Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ulf Ekman: Påven ligger bakom pingstväckelsen

Ulf Ekman tycks fastna mer och mer i Romersk Katolska Kyrkans klibbiga nät. Samtidigt som han gång på gång bedyrar för sin undrande (hoppas verkligen att de undrar) församling att han inte bytt evangelium, fortfarande ”bara” predikar trosbudskapet och Markus 16, ramlar vi på det ena märkliga påståendet efter varandra.

Först publiceras en predikan av Ulf Ekman från Sala 2007 där han undervisar Katolsk tradition och teologi, att Maria är en evig ljungfru. Under ett församlingsmöte 2008 försvarar han sedan denna villfarelse med samma dåliga försvar katolikerna använder; nämligen att Jesu bröder som omnämns i Guds Ord i själva verket var kusiner. Jag är osäker på om vi bör skratta eller gråta men, jag tar mig för pannan och lutar åt det sistnämnda.

Sedan införs oblat och ”realpresens” i nattvarden. En uppfattning som har ganska små skillnader med Romerska Katolska Kyrkans transsubstantiationslära som blev en dogm 1215 trots att Roms biskop mellan 492-496 tog avstånd från tanken på transsubstantiation.

I sin starka önskan att få vara en nyckelperson i den falska enhetsrörelsen mot Rom, börjar det nu sippra över för Ulf. Han är säkert medveten om att han inte kan gå för snabbt fram v.g. ett teologiskt närmande RKK men, försäger sig ibland, sällan eller aldrig i sin egen församling, utan i sällskap av enhetens vänner.

Påven påstås ligga bakom pingstväckelsen

Det allra sista, mest makabra uttalande citeras av Ceaserius Cavallin, vars vision att föra alla troende under påven, Ulf och Bigitta stödjer ekonomiskt och med församlingen Livets Ords resurser.

”Den fantastiska vändpunkt, med en omvändelse till enhetens färdriktning, som nu signaleras av Peter Halldorf och Ulf Ekman med helt oväntade nya konstellationer, bekräftar för mig, att den Helige Ande som enligt Ulf Ekman påven Leo XIII bad ner över 1900-talet vid dess ingång nu verkligen fått tag i sin kristenhet.” – Ceaserius Cavallin

(Läs hela texten i sitt sammanhang på: http://www.oasrörelsen.se/post/132.html)

Om vi skall tro Ceaserius Cavallins citat av Ulf Ekman kan vi tacka påven Leo XIII för den Helige Andes utgjutelse vid 1900 talets ingång.

Alla vänner av den världsvida pentekostala rörelsen kan enligt Ulf Ekman tacka påven Leo XIII för att han bad ned den Helige Ande. Vilket skitsnack. Jag blir heligt vred när jag hör hur den ena lögnen efter den andra kommer ur Ulf.

Vad säger man till detta? Vad säger Svenska pingströrelsen och vad säger alla trosrörelsens fega predikanter som fortfarande förlitar sig på en påveliknande ofelbarhet hos Ulf Ekman?

Gud hjälpe oss! Fader öppna ögonen på Guds folk. Från Baptister till Metodister, Pingstvänner till Missionsförbundare och EFK:are. Låt en stor skara människor säga nej till dessa maktmänniskors storslagna planer på en enad superkyrka Gud aldrig välsignat. Säga nej till att underordna sig en ställföreträdande (anti?)kristus och Ja till vårt Enda Huvud – Han som dog för oss på Golgata kulle: Jesus Kristus från Nasaret eller Yeshua Messias som en del envisas med att kalla Honom.

Med sorg,

Daniel

Tidigare poster om Nya Livets Ord:

Maria – Evigt förblivande ljungfru? (Andy)

Var går gränsen för enhet? (Pastor Per Westerberg)

Vad säger trosrörelsens predikanter och pastorer? (MyTwoCents)

Enhet på Romerska katolska kyrkans villkor (MyTwoCents)

Sann enhet och falsk ekumenik (MyTwoCents)

Med enkel biljett till Vatikanen (Aletheia Blogg & Tankesmedja)

Fakta om Östanbäck kloster & Livets Ord (Aletheia Blogg & Tankesmedja)

Sammanställning av Katolska Kyrkans villoläror (www.tidenstecken.se)

=>
20

Ämne: Nya Ekumeniken

Nyckelord: , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?