aletheia nämns i en artikel i Expressen.
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/kristna-profilen-be-for-sd-som-storsta-parti/

  Jonas /Admin

 • David Smeds

  Det är nödvändigt att ta in fakta vad gäller invandringen. Många politiker har menat att vi kommer att lösa krisen i bl a vården genom de mängder immigranter som anlänt de senaste åren. Man har pekat på de goda resultaten från 50.60, och 70 talet när italienare, finnar, jugoslaver m.f. kom och gick rakt in i olika yrken. De hade lika god skolbildning som vi svenskar, och lärde sig svenska på jobbet. Dessa grupper bidrog till samhällsekonomin mer än en infödd svensk, genom att andra länder bekostat skolgång och ibland även yrkesutbildning.
  Bland de migranter som kommer idag saknar en stor del grundskolning. Många kvinnor från Afrika och mellanöstern kommer från muslimska länder och kan inte läsa, skriva eller räkna. Dessa kommer inte att rädda vårdkrisen. Pga att det skulle ta upp till 15 år att få gymnasiekompetens mm. En lösning vore att tillåta lägre löner med utbildning i kombination med jobb. Moderaterna har ett sånt förslag.
  Det jag skriver är inte rasism, bara enkla fakta som det ”korrekta” samfundet inte vill ta in.
  Det finns idag en tanke att nationalism är fult. Men om alla länder vårdar sitt eget land och tar ansvar så löses problemen lokalt med den kultur och erfarenhet som vuxit fram genom tusentals år. Länderna har olika konkurrensfördelar. En del har naturtillgångar, andra har goda fiskevatten, en del har klimat som ger stora skördar av sånt som vi aldrig skulle kunna odla.
  Israel skulle kunna visa muslimerna hur man odlar resurssnålt med små mängder vatten mm.
  Fri handel utan tullar leder till att vi säljer de vi kan tillverka effektivt, och byter med andra som tillverkar och odlar annat som vi är sämre på. Trump har sagt upp ett antal tokiga handelsavtal som missgynnar den fria handeln. Han vill ha fri handel, helst utan tullar. Detta får du aldrig veta om du enbart läser svenska medier.

 • Martin

  Bra David. Du tar upp en av de viktigaste frågorna. En hållbar lösning kan inte vara att stora befolkningsgrupper försörjer sig på majoritetsbefolkningen. Ingenstans i Bibeln presenteras detta som en långsiktig lösning. Problemet är som du skriver att stora mängder människor från Afrika och Mellanöstern saknar den kompetens som krävs för att försörja sig i Sverige.

  Politikernas lösningar handlar om utbildningssatsningar, statligt subventionerade trainee-jobb och liknande åtgärder för att få invandrarna i arbete. Med samma magra resultat. Inför förra valet lovade socialdemokraterna 50 000 traineejobb. Resultatet blev ynka 125! Marknadens ”lösning” är betydligt kärvare, det handlar om slopad LAS, slopade minimilöner, bort med alla begränsningar av kort- och visstidsanställningar. Lägg därtill slopade bidrag för att tvinga in människor i tråkiga slitsamma jobb med minimal ersättning som ändå inte kommer täcka kostnaden för mat och hyra, knappt ens mat. Här kanske vi finner några av drivkrafterna för den globala migrationen.

  Det lömska med den här frågan är att de människor som nu kommer bara används som brickor i ett egoistiskt spel. Vänstern får en ny grupp att ömma för, när kampen för arbetarnas rättigheter var vunnen behövde de en ny grupp att ta om hand, med vänsterns klassiska batteri av socialistiska åtgärder. Högern, i den mån de representerar storföretagen, får ny billig arbetskraft som trycker ner lönekostnaden för de redan anställda. Högerns dröm om avreglerade marknader ligger nu äntligen inom räckhåll. Och kristna inte minst, har fått en ny behövande grupp att älska. Älska främlingen!

