Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Stefan Swärd är bloggkung

Dagen skriver om ett storbråk mellan Sten-Gunnar Hedin och Stefan Swärd. De båda är samfundsledare!!! Hedin i Pingst FFS och Swärd i Evangeliska Frikyrkan (EFK). Idag skriver Stefan Swärd på sin blogg att han inte alls befinner sig i något gräl. På en blogg kriver man spontant och ärligt, säger Stefan Swärd och påminner Hedin om att han skriver på en blogg.


Stefan Swärd är bloggkungen för dagen, enligt Haggaj.

På Hedins s.k. ”blogg” där han kallar Swärd (för så måste man ju tolka det) för en farisé, så har det hittills kommit in några enstaka kommentarer. Det är en f.d. pingstpastor som skriver i första raden till Hedin: ”Det är ju pinsamt att läsa din blogg.” Vilken entré!

Jag vet inte om jag tycker att det här att samfundsledarna ryker ihop är det minsta tragiskt. Istället framstår Stefan Swärd för mig som en riktigt cool kille. Den coolaste på nätet just nu, tycker jag. Han har vad jag förstår internationella uppdrag inom FN som gör att han kan leva gott utan att bekymra sig om han får någon pastorslön eller inte. Att inte behöva stå med mössan i hand inför medlemmarna är ju en nåd att stilla be om för många pastorer, som därmed inte vågar säga vad tror eller tycker. (Det är nog därför de inte vågar blogga!) Och kolla på hans blogg — blogg, förresten! Swärd har en riktig blogg där han tycker och tänker på riktigt, hittills inget om några kanadagäss vad jag sett — han sitter i en supermodern soffa med solbrillor på sig och pratar i mobilen. Sedan har han mage att vara lite småuppkäftig mot helgon som Ulf Christansson. Jag vet inte vad jag skall tycka och tänka om Bentley, men bara att som samfundsledare gå ut och ifrågasätta en ikon som Christansson sådär. Och killen är samfundsledare. Puh!

Jag trodde vi var kaxiga på Aletheia. Men jag ger mig. Jag skriver ju under pseudonym. Han är samfundsledare. Tjoho, vilken kille. Inte undra på att Hedin får spader.

Stefan Swärd är bloggarkungen för dagen.

PS. Stefan, Du får köpa att jag tog Din bild på bloggen. Den är för bra för att jag skulle kunna låta bli. DS.

=>
20

Ämne: Mediekritik

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?