Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

I svallvågorna av finanskrisen

När finanskrisen så småningom kommer att drabba svensken genom arbetslöshet eller försämrade lånevillkor kommer saker och ting att sättas på prov. När bidragen från pokermaskiner inte längre täcker kostnaderna för ungdomsverkamheten och församlingarna blir tvungna att omprioritera kommer sanningens ögonblick för de olika verksamheterna. Hur angelägna är medlemmarna egentligen om sina kyrkors olika aktiviter och byggnader? Vad finns kvar av den kyrkliga verksamheten när man får betala för allt som kostar?

Om kostnadsbesparingar skulle kväva än den ena än den andra aktiviteten, vad finns då kvar? Finns det idag något djupare engagemang som inte är beroende av aktiviteter och byggnader? Vad innehåller kärnan i den mediankyrklige medlemens liv?

Svaret på dessa frågor kommer nog att besvaras olika. Men det kan nog vara klokt att redan nu fundera på hur just ditt liv skulle se ut om det inte fanns en kristen verksamhet som bygger på kostnader.

Själva evangeliet behöver ju aldrig någon finansiering. Det är bara kringaktiviteterna som kostar.

=>
20

Ämne: Övrigt

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?