  Men vem bryr sig om att framtiden för alla de afghaner som nu kommer ser allt annat än ljus ut? De kommer i slutändan inte ha det bättre här än de hade det i Iran. Den kärlek som kristna invandringsförespråkare talar så varmt om kan mycket väl visa sig vara det grymmaste hat.

 • wildwest63

  Jag har inte siffrorna framför mig, men inte ens jugoslaverna kom upp i samma sysselsättningsgrad som etniska svenskar. Dessutom undrar jag stillsamt om denna folkgrupp totalt gav ett nettobidrag till samhället när så mycket kriminalitet och vapen från det sönderfallande Jugoslavien sökte sig hit. Dessa vapen utgör fortfarande den stora andelen av de illegala vapen som används varje dag. Juggemaffian var ett begrepp på 80- och 90-talet, de sköt varann, men fortfarande är min uppfattning att den kontrollerar en stor del av nöjeslivet, en plats där det är enkelt att tvätta pengar. Med andra ord – när inte migranter som är oss relativt (nåja) närstående kulturellt sett klarat sig fullt ut resp det har tagit 30 år för integrationen på arbetsmarknaden, hur ska det då fungera med analfabeter från ökenländer?

  Ovanpå den obefintliga utbildningsnivån (den bestämdes ofta genom enkäter som migranterna själva fick fylla i, så hur relevant är den?) glömmer vi också att t ex muslimska kvinnor från många av de kulturer som kommit hit, t ex den stora gruppen somalier, INTE FÅR arbeta! De får inte lämna sin bostad utan att vara eskorterade av sina söner eller män. De kommer aldrig arbeta! De kommer aldrig ens ut ur sitt ghetto. Majoriteten av dessa kan vi alltså överhuvudtaget inte räkna in som resurs ens till de enklaste jobb. Den kulturella skillnaden är monumental!

  När det tagit 10-15 år att få in folk från Balkan på arbetsmarknaden i den omfattning att ett nettobidrag till välfärden existerar, folk från kulturkristna områden, hur enkelt ska det då vara med salafister från sunni-islam? Totalt omöjligt. Även om det givetvis går bra för enstaka (de få är de enda man gör reportage om. Lika vettigt som att intervjua alla som inte dog i en trafikolycka just idag).

  De enkla jobb man ropar efter – vad är det? Ingen har gett mig ett vettigt exempel. Det kan givetvis inte vara skattefinansierade jobb, det blir samma effekt som att fortsätta betala ut bidrag. Den kommande lågkonjunkturen blir mycket smärtsam för den kommunala ekonomin som redan nu på många håll är konkursmässig. Vi kan alltså inte lägga till utgifter för konstruerade jobb som ingen vill ha. Eller är någon villig att betala extraskatt för att det går somalier och samla gula löv i rondeller (de utan hund, förstås)? Knappast. Några mer avancerade arbetsuppgifter går de inte att använda till. Åkte igår med en somalier från Arlanda. Det gick inte att kommunicera, hans svenska var obegriplig. Körkortet hade han fått på postorder med tanke på körstilen, den var inte klimatsmart om man säger så.

  Sen är det heller inte så att det är mest kvinnor som kommit hit, det är mellan 70-75% unga män. Sådana som vilken kung som helst för 150 år sedan aldrig hade släppt in i landet eftersom de givetvis är ett hot mot rådande ordning. Ska dessa få sina bidrag kapade, när de idag lever med senaste iphone och modekläderna, och ombedas sopa gatorna? Hur många poliser krävs för att hålla dem i arbete?

  Högerpartier finns inte. SD är inget högerparti, det är socialkonservativt med en socialdemokratisk touch i välfärds- och skattefrågor. Moderaterna är nåt allmänt populistiskt kappvändarparti i mitten. Att det sker nån lönedumpning generellt har jag svårt att se eftersom många migranter är oanställningsbara.

