Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Sharialagar – snart hos en bank nära dig

(+ kort notis om Hamaskritiska Gazabor)

Mycket som händer av vikt i världen händer väldigt diskret och men samtidigt förvånansvärt öppet om man har ögonen öppna. Många viktiga beslut tas på okända platser av okända människor men när besluten väl implementeras så sker det ofta utan några större krusiduller.

Jag har i mina inlägg försökt föra fram mina teser som bl a gått ut på att USA:s och Västvärldens ”war on terror” mycket är en form av avledningsmanöver. Inte så att det inte finns något reellt hot från beväpnade extremister men det rör sig ofta om dåligt underbyggda underrättelserapporter, ursäkter för att kriga om naturresurser, lek med eld som gått snett (man stöder/skapar en extrem grupp som i ett senare läge slår tillbaka mot en själv, exempelvis Al Qaida och Hamas).

Men ibland verkar det vara någon form av distraherande som får oss att inte se de verkliga farorna.

Vad oroar oss?

Vi är till exempel rädda för islamistisk terrorism. Vi är rädda för att de ska ta över Europa i framtiden. Vi kanske t.o.m blir så frustrerade att vi tycker det är bra att Irak och Afghanistan bombas så att dessa extremister hålls nere ett tag till. Även som seriösa och goda kristna kan vi ibland förledas att tycka att det är bra att ta i lite i ”kampen mot terrorismen”.

Missförstå mig inte, det finns ett reellt hot från dessa gruppering. Men vi i Väst förblindas av detta och missar det som händer som är av större strategisk vikt.

Vi påminner oss om Al Qaida och deras planerade attacker, vi spekulerar om inte ”den allmänneliga kyrkan” snart ska ta över allt i världen, vi ser den urstarka, stabila, ohotade supermakten EU bli alltmer dominerande i världen…eller?

mohammed-al-amiri-vicedirektor-och-ansvarig-for-bolan-pa-dubai-islamic-bank

Mohammed Al Ariri är en kompetent vice bankdirektör och ansvarig för bolån hos Dubai Islamic Bank, kanske att du förhandlar låneräntor med en av hans antällda i framtiden!?

På tal om ingenting

Snart ska Sveriges Finansmarknadsminister resa till länder runt Persiska viken för att försöka sälja ut delar av svenska banker till islamister där.

Jaha. Och?

Nej inget speciellt. Jag har bara lite nyhetstorka just nu i väntan på nya oroligheter i Pakistan. Usch hoppas det inte sprids hit.

/Marcus

—————————————————————————————–

Kort notis: DN berättar om ”Gazabor kritiska till Hamas

Gazabornas tro på Hamas förefaller inte ha stärkts av det blodiga kriget. Många människor anser att Hamas väpnade styrkor gömde sig för de israeliska trupperna och lät civilbefolkningen ta de hårdaste stötarna.

Det råder en påtaglig tystnad i Gaza en vecka efter den israeliska offensivens slut. En stumhet av sorg, rädsla och vrede. Men det är en återhållen vrede som bara kommer till uttryck när man är på tu man hand med folk.

– Det har blivit ännu farligare än tidigare att kritisera Hamas, säger en man som inte vill bli namngiven. Han berättar att Hamas har börjat frihetsberöva dem de misstänker vara motståndare – de anklagas för att vara kollaboratörer med Israel och bestraffas med sönderskjutna knän eller i några fall med döden.

– Hur kan det komma sig att Hamas hjältar klarade sig så lindrigt under kriget? Bara 42 av dem dödades, de övriga 1.300 döda var civila, kvinnor och barn, säger mannen sarkastiskt.

Flera andra människor säger liknande saker – att Hamas höll sig undan och lät folket dö.

=>
20

Ämne: Ändens tid, Gästblogg, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?