 • Martin

  Jag menar bara om det ska finnas en hygglig chans att i alla fall en del ska komma in på arbetsmarknaden så måste den reformeras i grunden. Då måste så många hinder som möjligt bort och dessutom måste bidragen strypas. På sikt måste det bli såhär, det kommer inte gå att ha miljontals människor som inte jobbar men som är storkonsumenter på välfärden i stort. Detta kommer pressa ner priset på arbete för de som jobbar i låglöneyrken idag, men där är vi inte än. Precis det här var väl vad både Reinfeld och Kristersson drömde om på 80- och 90-talen. Men å andra sidan så tror jag inte att politikerna har nån kraft att fatta några svåra beslut alls. Vi lever i en konstig period nu. Vi vet att det här är på väg att gå åt skogen och ser politikerna som leker nån slags charad att allt är som vanligt.

 • gäst & främling

  Jag reagerade mot aftonbladets artikel (om du läser hela), jag vet hur människor tänker, är rädd att SD blir ett nytt KD med detta utspel. (Skrev under Sögaard också)
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/oRb6Em/en-bon-for-jimmie-akessons-fralsning

 • Martial Eagle

  Medhålles.

 • Martial Eagle

  Viktigare än min artikel ovan, är det Facebook-inlägg som Ulf Christiansson gjorde idag. Läs det och dela det. Den som har andliga öron, ögon, näsa och känsel fattar genast att han hade Gud med sig när han skrev detta: https://tinyurl.com/ya3spe5m

 • josef

  Sent skall syndaren vakna heter ju det.

  Får man gissa så stod John på barrikaden och pekade finger åt alla som var kritiska kring ensamkommande tidigare? Vi skulle ju ha en frikostig flyktingpolitik hette ju det hos KD. Så bästa genusvetare, hur står det till i den frågan?

  https://nyheteridag.se/barn-av-saligheten-kristdemokrat-rostar-for-afghanamnestin-sjong-ut-i-riksdagen/

  Ja mycket skall man höra innan öronen ramlar av. Så här är läget. Halva kristenheten har hjälpt in fienden. Minst 380 pastorer har ljugit in en annan gud, de har förnekat att invandringen skulle ge en annan religion. Otroliga mängder med pengar har stulits från kristna Svenskar och pumpats in till människor som fått allt, de minsta kristna bröderna blev kristna avarter när de sa ifrån.

  Så, det är nog lite sent att vända kappan efter vinden.

 • gäst & främling

  Har inte facebook, men hans son Alexander Christiansson är ordförande i SD Lerum.

 • wildwest63

  Martin, jag förstår vad du menar. Men det kommer aldrig att inträffa. Vad vi kommer få är just miljontals människor som går på bidrag, dräller runt, skapar kriminalitet och parallella samhällen, varav de mest drivande kommer försöka införa islam. De säger det redan uttryckligen. Men det refereras sällan eftersom dessa ”svenskar” kommunicerar på arabiska.

  Reformera arbetsmarknaden behöver vi göra ändå. Då stöter vi först på facken. De kommer slå bakut. Sedan stöter vi på V, S och Mp som kommer tjuta om fattigdomsfällor och nedmontering av välfärden (vilket det är).

  Kommer man förbi detta måste man fråga sig – vilka arbetsuppgifter är det som inte utförs idag och som behöver utföras? Nu pratar jag inte bristen på poliser och sjuksköterskor utan den nivå som kräver obefintlig utbildning, klarar att hantera analfabeter, folk som inte tar varann i hand, folk som inte kan arbeta med någon av annat kön, folk som inte kan uttrycka en fullständig mening på svenska. Jag ser inga alls.

  Så fort dessa arbetstillfällen blir skattefinansierade så har vi bara rundgång.

  Då ger man migranterna understöd i 15 månader eller två år, på en nivå som ligger högre än de svenska fattigpensionärernas, sedan tar man bort alla bidrag eftersom de ska arbeta. Det scenariot kallas upplopp, ett säkert sätt att ommöblera våra städers utseende.

 • David Smeds

  Jag gick i morse in på Ulf Christianssons FB och läste artikeln som vi fick tips om
  https://tinyurl.com/ya3spe5m av Martin Eagle.

  Antonio Rosello Sendra kommenterar artikeln med ”Visst är smutskastning inte önskvärt men vi har ett ansvar, att lära av historien. Hitler och Jimmy har mycket gemensamt tycker i alla fall jag.”

  Jag besvarade Antonio Rosello Sendra
  ”Du framför en helt korkad tanke. Lika obegåvat som de som säger att Trump är en ny Hitler. Du kan inte ha studerat Hitler epoken i Tyskland. Det är bra att påminnas Hitlertiden, men du måste göra det utifrån vett och kunskap. MVH”

 • Martial Eagle

  Hehe, fler borde vara så raka som du. Tack för ditt engagemang i frågan, verkligen. Det har varit skarpt läge länge, men aldrig mer än nu.

  Nej, jag har varit kritisk i tio år. Inför förra valet blev jag intervjuad av en journalist jag helst inte skulle ha valt, men du minns säkert hur intresserad annan media var på den tiden. Den artikelserien var under fingerat namn. Jag gladdes inte över vilka som spred den – inte för att man kunde beslå dem med något i det naturliga, men andligt var det inte rent – men jag gladdes över att den fick genomslagskraft. Om du läst den förstår du hur fritt det varit att prata om detta som anställd. Men nu har jag sett allt från handledare till chef inom systemet.

 • David Smeds

  Jag beskrev invandringen av italienare, jugoslaver och finnar på 50,60 och 70 talet. Inte fd jugoslaver från det sönderfallande Jugoslavien.
  Detta är helt skilda erfarenheter. Den första gruppen var ytterst lönsam för Sverige, vilket jag inte tror gäller dem kom kom på 80 och 90 talet.

 • wildwest63

  Okay. Du kan ha rätt. Visste inte ens att det kom jugoslaver på 50-, 60- och 70-talen. Det var en kommunistisk diktatur, fick de verkligen lämna landet?

  Kontrollerad arbetskraftsinvandring är inget problem. Den invandring som sker till ett behov som har uppstått. Alltså inga konstruerade behov när man plockar in svårt handikappade migranter från Irak och sedan, ta-da, behöver tusentals personliga assistenter från samma område som talar rätt språk. Hm, däremot ska svenska åldringar inte få tala svenska med sina vårdare, det kallas rasism.

 • wildwest63

  Hitler kan man svänga sig med lite varstans. Ett fåtal förstår vad hans politik gick ut på, varför den kom till och vad man kunde gjort för att förändra den. Men det är ett bra skällsord för folk utan kunskap.

 • David Smeds

  Instämmer. Skulle vi be en av dessa som gör jämförelse mellan Hitler och Trump alternativt Åkesson, att namnge några framträdande nazister vid sidan av Hitler, eller berätta vad Riksdagsbranden betydde i Weimarrrepubliken. Eller beskriva skillnaden mellan SA och SS osv. Vi skulle inte få många rätt på dessa frågor, tror jag.

 • wildwest63

  En nära släkting, förstagångsväljare, kom med denna jämförelse. Jag frågade på exakt vilket sätt Hitler och Åkesson är lika. Jo, båda är elaka. En fantastisk analys. Efter den diskussionen har jag börjat fundera över om varför vi har 18-årsgräns för deltagande i val. Dessa ungdomar är genommarinerade i skolans värdeavgrundsträsk och rabblar det dom lärt sig utan reflektion. Men givetvis är det jag som inte är ”källkritisk”.

 • gäst & främling

  -(OT) – S uppmanar människor att ta ställning för fri abort, genom att inte rösta SD, som är det enda partiet som har inskrivet. mot fri abort och för en samvetsklasul.
  https://www.aftonbladet.se/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?